Ilves-Hockey Oy:n tulevaisuuden näkymät

  • 560 947
  • 1 598

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kun varmaan ensi viikolla Juha Pajuoja lataa oman näkemyksensä niin kusiaispesässä helisee taas.
Suuresta Ilves-sydämestä huolimatta Palomies Pajuojaa ohjasi letku omassa toiminnassa. Paljonkin on kulissien takana huonoa osaamista ja johtamista.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Suuresta Ilves-sydämestä huolimatta Palomies Pajuojaa ohjasi letku omassa toiminnassa.

Lieneekö tarkoituksellinen sanavalinta? Kaikenlaisia huhujahan sitä kiertää, mutta jääköön nyt tarkemmin kommentoimatta kun ei ole faktatietoa.

Mutta juu, kyllähän tämä viimeinen toimitus jatkaa sitä savijalan pehmentämistä, mitä johto/hallitus on harrastanut jo pitemmän aikaa. Ei auta pienen ihmisen kuin toivoa, että ennen pitkää se jättiläinen kaatuu omaan mahdottomuuteensa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuskinpa malttaa odottaa ensi viikkoon asti.

On tämä käsittämätön pulju. Koko ajan tarjotaan kannattajille uusia tragikomedian piirteitä. Mitähän vielä tapahtuu ennen ensi kauden alkua. Ja edelleenkin, missä vaiheessa Karri pakenee tätä sontaläjää.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jos joku vielä löytää tästä toiminnasta jotakin järkeä, niin ihmettelen. Miettikääpä sitä fatkaa, että meidät Ilvesläiset on raadeltu eläviltä Ilves-Hockey Oy:n puolelta. Jalo, Lumme, Hiitelä, Hautamaa, Pajuoja sekä Helminen ovat kukin tahollaan joutuneet kokemaan Ilves-Hockey Oy:n toiminnan päättömyyden. Kuka pystyy enään oikeasti puolustelemaan tätä touhua? Onko tässä mitään järkeä? Linja pitää ja se on Honkurssi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä voi olla väärä tulkinta, mutta asiakastiedon mukaan A-tili Oy:ssa on tapahtunut isoja muutoksia 02/2016 päättäjien osalta. Olisiko Jösse siis siirtynyt sivuun A-tili OY:stä? Ja jos näin, niin eihän Ilveksen enää kannata ostaa tuolta

Voihan olla, että on esiintynyt myös erilaisia käsityksiä luovaa kirjanpitoa kohtaan.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Alla Juha Pajuojan julkinen kirjoitus facebookista, saa kuulemma jakaa ja lisäystä ei ole luvassa.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EX URHEILUJOHTAJAN EPILOGI

Tervehdys
Pieni taustoitus tänään julki tulleeseen sivuun siirtymiseeni Ilveksestä on paikallaan.

Kun aloitin työni 1.11.2013 urheilujohtajana, niin yhtiö oli melkoisessa myllerryksessä. Yhtiön pääomistajuudesta oli käyty neuvotteluita koko syksy 2013, mutta kun ne eivät toteutuneet, ja voin sanoa valitettavasti, niin minua tähän työhön kysyttiin. Olin mielessäni päättänyt katsella töitä myös muualta kuin jääkiekon parista, kun silloinen työni HC TPS Oy:n päävalmentajana loppui. Aloitin VMP:n aluejohtajana Tampereella ja kiitos siitä Manu Suomiselle ja Heimo Hakkaraiselle. Sekin ala on kova ja kilpailu sen mukaista. Kun olin alkanut ymmärtämään sitä toimialaa, niin Ilveksestä lähestyttiin. Se oli kova paikka. Kun kysyjänä oli seura, joka on ja oli ollut monessa asiassa elämässäni mukana. Sekä myös toimenkuva, jota tarjottiin. Mutta samalla se tarkoittaisi toisen mielenkiintoisen työn hylkäämistä ja paluuta ammattilaisurheilun raadollisen maailmaan. Ilmoitin päätökseni minuun uskoneille herroille VMP:ssä ja koin kyllä pettäneeni heidän luottamuksensa minuun. Kuitenkin kysyvä taho oli minulle, ei niinkään järjellä, vaan kovalla tunteella tärkeä yhteisö, joten päätin urheilujohtajaksi lähteä. Tunsin alan ja tunsin kaikki ihmiset sekä Ilveksen haastavan tilanteen, jossa varsinainen urheilu- ja jääkiekkotietäminen kaipasi selkeästi apua.

Kadunko nyt silloista päätöstäni? En. Urheilujohtajan työ ammattilaisjoukkueessa on todella mielenkiintoista. Ongelmallista työssä on kun liigajoukkueen työn mittarina pidetään sen hetken sarjataulukkoa. Siinä on osa totuutta, mutta urheilujohtaja tekee työssään päätöksiä ja suunnitelmia, jotka konkretisoituvat vasta monta vuotta myöhemmin, joko sarjataulukkoon tai euroina seuran kassaan, kun pelaajia lähtee NHL:ään tai KHL:ään.
Urheilujohtaja pyrkii ohjaamaan koko seuran toimintaa, eikä vain yhden liigajoukkueen. Päätöksiä pitää tehdä, jotta eteenpäin päästään. Myöhemmin ne päätökset voi todeta vääriksi tai oikeiksi. Molempia mahtuu myös minun aikaani tässä toimessa..
Onko liigaseurassa oltava urheilujohtaja? Mielestäni on. On totta, että liigassakin muutamilla seuroilla on kokeneita ja pätevöityneitä toimitusjohtajia näitä asioita hoitamassa. Sekä seurojen johtamiskulttuurit ovat kovin erilaisia ja toisissa on hallitustasolla hyvää opponointi väkeä myös jääkiekko tietämyksessä, joilla riittää kompetenssi urheilupäätösten kokonaisarviointiin. Silti pitää olla yhteisö, joka miettii urheilupuoli edellä kehityskohteita Suomen liigassa. Sellainen yhteisö on seurojen urheilutoimenjohtajat. Heillä on hyvä yhteistyön henki ja vaikka kilpailu on kovaa, niin nämä herrat koontuvat yhdessä miettimään liigan ja pelin kehityskohteita. Tämä pesti pitäisi olla liigalisenssin ehtona liigassa, niin kuin on Ruotsissa. Ja ehdottomasti liiga tarvitsisi oman GM:n, eli urheilujohtajan.

Nyt Ilves on päättänyt lopettaa urheilujohtajan toimen. Miksi? No sen verran voin taustoittaa, että minulle annettiin kova tavoite leikata urheilupuolen kuluja. Laskin ja laskin. Ilmoitin etten millään pääse vaadittuun säästöön. Ammattilaisjoukkueen arjen pyöritys on kovaa hommaa. Jotta pelaajat pystyvät joka päivä parhaansa jäällä antamaan, niin se vaatii paljon tekijöitä ympärilleen. Ei niistä pystynyt enää säästämään, koska olin jo yli kaksi vuotta vyötä kiristänyt. Sitten johto ilmoitti, että on tehty kulunleikkausohjelma, jonka yhtenä kohtana on urheilutoimenjohtajan pestin lakkauttaminen. Ymmärrän, jos ei rahaa ole niin on tehtävä koviakin toimenpiteitä. Silti urheilupuolen kehitys huolettaa minua. Toivottavasti tämä säästö auttaa uutta valmennusjohtoa saamaan lisäeuroja pelaajabudjettiin.

Cemiä uuteen kauteen Karri, Jokke, Olli ja Karhu. Ja myös huippuhepuille- JP ja Lasse. Sekä muulle johtoryhmälle. Kiitokset Ilves ry –Kilu, Topi, ja Samppa hyvästä yhteistyöstä. Kiitokset liigan UTJ:t. Kiitokset Ilves A – mestaruusryhmälle -YES! Kiitokset pelaaja-agentit ja pahoittelut vaikeista neuvotteluista kanssani wink emoticon Kiitokset Ilveksen kannattajille kannatuksesta myös vaikeina hetkinä.
Kiitokset Ilveksen pelaajille ja menestystä jatkoon!!

”Eteenpäin nuori Tampereen Ilves” ja myös hiivantekijä, joka yritti auttaa valmistamaan niitä konvehteja... wink emoticon wink emoticon

Mukavaa kevättä!!
- Juupe
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän tuo aika lopunalulta kuulostaa kun leikataan urheilujohtajan tontti kokonaan pois, jotta saadaan pidettyä pelaajabudjetti samalla tasolla kuin aiemmin. Eli kiristetään vyötä kunnes ei ole enää kiristettävää.

No, konkurssikentällä on tilaa. Tervetuloa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Huutelen sen verran vieraisiin poytiin, vaikka kaikkihan sen taalla tietavat jo valmiiksi, että ei paavalmentaja voi ajankaytollisestikaan hoitaa samaan aikaan junnupuolta, etsia uusia pelaajia ja hoitaa taydella painolla liigajoukkuetta. Ammattilaisliiga vaatisi ammattimaiset toimijat, ja UTJ/vastaava on yksi naista.

Ei Kiven voi oikeasti olettaa tassa vaiheessa kevatta skouttaavan uusia hankintoja, yhtakkia puhtaalta poydalta. Ja jotta Kiven kovasta tietotaidosta saataisiin kaikki irti kaukalossa olisi hanen annettava keskittya nimenomaan edustusjoukkueeseen. Todella huonosta paasta saastetaan ja sahataan jo valmiiksi oksaa Kiven alta. No, tapahtui mita tapahtui niin tuskin kukaan Kiven paalle yrittaa huonoja tuloksia vierittaa (ulkopuolelta siis).

Jos lokakuussa iskee loukkaantumissuma tms. samaan aikaan kun pelataan 2-4 pelia/vko niin missa valissa Kivi alkaa signaamaan uusia pelaajia, saatika edes keraamaan tietoa heista? Tai seuraamaan junnujen matseja, pitamaan yhteytta vanhempiin...? Hetki hetkelta tyytyvaisempi että TAYS kiskaisi Tapparan logon persiiseen. Fanit ja joukkuehan tasta karsivat kaikista eniten.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tuo aika lopunalulta kuulostaa kun leikataan urheilujohtajan tontti kokonaan pois, jotta saadaan pidettyä pelaajabudjetti samalla tasolla kuin aiemmin. Eli kiristetään vyötä kunnes ei ole enää kiristettävää.

No, konkurssikentällä on tilaa. Tervetuloa.

Surullisinta tuossa on Pajuojan palkan pienuus. Kaikella järjellä herra on operoinut alle 100k vuosipalkalla ja tuolla rahalla ei juuri osaavaa kolmosketjun laituria kummoisempaa saa.

Toisaalta on aina mahdollista Pajuojan nauttineen ykkösketjun laiturin palkka mutta tällöin vikaa täytyy etsiä ylempää organisaatiosta.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Pelottavan pieni tuntuu olevan joukko, joka tajuaa kuinka syvällä Ilveksessä ongelmat ovat.
Nykymuodossaan toiminta ei tule tuottamaan menestystä. A-nuorten mestaruus ei varmasti monessa organisaatiossa tuntuisi tälläiselle taivaspaikan aukeamiselle.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mielenkiintoista seurata FB-keskusteluita, kun kannattajat siellä keulivat tällä asialla ja vaahtoavat, että kuinka Kiven johdolla tämäkin puoli saadaan nyt kuntoon. Ennen FB-aikaa ei tajunnutkaan kuinka tyhmiä peruskannattajat ovat, mutta nyt asia on kirkastunut kummasti.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Mielenkiintoista seurata FB-keskusteluita, kun kannattajat siellä keulivat tällä asialla ja vaahtoavat, että kuinka Kiven johdolla tämäkin puoli saadaan nyt kuntoon. Ennen FB-aikaa ei tajunnutkaan kuinka tyhmiä peruskannattajat ovat, mutta nyt asia on kirkastunut kummasti.
Itse en Kiven pelisilmää ja ammattitaitoa epäile niin yhtään. Mutta onhan tuo nyt silti niin helvetin huvittavaa että Ilveksessä päävalmentaja on joku yleismies Jantunen. Kas kun ei toimi vielä joukkueen hierojanakin samalla. Noh, niin makaa kuin petaa, Tampereen Ilves.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Älä manaa. Seuraavaksi ne varmaankin ehdottaa juuri tuota. Ja Myrrä hoitaa kamppeiden huollon, Salo ajaa bussia. Kato säästö se on pienikin säästö. Fysiikkavalmennuksenhan Myrrä jo hoitaa sivutoimena, joten sitä ei tarvitse edes miettiä.

Joku noheva toimittaja voisi nyt ottaa luurin käteen ja puhelun Karrille. Olisi mielenkiintoista kuulla mikä siellä on fiilis.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sori huutelu vieraaseen pöytään, mutta kovin on lyhytnäköistä ja taustatonta toimintaa. Voimia teille.

Mulla vaan tulee mieleen kaksi asiaa. 1) Kuinka Kivi voi ehtiä suorittamaan laadukkaasti ja syventymällä kahteen aivan eri asiaan kerralla? Tarkoitan nyt tota scouttausta ja vaikka sitten ihan arkiaskareita vaikkapa keskittymällä ja tulkitsemalla seuraavaa vastustajaa ja samalla hankkimaan loukkaantuneen tilalle korvaavaa jne. Sekä 2) Kuinka Ilves uskaltaa antaa yhdelle miehelle näin isot avaimet käsiinsä? En epäile Kiven sitoutumista, mutta mitäs jos jotain sattuukin? Tulee ryppyjä rakkauteen, Kivi jää bussin alle tai palaa loppuun ympäripyöreitä päiviä paiskoessaan? Mitä sitten tapahtui? Joku random kaveriko vaan ruoriin ja äkkiä selvittämään esim joulukuussa, mihin ja mitä Kivi on jo sopinut tai sopimassa? Tulee äkkiä iso aukko mm pelaajasopimuksiin, pelaajat ei odota ja tekee muualle sopparin ja pakkorako hankkia joku vaan tilalle.

Ei vaikuta kovinkaan pitkäjänteiselle työlle.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Onhan tämä koomista. Sääliksi käy Karria. Saakohan lisää palkkaa kerta vastuukin kasvaa? Nyt, kun mennään taas yllättäen taloudellisesti taaksepäin, Honkkiksen jaloilleennostamis-operaationhan täytyy jatkua. Ei tästä muuten selvitä!

Onhan tässä varmasti nyt paljon positiivistakin? @Artsi?
 
Mielenkiintoista seurata FB-keskusteluita, kun kannattajat siellä keulivat tällä asialla ja vaahtoavat, että kuinka Kiven johdolla tämäkin puoli saadaan nyt kuntoon. Ennen FB-aikaa ei tajunnutkaan kuinka tyhmiä peruskannattajat ovat, mutta nyt asia on kirkastunut kummasti.

Itse en Kiven pelisilmää ja ammattitaitoa epäile niin yhtään. Mutta onhan tuo nyt silti niin helvetin huvittavaa että Ilveksessä päävalmentaja on joku yleismies Jantunen. Kas kun ei toimi vielä joukkueen hierojanakin samalla. Noh, niin makaa kuin petaa, Tampereen Ilves.

En ihan ymmärrä miksi homma ei voisi mennä parempaan suuntaan pelaajahankintojen osalta. Lahessa ainakin mennyt ihan perseelleen kun on ollut nimettynä joku kuka vastaa pelaajahankinnoista (Kerttula ja Nurminen) ja huomattavasti paremmin kun koutsit ovat niitä kattoneet itselleen. Senpä takia oletettavasti Lahessa ei mitään urheilujohtajaa olekaan vaan homma on mun käsittääkseni hoidettu kimpassa, muut kattoneet pelaajat ja TJ Kaarna hoitanut palkkaneuvottelut.

Sitäpaitsi jos mun pitäisi miettiä maksaisinko sata tonnia (vai paljon se Pajuojan palkka on) siitä että saisin huonommat pelaajat vai jättäisinkö maksamatta ja saisin paremmat niin ei paljon tarvisi miettiä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juupe kertoi haastattelussaan, että oli vuosi sitten ehdottanut, että tj:n ja utj:n tehtäviä voisi hoitaa yksi henkilö. Tuota lausuessaan ei varmasti ajatellut Honkalehtoa. Essi taisi ottaa tästä nokkiinsa tai sitten illalla pestessään Jössen alaselkää virkkoi lausumaan, Jösse mulla olisi yksi idea...
 

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
Missä Ilves on ilmoittanut,että Karri Kivi hoitaa yksin Pajuojan työt? Mennyt täysin ohi...
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Harmi että kerrankin kun saatiin lähtökohtaisesti huippuvalmentaja joukkueeseen, niin tilanne on sitten tämä. Toivottavasti Kivi saisi pian tarjouksen jostain muualta ja ilmoittaisi ettei ole tulossa Ilveksen yleismieheksi.
Mielummin vaikka joku "Mälikä, Curre Lindströn tai Hiitelä" hoitamaan tuota pestiä niin voitaisiin rauhassa jatkaa konkurssin odotusta.
Käy jopa hieman kateeksi Bluesin faneja,.. mutta ehkä myös IH Oy kaatuu viimeistään sillon kun Setä Vinnie puskee horsmaa.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ihan ymmärrä miksi homma ei voisi mennä parempaan suuntaan pelaajahankintojen osalta. Lahessa ainakin mennyt ihan perseelleen kun on ollut nimettynä joku kuka vastaa pelaajahankinnoista (Kerttula ja Nurminen) ja huomattavasti paremmin kun koutsit ovat niitä kattoneet itselleen. Senpä takia oletettavasti Lahessa ei mitään urheilujohtajaa olekaan vaan homma on mun käsittääkseni hoidettu kimpassa, muut kattoneet pelaajat ja TJ Kaarna hoitanut palkkaneuvottelut.
Tässä on se pieni ero, että Kaarnan myötä joukkueen johdossa on kaveri, jolla on jonkinnäköistä ymmärrystä jääkiekosta. Ilveksen johdossa ei tämän kaltaisia henkilöitä ole. Näin ollen tilanne on se, että Kiven lähin esimies on henkilö, joka ei ymmärrä jääkiekosta enempää kuin se keskivertokannattaja joka facebookissa tällä hetkellä iloitsee.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tässä on se pieni ero, että Kaarnan myötä joukkueen johdossa on kaveri, jolla on jonkinnäköistä ymmärrystä jääkiekosta. Ilveksen johdossa ei tämän kaltaisia henkilöitä ole. Näin ollen tilanne on se, että Kiven lähin esimies on henkilö, joka ei ymmärrä jääkiekosta enempää kuin se keskivertokannattaja joka facebookissa tällä hetkellä iloitsee.
Niin ja lisäksi Kivi on Ilveksen päävalmentaja ja päätoiminen "urheilutoimenjohtaja/pääscoutti" samaan aikaan. Yksinkertaisesti ja lyhyesti Kivellä on liikaa työtaakkaa ja tuo tullee näkymään kuormittumisena Kiven kohdalla. En toki tiedä millaisen suunitelman Ilves on tuosta apuryhmästä tehnyt, mutta lähtökohtaisesti Kiven työtaakka on liian raskas. Ping @Robin Big Snake
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Missä Ilves on ilmoittanut,että Karri Kivi hoitaa yksin Pajuojan työt? Mennyt täysin ohi...
"Jatkossa Ilveksen joukkueen kokoamisesta vastaa päävalmentaja Karri Kivi. Pelaajatarkkailuun hänen avukseen kootaan ulkopuolisista pelaajatarkkailijoista koostuva ryhmä."

Kyllä mun järjellä tuo tarkoittaa sitä, että Kivi on se pääkoordinaattori pelaajahankinnoissa, jolloin niitä myös oletetusti scouttaa ja saa sitten apua muulta scouttiryhmältä, joka nyt urheilutoimenjohtajalle on ihan normaaliakin.
 

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
"Jatkossa Ilveksen joukkueen kokoamisesta vastaa päävalmentaja Karri Kivi. Pelaajatarkkailuun hänen avukseen kootaan ulkopuolisista pelaajatarkkailijoista koostuva ryhmä."

Kyllä mun järjellä tuo tarkoittaa sitä, että Kivi on se pääkoordinaattori pelaajahankinnoissa, jolloin niitä myös oletetusti scouttaa ja saa sitten apua muulta scouttiryhmältä, joka nyt urheilutoimenjohtajalle on ihan normaaliakin.

Tuskinpa Karri paljon aikaansa scouttaamiseen käyttää. Onhan sillä Salo ja Myrrä apuna ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös