Ilveksen rakennusprojekti kausimallia 2020–2021

  • 228 435
  • 854

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Are kuitenkin väläytteli hyökkäyspeliälyään jo tuolla 20 pisteen kaudellaan sen verran, että jonkinlainen harppaus vaikutti todennäköiseltä. Toisaalta pitää muistaa, että Are sai jo tuolloin peliaikaa yli 17 minuuttia / ottelu ja kuului ylivoimakoostumuksiin. Peliaikaa tuli osittain tietysti siksi, että Ilveksen muu rosteri oli paljon nykyistä heikompi. Joka tapauksessa Saarela pelaa nyt rapiat 11 minuuttia per ottelu ilman YV-aikaa, eikä potentiaali ole vielä hirveästi näkynyt.

Mutta kuten tiedämme, nuorilla pelaajilla harppauksia saattaa tulla nopeasti ja yllättäenkin, eikä ole mitenkään poissuljettua etteikö Saarela voisi napata roolin kärkiketjuista jo ensi kaudella. Kuten totesitkin, kauteen tuskin kuitenkaan lähdetään sentterinelikolla Leino-Saarela-Vainari-Mieho, vaan yksi tasokas sentteri tuohon lienee vielä tuloillaan. Pari vuotta sitten tuo em. nelikko olisi tuntunut ihan hyvältä, mutta silloin taisteltiin vähän eri sijoituksista..

Ihan mahdotontahan tuosta nuoren pelaajan kehityksestä on vetää mitään suoria johtopäätöksiä. Joka tapauksessa tulevaisuuden kannalta hyvä, että Saarelaa on pystytty ajamaan sisään näinkin hyvin tällä kaudella. Areen jos vertaa, niin Antti on edellä. Are tuli Liigaan Ässissä pelaten lähes täydellä kaudella 5+5 tehoilla. Sen jälkeen seuraavana vuotena oli notkahdus, jonka jälkeen Ilveksessä 20-vuotiaana pelasi tuon 9+11 kauden, jolla vastuuta tuli jo hyvin. Saarela tuli vuotta nuorempana Liigaan.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Santeri Airola kyseessä. Pittsburghin 7 kierroksen varaus viime kesältä. Jos huhu pitää paikkansa niin olisi hieno nähdä Imatralainen pakkipari Parikka - Airola liigassa.

Onnittelut Airolasta. Hän taitaa olla 2000-luvun paras hyökkäävä pakkilupaus, mitä Etelä-Karjalan jääkiekko on tuottanut. Parikka ja Maalahti teillä jo onkin täältä kaakonkulmalta.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puolustuksen varmat nimet, optiot sekä huhut:

Parikka - Peltola
Elorinne-Laaksonen
Maalahti-Hatakka
Salmela-Matinpalo
Airola

Melkein sanoisin, että jos tuohon Airolan lisäksi tuodaan vielä joku muu ulkoa, niin joko Peltolan tai Maalahden optiota ei käytetä ja tilalle tulee rightin "kärkipakki". Tuollakin porukalla voidaan kyllä lähteä kauteen varsin hyvin.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jos Peltola jatkaa, niin silloin lienee selvää että Maalahden optiota ei käytetä. Paria kaliiberia parempi kiekollinen pakki olisi syytä kairata.
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puolustuksen varmat nimet, optiot sekä huhut:

Parikka - Peltola
Elorinne-Laaksonen
Maalahti-Hatakka
Salmela-Matinpalo
Airola

Melkein sanoisin, että jos tuohon Airolan lisäksi tuodaan vielä joku muu ulkoa, niin joko Peltolan tai Maalahden optiota ei käytetä ja tilalle tulee rightin "kärkipakki". Tuollakin porukalla voidaan kyllä lähteä kauteen varsin hyvin.
Olikos Laitamäellä sopimus vielä ensi kaudesta?
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Onnittelut Airolasta. Hän taitaa olla 2000-luvun paras hyökkäävä pakkilupaus, mitä Etelä-Karjalan jääkiekko on tuottanut. Parikka ja Maalahti teillä jo onkin täältä kaakonkulmalta.
Jostain olin lukevinani että Saibu ei olisi uusinut sopimusta täksi kaudeksi? Pyysi liikaa palkkaa vai odottikin pääsyä parempiin seuroihin?

JOL
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hienoa, että näitä lupauksia tulee joka vuosi. Meillä on ihan oikea lähestyminen tulevaisuuden rakentamiseen. Ilves tulee olemaan myös tulevina vuosina hyvä paikka murtautua Liigan huipulle.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Kaikista huonoimmassa tapauksessahan joukkueessa eivät ensi kaudella pelaisi Dostal, Peltola, Maalahti, Thomson, Ruotsalainen, Suomi, Maccelli, Leino ja Rautiainen. Tuon ryhmän paikkaaminen olisikin aikamoinen savotta. Näistä uskon, että Dostal, Thomson ja Ruotsalainen siirtyvät Pohjois-Amerikkaan varmasti. Rautiaisen uskon myöskin vaihtavan seuraa, koska Ilveksellä on hyviä junnuja tulossa ja kehittymässä isompiin saappaisiin hyökkäyksessä. Mieluummin ulostaisin Lepauksen ja Antosen heidän tieltään, mutta heillä sopimukset, joten Ilves joutunee päästämään Rautsin muualle, vaikka onkin joukkueen selkärangan isoimpia palasia. Suomi ja Maccelli on pelanneet niin huippukaudet, että uskon toisen ainakin lähtevän urallaan eteenpäin, eikä Ilveskään näissä jarruna ole ikinä ollut. Sitten on optiopelaajat Peltola, Maalahti ja Leino. Näistä olisi pystyttävä Peltola ja Leino pitämään väkisin täällä, koska muuten menetykset on todella kovia. En tiedä sen tarkemmin näiden optioiden yksityiskohdista.

Vaikka sopimuksia ensi kaudesta on jo hyvin tehtynä, niin mielestäni todella paljon on vielä kysymyksiäkin ilmassa. Kolmos- ja neloskentät ovat jo hyvin miehitettyinä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomi ja Maccelli on pelanneet niin huippukaudet, että uskon toisen ainakin lähtevän urallaan eteenpäin, eikä Ilveskään näissä jarruna ole ikinä ollut.
En pidä kovin todennäköisenä, että sopimuksen alaisia pelaajia lähtee Ilveksestä mihinkään muualle kuin NHL:ään. Maccellin veikkaan tekevän NHL-sopparin ensi kesänä, mutta palaavan vielä kaudeksi lainalle Ilvekseen. Suomen kohdalla en usko NHL-diiliin, vaan pidän todennäköisempänä että pelaa sopimuksensa loppuun täällä ja lähtee sen jälkeen NLA/SHL/KHL-akselille takomaan fyrkkaa.

Optioista olisi tosiaan kiva tietää, mitä ne pitävät sisällään. Leinon jatko on prioriteetti numero yksi, puolustuksessa mahdolliset menetykset olisi helpompi paikata.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän tosiaan tuo kauhuskenaario näyttää paperilla pahalta, mutta siinä on otettava huomioon että ensinnäkin juuri Dostalin, Ruotsalaisen ja Thomsonin lähdöt on tiedetty alusta alkaen ja niihin on ollut aikaa reagoida vaikka kuinka kauan. Dostal ja Ruotsalainen ovat huippupelaajia joukkueen tärkeimmille paikoille, joten nykyjohdon tuntien nämä ovat kyllä tiedostaneet asian ja heille on asianmukaiset korvaajat. Maalivahdistahan on ollut kovastikin huhua foorumin puolella, mutta se meni niin raskaaksi jankkaamiseksi että sitä ei enään jaksa.

Maalahden kohdalla puolestaan tilanne on se, että hänen tämän kauden otteillaan luultavasti ensi kauden järkevin vaihtoehto on pelata Ilveksessä, oli se optio mikä tahansa. Etenkin jos Peltola olisi lähdössä niin en näe miksi Ilves heittäisi hänet kauden jälkeen luiskaan. Muutenkin toivoisin Maalahden kyllä jatkavan.

Suomen kohdalla pitää ihan oikeasti muistaa että hänellä on ihan sopimus ensi kaudesta, eli hän ei tosiaan ole lähdössä mihinkään muualle kuin mahdollisesti NHL:ään, mihin nyt on vielä ensi kauden osalta vaikea uskoa. Voin olla naiivi, mutta olen melko varma että Ilveksen kapteeni pelaa sopimuksensa loppuun täällä. Maccellista ja Rautiaisesta en osaa juuri sanoa, Matias nyt varmaan sen änärisopparin tekee mutta tosiaan voi hyvinkin olla ensi kauden ''Ruotsalainen'' ja vetää vielä kauden täällä. Laituriosasto kuitenkin näyttää olemassaolevien sopimustenkin osalta aika kovalta, ja luulen että mahdolliset menetykset pystytään todella hyvin korvaamaan. Esimerkkinä vaikkapa Jesse Ylönen olisi Liigan sisältä aika osuva veto tuohon.

Tämä sitten jättää jäljelle tuosta listasta Leinon ja Peltolan jotka tosiaan ovat ne isot kysymysmerkit vielä ja joiden molempien jatkosopimukset olisivat todella tärkeitä. Erityisesti tuon sentteriosaston suhteen olisi äärimmäisen oleellista Leinon jatko, sillä Ruotsalaisen korvaaja on joka tapauksessa hankittava, eikä Saarelakaan varsinaisesti ole vielä kuin hetkittäin näyttänyt tulosyksikön sentteriltä. Kahden Liigan kärkisentterin korvaaminen olisi jo Jalollekin kova pala.

Kaiken kaikkiaan sopimustilanne näyttää kyllä hyvältä, vielä tosiaan noiden kahden herran jatkoja odotellaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Leino aika suoraan jo sanoi Aamulehdessä, että pelaa ensi kaudella täällä. Peltolahan haki jo viime kauden jälkeen paikkaa ulkomailta, hänen jatkamistaan pidän suurempana kysymysmerkkinä. Ikää alkaa jo olla, tällaisen kauden jälkeen olisi hyvä lähteä rahastamaan. Leinoa puolestaan varmasti houkuttelee pelata kausi vielä täällä, koska odotettavissa on ykkössentterin paikka Suomen ja Meskasen ketjusta.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Jos kaikki menisi putkeen, niin tilanne olisi tämä:

Suomi-Leino-Meskanen
Maccelli-X-Jo.Ikonen
Lepaus-Saarela-Antonen
Päkkilä-Vainionpää-Mieho

X-Parikka
Maalahti-Hatakka
Elorinne-Laaksonen
Salmela

"Ylimääräiset" tuohon päälle. Tuossa skenaariossahan vaihtuvuus olisi peloista huolimatta todella pientä, ja tämähän varmasti olisi loistava asia. Mutta keskitytään tähän kauteen nyt, koska saumat on pienellä onnella vaikka mihin. Ketään ei kiinnosta vapun korvilla torilla ensi kauden joukkue, jos sattuisi unelma käymään toteen.
 

Kyle

Jäsen
Salmela on nyt 24-vuotiaana kehityksessä hyvin vertailukelpoisessa asemassa, mitä Vittasmäki ja Elorinne olivat 24-vuotiaana. Olen aikaisemminkin kehunut Salmelaa, mutta sanon vielä että pakko ihailla Tuomaksen kehitystä. On sopivan ilkeä omassa päässä, mutta samaan aikaan pelaa puhtaasti ja liikkuu kokoisekseen hyvin. En olisi huolissani Salmelan kehityksen kulusta myöskään jatkossa, koska selkeästi hakee monipuolisuutta omaan tekemiseensä, ilman että omanpäänpeli ja virheiden määrä kärsisi. Eli ei kehitä peliä suurimpien vahvuuksiensa kustannuksella. Viisaan oloinen pelaaja. Ilveksessä on kuitenkin tälläkin kaudella ollut puolustajia, jotka hakevat uusia juttuja täysin omanpäänvirheiden kustannuksella.

Saa ottaa talteen, Salmela depytoi ensi kaudella Suomen maajoukkueessa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maajoukkueheitto karkasi ehkä vähän käsistä, mutta hyvä kun tehtiin jatkosoppari. Tuomaksesta on jo kehittynyt yksi pakiston selkärangoista. Kilpailuasetelma selkeästi sopii Salmelalle, pystyy jatkuvasti kehittymään, kilpailijaluonne selkeästi. Kaikkien kohdalla ei ole ollut näin. Soturiainesta.
 

Kyle

Jäsen
Maajoukkueheitto karkasi ehkä vähän käsistä, mutta hyvä kun tehtiin jatkosoppari. Tuomaksesta on jo kehittynyt yksi pakiston selkärangoista. Kilpailuasetelma selkeästi sopii Salmelalle, pystyy jatkuvasti kehittymään, kilpailijaluonne selkeästi. Kaikkien kohdalla ei ole ollut näin. Soturiainesta.

Mitä Elorinteelle tapahtui kauden 14-15 jälkeen vuotta Salmelaa vanhempana,
Mitä Vittasmäelle tapahtui kaudella 14-15 jälkeen Salmelan iässä?
Niko Peltolakin on nyt vanhemmalla iällä nostanut tasoaan roimasti.

Mikä tällä hetkellä näyttää siltä että Salmelan kehitys olisi pysähtymässä? Olen varma että jos se kehitys mitä Salmelalla on vuoden aikana ollut, jatkuu myös seuraavan vuoden, niin ensi kaudella Salmela on EHT-joukkueessa. Salmelan heikkoutena pidetään "hockey-ic:tä" mutta jos vertaa esim Maalahteen tai meidän parikymppisiin, niin aika hyvin mielestäni Salmela hahmottaa peliä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei muista enää niin vanhoja asioita, mutta Salmelan mustat hetket ovat edelleen todella mustia. Jos tosta epätasaisuudesta nousee kaudessa maajoukkueeseen, niin helvetin hieno homma. Itse olisin tyytyväinen siihen, että nousisi 20 minuutin pakiksi.
 

Kyle

Jäsen
Ei muista enää niin vanhoja asioita, mutta Salmelan mustat hetket ovat edelleen todella mustia. Jos tosta epätasaisuudesta nousee kaudessa maajoukkueeseen, niin helvetin hieno homma. Itse olisin tyytyväinen siihen, että nousisi 20 minuutin pakiksi.

No itse näen Salmelan yllättävän tasaisena pelaajana ja ottaen huomioon että pelaa paljon vaikeita minuutteja vaihtuvan parin vierellä. Jännä juttu(not) että Salmela on esim, edistyneisessä tilastoissa joukkueen parhaimmistoa säännöllisesti pelaavista puolustajista.

No kuten sanoin, niin katsotaan vuoden päästä missä Salmela on.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sen verran pitää jatkaa, että uskomaton kehitys pitää tapahtua, jos Salmela EHT:llä ensi kaudella pelaa. Ei ole Peltola kelvannut, vaikka on vetänyt todella kovan kauden. Parikka pääsi nyt viime hetkillä takaisin EHT-junaan. Ja hänellä takana tasaisen kova kausi Ilveksen ykkösparissa. Siinä saa Salmela ohittaa ensin pari jätkää peluutuksessa omasta jengistä. No toki pääsihän se Kärppien Niemeläkin vähän puskista EHT:lle alkukaudesta. Mutta tuntuu, että Kärpistä matka Suomi-paitaan on vähän lyhyempi.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uskon Leinon jatkavan kuten mies itsekin totesi. Mihin Are suuntaa? Mennyt itseltäni ihan ohitse. Vaikea uskoa änäripaikkaan. Tulevan ykkösmaalivahdin ollessa huhutun kova niin hyvältä näyttää ensi kausikin. Mäkiniemi haastaa myös jo tosissaan.

Onko omista junnuista ketään haistelemaan liigapaikkaa? Airola on mielenkiintoinen haku. Viittaisi siihen ettei omista junnuista ole tulossa yhtä lahjakkaita pelureita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös