Ilves kaudella 2018–2019

  • 381 519
  • 1 333

Kyle

Jäsen
Pahoittelen jos viestit ovat toistoa ja pelkästään negatiiviseen sävyyn kirjoitettuja. Ilveksessä on paljon onnistujia, alkukaudesta jopa huikeita onnistujia niin hyökkäys, kuin puolustuspäässä. Kuitenkin itsellä on vuoden vaihteen jälkeen pistänyt enemmän ja enemmän silmään juuri tämä oman maalin edustan pelaaminen ja se fakta että siitä vastustaja iskee tällä hetkellä liian kovalla prosentilla. Ja se ei ole mikään mututuntuma, vaan jokainen voi sen omin silmin todeta joko videolta tai laukaisukarttaa katsomalla.

Kapea rosteri, nuoret köykäiset(osittain) pelaajat, pelimäärät ja minuutit. Varmasti vastustaja on tässä vaiheessa skoutannut Ilveksen heikkouksia, mutta niihin pitää reakoida, oli se sitten ulkopuolinen pelaaja hankita tai kokonaan uusi pelitapa puolustussuuntaan.

Tällä hetkellä en osaa itse antaa kritiikkiä maalivahdeille, pikemminkin näen sen asian lakaisemisella maton alle ja pelkästään yksipuolisena syyllisen metsästämisellä. Tuntuu että jokainen maaliin johtanut laukaus tulee pahimmalta mahdolliselta sektorilta.

Totta. Toisaalta se, että kukaan ei edes yrittänyt kertoo enemmänkin huonosta taktiikasta. Jos taas olisi yritetty, mutta hävitty vääntö, niin silloin toki tarvittaisiin vääntövoimaisempaa pakkia. Varsinkin ensimmäisessä maalissa Hakanpää on suoraan Lehtosen edessä ja sen verran kauan, että kyseessä ei voi olla se, ettei häntä olisi siinä huomattu, vaan syystä tai toisesta on ilmeisesti päätetty, että siinä annetaan seistä rauhassa. Sitä en ymmärrä lainkaan, mitä noin toimimalla haetaan.

Niin kyllähän välillä voidaan ja pitääkin antaa puolustajan laukoa helppoja vetoja ja ohan se vähän 90 lukua yrittää pelata maskimies pakin toimesta pois, maalivahdit nykyään osaavat etsiä itse sen kiekon. Silti se on puolustajan tehtävä ottaa se ohjaavan pelaajan maila pois, koska ei maailmassa ole maalivahtia joka noita ohjureita napsisi, ilman ylempiä voimia.

Mitä helvettiä alivoimalla seisoo neljä miestä, jos ei saa ottaa vapaata miestä parhaalta maalintekosektorilta? Sehän olisi sama pelata kolmella ja antaa yhdelle näin enemmän lepoaikaa...

Sitten ensimmäiseksi suosittelen katsomaan aikaisemmin linkittämäni Sport pelin koosteen jossa nimenomaan nähdäkseni Sport teki viisi maalia puhtaasti sillä että hävittiin vääntövoimassa. Tuosta tuli kuitenkin 3 pistettä, mutta saadaan maalivahdille tilastollisesti huonopeli (jota jotkut käyttävät perusteena miksi Ilveksellä on heikkoja jaksoja). Sitten suosittelen katsomaan sport peliä edeltäneet KooKoo ja Sport pelin jotka molemmat hävittiin ja vastustaja teki kaikki maalit enemmän tai vähemmän vapaasti maalinedestä.

Eilen Lukko painoi 3-0 taululle ja jokaisessa maalissa puolustaja oli hukassa oman miehensä vartioinnissa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kivi ei suostunut faniristeilyllä vastamaan suoraan mahdollisista vahvistuksista, mutta Tinke sai sen verran sieltä puserrettua, että Kivi totesi, että roosteri on kapea, että tuolla ei paras seitsemästä pelioffsarjoja voi voittaa. Ja että pakkohan sille on jotain tehdä...


Sanoi ääneen myös, että 6. sija on se tavote joukkueella runkkarissa ja sitä kohti pyritään.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Kun tässä kaipaillaan kahdellakin foorumilla niitä vahvistuksia ja varmoja ykköskorin tekijöitä arpojen sijaan, jotta varmistetaan pudotuspelit, niin itse ehdottaisin lähimpien kilpailijoiden - liigan muiden joukkueiden - seuraamista. HIFK pelaa eri pinkalla ja on hakenut koko kauden ykkösketjun keskushyökkääjää, eikä ole löytänyt. Arvoista HIFK vahvistui Salmisella ja HPK Luceniuksella. Pisteiden pohjalta Salmisen piti olla se suht varma voittoarpa, ja historiansa takia Luceniuksen päätyminen kerhoon lähinnä aiheutti helpotuksen huokauksia muiden joukkueiden faneilta. Lucenius on tehnyt töitä ja pisteitä, Salminen HIFK-fanien kommenttien pohjalta ei juuri kumpaakaan.

Varmoja ykkösmolareita ja edes auttavia kakkosia haetaan monessa joukkueessa. Kuitenkin suurin osa tämän kauden kovista nimistä ovat nousseet pinnalle parin viime vuoden aikana, ilman todellista mahdollisuutta ryöstää heitä nykyisistä joukkueistaan läpilyönnin jälkeen. Ainoa varma "nimi" on tällä kaudella ollut Rynnäs, mutta hänkin jäänyt tilastoissa suht selvästi Vehviläiselle Kärppien maalilla.

Minusta näyttää vahvasti siltä, että nykypäivän huippumaalivahdit liigatasolle kasvatetaan, ei osteta valmiina. Ja että niitä huippusenoja ei vaan ole tarjolla, vaan on syytä keskittyä tuohon kasvatukseen ja kokonaisten ketjujen/kentällisten parantamiseen sen senan sijasta. Emme ole NHL:ssä, emmekä pääse valitsemaan pelaajia ensimmäisenä, toisena tai edes neljäntenä.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Jaahans se olis pikkuhiljaa loppukirin paikka, ja eiköhän sille tällä viikolla virallisesti lyödä alkutahdit. Ainakin otteluohjelma on tälle suotuisa.

Mukana keskiviikosta eteenpäin pitäs olla Tamminen, Rautiainen, Vainio, Generous. Mieholla menee ilmeisesti vielä tovi palaamiseen.

Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Lepaus-Tamminen-Antonen
Halmo-Vainionpää-Ikonen
Haapanen-Savilahti-Liuksiala

Parikka-Laaksonen
Salmela-Flood
Peltola-Matinpalo
Generous

Lehtonen
Helenius
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tammisen, Rautiaisen ja Vainion pelaaminen selviää huomenna aamulla. Gene pelaa huomenna. Mieho palaa ehkä vkl
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Gene pelaa huomenna
Hyvä sitten, ettei huhut Genen uran loppumisesta pitäneet paikkaansa. Huhut tottakai on aina huhuja ja niihin etenkin näissä myös pitää niin suhtautua, mutta tuossa skenaariossa on äkkiä myös loppuelämä osittain pilalla
 

Kyle

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä millaisella liikkeellä Generous tekee paluun Ilves nuttuun, alkukaudesta mies oli jatkuvasti potkun myöhässä. En sano että liike ei olisi suoranaisesti riittänyt, vaan mielestäni Gene ei koskaan sisäistänyt valmennuksen pelitapaa vaan oli yksinäinen hiihtäjä joukkueen ulkopuolella. Johtuiko se sitten siitä että harjoituskausi jäi väliin vai mistä. Nyt on saanut ainakin mielikuvaharjoittelua katsomosta ja näytönpaikan nro 2.

Itsekin oletin ettei Generous enään tälläkaudella askiin hyppää. Voihan tässä olla myös taustalla se että Kivi, Jalo ja kumppanit haluavat katsoa tämän kortin ennen kuin kartoittavat mahdollisia lisävahvistuksia.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä sitten, ettei huhut Genen uran loppumisesta pitäneet paikkaansa. Huhut tottakai on aina huhuja ja niihin etenkin näissä myös pitää niin suhtautua, mutta tuossa skenaariossa on äkkiä myös loppuelämä osittain pilalla
Fun Tampereen haastattelussa Gene kertoi, että ongelmia pään ja niskan alueen kanssa on ollut jo puolisentoista vuotta. Intohimoiselle kiekkoilijalle lopettaminen lienee kuitenkin aina vaikeaa, vaikka lääkäri sanoisi mitä. Pahaa pelkään, että seuraava kopsahdus on sitten se viimeinen kiekkokaukaloissa. Olin tosin väärässä tästä viimeisimmästäkin, niin vain mies on taas kokoonpanossa.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Hyökkäykseen tarvitaan kyllä vähintään se yksi vahvistus, joka pystyy pelaamaan keskellä. Mielellään myös yksi laitahyökkääjä, että on hiukan pelivaraa mahdollisten loukkaantumisten varalle.

Ahtola on loppukauden sivussa, Mieholla lienee pahempikin aivotärähdys ja nyt on Savilahtikin pudonnut jonkun tärskyn takia. Periaatteessa nyt kun Valtonen on nostettu mukaan, niin reservissä ei ole hyökkääjiä. Nallin varaan ei paljon voi laskea, mahdollisessa playoffsarjassa ainakaan.

Kääntäisinkin katseeni nimenomaan tämän päivän vastustajaan Jukureihin. Sieltä voisi yrittää Markku Flinckiä vahvistamaan sentteriosastoa. Markkuhan toisi juuri sitä fyysisyyttä ja kokemusta, mikä pleijareissa on arvossaan.

Puolustuskin kaipaisi vahvistusta, mutta kyllä näilläkin määrällisesti pärjätään. Vainio on palaamassa, ja Leimu sekä Laitamäki reservissä. Miksei Hopponenkin, kun pelejä on kumminkin saanut tällä kaudella vyölleen ihan kivasti.

Maalivahtitilanne on hiukan pelottava, koska Helenius ei taida ihan täydessä kunnossa olla. Lehtonen ei vaan riitä liigatasolla ykkösmaalivahtina. Tähänkin mieluummin ottaisi sen kolmannen kaverin, mutta Ilves ei ole mikään Kärpät, Hifk tai Tappara, jotka voivat hommata kentällisen vahvistuksia ihan vaikka piruuttaan pleijjareitten varalle.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki tuntuvat vaativan sitä peliä tekevää sentteriä Ruotsalaisen taakse. Yhtä käyttökelpoinen ja ehkä helpommin löydettävissä olisi tosiaan joku puolustussuunnan osaaja vaikka sinne nelosen keskelle. Päävastuuksi alivoima ja Arttu taas pois sieltä ehkä ottelun loppuhetkiä lukuun ottamatta. Kuorma pienenisi silläkin tapaa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Varmasti ottavat jonkun. Miehon tilanne ilmeisen paha. Ei Flinck olisi ollenkaan pöllömpi haku. Raporttien mukaan liike ollut tällä kaudella hyvää ja aloittaahan Sika-Make osaa. Toisi myös vääntövoimaa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Varmasti ottavat jonkun. Miehon tilanne ilmeisen paha. Ei Flinck olisi ollenkaan pöllömpi haku. Raporttien mukaan liike ollut tällä kaudella hyvää ja aloittaahan Sika-Make osaa. Toisi myös vääntövoimaa.
Mieho sai osumaa Jyväskylässä Yonkmanin taklauksen osalta. Sen jälkeen pelasi erän loppuun mutta ei palannut enää. Kivi sanoi, että ei mitään käryä koska palaa.

Savilahti sai eilen ilmeisesti ranteeseen jotain, koska jääpussit yms eivät auttaneet vaan koppiin.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tänään kun kausi on taas jälleen kerran ohi ja säälitkin jäämässä haaveeksi oman saamattomuuden takia, niin pitää vilkaista tilastoihin. Marraskuun tappioputken jälkeen saldo on 23 peliä ja 37 pistettä, 1,609 p/o. Reilu kolmasosa sarjaa keskellä synkintä talvea on edetty reilun 96 pisteen runkosarjavauhtia. Tänä aikana on harvassa olleet ne päivät, kun kannattajien mielestä kausi menee viemäristä alas ihan just, ellei heti hommata pakkia sentteriä ja maalivahtia ja anneta Kivelle kenkää.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Voi mikä teitte kun Henttosen veitte. No eipä vaan, taas uusi sulka juniori-SaPKon ennestäänkin pöyheään inkkaripäähineeseen.

Saatte Henusta erittäin työteliään pelaajan. Ei varmasti jätä tilannettekaan puoliksi pelatuksi. Katotaan mitä roolia siellä on tarjolla vai onko mutta lähtökohtaisesti ottaisin Henun joukkueeseeni ennen muutamia muita ilvespelureita. Pelissä on puutteita, mutta niitä on aika paljon nykyliigassa yli puolella pelaajista.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Saatte Henusta erittäin työteliään pelaajan. Ei varmasti jätä tilannettekaan puoliksi pelatuksi. Katotaan mitä roolia siellä on tarjolla vai onko mutta lähtökohtaisesti ottaisin Henun joukkueeseeni ennen muutamia muita ilvespelureita.

Minkälainen pelaaja Henttonen on? Yritteliäs toki, mutta mitä muuta? Onko liike hyvää, löytyykö käsiä painaako maalin edestä karat pussiin? Sinällään hyvä, että vihdoin reagoidaan loukkaantumisiin, mutta ihan pelkkää Veistolaa ei toivottavasti saatu.

Toivottavasti onnistuu!
 
Oma näkemykseni on, että Henttosen vahvuuksia on kevyt luistelu (siis nopeahko) taitava käsistään ja ei luovuta. Myös alivoimalla hyvä. Kuulemani mukaan treenasi viime kesän kovaa, joten eiköhän tuo kuntopuolikin ole kunnossa (tosin juuri nyt sitkeässä flunssassa). Ikää ja kokemusta sopivasti liigaympyröihin siirtymiseksi. Ja tulee kaikkien kanssa toimeen, positiivinen tapaus.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aamulehti tänään: "Totta kai tässä seurataan pelaajamarkkinoita koko ajan, mutta ainakaan tällä hetkellä sentterihankinta ei ole vireillä, Jalo sanoo."
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomenna kokoonpano lienee jotain tähän suuntaan:

Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Lepaus-Tamminen-Antonen
Haapanen-Vainionpää-Ikonen
Valtonen-Ahopelto-Liuksiala

Parikka-Generous
Salmela-Flood
Peltola-Matinpalo
Vainio

Helenius
Lehtonen
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Huomenna kokoonpano lienee jotain tähän suuntaan:

Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Lepaus-Tamminen-Antonen
Haapanen-Vainionpää-Ikonen
Valtonen-Ahopelto-Liuksiala

Uusi kaveri Henttonen puuttuu tästä hahmotelmasta. Veikkaisin, että Valtonen tippuu edestä pois.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Geneä ykköseen. Parikka-Vainio ennemmin ja Gene tai Leimu seiskaksi

Siellä se Gene on ykkösparissa.

Parikka - Generous
Salmela - Flood
Peltola - Matinpalo
Vainio

Hyökkäys aikalailla se, mitä loukkaantumistiedoilla pystyi odottamaan:

Suomi - Ruotsalainen - Rautiainen
Lepaus - Tamminen - Antonen
Haapanen - Ahopelto - Ikonen
Valtonen - Vainionpää - Liuksiala
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ohkasella mennään taas, kuten tietysti oli odotettuakin. Tragikoomista, että Mestiksestä hankittu apukin on sairaana. Kohtahan se ei edes mahdu pelaamaan, kun miehiä palaa sairastuvalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös