Ilveksen rakennusprojekti kausimallia 2020–2021

  • 228 221
  • 854

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
"-Pelaajavaihdolla haimme puolustuksemme roolitusta paremmin kohdilleen ja halusimme lisätä kilpailua peliajasta ilman kulujen lisäämistä."

Tuossa lienee se oleellinen Koskelan kommenteista. Eli eiköhän näillä pelaajilla mennä aika pitkälle kausi loppuun? Kuluja ei olla nähtävästi lisäämässä euroakaan. Jonkun lainamiehen jos löytävät jostain riisipalkalla, niin sellainen kelpaa.

Toivottavasti Koskela nyt sitten työskentelee sen ensi kauden joukkueen rakentamisen parissa hiukan paremmalla menestyksellä kuin tämän kauden. Kuinkahan paljon vaikuttaa ensi kauden yhteistyösopimuksiin, jos tämä kausi perseillään loppuun asti tällä viimeisen 10 ottelun tasolla? Samaan aikaan sitten naapuri painaa tietenkin finaaliin. Siinä sponsorit miettii sitten, että kumpaakohan sitä lähtisi sponsoroimaan uuden areenan ensimmäisille kausille?
 
Viimeksi muokattu:

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
"-Pelaajavaihdolla haimme puolustuksemme roolitusta paremmin kohdilleen ja halusimme lisätä kilpailua peliajasta ilman kulujen lisäämistä."

Tuossa lienee se oleellinen Koskelan kommenteista. Eli eiköhän näillä pelaajilla mennä aika pitkälle kausi loppuun? Kuluja ei olla nähtävästi lisäämässä euroakaan. Jonkun lainamiehen jos löytävät jostain riisipalkalla, niin sellainen kelpaa.

Ja tämä yllättää sinut? Ei ole järkevää tällä kaudella lisätä kuluja. Ikävä homma, mutta minkäs teet.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peltomäki väläytteli täälläkin, liike ihan hyvää ja omaa napakan vedon. Otteet ailahtelevia, maisemanvaihdos tekee ihan hyvää, sitä kuuluisaa potentiaalia on, toivottavasti onnistuu Ilveksessä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Siinä sponsorit miettii sitten, että kumpaakohan sitä lähtisi sponsoroimaan uuden areenan ensimmäisille kausille?
Tappara tulee kuitenkin tekemään tältä kaudelta huomattavasti suuremmat tappiot kuin Ilves. Lisäksi tätä kautta tuskin missään kovin suurella lämmöllä muistellaan. Jos joskus on hyvä jättää mestaruus voittamatta niin nyt.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Tappara tulee kuitenkin tekemään tältä kaudelta huomattavasti suuremmat tappiot kuin Ilves.

En olisi tästä niinkään varma.
Lisäksi kassan lähtotasossa historiasta johtuen sen verran iso ero, että tuskin Ipa ainakaan kaventaa pelaajabudjettieroaan naapuriin nähden ensi kaudeksikaan.
 

Kyle

Jäsen
Yritetään kirjoittaa jotain haja-ajatelmia mahdollisimman neutraalisti ja ilman tunnetta. Ihan mielenkiinnosta olen selaillut viestiketjuja keväältä, kesältä ja syksyltä ja onhan se ihan hyvää terapiaa mielestäni kaikille. Voisi jopa sanoa, että tämän hetken tilanne on mennyt jopa käsikirjoituksen mukaan.

- Kesällä ja syksyllä kun tuli ensimmäisiä tiedon rippusia että NHL ei ala syksyllä, niin Ilves oli se yksi vahviten NHL-lainoihin panostavin joukkue. Oikeastaan suurinosa Ilves-kannattajista seisoi ajatuksen takana, että nautitaan ennenkaikkea Ruotsalaisesta, Dostalista, Maccelista ja Välimäestä kun siihen siunaantui mahdollisuus. Yhdessä naurettiin vielä marraskuun loppupuolella kateellisille pohjanmaalaisille ja satakuntalaisille, jotka ivallisesti olivat huolissaan kuinka Ilves pärjää kun NHL alkaa. Joulukuussa vielä monet vakuuttelivat, että ainakaan AHL ei ala vielä pitkään aikaan.

Jos nyt saisi valita takautuvasti toisin, niin uskon että siltikin moni Ilves-kannattaja olisi valmis täyttämään syksyn ykkössentterin, - puolustajan ja -maalivahdin saappaat kolmikolla Ruotsalainen, Välimäki ja Dostal. Ja jälleen satakuntalaiset ja pohjanmaalaiset ivallisesti ihmettelisi, että miksi syksylle tehdään tälläisiä täsmävahvituksia tärkeimmille paikoille viemään arvokasta peliaikaa muilta ja mahdollisesti aiheuttamaan kevätpuolella kriisiä.

Voiko oikeasti kenellekkään tulla yllätyksenä että Ilves heikkenee kun näin tärkeät palaset lähtevät? Vielä enemmän kummastuttaa ajatus, että nämä palaset pitäisi pystyä jotenkin korvaamaan. Eikö tämä ole mennyt juuri niin kuin käsikirjoituksessa sanottiin vai voiko sanoa että jopa luvattiin.

- Kesällä mm. täällä Jatkoajassa käytiin mielenkiintoista keskustelua Ilveksen budjetista. Silloin oli vahvoja näkemyksiä että Ilveksen pelaajabudjetti oli tapissa ja joukkue valmis, tällöin ei oltu huomioitu NHL-apuja, jotka ilmeisesti pelasivat suht ilmaiseksi. Korona vei sponsorirahoja ja tulevat yleisörajoitukset tiputtivat pelaajabudjettia, luonnollisesti.
Onkin mielenkiintoista huomioida että silloiset kokoonpano hahmotelmat olivat aika yks-yhteen nykyisen kanssa ja oletus oli "hyökkäys on laaja" ja "puolustus on kova". No muutamia muutoksia on nähty, joista merkittävin lienee Peltolan loukkaantuminen, Romanin vaihtuminen Myttyseen, Vainionpään vaihtuminen Väyryseen ja se että Jo Ikonen kohdistuneet toipumis ennusteet olivat positiivisemmat.

Tämä alustuksena siihen kun nyt tammikuunlopulla Koskela ollaan valmiina heittämään junan alle. Peltolan loukkaantuminen on tietysti valitettava ja tähän ei ole Koskelalla osaa eikä arpaa. Roman vaihtui Myttyseen, mielestäni looginen siirto, kuin myös Vainionpään vaihto Väyryseen. Jo Ikosen ja Vartiaisen hankinnat toki tällähetkellä ovat vahvasti suurennuslasin alla, mutta kun/jos molempien tilanne oli ennakkoon selvä, niin en mitenkään usko että näissä on sellaisia euromääriä kiinni, mitä moni antaa ymmärtää. Esimerkiksi Jo Ikonen hankinttiin loukkaantuneena ja oli ennen tätä viikkoakin loukkaantumislistalla. Kirjoitin tästä aikaisemmin jo, että eikai kukaan maksa palkka ennen kuin on kunnossa. Tuskin ainakaan tarkanmarkan Risto Jalo.
Pääpointti on kuitenkin se, että jos kesällä oli pelaajabudjetti käytetty, niin tuskin se on sen jälkeen kasvanut hirveästi kun yleisörajoitukset ovat tippuneet max 40% hallikapasiteetista muutamaan kymmeneen henkilöön. Jos UTJ:lle annetaan käyttöön rahaa niin varmasti se löytää omat omat maksim matushkinit ja ty rattierit. Jos rahaa ei ole, niin sitä ei sitten ole. Ei UTJ:lla ole mitään tulosvastuuta olla käyttämättä hänelle annettua budjettia. Tässä kohtaa mielestäni Koskelaan henkilöityy aika paljon kuraa siihen nähden, että yhtä hyvin kannatajat voisivat raivota Risto Jalolle että kaiva niitä sponsoreita jotka tuovat rahaa joukkueelle.

- Ehkä kuitenkin mielenkiintoisin tilanne on tällähetkellä valmennuksella. Myrrä on ollut nyt karkeasti puolitoista vuotta pääkäskiänä joukkueessa ja välillä Ilves on pelannut parasta kiekkoa mies muistiin, välillä sitten on tullut pahojakin pelillisiä jaksoja. Poikkeuksellista on kuitenkin ollut se, että käytännössä koko Myrrän aikakaudella pisteitä on tullut tasaisesti ja paljon, en hirveän väärässä varamasti ole jos sanon että piste per ottelu prosentti on top 2. Ihan viimeisinä viime viikkoina on ensimmäistä kertaa Myrrän aikakaudella tullut tuloksellinen notkahdus. Itse olen oikeastaan odottanut koska tälläinen notkahdus tulee, koska pidän sitä pitkässä juoksussa väistämättömänä jokaiselle joukkueelle. Siis että tulee muutaman viikon jakso jolloin tappioita tulee enemmän kuin voittoja.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä että saako Myrrä joukkueensa flow-tilaan kun alkaa helmikuun otteluruuhka. Jos tämä joulu-tammikuun välillä tullut notkahdus on todellakin vain notkahdus, se tuli hyvään saumaan kun pelattiin 30 päivässä vain seitsemän ottelua, joista hävittiin viisi. Seuraavan 30 päivän aikana Ilves pelaa 14 ottelua. Tahti on saman suuntainen jokaisella joukkueella ja varmasti kaikkein raskas jalkaisimmille joukkueille tuleva kuukausi tulee olemaan myrkkyä.

.....

Loppuun vielä sanon että tuleva helmikuu on Myrrän ajan mielenkiintoisin. Ilveksen kokoonpanossa on puutteita, mutta ei se niin huono on ole kuin viime viikkojen tulokset ovat antaneet ymmärtää. Ilveksen runko on kuitenkin sama, joka osaa toteuttaa Myrrän pelitapaa. Paljon kuitenkin odotukset ja samalla epäilyt kohdistuvat siihen että pääseekö Ilves tämän heikomman jakson ylitse, itsellä on paha pelko puserossa, mutta tämä joukkue on yllättänyt aikaisemminkin.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Seuraavan 30 päivän aikana Ilves pelaa 14 ottelua. Tahti on saman suuntainen jokaisella joukkueella ja varmasti kaikkein raskas jalkaisimmille joukkueille tuleva kuukausi tulee olemaan myrkkyä.
Erinomaiseen kirjoitukseen pieni lisäys. Moni puhuu seuraavasta kuukaudesta, mutta tosiasiassa sama tahti jatkuu näillä näkymin runkosarjan loppuun asti. 70 päivän sisällä on 34 ottelua. Ilveksellä on ensi viikon jälkeen enää yksi neljän päivän, ja yksi kolmen päivän mittainen tauko. Muuten mennään 0-2 päivän välein.

Sunnuntaisin ei joukkueet kai reenaa, joten kovin montaa harjoituspäivää ei ole käytettävissä. Isoja muutoksia pelitapaan on mahdoton tehdä. Siksi voittojen tielle on päästävä mahdollisimman pian. Lauantaina Vaasassa oli jo aistittavissa tappioputken tuomaa epävarmuutta, joka voi otteluruuhkassa pahimmillaan johtaa totaaliseen romahdukseen. Toisaalta nopea paluu voittojen tielle voi auttaa Ilveksen vielä hyväänkin liittoon loppukaudeksi. Materiaali on kelvollinen, ja pelitapa pitäisi olla pelaajilla selkärangassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Kyle

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Onkohan Peltolaa odotettavissa kentälle jo ensi kuun alussa? Siinä yksi tärkeä palanen Joni Ikosen ohella jotka voivat kääntää käyrän taas jyrkästi ylöspäin. Pakistoon siis se viimeinen tukipilari joka rentouttaa ja antaa itsevarmuutta alakertaan joka taas johtaa nopeisiin hyökkäyksiin ja siellä ylhäällä sitten Ikoset ja Myttyset saa tehdä taikojaan.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Tosiaan kun Ilves-kokoonpanosta on nyt kuorittu ylimääräinen kerma pois, lienee järkevintä verrata rosteria ja peliä viime kauden vastaavaan.

Eniten pelanneet 12 hyökkääjää vuosi sitten:
Suomi, Leino, Ruotsalainen, Meskanen, Rautiainen, Joo Ikonen, Maccelli, Antonen, Lepaus, Ja Ikonen, Mieho ja Vainionpää.

Eniten (K.a.) pelanneet 12 hyökkääjä tämän hetken rosterissa:
Suomi, Joo Ikonen, Meskanen, Mieho, Maccelli, Myttynen(Roman), Antonen, Järventie, Lepaus, Päkkilä, Nalli ja Väyrynen.

Muutokset:
Ruotsalainen >>>> XXXXXX
Leino >>>>> Roman/Myttynen
Rautiainen >>>>> Järventie?
Ja Ikonen >>>>>> Päkkilä ?

Eniten pelanneet 6 puolustajaa vuosi sitten:
Peltola, Maalahti, Parikka, Elorinne, Laaksonen ja Thomsson.

Eniten (K.a) pelanneet 6 puolustajaa tämän hetken rosterissa:
Parikka, Elorinne, Maalahti, Hatakka, Salmela ja Airola.

Muutokset:
(Peltola) >>>> XXXXXXX
Laaksonen >>> Hatakka
Thomsson>>> Airola

Maalivahtimuutoksista ei ees jaksa laittaa mitään...


Tarkoitus vaan havainnollistaa, että vaikka runko määrällisesti paljon samaa, niin laadussa/roolituksessa MERKITTÄVÄ heikennyt oikeastaan kaikissa osastoissa versus viime kausi.

Pitäisikö TÄMÄN hetken joukkueen silti pystyä pärjäämään edes lähempänä yhtä hyvin kuin viime kaudella, on pitkälti makukysymys, joissa paljon muuttujia kuten kilpailijoiden muutokset, odotukset ja toiveet.
 

Kyle

Jäsen
Tarkoitus vaan havainnollistaa, että vaikka runko määrällisesti paljon samaa, niin laadussa/roolituksessa MERKITTÄVÄ heikennyt oikeastaan kaikissa osastoissa versus viime kausi.

Oleellisin vaikuttava tekijä lienee se, että viime kaudella yleisökeskiarvo oli 5637 / ottelu. Tämän kauden osalta ei liene edes tarvetta mainita asiaa.

Toinen huomion arvoinen seikka on se, että vaikka kaikille pelaajille ei löydy suoraan paikkaajaa yks-yhteen, niin joukkueen sisällä on tapahtunut merkittäviä harppauksia pelaajiston sisällä.

2020-21
Panu Mieho 23 ottelua 6+9= 15

2019-20
Panu Mieho 52 O 6+8 =14

2020-21
Antti Saarela
23O 4+6 =10

2019-20
Antti Saarela
40 O 4+8 = 12

- Saarelan kaikki pisteet ovat tulleet tasaviisikoin ja onkin kornia, että hän on tasaviisikoin yhtä tehokas kuin Leino ja pistettä vaille yhtä tehokas kuin Ruotsalainen viime kaudella.

Jos Ilves tekee nuorien vielä läpilyömättömien pelaajien kanssa sopimuksia, niin lähteehän siitä kyseisen strategian tuoma pointti pois, jos ei huomio sitä että pelaajat kasvavat ja paranevat vuosi vuodelta. Esimerkiksi kun Päkkilä tuli Ilvekseen hän oli käytännössä parhaan kokoonpanon ulkopuolinen pelaaja, ensi kaudella hän saattaa hyvin olla vakituinen 1-2 ketjun pelaaja. Ei häntä silti merkata oheisella tavalla saapuneeksi pelaajaksi.

Vaikkei seuraavat pelaajat ole tulleet ulkopuolelta, niin tämän kauden pelaajista seuraavat ovat parempia kuin he olivat viime kaudella: Päkkilä, Saarela, Mieho, Nalli, Antonen ja Järventie.
Selkeiksi pettymyksiksi en laskisi tässä vaiheessa ketään nyt kun Vainionpää ja Matinpalokin vaihtoivat maisemaa.
 

Kyle

Jäsen
Mielestäni on mielenkiintoista pohtia Ruotsalaisen lähdön vaikutusta Ilvekseen ja sen jättämää aukkoa. Ihan ensimmäisenä ajatus jos koko liigan pistepörssiä johtanut pelaaja lähtee on luonnollisesti se, että Ilvekseen tulee ammottava lovi keskikaistalle. Toki keskikaistalla on miehitysten suhteen vajetta, mutta näkyykö se esimerkiksi viisikkopelissä? Ruotsalainen oli mieletön uhka kiekon saatuaan hyökkäyspäässä terävällä laukauksella ja kova itseluottamuksella, ylivoimalla tuo uhka korostui ja konkretisoitui.

Kuitenkin jos Ruotsalaiselta ottaa kaikki maalit ja pisteet pois, niin hänen lähtönsä näkyy mielestäni pisteitä ja maaleja enemmän siinä, että samalla poistui yksi Ilveksen vähä lukuisista senttereistä. Lähti paljon aloitusvoittoja ja keskikaistalta sellaista luontevaa kahdensuunnan peliä. Ehkä juuri sitä tasapainoa, mistä täällä on puhuttu kun puolustajien ja hyökkääjien etäisyydet karkaavat kun lähdetään muodostamaan hyökkäystä. Ruotsalainen oli hyvä tuomaan kiekkoa alueelle, osasi lukea peliä. En halua ottaa mitään Ruotsalaiselta pois, mutta siinä kohtaan kun rosterissa on käytännössä kaksi luontaista sentteriä, niin tälläiset sentterin perusvaatimukset tai lähinnä niiden puutteet vielä korostuvat.

Samaa voi sanoa Koppasen lähdöstä. Hänen lähtönsä ei isossa kuvassa ole yhtä mediaseksikäs menetys kuin Artun, koska ei henkilökohtaisella panoksellaan ollut yhtä kova uhka hyökkäyspäässä. Kuitenkin 2-3 ketjuista puuttuu selkeä sentteri, siinä missä ykkösestäkin puuttui ennen Myttystä. (No nyt loukkaantui?)

Miten Ilveksen ylivoima on toiminut Artun lähdön jälkeen? Huomioitavaa on viimeisen kahden pelin aikana Ilves on saanut ainoastaan kaksi ylivoimamahdollisuutta. Kuitenkin ylivoima on tilastollisesti ollut kelvollista Ruotsalaisen lähdön jälkeen. Jos otetaan otetaan viimeisen kuuden ottelun otanta, niin ylivoimaprosentit ovat pysyneet samansuuntaisina kun Ruotsalaisen aikaan. Tämä oli itselleni ehkä se suurin huoli, mikä voi mahdollisesti romahtaa kun ylivoiman ykkösnyrkki katoaa.

0/1
0/1
2/4
1/3
0/3
1/2
0/6

Yhteensä: 4/20 = 20%

Ilveksen hyökkäyksen vahvuus on siinä että sillä on aivan loistavia ja monipuolisija laitureita. Ylivoimainen heikkous on siinä, että ei ole edes keskinkertaisia senttereitä määrällisesti tarpeeksi. Pelkästään sentteri/laituri Väyrynen toi kokoonpanoon pientä rauhallisuutta, ei ole mikään ratkaisu maalinteko-ongelmiin, mutta tuonut sellaista ryhtiä kentälle. Itse olen tässä katsellut HPK:n rosteria ja yhä enemmän tullut siihen tulokseen, että lainasopimuksella Tommi Tikka olisi koppasmainen paikkaus keskikenttiin. Tunnollista kahdensuunnan peliä, aloitusvoittoja, alivoimaosaamista, juuri sitä mitä lääkäri tällähetkellä määräisi.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylivoimaisesti suurimmat "menetykset", liigan tilastoissa ykköspaikalla kui paikalla olivat Ruotsalainen, Välimäki ja Dostal. Kaikki lisäksi täysin ylivertaisia pelaajia liigaan. Sinänsä ei ole ihme, että koko paletti sakkasi.

Myttynen on kelpo sentteri, mutta valovuoden päässä Ruotsalaisesta. Peltola on erinomainen pakki liigaan, mutta loukkaantuneena ja 2 valovuoden päässä Välimäestä. Mäkiniemi on tulevaisuuden huippumaalivahti, mutta 5 valovuoden päässä Dostalista. Tuossa vähän mittasuhteita.

Nyt Ilves tarvitsi ensihätään toimivan pelitavan ja ainakin kahdelle osastolle vahvistusta.

Katsotaanpa mitä Myrrä & kumpp. saavat aikaan. Kohtahan Ilveksen härkäkuukaudet alkavat. Silloin, jos pelitapa ei ole kunnossa, tappiot seuraavat toisiaan ja Ilveksen peli on tälle kaudelle menetetty.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Oleellisin vaikuttava tekijä lienee se, että viime kaudella yleisökeskiarvo oli 5637 / ottelu. Tämän kauden osalta ei liene edes tarvetta mainita asiaa.

Toinen huomion arvoinen seikka on se, että vaikka kaikille pelaajille ei löydy suoraan paikkaajaa yks-yhteen, niin joukkueen sisällä on tapahtunut merkittäviä harppauksia pelaajiston sisällä.

Juu syy heikentymiseen viime kauteen nähden onkin itsestäänselvä ja heikentynyt se silti on, vaikka otetaan huomioon pelaajien sisäinen kasvu joukkueessa.
Olisikin kivat tietää jälkikäteenkin, mikä oli Koskelan ja Ilveksen Plan A joukkueen rakennuksen osalta vaikka Helmikuun alussa 2020? Kuuluiko silloinkin Plan A:han paikata Leinon mahdollinen lähtö ulkomailta ja Ruotsalaisen lähtö Joni Ikosella ja/tai "sisäisellä kasvulla"? Sama homma tärkeiden av-hyökkääjien Rautiaisen ja Ja Ikosen kanssa.
Oliko tämä kausi tarkoituskin vetää Mäkiniemi/Kolppanen -kaksikolla?
Tietämättä tuota Plan A:ta ei oikein voi kauheasti vielä kritisoida Koskelaa ja kumppaneita huonosta työstä joukkueen rakennuksessa.

Nyt kysymys kuuluu: Onko tämän hetken rosteri pelaajamateriaaliltaan sarjan top6 -joukkue?

Ketkähän tässä joukkueessa ovat sitten niitä pienen roolin pelaajia tai kokoonpanon ulkopuolella, joilta odotetaan sisäistä kasvua ensi kaudeksi paikkamaan menetykset tämän kauden jälkeen?

Ja edelleen, tottakai, lopulta määräävä tekijä on pelaajabudjetin kehitys suhteessaa kilpailijoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Bronco

Jäsen
Tosiaan kun Ilves-kokoonpanosta on nyt kuorittu ylimääräinen kerma pois, lienee järkevintä verrata rosteria ja peliä viime kauden vastaavaan.

Tätä näkökulmaa kannatan itsekin. Lainapelaajat olivat nimenomaan lainapelaajia, ylimääräistä bonusta, joita ei pitäisikään korvata. Lähtisin tekemään vertailua astetta laajemmalla ringillä, mikä ei toki siltikään näytä tämän hetken Ilveksen kannalta yhtään sen mairittelevammalta.

Viime kauden hyökkäyksessä rotaatiossa olivat valtaosin Suomi, Leino, Ruotsalainen, Meskanen, Rautiainen, Joona Ikonen, Maccelli, Antonen, Lepaus, Jasse Ikonen, Mieho, Vainionpää, Saarela ja Päkkilä.

Juuri tällä hetkellä puolestaan Suomi, Joona Ikonen, Meskanen, Mieho, Maccelli, Myttynen, Antonen, Joni Ikonen, Järventie, Väyrynen, Nalli, Lepaus, Saarela ja Päkkilä.

Leino <-> Myttynen / Roman
Ruotsalainen <-> Joni Ikonen
Rautiainen <-> Järventie
Jasse Ikonen <-> Nalli
Vainionpää <-> Väyrynen

Käytännössä siis Järventie ja Nalli ovat täysin ansaitusti lunastaneet paikkansa avauskokoonpanon vakioniminä tavallaan viime kauden rotaation ulkopuolelta, vaikka molemmilla toki oli hajapelejä myös 2019 - 2020. Väyrynen näyttäisi tässä vaiheessa olevan onnistunut hankinta, verrataan häntä sitten Vainionpäähän tai Jasse Ikoseen.

Ainoa merkittävä heikennys viime kauteen nähden löytyy sen sijaan kärkisenttereistä. Joni Ikonen pelasi vasta ensimmäisen ottelunsa lähes kahteen vuoteen, senkin laiturina alaketjussa. Vaikka Sportia vastaan sujuikin lupaavasti, kuinka monta peliä menee täyteen pelikuntoon, pystyykö tuolloinkaan laastaroimaan Leinon tai Ruotsalaisen tonttia ja ennen kaikkea välttyykö loukkaantumisilta? Roman ei vastannut odotuksia, kesken kauden saapunut Myttynen on tällä hetkellä loukkaantuneena...

Puolustajien osalta viime kaudella rotaatiossa kiersivät Peltola, Maalahti, Parikka, Elorinne, Laaksonen, Thomson, Salmela, Matinpalo ja Hatakka.

Juuri tällä hetkellä siellä on käytettävissä Parikka, Elorinne, Maalahti, Hatakka, Airola, Peltomäki ja Salmela. Autiota ja Ahoa tähän ei voi oikein laskea. Mahtaako Autio enää edes edustaa Ilvestä? Ahoon taas ei valmennus pysty selvästikään vielä luottamaan oikeana vaihtoehtona.

Peltola <-->
Laaksonen <--> Airola
Thomson <-->
Matinpalo <--> Peltomäki

Näin ollen Peltolaa ei ole korvattu ollenkaan, koska ilmeisesti toipuminen loukkaantumisesta pitkittyi ja näin ollen suunnitelma "mennään Välimäellä niin kauan kuin mahdollista eikä hankita ketään" meni hieman vihkoon. Thomson piipahti riveissä vielä alkukauden, mutta häntäkään ei ole lopulta korvattu tämän hetken rosterissa. Ellei sitten Autio saa jostain syystä loppukauden sopimuksen ja nosta tasoaan (juu ei). Airola on vasta aloittanut kauden kunnolla ja Peltomäen debyytti Ilveksessä vielä tekemättä.

Kyllä, kokoonpano on kolmen tärkeän kärkipalasen kannalta heikompi kuin viime kaudella. Asiat toki voivat muuttua nopeasti, mikäli Peltola palaisi kokoonpanoon jo ensi tai sitä seuraavalla viikolla, mikäli Ikonen paljastuu käänteentekeväksi taikuriksi pysyen ehjänä ja/tai mikäli Myttynen saa toivuttuaan heti juonesta paremmin kiinni. Kaikkien kolmen kohdalla jossiteltavaa riittää liikaa, jotta näiden avaintonttien elpymiseen jaksaisi oikeasti uskoa.

Sitten on toki tasoaan nostaneita jokerikortteja kuten Hatakka ja Saarela, jonka varaan voi laskea asioita aivan eri tavalla kuin viime kaudella.

Mulla riittää kyllä ymmärrystä olosuhteisiin, joissa joka ikinen urheilutoimenjohtaja, toimari yms. ovat joutuneet operoimaan maaliskuusta 2020 alkaen. Ensin kausi pakettiin tuntemattoman edessä ja täysin pysähtynyt kevät. Silloin ei välttämättä olisi uskonut, että yleisöä saadaan edes alkukaudesta ottaa halliin sisään. Sen jälkeen kesä, joka antoi toivoa paremmasta ja jonka puitteissa esim. Veikkausliiga pystyi vetämään kauden jossain määrin läpi. Lupaavasti alkanut syksy, joka ajautui lopulta akvaario päässä tyhjille katsomoille pelaamiseen. Ja tällä hetkellä ollaan ihan yhtä sormi suussa kuin maaliskuussa 2020. Tiedetään aina muutama viikko kerrallaan rajoituspäätöksistä jne. Ihan täyttä vuoristorataa jokapäiväisessä taloudellisessa ahdingossa. Ei voi kuin nostaa hattua kaikille, jotka tämän sirkuksen keskellä yrittävät kaikkensa vetääkseen kauden läpi, ilman että olemassaolo vaarantuu.

Vaikka Ilves häviäisi kaikki loputkin ottelunsa tällä kaudella putkeen, valitsisin näin jälkikäteenkin uhkakuvat tietäen edelleen saman lainapelaajien runsaan käytön kuin millä Ilves & Koskela menivät syksyn. Oli alkukausi sen arvoista, katsella entuudestaan tuttuja huikeita tyyppejä iloisella ilmeellä seilaamassa voitosta voittoon. Sen sijaan, että olisi sorvattu suorilta koko kauden tai vaikkapa monivuotiset pahvit joillekin kysymysmerkeille ja passitettu ruotsalaiset pahimmassa tapauksessa kilpaileviin liigajengeihin.

Ilveksessä ei ole lähikausina tainnut olla tällaisia loukkaantumistapauksia, joita tälle kaudelle osui valitettavan monta yhtä aikaa. Että kauden ensimmäiset pelit ajoittuisivat vasta vuodelle 2021. Peltola, Joni Ikonen, Airola, Vartiainen... Mutta ihan yhtä lailla niitä on muillakin joka kausi. Leskinen on vasta aloittanut kauden HIFK:ssa. Jared McIsaac ehti pelata Kerhossa peräti 34 sekuntia ennen kuin kausi päättyi hänen osaltaan. Jos joku haaveili Rautiaisen jatkosta, niin näin jälkikäteen voidaan sanoa, että hän ois ollut sivussa about joulutaukoon asti. Aiheeseen liittyen Jussi Saarisen epäonnisista haavereista oli muutama vuosi sitten hyvä juttu jossain mediassa, jonka kautta kävi hyvin ilmi millaista se arki on oikeasti vrt. meidän kannattajien mielikuviin siitä kuinka pelaaja X on lasia, turha paska ja ties mitä milloinkin.

Joka tapauksessa, näilläkin nappuloilla pitäisi viisikkopeli kulkea huomattavasti paremmin kuin tällä hetkellä.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joka tapauksessa, näilläkin nappuloilla pitäisi viisikkopeli kulkea huomattavasti paremmin kuin tällä hetkellä.

Jep. Mäkiniemellä ei ole isoa vaikutusta viisikkopeliin ja Ruotsalainen & Välimäki olivat kentällä noin 1/3 pelistä ja usein vielä yhtä aikaa. Tuo kumminkin jättää vielä aika paljon minuutteja muille ja esim 4.ketju Päkkilä-Saarela-Nalli oli monesti Ilveksen paras ja tehokkain kenttä 5vs5 pelissä. Nyt ovat olleet kuin varjo entisestään, vaikka ei heidän peliin pitäisi lainojen lähdöllä olla näin merkitystä.

Koronatauolla meni jokin muukin sekaisin kuin pelkkä lainojen lähtö, vaikka toki pieniä merkkejä tästä oli jo aiemmin. Mainittu ongelmahan oli, että reenava ryhmä oli todella pieni ja ettei juurikaan pystytty harjoittelemaan pelillisiä asioita, vaan mentiin enemmän yksilöharjoittelun kautta.

Tuossa saattaa olla yksi monista selityksistä otteiden vaisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt kysymys kuuluu: Onko tämän hetken rosteri pelaajamateriaaliltaan sarjan top6 -joukkue?
Makuasia, sanoisin. Minusta kolmella joukkueella on tällä hetkellä merkittävästi Ilvestä parempi materiaali: Lukko, HIFK, Tappara. Näiden takana tulee iso nippu joukkueita, jotka voi laittaa joko Ilveksen edelle tai taakse riippuen siitä, mitä asioita painottaa. Erot muihin em. kolmikkoa lukuun ottamatta ovat joka tapauksessa sen verran pieniä, että materiaalin taakse ei voida mennä mikäli loppukaudesta tulee pannukakku.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Täsmälleen samaa mieltä siitä, että Lukko, HIFK ja Tappara ovat materiaaliltaan selkeästi Ilvestä edellä, mutta sitten iso kasa joukkueita on kyllä aika samalla viivalla materiaalivertailussa Ilveksen kanssa.



Se, pärjätäänkö näille, on sitten valittuun pelitapaan luottamisesta kiinni. Siis tarkoitan, että näihin muihin kilpailuetua on haettu erilaisesta pelitavasta, jossa pelinopeus ja luistelun korostaminen on tehnyt etua meidänpelin hitaisiin lähtöihin tai tän sarjan ”duffien” keskialuetrappiin.



Jotenkin en jaksa uskoa, että me pystysimme pelaaman meidänpeliä paremmin kuin muu keskikasti, johtuen siis pelaajamateriaalista, jolla Ilves operoi. Tai siis se olisi sellasta 50/50 peliä. Toki, sillä pelataan peljareihin jne. mutta usko siihen, että tämä NHL avuista karsittu joukkue kykenee nopeaan suunnanmuutospeliin, on aika avainkysymys tapellaanko loppukausi top4 paikasta vain ollaanko sääleissä.



Meillä laitureiden vahvuudet eivät ole kulmapelissä, eikä pitkissä pyörityksissä, joista pitäsi pystyä murtautumaan tekosketoriin. Meidän laitureiden vahvuudet ovat luistelussa ja nopeassa kiekonliikuttelussa. Ilves tekee enemmän maaleja nimenomaan suorista hyökkäyksistä, laukomalla hetikohta rintamassa, joskus jopa 4 pelaajan, ylitetyn siniviivan jälkeen. Tämä luo pelitapaetua niihin, jotka pelaava eniten vallalla olevaa meidänpeliä.



Toki kaikki joukkueet on erilaisia, mutta joukkueena kärkikolmikon takana vedetään aika samoilla sävelillä pl Ilves. Jopa Pelicans ja KooKoo pelaava perinteisemmällä sapluunalla kuin me, vaikka viljellevätkin nopeita lähtöjä sportteja ja ässiä enemmän.



Mutta materiaalinen puute on ehdottomasti keskikaistalla. Enkä tarkoita, että pitäsi olla änäritason Arttu siellä luistelamassa, mutta tasaisen varmaa sentteripeliä kaivataan, jotta meidän nopeajalkaisista ja kiekkotaitavista laitureista olis jotain hyötyä ja uhkaa. Puolustus riittää, jos Peltoala saadaan takasin nopeasti, ja ehkä Peltonmäki tuo leveyttä ja taakanjakoa otteluruuhkaan.. Matinpalosta tai Autiosta siihen ei ollut. Kiekkovarmuus ei riittänyt edes hitaisiin lähtöihin, saati Ilveslaitureita hyödyntävään nopeaan kääntöön.



Mutta kuten aikaisemminkin olen todennut, nyt ei ole se hetki, kun lähdetään satsaamaan menestykseen, nyt pitää pitää pää pinnalla ensimmäistä Areenakautta ajatellen
 
Viimeksi muokattu:

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Salmela hyvä kokeilu tähän, koska Peltolan paluustakaan ei ole varmuutta. Ihmetyttää vain tuo "pelaa, kun kokee itse olevansa valmis". Jos homma käy kutakuinkin mallikkaasti, niin Anssille voisi vuoden jatkoakin ajatella.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Anssi Salmela Ilvekseen alkuun helmikuun kestävällä sopparilla. Missähän kunnossa ukko on? Ainakin saadaan ylivoimalle tekijämies.

Ennen koronataukoa Koovee kakkosen mukana on päässyt harjoittelemaan eli on siinä vielä matkaa. Fiksu pelaaja, pari peliä alle ja tulee pärjäämään hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Onkohan pelaajille ja valmennukselle maksettu tammikuussa palkkaa ollenkaan? Tekeminen on sen näköistä kaukalossa ja penkin takana. Toivottavasti ovat saaneet edes kelan kulukorvauksen 8€/päivä. Oli ainakin 15 vuotta sitten orjahommissa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös