Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 400 155
  • 6 701

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Miten Jerry Ahtola on vahvistus? Lisäksi mietin kovasti samaa Jerry Laakson kanssa, mutta tästä kaverista ei niin mitään käryä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jerry Ahtola. Laakson korvaaja? Nyt jumalauta. Alan ymmärtää miksi Kake sai jatkaa matkaa. 30 prosentin aloittaja paikkaamaan Liigan top 5 aloittajaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Miten Jerry Ahtola on vahvistus? Lisäksi mietin kovasti samaa Jerry Laakson kanssa, mutta tästä kaverista ei niin mitään käryä.

Ahtolaa itsekoin ihmettelen kovasti. Eihän nyt oikeasti olla Ahtolaa tuomassa tänne, eihän?

Mutta Jerry Laakson paluu Ilvekseen ainakin itseäni on kiehtonut. Ennen lähtöään NCAA-liigaan teki A-junnuissa lähes piste per peli tahtiin pojoja (47 ottelua 46 pistettä). Vertailun vuoksi saman ikäinen Teemu Lepaus teki 35. Laakso olikin Ilveksen pistepörssin kakkonen ja koko sarjan pakkien syöttöpörssin ykkönen. Tehopisteissä Laakso oli myös pakkien osalta toinen ja taakse jäi mm Valtteri Viljanen ja Casimir Jürgens.

NCAA:ssa (III) Laakso on tehnyt kahdella viimeisellä kaudella pinnoja yli piste per ottelu tahtiin. Kahdella viimeisellä kaudella hänet on valittu konferenssin All-Stars miehistöön, joten tuolla tasolla peli on kulkenut hyvin. NCAA-kauden jälkeen Laakso pelasi 3 peliä ECHL:ssä ja 0+2 sekä +4 tuli noissakin peleissä.

Itse näkisin Laakson hyvinkin mielenkiintoiseksi pelaajaksi ja plussana vielä että on oma kasvatti. Laaksosta voisi hyvinkin saada ylivoiman pyörittäjän. Omasta mielestä hyvinkin järkevä haku.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Malisen palkka on kyllä ollut tasoon nähden posketon. Ilveksen fanit taivastelivat Laakson yli 100 k€ ansiota, mutta Malinenhan on siis verotietojen mukaan vastannut kustannuksiltaan 2,5 Tapsaa.

Verotietojen mukaan - ei kai nyt sentään. Jos mies on pelannut HIFK:ssa kauden 2017-2018, niin mistä verotiedoista voi arvioida hänen palkkaansa? Muutenkin, kyseisen pelaajan palkasta on tullut palstatotuus sen takia kun se luki lehdessä. Kaikki mikä lehdessä lukee, ei välttämättä pidä paikkaansa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jerry Ahtola. Laakson korvaaja? Nyt jumalauta. Alan ymmärtää miksi Kake sai jatkaa matkaa. 30 prosentin aloittaja paikkaamaan Liigan top 5 aloittajaa.

Ahtola on lähtökohtaisesti laitahyökkääjä, mutta alettiin jo Lukossa peluuttaa sentteripulassa keskellä ja on sillä paikalla kyllä surkea. Ahtolan ongelma on käsittääkseni koko uran ajan ollut ailahtelevuus - voi pelata kymmenen peliä kiikaritehoilla ja sitten yhtäkkiä laittaa parissa pelissä useamman kerran laattaa pussiin. Lukossa kunnostautui keväällä tärkeissä otteluissa tärkeiden maalien miehenä, kun väänsi isokokoisena, vahvana ja ulottuvana pelaajana maalin edestä kiekkoja verkon perukoille. Kun kaudella 2009-2010 Ahtola teki Hifkissä 23 maalia, niin samassa ketjussa pelasi muuan Mikael Granlund.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Melkoinen antikliimaksi huominen, jos tuo hehkutettu vahvistus noiden lisäksi on tämä naapurin foorumilta pompannut Mike Halmo - Eliteprospects.com

Kovasti on ainakin ollut tekemässä jatkosopparia Bolzanoon, joten en tiedä mistä tuollainen huhu on peräisin. Tuossa juttu eiliseltä, jossa puhutaan Halmon jatkosta.

Bolzano guarda al futuro La priorità è trattenere Suikkanen e l’mvp Halmo  - Sport - Alto Adige

Sinällään Halmo olisi itselle kelvannut noiden AHL-kausien jälkeen. Ihan kohtuullinen puoli pinnaa per matsi sillä tasolla ja ok-tason 15-25 maalia kaudessa. Sen mitä NHL:ssä Halmoa olen nähnyt niin vauhtia on riittävästi, pienestä koosta huolimatta fyysisyyttä ja taistelutahtoa.

Jos tuollain karkeasti aatellaan niin itse ottaisin 100 kertaa sadasta Halmon joukkueeseeni ennemmin kuin Jerry Ahtolan. Toki kun laitureita riittää niin ihmettelen jos Halmo tosiaan olisi tulossa eikä sentteriä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo Ahtolan hankinta olisi kyllä ihan älytön. Ei tuo nyt vaan voi olla Laakson korvaaja. Ikääntyvä voimalaituri joka pakon edessä on joutunut pelaamaan myös keskellä. Ja nyt ei Ifk:ssa mahtunut edes pelaamaan. Ei Ilveksen resursseilla pitäisi tehdä tuollaisia hankintoja ollenkaan. Tämähän jäisi hierarkkiassa kaikkien taakse ja lähtökohtaisesti Savilahtikin on ennemmin sentteri kuin Ahtola. No ei nyt liikaa hutkita ennenkuin homma on varmaa, mutta jos toteutuu, niin tästä ei kyllä asianomaiset kiitosta saa.

Suomi-X-Meskanen
Rautiainen-Ruotsalainen-Lepaus
Ikonen-Savilahti-Liuksiala
Haapanen-Tamminen-Ahtola
 

Lavis

Jäsen
En ymmärrä näitä jerryjä, jos todella ovat tulossa. Ahtola - ei mitään käyttöä. Rahat säästöön ja käytetään kauden varrella vaikkapa artistiveropelaajaan.

Sitten Jerry Laakso. Suurin osa palstalaisista katsoo hankintaa erittäin vahvojen Ilves-lasien läpi. NCAA III -tasolta Ilvekseen ja täälä sitä pidetään positiivisena hankintana. Se ei todellakaan ole sitä. Onko Liigaan tullut koskaan yhtä alhaiselta tasolta pelaajaa? Em. hankinnoista kumpikaan ei auta Ilvestä pääsemään kuuden parhaan joukkoon - päinvastoin.

Sitten tämä Herra X. Toivottavasti hän on jo tasonsa todistanut P-Amerikassa tai Euroopassa muutaman kauden ajan. Toivottavasti on sentteri. Sellainen 28-vuotias Ilveksestä esim. Koheloon pyrkivä korkean profiilin pelaaja oltava.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sitten Jerry Laakso. Suurin osa palstalaisista katsoo hankintaa erittäin vahvojen Ilves-lasien läpi. NCAA III -tasolta Ilvekseen ja täälä sitä pidetään positiivisena hankintana. Se ei todellakaan ole sitä. Onko Liigaan tullut koskaan yhtä alhaiselta tasolta pelaajaa?

Käsittääkseni Kurtis McLean oli Lukossa varsin passeli pelimies.

Itse en taas ymmärrä miten se Laaksoa huonontaa jos on lähtenyt A-junnujen liigan All-Stars pakkina ja nyt on sitten heikommassa sarjassa ollut myös All-Stars tasoa? Jos olisi ollut paremmassa sarjassa All-Stars tasoa niin tuskin tarvitsisi Ilvekseen haaveilla. Edelleen omasta mielestä Laakso on juuri sellainen haku mitä Ilveksen pitäisi tehdä. Low risk - high reward tyylisiä hakuja. Jos pelaaja on pelannut koko uransa Ilveksen junnuissa niin lähtökohtaisesti meillä pitäisi olla aika paljon tietoa pelaajasta ja hänen tasostaan ja mahdollisesti potentiaalista.

Edit. Lisätään linkki jossa Laakso taitaa jo varmistaa sopimuksen Ilveksen kanssa.

2018: Jerry Laakso '18: will return to his native Finland to play hockey professionally - UMass Dartmouth
 
Viimeksi muokattu:

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jerry Ahtolan hankintaa en ymmärrä ollenkaan. Ilveksen resurssit pitäisi kyllä käyttää paljon fiksummin, eikä hankkia mitään hasbeenejä pelipaikalle mihin vähiten on tällä hetkellä tarvetta.

Todella toivon, että tuo lentokoneella tuleva pelaaja on oikea huippuvahvistus. Jos sieltä nyt joku masimarjamäki tai laituri Itävallasta tulee, on tuossa kovat "Joonas Rask Jokereihin"-vibat.

Jerry Laakso taas on erittäin mielenkiintoinen nimi. Oma kasvatti, joka takoi kovat tehot Nuorten liigassa, yliopistossa ja ilmeisesti ECHL:ssäkin pysyi hyvin mukana. Täytyy muistaa, että ECHL:sta on Liigaan tehty paljonkin hankintoja. Osa hyviä, osa vähemmän hyviä.

Täälä ei silti tunnuta ymmärtävän NCAA III tasoa. Kurtis McLeanin lisäksi pari vuotta sitten Ässissä käynyt Mike Hedden on tuossa sarjassa yliopistonsa käynyt pelaaja. Tuo taso on kuitenkin esimerkiksi Nuorten SM-Liigaa kovempi sarja. Sarjassa pelaa myös paljon joukkueita ja pelaajia, jotka ovat korkeampaa NCAA-sarjaa parempia. Molempien sarjojen sisällä on suuria tasoeroja. NCAA III parhaat joukkueet veisivät NCAA sarjan heikoimpia mennen tullen.

Ylempään NCAA-sarjaan on suomalaisen erittäin hankala päästä. Tätä ei myöskään moni taida ymmärtää. Käytännössä tarvitsee olla juniorimaajoukkuetaustaa, jotta tuonne pääsee pelaamaan.

Tappara muutama vuosi sitten julkaisi Chris Connollyn sopimuksen. Connolly toimi yliopistonsa joukkueen kapteenina. Silloin totesin, että Ilveksen pitäisi pyrkiä tekemään vastaavanlaisia hankintoja. Yliopisto hankinnat ovat aina jonkinlaista nopan heittoa. Mutta joukkueensa kapteenina toimineen pelaajan, voisi kuvitella olevan sen verran tervejärkinen pelaaja, että pystyy sopeutumaan täkäläiseen Liigaan. Jerry Laakso toimi viimeisen kautensa joukkueensa kapteenina. Yliopistosta Ilves on ennenkin pelaajia hankkinut, mutta kun ne hankinnat tehdään jo kauden alettua on yliopistosta tulevan pelaajan erittäin hankala hypätä suoraan Liigaan vahvistukseksi.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylempään NCAA-sarjaan on suomalaisen erittäin hankala päästä. Tätä ei myöskään moni taida ymmärtää. Käytännössä tarvitsee olla juniorimaajoukkuetaustaa, jotta tuonne pääsee pelaamaan.

Joona Kunnaksella ei ollut merkittävää pelaajataustaa, ja pelasi/tuli NCAA:sta. Myös pelaajana oli riittämätön Liigaan, joten toivotaan Laakson olevan parempi kortti.
Laaksohan taisi olla jo talvella Suomessa käydessään Ilveksen kanssa jäillä, joten joku käsitys pelaajan kyvyistä on jo olemassa. Silti ihmettelen jos tulee suoralla sopimuksella sisään.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Joona Kunnaksella oli kuitenkin pelaajataustaa jo kolmelta kaudelta Pohjois-Amerikan eri juniorisarjoista ennen siirtymistään yliopistoon. Kunnas ei myöskään ollut mitenkään erityisen hyvä pelaaja NCAA-tasolle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Verratessa Laaksoa Heddeniin ja McLeaniin kannattaa muistaa, että nämä ehtivät kypsyä useamman kauden AHL:ssä ennen Suomeen tuloaan. Molempien ensimmäinen ammattilaiskausi kului pääosin ECHL:ssä, josta voisi kaiketi sanoa tuodun vaihtelevan tasoisia pelaajia Suomeen. Joka tapauksessa näillä tiedoin Laakso olisi ennemminkin pidemmän ajan kehityskohde kuin hankinta, joka pystyy heti selvästi vahvistamaan joukkuetta. Tässä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ainakin minun olisi vaikea nähdä Laaksoa merkittävästi parempana hankintana kuin Tuomas Salmelan tyyppistä Mestis-kokeilua.
 
Jerry Laakson isä on yksi pääomistajista ja jonkinlainen vetäjä tuossa omistajaporukassa.

Tosin ei Ilves mitään tuossa häviä, kun saavat samalla sponssisopimuksen, joka on usea kertainen Jerryn sopimukseen verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Jerry Laakso on lupaava täytepelaaja rosteriin, eikä hänelle varmaan tämän suurempaa roolia ole kaavailtukaan. Myös Jerry Ahtola voi parhaimmillaan olla ihan hyvä lisä alempiin ketjuihin, olettaen hintalapun olevan viime kauden näyttöjen mukainen. Mitään tämän kummempaa kaksikko ei Ilvekseen tuo.

Mutta nyt herää kysymys, johon toivoisin asiasta jotain tietäviltä kommentteja, kun Ilves ei suunnitelmiaan ole millään tavalla avannut. Nouseeko pelaajabudjetti todella ensi kaudelle ja minkä verran? Jos nousee niin täytyyhän sieltä olla vielä tulossa myös ykköskorin vahvistuksia, sillä tuo runko ei voi kallis olla.

Lisäksi ihmettelen kovasti mikäli Ilves ei noilla yleisömäärillä ja liigan edullisimpiin lukeutuvalla joukkueella onnistu tekemään voittoa kaudesta, kuten hieman on epäilty. Jokin yhtälössä ei täsmää, sillä paljon pienemmillä yleisömäärillä ja kalliimmilla joukkueilla operoivat KalPa ja Pelicans tähän ilmeisesti yltävät. Jos tämä näin jatkuu Ilveksen osalta niin uusi Ilves ei toimi sen paremmin kuin vanhakaan Ilves, eikä tätä kovin pitkään jaksa seurata kuin kovimmat hc-kannattajat.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lisäksi ihmettelen kovasti mikäli Ilves ei noilla yleisömäärillä ja liigan edullisimpiin lukeutuvalla joukkueella onnistu tekemään voittoa kaudesta, kuten hieman on epäilty. Jokin yhtälössä ei täsmää, sillä paljon pienemmillä yleisömäärillä ja kalliimmilla joukkueilla operoivat KalPa ja Pelicans tähän ilmeisesti yltävät. Jos tämä näin jatkuu Ilveksen osalta niin uusi Ilves ei toimi sen paremmin kuin vanhakaan Ilves, eikä tätä kovin pitkään jaksa seurata kuin kovimmat hc-kannattajat.

Tämähän on juurikin se KYSYMYS, eli lähteekö tämä yhtälö nyt uuden johdon myötä korjaantumaan. Toistaiseksi näytöt vielä suuntaan jos toiseen puuttuvat, ja toki yhdenkään kauden perusteella on vielä aika turha tehdä johtopäätöksiä. 2-3 kautta varmasti jo kertoo miten organisaatio on taloudellisesti kehittynyt vahaan verrattuna.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ainakin se on varmaa, että Jalon Ilveksessä euro hankitaan ennen kuin se käytetään. Ei kai kukaan haikaile näihin jättitappioihin joka kaudella?
TPS:llä on rahaa monin verroin enemmän Ilvekseen nähden ja silti Tomi Kallio piti välierien jälkeen huippuonnistumisena seuran nostamisen silel tasolle kolmessa kaudessa. Nyt lähtee uuden Ilveksen kausi numero kaksi ja ensimmäinen johon Jalon porukka on päässyt vaikuttamaan päivästä yksi.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Mike Halmo, energialaituri joka erittäin pidetty aiemmissa joukkueissaan. Kontaktini itävallasta piti erittäin ikävänä vastustajana ja uskoi olevan kannattajien suosikkeja missä tahansa pelaakaan.

Panu Mieho, ei oikein soita mitään kelloja.

Jerry Ahtola, Kaksi vuotta sitten olisin ottanut kiljuen Ilvekseen, onko palaamaan entiselle tasolleen?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jaahas. Panu Miehokin naarattiin tänne kaksivuotisella pahvilla. Siitä jopa pieni plussa, toi kaveri pystyy isommassa roolissa tekemään jonkinlaisen läpimurron. Mutta missä ne oikeat vahvistukset ovat.

Ahtola yhden vuoden sopimuksella. Edellisten verotietojen perusteella hankittiin sellainen 120 000 euron mies nelossentteriksi. Jäänyt Miehonkin varjoon Ifk:ssa. Jalon mukaan tälle nimenomaan sovitellaan sentterin roolia. Huoh mikä hankinta. Ei kyseistä pelaajaa vastaan mitään, mutta eikös Kangasniemi olisi tehnyt saman.

Mike Halmo on näistä se oikeasti mielenkiintoinen hankinta. Fyysinen laituri, joka on jokaisessa pelaamassaan sarjassa pystynyt tekemään myös maaleja. Tätä hankintaa minä en tyrmää ollenkaan.

Nikolas Matintapalo vaikuttaa mielenkiintoiselta lupaukselta. Näitä on kai nyt sitten pakko hankkia muualta, kun oma junnutoiminta on ehtynyt. Potentiaalinen lupaus, mutta onko annettavaa Liigajoukkueelle ensi kaudella. Tiedä häntä.

Jerry Laaksolle näköjään tryout.

Isoja kysymysmerkkejä tämä jätti. Todella isoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös