Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Itävallan pääsarja – Erste Bank Eishockey Liga

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Wilson-, 31.05.2008 klo 19.26.

 1. Wilson- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Eli viimeaikoina sm-liigasta ja myös mestiksestä on alkanut siirtymään oikein urakalla pelaajia itävällan liigaan, niin itseäni kiinnostaa tämän kyseisen sarjan taso. Itävällan ja HC Tirol Innsbruckin viimeisimmät kaappaukset ovat Steve Guolla ja Rem Murray. Kyseessä on siis kaksi tasokasta pelimiestä, jotka olisivat luultavasti saaneet molemmat paikat jostakin liigajoukkueesta.

  Kysymykseni siis on, että kuinka tasokasta kiekkoa Itävällassa pelataan ja mikä on tämän liigan palkkataso?
   
 2. Lazion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Vähän myöhässä..
  Itävallan taso ei ole mikään hääppöinen.. ainakaan laajennuksen jälkeen.
  Siellähän pelaa nykyään jopa yksi heittopussi joukkue Unkaristakin.

  Muutamia mielenkiintoisia nimiähän siellä kyllä pelaa ja nyt Dustin Johnerin siirryttyä Itävaltaan alkoi taas kiinnostamaan tämäkin sarja.

  Hiukan hämmästyin, kun katselin pistepörssejä, niin sieltähän löyti kärkipaikalta muuan Juha Riihijärvi (Tosin taisi tulla viime kierroksen jälkeen Rodman tasoihin Juhan kanssa). Yli-Junnilakin pelasi hyvin ensimmäisen ottelun tehden 1+1 tehot.
   
 3. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Alba Volan on voittanut kaikki kolme tämän kauden matsiaan joten ei se nyt ihan heittopussi taida olla.
   
 4. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Viime kaudella, eli Szekesfehervarin ensimmäisellä kaudella kyseisessä liigassa, joukkue taisi hävitä 14 ensimmäistä peliä sarjasta, noista tappioista 13 tuli varsinaisella peliajalla. Mutta nyt on tosiaan kolme voittoa kolmesta pelistä, huippuna kovan Salzburgin kaataminen 3-2 kotikaukalossa. Juhamatti Yli-Junnila pelasi perjantaina ensimmäisen pelinsä Szekesfehervarissa, kun unkarilaisjoukkue kävi Ljubljanassa vierailemassa ja Ylli saikin kunnian tehdä Szekesfehervarin voittomaalin 2-3 ajassa 37.37.

  Kansainvälinen sarja on kyseessä siis. Itävaltalaisten joukkueiden seassa pelaa kaksi slovenialaista ja yksi unkarilainen joukkue.
   
 5. Lazion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Nojoo.. viime matsissa Yli-Junnila taisi kiskaista 3-2 voittomaalin Olimpijaa vastaan ajassa 37.33. Red Bullsin voittivat niin ikään 3-2 ajassa 59.58 ja Linzin taas kerran 3-2 ajassa 54.12. Kyllä minä ainakin pidän viime kauden esityksen jälkeen Volania heittopussina. Kauttahan on pelattu vasta niin vähän, että Volan vielä löytää paikkansa onnenkantamoisten jälkeen.
   
 6. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  En näkisi laajennuksen oikeastaan heikentäneen Itävallan liigaa. Viime vuonna slovenialaisjoukkueista Acroni oli 10 joukkueen sarjassa kuudes runkosarjassa (edelliskautena viides) ja Olimpija selvisi runkosarjan kahdeksannelta tilalta finaaliin asti. Olimpija olisi itse asiassa ollut voiton päässä mestaruudesta voitettuaan neljännen finaalin 3-4. EBEL:n omituiset ulkomaalaissäännöt olivat kuitenkin tehneet tepposet slovenialaisille ja he olivat peluuttaneet epäkelpoa joukkuetta, joten tulos käännettiin Salzburgin voitoksi ja voitot tasoittuivatkin 2-2:een, josta Salzburg jatkoi aina mestariksi asti. Alba Volan oli heikko viime vuonna, mutta on selvästi parantanut tälle vuodelle. Siitä osoituksena kolme voittoa (koko viime kautena vain seitsemän voittoa).

  Mitä tulee Itävallan liiga ei-niin-hääppöiseen tasoon, niin se riippuu mihin liigaa verrataan. Ei se tietenkään ole SM-Liigan tai Elitserienin tasoinen, mutta se on yksi näistä Euroopan liigoista, jotka menevät SM-Liigan ja Mestiksen väliin. Eli ihan kunnon kiekkoa siellä pelataan, samaa tasoa Tanskan ja Valko-Venäjän liigojen kanssa. Tällä kaudella liigaa pelaavat mm. Steve Guolla, Rem Murray, Lars Helminen, Lee Sweatt, Mike Siklenka, Juhamatti Yli-Junnila ja Johannes Alanen, jotka kaikki pelasivat viime kaudella SM-Liigaa. Näiden lisäksi uusia pelaajia on tullut paljon DEL-liigasta sekä AHL:stä.

  Kaiken kaikkiaan EBEL on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista liigoista juurikin kansainvälisyytensä ja viime vuosina nousseen tasonsa takia.
   
 7. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Millaiset ulkomaalaiskiintiöt tuossa sarjassa muuten on? Olihan siellä viime kaudellakin jonkin verran kanadalaisia ja jenkkejä jotka pelasivat jollain Irlannin ja Italian passilla, eli ilmeisesti EU-pelaajia saa peluuttaa niin paljon kuin sielu ja kukkaro kestää vai kuinka mahtaa olla?
   
 8. Jäähykuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovenia & muut sympaattiset
  Itse olen liigaa slovenialaisjoukkueiden takia jonkin verran seuraillut ja ajattelin aiheesta jotain kirjoittaakin. Shardik ehti kuitenkin ensin ja tuohon ei hirveästi ole lisättävää... Mainittakoon nyt kuitenkin, että sarjassa pelaavat ainakin SM-liigasta tutut Frank Banham sekä Darcy Werenka ja että Red Bull Salzburgin valmennustiimistä löytyy sellainen veijari, kun Reijo Ruotsalainen.
  Vaikka en liigaa ennen laajennuksia seurannutkaan, niin väittäisin, että laajennukset todella tekivät vain hyvää sen tasolle. Tällä kaudella Pohjois-Slovenialainen HK Jesenice voi mielestäni kolmen tasokkaan paluumuuttajan voimin taistella jopa mestaruudesta ja näyttää ne unkarilaisetkin jotain osaavan.

  Käsittääkseni Kroatiassakin unelmoidaan liigaan liittymisestä ja myös Sloveniassa olisi kiinnostusta laittaa peliin vielä lisää joukkueita. Uudet laajennukset voisivat jo laskea liigan tasoa liikaa, etenkin jos Salzburg liittyy KHL:ään.
  Kyseessä on joka tapauksessa kansainvälinen ja mielenkiintoinen liiga, johon kannattaa tutustua. Tänään näyttäisi jopa olevan streamia tarjolla.. valitettavasti ei vaan ole Slovenian paikalliskamppailu kyseessä.

  Lainaus:
  Oudot. Jokainen pelaaja on jonkin pistemäärän arvoinen omien nuorten pelaajien ollessa "kevyimpiä" ja kanukkien ja jenkkien ollessa raskaampia. Jokaiseen otteluun saa pukea 60? pistettä.
   
 9. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Taitaa olla Itävallan sarjan taso perin kirjavaa. Joukossa aivan huippuluokan nimiä ja toisaalta taas mukaan mahtuu kaikenlaisia puulaakipelaajia.

  Unkarin kiekkoiluhan on tällä haavaa melkoisessa nosteessa. Maa nousi keväällä I-divisioonasta varsinaisiin MM-kisoihin. Innostuksen luulisi näkyvän myös seurajoukkueiden sponsorirahoina. Hallit ovat olleet käsittääkseni aina loppuunmyytyjä Unkarin puolella, ainakin maajoukkueen peleissä.
   
 10. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  En tiedä kaikki tuon järjestelmän "hienouksia", mutta muut joukkueet arvottavat joukkueen X pelaajat joillain määritelmillä. Viime vuonna tuo pistekatto oli niin korkea, että joukkueet pystyivät käytännössä peluuttamaan miltei niin paljon ulkomaalaisia kuin oli rahaa hankkia. Tälle kaudelle pistekattoa on kuitenkin käsittääkseni tiukennettu jonkin verran.
   
 11. Wilson- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Belissimo siis siirtynyt Itävaltaan. Varmaan kohta Lukon ulostetut ulkkarut löytävät seurat Itävallasta.
   
 12. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Viime sunnuntain peli Szekesfehervarin ja Salzburgin välillä poiki pitkiä pelikieltoja. Jäähyjä tuomittiin yhteensä 252 minuuttia, joista kotijoukkue Szekesfehervarille 140 minuuttia ja vieraille 112 minuuttia.

  Ainakin Salzburgin Mike Siklenka ja Jeremy Rebek joutuivat jättämään kaukalon loukkaantumisen takia.

  Szekesfehervarin Ryan Bonni taklasi Siklenkaa polvella, ja sai 16 ottelun pelikiellon. Video taklauksesta: http://www.youtube.com/watch?v=yP1tqI3FH70

  Salzburgin Jeremy Rebek puolestaan joutui Derek Couturen taklaamaksi. Tapauksen jälkeen alkoi Matthias Trattnigin ja Couturen välillä tappelu, joka tiesi pelikieltoja sekä Trattnigille että Couturelle. Trattnig huilaa 6 peliä, ja Couture 12 peliä. Totta kai Couturen rangaistusta kovensi tuo Rebekin teilaaminenkin. Szekesfehervar purki myöhemmin tällä viikolla Couturen sopimuksen.

  Video jälkimmäisestä tilanteesta. Mukana omassa tappelussaan myös Szabolcs Fodor ja Tepsistä tuttu Lee Sweatt: http://www.youtube.com/watch?v=WStvQz9leno
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2008 klo 21.25
 13. Meikku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
  Lainaus:
  Ai vittu että teki kipeää kattoa tuo tilanne. Itte muutaman kerran fudiksessa telonut polven siihen malliin, että huutaa piti ja pitkään. 16 ottelua aika massiivinen pelikielto, onko edes mahdollinen kotoisessa Sm-Liigassa?
   
 14. Quattro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Tossa kun tarkkaan katsoo, niin polvi ei edes osu Siklenkan jalkaan, vaan sääret kolahtaa yhteen. Ei tosta voi saada 16 pelin penalttia.....!!
   
 15. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  En tiedä mitä Klagenfurtin maalivahti Hannes Enzenhoferille on tapahtunut, ilmeisesti loukkaantunut, mutta joka tapauksessa KAC Klagenfurt hankki kovan tekijän maalilleen, Travis Scottin. Eikös tämä Scott ollut maalivahti jonka joku venäläinen seura osti Kölnistä oikein jättisuurella rahalla kesken viime tai edelliskautta?
   
 16. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Metallurg Magnitogorsk. Scott Pelasi viime kaudella ECC:n voittaneessa joukkueessa, mutta miehen oma suorittaminen ei mitenkään häikäissyt.
   
 17. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
  Lainaus:
  Täysin käsittämättömän pitkä pelikielto tuosta tilanteesta. Siinä ei taklaaja juurikaan muuta liikerataansa tai edes ojenna polveaan sen enempää Siklenkan suuntaan, vaan mies itse väistää tulevaa taklausta tekemällä harhautuksen Bonnin menosuuntaan eikä paluuta enää ole. En tiedä miten taklaaja olisi voinut välttää kyseisen tilanteen ilman osumaa? Kenties nojaamalla vielä enemmän eteenpäin olkapäällä tai hyppäämällä, mutta siitä olisi tullut päähän kohdistunut taklaus.
   
 18. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ei liity mitenkään Ryan Bonnin saamaan pelikieltoon taannoisesta taklauksestaan, mutta uhri Mike Siklenka on jonkun ennusteen mukaan sivussa 6 viikkoa eli kun tuo taklaus oli marraskuun puolivälissä niin Siklenka pystyisi sen mukaan pelaamaan joskus vuodenvaihteen tienoilla.
   
 19. Bostonin Pommi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Big and Bad & KalPa
  Lainaus:
  No aika Väsynyt on Selännekin ollut sillä Herlevhän pelaa Tanskan liigaa ainakin miun tietojen mukaan.

  Ja sitten asiaan...

  Sloveniaan suuntaan tulevana tiistaina 9 viikkoa kestävään työharjoitteluun, määränpäänä pääkaupungista hitusen pohjoiseen sijaitseva Kranj.

  "Green Dragonsin" pelejä ajattelin muutaman ainakin käydä katsomassa sillä lippu peliin ja junat ees taas eivät hirvittäviä maksa ja tiiä vaikka paikalliset kuskaisivat itse peliä katsomaan.

  Kiinnostaisi ainakin nähdä KalPassa flopannut Vince Bellissimo, mutta hänen joukkueensa pelaa Ljubljanassa valitettavasti jo matkustuspäivänäni joten se jää näkemättä. Toki 11.1. olisi tämän hetken taulukon mukaan jumbofinaali luvassa kun vieraaksi saapuu Alba Volan. Sm-liigasta tuttuja miehiä Lohikäärmeitten porukoissa pelaa ainakin Frank Banham, Markus Korhonen sekä Pasi Petriläinen. Paikallistaistoa Jesenicen kanssa ei kotiotteluna ole, mutta eipä sinnekään kovin pitkä matka olisi lähteä katsomaan, kassellaan...

  Ehkäpä jossain vaiheessa reissua tai reissun jälkeen kirjoittelen tänne Sihvosmaisia viiltäviä analyyseja näkemistäni matseista.
   
 20. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Italialainen HC Bolzano on pyytänyt lupaa jääkiekkoliitoltaan saada osallistua Itävallan EBEL-liigaan. Joukkueella on ensi viikolla tapaaminen EBEL:n johtohenkilöiden kanssa. Bolzano on italialaisseuroista varakkain ja voitti juuri maansa mestaruuden. Kaupunki sijaitsee myös maantieteellisesti lähellä Itävaltaa, alle 100km rajalta. Bolzano aikoo hankkia 1.5 miljoonan euron budjetin ja pelata myös Italian mestaruudesta playoffeista lähtien.
   
 21. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mikä Olimpija Ljubljanan tilanne on, tuliko konkurssi vai ei? Tarkoitan että jatkaako seura ensi kaudella Itävallan sarjassa vai keskittyykö vaan oman maansa liigaan?
   
 22. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jos kiinnostaa, niin alapuolella olevaa linkkiä klikkaamalla saa katsoa peliä Villach-Linz.

  http://www.laola1.tv/en/int/ice-hoc...v-ehc-liwest-bw-linz/video/225-989-30367.html

  Tuon linkin takaa näkee käsittääkseni joka perjantai yhden EBEH:lin pelin. Ainakin sieltä näkee kierroksen kaikki maalit aina peliä seuraavana päivänä. En ole ennen katsonut että millainen kuvanlaatu on, mutta nyt meinaan ihan uteliaisuuttani vilkaista. Näkeepä samalla millaista peli tuossa sarjassa muuten on.
   
 23. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Alba Volan on tällä kaudella erityisesti maalivahtiensa osalta mielenkiintoinen joukkue, kassareina toimivat nimittäin Pelicansissa tryoutilla pyörähtänyt ja viime kauden I-div MM-kisoissa tasoaan huimasti nostanut Zoltan Hetenyi sekä mm. JYPistä ja Ässistä tuttu Tommi Satosaari.

  Kovin vahvasti kausi tosin ei ole alkanut, sillä kahdeksan matsin jälkeen Alba Volan on sarjassa toiseksi viimeisenä, kahdeksasta ottelusta saaliina ainoastaan kuusi pistettä. Hetenyi on joukkueen ykköskassarina, joskin Satosaari näytti pelanneen edellisen 3-2 -tappioon päättyneen ottelun. Liigassa on pelaamassa muitakin suomalaisille tuttuja veskareita, tokihan nimet Jaakko Suomalainen ja Andy Chiodo kertovat jatkislaisille jotakin.
   
 24. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 25. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Noista yllämainituista pätkistä pääsee katsomaan myös kaikkien edellisten pelien maali/tapahtumakoosteet. Hyvälaatuisia pätkiä ja pelit näyttävät ainakin näiden koosteiden perusteella todella mielenkiintoisilta. Ennemmin näitä kuin KHL pelejä sitä töllöstä katselisi. Kansaakin on kaulakon reunoilla kuin pilven laidalla.

  http://www.laola1.tv/en/int/ice-hoc...apitals-rb-salzburg/video/225-1156-32775.html ja tuolta kohta "related videos"