Ilveksen talousasiat

  • 1 103 068
  • 4 182

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tulee parikin ajatelmaa mieleen. Eikös tämä ole mennyt jotenkin näin, jos seuraa Ilveksen tiedotteita tai johdon julkilausumia
  • Ilveksen johto kehui viime vuonna päättynyttä osakeantia onnistuneeksi
  • Honkalehto kertoi syyskuussa 2015, että kausikorttimyynti on kasvanut
  • Pari päivää sitten Honkalehto kertoi, että sponsorimyynti on kasvanut 10%
Jos kaikki menee seuran mukaan taloudellisesti nappiin, niin miksi nyt ollaan järjestämässä ties kuinka monetta osakeantia muutaman vuoden sisään. Toimiiko jokin muukin seura siten, että järjestävät kevät- ja syysosakeanteja?

Jos talouspuolella on hätää, mitä Honkalehdon mukaan ei ole, niin saataisiinkohan rahaa hieman toisenlaisella viestinnällä eli lähinnä nyt sillä, että myönnetään, että on hätä.

Jotenkin itselleni tulee sellainen dejavu, että Honkkis olisi aina kertonut myynnin kasvaneen edelliseen verrattuna

Palautetaanpa hieman muistiin osakkeen hinta-asioita.
2013 Marko Sjöblom oli ostamassa Ilvestä, mutta kauppa kaatui kesken prosessin. Tiettävästi muiden syiden ohella Sjöblomin suhtautuminen osakkeista pyydettyyn hintaan synnytti eroon johtaneen epäluottamuksen. Osakehintaa ei ole julkisesti kerrottu.

2014 osakeannissa hinta oli 15e - pudotusta 79% edellisestä annista.
Nyt 2015 syksyllä osakkeen arvo on romahtanut taas edellisestä 67% ja halutun arvopaperin saa nyt itselleen 5e:lla.

Jos annin kaikki osakkeet saadaan kaupaksi, on yhtiöllä yhteensä 171862 kpl osakkeita. 5e hinnalla yhtiön arvoksi tulisi 859.310e, mikä on noin 20% siitä arvosta mitä Vinnie yritti heruttaa rahamiehiltä vielä viisi vuotta sitten. Hintataso alkaa varmaan olla kohdillaan.

Olenkin muutaman kerran tämän maininnutkin, että Vinnielle on tehty lukuisia (julkisia ja ei-julkisia) ostoehdotuksia. Joskus kuvasinkin tpahtumaketjun alkavan sillä, että Vinnie hymyilee leveästi valokuvassa ja samassa kuvassa kainalossa on vähintään yhtä hymyilevä ostajakandidaatti, joka on autuaan tietämätön siitä, että häntä tullaan viemään joko kuin mätää kukkoa ja/tai, että hän päätyy useampi puukko selässään kauas Ilveksestä. No ehkä raju kuvaus. Palstoilla nämä ostajaehdokkaat on sitten leimattu persaukisiksi tai vastaavaksi. Ja heidän tekemäänsä tarjousta on pidetty äärimmäisen loukkaavana Vinnieä kohtaan. Kehtaavatkin. Tapaus Meskanen ei taida tulla ikinä julkisuuteen, mutta oliko se nyt 20 euroa vai 30 euroa osakkeelta, mitä hän tarjosi (lainan muuttaminen osakkeiksi)? Ja hänkin päätyi Vinnien lakimiehen ripitettäväksi.

Onkohan Vinnie jälkeenpäin miettinyt, että hänelle tehtiin aika hyviäkin ehdotuksia matkan varrella? Vinnien arvotukset ovat olleet täysin epärealistisia, kun taas ostajien näkemykset ovat saattaneet olla melko osuviakin.

Olen muutaman otteeseen kertonut meidän ostoaikeista 2010. Siinä oli malli kerätä rahaa muistaakseni siten, että 70-80% menee Ilvekselle ja vastaavasti 20-30% Vinnielle. Eli Vinnie olisi saanut hyötyä kahta kautta. Hän olisi saanut suoraan rahaa ja vaikka hänen omistusosuutensa olisi pienentynyt, niin hänen osaomistamansa yrityksen rahatilanne olisi ollut paljon parempi. Toki meillä oli paljon muitakin mm. henkilövalintoihin (johto ja hallitus) liittyviä ehtoja. No tuo hanke tyssäsi heti alkuunsa kahta kautta. Vinnie ei ymmärtänyt mallia ja itse tosiaan kuulin sattumalta, ettei hän (tai hänen apupoikansa) edes olleet luopumassa pääomistajuudesta. Kaipa meidätkin persaukisiksi leimattiin koko sakki ja Ilveksen kannalta vaarallisiksi. Yksi näistä persaukisista rakentaa parhaillaan Pirkanmaalle ok-taloa, jonka budjetti on 1,5 kertaa Ilveksen liikevaihto.

Onkohan ensi keväänä taas Ilveksellä osakeantia?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Onkohan ensi keväänä taas Ilveksellä osakeantia?

Uutta ja innovatiivista. Anti 2x vuodessa. Kevätanti ja syysanti. Näissä aina ostovelat siirretään omistuksiksi. Kohta Ilveksen omistaa "koho" ja "jofa".

Ja ei muka löydy uusia inovaatioita Honkisjohtosesta IHOY:stä?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä se niin oli, että viime tilikausi oli 11 kk. Tappiotkin taitaa olla muutaman kymmenen prosenttia pielessä julkilausutusta. Aikamoista vedätystä taas. Tällä kertaa vedätys tapahtui juuri osakeannin alla. Miten rehellisyys voi olla niin vaikea laji joillekin? Mitä hävittävää olisi rehellisellä toiminnalla?

Rahaa tarvitaan, kun oma pääoma sukelsi taas pakkaselle. Viime vuonna se nostettiin liiga-osakkeen avulla plussalle. Mielenkiintoista olisi saada käsiinsä tieto, miten kukin liigaseura on arvottanut liigaosakkeen taseesensa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viime vuonna se nostettiin liiga-osakkeen avulla plussalle. Mielenkiintoista olisi saada käsiinsä tieto, miten kukin liigaseura on arvottanut liigaosakkeen taseesensa.

Kauppalehden mukaan siis ainakin KalPa on kirjannut liigaosakkeen. Kait sen vois tilinpätöksistä kaivaa...

Osa seuroista on myös kaunistellut tasettaan, kun Vaasan Sportnostettiin Liigaan ja Liiga-osakkeen arvoksi muodostettiin 1,8 miljoonaa euroa.

”Esimerkiksi Ilves on edellisellä kaudella nostanut omaa pääomaan arvonkorotuksella 1,8 miljoonaan euroon teknisenä suorituksena. Saman teki KalPa viime vuonna, mutta he nostivat sen vain 1,2 miljoonaan euroon. Mutta mikä tuollaisen Liiga-osakkeen todellinen arvo on”, Rajala kysyy.


m.kauppalehti.fi/uutiset/yllattavia-keinoja-liigassa-yksi-joukkue-kuittaa-tappiot-siivousbisneksilla/adKqgCD6
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Reilu 260 000 € tappiota ilman toukokuuta. Täytyy sanoa, että itse odotin pahempaa tulosta Ilvekselle, vaikka katsojia kai kävikin viime kaudella ihan hyvin. Espoolaiseen menoon tottuneena toi tuntuu jopa varsin maltilliselle turskalle.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Reilu 260 000 € tappiota ilman toukokuuta. Täytyy sanoa, että itse odotin pahempaa tulosta Ilvekselle, vaikka katsojia kai kävikin viime kaudella ihan hyvin. Espoolaiseen menoon tottuneena toi tuntuu jopa varsin maltilliselle turskalle.

Tältä nyt julkaistulta tilikaudelta puuttuu se tappio-toukokuu. Onko muuten kellään tietoa, että kuinka seurat suunnilleen tekevät turskaa toukokuussa?
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tältä nyt julkaistulta tilikaudelta puuttuu se tappio-toukokuu. Onko muuten kellään tietoa, että kuinka seurat suunnilleen tekevät turskaa toukokuussa?

Noin 1/12 pelaajabudjetista ja muista kiinteistä kuluista.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tältä nyt julkaistulta tilikaudelta puuttuu se tappio-toukokuu. Onko muuten kellään tietoa, että kuinka seurat suunnilleen tekevät turskaa toukokuussa?
Riippuu hirveästi pelaajien sopimusteknisistä asioista ts. koska päättyvien sopimusten palkanmaksu loppuu.
Juoksevista kuluista palaa toimistonväen palkka ja mahdolliset vuokrat.
Veikkaan, että puhutaan noin 100t-150t€ potista. Ilman mitään sen isompaa faktatietoa. Tuosta palkoista varmasti suurin osa koostuu.
Tuloksessa on äärettömän huolestuttavaa liikevaihdon surkea taso. Tapparan 7,4m€ vs. Tapparan liikevaihto melkein 50% isompi kuin Ilveksellä. Voisiko tässä taas vaatia myyntiorganisaation uusimista ja hallituksen eroa?
Tuskinpa, koska Esa Honkalehto on todennäköisesti vitun tyytyväinen tähän. Mies on kuuluisa erittäin alhaisesta vaatimustasosta. Ja omistajatahot kanssa.
 

Aatos

Jäsen
Onko kellään arviota että minkälaiset lainanhoitokulut Ilveksellä on? Tietenkin suurinpiirtein.
Mietin vaan että miten velaton Ilves Hockey oy pyörisi ilman velkoja.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuossa julkaistussa tappiossa ei ollut taaskaan aivan koko totuus. Siellä oli lisätty edellisen tilikauden tappioon 26 kiloa turskaa. Lisäksi oli satunnaisissa tuotoissa mielenkiintoinen yksityishenkilön lahjoitus 40 kiloa. Tämä jälkimmäinen tuskin on pysyvä ilmiö, mutta tietenkin erittäin kiva, että joku jaksaa vielä tukea Vinnien puulaakia. Toivottavasti rahat kohdennettiin hyvään tarkoitukseen. Itseä pohditutti myös Ilveksen mittakaavalle poikkeuksellisen suuret myyntisaamiset. Toivottavasti täysin relevantit eli kaikki rahat saadaan, eikä siinä ole kumulatiivisia edellisten tilikausien saamisia, joita olisi pitänyt alaskirjata.

Todellista tappiota on vaikea arvioida. Sitä edeltäviin tappioihin siivottiin ensin se 357 kiloa ja nyt siis 26. 11 kuukaudessa palkkamenoja oli noin 3 milliä, joten eiköhän toukokuunkin palkat olleet jotain 200-300 väliltä. Tämän lisäksi luonnollisesti muita juoksevia kuluja. Teknisesti tappio saatiin näyttämään siis 264 kilolta, mutta totuus voi olla kaikkea väliltä 300-800.

Ja oma pääoma, jonka viime osakeannin avulla kehuttiin nousseen plussalle, on taas pakkasella.

Mielestäni Ilveksen kannattaisi ottaa mallia naapurista ja julkaista tuloksensa kesän aikana, ettei kesken kilpailukauden synny kohuja. Puolen vuoden venyttely, tämän johdon aikana, laittaa mielikuvan laukkaamaan kaikista mahdollisista kikkailuista.
 

JPL

Jäsen
Melkein voisi sanoa, että Toukokuussa ei tule pennin jeniä rahaa sisään ja menot on sen 1/12 osa koko kauden kiinteistä kuluista. Ei varmaan hirveän helpolla saa lyhennysvapaita kuukausia edes Ilves. Itse arvioisin että menot Ipassa on jotain luokkaa 250-300k€ / kk, silloin kun menoja ei kerry ottelutapahtumista yms. muuttuvista kustannuksista. (perustuu ~5M€:n vuotuiseen liikevaihtoon).
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Melkein voisi sanoa, että Toukokuussa ei tule pennin jeniä rahaa sisään ja menot on sen 1/12 osa koko kauden kiinteistä kuluista.

Toisaalta seurat taitavat myydä paljon (?) kausikortteja tuolloin toukokuussa. Useinhan noihin aikoihin on kaikilla näitä kevättarjouksia jne. Mm. Ässäthän teki tuon 99€ kampanjansa huhti-toukokuun vaihteessa ja pelkästään niistä tippui ainakin 100 000€.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Melkein voisi sanoa, että Toukokuussa ei tule pennin jeniä rahaa sisään ja menot on sen 1/12 osa koko kauden kiinteistä kuluista. Ei varmaan hirveän helpolla saa lyhennysvapaita kuukausia edes Ilves. Itse arvioisin että menot Ipassa on jotain luokkaa 250-300k€ / kk, silloin kun menoja ei kerry ottelutapahtumista yms. muuttuvista kustannuksista. (perustuu ~5M€:n vuotuiseen liikevaihtoon).

Hivenen riippuu kirjanpidon jaksotuksesta ja kirjausperusteista mutta luultavasti arviosi on aika lähellä totuutta.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pojat on keksineet ikiliikkujan. Aina löytyy hyvä selitys tilikauden päättymisen jälkeen. Nyt kerrotaan, että ok tilikausi teki kyllä pirusti turskaa, mutta selkeästi vähemmän kuin viime kerralla. Ensi vuonna samaan aikaan tilinpäätöksen näyttäessä 700 000 tappiota voidaan selittää tulosta sillä, että no kun se edellisen kauden heikko toukokuu tuli tähän mukaan, eikä se tavallaan kuulu nyt tähän uuteen kauteen.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä kyllä taaskaan kovin vakuuttavilta nämä Honkalehdon lausunnot kuulosta.

"– Kun keskellä kesää tulee 40 000 euron mailalasku, sitä ei välttämättä pystytä heti ratkomaan."

Onko tosiaan niin, että täysin yllättäen ja ennalta-arvaamattomasti tulee tällainen lasku? Eikö tosiaankaan ole ollut laskun tulo tiedossa etukäteen? Mailat lienevät kuitenkin aika peruskauraa ja välttämätön kuluerä joka kaudelle. Kai nyt herranen aika sentään mailoista aiheutuvat kustannukset tiedetään etukäteen ja osataan varautua niistä tulevaan laskuun? Tästä olisi saanut kyllä aika makoisia otsikoita aikaiseksi tyyliin: "Mailalasku tuli yllätyksenä Ilveksen toimitusjohtajalle"

"– Poisto on rasittanut Ilveksen taloutta vuosittain, mutta tämän pitäisi olla viimeinen kerta, kun joudumme sen tekemään, Honkalehto ennustaa."

Vakuuttava konditionaalimuoto PITÄISI olla viimeinen kerta. Ei siis ole ihan varmaa? Saattaa kuitenkin olla vielä tälläkin tilikaudella tällainen poisto? Eikös Honkalehto kuulutellut edelliselläkin toimikaudellaan jonkun vuosittaisen kuluerän päättymistä, mikä ei sitten päättynytkään. Vai muistelenko väärin?
 

Paatelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Pojat on keksineet ikiliikkujan. Aina löytyy hyvä selitys tilikauden päättymisen jälkeen. Nyt kerrotaan, että ok tilikausi teki kyllä pirusti turskaa, mutta selkeästi vähemmän kuin viime kerralla. Ensi vuonna samaan aikaan tilinpäätöksen näyttäessä 700 000 tappiota voidaan selittää tulosta sillä, että no kun se edellisen kauden heikko toukokuu tuli tähän mukaan, eikä se tavallaan kuulu nyt tähän uuteen kauteen.

Tuo selittely on kyllä kuin suoraan kummelista. Keskellä kesää tuleva varustelasku yllättää Ilveksen kuin ensilumi autoilijat.
 

Paatelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ja on kyllä haastetta budjetin ja kulujen pitämisessä myös tuleville vuosille, jos ei budjetinlaatijat tai kukaan muukaan organisaatiossa tiedä tuollaisista 150 000euron poistoista tuleeko niitä vai ei. Aikamoista kaatuilua, vaikka ei mies tietäisikään niin kyllä kokolailla tyhmä saa olla kun kertoo sen vielä kaikille ääneen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se on kanssa kova yllätys, että jääkiekkojoukkue pelaa lätkämailoilla ja niitä kuluu paljon vuosittain. Ja ne perkele vielä maksaakin jotain.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
En näe, että Ilveksellä olisi mitään mahdollisuutta valmistautua tuollaisiin laskuihin. Mielestäni voisivat pelata käytetyillä mailoilla tai vaikka ilman mailoja. Kiekkobussista ainakin taitaa löytyä käytettyjä mailoja myynnistä.

Honkalehto, sä oot kone.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Mieshän haluttiin omien sanojensa mukaan muistaakseni "rauhoittamaan ja tasapainottamaan" Ilveksen taloudellinen tilanne. Lähellä ollaan jo, vakuuttavaa työskentelyä.
 

Paatelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mieshän haluttiin omien sanojensa mukaan muistaakseni "rauhoittamaan ja tasapainottamaan" Ilveksen taloudellinen tilanne. Lähellä ollaan jo, vakuuttavaa työskentelyä.

Kyllä, alamme hitaasti, mutta varmasti päästä kohta oikeiden kysymysten ja ongelmien äärelle. Nyt on saatu jo selville, että jääkiekkomailoja kuluu yllättävän paljon tässä hommassa ja 150 000euron poistot saattaisivat loppua joskus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös