Ilveksen peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 93 139
  • 359

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näin maalin takaa peli nähtynä antaisin tuosta kaaliperhosesta Dostalille synninpäästön. Omat pakit seisoivat peittämässä näkökenttää niin tehokkaasti ettei Dostal edes havainnut Lambertin antaneen poikittaissyötön Kousalle. Maalia lähimpänä ollut Ilves pelaaja peitti näkökentän niin hyvin ettei katsomon nelosrivillekään kiekkoa nähnyt kuin juuri sillä hetkellä kun se verkkoon painui.
Juu, ei tuo helppo tilanne missään nimessä ollut. Lainaan tässä kohtaa kuitenkin Pasi Nurmista: "Sulla on tasan yksi homma, nähdä se musta kiekko". Maskissa on tuossa tilanteessa yksi vastustajan pelaaja + Ilveksen pakki joka oikeaoppisesti sitoo maskimiehen mailan. Alivoimalla kun pelataan, niin tuo ranneveto viivasta on vastustajalle pakko antaa joka kerta, ja on pakko luottaa siihen että maalivahti pystyy kiekon löytämään. Dostál itse asiassa näkee tuon poikittaissyötön kyllä ja sijoittuu sen mukaan, mutta menettää näköyhteyden juuri sillä hetkellä kun rannekuti lähtee. Ei siis missään nimessä mikään imaisu, mutta 95 kertaa sadasta Dosty nuo torjuu. Sanotaanko vaikka näin, että osittain huonoa säkää.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näinpä, ja siksi hieman kyseenalaistankin taktiikan, jossa tavoitteena on toimittaa kiekkoa maalille viivasta ja painia irtokiekoista. En usko, että Ilves tulee pleijareissakaan olemaan vastustajiaan vahvempi maalineduspainissa. Toivoisin, että Ilves kehittäisi hyökkäysalueen peliään enemmän siihen suuntaan, että pitkien pyöritysten kautta saataisiin viisikon yhteistyöllä avattua väyliä maalintekosektorille.
Mun mielestä tässä ollaan asian ytimessä. Viime aikoina on moneen kertaan kuultu valmentajan ja pelaajien suusta (viimeksi ennen eilistä peliä Eemeli Suomelta), että runkosarjan lopun pääteema on maalille meneminen. Kannattaisiko kuitenkin pyrkiä mieluummin hyödyntämään joukkueen vahvuuksia? Ei tämän kauden joukkue tule muuttumaan hyökkäysmaalinedustan säännöllisesti voittavaksi miehistöksi sillä, että asia otetaan pääteemaksi ja maalille pyritään pakottamalla. Jos ja kun me ei tulla olemaan keväällä se kovin maalinedustajoukkue niin silloin pitäisi käyttää oveluutta ja hyödyntää omia vahvuuksia mieluummin kuin lähteä taistelemaan rutinoituneempien ja fyysisempien tiimien kanssa maalinedustan hallinnasta. Pitkät pyöritykset ja vastustajan väsyttäminen voisi olla nimenomaan yksi keino. Enemmän kärsivällisyyttä ja vähemmän väkisin puskemista tämän joukkueen peli kaipaa etenkin tappioasemassa. Jälleen kerran peli meni eilen tasavoimin järjettömäksi puskemiseksi kolmannessa erässä kun oltiin takaa-ajoasemassa. Seurauksena oli lähinnä vaarallisia hyökkäyksiä omaan päähän. Pitäisi malttaa tehdä viisikkona hommia silloinkin kun ollaan tappiolla. Pelkällä yksilötason hirveällä yrittämisellä ja pakottamisella ei pitkälle pötkitä. Omien vahvuuksien kautta ja kärsivällisesti. Joka tilanteessa. Noita asioita terottaisin, koska joukkueen profiilia ei tässä vaiheessa enää pystytä muuttamaan. Me ollaan nuoruuden innon ja liikkeen voimalla elävä taitojoukkue eikä mikään maalineduspainijatiimi. Oman peli-identiteetin kautta se homma pitää keväälläkin rakentaa. Paljon mahdollista, että sekään ei riitä, mutta paremmat mahdollisuudet sillä on kuitenkin pärjätä kuin jos yritetään voittaa Tapparaa ja Kärppiä niiden omilla vahvuusalueilla.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomasin saman, eli Ilves yritti ekasta erästä lähtien harjoittaa jotain "uutta taktiikkaa isoja vastaan" ja huonolla menestyksellä. Vetoja maalille sekä reboundeja ja kuditkin osuivat blokkiin. Syötöt ja kuviot ei toiminu sitten yhtään.

Tämä oli mielestäni hölmöä, koska ainoastaan Kärppien kaa on ollut ongelmia päästä tulostaululle ja heitä vastaan tarvitaan kuteja. Mutta ei peli-identiteettiä kannata kokonaan muuttaa. Hifkiä vastaan oltiin pärjätty hyvin edellisissä kohtaamisissa sillä kiekottelulla ja pelin hallinnalla. Syöttökuvioita, joita kautta rakennetaan maalipaikkoja. Ei pitkää päätyyn ja perään. Ei silti mikään estä sitä, että mennään maskiin ja pyritään maalille. Mutta ei tosiaan yliyrittämällä vaan vauhdikkaan taitokiekon kautta.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viime viikolla pisti miettimään, kun Myrrä arvioi useaan otteeseen (mm. Fun Tampereen haastatteluissa), että liikaa kiekotellaan alhaalla ja pitäisi pelata aina nopeammin eteenpäin.. Pojat olivat ilmeisesti ottaneet oppia, aika järkyttävää alivoimaisena puskemista ja kiekkojen roiskimista tuo oli. Kontrollia ja viisikkona hyökkäämistä tuo nimenomaan kaipasi. Saas nähdä jatkuuko trendi samanlaisena, tuollaisella koohotuskiekolla ei pitkälle mennä.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
En ymmärrä tuota kiekon päätyyn dumppaamista punaiselta. Eilisestä pelistä jo näki, että ei riitä vääntövoima hakea kiekkoa sieltä päädystä. Varsinkaan kun sinne ei lähellekään keretä ensimmäisenä. Toki jos ajoitukset ovat täysin vituillaan, niin ei silloin ole muuta vaihtoehtoa kuin dumpata aina päätyyn vaan.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylivoima toimi Myrrän tultua puikkoihin jopa yli 30% tehokkuudella. Nyt on ollut pitkään tehot kateissa. Se on pakko saada pleijareissa nostettua 25% tuntumaan jos meinataan pärjätä.

Tässä suurin ero voittoputkeen. Tiiviisti Ilves osaa puolustaa, ja Dostal on viimeisenä lukkona. Kyllä tässä mahdollisuuksia on kaikesta huolimatta!
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Nämä on niin kovia pelejä, ettei niitä vain voi aina hallita. Kookoo näytti, ettei jokusen kovan ukon poisjäänti liikaa painanut, mutta onhan Ilveskin tällä kaudella näyttänyt saman. Ihan turha puhua, että tätä peliä olisi pitänyt viedä. Kookoo on hallinnut etenkin 5 vs. 5 -peliä valtaosassa otteluistaan ja on vain juuri niin hyvä, kuin tänäänkin nähtiin. Kyllä Ilveksellä heikkoutensa on - ja oli tänäänkin - mutta myös paljon hyvää.

Se on hyvä merkki, että ongelmakohdat tiedostetaan ja niitä todella pyritään ratkaisemaan. Esim. jokainen varmaan näkee, kuinka välillä sakannutta yv-peliä on nyt pistetty onnistuneesti uusiksi, mikä näkyi tänään tulostaululla. Hauska se kuvio, jossa Suomelle kiekko maalin kulmalle ja siitä nopea käännös ja ratkaisu. Tänään ei vielä tuottanut tulosta, mutta yllättävän monta kertaa pääsi samaa yrittämään. Kyseinen herra on muuten aivan käsittämätön pelaaja: menee vain maalille, ottaa iskuja, on todella vaikea kaataa, ja pystyy tekemään maaleja samalla, kun joku kirjaimellisesti roikkuu niskassa. Veikkaan, että kaikki tämä vielä korostuu playoff-väännöissä. Aivan sama, onko siellä joku Polasek iskemässä poikkaria ja sen jälkeen retuuttelemassa, niin siellä se kapteeni on seuraavassa vaihdossa taas maalin edessä painimassa/painamassa kiekkoa maaliin.
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laaksosen (ja Thomsonin) vois taas heittää poppareille ja jättää sinne. Hatakka tilalle.
Lainataan itseä, sillä muutoksella että Thomson oli tänään vielä huonompi kuin keskiviikkona. Se Puistolan maali meni täysin Thomsonin piikkiin. Laaksonen onneksi rupesi alun sekoilun jälkeen pelaamaan yksinkertaisemmin. Kovat 3 pistettä mutta vähän huolestuttavaa, että peli on paljon ykköskentän ja kapteenin varassa tällä hetkellä.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Jottei täysin negailuksi menisi oma Ilvestarinointi, niin täytyy kehua eilistä puolustuspelaamista. Se oli selvästi laitettu kuntoon Helsingin sekoilujen jäljiltä, eikä KooKoo parhoille paikoille montaakaan kertaa päässyt. Alun haparointia ja Thomsonin nukahduksia lukuunottamatta hyvää peliä omalla alueella.

Hyökkäyspelaamisessa palikat tuntuvat olevan hiukan sekaisin tällä hetkellä. Johtuuko sitten siitä, että tuota yritetään hiukan muuttaa playoff-matseja ajatellen, eikä askelmerkit tunnu nyt oikein osuvan kohdilleen? Toki vastustajatkin varmasti ovat jo scoutanneet Ilveksen hyökkäyspelaamisen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Matinpalo pelasi hyvän pelin, se oli hyvä viesti jatkoa ajatellen. Tänään Hatakka toivottavasti pääsee Thomsonin tilalle, muuten pakisto voi jatkaa samoilla.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Oli muuten siitä poikkeuksellinen Kookoon peli, että se hävisi Liigaplotin maaliodottaman.
 

Liitteet

  • Maaliodottama.png
    Maaliodottama.png
    110,7 KB · kertaa luettu: 340

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Hiukan huolestuttaa, että nyt on tulossa jo toinen luokaton esitys tälle viikolle. Kierrätystäkin on harrastettu ja nuorella joukkueellahan ei pitäisi jaloissa tuntua. Tuntuuko sitten korvien välissä? Toki tuomarilinja on mennyt viimeisen parin viikon aikana pleijarimoodiin jo pikkuhiljaa. Mailaa saa käyttää, roikkua ja painia, sen minkä kerkee.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
On kyllä todella surullista tuo Ilveksen tekeminen pelillisesti tällä hetkellä. Ei kyllä minkäännäköisiä merkkejä siitä, että oltaisiin sarjassa kärkiporukka. Käytännössä erä ilman maalipaikkoja, ja oikeastaan ilman hyvää tuuria ei oltaisi enää edes pisteistä taistelemassa. 5vs5 pelissä ollaan käsittämättömän paljon perässä näitä muita top8 jengejä.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hävettää esitys tänään. Ja toisen kerran tällä viikolla, voivoi.

Pitäiskö vaikka odotella, että pelataan täydet 60 minuuttia ja mahdollisesti jatkot ja rankkarit päälle ennenkun heitellään bussin alle joukkue? JyP oli vastaantulija kolmannessa erässä ja jatkoillakin oltiin parempia, tosin kiitos ylivoiman.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Muuttaako yksi hyvin pelattu erä kokonaiskuvan sitten taas kuitenkin positiiviseksi? Tuntuu kritiikin antaminen olevan kiellettyä joidenkin mielestä, sekä täällä, että ilvesfoorumilla. Huolestuttavia peliesityksiä varsinkin toisissa erissä koko viikolta. Viimeisessä erässä sellaista Ilvestä mitä on totuttu tällä kaudella näkemään. Positiivista myös Meskasen kehittynyt peli.
 

Broadstreet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Hävettää esitys tänään. Ja toisen kerran tällä viikolla, voivoi.

Pitäiskö vaikka odotella, että pelataan täydet 60 minuuttia ja mahdollisesti jatkot ja rankkarit päälle ennenkun heitellään bussin alle joukkue? JyP oli vastaantulija kolmannessa erässä ja jatkoillakin oltiin parempia, tosin kiitos ylivoiman.
Tämän kauden Ilves on siitä ihmeellinen, että ennen kun oltiin pelissä purjeessa ja vastustaja teki maalin tai kaks niin peli oli ohi, niin nykyään voidaan tulla tasoihin tai ohi.
Itsellä edelleen selkärangassa menneisyys. Tekee mieli sulkea telkkari heti kun vastustaja menee johtoon.
Ja tosta paskapeli-puheesta, niin joskus Jyskälän vierasvoitosta olisi voinut antaa vaikka vasemman kätensä.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Onneksi tämänkään kauden Ilves-kannattajat eivät tapojaan muuta. Kaksi huonoa erää missä vaan pelissä ja eka ranne auki. Sitten kun saavat tuosta itse naljailua niin aukeaa se toinen ranne. Joskus sitä toivoo, että fanit kasvais joukkueen mukana. Mutta ei. Ja joo, ei tartte sitä kolmatta rannetta alkaa höyläämään jollain "oikea kannattaja" -kommenteilla ettei mene ihan naurettavaksi.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muuttaako yksi hyvin pelattu erä kokonaiskuvan sitten taas kuitenkin positiiviseksi? Tuntuu kritiikin antaminen olevan kiellettyä joidenkin mielestä, sekä täällä, että ilvesfoorumilla. Huolestuttavia peliesityksiä varsinkin toisissa erissä koko viikolta. Viimeisessä erässä sellaista Ilvestä mitä on totuttu tällä kaudella näkemään. Positiivista myös Meskasen kehittynyt peli.
Huoh, tottakai kritiikkiä saa antaa, kuka sen antamisen on kieltänyt? Vähän vaan kyselen sen perään, että pitäisikö peli katsoa loppuun ennen kuin joukkue heitetään bussin alle.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän kauden Ilves on siitä ihmeellinen, että ennen kun oltiin pelissä purjeessa ja vastustaja teki maalin tai kaks niin peli oli ohi, niin nykyään voidaan tulla tasoihin tai ohi.
Itsellä edelleen selkärangassa menneisyys. Tekee mieli sulkea telkkari heti kun vastustaja menee johtoon.
Ja tosta paskapeli-puheesta, niin joskus Jyskälän vierasvoitosta olisi voinut antaa vaikka vasemman kätensä.
Muuttaa. Kuten lehdistötilaisuudessa todettiin niin toinen erä oli Jypin ja kolmas taas Ilveksen. Jatkoille mentiin siis ''oikeutetusti'' Itselle on suurin mysteeri jo pitkään jatkuneet huonot toiset erät. Päinvastoin luulisi että luisteluvoimainen Ilves hallitsisi niitä pitkän vaihtomatkan takia.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisen erän pelaaminen on paljon kiinni hyökkäysrytmin onnistuneesta ylläpidosta ja tasaisten joukkueiden välillä etu siirtyy usein vasta pitkien hallintajaksojen jälkeen. Voidaan mennä monta vaihtoa peräkkäin, että toinen saa hyökätä aina tuoreena, kun vastaanottaja on heittänyt vain purkukiekon. Tuota kierrettä on puolustavan joukkueen hankala katkaista etenkin jos hyökkääjät eivät huolehdi kiekkoa varmasti aivan päätyyn asti, vaan tyrivät sen keskialueella kiekonmenetyksiin.
 

Arzamas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muuttaako yksi hyvin pelattu erä kokonaiskuvan sitten taas kuitenkin positiiviseksi? Tuntuu kritiikin antaminen olevan kiellettyä joidenkin mielestä, sekä täällä, että ilvesfoorumilla. Huolestuttavia peliesityksiä varsinkin toisissa erissä koko viikolta. Viimeisessä erässä sellaista Ilvestä mitä on totuttu tällä kaudella näkemään. Positiivista myös Meskasen kehittynyt peli.

Ja vaikka Ilveksellä onkin hyvä nippu kasassa, niin se nyt on melko selvää että ei mitään dominointeja nähdä enää tässä vaiheessa kautta yhtään tulevaa playoff-joukkuetta vastaan. Pelit ratkeaa maalivahti- ja puolustuspelipeliin, ja näissä ollaan oltu hyviä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itselle on suurin mysteeri jo pitkään jatkuneet huonot toiset erät. Päinvastoin luulisi että luisteluvoimainen Ilves hallitsisi niitä pitkän vaihtomatkan takia.
Ilveksen hyökkäysalueen hyökkäyspelin pelikirja on melko ohut. Siksi Ilves ei saa kovin pitkiä hyökkäyksiä juuri koskaan. Tämä korostuu toisessa erässä pitkän vaihtomatkan vuoksi. Ilveksen hyökkäykset päättyvät nopeasti heikkoon laukaukseen tai kiekonmenetykseen, siinä missä vastustaja usein pyörittää pitkiä kulmaralleja väsyttäen Ipan viisikkoa.

Apu pitää saada hyökkäyspäässä lähemmäksi. Ajoittain homma toimii, kun viisikko liikkuu, mutta heti kun joudutaan pysähtymään on vastustaja iholla. Silloin kiekollinen jää liian usein yksin, kun läheltä ei löydy yhtään kaveria tarjoamassa syöttöpaikkaa.

10 peliä aikaa hoitaa tämä asia kuntoon. Muita isoja puutteita en Ilveksen pelissä tällä hetkellä näe.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Pelillisesti Ilves ei ole ollut parhaimmillaan viimeisinä viikkoina, mutta maalivahdit ja vahva oman pään pelaaminen on pitänyt pistetahdin hyvänä.

Viimeisellä 10 kierroksella on toivottavaa löytää optimi kokoonpano ja ketjut.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ilveksen ei tarvitse esittää huikeaa peliä tässä vaiheessa kautta. Se oli silloin, kun kirittiin päästäkseen sääleihin.
Nyt pitää ottaa puuttuvat pisteet aseman varmistamiseksi. Ja samalla jo hioa huipentumaan. Nyt on työrauha tehdä se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös