Ilves kaudella 2018–2019

  • 381 371
  • 1 333

RedWing91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings
Toivoisin kaiken toiminnan olevan päämäärätietoista ja pitkäjänteistä. Toistaiseksi uuden johdon näytöt ovat olleet luottamusta herättäviä tuolta osin. Jos ja kun Ilves haluaa takaisin Liigan kärkisijoille muutamassa vuodessa, kaiken toiminnan tulisi tähdätä siihen.

Tästä päästään aasinsillalla rekrytointeihin. En halua jatkossa nähdä joukkueessa pelaajia, jotka roikkuvat mukana vain siitä syystä, että ovat Liiga-tason pelaajia. Menestyvissä joukkueissa harvemmin on täytemiehiä. Pelaajien tulee omalla tekemisellään tehdä itselleen tärkeää rooli joukkueessa ja sitä kautta ansaita vastuuta ja jatkosopimus. Näin ollen joukkueeseen tulisi hankkia pelaajia, jotka voidaan realistisesti kuvitella yhteen Liigan kärkiseuroista esimerkiksi kaudelle 2019-2020 ja siitä eteenpäin. Joukkueessa ei saa olla yhtään suojatyöpaikkaa, vaan jokaisen pelaajan on tuotava lisäarvoa ryhmään.

Tässä vähän omia mietteitä pelipaikoittain:
Maalivahdit: Lehtosen sopimus harmittaa. Vaikkakin puolustuspeli on ollu tällä kaudella heikkoa, on fakta, että jokainen maalivahti on epäonnistunut. Ulkopuolelta on tuotava ykköskassari mallia "Kolppanen". Hankinnan aisaparina näkisin mielummin Heleniuksen kuin Lehtosen. Helenius on ollut aivan eliitti-tason kassari Liigassa ja käsittääkseni hänellä on vakaa aikomus palata sille tasolle tulevaisuudessa. Lehtosen pieni koko ja ylipelaaminen eivät vakuuta. Saatan olla väärässä, mutta en näe Lehtosessa potentiaalia tämän sarjan huippuvahdiksi.

Puolustus: Parikan ja Vainion sopparit lämmittävät mieltä. Yhtä paljon mieltä lämmittää monien muiden pakkien sopimuksettomuus. Toivon ainakin Floodin ja Pullin vaihtavan maisemaa. Pulli on ollut aivan täysi farssi lähes koko kauden, enkä muistakaan ihan hetkeen nähneeni edes Ilveksessä tämän tason säheltäjää. Onnistuu tekemään virheen tilanteesta kuin tilanteesta. Flood on näennäisesti ihan ok, mutta tuskin hintansa arvoinen. Ei ole ollut se rightin viivapelote, jota toivottiin. Laatikainen lopettanee tähän kauteen, joten siihen jää yksi tyhjä ruutu lisää.

Laaksoselle voi lykätä pitkän pahvin ja reilusti vastuuta jo ensi kaudesta lähtien. Nautitaan sen aikaa kunnes mahdollisesti siirtyy parempiin sarjoihin. Ihaillen olen seurannut nämä muutamat pelit mitä on ollut kokoonpanossa. Jatkosopimus tulisi tehdä myös Piskulalle. Ei tunnu Joen pelissä olevan oikeastaan mitään suuria puutteita/heikkouksia, vaan perusvarmaa tekemistä illasta toiseen. Yhden selkeästi heikon pelin muistan nähneeni, mutta pääsääntöisesti pelaa luotettavasti ja korkealla tasolla.

Viljasen jatko on vähän siinä ja tässä. Väläytellyt välillä sitä kiekollista osaamista, mitä varmasti toivottiinkin nähtävän, mutta toisaalta varsinkin alkukaudesta oli välillä todella heikko. On vielä ihan kehityskelpoisessa iässä, joten voisi mahdollisesti vielä vuoden ajan katsoa ja yrittää saada maksimit irti, mutta lähtökään ei jäisi harmittamaan.

Ulkopuolelta toivoisin sen kuuluisan +30 pisteen viivepelotteen ja lopuille tonteille rutinoituneita "peruspakkeja" ikäväliltä 25-35.

Hyökkäys: Näyttää pitkällä tähtäimellä todella hyvältä. Ensi kaudella jatkavista ainakin Suomi, Meskanen ja Rautiainen tulevat varmasti jatkamaan kärkiketjuissa. Sama koskee luonnollisesti Sandellia, mikäli jää vielä Suomeen. Varsinkin Meskasen jatkosopimus hymyilyttää vieläkin, sillä tuon tason pelaajat ovat yleensä lähteneet kilpailijoille tässä vaiheessa uraansa. Laakson ja mahdollisesti Sandellin paikat on tietysti paikattava, mutta muilta osin ollaan paremmassa tilanteessa kuin miesmuistiin. Kun on vuoteen 2020 asti sopimukset Meskasen, Rautiaisen, Ruotsalaisen, Ikosen ja Haapasen kanssa, siihen on todella hyvä rakentaa. Toivottavasti myös Suomi jatkaisi vielä ensi kauden jälkeenkin. On ottanut ison stepin urallaan, mutta potentiaalin katto ei kuitenkaan nähdäkseni ole samalla tasolla Meskasen kanssa, joten Suomi voidaan nähdä Liigassa vielä useampana vuonna, ellei sitten ota uusia isoja steppejä.

Lepaus on nyt edelliset about 15 peliä ollut hyvä, joten sinne voisi vuoden mittaisen sopparin tarjota, mutta pidempään projektiin en tässä vaiheessa sitoutuisi, koska otteet ovat ailahdelleet, ikää on jo 24 vuotta ja kilpailutilanne on kova. Toistaiseksi näytöt mallia "ihan kiva", mutta tason on edelleen noustava reilusti, jotta olisi kokoonpanossa vielä kahdenkin vuoden päästä. Silmää ja käsiä on, mutta tilannekovuus on lähes puutteellisella tasolla ja taso ailahtelee vähän liiaksi.

Ulkopuolelta lähtisin metsästämään yhtä täsmähankintaa laitaan mallia "Platt", jolta voitaisiin odottaa välittömästi kovaa tulosta ja saataisiin näin ollen pienennettyä nuorten tulospaineita. Laakson jättämälle sentterin tontilla näkisin mielelläni @wunderveba'nkin ylempänä ehdottaman Myttysen. Älykäs ja taitava pelaaja, hyvä urheilija ja vieläpä parhaassa iässä. Ilves-tausta tietysti plussaa. Mikäli Myttystä ei tuohon saada houkuteltua, tulisi joka tapauksessa hankkia pelaaja, jolla on tuoreita näyttöjä tuloksentekokyvystä hyvissä sarjoissa. Ei jäähdyttelijöitä, eikä toivotaan-toivotaan hakuja Tanskasta.

Koivulan ja Koppasen tilanteista ei ole mitään tietoa, joten kommentoidaan niitä sitten myöhemmin. Molemmat pitäisin mieluusti.

Budjettihan näissä tulee tietysti nopeasti vastaan. Tietämättä nykyisten sopimusten arvoja on vaikea tehdä arvioita, mutta kassassa jäljellä olevat roposet tulisi käyttää noin karkeasti pelipaikoittain järjestyksessä puolustus, maalivahti, hyökkäys. Hankinnoissa tulisi kiinnittää huomiota pelaajien loukkaantumishistoriaan, jotta vältetään loukkaantumissumat ja niistä aiheutuvat pidemmät tappioputket.
 

Kyle

Jäsen
Itsellä olisi toive että ensi kauden joukkue päivittyy siinä suhteessa 2010-luvulle, että unohdetaan se perinteinen Ilves-ajattelu: 1-ketju, 2-ketju,3-ketju, "junnu-ketju". Jos Ilves aikoo koskaan päästä top 8 joukkueeksi niin ei se voi antaa sellaista tasoitusta että neljännes peliajasta peluutetaan pelaajia jotka opettelevat Liigan vauhtia tai muuten vain rakennetaan joukkue ilman mitään roolitusta. Ihan konkreettinen esimerkki voi olla vaikka Ruotsalainen, hieno ja lupaava pelaaja onkin niin ei hänen pitäisi olla Liiga-joukkueen toiseksi eniten alivoimaa pelaava pelaaja.
Jos halutaan pärjätä niin pitää olla erikoisosaamista niin yli- kuin alivoimallekin. Tälläkaudella Ilves on ollut ihan tilastollisestikin hyvä 5 vs 5 pelissä, mutta vastaavasti omassa päässä ja ennenkaikkea alivoimalla heikko.

Toinen asia. Joukkueen sisälle pitää saada selkeä sisäinen kilpailutus, toki se nuori raakile kehittyy pelaamalla mutta onko top 6/8 joukkueella oikeasti varaa peluuttaa joukueessa tulevaisuutta varten? -Siis mitä varten jos niitä voittoja pitäisi alkaa ottaa jo otsikon mukaisesti kaudella 2018-19.
Taas tyhmä konkreettinen esimerkki, mutta kuvitelkaa ensi kaudella vaikka Joona Ikonen, jonka moni hahmottelee suoraan avauskokoonpanoon niin jonkun muun top 6 joukkueen riviin, Tapparaan, Kärppiin, Tepsiin...

Esimerkiksi Joona Ikosen kesän tavoite pitää olla selvä, ole syksyllä kuuden parhaan pelaajan joukossa porukasta Meskanen, Suomi, Koivula, Rautiainen, Liuksiala, Lepaus, Haapanen, tai vaikka jos nyt kuvitellaa että WHL:stä saataisiin Heponiemi ym, ym.. niin paikka avauksessa on varma ja joka jätkällä sama tavoite. Jos se ei motivoi harjoittelemaan ja onnistumaan peleissä niin ei mikään ja sitä paitsi terve rotaatiopeluutus on pitkällä tähtäimellä myös hyväksi koko joukkuehengellle, "sun on ansaittava paikka kokoonpanossa".

Kirjoitin edellä olevaan kappaleeseen kuuden parhaan joukossa tarkoituksella, koska oma rotaatio pitäisi saada myös laitahyökkääjille jotka pelaisivat niitä vaikeimpia minuutteja puolustuspäähän. Kuvitellaan vaikka tutut nimet Savilahti, Korhonen, D'amigo, Tyrväinen vaikka kukaan heistä ei ensi kaudella tod. näköisesti pelaakkaan Ilveksessä. Siinä oma 3-4 pelaajan rotaatio jotka taistelevat kahdesta paikasta kokoonpanoon pelaamaan alivoimaa ja mahdollisesti esim maalinedustalle ylivoimassa.

Keskushyökkääjiin sama homma Sandell on itseoikeutettu ykkönen, sitten pitäisi löytää yksi "Juhani Jasu" ottamaan kaikki omanpään aloitukset ja pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. Tämän lisäksi ulkopuolinen koodinimi Genoway taistelemaan paikasta Koppasen, Ruotsalaisen ja Tammisen kanssa.

Pieni hahmotelma :

Meskanen - Sandell - Suomi
Rautiainen - "Genoway(ns. isoin hankinta)" - "Korhonen"
Koivula - "Jasu" - Lepaus
"Savilahti" - Koppanen - Ruotsalainen

kh rotaatio: Tamminen
lh1 rotaatio: Heponiemi, Ikonen, Liuksiala, Haapanen
lh2 rotaatio: D'Amigo


yv: Meskanen - Sandell - Suomi - "Jasu" - Pakki
yv2: Rautiainen - "Genoway- Koivula - "Korhonen" - Pakki

av1: "Jasu" - "Korhonen"
av2: Koppaen - "Savilahti"

Todellisuudessa tuossa hyökkäyksessä on yksi kallis/suuri hankinta "Genoway" ja sitten kun miettii millä statuksella Jasu aikanaan siirtyi Tapparaan (En siis viittaa että Jasu pitäisi hankkia, vaan hankkia samoilla prioriteeteillä keskushyökkääjä kun Tappara Jasun aikanaan hankki) tai Korhosen ja Savilahden palkkoja niin voidaan puhua aika keskiverto pelaaja hankinnoista. En kritisoi jos Plattin tasoinen hyökkääjä tulee, mutta mielestäni prioriteetti hyökkäyksen kohdalla on saada monipuolisuutta nykyiseen nopeaan ja taitavaan hyökkäykseen, ilman että noista kahdesta elementistä tarvitsee luopua.

Piti kirjoittaa puolustajista ja maalivahdeista mutta jätän ne tulevaisuuteen...

EDIT: Kuvitelkaa kun tulee se joka vuotinen hetki kun 3-4 hyökkääjää tippuu samaan aikaan 2-8 viikoksi telakalle ja ainahan se menee silleen (joka joukueella) vaikka kuinka toivoo, että ainakin 15-20 ottelua kaudesta huilaa 1 kpl kärkisentteri, 1 kärkilaitahyökkääjä, 2- ja 3- ketjuista pari jätkää.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kannattanee alkaa varautua siihen, että Meskanen ei ensi kaudella täällä pelaa. Aivan varmasti tulee useita tarjouksia kovemmista sarjoista pöydälle kesällä.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kannattanee alkaa varautua siihen, että Meskanen ei ensi kaudella täällä pelaa. Aivan varmasti tulee useita tarjouksia kovemmista sarjoista pöydälle kesällä.

NHL sopimus voi olla tulossa, mutta ei se kovin helpolla irtoa. Äkkiä ainakaan ei tule mieleen varaamattomista Liiga-hyökkääjistä kuin Haapala (läpimurtokaudella 60pistettä 51 peliin) joka on sopimuksen saanut.
Kossila on toinen suomalainen varaamaton hyökkääjä NHL-sopimuksella, mutta pelasi NCAA:ssa.

Toki jos Ville loppukauden paukuttaa vielä reilusti yli piste-per-ottelu niin sitten voi olla kysyntää.

Potentiaali riittää kyllä, mutta offensiivinen rooli pitäisi löytää jostain joukkueesta tai sitten mennä harjoittelemaan AHL:n puolustuspeliä vuodeksi pariksi.

Edit. Voihan siis myös KHL tai Sveitsi tulla väliin mutta niistä saataisiin edes "vaivanpalkkaa". NHL sopimus jättäisi tyhjin käsin.
 
Viimeksi muokattu:

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mites tuo NHL soppari homma menee, Repohan nuorena poikana piti varata että sai tehtyä sopimuksen, onko Ville ylittänyt jo tämän iän? NHL:stä saadaan ihan kivat kasvattajakorvaukset, Sveitsistä ja KHL:stä ei niinkään. Mutta Eiköhän se ole vain positiivista jos omat kasvatit pääsevät koviin liigoihin hyville tuloille.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mites tuo NHL soppari homma menee, Repohan nuorena poikana piti varata että sai tehtyä sopimuksen, onko Ville ylittänyt jo tämän iän? NHL:stä saadaan ihan kivat kasvattajakorvaukset, Sveitsistä ja KHL:stä ei niinkään. Mutta Eiköhän se ole vain positiivista jos omat kasvatit pääsevät koviin liigoihin hyville tuloille.

Varaamattomista ei saa penniäkään jos sopimus tehdään ennen 15.6. Sen jälkeen neuvotellaan.

Varatuista saa korvauksen.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mites tuo NHL soppari homma menee, Repohan nuorena poikana piti varata että sai tehtyä sopimuksen, onko Ville ylittänyt jo tämän iän? NHL:stä saadaan ihan kivat kasvattajakorvaukset, Sveitsistä ja KHL:stä ei niinkään. Mutta Eiköhän se ole vain positiivista jos omat kasvatit pääsevät koviin liigoihin hyville tuloille.
Ville on täyttänyt 21, joten voi tehdä 2 vuoden entry-level-dealin minkä tahansa NHL-joukkueen kanssa.
Varaamattomista ei saa penniäkään jos sopimus tehdään ennen 15.6. Sen jälkeen neuvotellaan.

Varatuista saa korvauksen.
Kai sopimuksen purusta pitää joku korvaus maksaa?
 

Ralph

Jäsen
Kai sopimuksen purusta pitää joku korvaus maksaa?
Ei NHL-joukkueet maksa mitään sopimuksen purkamisesta. Purun hoitaa pelaaja agentteineen.

Jos Meskanen ilmoittaa Ilvekselle, että "nyt olisi mahdollisuus päästä kokeilemaan NHL:ään" niin seisooko Ilves Meskasen unelman tiellä vastaamalla "ei, sinä pelaat meillä"?
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hö, onpas harmillista, suorastaan Ipan kannalta surkea sopimustekninen juttu ettei varaamattomista kolleista saada kasvattajakorvausta, vaikka nuori pelaaja joutuu kuitenkin tyytymään entry-level soppariin. Meskasen tielle ei Ipa todellakaan asetu, eikä pidäkään, kaikkea hyvää vaan mikäli reissuun mahdollisuus aukeaa. NHL kaikessa viisaudessaan nöyryyttää eurooppaa ja jopa olympia liikettä, harmi että KHL ei ole todellinen vastapaino vaan ainoastaa oligarkkien leikkikenttä ja pippelinmittauskilpaalu. Eurooppalaisen huippuliigan nousua odotellessa.

Itse uskon Mesen meillä mättävän maaleja enskauden, mikäli tahti pitää niin paikka kirkkaampiin valoihin aukenee varmasti. Jos taasen lähtö koittaa niin Kake se joutunee pyytään Ripalta lisää hilloa ja hankkimaan meille maalitykin. ei siinä sen kummempaa.
 

JaFe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Anaheim Ducks
Oonko mä pessimisti, vai lähteekö tää oikeasti vähän laukalle Meskasen osalta? Hyvinhän kundi on pisteitä tehnyt, mutta että NHL?
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oonko mä pessimisti, vai lähteekö tää oikeasti vähän laukalle Meskasen osalta? Hyvinhän kundi on pisteitä tehnyt, mutta että NHL?

Oon pohtinut samaa. Ei kai nyt ihan ensimmäisen huippukauden jälkeen vielä änäriin viedä.
Lähinnä kai tuo NHL-spekulaatio perustuu oletukseen, että jos paukuttaisi lopuissa peleissä yli 20 pistettä niin tilastot olisivat vertailukelpoiset Haapalan statseihin. En silti pidä todennäköisenä, että Mese vielä tämän kauden jälkeen rapakon taakse lähtee, mutta pessimisti ei pety..
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meskasen NHL-sopimus ei ole realismia vielä näillä näytöillä, ellei sitten pääse MM-kisoihin ja vedä siellä pöytään sellaiset kortit, että kiinnostus herää.
 

Ralph

Jäsen
Oonko mä pessimisti, vai lähteekö tää oikeasti vähän laukalle Meskasen osalta? Hyvinhän kundi on pisteitä tehnyt, mutta että NHL?
Oon pohtinut samaa. Ei kai nyt ihan ensimmäisen huippukauden jälkeen vielä änäriin viedä.
Siellä on myös AHL, jonne varmasti ensin menisi antamaan näyttöjä ja oppimaan pohjoisamerikkalaisille tavoille.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jotenkin inhorealistina ajattelen, että ensi vuonnakin luotetaan nuorten esiinmarssiin, kun kerran näiden kanssa on tehty pitkät sopimukset. Suomen, Ruotsalaisen ja Meskasen kohdalla tämä on kantanut hedelmää - Haapasen ja Ikosen sekä Laaksosen kohdalla vastaavasta on saatu jo ensimakua.

Veikkaan siis rungon olevan muodossa (suluissa jatkosopimuspelaajat ja X:llä hankinnan kohteet):

Rautiainen - (Sandell) - X
Suomi - Ruotsalainen - Meskanen
Haapanen - X - Ikonen
Lepaus - Tamminen - Liuksiala
Valtonen

X- Vainio
(Piskula) - Laaksonen
Parikka - (Viljanen)
Ilomäki

X
Lehtonen

Piskula ja Sandell täytyisi yrittää pitää joukkueessa. Kummatkin ovat kivijalkoja tällä hetkellä satunnaisista virheistään huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On siä Kakella karmee työmaa. Ensinnäkin puolustukseen jatkot korkeintaan Piskulalle, Ulkoa todellisia näyttönsä jo antaineita vahvistuksia nuortemme tueksi.
Puolustus: Vainio, Ilomäki, Mäntylä, Parikka, Laaksonen (sopimus auki mut tästä ei luovuta) sisään siis 4 avauskokoonpanon pakkia, joista yks voi olla tuo Piskula. Ilomäki Mäntylä kaksikko jäänyt 2 vuotta nuoremman Oskarin jalkoihin, nyt ne askeleet pitäs ottaa ja paikka pelaavassa kokoonpanossa.

Molarit: kaks sisään, toinen taisteleen Lehtosen kanssa luukunavaajan roolista ja selkeä ykkönen, kokeilut ja toivomiset on kokeiltu. X - Lehtonen / Y

Hyökkäys onkin pikkasen paremmalla tolalla, Ei tarvita kun kaks hyvää sentteriä ja pari kunnon laituria, mestishaut ja Norjan kokeilut voitaneen unohtaa, vain vahvistuksia sisään kiitos.

Ei ole helppo eikä halpa homma noita löytää mutta vähempikään ei riitä kun kahdeksas sija pitää olla koko kauden liipasimella ja pleijareista putoaminen olisi katastrofi, nyt välikaudella jäätäköön viimeseks, yks vitun maku.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Laaksonen on tullut hienosti sisään, mutta olisin kyllä vielä aika varovaisin odotuksin pojan suhteen. On kuitenkin ennenkin nähty, kun junnut tulee loppukaudesta peliin mukaan ja homma toimii kuin rasvattu ja vedetään nuoruuden innolla ja hyvällä itseluottamuksella. Oma pelko on, että Laaksonen on kohtuu hasardi isossa kuvassa ensi kaudella kun pitäisi pelata illasta toiseen korkealla tasolla.

Toivon totta kai, että onnistuu heti ensimmäisellä kaudellaan hienosti ja ylittää kaikki odotukset. En kuitenkaan tämän kauden perusteella vielä alkaisi liikaa peliaikaa suunnitella. Lähtökohtaisesti kovemmat pakit eteen ja sieltä saa napsia päänahkoja taitojen mukaan.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
jep, Laaksosen romahduksen vaara on. Kolmikosta Laaksonen, Ilomäki ja Mäntylä pitäskin siis löytää se 7 pakki. Mikäli sisään tuodaan 4 aloittavaa pakkia. No lienee vielä lähemmäs 3kk ennen kun sopimuksia oikeasti julkaistaan, siihen saakka vittumaista arvailua kaikki tyynni.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvin samankaltaisia mietteitä täältä päästä myös pakiston suhteen. Toivottavasti Laaksosen varaan ei nyt hirveästi rakenneltaisi pilvilinnoja vaan oletus olisi nimenomaan tuo @Surmanajaja n mainitsema 7. pakin rooli. Vielä parempi toki olisi tuo, että Ilomäki, Mäntylä ja junnuista tuleva Lassi Thomsson kilpailisi samasta roolista. Toivottavasti Piskulasta pidettäisi kiinni, eikä kaverin taso tippuisi kesän aikana. Ei nuori kaveri ole kyseessä, vaan jo uran ehtoopuolella oleva kaveri. Tykkään pirusti ja kovin moni muukin tuntuu jakavan mielipiteeni.

Maalivahdeista sen sijaan en näkisi järkeä tuoda kahta ulkopuolista sisään. Helenius, jos suostuu matalaan palkkaan, kilpailemaan Lehtosen kanssa kakkosvahdin paikasta käy, mutta en näe kovin todennäköisenä, että suostuisi pienellä palkalla pelaamaan. Ykkösvahti toivottavasti tuodaan ulkoa, mutta siihen tulisi lyödä kuitenkin rahaa paljon. Ykköskassari - Lehtonen/Urpolahti kolmikkoon olisin erittäin tyytyväinen. Uskon, että Korhosen valmennukseen olisi tulijoita. Veikkaan että jokin nuori kaveri ulkomailta tai Liigasta tulee hakemaan viimeistä askelta uralleen, mallia Korpisalo viimeisellä kaudellaan.

Kolppanen olisi mainio ratkaisu, vaikkakaan erityisen nuoresta kaverista ole enää kyse. Paino sanalla erityisen. Onhan Kolppasella vielä monta pelikautta jäljellä, mutta kuitenkin "jo" -92 syntynyt. Ainoa mikä vähän mietityttää Kolppasessa on tällä kaudella pelattujen otteluiden määrä, seitsemän SHL:ssä, yksi Allsvenskanissa. Jos Kolppanen tulisi olisi optimi ratkaisu Ilvekselle tehdä vähintään kahden kauden soppari, jos huhuttu 19-20 kausi olisi se "The" kausi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siellä on myös AHL, jonne varmasti ensin menisi antamaan näyttöjä ja oppimaan pohjoisamerikkalaisille tavoille.

Aika harvinaista on kyllä lähteä Eurooppalaisesta huippusarjasta AHL:n puolelle antamaan näyttöjä ilman NHL-sopimusta varsinkin, kun AHL-joukkueiden peluutushierarkiassa jää emäseuran lupausten taakse. Onhan toki tällaistakin joskus nähty.

Tässä toki varmasti tarkoitettiin sitä, että NHL-seura tekisi jonkinlaisen low risk - high reward -tarjouksen ja sitä kautta päätyisi farmiin, mutta en usko siihen, elleivät kevään näytöt ole todella huimat.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Itsellä olisi toive että ensi kauden joukkue päivittyy siinä suhteessa 2010-luvulle, että unohdetaan se perinteinen Ilves-ajattelu: 1-ketju, 2-ketju,3-ketju, "junnu-ketju". Jos Ilves aikoo koskaan päästä top 8 joukkueeksi niin ei se voi antaa sellaista tasoitusta että neljännes peliajasta peluutetaan pelaajia jotka opettelevat Liigan vauhtia tai muuten vain rakennetaan joukkue ilman mitään roolitusta. Ihan konkreettinen esimerkki voi olla vaikka Ruotsalainen, hieno ja lupaava pelaaja onkin niin ei hänen pitäisi olla Liiga-joukkueen toiseksi eniten alivoimaa pelaava pelaaja.
Jos halutaan pärjätä niin pitää olla erikoisosaamista niin yli- kuin alivoimallekin. Tälläkaudella Ilves on ollut ihan tilastollisestikin hyvä 5 vs 5 pelissä, mutta vastaavasti omassa päässä ja ennenkaikkea alivoimalla heikko.

Toinen asia. Joukkueen sisälle pitää saada selkeä sisäinen kilpailutus, toki se nuori raakile kehittyy pelaamalla mutta onko top 6/8 joukkueella oikeasti varaa peluuttaa joukueessa tulevaisuutta varten? -Siis mitä varten jos niitä voittoja pitäisi alkaa ottaa jo otsikon mukaisesti kaudella 2018-19.
Taas tyhmä konkreettinen esimerkki, mutta kuvitelkaa ensi kaudella vaikka Joona Ikonen, jonka moni hahmottelee suoraan avauskokoonpanoon niin jonkun muun top 6 joukkueen riviin, Tapparaan, Kärppiin, Tepsiin...

Esimerkiksi Joona Ikosen kesän tavoite pitää olla selvä, ole syksyllä kuuden parhaan pelaajan joukossa porukasta Meskanen, Suomi, Koivula, Rautiainen, Liuksiala, Lepaus, Haapanen, tai vaikka jos nyt kuvitellaa että WHL:stä saataisiin Heponiemi ym, ym.. niin paikka avauksessa on varma ja joka jätkällä sama tavoite. Jos se ei motivoi harjoittelemaan ja onnistumaan peleissä niin ei mikään ja sitä paitsi terve rotaatiopeluutus on pitkällä tähtäimellä myös hyväksi koko joukkuehengellle, "sun on ansaittava paikka kokoonpanossa".

Kirjoitin edellä olevaan kappaleeseen kuuden parhaan joukossa tarkoituksella, koska oma rotaatio pitäisi saada myös laitahyökkääjille jotka pelaisivat niitä vaikeimpia minuutteja puolustuspäähän. Kuvitellaan vaikka tutut nimet Savilahti, Korhonen, D'amigo, Tyrväinen vaikka kukaan heistä ei ensi kaudella tod. näköisesti pelaakkaan Ilveksessä. Siinä oma 3-4 pelaajan rotaatio jotka taistelevat kahdesta paikasta kokoonpanoon pelaamaan alivoimaa ja mahdollisesti esim maalinedustalle ylivoimassa.

Keskushyökkääjiin sama homma Sandell on itseoikeutettu ykkönen, sitten pitäisi löytää yksi "Juhani Jasu" ottamaan kaikki omanpään aloitukset ja pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. Tämän lisäksi ulkopuolinen koodinimi Genoway taistelemaan paikasta Koppasen, Ruotsalaisen ja Tammisen kanssa.

Pieni hahmotelma :

Meskanen - Sandell - Suomi
Rautiainen - "Genoway(ns. isoin hankinta)" - "Korhonen"
Koivula - "Jasu" - Lepaus
"Savilahti" - Koppanen - Ruotsalainen

kh rotaatio: Tamminen
lh1 rotaatio: Heponiemi, Ikonen, Liuksiala, Haapanen
lh2 rotaatio: D'Amigo


yv: Meskanen - Sandell - Suomi - "Jasu" - Pakki
yv2: Rautiainen - "Genoway- Koivula - "Korhonen" - Pakki

av1: "Jasu" - "Korhonen"
av2: Koppaen - "Savilahti"

Todellisuudessa tuossa hyökkäyksessä on yksi kallis/suuri hankinta "Genoway" ja sitten kun miettii millä statuksella Jasu aikanaan siirtyi Tapparaan (En siis viittaa että Jasu pitäisi hankkia, vaan hankkia samoilla prioriteeteillä keskushyökkääjä kun Tappara Jasun aikanaan hankki) tai Korhosen ja Savilahden palkkoja niin voidaan puhua aika keskiverto pelaaja hankinnoista. En kritisoi jos Plattin tasoinen hyökkääjä tulee, mutta mielestäni prioriteetti hyökkäyksen kohdalla on saada monipuolisuutta nykyiseen nopeaan ja taitavaan hyökkäykseen, ilman että noista kahdesta elementistä tarvitsee luopua.

Piti kirjoittaa puolustajista ja maalivahdeista mutta jätän ne tulevaisuuteen...

EDIT: Kuvitelkaa kun tulee se joka vuotinen hetki kun 3-4 hyökkääjää tippuu samaan aikaan 2-8 viikoksi telakalle ja ainahan se menee silleen (joka joukueella) vaikka kuinka toivoo, että ainakin 15-20 ottelua kaudesta huilaa 1 kpl kärkisentteri, 1 kärkilaitahyökkääjä, 2- ja 3- ketjuista pari jätkää.

Ymmärsinkö oikein: Rotaatiopelaajina D´amigo ja Heponiemi?
 

Ist0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toimiva Ilves, Jets, Leki
Omia junioreitahan on tulossa takaisin ovista ja ikkunoista, koska tuo omistajuus vaihtui. Rask tulee ehkä jo ensi kauden jälkeen, jos ei taso enää silloin IFK:hon riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös