Ilves kaudella 2018–2019

  • 381 393
  • 1 333

Black Monday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen strategiatyön välituloksia ja visioon liittyvää tavoiteasetantaa referoidaan usein melko huolimattomasti.

Oma käsitykseni on että silloin on ajateltu, että joukkue saadaan materiaaliltaan & pelillisesti muutamassa vuodessa muiden kärkijoukkueiden tasoiseksi (kaudeksi 19/20), ja on ajateltu että noin 50 % runkosarjaliikevaihdon kasvu siihen riittää. Saattaa kuitenkin olla että se ei riitä, vaan myynnin kasvun pitäisi olla runsaampaa, jotta pelaajapalkkioihin pystyttäisiin käyttämään muihin kärkijoukkueisiin verrattavissa oleva rahamäärä. Tämä kuitenkin nähdään vasta tulevina vuosina. Taloudellista vakautta auttaisi paljon pitkä playoff-kevät ylimääräisine tuloineen.

Tällä kaudella Ilves ymmärtääkseni on aikonut käyttää suunnitellulla tavalla 25 % enemmän rahaa pelaajapalkkioihin kuin viime kaudella. Voi olla että yhtälön toisesta puolesta (myynnin onnistuminen) ei ole ollut varmuutta vielä kauden alussa, mikä selittäisi budjettia halvemman (?) joukkueen. Itse en ole kuullut mistään haluttomuudesta pelaajien hankintaan tai budjetin käyttämiseen. Sen tiedän että valmennus arvostaa työrauhaa ja vähäistä vaihtuvuutta, eikä toivo ns. syvyyspelaajien hankintaa.

Jalon ja Koskelan pöydällä taitaa olla pääasiassa ihan muut asiat kuin tämän kauden joukkue. Voisin arvata että valmiudet on tällekin kaudelle vielä vahvistusten hankkimiseen, mutta löytyykö sitten lopultakaan pelaajia jotka mahtuvat budjettiraamiin sekä sopivat valittuun pelityyliin kelvaten urheilujohdolle ja valmennukselle. Toivotaan että löytyy, onhan tuo vaihtuvuus joukkueessa ollut ihan poikkeuksellisen pientä.
 

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Yllä oleva on helppo uskoa, uudella areenalla olisi syytä olla menestyvä porukka.

Mutta eipä ole kyllä varaa menettää faneja millään välikausillakaan.

Tukevasti keskitietä vaan, ja parasta toivoen...
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tuo 25 euroa on aika pahasti yläkanttiin arvioitu. Ne katsojat, jotka jättävät tulematta halliin huonon menestyksen takia, eivät ole niitä jotka käyttävät matsiin 25 euroa per naama.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Välikauden tuntua taas ilmassa. Oma epäilykseni on, että tämän kauden vahvistuksiin varatut rahat on käytetty palkankorotuksiin, että on saatu jatkosopimukset Laaksosen, Antosen, Lepauksen ja Ruotsalaisen kanssa tehtyä. Lisäksi huhujen mukaan on täytynyt huolehtia suurista lainanlyhennyksistä, eikä tuloja ole ollut reilusti budjetoitua enempää, että olisi ollut mahdollista tukalassa markkinatilanteessa hommata laadukkaita pelaajia. Tuloksena sitten lupaavan aloituksen lässähtäminen taas taisteluun säälipaikasta.
Mikä on välikausi ja sen määritelmä ?
Ilves on ollut play offs paikalla koko kauden. Teoriassa siis myös mestaruustaistelussa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole mitenkäänmahdollista. Aalltoyliopistoss atehdyn gradun mukaan se oli 2014 9,2€ ja sillä oltiin toisiksi huonoimpia TPS:n jälkeen. Parhaalla lipputuloja oli tuolloin HIFK:lla 14,5€ /katsoja. En usko että mikään joukkue vetää 25€

Tuossa ajatelmassa oli yhden lisäkatsojan tuoma liikevaihto eli lippu+kaikki muut. Jotkut juo olutta, jotkut syö popcornia ja jotkut käyvät fanikaupassa. Tuo oli vain oma arvioni. Jos nyt ajatellaan, että irtolipun ostaja tuo 20€ tullessaan, niin sitten vaje on 120000€. Toiveissa tietenkin, että Ilveksen tilanne pysyisi jännittävänä kauden loppuun ja tuo 5000 keskiarvo saavutettaisiin.
 

vilho

Jäsen
Mielestäni Jalon isoin virhe on toistaiseksi ollut tuo tavoitteen asettaminen kuuden joukkoon tälle kaudelle. Tuo on selvästi aiheuttanut liian suuria odotusarvoja kannattajien osalta. Epäsuhta joukkueen rosterin ja tuon tavoitteen välillä on kieltämättä aika iso. Mikään mahdottomuushan kuudenkaan joukkoon selviäminen ei ole ollut eikä ole vieläkään. Todella kova tavoite tuo kuitenkin alunperinkin oli eikä vahvistusten hankkimispolitiikka tue millään tavalla sitä, että määrätietoisena tavoitteena se top 6 tällä kaudella oikeasti olisi ollut.

Strategiaan olisi pitänyt kirjata vain, että tämä kausi mennään vielä hyvin maltillisella riskillä ja runkosarjan osalta tavoitellaan kymmenen parhaan joukkoon pääsemistä. Koska siltähän tämä toiminta on täysin näyttänyt. Mielestäni tämä on täysin oikea tapa edetä tällä hetkellä. Kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä tässä nimenomaan kaivataan. Ikävästi vaan tuo kovan tavoitteen julistaminen on ansaitustikin aiheuttanut närää kannattajissa vs toiminta. Itse otan silti ehdottomasti mieluummin tämän maltillisen linjan ja väärin asetetun tavoitteen kuin maltillisen tavoitteen ja liian kovalla riskillä kasatun joukkueen!
Samaa meiltä, pitkäjänteisyys on se avainsana. On muistettava, että Ilves-Hockey Oy on edelleen hyvin velkainen yritys. Parempaan suuntaan on toki menty, mutta velkaa on edelleen paljon, summa oli viime vuonna tilinpäätöshetkellä yli miljoonan. Ostovelkoja, Ilveksen osakkailta otettu puolen miljoonan velka..

Olisiko kannattajien helpompi ymmärtää tämä tilanne, jos esimerkiksi Jalo avaisi näitä lukuja ja yrityksen taloudellista tilannetta avoimesti esimerkiksi Ilves.comissa julkaistavissa toimitusjohtajan tervehdyksissä? Kaikki luvuthan löytyvät kuitenkin tilinpäätöksistä ja tilinpäätökset saa muutamalla markalla PRH:lta, joten varsinaisesti mitään syytä asioiden kertomatta jättämiseen ei ole.

Kiven arvostelussa kuitenkin vähän häiritsee yksi asia. Oikeastaan kaikki myöntävät sen, että meidän rosteri ei paperilla ole kummoinen ja siinä on selkeitä puutteita. Kukaan ei tunnu olevan sitä mieltä, että meillä olisi oikeasti lähellekään top 6 rosteri kasassa. Tästä huolimatta tuntuu siltä, että Kiveltä odotetaan vain ja ainoastaan kuuden joukkoon selviämistä! Mielestäni me ollaan koko kausi huomioiden pelattu todella hienoa kiekkoa suhteessa meidän rosteriin. Tasavoimin suorastaan loistavaa. Tippaakaan ei tunnuta silti Kivelle krediittiä annettavan vaan pelkkää lokaa sataa niskaan. Kritiikki on täysin perusteltua erikoistilanteiden osalta. Ne olisi ehdottomasti pitänyt saada kuntoon. Kokonaisuus on kuitenkin mielestäni selvästi plussan puolella. Kivi voi loppujen lopuksi aika vähän vaikuttaa esim. meidän maalivahtipeliin tai siihen, että meidän nuori ja kokematon nippu ei vain ole vielä riittävän rutinoitunut hoitamaan hyvänkään pelin jälkeen aina sitä voittoa kotiin. Jokaisella Kiven kaudella joukkue on kuitenkin kehittynyt ja mennyt eteenpäin kauden edetessä. Se on mielestäni erinomaisen valmentajan merkki. Oletteko ihan varmoja, että oltaisiin kovinkaan monella muulla valmentajalla pelattu näinkään hyvin meidän tämän kauden rosterilla?
Nimenomaan, voisin allekirjoittaa tämän. Pääsääntöisestihän tällä kaudella on pelattu hyvää kiekkoa. On haastettu kärkiseuroja todella vahvasti, mutta ero hyvän ja huonon päivän välillä on todella suuri. Tasaisessa liigassa mikä tahansa on mahdollista, edelleen muutamasta ikävästä tappiosta huolimatta. Olisi hieno nähdä, miten Kiven joukkue pärjäisi muutamalla rutinoituneella, varmalla huippupelaajalla höystettynä. Paljon on taas tälläkin kaudella menetetty pisteitä nuoruuden ja kokemattomuuden takia.

Ilveksellä oli näiden lisäksi valmiina myös sopimukset ei-niin-liigatasonpelaajien Antti Lehtosen ja Julius Valtosen kanssa. Toisaalta Antonen, Ikonen, Lepaus, Laaksonen, Ruotsalainen etc. ovat kantaneet niin hyvin roolia, ettei epäonnistuneet hankinnat ole pilanneet Ilveksen kautta. Ajatusleikkinä seuraava, jos Ilveksen hankinnat olisi onnistuneet hyvällä tasolla taistelisiko Ilves kuitenkin niistä top 6 sijoituksista, jolloin tuo tavoite ei näyttäisi niin typerältä tällä hetkellä.

Isoin virhe kuitenkin tuossa joukkueen rakentamisessa oli jättää hankkimatta tarvittava keskushyökkääjä ja puolustaja, joita Ilves nyt kiperästi tarvitsisi. Toki näiden hankkiminen Ilvekseen keväällä tai kesällä oli vaikeaa, mutta nyt kesken kauden se on lähes mahdotonta. Ei oikeasti voi joukkueen rakennuksessa täyttää tärkeitä pelipaikkoja "hankitaan sitten verorajalla"-tapauksilla.
Tähän liittyen tulee mieleen kaksi asiaa:
- Miksi tehdään sopimuksia pelaajien kanssa, joille valmentaja ei anna luottoa missään tilanteessa? Onko valmennus ja toimisto samalla sivulla?
- Vahvistusten hankkiminen myöhemmin kauden aikana - toisaalta tämä kausi taitaa olla jonkinlainen poikkeus yleisestikin, ettei liigaan ole tullut kesken kauden mitään merkittäviä vahvistuksia. Tai jos on, ne ovat menneet seuroihin, jotka pystyvät maksamaan kertaluokkaa suurempaa liksaa. Toisaalta, silloin kun näitä kärkimiehiä olisi pitänyt hankkia ennen kauden alkua, Ilves oli vielä nykyistä pahemmin kanveesissa taloudellisesti.

Toki täytyy ihmetellä eikö Ilves löytäisi esimerkiksi Mestiksestä pakkipulaansa vaikka a) Jerry Laaksoa b) muualta kuin KooVeesta hyödyllistä puolustajaa.
Aamen. Todella erikoista lähteä peleihin kuudella puolustajalla.

Nuorten pelaajien kehittämisessä valmennus on onnistunut erinomaisesti. Siitä voisin antaa arvosanan 10. Ikonen, Haapanen, Parikka, Laaksonen, Matinpalo.. EHT-Arttua unohtamatta. Myös Suomi on jatkanut viime kauden tahtia ja osoittanut, että pystyy tekemään tehoja myös ilman Ässää ja Meseä. Viime kaudella 60 peliä & 40 pojoa => 0,67 p/o ja tällä kaudella tähän asti 26 peliä & 17 pojoa => 0,65 p/o. Pisteiden lisäksi Eemeli on joukkueen parhaita rytmittämään peliä kiekolla, tekee oikeita, voittavia asioita vaihdosta toiseen.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Mä haluaisin oikeasti tietää mitä helvettiä Jerry Laakso on tehnyt Ilveksessä, että on "totaalikiellossa" peleistä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Savilahden voisi kanssa pikkuhiljaa vapauttaa koirankopista. Vajaan 8 minuutin peliajalla pari maukasta syöttöä. Samaan aikaan meidän nuori sentteritaituri peluutetaan puhki näillä 25 minuutin ajoilla.

Joko Savilahti ja Laakso myyntiin tai sitten reilu mahdollisuus.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Halmo alkaa olla valitettavasti enemmän uhka kuin mahdollisuus. Olen tykännyt kaverista kovasti, mutta ihan liikaa tulee näitä huonoja taklauksia ja vitosia. Ei ole hyvän joukkuepeli ajan merkki.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jos nyt ajatellaan, että irtolipun ostaja tuo 20€ tullessaan.

Otetaan lipputulojen lisäksi kategoria muut tulot... eli tulobudjetin sponsoritulot pois, jotka eivät suoraa tule katsojalta... toki muut tulotkaan ei kaikki tule katsojalta, mutta leikitään nyt niin, niin noiden lukujen mukaan 2014 Ilves
Lipputulot 1350k , muut tulot 768k. Yleisöä 30x 4879 = 146370
Eli lippu + muut tulot 14,5€ /katsoja

Se HIFK 19,7€ / lippu+muut.

Pidän 20€ noinkaan laskettuna aika ylioptimistisena Ilvekselle. Molemmilla siis ravintolatoiminta ulkoistettu , eli provikkaa Resteliltä. Muut tulot itse ravintolatoimintaa toteuttavilla on yli tuplaten HIFKn verrattuna, mutta HIFKlla on puolellaan katsojavolyymi ja kovat sponssitulot.

...täytyy kattoojodko löytys tuoreempia lukuja jostain...
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Otetaan lipputulojen lisäksi kategoria muut tulot... eli tulobudjetin sponsoritulot pois, jotka eivät suoraa tule katsojalta... toki muut tulotkaan ei kaikki tule katsojalta, mutta leikitään nyt niin, niin noiden lukujen mukaan 2014 Ilves
Lipputulot 1350k , muut tulot 768k. Yleisöä 30x 4879 = 146370
Eli lippu + muut tulot 14,5€ /katsoja
Sen verran voisi ehkä kyseenalaistaa tätä laskentakaavaa, että tuossa lasketaan lipputulot ilmoitettujen katsojien mukaan. Ilveksellä tunnetusti on ollut tuolloin(kin?) suuri määrä ilmaislipuilla tulleita katsojia, kun taas Kunton laskelma perustui todellisiin katsojamääriin.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole mitenkäänmahdollista. Aalltoyliopistoss atehdyn gradun mukaan se oli 2014 9,2€ ja sillä oltiin toisiksi huonoimpia TPS:n jälkeen. Parhaalla lipputuloja oli tuolloin HIFK:lla 14,5€ /katsoja. En usko että mikään joukkue vetää 25€

Missähän niitä 9,20 euron lippuja myydään, kun en ole sellaista saanut koskaan ostettua? Ne irtolipulla tulevat maksavat lipustaan täyden hinnan pl. kampanjat ja nostavat samalla lipun keskihintaa. Ensimmäiset 3500 jakkaraa ovat niitä kausareita ja sponssilippuja joista tuloja tulee vähemmän.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sen verran voisi ehkä kyseenalaistaa tätä laskentakaavaa, että tuossa lasketaan lipputulot ilmoitettujen katsojien mukaan. Ilveksellä tunnetusti on ollut tuolloin(kin?) suuri määrä ilmaislipuilla tulleita katsojia, kun taas Kunton laskelma perustui todellisiin katsojamääriin.

Todelliset katsojamäärät on arvailujen varassa, vaikea arvailujen varaan on mitään laskea. Se, että budjetteja ei ole harmonisoitu Liigassa, niin samahan koskee ikävä kyllä myös yleisömääriä.

Ja en siis todellakaan väitä, etteikö ilmaa viimeisinä Honkkisvuosina ollut.. ja paljon.. ite kun hallissa istuin joka matshissa tämä oli räikeän selvää.

Siksi siinä on vertailuna HIFK joka oli tuona vuonna tulobudjetiltaan isoin (asiat kunnossa, yleisöä käy, korkeat lippujen nimellishinnat jne.).

”muut tulot” kategoriassa se ei ole isoin, mutta nämä selvästi isoimmat ovat itse ravintolatoimintaa pyörittäviä + Lukko


Missähän niitä 9,20 euron lippuja myydään, kun en ole sellaista saanut koskaan ostettua? Ne irtolipulla tulevat maksavat lipustaan täyden hinnan pl. kampanjat ja nostavat samalla lipun keskihintaa. Ensimmäiset 3500 jakkaraa ovat niitä kausareita ja sponssilippuja joista tuloja tulee vähemmän.

Kyse on tulobudjeteista, joissa lipputulot ovat xx euroa. Katsojamäärässä on tietysti ilmaislippulaisia joka joukkueella, mutta se, mitä /katsoja jätetään halliin, on se oleellinen asia.

Varmasti tilanne on parantunut Ilveksen osalta, ovathan lippujen nimellisinä noussut nyt merkittävästi ja yleisömäärä hallissa on aika hyvin ilmoitetun mukainen (näin vuosikymmenien omalla otannalla). Ravintolatoiminnasta tulee provikkaa, joten 8 euron kaljasta ei Ilvekselle päin varmaan juuri euroa enempää tule (kulut + Restelin kate + hankinta). Jalkapallossahan Ilves myy oluensa itse, jossa se kate onkin sit aika hurja seuraanpäin (5,5€ calsbergiä 0,33 tölkki joka maksaa alle euron).

Yhtäkaikki, jos nelisenvuotta sitten taloudeltaan Kärppien kanssa omassa kastissaan olevalla seuralla HIFK on vajaa 20€ /katsoja (oletuksella että kaikki ”muut tulot” tulisivat hallimyynnistä), niin en oikein jaksa uskoa Ilveksen pääsevän samaan, saati 25€ /katsoja. Kärpät pääsi tuolloin 23€/katsoja jos se oletus kaikkien ”muun tulon” olevan hallimyynnistä. Pelkillä lipputuloilla Kärpät jää HIFK:lle selväsi 13,9€/ katsoja lipputulollaan.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhtä kaikki sinäkään et nyt näytä ymmärtävän lukemaasi ja sitä mitä alunperin tarkoitettiin. Katsojamäärät heiluvat peliesitysten ja sarjasijoitusten mukaan ja on ihan relevanttia olettaa, että juuri tämä tuuliviiriporukka maksaa lipustaan sen täyden hinnan ja rahaa jää taloon keskimäärin parikymppiä. Se 10 euron keskiarvon muodostama sakki on siellä hallissa pelattiin sitten millaista kiekkoa tahansa. Jos siis hyvät esitykset tuovat 500 extrakatsojaa tullessaan, niin kyllä tuosta voidaan kymppitonnin lisätulot peliä kohti olettaa tulevaksi.
 

Black Monday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ole ihan varma että mitä yritätte tuossa laskea. Keskimääräinen lipun hinta koko kauden osalta laskien on tosiaan eri asia kuin lisäyleisömäärän (esim. pelien kulkiessa) tuoma keskimääräinen lipun hinta.

Koko kautta koskien keskimääräistä lipun hintaa laskee erilaiset ilmaisliput tai liki ilmaiset. Sellaisten määrän pieneneminen pitkässä juoksussa nostaa tuota koko kautta koskevaa keskimääräistä lipun hintaa, tarkoittaen että samalla yleisömäärällä saadaan enemmän myyntiä. Iso osa halvoista lipuista toki on ihan perusteltuja, kuten junnujen ja muiden kausarit. Joku osa taas ei, ainakaan tietyllä tavalla tarkasteltuna. Joskus on voitu ajatella että jokaiseen sponsorisopimukseen laitetaan aina 30 ilmaislippua kylkeen tai kaupantekijäisiksi. Ne tuntuu myyntihetkellä helpolta tavalta saada kaupat syntymään eikä tavallaan maksa Ilvekselle mitään. Mainekin kasvaa kun ilmoitetut yleisömäärät on isoja. Kääntöpuolena sitten asiakkaat tottuu pääsemään peleihin ilmaiseksi ja yleisömäärät ei enää korreloi rahavirtojen kanssa.

Jos pelien kulkiessa saadaan yleisömäärät loppukaudeksi nousuun, lisäväen osalta keskimääräinen lipun hinta on varmasti enemmän kuin tuo 10 - 15 €. Ehkä ottelutapahtumien tulojen kannalta vielä merkittävämpi asia on yritysmyynnin onnistuminen, mm. aitiot, otteluisännyydet jne. Siinäkin pelien sujuminen auttaa kyllä.

Uskon että Ilves on hyvällä polulla sekä keskimääräisen lipun hinnan että ottelutapahtumien myynnin suhteen. Täysin ajantasaista tietoa minulla ei ole mutta se on käsitykseni.
 

Hakanen

Jäsen
@Kunto on kuvaillut pelaajamarkkinoita useammassa kirjoituksessaan eripuolilla nettiä. Hänen jutuistaan on saanut ymmärryksen kotimaisten pelaajien sopimusasioiden käyvän kuumana jo syksystä lähtien. Sen johdosta jonkin verran mieltä lämmittää jos veljekset Jalo & Koskela ovat olleet 19-20 kauden kimpussa, tuloksia ei vaan tiedä.

Tulevaisuuden varjolla ei nykyistä kautta saisi kuitenkaan heittää romukoppaan. Nuo tapaus Laakso/Sävilahti pitäisi urheilujohdon ratkoa hyvissä ajoin päivittäisellä tekemisellä ennenkuin ne palstojen kautta esiin pomppaavat. Yllä on myös paljon laskelmia miten kassa heiluu pelkillä yleisömäärillä, sijoituksemme on toistaiseksi hyvä ja pienillä täsmähankinnoilla kassavirtoihinkin saadaan positiivista tulosta kuin jättämättä esim maalivahti hankkimatta.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
... Aalltoyliopistoss atehdyn gradun mukaan ...

Innostuinkin googlaamaan mahdollisa tutkimuksia ja löytyihän niitä. Jos lukeminen kiinnostaa niin oheiset gradut ovat yli 100-sivuisia teoksia missä kiekkomaailman kaukalon ulkopuolisiin asioihin poraudutaan. Näyttäisi olevan aivan vapaasti ladattavissa joten linkkien takaa löytyy sisällöt.

Jääkiekon Liiga-organisaatioiden kannattavuus ja vakavaraisuus on Olli Lähdesmäen tekemä Kauppatieteiden Maisterin -tason tutkinto vuodelta 2014 Aalto-yliopistoss.

Kultapoikia, pilkkuvirheitä ja Suomi-teemaa: Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen 2012 mediajulkisuus Helsingin Sanomissa on Elina Penttisen tekemä Pro Gradu-tutkielma Jyväskylän Yliopistossa vuodelta 2013.

Asiakaskokemuksen johtaminen. Case: Jääkiekon SM-Liiga Oy on Mikko Saksolan Lahden Ammattikorkeakoulussa tehty opinnäytetyö keväältä 2017.
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Kunto on kuvaillut pelaajamarkkinoita useammassa kirjoituksessaan eripuolilla nettiä. Hänen jutuistaan on saanut ymmärryksen kotimaisten pelaajien sopimusasioiden käyvän kuumana jo syksystä lähtien. Sen johdosta jonkin verran mieltä lämmittää jos veljekset Jalo & Koskela ovat olleet 19-20 kauden kimpussa, tuloksia ei vaan tiedä.

Tulevaisuuden varjolla ei nykyistä kautta saisi kuitenkaan heittää romukoppaan. Nuo tapaus Laakso/Sävilahti pitäisi urheilujohdon ratkoa hyvissä ajoin päivittäisellä tekemisellä ennenkuin ne palstojen kautta esiin pomppaavat. Yllä on myös paljon laskelmia miten kassa heiluu pelkillä yleisömäärillä, sijoituksemme on toistaiseksi hyvä ja pienillä täsmähankinnoilla kassavirtoihinkin saadaan positiivista tulosta kuin jättämättä esim maalivahti hankkimatta.

Pelaajamarkkinat ovat Liigan osalta olleet paljon kuivemmat kuin fanit haluavat ajatella. Liigan imukyky suhteessa kilpailevien maiden liigojen imukykyyn on ollut laskussa. Fanit ajattelevat, että ulkopuoliset joukkueet ovat valmiita myymään omia hyviä pelaajiaan, he ajattelevat myös, että useimmat pelaajat haluavat tulla Suomeen ja luonnollisesti Liigan sisällä Ilvekseen. Fanit myös olettavat, ettei valmennusjohto hylkäisi yhtään johdon ehdotusta, vaan lähinnä odottelisivat ja ihmettelisivät, etteikö Jalo&Koskela löydä yhtään pelaajaa.

Jos ei Jalo ja Koskela ole pitkällä kilpailu-urallaan oppinut sitä, että urheilussa kannattaa voittaa, niin Jalo on varmaan Liigahallitusajallaan tämän oivaltanut ja Koskela puolestaan pelaaja-agenttina hoksannut, että joukkueeseen kannattaa yrittää saada hyviä pelaajia. Uskon, että Ilves vielä vahvistaa joukkuetta. Luotan myös siihen, että valmennusjohdon ja urheilujohdon näkemykset ovat synkassa siitä, että mille paikalle kaivataan se hankinta. Ketä tahansa ei kannata hankkia.

Ilveksen tilannehan olisi paljon parempi, mikäli tällä kaudella ansaittuja euroja ei jouduttaisi kuluttamaan menneisyydessä aiheutettuihin menoihin (velat).
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Satunnaiskatsojan lipputuloutus on toki eri kuin vakikatsojan, mutta vakikatsojat on niitä, joita seurat enemmän haluaa. Siksipä sen ottelutapahtuman tulisi olla aina ainutkertainen, jotta se ensikertalainen tulee uudestaan. Se miten satunnaiskatsoja käyttäytyy hallissa oheistuotteiden osalta on itsellä arvailun varassa.


Mutta jos omaan tarkkailevana kuljeskelijaan Hakamettässä ajattelen, niin sitä oheistuotetta näyttäisi kylläkin ostavan enemmän se vakiporukka. ainakin ne samat naamat niissä jonoissa ympäri hallia näkyy (kierrän hallin kerran / kaks joka ottelussa, tehny tätä vuosikymmeniä).


Lipunhinnasta olis mielenkiintoista tietää paljonko se Veikkaus tai OP maksaa näistä 2 yhden hinnalla lippueduistaan vaiko mitään erillistä sponssisopparirahan päälle? Molempien kanta-asiakaskortillahan (OP osuuskortilla) saa ympäri vuoden 2 yhden hinnalla. Tällaisia satunnnaiskävijöitä on paljon. Samoin huomasin satunnaiskävijöitä, ei niinkään uusia, mutta harvemmin hallissa käyviä perjantaina kun koko halli oli 2/1 hinnalla kamppiksena kummipäivänimikkeellä.




Mutta sellanen tosiasia kannattaa huomioida, että ne lipputulot eivät ole millään joukkueella juurikaan kolmannesta suurempi osuus tulobudjetissa. Toki yleisömäärä vaikuttaa sponssimyynnin helppouteen, mutta tässä mitataan myös koko Liigan vetovoimaa ja näkyvyyttä. Enivei suurimalla osalla lipputulot on kokonaispotista se about kolmannes. Sponsorisoppareiden kasvu on siksi se juttu, jos ja kun puhutaan Ilveksen liikevaihdon nostamisesta sinne Tapparan tasolle. Yleisömäärää kasvattamalla, vaikka lipunhintaa saisikin hilattua vielä ylöspäin, tuo on vaikeata Hakametsässä saavuttaa. Hakametsän saturaatiokeskiyleisö liikkunee jossain 5600 paikkeilla, jolloin vaikeammin myytävät paikat alkaa haittaamaan myyntiä. Sinänsä Hakametsä on tässä aika kiitollinen, että huonotkaan paikat ei ole kovin huonoja, vrt Nordis, jossa täytyy kyllä HIFK:lle hattua nostaa noista yleisömääristä, kun toistatuhatta istuu näkörajoitepaikoilla.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilveksen pelaaja on jo kerran tällä kaudella kärsinyt pelikiellon siitä, että vastustajan pelaaja luistelee pää edellä päin. Tässäkin tilanteessa Halmo luistelee todella kumarassa asennossa vastustajan ja kiekon väliin siten, että selkä on vastustajaa kohti. Yhtään järkeä ja/tai itsesuojeluvaistoa omaava pelaaja olisi nostanut pään ylös ja Halmon pleksille. Eli jos maailmassa on YHTÄÄN oikeutta, tuosta ei tule peliäkään.

1-3 peliä siitä arvottaneen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ilveksen pelaaja on jo kerran tällä kaudella kärsinyt pelikiellon siitä, että vastustajan pelaaja luistelee pää edellä päin. Tässäkin tilanteessa Halmo luistelee todella kumarassa asennossa vastustajan ja kiekon väliin siten, että selkä on vastustajaa kohti. Yhtään järkeä ja/tai itsesuojeluvaistoa omaava pelaaja olisi nostanut pään ylös ja Halmon pleksille. Eli jos maailmassa on YHTÄÄN oikeutta, tuosta ei tule peliäkään.

1-3 peliä siitä arvottaneen.

Juu, jos seuraa Halmon liikettä tuossa niin ei kyllä mitään kovin kummoista rikettä tapahdu. Mutta tosiasia on, että osuu Niemeä leukaan ja siitä tulee rangaistus. Sinällään erikoinen peli Niemeltä, että noinkin kokeneen pelaajan luulisi osaavan olettaa, että tuossa tulee taklaus. Pelasi kuitenkin kiekkoa ja Halmo ei pysähtynyt. Kummallisen paljon näitä tuntuu tapahtuvan tällä kaudella, mistä sitten mahtaa johtua.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Jaahas perjantailta ja lauantailta odotettavissa 5/6 pinnaa vähintään, koska kerholla kolme peliä taitaa tulla neljään päivään ja se rokottaa. Uskotaan, että ässät hoidetaan rutiinilla, toisin kun aiemmin on käynyt.

Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Haapanen-Ahtola-Ikonen
Antonen-Lepaus-Liuksiala
Savilahti-Vainionpää-Halmo

Laaksonen-Parikka
Vainio-Flood
Leimu-Matinpalo

Helge
Lehtonen

Salmela, Generous, Tamminen, Mieho parantelee varmaan vielä, jotta keväällä 100% kunnossa kaikki. Jos Halmolle kieltoa niin Valtonen stunttaan.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Halmon todennäköinen pelikielto tulee harmittavaan paikkaan, koska itse olisin mielelläni nähnyt koostumuksen Halmo-Lepaus-Antonen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös