Ilves kaudella 2018–2019

  • 381 376
  • 1 333

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aikalailla parhaat mahdolliset hyökkäysketjut kasassa. Liuksiala pelasi ainakin Ifk:ta vastaan hyvin yhteen Savilahden kanssa ja tuo ketjuun jalkoja. Hiukan pelottaa. Paras miehitys jalkeilla, nyt ei saisi jäädä pahasti jalkoihin.

Ykkösparissa Generous kertoo kaiken oleellisen Ilveksen pakistosta ja seurajohdon kyvystä reagoida puutteisiin. Heikkilä oli tässä asiassa aika paljon edellä Jaloa/Koskelaa.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Ykkösparissa Generous kertoo kaiken oleellisen Ilveksen pakistosta ja seurajohdon kyvystä reagoida puutteisiin. Heikkilä oli tässä asiassa aika paljon edellä Jaloa/Koskelaa.

Vastaavasti Heikkilä kuittasi tuon olemalla ajastaan jäljessä viime keväänä hommatessaan hitaahkoja pelaajia täksi kaudeksi.Tämän takia rosteri natisee laadultaan nyt.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Runkosarja puolivälissä, Ilves aika odotetusti valunut taistelemaan viimeisestä pleijaripaikasta. Katsotaan mitä saatiin kalasteltua siirtomarkkinoilta viime keväänä.

Joose Antonen 29. 10+9, -5. Raikas alkukauden tuulahdus, joka hyytyi tasan samalla hetkellä, kun sai jatkosopparin. Alkukausi näytti siltä, että etenee kohti Pohjois-Amerikkaa, juuri nyt Mestis olisi oikea paikka. Haluton, väsynyt ja laiska. Parhaimmillaan huikea virtuoosi. Ketjunmuutos voisi piristää. Odotukset loppukaudelle ovat siinä, että löytyisi jonkinlainen tasaisuus otteisiin eikä vajoaisi massaan vaikealla hetkellä. Pystyykö kuitenkaan nousemaan johtavaksi pelaajaksi.

Mike Halmo 30. 4+9, -4. Joukkueen paras taklaaja, tosin viimeisissä peleissä on alkanut tötöilemään. Kestääkö kasetti. Huono viimeistelijä, hyvä rouhija, periaatteessa hyvät kädet. Paikkoja on niin paljon, että onhan nuo tehot olleet alakanttiin. Silti puoltanut paikkansa fyysisenä laiturina. Vastaako palkkaansa, sen tietää parhaiten Ripa.

Panu Mieho 29. 6+5, +-0. Hyvä löytö Ilveksen kapeaan sentterikalustoon. Pelaa liian isossa roolissa, kolmossentterinä olisi oikein passeli. Nöyrä duunari, ei tuosta voi olla pitämättä. Parissa vuodessa saattaa kehittyä kakkossentteriksi. Hyökkäyspäässä todella epätasainen tällä hetkellä. Huono aloittaja.

Tuomas Salmela 30. 1+8, +6. Ei oikein voi dissata, kun on pystynyt näinkin hyvin ottamaan roolia. Odoteltiin seiskapakkia, on saatu kolmosparin mies, joka joutuu pelaamaan kakkosessa, kun muita ei ole. Pelirohkea kaveri. Virheiden määrä kasvanut kauden edetessä. Sanoisin, että vaikuttaa oikein hyvältä löydöltä ja kyllä Salmelalle voisi jatkosopparin antaa.

Jerry Ahtola 16. 3+2, +1. Heikkilän Kake odotteli kakkosketjun sentteriä, saatiin nöyrä nelosketjun raataja. Harmittava loukkaantuminen treenikaudella söi alkukauden, odotusarvo on, että nousee isompaan rooliin loppukaudesta. Ifk-peli osoitti, että rahkeita tulosketjuihin ei ole. Mutta roolipelaajana menee. Kohtaako tilipussin kanssa, siinä on Jerryllä loppukaudesta todistettavaa.

Eero Savilahti 10. 0+3, -2. Suuri pettymys toistaiseksi. Kaikki eväät olisi ottaa Ilveksestä rooli vaikka kakkosen keskeltä, mutta vauhti on ollut kateissa. Toistaiseksi hutiosuma, ikävä kyllä.

Juha Leimu 20. 0+2, -3. Ilves toimii entisen ylivoimapakin saattohoitajana. Eniten harmittava sainaus. Todellinen huti. Puolustuspäässä täysi keila, viivassa jäljellä vain hyvät muistot.

Matt Generous 25. 0+0 ja tukku miinuksia. Malliesimerkki siitä miten ei pidä tehdä hankintoja. Otettiin sisään tuttu nimi, joka ei edes osallistunut yhteisiin treeneihin treenikaudella. Ottanut viime vuosina niin monta hittiä päähän ettei enää kunnolla kykene rooliinsa aggressiivisena joka paikan höylänä. Huono hankinta.

Jotain hyvää, jotain huonoa. Pari tapausta siltä väliltä.
 
Viimeksi muokattu:

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä yhteenveto Peltsiltä. Itse en ymmärtänyt kesällä Ahtolan ja Generousin hankintoja. Kaikkia muita pidin ainakin ihan ok hakuina lähtökohtaisesti. Ahtolalla ja Generousilla ura oli melkoisessa alamäessä eikä liike kuulu kummankaan vahvuuksiin, joten en nähnyt heille isoa käyttöä tämän päivän Liigassa. Leimu voitiin toki ajatella ihan samaan kategoriaan. Mielestäni hän oli kuitenkin sellainen High Risk-High Reward tyyppinen haku. Sitä kovaa ylivoimapyssyä Ilveksen ylivoimapeli on nimenomaan vuosikausia kaivannut. Valitettavasti nyt osui tuo High Risk osuus. Iso yllätys on ainakin minulle ollut se kuinka kädetön kaveri Leimu on ylivoimalla ollut. Mitään muuta ei osaa kuin tykittää silmät kiinni sen "hirmulämärinsä" päin vastustajan ensimmäistä miestä.

Salmelalle tekisin itsekin jatkon. Karmeita virheitä on tullut viime aikoina, mutta potentiaalia on ja kun pahimmat särmät ja aivopierut hiotaan hiljalleen pois niin kaverista voidaan hyvin saada leivottua luottopakki. Savilahden kohdalla uskon ja toivon vahvempaan kevääseen. Asenne on kuitenkin miehellä aina kohdallaan ja pelinäkemystäkin mielestäni ihan riittävästi. Luulisi, että ne jalatkin saataisiin pikkuhljaa oikealla treenaamisella paremmin toimimaan. Verkkaisen puoleinen kaverihan Savilahti on aina ollut, mutta ei sentään näin verkkainen kuin mitä nyt on nähty.

Lepaus-Antonen kaksikko on kyllä sellainen, että heidän jatkojaan saatetaan vielä katua. Molemmilla kokonaisvaltainen pelaaminen on ihan liian heikkoa. Antosen asenneongelmat vaikuttavat aika kroonisilta. Varsinkaan omassa päässä ei vaan tahdo homma maistua. Lepauksella mielestäni enemmän yritystä, mutta liikaa heikkoja kiekollisia ratkaisuja suhteessa onnistumisiin. Eikä oikein omaa sellaista "puolustusälykkyyttä". Toki on mahdollista, että molemmat pelaajat vielä tästä kypsyisivät ja olisivat parempia pelaajia ensi kaudella. Lepauksen osalta olen hieman optimistisempi. Antosella pitäisi tapahtua jotain merkittävää korvien välissä, jotta ottaisi pysyvän stepin seuraavalle tasolle pelaajana.

Kyllähän se on pakko tässä vaiheessa kautta tunnustaa, ettei meidän tämän kauden joukkue taistele top 6 sijoituksesta. Se lennokas alkukausi antoi ihan liian ruusuisen kuvan joukkueesta. Silloin yksinkertaisesti ylisuoritettiin suhteessa vastustajiin. Meidän nuoret eivät ole vielä ihan riittävän kypsiä pelaajia ja siten rutinoituneita voittamaan. Kokeneemman kaartin värväykset puolestaan epäonnistuivat ikävästi. Ei tällä kombinaatiolla millään ylletä kuuden joukkoon tällä kaudella. Siitä kymppisijasta toki taistellaan loppuun saakka ja toivottavasti myös se sääläripaikka saavutettaisiin. Siihen on kaikki mahdollisuudet jos Kivi osaa kehittää viisikkopeliä yhtä hyvin kuin kahdella edellisellä kaudella kevättä kohden. Puolustukseen me kaivattaisiin kipeästi lisävahvistusta. En oikeastaan edes ymmärrä miksei sitä ole jo hankittu, mutta kaipa toimistolla on omat syynsä tälle. Hyvästä ykkösmaalivahdista nyt tuskin kannattaa edes haaveilla kesken kauden. Sen osalta voidaan vain toivoa, että jompikumpi nykyisistä kassareista löytäisi edes sellaisen perustasaisen vireen loppukaudeksi. Liigan keskitason maalivahtipeli auttaisi meitä jo paljon. Nyt ollaan oltu jälleen siellä hännillä maalivahtipelin osalta.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Itse en ymmärtänyt alkuunkaan Leimun, Ahtolan enkä Generousin hankintaa. Savilahden ymmärsin sikäli, että tällä on iän puolesta vielä mahdollisuus kehittyä. Harmillista, että niin paljon euroja on hassattu tämän kauden joukkueessa kehäraakkiosastoon. Onneksi vastavuoroisesti halvoilta miehiltä on nähty odotukset ylittäviä suorituksia ennen tätä lamaa, joka Kiven jatkosopimuksen ilmoittamisesta lähtien on ollut enemmän tai vähemmän päällä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hyvä yhteenveto. Generousista itse kuitenkin pidän jollain tapaa, en sano että olisi missään nimessä onnistunut hankinta, mutta kuitenkin parempi kuin mitä odotin. Ja tykkään siitä, että joku käy antamassa kunnolla hanskaa maailn edessä torjuntojen jälkeen. Tommonen "Pentikäinen" on aina hyvä olla joukkueessa. Savilahden tekemisessä olen näkevinäni jo vähän parempaa jo toivon todella, että löytää omaa tasoansa loppukaudesta. Pelaajatyyppinä tykkään hänestäkin.

Mutta toimiston pitäisi kyllä jo osoittaa sitä reagointikykyä. Sukanvarteen on jätetty rahaa ja nyt on viimeistään aika sitä käyttää. Tuohon tarvitsisi sekä hyökkäykseen että puolustukseen yhden osaavan, kokeneemman kaverin. Ei hyökkäykseen mitään Sandellia saada, mutta joku tasavarma suorittaja nostaisi hyökkäyksen profiilia merkittävästi. Puolustukseen tarve on kaikille selvä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Savilahden tekemisessä olen näkevinäni jo vähän parempaa jo toivon todella, että löytää omaa tasoansa loppukaudesta. Pelaajatyyppinä tykkään hänestäkin.
Samaa olen ollut näkevinäni minäkin, Eero alkaa pikkuhiljaa saada jalkoja liikkeelle. Vielä kun saisi pari onnistumista maalien muodossa ja sitä kautta itseluottamuksen kuntoon, niin voisi olla hyvä palanen kevätkaudella.

Antonen on oikeastaan ailahdellut yllättävän vähän, nyt on menossa ensimmäinen yli kolmen pelin kiikarijakso (6 games and counting). Kauden tilastot tähän mennessä 29 ottelussa 10+9. Ihan alkukauden kaltaiseen lentoon en Antosen usko kevätkaudella yltävän, mutta 15 maalia ja 30 pistettä mennee rikki koko kauden osalta. Tuo olisi kelpo saldo, mutta toki vastapainona turhan monta maalia omaan päähän on mennyt Joosen piikkiin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Voin olla todella väärässä, mutta omasta mielestä Antonen ja Lepaus ovat parhaimmillaan silloin, kun eivät ole niitä joukkueen ainoita johtavia pelaajia. Liekö sitten kiinni siitä, että eivät ole johtavassa roolissa vielä tarpeeksi olleet vai mistä, mutta sitten kun koko tuloksen tekeminen ei lepää heidän niskassaan niin ovat kovia. Kuten sanottua, niin ehkä ihan omaa mielikuvitusta tämä.

En usko, että heidän sopimuksiaan tullaan katumaan mutta jotenkin epäilen että tulevatko ikinä olemaan esim. top 6 joukkueen johtavia pelaajia. (tähän joku vääräleuka sanonee, ettei tietenkään tule jos Ilveksessä jatkavat....)

E. Tähän lisäyksenä, että joukkueesta puuttuu edelleen se Sandellin kaltainen henkinen johtaja.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Savilahden luistelu oli vielä marraskuun tauon jälkeen hieman huonon näköistä. Seurasin sitä vähän tarkemmin hpk-kotipelissä, missä Eero oli mukana ja vähän se näytti sellaiselta vajailla potkuilla sätkimiseltä. Pitääkin ottaa perjantaina tarkemmin seurantaan, jos kaveri on mukana Tepsiä vastaan, että onko kuukaudessa tapahtunut edistystä.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Leikitellään ajatuksella, että kolmonen hajotettaisiin. Ei tule kuitenkaan tapahtumaan, koska kyllä ton ketjun peli viimestään vuodenvaihteen jälkeen kolahtaa taas raiteilleen. Ite muotoilisin ketjut kolmosen hajotessa:

Suomi-Ruotsalainen-Lepaus
Liuksiala-Tamminen-Antonen
Ikonen-Mieho-Rautiainen
Savilahti-Ahtola-Halmo
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt vielä leipovat Parikalle pari peliä kakkua, niin ei tarvitse pelata Jukureitakaan vastaan. Melkoinen tähtisikermä tuo. Missäs Pulli pelaa nykyään? Voisi tulla tuuraamaan pari peliä.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Reagoimattomuus pakkitilanteeseen alkaa kieliä huolestuttavasti joko kyvyttömyydestä, haluttomuudesta tai rahattomuudesta. Kumminkin pidemmän aikaa jo ollut selvää, että peräpäähän vahvistusta tarvittaisiin ja aika alkaa olla kortilla tuon suhteen.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Kyllä maailmassa pakkeja riittää. Nyt vaan Koskela hoitaa työnsä ja samalla vaikka muutaman pelin ajaksi jonkun lainalle, jos ei rahat riitä pysyvään siirtoon. Ja kohta voi olla tilanne, että Kivi joutuu nöyrtymään ja kysymään jos Laakso tulisi KooVeesta kokoonpanoon.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On tämä Koskela jäänyt kyllä mysteeriksi. Kaveri palkattiin Ilvekseen jollain sopimuksella, sen jälkeen on ollut hiljaista. Voisi vaikka .comin toimitus käydä haastattelemassa kaveria, että mikä se rooli nyt oikein on.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
En mä nyt vieläkään ihan akuuttia tarvetta nää vaikka kivahan se olis joku vittasmäki 2.0 tohon sovittaa, varsinkin kun Laaksonen pois. Ja hänen palatessaankin tarvittaisiin keväällä sellaista all rounderia kolmospariin. Luotetaan, että sellainen kohta löydetään. Kai muuten Gene taas keskiviikkona puolustuksesta löytyy?
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On tämä Koskela jäänyt kyllä mysteeriksi. Kaveri palkattiin Ilvekseen jollain sopimuksella, sen jälkeen on ollut hiljaista. Voisi vaikka .comin toimitus käydä haastattelemassa kaveria, että mikä se rooli nyt oikein on.
Kyllä itse silloin ymmärsin, että Koskela on nimenomaan pelaajatarkkailija. Ei hänellä ole valtuuksia tehdä mitään sopimuksia, vaan ainoastaan tuoda ehdokkaita tarjolle joita vois yrittää lähestyä.
Vähän kun katsoo sarjaohjelmaa eteenpäin, niin paikallispelin jälkeen alkaa seitsemän pelin jakso tammikuun puoleenväliin asti, jossa kohdataan käytännössä päävastustajia ja muita pienemmän budjetin joukkueita. Seuraavan kolmen viikon aikana nähdään mitä viivaa sarjataulukossa lopulta keväällä tavoitellaan.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Koskela tekee taustalla kovasti töitä. On yrittänyt kovia hakuja, sillä tarkoitus on saada ykköskorin hakuja kuten Osala.

Markkinat ovat kuivat ja siihen nähden Baker oli hyvä kokeilu. Harmi ettei nilkka ollut kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Markkinat ovat kuivat ja siihen nähden Baker oli hyvä kokeilu. Harmi ettei nilkka ollut kunnossa.

Niin kuivat ne ei voi olla, etteikö planB miehen ois jo pitäny astua roosteriin. Laaksosen poissaolosta U20 kisojen ajan on tiedetty kauden alusta asti, ja silti ketään ei ole saatu tilalle. Loukkaantumisien tullessa voi tulla yllätyksiä, mutta Laaksosen poissaolo ei ole sellanen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juurikin näin. Pakisto on mennyt alaspäin tasaisesti. Pojathan aloitti kauden yläkanttiin, mutta Generous on ollut odotuksiin nähden vaisu muutaman ekan pelin jälkeen, Salmela on hiukan kaatunut kuorman alle, Leimu on ollut pettymys. Ja Barker osoittautui suutariksi. Hänenkin lähdöstään on jo aikaa paljon. Tähän kun lisätään case-Laakso, niin ei voi johtoa kehua. Kyllä pitäisi pystyä ratkomaan puutteita myös lennosta.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Huomenna:

Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Halmo-Mieho-Ikonen
Lepaus-Tamminen-Antonen
Haapanen-Ahtola-Liuksiala

Gene-Vainio
Salmela-Flood
Matinpalo-Leimu
Laitamäki

Lehtonen
Helenius

..ja kolme pinnaa + täys halli.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Parikan ja Laakson ollessa poissa on pakistossa Flood selkeä ykkösnimi. Tämä ei mene edes tiukoille. Se ehkä kuvastaa, miten hyvin Leimun ja Generousin kanssa onnistuttiin.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Huomenna:

Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Halmo-Mieho-Ikonen
Lepaus-Tamminen-Antonen
Haapanen-Ahtola-Liuksiala

Gene-Vainio
Salmela-Flood
Matinpalo-Leimu
Laitamäki

Lehtonen
Helenius

..ja kolme pinnaa + täys halli.

Tuo oli odotetusti toiveajattelua.

Genen lisäksi myös bonuksena Tamminen pois.

Huumorikokoonpanolla siis mennään etenkin pakki -ja sentteriosaston suhteen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo nyt alkaa maku mennä tästä touhusta. Puolet pakeista on pelannut Kooveessa tällä kaudella, ei nyt ihan näin paljon pitäisi antaa tasoitusta. Missä meidän vahvistukset? Massit loppu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös