Ilves kaudella 2018–2019

  • 381 314
  • 1 333
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
. Akut lataukseen

Tämän aika oli viimeviikon maaottelutauko. Ja puoltoistaviikkoa ei riitä Liigan pelirytmillä, mikäli kärkiäijiä peluutetaan Ruotsalaisen tapaan 20min /peli. Näiden kokemattomien pelaajien rutiinitaso ei riitä kovassa kuormassa. Siksi niitä rutiinin kovalla tasolla olevia pelaajia tarvitaan roosterissa. Meillä näitä ei kauheasti ole, ja niistäkin osa on ollut aika vaisuja odotuksiin nähden.

Alkukauden kovaan liikeeseen perustuneella pelitavalla ei voi jatkaa, tai tulee noutaja. Nyt mitataan valmennuksen nöyryyttä ja kykyä reagoida. Olisin itse olettanut, että majutauko olisi käytetty muutoksen, merkit kun oli selkeät jo ennen, mutta näin ei ole tehty.
 
Toivottavasti ensi kaudeksi saadaan muutoksia valmennusjohtoon. Ensi kaudella sitten tavoitteena suora pudotuspelipaikka ja samalla satsauksia kokoonpanoon. Tälle kaudelle tehdyt hankinnat ovat lähtökohtaisesti epäonnistunut melkein kaikki. Puolivahingossa sisään tullut tryout-mies Antonen ja Salmela poikkeukset.
 
Pitäisikö Antonen ja Lepaus panna eri ketjuihin tasakentällisin?

Ei pitäisi, uskon että tuttu kaveri junioreista on iso syy Lepauksen pistesaldoon. Tosin Lepauksen täytyy saada lisää suoraviivaisuutta. Nyt luo tilanteita lähes joka vaihdossa, mutta liian usein ne valuu hukkaan ylioptimistiseen syöttöön selän takaa. Antaisin Savilahdelle (kun miehen kunto sen sallii) kunnon tilaisuuden edellä mainittujen keskellä. Tamminen, Suomi ja Ikonen "ykkösketju". Vainionpää, Ahtola ja Mieho neloseen. Rautiainen, Ruotsalainen ja Halmo kakkosketjuksi. Haapanen ensimmäisenä ylös kokoonpanoon.

Barker ulos ja uutta kaveria etsimään. Ylivoima kaipaa viivalle mitä nopeimmin kunnon kaverin, varsinkin kun puolustuksen ehdoton alkukauden ykkösnimi on pian viikkoja nuorten kisoissa.

Lisäksenä vielä, että aloituksiin täytyy saada nopeasti parannusta. Tästä syystä Mieho laitaan. Todennäköisesti Savilahti on yhtä rukkanen sillä osastolla, ja osoittautuu hutihankinnaksi, mutta kunnon tilaisuudet ansaitsee. Useammassa liigan kärkijoukkueessa senttereinä onkin niitä sarjan parhaiten aloittavia, vaikka muissa pelin osa-alueissa ovatkin vaikkapa juuri Miehoa matkan perässä
 
Viimeksi muokattu:

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Noniin, tuodaan hiukan realismia kehiin tähän soppaan. Ilves oli viikonlopun molemmissa peleissään kaksi erää kolmesta parempi joukkue jäällä. Molemmissa otteluissa vastustajan hurja viimeistelyprosentti ratkaisi pelin, samalla kun Ilves ei saanut omista paikoistaan sisään. Keskimäärin Ilves olisi ottanut noilla maalipaikoilla 4 pistettä, tällä kertaa tuli 0. Alkukaudesta pisteitä tuli hieman odotusarvoa enemmän, nyt ollaan jo sen alapuolella.

@Tarinankertoja viittasi Ilveksen luisteluedun katoamiseen ja sanoi, että pelitapaa tulisi hidastaa. Olen tästä osittain eri mieltä: ensinnäkin sekä perjantaina että lauantaina kolmansia eriä hallittiin nimenomaan vastustajaa kovemmalla liikkeellä. Toisekseen en usko, että Ilves tällä rosterilla pärjäisi hitaalla pelitavalla. Parista pointista olen kuitenkin samaa mieltä: 1) Ilveksen luisteluetu ei ole enää yhtä iso kuin alkukaudesta, ja 2) on hetkiä, jolloin Ilveksen pitäisi rauhoittaa peliä nykyistä enemmän (lähinnä pitäisi välttää pitkän vaihdon päätteeksi alivoimaisena hyökkäämiseen lähtemistä).

Ilveksen pelin taso riittää mielestäni nykyisellään sijoille 6-8, kun alkukaudesta oltiin jopa kolmen parhaan joukossa pelillisesti. Täytyy muistaa, että ennakkokaavailuissa kauden alla Ilves sijoitettiin pääsääntöisesti sijoille 10-12. Tuohon kun lisää sen, että ulkomaalaishankinnoista ei ole löytynyt sateentekijöitä, niin edelleen on pieni ihme että peli kulkee noinkin hyvin. Tästä on kiittäminen uusia vastuunkantajia, joiden esiinnousuun osasyynä on varmasti aktiivinen pelitapa.

Isoin huoli mulla kohdistuu tällä hetkellä siihen, että hyökkäyspäässä ollaan liikaa kaksikon Lepaus-Antonen varassa. Suomi ei ole vielä saanut kunnolla juonesta kiinni sairastuvalta palattuaan, Ruotsalainen on hiukan taantunut (vaikka on edelleen erittäin hyvä), ja kolmatta hyökkäyspäähän hyvää ketjua meillä ei ole missään vaiheessa ollutkaan. Valmennus päätti hakea ketjumuutoksilla tähän ratkaisua, mutta siinä ei onnistuttu. Itse palauttaisin Tammisen paikalleen tehoketjuumme, ja pyrkisin hakemaan lisää ratkaisuvoimaa näin:

Suomi - Ruotsalainen - Rautiainen
Lepaus - Tamminen - Antonen
Halmo - Mieho - Ikonen
Ahtola/Savilahti - Vainionpää - Liuksiala
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Mä oon ite halunnu alusta alkaen, että ketjut koottaisiin suhteessa triojen jalkanopeuteen.

Koska savilahtea ei 99% varmuudella tänäänkään kokoonpanossa nähdä niin muuten sama kun edellisessä kirjoituksessa, mutta kolmoseen: Ikonen-Mieho-Liuksiala/haapanen ja neloseen: Halmo-Vainionpää-Valtonen/Ahtola

Tähän liittyen olen alkanut epäröimään lepauksrnkin positiota kahden jalkavamman vierellä, mutta kemia kantaa vielä toistaiseksi tässä riittävällä hyötysuhteella.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edelleen ketjut elävät:

Suomi-Tamminen-Rautiainen
Lepaus-Ruotsalainen-Antonen
Halmo-Mieho-Valtonen
Savilahti-Vainionpää-Ikonen

Parikka-Laaksonen
Barker-Flood
Salmela-Generous
Vainio

Lehtonen
Helenius

- Liuksiala, Ahtola ja Haapanen ovat sivussa. Eerolle pitkästä aikaa tarjolla paikkaa auringossa, ottanee alivoimasta isoa roolia. Barker laitettu Floodin rinnalle, mielenkiintoista nähdä nouseeko taso, kun pakkipari vaihtuu. Lehtonen aloittaa maalissa. Ykkösketjulta odotetaan tehoja, tuosta kolmikosta ei kukaan ole hetkeen osunut.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kahden ensimmäisen ketjun pelaajista tosiaan kaikki paitsi Rautiainen tehneet maalin tässä kuussa, eli neljään viime peliin. Alemmissa ketjuissa onkin sitten eri tilanne, sillä puolet ei maalia ole tehnyt vielä ensinkään (toki Savilahti ja Valtonen rajatulla pelimäärällä), ja maalin tehneilläkin aikaa edellisestä ehtinyt hiukan kulua.

Ruotsalaisen ja Tammisen paikkoja vaihdettiin varmaan osin siksi, että Ruotsalainen olisi puolustussuuntaan avuksi Antoselle ja Lepaukselle, mutta minusta se aiempi "kolmen kikkailijan" ketju oli mielestäni kokonaisuutena parempi hyökkäämään, vaikka toisaalta toki otti aika paljon myös omiin. Ruotsalaisen rinnalle sopisi paremmin nopeammat ja suoraviivaisemmat pelaajat. Ikosen tippuminen neloseen on sikälikin harmi pienenevien 5-5-minuuttien ohella. Onneksi pelaa erikoistilanteissa, erityisesti av:lla, ettei peliaika nyt sentään ihan minimiin menisi.

Pakkien osalta oma veikkaus muutoksen syyksi on se aika ilmeinen, että on haluttu rikkoa hidasjalkainen Barker-Generous-pari. Nythän tavallaan kiekollinen taito on periaatteessa jakautunut epätasaisemmin, mutta Salmelan liike on niin paljon parempaa, että sen varmaan katsotaan käytännössä kompensoivan, ja puolustussuuntaan ero on tietysti selvä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Halmo-Mieho-Valtonen
Savilahti-Vainionpää-Ikonen
En käsitä, miksi Valtonen ja Ikonen ovat noin päin. Ikonen tuossa kolmantena lenkkinä Halmon ja Miehon kanssa voisi tuoda ratkaisuvoimaa hyökkäyspäässä, Valtonen taas ei tuo ketjuun mitään.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
En käsitä, miksi Valtonen ja Ikonen ovat noin päin. Ikonen tuossa kolmantena lenkkinä Halmon ja Miehon kanssa voisi tuoda ratkaisuvoimaa hyökkäyspäässä, Valtonen taas ei tuo ketjuun mitään.

Samaa mietin. Halmo on nyt nostettu hierkarkiassa tavallaan ylöspäin, mutta ketju ei ole kyllä kaksinen, kun Valtonen on toisella laidalla. Toisaalta, Savilahti-Ikonen voisi myös saada tulosta aikaan hyökkäyspäässä, jos Savilahti pääsisi omalle tasolleen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toivon Todella että olen nyt väärässä, mutta…

Joukkueen kuntopohjan pettäminen selittäisi oikeastaan kaiken kentällä nähdyn. Eli ei yksinkertaisesti jakseta. Ei pystyä vauhdissa, ja hävitään kaksinkamppailut. Tänään HPK:ta vastaan kaikki kaksinkamppailut.

Eli pelkoni on, että Majutaukoa edeltävässä Kärppäpelissä joukkue luisteli itsensä fyysisesti piippun. Tämä näkyi taapertamisena seuraavassa Ässät pelissä… ja valmennusjohto ei ole tätä lukenut oikein, eikä Majutauolla ole annettu lepoa ja palautumisaikaa, sillä taaperrus jatkui heti Majutauon jälkeen Lukkopelissä (vaikka tuli voitto, vaan ei liikeen ansiosta). Tpr pelissä kyettiin luistelleen n 5minuttia, JYP pelissä vasta JYPn vetäydyttyä puolustaan…

Siis oikeasti Toivon olevan Väärässä, sillä jos tää analyysi osuu oikeaan, ollaan todellisissa vaikeuksissa. Isompaa lepoa voi tarjota vasta joulukuun majutauolla…

Ja Jos tää on oikeaan osuva arvio, olis reagoitava Heti, eli esim Turkuun Ei lähtisi Lepaus eikä ruotsalainen, joukkueeseen nostetaan Nalli ja Ahtola… Mielellään myös pari muuta avainpelaaja saisi levät ”turhan” TPS pelin… turhan, koska tällä liikkeellä siitä ei ole voittoa raavittavissa, tai jos on, se tuhoaa kyllä Kalpapelin.. ja ehkä sitä kautta nää oletettavasti muutaman ”helpomman” peleihin jotka edessä on.


Toivottavasti olen Väärässä.. se ei olisi mikään ylläri, olen useasti, toivottavasti nytkin
 

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
Lepaus ollut uuden sopimuksen allekirjoittamisesta lähtien aivan hyödytön. Ylimielistä neppailua pelistä toiseen. Ruotsalainen menee aivan hukkaan Joosen ja Teemun välissä. Pieni sana Barkerista, eiköhän tämä kortti ole katsottu varsinkin jos tänään hajosi toisen erän lopussa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No mun mielestä vika ei ole varsinaisesti luistelukunnossa, vaan yksinkertaisesti siitä, että turpaan on tullut nyt hieman liian pitkä pätkä. Enemmän alkaa vaikuttaa, että itseluottamus on lähellä nollaa ja päät menossa jumiin. Se aiheuttaa hitaan näköiset otteet, kun joka paikasta ollaan puoli sekuntia myöhässä ja hävitään sen seurauksena väännöt ja suunnilleen mikään mitä yritetään ei onnistu. No alivoima on sentään saatu kuntoon tauolla. Tänään meni vasta ensimmäinen ja sekin oli oikeastaan suoran hyökkäyksen jatkotilanne eikä varsinaisesti ylivoimapelillä hierottu maali.

Yhdistelmä marraskuu ja Ilves ei tunnu pettävän koskaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves oli telineissä myös sen viime viikon voitetun Lukko-pelin. Taukoa ennen liike oli raikkaampaa tappiopeleissäkin kuin kertaakaan tauon jälkeen.

Ilves häviää nyt yhtäkkiä lähes kaikki kulmapainitkin ja yhtään pitkiä hyökkäyksiä ei saada aikaan. Jotenkin todella tahmealta joukkue vaikuttaa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se, että omat jäähyt ja vastustajan maalit vaikuttavat suuresti peli-ilmeeseen, kielii minusta siitä, että ongelma olisi enemmän juuri korvien välissä kuin jaloissa. Valmennus on myös päättänyt, että kun uudet kivat ketjut on keksitty, niin niistä ei voi luopua, vaikka ei toimisikaan. Ja jos lähdetään kesken peliä sekoittelemaan, niin silloinkaan ainakaan ei missään tapauksessa voi palata niihin ketjuihin, joilla on tehty parasta tulosta.

Barkerin kohdalla ihmetyttää sama kuin jo aiemmin Leimun osalta. Miksi edes hankkia pelaajia, joiden vahvuuksia ei yritetä hyödyntää. Mitä tehdään "viivapyssyllä", jos ylivoimalla ei ole lainkaan ajatuksena pelata vetopaikkoja viivaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Se, että omat jäähyt ja vastustajan maalit vaikuttavat suuresti peli-ilmeeseen, kielii minusta siitä, että ongelma olisi enemmän juuri korvien välissä kuin jaloissa.

Mikään kentällä nähty ei kyllä korvienvälin ongelmia oikein puolla. Kivi otti aikalisän, jonka jälkeen karvattiin muutama minuutti kovalla liikkeellä syvältä ... kunnes se vauhti taas hiipui. Se kielii fyysisestä väsymyksestä. Aikalisän tahtoboosti kesti sen muutaman minuutin, sen enempää ei pelkällä tahdolla irtoa, jos ei vaan irtoa jaloista.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tunnuksen kanssa ollut ongelmia niin ei ole päässyt pitkään aikaan kommentoimaan. Nyt kuitenkin homma saatiin pelittämään.

Ei joukkue voi olla jo marraskuussa fyysisesti väsynyt varsinkaan kun pelitahti on ollut erittäin löysä alkukaudella. Ellei sitten ole tauolla vedetty riskillä kovaa kevättä silmällä pitäen. JYP-ottelu ei mielestäni tällaisesta kertonut. Oltiin pelattu paikallisottelu edellisenä päivänä (jossa painettiin myös hyvin loppuun saakka) siinä missä JYP oli levännyt. Siltihän me liikuttiin loppua kohden paljon paremmin kuin JYP. Katsoitko Tarinankertoja tuon ottelun? Ennen Heleniuksen kämmiähän JYP ei tahtonut saada edes kiekkoa meiltä haltuunsa 10 ensimmäisen minuutin aikana kolmannessa erässä. Koko ajan oltiin potkun verran vastustajaa edellä. Ei näyttänyt fyysisesti väsyneeltä joukkueelta.

Pitää muistaa, että meillä on erittäin nuori ja kokematon joukkue. Tuollaiselle kaikki on helppoa silloin kun homma kulkee ja hurmos on päällä. Se todellinen joukkueen kypsyys mitataan vasta vastoinkäymisten edessä. Nyt on ensimmäistä kertaa sellainen tilanne tällä kaudella ja voittopaineitakin kasaantunut hiljalleen joukkueelle. Itsekin olen sitä mieltä, että eilinen umpisurkea peliesitys oli ennen kaikkea korvien välistä kiinni. Epävarmuus on hiipinyt pelaajien mieliin ja rentous kadonnut tekemisestä. On vähän sellaista yliyrittämisen makua eikä tehdä kärsivällisesti niitä yhdessä sovittuja asioita. Tällaisessa tilanteessa kaivattaisiin valmennusjohdon reagoinnin lisäksi kovan henkisen johtajan nousemista esiin joukkueesta. En vaan ole varma onko meillä sellaista? Kapteeni Suomesta on vaikea uskoa, että hän ottaisi jotain suurta johtajan roolia pukukopissa. Kuka tuolta kokeneista kavereista sitten voisi olla tällainen? Leimu? Vemppaosastolta vaikea ottaa isoa roolia. Mielestäni joukkueesta puuttuu kokenut henkinen johtaja, jollaista tarvittaisiin nimenomaan tällaisilla vaikeilla hetkillä.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huoh, Kauden alku oli niin maukas. kyllähän se sama taito ja liike siellä on, mutta miten ihmeessä viimeiset 10 matsia on onnistuttu kusemaan tällein? Kuntopuntari ei valehtele, Karri ja muu valmennus tehkööt nyt taikansa, yhdessä yössä se peli kadotettiin, samalla tavalla se on mahdollista löytää. nyt niitä taikoja.
Jalo joutaa nyt ottamaan roolia, turistit pihalle ja kokenut rutinoitunut sankari rosteriin kantamaan tätä pojulaumaa.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laitetaan nyt vielä oma mielipide kokoonpanosta. Ihan ensimmäinen asia on mielestäni se, että Julius Valtonen täytyy saada kokoonpanon ulkopuolelle. Pysyvästi, ellei tule loukkaantumisia. Valtonen ei ole missään vaiheessa tuonut mitään joukkueeseen eikä osoittanut minkäänlaista potentiaalia. Miksi tällaista kaveria peluutetaan kun hyökkääjiä on ylitarjonnaksi saakka? Vaikka ovatkin olleet kohtuullisen vaisuja tällä kaudella niin paljon mieluummin peluuttaisin esim. Savilahtea, Liuksialaa tai Haapasta. Savilahti on sentään osoittanut olevansa parhaimmillaan pelimies ja Haapanen+Liuksiala väläytellyt potentiaaliaan. Toiseksi, Halmoa pitää nyt kokeilla jo välillä parempien ketjukaverien kanssa kun homma ei kerran ole muissakaan ketjuissa toiminut. Itse kokoaisin harjoitusotteluissa hyvin pelanneen Suomi-Ruotsalainen-Halmo -yhdistelmän viikonlopun otteluihin. Generousilla asenne on kova, mutta suoritustaso erittäin heikko. On oikeastaan se joukkueen yliyrittämisen perikuva. Yrittää tehdä enemmän kuin mihin kyvyt riittävät. Keskittyisi vaan siihen simppeliin peruspelaamiseen. Vainion voisi nostaa hieman isompaan rooliin. Ongelmahan puolustuksessa on se, että meillä on vain neljä riittävän hyvin suorittavaa pakkia. Toivottavasti Matinpalo tuo tuonne syvyysosastolle lisää laatua. Oma ehdotukseni kokoonpanoksi perjantaille:

Suomi-Ruotsalainen-Halmo
Lepaus-Tamminen-Antonen
Rautiainen-Mieho-Liuksiala
Savilahti-Vainionpää-Ikonen

Parikka-Laaksonen
Salmela-Flood
Barker-Vainio
Generous
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Oltiin pelattu paikallisottelu edellisenä päivänä (jossa painettiin myös hyvin loppuun saakka) siinä missä JYP oli levännyt. Siltihän me liikuttiin loppua kohden paljon paremmin kuin JYP. Katsoitko Tarinankertoja tuon ottelun?


Oon kattonu kaikki… Tappara ja JYP pelissä liikuttiin paremmin kuin vastustaja vain hetkittäin, n 5 – 10 min molemmissa matshiessa. Näennäisesti tietty ottelujen lopuissa, kun vastustaja oli päässyt johtoon ja alkoi pelaamaan safea




Itsekin olen sitä mieltä, että eilinen umpisurkea peliesitys oli ennen kaikkea korvien välistä kiinni. Epävarmuus on hiipinyt pelaajien mieliin ja rentous kadonnut tekemisestä. On vähän sellaista yliyrittämisen makua eikä tehdä kärsivällisesti niitä yhdessä sovittuja asioita.


Mistä se epävarmuus olisi mieleen hiipinyt, jos sanomasi mukaan oltiin hyvin mukana häviöotteluissakin? Eihän se epäilys hiipinyt kaudenalun JYP tappionjälkeen eikä esim TPS tappion jälkeen, vaikka näissä tuli se tunne, että ”mikään ei riitä”.


Itse en keksi muuta syytä kuin kuntopohjan loppumisen.


toistan, voin olla väärässä, mutta siltä se nyt näyttää… toivottavasti ei ole sitä miltä näyttää…



Oma ehdotukseni kokoonpanoksi perjantaille:


Koska oma tulkintani on fyysinen väsy, lähtisin Turkuun


Suomi-Tamminen-Rautiainen
Nalli-Savilahti-Liuksiala
Halmo-Mieho-Ahtola
Valtonen-Vainionpää-Ikonen


Parikka-Vainio
Salmela-Flood
Matinpalo-Generous


(Parker telo ittensä, tuskin pelaa)


Täydellinen lepopäivä, soffamääräyksellä Laaksonen, Ruotsalainen, Lepaus, Antonen ja innolla Kuopiooon
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mistä se epävarmuus olisi mieleen hiipinyt, jos sanomasi mukaan oltiin hyvin mukana häviöotteluissakin? Eihän se epäilys hiipinyt kaudenalun JYP tappionjälkeen eikä esim TPS tappion jälkeen, vaikka näissä tuli se tunne, että ”mikään ei riitä”.
Vaikkapa siitä, kun viimeisestä viidestä pelistä oltiin hävitty neljä (ennen eilistä). Orastava tappioputki + ketjuruletti + liigan parhaimpiin kuuluva vastustaja = epävarmuus.

Eilen realisoitui mielestäni se, että kun Lepaus/Antonen -kaksikolla on huono peli, niin joukkueesta ei löydy muita ratkaisijoita. Tässä on pitkään oltu liikaa yhden ketjun varassa, ainoa taustatuki on ollut Ruotsalainen (joka taas on pelaajista se, jolla eniten tuntuu väsy painavan pohkeissa juuri nyt). Viime peleissä tosin nuo kaikki kolme ovat pelanneet yhdessä, jolloin tilanne on entisestään pahentunut.

Toki eilisessä pelissä suurin ongelma oli heikko kaksinkamppailuvalmius, luistelu, ja suoraviivaisuuden puute, mutta halusin nyt nostaa toisenkin pointin esiin.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Oon kattonu kaikki… Tappara ja JYP pelissä liikuttiin paremmin kuin vastustaja vain hetkittäin, n 5 – 10 min molemmissa matshiessa. Näennäisesti tietty ottelujen lopuissa, kun vastustaja oli päässyt johtoon ja alkoi pelaamaan safea

Niin siis, esim. Jyp-pelissä tilanne oli tasan 2-2 toisen erän puolivälistä päätöserän puoliväliin. Koko tuon n. 20 minuutin ajan Ilves oli pelillisesti niskan päällä, liikkui vastustajaa paremmin ja oli lähempänä lopulta ratkaisutta 3-2 johtomaalia.

Muutenkin tuntuis aika kaukaa haetulta, että nyt se "kunto vaan loppui, naps." Tarkotus kuitenkin nykyään liigajoukkueilla lienee, että kunto kestää syyskuusta toukokuuhun ilman erityisiä "pankkiin reenaamisia, kuntopiikkejä tms."
Nyt se jaksaminen olis sit loppunu marraskuussa. Jos kyse oikeesti kunnon loppumisesta, niin ei sitä kyllä milllään levolla takasinkaan oteta, eikä reenikuuriakaan pysty/ehdi enää ottamaan.

Se voi olla realistisempi skenaario, että tauolla on harjoiteltu "liian kovaa", jos ajattelee tän hetken virettä. Toisaalta kevyemmällä reenillä nyt vois mennä paremmin, mutta se heikompi jakso tulis myöhemmin, kun ihan oikeesti ei jaksa tarpeeksi, kun ei olla tehty/ylläpidetty pohjia kunnolla kesken kauden, kun otteluhjelma sen mahdollisti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös