Irlantiin?

  • 2 756
  • 22
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
En löytänyt ihan nopeasti matkailuaiheista threadia johon olisin voinut kysymykseni laittaa joten avaan uuden. Tarkoituksena olisi lähteä ensi kesänä Dubliniin lomailemaan ja kun en tiedä kaupungista tuon taivaallista niin kaikki vinkit ko. paikasta otetaan vastaan. Parissa pubissa pitää varmaankin käydä ja vähän kauempana Suttonissa Phil Lynottin haudalla. Muutenkin kaupungin ulkopuolelle tekisi mieli tehdä retkiä.
 

mikkojii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Tästäpä on aikaa kun siellä olen piipahtanut, mutta tokihan Guinnesin panimot käyt tsekkaamassa. Pyhiinvaelluskohde on se.

Yliopisto keskustassa on hieno ja vanha ja tutustumisen arvoinen. Siellä on näytillä joitain ikivanhoja käsikirjoituksia jos sellaisesta on kiinnostunut.

Livemusa oli hyvää ja sitä oli paljon. Tsekkaappas piruuttasi onko sellainen paikka vielä olemassa kuin Big Bad Bob's Backstage Bar. Nimi lupasi hyvää ja komeita bändejä oli tarjolla. Kun mentiin ovelle, pukuun sonnustautunut mies ilmoitti että emme ole soveliaasti pukeutuneita (farkut ja kauluspaita). Se siitä pahan bobin mestasta :)

Pubit ylipäätään tutustumisen arvoisia. Varsinkin Pohjois-Dublinissa. Tosin varoittelevat kovin, että niissä osissa kaupunkia pitää pitää lompakosta kiinni, mutta itse en moista ongelmaa huomannut.

Välitöntä sakkia kaikenkaikkiaan ja hyvä meininki ympäri kaupunkia.

Musiikkipuolesta sen verran vielä, että itse en juurikaan törmännyt näihin irkkubändeihin luuttuineen, vaan ihka aitoa rokettirollia oli tarjolla. Kaikki soitti kuitenkin jossain vaiheessa iltaa Whiskey in the Jarin. Tietysti.
 

armand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotiseudun joukkueet
Onnittelut hyvästä matkavalinnasta Jakke!

Jos haluat tutustua todella aitoihin irlantilaisiin pubeihin, poikkea dublinpubs.net osoitteessa. Sieltä löydät hyvät luettelot vanhimmista ja tunnetuimmista pubeista osoitteineen. Dublinin keskusta on maantieteellisesti aika pieni, joten saat lähes kaikki parhaat alkuperäiset pubit sovitettua yhden illan pubikierrokseen.

Lähes kaikki paikalliset pubit ovat sopimussuhteessa Guinnesiin, joten olutvalikoima on paikoissa lähes samanlainen. Kannattaa etsiä paikkoja, joissa on omia tuotteita, ainakin muutaman päivän jälkeen vaihtelu virkistää.

Guinnesin panimolla kannattaa poiketa, vaikka paikka varsin steriili onkin. Ja myytävänä on tietysti valtavat määrät erilaista alkuperäistä Guinnes-kamaa. Ei kuitenkaan mikään idyllinen kohde vaan enemmän sellainen japanilaisten mieleen oleva turistirysä.

Kulinarismista (oluen lisäksi) kannattaa myös nauttia. Paikallinen lampaanliha on todella hyvää. Poikkea Temple Barin alueella oleviin ravintoloihin ja tilaa alkuperäinen leg of lamb-annos. Tulet saamaan eteesi noin joulukinkullisen verran värisevää lampaanreittä. Kokemus sinänsä! Myös osterit ovat erittäin hyviä eikä hepatiittivaaraa ole, kun tulevat viileistä vesistä, mikäli satut kyseisestä herkusta pitämään.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Kyseisessä kylässä kuukausi sitten yhden pitkän viikonlopun viettäneenä pari seikkaa:

Keräileppä matkaasi suomalaisia €-kolikoita, niillä tuli jokunen halvaksi jäänyt Guinness pubeissa tienattua. Pubeista muutenkin suosittelen häipymistä ihan siitä keskustan turistialueelta vähän sivummalle. Irkkumusiikkipubeissa on kivaa! Joku Rathalgarin alue, jossa ei edes ole kauheasti hotelleja ja B&B:a, on paras tapa päästä alkuasukkaiden kanssa sanalle. Mukavaa porukkaa, jos puhuu suomea kaverin kanssa on sata varma, että pääsee jutulle. Mutta varo isoja porukoita, se kierros kaikille systeemi kun tarkoittaa sitä, että kukaan ei poistu, ennen kuin kaikki ovat vuorollaan tarjonneet. Ja jos siihen joudut, niin muista myös Pubista poistuessasi se vasemmanpuoleinen liikenne ;)

Guinness Storehouse on kai tumman oluen ystävälle lähes must, siitä jäi kyllä vähän rahastuksen maku. Huomattavasti paremmat fiilikset jäi siitä Jamesonin tislaamosta (Old distillery), hieno kierros, vielä kun nostat kätesi reilusti ylös kun kysyvät vapaaehtoisia, niin saatat lopuksi saada arvosteltavaksesi kuutta eri whisk(e)ytä.

Jos julkisilla liikut on kaupan erilaisia kortteja, päivästä kuukauteen, osa käy vain busseihin, osa myös lähialueen paikallisjuniin ja Dublininlahden lautoille. Se rantarata päiväkortilla on ihan mukava tapa tutustua ympäristöön. Junat myös kulkevat aikataulun mukaan, bussit vähän miten sattuu.

t. Hanu
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Asuin Dublinissa puolisentoista vuotta, mikä oli hieno kokemus: ulkoisesti ei mikään erikoinen paikka, pölyinen ja ruuhkainen kaupunki, mutta ei osoittautunut miksikään kliseeksi maine mukavasta ja välittömästä ilmapiiristä. Ihmiset oli lähestyttäviä ja rentoja - suomalaiset ja irlantilaiset tuntui muutenkin sopivan hyvin yhteen. Baarikulttuuri oli siellä uskomattomalla tasolla, sitä täällä nuivassa, puritaanisessa maassa on ehkä eniten ikävä... Pubit on järjestään mukavampia vähän ydinkeskustan ja etenkin Temple Barin ulkopuolella (ellei ole teini). Liffeyn pohjoispuoli on ehkä vähän karumpaa, mutta parhaat pubit tuntui olevan siellä (ehkä vain ennakkoluuloa tämä). Omia suosikkejani aivan keskustan lähellä oli Glimmerman (Stoney Batterissä, mukava, rauhallinen pubi, Dublinissa harvinainen "terassi" sisäpihalla - epäilemättä ilmasto ei suosi terassikulttuuria), Cobblestone (Smithfieldissä, erittäin hyvää musiikkia, Dublin Brewing Companyn oluita) ja Berkeley (O'Connellin päästä vähän matkaa eteenpäin Blessington Streetin ja Berkeley Roadin kulmassa, aivan tavallinen rivipubi sinänsä mutta osui usein kotimatkan varrelle). Anyway, valikoimahan on valtava, mieluisia paikkoja löytyy varmasti mistä päin kaupunkia vaan.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Hanu tuossa mainitsikin noista yleisistä kulkuneuvoista. Ne ovatkin erittäin kätevä tapa liikkua. Tärkein sääntö, ainakin paikallisbussilla matkaamisen suhteen on se, että bussiin astuessasi varaa ehdottomasti tasaraha, jonka tipautat lippulaitteeseen eli ei kannata perisuomalaiseen tapaan kaivella seteliä esiin, sillä kuskilla ei ole tarvittavaa vaihtokassaa olemassa (näin ainakin oli tilanne kolme vuotta sitten, kun viimeksi kävin).

Paikkoja Dublinin lähimaastossa, missä kannattaa käydä on ainakin kaksi (puhun omasta kokemuksestani). Dublinista pohjoiseen löytyy kylä nimeltä Malahide. Siellä kannattaa käydä sikäläisessä linnassa ja sen lähimaastossa on pienoisrautatiemuseo, joka antaa hyvän kuvan Irlannin joukkoliikenteen kehittymisestä, painotus luonnollisesti rautatiessä. Malahideen menee kaksi bussilinjaa, joista kannattaa suosia ehdottomasti rantareittiä pitkin kulkevaa. Ja kun bussit ovat kaksikerroksisia, niin luonollisesti yläkerrassa.

Paikallisjuna, DART, on erittäin mainio kulkuväline, kun matkaa Dublinista etelään päin sijaitsevaan Brayn pikkukaupunkiin. Rata itsessään on todella vaihteleva, nimittäin välillä matkataan ihan kirjaimellisesti meren pinnan tasolla (vain kiviaita välissä) ja toisessa paikoin juna nousee melko korkeallekin meren pinnan tasosta. Itse Bray on idyllisen tuntuinen pieni rantalomakohde (sanan merkitys tässä tapauksessa samanlainen kuin etelä-Englannin mestoilla).

Pubeja Dublinista kyllä löytyy moneen lähtöön ja on sanottava, että aivan ydinkeskustan (lue: bisnesmiesten alue) paikat ovat valitettavasti kaikkea muuta kuin viihtyisiä olutpaikkoja, vaan niitä on muutettu viininlipitysbaareiksi. Temple Bar on sinällään legendaarinen huvittelualue, mutta kunnon pubia voi olla vaikea löytää enää siltä alueelta. Diskomaisia klubeja enimmäkseen. Mutta, ole huoleti, pubeja siinä maassa riittää. Mitä sivummalle keskusta menet, sitä välittömämpää meno on, kuten aiemmat kirjoittajat ovat maininneet. Viime reissullani olin Fairview:n alueella ja siellä oli (kolme vuotta sitten) Smith´s on Fairview- niminen pubi, josta löytyi kaikki tarvittava. Ensin kun menee sisälle, niin vaikuttaa siltä, että paikka on vain pitkulainen L-kirjaimen muotoinen mesta, mutta sieltäpä löytyykin portaikko, josta pääsee taaempana olevaan ruokapuoleen ja siitä vierestä pääsee vielä periaatteessa kolmannessa kerroksessa olevaan loungeen (kuten he sitä kutsuivat), jossa on vielä pieniä erillisiä kabinetteja. Alakerrassa oli joka ilta kahdesta-viiteen paikallista soittajaa/laulajaa. Viihdyimme joka ilta siinä mestassa, koska fiilis oli mitä mainioin. Osasyynä viihtymiseemme lienee myös sillä, että majoituspaikkamme etuovi sijaitsi (laskettu on) kahdeksan metrin päässä ko. pubin sivukadun sisäänkäynnistä.

Sikäläisiä ohrajuomia kannattaa ilman muuta suosia ja Guinnessia, Kilkennyä, Smithswickiä ja Harpia on saatavilla kaikkialla. Itse pidin eniten Smithswickistä. Yllätys olisi, jos niitä ei hanoista löytyisi. Cheers!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Tässä suhteellisen asiallinen saitti, jonka avulla pääset liikkeelle:

http://www.local.ie/

Dublin (ja Irlanti) on hieno mesta, jossa suomalainen viihtyy aina. Lätkäähän paikalliset eivät osaa pelata, mutta Dublinin pubeista on yllättävän usein löytynyt natiiveja, jotka osaavat tästäkin aiheesta keskustella, korvaten tiedonpuutteensa ansiokkaalla innolla jutella suomalaisen kanssa aiheesta kuin aiheesta.

Älä ylläty sitten siitä, että moni irlantilainen nainen osaa juopotella tavalla, joka saa suomalaisen miehenkin tuntemaan itsensä aloittelijaksi. Itse erehdyin kerran hyväntuuliseen dokaamiskisaan irlantilaisen naisihmisen kanssa, ja vastus oli enemmän kuin ankara. Katolilaisiksi neidoiksi ovat paikalliset tytöt aika... no... elämänmyönteisiä. Hyvää ja antoisaa reissua!
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Dublinin kauneus

Nimittäin naiskauneus. Dublinissa on uskomattoman kauniita naisia. Ja tämä on ennenkaikkea superyllätyksellistä, sitä Atlantin saarirypästä (Irlanti + UK) ei ihan heti nosteta sinne normaalien huippunaiskauneuden "tuottajamaiden" kärkijoukkoihin.

Dublinissa naisia on selvästi kahta sorttia. Peruskelttiläiset, punainen kihara tukka, pisamia ja vihreä puolipitkä canvastakki. Sellanen stereotyyppi peikkotytöstä. Ja sitten nämä jumalaisen kauniit tummatukkaiset mimmit, jotka painelevat nutturoissaan ja silmälaseissaan minne lienevät, ihmisjoukkoon tai kulman taakse yleensä.

Ja homman ihmeellisyys on siinä, että tällainen outo rotu löytyy vain Dublinista. Sieltä kun painelee pois, niin alkaa olla peikkotyttöä ja sitten noita toisen rodun tavis-osastoa. Siis sellasta perus-brittiä, papuja aamiaiseksi jne.

Tuon ihmeellisyyden on vahvistanut moni paikalla ollut, ennen kaikkea muutkin kuin suomalaiset. Suomalaisethan (Minä ainakin) nyt näkevät kauniita naisia missä vain, mutta yksimielisyys asiassa ruotsalaisten kanssa on jo joku meriitti. Ja kun ne ruotsalaiset vielä vielä pitävät Tukholmaa referenssinä, tietävät että siellä niitä lymyää varmaan eniten maailmassa.

No asiaan, itse notkuin Irlanissa viikon verran vuonna -98. Dublinissa pari yötä ja sitten ajeltiin ympäriinsä väärää kaistaa saaren kaakkois- ja luonaisosissa. Cliffs of Moher ja joku pubibändien mekka Doolin tms. jäi mieleen mestoista parhaiten. Linnoja ja perinnepuistoja löytyy mistä vain, ja ne ovat aika siistejä paikkoja. Jotkut linnoista on entisöity, rakennettu katot uudelleen jne., jotkut on jätetty sellaiseksi kuin ovat. Molemmat hyviä, ne kaiken nähneet linnan puolikkaat siellä nummien keskellä ovat aika vaikuttavia. Hyvin voi kuvitella jonkun paikallisen William Wallacen huutavan joukkojaan kasaan jossain etäämmällä..

Liikennekulttuuri on myös mahtavaa, tiet on välillä superkapeita, mutta kolme rinnan-ohitukset ovat ainoa tapa ohitella. Ajelu on muutenkin mukavaa, suurimmat valtatiet painelevat aina välillä pienten kylien tai kaupunkien läpi, jonne voi poikkeilla sitten jotain napostelemaan. Kovasti eroaa kotoisesta meiningistä, Suomessa kun ajetaan metsän keskellä ja pysähdellään pienen kylän kokoisille huoltoasemille.

Panosta torstaihin, joka torstai on palkanmaksupäivä siellä, ja meno baareissa sen mukaista. Meininki on aika huoletonta, ja pitää ollakin, koska se katolisuus kuitenkin on siellä taustalla aika vahvasti varsinkin tyttöjen elämässä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eipa ole tullut kaytya. Taytyy siis menna tarkistamaan tilanne. Kolmen tunnin paasta pitaa olla jo lentokentalla.

Frendit yritti viime kuussa opettaa Guinnessin juojaksi, ne vakuutti, etta kylla se alkaa maistumaan ihan hyvalle, kun kiskot sita vaan koko illan. Sen teinkin, mutta ei se maku mihinkaan parantunut. Kylla se lagerin puolelle kallistuu. Dublinissa pitanee silti panostaa tummiin.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Irlanti vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta ja kauniilta maalta eli tutustumisen arvoiselta. Ehdottomasti tulevaisuuden matkakohde! :)
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Maple Leaf
Lätkäähän paikalliset eivät osaa pelata, mutta Dublinin pubeista on yllättävän usein löytynyt natiiveja, jotka osaavat tästäkin aiheesta keskustella, korvaten tiedonpuutteensa ansiokkaalla innolla jutella suomalaisen kanssa aiheesta kuin aiheesta.

Vaan kun vierailee Pohjois-Irlannin puolella Belfastissa, rupeaa lätkäasiantuntemustakin löytymään. Belfast Giants kun on Englannin superliigan kantavia voimia, eikä heidän areenansakaan ole mikä tahansa lato vaan 10 000 ihmistä vetävä pytinki, joka on ainoa paikka kaupungissa, missä protestantit ja katoliset vetävät yhtä köyttä.

Muutenkin suosittelen vierailua Pohjois-Irlannissa, jos vain yhtään konfliktit ja vastakkainasettelut kiinnostavat. Paikkahan on sinänsä turvallinen, kunhan ei kovin avoimesti ilmaise mielipiteitään. Belfastin konfliktialueille kannattaa mennä paikallisilla takseilla, joilla on kontrahti osapuolten kesken turvallisuustakuista.. Dublinista Belfastiin kulkee hyvä ja säännöllinen juna- sekä bussiyhteys.
 

Juha Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Todella hieno paikka tuo Irlanti kokonaisuudessaan, siellä kävin itsekin keväällä luokkaretkellä.

Omaan reittiimme sisältyi mm. Cork, esimerkiksi futari Roy Keane on tuosta kaupungista. Hieno kaupunki, asukasmäärältään oman paradise citymme Turun kokoinen.
Doolin on hieno pieni kylä, siitä vähän matkan päässä sijaitsee nähtävyys nimeltään Cliffs of Moher, kallio nousee pystysuoraan 200 metriä merenpinnan yläpuolelle.
Killarney national park on myös näkemisen arvoinen, sekä monta muuta paikkaa. Jos haluat siis Irlantia kierrellä enemmänkin, niin siinä pari vinkkiä.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Sananen Dublinista

...Ja sitten on tietysti tämä Dublinin "riviera" eli rantaa pitkin kaakkoon kulkeva rata, jonka jokaisen pysäkin varrella on oikeastaan jotain nähtävää. Itse tuli käytyä mm. kylässä nimeltä Dún Laoighaire (meniköhän oikein) joka on todella kaunis pikkuinen kylä atlantille avautuvalla lahdella sitä reunustavalla piiiiitkällä aallonmurtajalla varustettuna.

Hienoja paikkoja ja hyvää kaljaa, tuli todettua kun kävin vajaakuukausi sitten pikku reissulla tuolla. Guinnesistä opin tykkäämään oikein toden teolla tuolla, maistuu muuten helevetin paljon paremmalta siellä kuin missä tahansa baarissa Suomessa, ihme juttu. Bonuksena täytyy mainita, että tuopin kokokin on siellä asiaankuuluva, eli tietenkin PINT, joka taitaa olla lähempäänä 0,7 litraa.

Hinnat olivat yleisesti noin 20% halvempia kuin Suomessa, kympillä saa kaupasta kassin täyteen ruokaa ja keksikaupungin Temple Bar districitillä (muutaman korttelin alue aivan keskellä kaupunkia, jossa valehtelematta joka toinen ovi vie baariin) pintistä Guinnesiä köyhtyy 3-4 euroa, ei paha. Bussi lähijunaan tai bussiin maksaa vähän vyöhykkeestä riippuen keskimäärin 50 centtiä. Ihmisetkin ovat todella mukavia, ja kun kaupungissa on nyt joulukuussa ja ensi vuoden alussa tosi paljon keikkoja tiedossa (mm. Radiohead, Blur), voin suositella pikaista lähtöä itse kullekin säädylle erittäin lämpimästi (itse näin "vain" Jello Biafran). Suomalainen viihtynee varmasti talvellakin ilmastoltaan leudossa ja hienosta baarikulttuurista tunnetussa maassa kuin... no, paremmin kuin kotonaan.
 

Puster

Jäsen
Ajankohtainen ketju sillä reilun viikon päästä olisi tarkoitus lähteä tutustumaan tuohon vihreään saareen. Ensin jokunen päivä Dublinissa, sitten Moherin kallioita ihmettelemään ja lopuksi vielä muutama yö pääkaupungissa.

Guinnessin kanssa olen tullut jo hyväksi ystäväksi eli panimomuseo on ehdottomasti nähtävä. Jamesonin tislaamossakin pitää käydä. Muita "pakollisia" kohteita ei ole, mitä nyt muutamaan vanhaan pubiin pyhiinvaelluksenomainen vierailu.

Mahtaako palstalaisilla olla kokemusta pitemmistä matkoista Irlannin sisällä? Eli siis tuo väli Dublin-Galway. Bussi vai juna? Bussimatka näyttäisi nettitietojen mukaan olevan halvempi mutta kulkuneuvot tuskin kestävät vertailuja suomalaisten expressien kanssa. Kaupunkien välimatkahan on reilut 200 km ja junamatkan kestoksi ilmoitetaan noin 3 tuntia, joten eipä kyseessä ole mitkään pndoliinotkaan.

Cheers!
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ota juna. Irlannissa bussimatkat ovat tolkuttoman hitaita johtuen lähinnä tieverkoston tasosta. Kunnon moottoriteitä ei pahemmin ole ja lisäksi ainakin tyypillisesti matkan varrella on sen verran paljon pikkukyliä, joiden läpi pitää ajaa että matka hidastuu. Lisäksi Dublinin ulkopuolella on poikkeuksetta aika lailla liikennettä ja ruuhkia. En ole tosin kulkenut kertaakaan juuri Dublinin ja Galwayn väliä, mutta luulisin että 200 km:n matkaan voi kulua bussilla viisi-kuusikin tuntia.

Junalla kulkiessa kannattaa muistaa, että lähtöajat pitävät yleensä paikkansa mutta saapumisajat saattavat heittää aika paljonkin. Eli minuuttiaikataulun varaan ei kannata reissussa laskea.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Viestin lähetti Puster

Mahtaako palstalaisilla olla kokemusta pitemmistä matkoista Irlannin sisällä? Eli siis tuo väli Dublin-Galway. Bussi vai juna? Bussimatka näyttäisi nettitietojen mukaan olevan halvempi mutta kulkuneuvot tuskin kestävät vertailuja suomalaisten expressien kanssa. Kaupunkien välimatkahan on reilut 200 km ja junamatkan kestoksi ilmoitetaan noin 3 tuntia, joten eipä kyseessä ole mitkään pndoliinotkaan.

Cheers!

Itse vuokrasin auton Dublinista ja ajelin sillä Galwayhin ja Connemaraan n. 2.5 tunnissa. Toki liikennettä oli jonkin verran kun ei ole ohitusteitä kylien ohitse mutta rattoisasti matka sujui. Vuokra oli halpa ja repsikan paikalta ajaminenkin sujuu kun hetken sompailee. Auton vuokra kannattaa koska kun pääset pois Dublinin alueelta niin auton avulla näkee helposti kaikki mukavat paikat ja ruuhkia ei juuri ollut.

muaddib
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Nostellaanpa ylös

Ajankohtainen aihe, n. kuukauden päästä lähdetään tyttöystävän kanssa muutamaksi päiväksi Dubliniin. Aika paljon tähän ketjuun on kertynytkin vinkkejä jo, mutta jos jollain on jotain lisättävää, niin antaa palaa :)

Ruokapuolen vinkit ainakin kiinnostaisi, ravintolasuosituksia jne., samoin kaupungin ostosmahdollisuudet herättävät mielenkiintoa. Ja toki jos nähtävyyksien suhteen on lisättävää, niin niitäkin olisi kiva kuulla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Dublinissa naisia on selvästi kahta sorttia. Peruskelttiläiset, punainen kihara tukka, pisamia ja vihreä puolipitkä canvastakki. Sellanen stereotyyppi peikkotytöstä. Ja sitten nämä jumalaisen kauniit tummatukkaiset mimmit, jotka painelevat nutturoissaan ja silmälaseissaan minne lienevät, ihmisjoukkoon tai kulman taakse yleensä.
Peruskelttiläiset, no, miten sen nyt näkee. Punatukkaisuus on selvästi skandinaavista perua, eli myöhemmin tullut piirre tuohon kansakuntaan. Luultavasti varhaiset keltit on juuri ollut enemmänkin tätä tummaa sakkia, ainakin noin hiustensa ja silmiensä puolesta. Minä siis näkisin, että ne ovat juuri peruskelttejä. Makuasia toki. Sekoittunutta väestöähän sielläkin. Juuria voi olla vaikea määritellä.

Isoveljeni ja isosiskoni, jotka ovat puoliksi irlantilaisia, ovat juuri tälläisiä tummahiuksisia ja -silmäisiä.
 

Puster

Jäsen
Ajankohtainen aihe, n. kuukauden päästä lähdetään tyttöystävän kanssa muutamaksi päiväksi Dubliniin.
Tyttöystävä Henry Streetille (tai jos on enemmän rahaa, Graftonille) shoppaileen ja itse vaikka johonkin O'Connell streetin Madiganseista pintille.

Jos ainoastaan Dublinissa aiotte pysyä, niin sitten kannattaa ottaa Dart joko Howthiin tai etelään Dun Laoghaireen tai Brayhin. Mahdollisuus on silloin nähdä jotain muutakin kuin pelkkiä scangereitä.

Pubiruoka on yllätävän hyvää ja monipuolista, vaikka kaikki palstalaiset eivät ehkä sitä myöntäisikään. Irish stew on se perinteisin mutta lähes jokainen pubi tarjoaa ainakin lounasaikaan kunnollista syötävää. Mikäli jotain vähän parempaa haluaa syödä, niin oma suosikkini on FXB. Pöytävaraus lähes pakollinen.

Lisätietoja ainakin Matkakohteenne -ketjusta ja tarvittaessa tarkemmin vaikka yksityisviestein.
 

SidStathos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Tottenham,Glasgow Celtic.
Itse kävin vihreällä saarella pari vuotta takaperin, kokemus oli mahtava,etenkin pubimeininki oli vertaansa vailla. Temple Barin alueelta tosiaan löytyy valinnan varaa pubien suhteen. Jamesonin panimolla kannattaa myös vierailla viskimaistiaisilla.

Myös Belfast kannattaa käydä tsekkaamassa jos vain mahdollista, junamatka Dublinista kestää hieman alle 2 tuntia. Vierailu mustalla taksilla Länsi-Belfastissa katsomassa poliittisia seinämaalauksia on hieno kokemus, joskaan ei välttämättä kovin mieltä ylentävä,kohtuullisen karu paikka on kyseessä.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Dublinin pubiosastosta puhuttaessa Temple Bar kaikessa turistirysä-meiningissään tarjoaa kyllä varamsti hyviä paikkoja helposti saatavilla. Live-musiikkia ja reilusti aitoa meininkiä. En ole nyt vähään aikaan kaupungissa käynyt, mutta sellainen paikka kuin Judge Roy Beans löytyy Nassau Streetin ja Graftonin kulmasta. Melko tupaten täynnä usein ja ei todellakaan loppuillasta mikään rauhallinen istuskelupaikka, mutta muistan syöneeni paikassa todella hyvää BBQ-ruokaa (talon ribsit, oh yes!) ja paikalla on oma panimo, joka tekee meikäläisen makuun maistuvaa bisseä. Eli jos jotain paikkaa nyt uskallan suositella, niin ainakin pari vuotta sitten oikein toimiva paikka, kun illan ohjelmassa oli dinneri ja sen jälkeen leppoisaa seurustelua kaveriporukalla.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Myös Belfast kannattaa käydä tsekkaamassa jos vain mahdollista, junamatka Dublinista kestää hieman alle 2 tuntia. Vierailu mustalla taksilla Länsi-Belfastissa katsomassa poliittisia seinämaalauksia on hieno kokemus, joskaan ei välttämättä kovin mieltä ylentävä,kohtuullisen karu paikka on kyseessä.

Kannattaa kyllä. Omasta vierailustani Irlantiin on jo vierähtänyt toistakymmentä vuotta. Dublinissa oli tukikohta, mutta vuokrasin auton, jolla sitten kahden viikon aikana kaiken muun saaren kiertämisen lomassa käväisin Belfastissa. Itse kaupunki nyt ei mitään ihmeellistä tarjoa, mutta kannattaa käydä tosiaan katselemassa minkälaista jälkeä saadaan aikaan uskonnon varjolla kähinöinnistä. Kuuluu itseasiassa yleissivistykseen.

Jos Dubliniin menee, niin kannattaa tosiaan mahduttaa ohjelmaan Dún Laoghaire. Siellä voi käydä kumartamassa Martello Towerissa James Joycea, joka vietti tornissa 6 yötä vuonna 1904 ja sijoitti romaaninsa Odysseus avauksen tuohon samaiseen torniin. Tuon kirjanhan on varmasti puolet maailman asukkaista aloittanut, mutta vain promillen promille lukenut loppuun... Tornissa sijaitsee nykyään siis James Joyce-museo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös