Ilves-Hockey Oy:n tulevaisuuden näkymät

  • 559 681
  • 1 596

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koska on ilmeisen selvää että julkilausuttua strategiaa ei olla noudattamassa, toivoisin että tänä kesänä julkaistaisiin uusi (todellinen) strategia, johon johto kykenisi oikeasti sitoutumaan. Muutenhan mentäisiin tältä osin aivan samalla kaavalla kuin vanhan johdon tapauksessa, eli strategiat heitetään romukoppaan melkein saman tien julkaisemisen jälkeen, mutta julkisuudessa teeskennellään jotain aivan muuta.

Miten niin ei olla? Jos pelaajabudjetti on tällä kaudella tuo 2,0milj on se mielestäni ihan tarpeeksi linjassa tuon strategian kanssa, ja ainakaan missään ei ole mainittu mistään uudesta urheilullisesta tavoitteesta. Se kuinka linjassa on tavoite taistella paikasta kuuden joukkoon on hyvin pitkälti kiinni miltä joukkue näyttää Syys/Lokakuussa.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mitä tulee Maryn ylläolevaan viestiin, niin on todella ikävää, että osa Ilveksen osakkaista toimii Ilvekseen liittyvissä asioissa omassa porukassaan ja pyrkii painostamaan nykyjohtoa.

Missä maailmassa oikein elät? Haluaisin kuulla esimerkin jostakin menestyksekkäästä liikeyrityksestä, jossa operatiivista johtoa kohtaan ei aseteta minkäänlaista painetta omistajien suunnasta.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Miten niin ei olla? Jos pelaajabudjetti on tällä kaudella tuo 2,0milj on se mielestäni ihan tarpeeksi linjassa tuon strategian kanssa

Jos nyt vaikka katsoo tuota joukkueen rakennusta kaudelle 2018-2019, niin on aika ilmeistä, että tuohon joukkueeseen ei tulla käyttämään kahta miljoonaa euroa. Se on sitten toki toinen asia mitä julkisuudessa pelaajabudjetiksi tullaan kertomaan.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos nyt vaikka katsoo tuota joukkueen rakennusta kaudelle 2018-2019, niin on aika ilmeistä, että tuohon joukkueeseen ei tulla käyttämään kahta miljoonaa euroa. Se on sitten toki toinen asia mitä julkisuudessa pelaajabudjetiksi tullaan kertomaan.

Niin noh tätähän me emme voi vielä tietää. Lähinnä jos nyt joukkueen kokoonpanoa katsoo voin vain todeta, että pelimerkkejä pitäisi olla vielä runsaasti jäljellä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Mutta hallitus valitsee toimitusjohtajan. Eikö niin?

Kyllä niin. Siitä on vielä aika pitkä matka siihen, että saa myytyä itsensä muille hallituslaisille tj:n tontille.

Minusta on kummallista, että päätit ajaa omaa agendaasi yhtiökokouksen suhteen keskustelupalstan kautta.

Onko olemassa joku sääntö, mihin asioihin saan keskustelupalstojen kautta ottaa kantaa? Keskustelufoorumeita käytettiin pari vuotta sitten omistusmuutoksen aikaansaamiseksi. Oliko tämä vaikuttaminen silloin sinulle ongelma? Ettei vain olisi niin, että sinulle kyllä käy kantaaottaminen, kunhan se sopii omaan agendaasi.

2010-luku soitti. Kannattaa vastata.

Edit. Tai siis vaikuttaminen on väärä sana. Tuossa vaiheessa alkoi olla jo selvää, että Nurmikolu jää ulos. Pikemminkin annoin hänelle tukeni tässä tilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eniten asiassa harmittaa se, että olisi ollut kiva nähdä, mihin Karri Kivi kilpailukykyisellä rosterilla pystyisi. Kivellä on pahat puutteensa (sarjaan valmistautuminen epäonnistuu pahasti kerta toisensa jälkeen), mutta kiistattomat näytöt siitä, minkälaiseen tilaan hän pystyy joukkueen virittämään keväällä silloin, kun kannusta aletaan oikeasti taistella. Nyt joudutaan joka syksy lähtemään aivan helvetilliseltä takamatkalta kauteen, kun sarjaa lähdetään pelaamaan puulaakijoukkueella. Vaikka pudotuspeleihin päästäisiinkin, niin tuo kuukausia jatkuva eloonjäämiskamppailu syö joukkuetta rotan lailla. Olisi kiva, jos sarjaan edes joskus pystyttäisiin lähtemään sellaisella joukkueella, jossa runko on valmis kun kiekko putoaa syyskuussa jäähän.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Voi Ilves-yhteisö sentään... Jotenkin tuntuu, että itse alkaa olla aika kaukana koko yhteisöstä. Ensin koitettiin vuositolkulla saada muutosta ja kitistiin joka asiasta (aiheesta ja itsekin aktiivisesti mukana). sitten tuli muutos ja vuoden jälkeen ollaan torppaamassa ja kinastelemassa. Painetta pitää johdolle antaa, totta kai Yhteisön tehtävänä on kuitenkin kollektiivisesti mahdollistaa se johdon onnistuminen. Tai ainakin naiivissa, unelmayhteisössä olisi. Johto on ronkkinut esojenjavesonjen paskatunkiota nyt aktiivisesti vuoden. Tuloksena vaatimaton urheilullinen menestys ja hyvä taloudellinen tulos. Aikaisempina vuosina on ollut huono ruheilullinen menestys ja katastrofaalinen tulos. Ilmeisesti suunta on ihan ok?

Mahtaako lähi-idässäkin olla rauha ennemmin kuin Ilves-"perheessä"?

PS: Hyvä kirjoitus nimimerkiltä @R & L
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Haluaisin kuulla esimerkin jostakin menestyksekkäästä liikeyrityksestä, jossa operatiivista johtoa kohtaan ei aseteta minkäänlaista painetta omistajien suunnasta.

Oulun Kärpät Oy

(no.. minkäänlaista, mutta julkisesti ei .. omistajana Kärppäsäätiö 75% osuudella)
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Lyhyesti ennen Juhannusta kaikille huseeraajille yhteisesti: haistakaapa vittu! Perseelleen meni tämäkin, ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä, kun hallintopuolen touhu on yhtä huonossa kunnossa, kuin ennenkin, ehkä jopa huonommassa. Se konkurssi ois varmaan sittenkin ollut paras vaihtoehto noin niinkuin pitkällä tähtäimellä.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No nyt valot päälle! Kuten tuolla aiemmin todetaan, ristiriitoja on ollut, ihan syystä. Hallituksen kokoonpano muuttuu, mikä on vastakkainasettelun jälkeen ymmärrettävää, vaikkakin valitettavaa. Ne tahot jotka vääryyttä ovat mielstään kokeneet ovat kuitenkin valinneet yhtenäisyyden linjan. Jalon ja Sepän linjalla siis jatketaan. Toivottavasti nämä herrat nyt kuitenkin kaivavat itsestäänsen sankarin, jota aiemmissa viesteissä peräänkuulutettiin ja homma kääntyy urheilullisestikin positiiviseen. Loan heittelylle ja haistattelulle ei ole sijaa, meidän fanipoikienkin tulee nyt puhaltaa samaan hiileen ja katsoa mihin tämä tie johtaa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Omasta puolestani voin aidon rehellisesti liputtaa kyseisen herran puolesta. On nykyisestä hallituksesta ainut henkilö, joka on ollut minuun (yhteisön asiat ja omat kehitysehdotukset) yhteydessä aikavälillä maaliskuu 2017 - toukokuu 2018. Eikö ole aika luonnollista, että yhtiökokouksen alla annan tukeni tälle henkilölle? Muita hallituslaisia en ole arvostellut sanallakaan. Heitä en tunne enkä heidän tekemisiään tiedä.

Antamalleni tuelle löytyy vastaansanomattomat perustelut. Jos tämä siitä huolimatta herättää jossakussa vastareaktion, on syytä lähdettävä etsimään jostain syvemmältä. Tällaisen tuen itsessään pitäisi herättää pikemminkin positiivisia fiiliksiä. "Kappas, nykyisessä hallituksessa on ihminen, joka nauttii osakkaan luottamusta."

Hallituksen muiden jäsenten arvostelu tulikin toisten nimimerkkien puolelta ei sinun. Ei henkilön kehumisessa ole mitään pahaa, päinvastoin hyvä, jos hän on pätevä. Nyt se näyttäytyi vain omaan silmääni hyvin järjestelmälliseltä (myös aikataulullisesti) ja mitä ilmeisimmin se huoli juontaa siitä, että yhtenäisen ryhmän huolena on Nurmikolun potkut. En epäile tarkoituksenne hyvyyttä Ilveksen kannalta, mutta asian tuominen palstoille (Nurmikolun tahtomatta?) asti saattaa kääntyä Nurmikolua vastaan. Onko luottamuksen puolesta enää mahdollisuuttakaan jatkaa?

Minä aikoinaan työskentelin Ripan ensimmäisen kauden aikana hänen kanssaan, jolloin oli myös erittäin vaikeat ajat. Pidin Jalon siitä piirteestä, että hän ei tekeytynyt kaikkien alojen asiantuntijaksi. Nyt 15 vuotta myöhemmin olen kuullut, että tuo piirre on säilynyt eli, jos hän ei jotain osaa, niin hän antaa ammattilaisen hoitaa tuon puolen. Ja eikö tuo ole juuri hyvää johtamista? Mainitsitkin foorumilla, että Ripa oli tuolloin Jääskeläisen saatettavana. Ehkä hieman alentavakin termi, kun miettii tämän saattajan ansioita viime ajoilta.Edellinen toimitusjohtaja piti itseään erinomaisena. Ripassa en ole tätä piirrettä tunnistanut.

Ripalla oli hyvin selkeä visio tuolloin, miten Ilveksen superikäluokat tuodaan sisään. Potkujen aikoihin pojat olivat 16-17 vuotiaita. Mikäli Vinnie ja Jääskeläinen (joka mobilisoi Ripan selkäänpuukotuksen) olisivat malttaneet Tapparan kaltaisesti toimitusjohtajan kanssa, niin meidän tulevaisuus olisi ollut aivan toinen. Emme olisi tehneet 4 miljoonan tappiota ja kuka ties se viirikin olisi tullut.

Minä en kuulu noihin pääomistajiin enkä voi tietää sitä, että luvattiinko Ripalle työrauha, kun hänet houkuteltiin tähän hankkeeseen? Viimeksi hän päätyi valtapelin uhriksi, joka tosin on Ilveksessä ollut niin monen muunkin kohtalo.

Mitä olen urheilupuolen piireistä ymmärtänyt (pelaajat, pelaaja-agentit, valmentajat, Ilves ry), niin Ripa on tehnyt kovan päivätyön korjatakseen rikottuja välejä moneen suuntaan. En usko, että moni olisi saanut samoja asioita aikaiseksi näin nopeasti.

Lienee yleisessä tiedossa, että Ilveksen toteutunut pelaajabudjetti oli viime vuonna noin 1,5 miljoonaa ja suunnitelmat tuossa vaiheessa ensi kaudelle oli nostaa se noin kahteen miljoonaan. Pelättiin, että tuohon kahteen miljoonaankaan ei lopulta päästäisi, vaan johto oman asemansa turvaamiseksi pelaisi ns. varman päälle ja kausi pelattaisiin 1,7-1,8 miljoonan pelaajabudjetilla.

Itselle tämä oli uutta tietoa enkä usko, että tämä toteutunut budjetti oli nettikansan tiedossa. Mutta, kun yhdistää Ist0n kirjoitukseen, joka kritisoi sitä, että miksi tehtiin voittoa tuo n.160000€, niin palaset loksahtavat kohdalleen. Se on ollut aivan oikein, että urheilupuolen menestystä on kritisoitu, koska siihen ei kukaan ollut tyytyväinen. Mutta sitten tuohon Ist0n kritiikkiin. 160 kiloa ei välttämättä tarkoita mitään menestyksen suhteen. Yksinkertaistettuna joku ajattelee, että pelaajahankinnoilla oltaisiin päästy varmuudella pudotuspeleihin ja sitä kautta tuloja olisi tullut, mutta eihän siitä mitään takuita olisi. Siirtoajan umpeutuessa Ilves oli liigan kärkikastia (TOP-6). Vaatiko Kivi, että hän haluaa pelaajan, koska jokainen uusi pelaaja muuttaa joukkueen kemiaa? Oliko markkinoilla tarvittavaa pelaajaa vapaana, joka olisi ollut valmis tulemaan Ilvekseen? Tiedän, että Tappara yritti epätoivoisesti viimeiseen sekuntiin asti saada erästä merkittävää vahvistusta Liigan sisältä onnistumatta. Kukaanhan ei voinut siinä kohtaa aavistaa, että Pelicansin (kovin kilpakumppani) pakin toimesta Liigan tulikuumin pelaaja Sandell joutuu telakalle kahden pelin ajaksi ja joukkue pelaa ilman häntä surkeasti menettäen sen tavoitellun pudotuspelipaikan. Ilveshän teki kaudella merkittäviä hankintoja Piskula, Flood, Helenius ja Thomas. Joukkuetta he vahvistivat ja veivät oikeaan suuntaan, mutta mikään napakymppinelikkö tuo ei ollut. Sen tiedän, että valmennusjohdon yksi teema on kesällä ollut, että pelin tulee olla kasassa aikaisemmin. Kiven joukkueiden kevätkaudet ovat olleet mallillaan.

Kokonaisuutta miettiessään Ilves on varmasti tarvinnut tuota 160 kilon tulosta, koska se voi avata rahoituslaitoksen ovet. Ja jostakin Ilveksen pitää nyt saada rahaa, jotta suututetut osapuolet saavat rahansa. Mielenkiintoista olisi tietää, mistä asiasta maailman suurin Ilvesfani suututettiin niin, että hän vaatii rahansa pois. Puolitoista vuotta sitten hän oli niin huojentunut, kun konkurssin hetkellä luopui Ilveksestä. Ripa ei ole Vinnien suosikki ollut ja onpa hän Ripaa julkisesti nöyryyttänytkin. Iskikö nykyjohto jotenkin takaisin (ei kovin kypsää) vai eskaloiko Ilveksen taloudellinen täysikäännös jotenkin tilanteen? Ehkä Vinnie saattaa ottaa pattiin kumulatiivinen 4 miljoonan tappion aikakausi? Tosin 20 vuoden aikana Vinnien mieli on muuttunut viikottain.

Ensimmäisen kauden perusteella en lähtisi vielä sanomaan, että Ilves olisi heittänyt strategian (joka ilmeisesti sitten on pitkälti Nurmikolun käsialaa) romukoppaan. Urheilullisesti rima ei ollut korkealla (sääleihin pääsy), mutta haastava sinänsä, koska Ilves lähti liikkeelle kaukaa toisten takaa. Taloudellisesti saavutettiin napakymppi, sillä jo nollatuloksen tekeminen on ollut Ilveksessä mahdotonta viime vuosina.

Edessä on strategian toinen vaihe ja ainakin osan omistajista huoli on, että tuo ei tule tapahtumaan. Pelaajabudjetin pelätään tai aavistellaan jäävän 1,7-1,8 millin tasolle. Sinänsä tuo pelätty alimitoitettu budjetti olisi linjassa sen kanssa, että TV-rahan kasvu jäänee noin 0,3-0,4 milliä per seura toivottua pienemmäksi. Yksinkertaistettuna liikevaihto ilman NHL-korvauksia oli noin 5,1 m€. TV-raha noussee vain sen 0,2 m€ ja NHL-korvaukset saattavat olla lähellä 0,4 m€. Näin myynnin kasvua tarvitsisi olla vähintään tuo 0,3 m€, jotta kutoseen päästäisiin. Tosin oma toiveeni olisi, että liikevaihto ilman NHL-korvauksia olisi sen 6,0€. Ja pudotuspelitulojen sekä NHL-korvausten kera mentäisiin ainakin yli 6,5 millin.

Pelaajamarkkinoista tiedän jonkin verran ja tilanne ei siellä ole niin yksinkertainen kuin kannattajat ajattelevat. Ilves on havitellut merkittäviäkin pelaajia, mutta heillä on valitettavasti oma tahtonsa. Viimeinen osoitus on monen liigaseuran havittelema Vili Sopanen. Tuon tason pelaaja havittelee pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta. Toki pitäen liigaseuroja jännityksessä. Saksalaiset seurat ovat tarjonneet tuon tason pelimiehille noin 160-200000 euroa käteen plus asunto ja auto. Vastatakseen tuohon suomalaisen pitäisi tarjota noin 350000 euroa. Pelaajat haluavat katsoa ensin mielenkiintoisemmat liigat läpi ja kotimaan sarjassa Ilves ei ole ensimmäisten joukossa. Eikä pelaajia hankkimisen riemusta kannata hankkia.

Toivottavasti ristiriitoja ei ole pelaajahankintoihin nähden esiintynyt, sillä siitähän ei tule mitään, kun jokaisella omistajalla on oma mielipiteensä pelaajista.

On luonnollista, että uusi Ilves kokee kasvukipuja. Nettikansa on nyt saanut lukea, että jokin asia ei ole kohdallaan johto- ja hallitustyöskentelyssä. Tiedä sitten mikä oli vuosi sitten tilanne halukkaiden suhteen, kun hallituspaikkoja jaettiin yritykseen, joka oli pelastettu konkurssilta ja onnistumisesta ei ollut takeita. Todennäköisesti tuolloin ei vielä "markkinoilta" saatu parasta mahdollista hallituskokoonpanoa. Toivottavasti tulevan yhtiökokouksen jäljiltä saataisiin toimivampi hallitus,
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lyhyesti ennen Juhannusta kaikille huseeraajille yhteisesti: haistakaapa vittu! Perseelleen meni tämäkin, ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä, kun hallintopuolen touhu on yhtä huonossa kunnossa, kuin ennenkin, ehkä jopa huonommassa. Se konkurssi ois varmaan sittenkin ollut paras vaihtoehto noin niinkuin pitkällä tähtäimellä.

Ilmeisesti hieman tunnekuohussa tehty päätelmä. Hallintopuoli on valovuoden edellä verrattuna aikaisempaan aikaan, mutta ei tietenkään vielä lähelläkään täydellistä. Ilves vältti tällä johtokombinaatiolla konkurssin, korjasi suhteita useaan sidosryhmään ja teki historiansa parhaan taloudellisen tuloksen. Parannettavaa on ja eihän kukaan luvannut, että vuodessa ongelmat ovat taakse jäänyttä.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
No ei tätä Ilveksen tän hetkistä showta ainakaan voi tylsäksi seurattavaksi sanoa. Tuntuu siltä että nyt on homma vielä enemmän levällään omistajien, kannattajien ja johdon välillä kun mitä se oli ennen tätä omistajuusmuutosta.

Popparit esiin vaan, tää on viihdyttävää ja samalla kyllä ihan säälittävää touhua !

Ilvesfanit ja ilveshenkiset ihmiset keränneet komean summan kasaan ja uhranneet omaisuuttaan paljon enemmän kuin pitäisi ja palkaksi saadaan tällainen kaikki vastaan kaikki sota ja sekasoppa....

Herätys nyt !
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Jos vielä tälle uudelle johdolle jonkinverran vinkkiä niin miten olisi ihan sellainen rehti avoimuus, sillä saataisiin kaikki nämä nykyiset huhut ja selkäänpuukotukset lopetettua.
Kikkailtiinko tilinpäätöksellä ?
Paljonko se pelaajabudjetti oli ?
Paljonko se pelaajabudetti tulee olemaan ?
Oliko se lanseerattu strategia samaa paskaa kun nämä edellisten johtojen viiri viidessä vuodessa ym viritykset ?

Jalo & co rehellisesti vaan faktat tiskiin kaikille, tieto vuotaa ilmeisesti läpi julkisuuteen ja kannattajien ja sidosryhmien pariin niin pahasti että kusettamalla ei homma tule ikinä onnistumaan !

Se tie on kuljettu jo monta kertaa ja todistetuin seurauksin
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos vielä tälle uudelle johdolle jonkinverran vinkkiä niin miten olisi ihan sellainen rehti avoimuus, sillä saataisiin kaikki nämä nykyiset huhut ja selkäänpuukotukset lopetettua.
Kikkailtiinko tilinpäätöksellä ?
Paljonko se pelaajabudjetti oli ?
Paljonko se pelaajabudetti tulee olemaan ?
Oliko se lanseerattu strategia samaa paskaa kun nämä edellisten johtojen viiri viidessä vuodessa ym viritykset ?

Jalo & co rehellisesti vaan faktat tiskiin kaikille, tieto vuotaa ilmeisesti läpi julkisuuteen ja kannattajien ja sidosryhmien pariin niin pahasti että kusettamalla ei homma tule ikinä onnistumaan !

Se tie on kuljettu jo monta kertaa ja todistetuin seurauksin

Arvoisa naapuri, kiitos shown kehumisesta. Et ole varmaankaan aivan kaikkia kirjoituksia lukenut, joka on ymmärrettävääkin, kun et ole Ipan hardcore-faneja. Yritän tehdä sinulle koosteen.

Kikkailtiinko tilinpäätöksellä? No suurin osa suomalaisista yrityksistä kikkailee, mutta lohduttavin tieto näin ilvesläisittäin oli se, että keskustelussa ilmeni, että tällä kertaa tilinpäätös oli oikein laadittu. Aikaisemmissa tilinpäätöksissä on mm. samalla kasvatettu sitä edeltävien tilinpäätösten tappioita.

Paljonko se pelaajabudjetti oli? Tämä on suomalaisen jääkiekkoilun hankala pähkinä. Seurat eivät ilmoita toisiin seuroihin nähden vertailukelpoisia pelaajabudjetteja. Liiga ei ole halunnut tätä asiaa standardoida, koska seurat eivät ole tätä halunneet. Selityksenä seurajohtajilta saatiin, että tällä asialla seurat voivat hieman kikkailla eli valmentaja tai toimari saa selitykselle mahdollisuuden, kun ilmoittaa, ettei näin pienellä pelaajabudjetilla voikaan pärjätä. Toteutuneet pelaajapalkat ovatkin lähes poikkeuksetta eri kuin se mitä kannattajat luulevat ilmoitetun pelaajabudjetin perusteella. Onko budjetissa mukana palkan sivukulut, luontaisedut...?. Löytyy eri tapoja, ketä henkilöitä lasketaan mukaan. Pelaajilla on myös bonuksia sopimuksissa. Yksinkertaistetuna. Olet ilmoittanut pelaajabudjetiksi 2 milliä ja palkat näyttäisivät olevan 2 milliä, mutta sitten 5 pelaajaa pelaavat niin hyvin, että saavat yhteensä 50 kiloa bonuksia. Pelaajabudjetti on tällöin ylitetty. Valitettavasti harvemmin suomalaisessa jääkiekossa paljastetaan toteutuneita pelaajapalkkoja ja jos paljastettaisiin, niin ne eivät ole toisten seurojen kanssa välttämättä vertailukelpoisia. Saas nähdä tekeekö Liiga tästä joskus yhteismitallisen ja läpinäkyvän.

Paljonko se pelaajabudetti tulee olemaan? Sama vastaus pätee kuin yllä. Jalo ennakoi sen olevan 2,0, mutta 3-4 omistajaa pelkäävät sen olevan 1,7-1,8. Perustuu tässä kohtaa vielä huhuihin. Huhuhan ei vielä välttämättä tarkoita mitään. Itse olen kuullut, tasapuolisesti naapurin puolelta, että Tapparan hallituksesta oltaisiin esitetty huoli, että Rautakorven vetovoima ei ole riittävä ja se pitäisi paikata isommilla tarjouksilla. Strategiassaan Ilves sitoi pelaajabudjetin myyntiin ja tällä välin on selvinnyt, että tv-raha jää pienemmäksi, mitä seurat ennakoivat.

Vanhan omistuksen aikaan meillä oli omistajia reilu sata ja heistä tyytymättömiä hallintoon taisi olla yli 90. Ellei sitten jopa Vinnietä, Jösseä, Kainulaista ja Honkkista lukuunottamatta kaikki muut. Nyt isoista omistajista 3-4 on esittänyt huolensa. Mutta eiköhän jokaisen seuran omistajissa löydy niitä, jotka ovat toimivan johdon kanssa eri mieltä? Erimielisyys voidaan pukea myös voimavaraksi ja eikös se olisi osaltaan paljon kertovaa, mikäli kaikki olisi seurajohtoon tyytyväisiä joukkueen ollessa sijalla 11?

Strategia ei mielestäni ole samaa paskaa kuin VVV etc. Strategiassahan tärkeintä ei ole itse strategia, joka on suht helppo laatia, vaan oleellisempaa on kuinka se pilkotaan pieniin osiin, johdetaan, iteroidaan etc.

Toivottavasti tuli vastattua näin kannattajan näkökulmasta riittävällä tarkkuudella.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kiitos vastauksesta Kunto, ja off the record niin olet niitä harvoja palstalla joita oikeasti arvostan.

Jos kerran se tilinpäätös on laadittu ilman mitään kikkailuja niin tuloshan on suorastaan erinomainen ottaen huomioon että kasvattajakorvauksia ei tullut, yleisötavoitteesta jäätiin reilusti, tehtiin hankintoja kauden aikana ja jäätiin vielä pudotuspelien ulkopuolelle. Nuo asiat huomioonottaen Ilves tulee tekemään aivan mielettömiä tuloksia kun niitä kasvattajakorvauksia tulee, päästään yleisötavoitteeseen ja pudotuspeleihin.

Onnittelut siitä ! Hienosti käännetty !
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä niin. Siitä on vielä aika pitkä matka siihen, että saa myytyä itsensä muille hallituslaisille tj:n tontille
Onko olemassa joku sääntö, mihin asioihin saan keskustelupalstojen kautta ottaa kantaa? Keskustelufoorumeita käytettiin pari vuotta sitten omistusmuutoksen aikaansaamiseksi. Oliko tämä vaikuttaminen silloin sinulle ongelma? Ettei vain olisi niin, että sinulle kyllä käy kantaaottaminen, kunhan se sopii omaan agendaasi.

2010-luku soitti. Kannattaa vastata.

Edit. Tai siis vaikuttaminen on väärä sana. Tuossa vaiheessa alkoi olla jo selvää, että Nurmikolu jää ulos. Pikemminkin annoin hänelle tukeni tässä tilanteessa.

Oletin, että sinulla olisi niin paljon malttia, että ymmärtäisit antaa työrauhan nykyjohdolle edes muutamaksi vuodeksi.

Missä maailmassa oikein elät? Haluaisin kuulla esimerkin jostakin menestyksekkäästä liikeyrityksestä, jossa operatiivista johtoa kohtaan ei aseteta minkäänlaista painetta omistajien suunnasta.

Oletin myös tässä tapauksessa, että malttia piisaisi omistajillakin.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos kerran se tilinpäätös on laadittu ilman mitään kikkailuja niin tuloshan on suorastaan erinomainen ottaen huomioon että kasvattajakorvauksia ei tullut,

No niitä kasvattajakorvauksiahan tuli (Hintz&Koppanen). Tämän Jalo kertoi ihan julkisesti ( esim Aamulehti) vaikuttaneen positiivisesti tilinpäätökseen, vaikka kausi muuten meni miten meni.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Hallituksen muiden jäsenten arvostelu tulikin toisten nimimerkkien puolelta ei sinun. Ei henkilön kehumisessa ole mitään pahaa, päinvastoin hyvä, jos hän on pätevä. Nyt se näyttäytyi vain omaan silmääni hyvin järjestelmälliseltä (myös aikataulullisesti) ja mitä ilmeisimmin se huoli juontaa siitä, että yhtenäisen ryhmän huolena on Nurmikolun potkut. En epäile tarkoituksenne hyvyyttä Ilveksen kannalta, mutta asian tuominen palstoille (Nurmikolun tahtomatta?) asti saattaa kääntyä Nurmikolua vastaan. Onko luottamuksen puolesta enää mahdollisuuttakaan jatkaa?

Tukeni annoin siinä vaiheessa, kun tilanne alkoi olla jo taputeltu. Kirjoituksellani tai kirjoittamattajättämiselläni ei ollut asian suhteen merkitystä suuntaan jos toiseen. Päätöksen tein itse. Kukaan ei tähän ohjannut. Spontaani juttu.

Mainitsitkin foorumilla, että Ripa oli tuolloin Jääskeläisen saatettavana.

Kuten ehkä huomasit, oli sana kursivoitu. Kursivoitu siksi, että tätä ilmaisua käytti kaksi aikalaista, joiden kanssa olin tekemisissä omistusmuutosprosessin aikana. En nähnyt enkä näe tarpeelliseksi muuttaa tuota ilmaisua joksikin muuksi. Tuo varmasti kuvaa hyvin tilannetta, jossa juuri peliuransa lopettanut ja vailla alan koulutusta ja työkokemusta oleva henkilö tulee pyörittämään miljoonien markkojen urheilubisnestä.

Molemmat muuten kysyivät silloin, että onko Jalo tulossa toimitusjohtajaksi ja olenko tietoinen, että Jalo oli itseään tarjonnut jo kesähallituksen toimitusjohtajaksi. Ilmeisesti tämä haave oli kariutunut juuri em. syystä.

Ehkä hieman alentavakin termi, kun miettii tämän saattajan ansioita viime ajoilta.

Ei ole Jääskeläisen ansiot tuttuja viime ajoilta. Sen tiedän, että numerot ovat hallussa ja osaa bisnestä tehdä. Ei ehkä se helpoin persoona. Itse olen tullut toimeen.

Oletin, että sinulla olisi niin paljon malttia, että ymmärtäisit antaa työrauhan nykyjohdolle edes muutamaksi vuodeksi.

Älä oleta mitään. Ole valmis kaikkeen. (Samurai Chant)
 
Viimeksi muokattu:

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun täällä on nyt puhuttu tuosta pelaajabudjetista ja sen toteutumisesta jne, niin sanoisin tähän väliin sen, että ainakin omasta mielestäni ihan hyvä, ettei pelaajabudjetti ylittynyt menneellä kaudella. Uskoisin, että siihen oli laskettu pelivaraa Sandellin tasoisen kaverin verran, ihan vaan siltä varalta jos Sami olisi taas hajonnut. Tietty senkin olisi voinut käyttää toiseen pelaajaan, mutta kysymysmerkki onkin se, että kenet sillä rahalla olisi hankittu ja mistä.


Muistetaan kuitenkin myös se, että vanhan johdon aikaan kaudella 15-16 pelaajabudjetti oli sen 1,6 miljoonaa, ja silloin Pajuoja kokosi joukkueen ja käytti kaiken ennen kauden alkua. Ei varmaan tarvitse sanoa, miten kyseisellä kaudella kävi kentällä ja Takojankadulla.

Vielä kun ”vahvistuksina” oli Byers joka lähti kesken kauden Lahteen, Jaatinen muuten vaan hajalla ja Tuominen joka väänsi polvensa kolmannessa pelissään. Siihen päälle kasa nirhaumia ja pää irti-tason loukkaantumisia (+ case Tyrsky), niin johan on paketti kasassa.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Ilmeisesti hieman tunnekuohussa tehty päätelmä. Hallintopuoli on valovuoden edellä verrattuna aikaisempaan aikaan, mutta ei tietenkään vielä lähelläkään täydellistä. Ilves vältti tällä johtokombinaatiolla konkurssin, korjasi suhteita useaan sidosryhmään ja teki historiansa parhaan taloudellisen tuloksen. Parannettavaa on ja eihän kukaan luvannut, että vuodessa ongelmat ovat taakse jäänyttä.

Kyllähän sitä tuli tosiaan päästeltyä harmituksen takia sammakoita näppäimistöltä.

Harmittelen tuota riitelyä, ja eripuraa joita tässä toisten käsien tietona on tuotu julkisuuteen. Ilmeisesti taustalla on ollut jo jotain kahnausta, kun riita on leimahtanut noinkin herkästi liekkiin jostain pelaajabudjetista. Käsittämättömän surkeaa hallitustyöskentelyä. Eikö sillä puheenjohtajalla pysy ollenkaan homma hallussa? Toki koko muukin poppoo saisi ihmetellä miksi asioista ei päästä sopuun?
 

Ist0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toimiva Ilves, Jets, Leki
Väite Ripan ja Sepän lähtöuhkailuista oli niin mielenkiintoisen mielenvikainen, että vanha otti pari puhelua juhannussaunan lomassa. Kylläpä kyllä. Näin on tosiaan käynyt. Ry:n kaveriani ei Sepän lähteminen olisi hetkauttanut. Hänen mukaansa imagotappio olisi ollut lähimain nolla. Valtaosa ilvesläisistä ei Sepästä ollut ennen viime kevättä koskaan kuullutkaan.

Ripa oli Ry:lle liian kova pala. On tehnyt paljon hyvää sinne suuntaan ja imagotappio olisi ollut liian suuri. Lisäsi tosin, että Ripan käyttäytyminen tilanteeseen herätti Ry:n mielenkiinnon. Kaikki ei ehkä ole kuten ulospäin on annettu ymmärtää.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hyvä Ist0! Möyhennä möyhennä, kyllä ne teidän vanhat ristiriidat vielä saadaan roihahtamaan. Tärkeintä että omia ja kavereiden etuja ajetaan kunnolla!
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Väite Ripan ja Sepän lähtöuhkailuista oli niin mielenkiintoisen mielenvikainen, että vanha otti pari puhelua juhannussaunan lomassa. Kylläpä kyllä. Näin on tosiaan käynyt. Ry:n kaveriani ei Sepän lähteminen olisi hetkauttanut. Hänen mukaansa imagotappio olisi ollut lähimain nolla. Valtaosa ilvesläisistä ei Sepästä ollut ennen viime kevättä koskaan kuullutkaan.

Ripa oli Ry:lle liian kova pala. On tehnyt paljon hyvää sinne suuntaan ja imagotappio olisi ollut liian suuri. Lisäsi tosin, että Ripan käyttäytyminen tilanteeseen herätti Ry:n mielenkiinnon. Kaikki ei ehkä ole kuten ulospäin on annettu ymmärtää.

Ihan pakko kysyä pitkään Ilves ry:ssä toimineena, että miten herätetään varsinkin näin Juhannuksen tienoilla Ilves ry:n (tuhansia jäseniä) mielenkiinto? Onko Teiskossa parhaillaan palaverit käynnissä? Vai tarkoitatko, että seuraavassa johtokunnan palaverissa asia käydään läpi?
 

Bronco

Jäsen
On tietysti luontevaa, että varsinkin näin some-aikakaudella on huutava tarve tulla huomatuksi. Ymmärrän myös miltä tuntuu, kun tietää jotain mitä valtaosa muista ei tiedä ja sen tiedon jakamiseen on hirveä polte. Luulisi kuitenkin olevan varsinaista tietämystäkin paljon oleellisempaa, että ymmärtää MITEN sitä tietoaan käyttää vastuullisesti. Taitoa katsoa hieman pidemmälle kuin tulevaan syksyyn, laajemmasta perspektiivistä kuin oma rajoittunut näkökulma.

Toivon näiden nimimerkkien Ist0 ja Mary Mackey puolesta, että he voivat myöhemmin selata näitä kirjoituksiaan kevein mielin ja todeta ajatelleensa oikeasti Ilveksen etua. Itse en ihan ymmärrä miten tämä vastakkainasettelun kylväminen edistää Ilveksen etua millään lailla juuri tässä vaiheessa uudelleenrakentamista. Kaiken lisäksi asioilla on yleensä tapana paisua suuremmiksi kuin todellisuudessa ovatkaan, sen mukaan mitä enemmän sopassa on keittäjiä ja "sisäpiiriläisiä" jotka tulkitsevat vierestä toisten ihmisten tekemisiä / tekemättä jättämisiä ikään kuin heidän puolestaan puhuen.

Nimittäin vaikka kuinka väitettäisiin, että tällaisilla palstoilla mielipiteitään hakkaa vain kourallinen nimimerkkejä, niin kyllä näilläkin on kauaskantoisempaa vaikutusta. Ristiriitainen kuva leviää täältä muihin some-kanaviin, toisten seurojen kannattajien kautta laajemmalle jne. Ja onhan erilaisten lautojen kautta viime vuosina päästy vaikuttamaan konkreettisestikin vaikka mihin, niin urheilun saralla kuin sen ulkopuolellakin.

En usko että samaa ongelmaa on esimerkiksi nimimerkillä Kunto, joka on esiintynyt läpi vuosien avoimesti, punnitusti, johdonmukaisesti ja viesteistä huokuu aito halu ajatella nimenomaan Ilveksen etua. Toki kaikilla on omat suhteensa eri pelaajiin jne, joita Kunto ei ole koskaan peitellyt, mutta kirjoitan nyt nimenomaan yksittäisiä pelaajia laajemmista asioista.

Hyvää juhannusta joka tapauksessa kaikille palstalaisille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös