Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 400 204
  • 6 701

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhtä tukkoista se oli viime kauden alussakin. Silloin vain tuli vieraista jokusia yllätysvoittoja, jotka nostattivat toiveita, mutta kotona taas kontattiin pitkälle talveen. Tässä kohtaa moni on jo huutamassa, että mitä sitten käy, kun muiden peli paranee? No ei se Ilveskään junnaa samassa sekoilumoodissa koko syksyä. Eiköhän sitä talvella olla vielä kisaamassa viimeisistä jatkopaikoista.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Olin harjoituspelien jälkeen varma ettei Stefan Espeland näe tammikuuta Ilveksessä. Ilmeisesti peli peliltä mies kuitenkin on päässyt yhä paremmin kiinni liigan vaatimuksista ja varsinkin viivassa pelaaminen on hyvinkin järkevää ja kiekko lähtee ensimmäisen miehen ohitse. Jos jatkaa näin voidaan jossain vaiheessa puhua vahvistuksesta.

Taneli Siikaluoma on hyvä kutos/seiskapakki. Keskirivin harmain pelaaja.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Espeland on positiivinen yllätys. Toimittaa hyvällä prosentilla kiekkoa maalille, veto on kova ja malttia hyökkäyspäässä löytyy ihailtavasti. Ei nyt omissakaan mikään sukka, riittävän nöyrä sälli purkamaan rauhallisesti. Vainio ja Viljanen saavat ottaa oppia turskan viivapelaamisesta.

Vainio parantaa puolustuspelaamistaan peli peliltä, Laatikainen on ollut tasaisen hyvä. Kaikilla muilla pakeilla onkin sitten parannettavaa reippaasti, vaikkakin viimeisissä parissa pelissä omissa ei ole yhtä pahoja kämmejä enää nähtykään. Enemmän siellä on hyökkääjiltä ukot karanneet ja pakit joutuneet paikkailemaan. Ykkösparin kohentuneet otteet ovat tehneet pakistosta selkeästi paremman. Vainio ja Lada pelaavat niin paljon, että heidän panoksensa korostuu.

Viljasesta ei ota vielä mitään selvää. Intoa on, mutta toistaiseksi ei ole realisoitunut. Suurin puute ollut surkea avauspelaaminen. Hakee liian hienoa ja/tai aikailee avauksen antamista. Lopputuloksena nippu pitkiä kiekkoja, metrin taaksejääneitä ja muuten vaan hukattuja hyökkäyksiä. Toivottavasti pääsee pian paremmin sisään kuvioihin, tästä kaiffarista oli ja on kovat odotukset.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Muutama erilaista profiilia tuova pelaaja maistuisi kokoonpanoon.
Vahvoja kamppailijoita ja kokeneita pelaajia, kuten Henri Heino ja Juha Kiilholma on vapaana. Tietenkin pian ulkomaalaispelaajiakin reilummassa määrin, kun artistiverotuksen raja tulee vastaan tavoitteiden mukaan. Puolivärierien loppuun on vajaat kaksi viikkoa artistiveron alla pelaavilla.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kevin Marshall - Eliteprospects.com

Siitä vielä puolustava puolustaja remmiin ja saatais kunnolla leveyttä.

Flood - Piskula
Marshall - Vainio
Laatikainen - Parikka
Espeland - Pulli
Viljanen

Siinä olisi 9 Liiga-tasoista puolustajaa. Pääsevät Ilomäki ja Mäntylä pelaamaan enemmän omalle tasolle sopivalle sarjatasolle.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei tämän kauden asia, mutta olisiko ensi kauden joukkueessa rooli Ville Korhoselle. Ässiin tuodaan pitkillä sopimuksilla omia poikia maailmalta, joten kaikille nykyisille kärkiketjujen pelaajille ei varmasti ensi kaudella tilaa löydy.

Kolli lähti viitisen vuotta sitten maailmalle, ja on tällä hetkellä parempi pelaaja kuin lähtiessään. Kaksi yli 30 pisteen kautta, runsaasti vastuuta ja vuositolkulla hyvää kahden suunnan pelaamista. Yksi koko Liigan kokeneimmista pelaajista. Ikää kuitenkin vasta 30v.

Tämän kautisesta joukkueesta ovat puuttuneet käytännössä kokonaan alivoiman spesialistit ja hyvät puolustavat hyökkääjät. Viime kaudella Flinck, D'Amigo ja Jokinen jakoivat Laakson vastuuta näissä hyvin. Kolli voisi olla loistava palanen tulevaisuuden Ilvestä. 3 vuoden pahvi käteen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kollin näkisin mielelläni jatkossa Ilves-paidassa, mutta mihin rooliin tämä tuotaisiin ja millä hinnalla (ts. kuka pitäisi jättää kiinnittämättä)? Ensi kauden runko on jo aika lailla alempien ketjujen osalta täynnä ja laittaisin esimerkiksi Meskasen jatkosopimukseen ennemmin rahaa kiinni kuin pienemmän potentiaalin paluumuuttajaan. Kolli menee hyvin kärkiketjuissakin, mutta kovien kaverien rinnalla. Hän ei lähtökohtaisesti ole se, joka ainakaan vielä ottaa joukkueen reppuselkään.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensi kaudelle prioriteetti on saada Meskaselle jatkosoppari. Hyökkääjistä jatkavat Suomi, Kuronen, Tamminen, Liuksiala, Haapanen ja Ikonen. Lepauksen kanssa on optio.

Koivula suuntaa varmasti jo rapakon taakse, samaten Koppasen varaan ei voida laskea mitään.

Sandell, Laakso ja Ruotsalainen ovat vielä kysymysmerkkejä. Ehjän Sandellin kanssa täytyy tehdä sopimus, loppukausi näyttää pysyykö mies ehjänä. Joukkueesta lähti johtajuutta paljon pois kesällä. Tästä syystä Laakso on pisteitään tärkeämpi pelaaja. Tapsan kanssa on melkeinpä pakko tehdä jatkot. Ruotsalainen saattaa olla osa Ässien omat pojat palaa-projektia, varsinkin kun on nyt Ilveksessä noussut selkeästi Liiga-tasolle. Tämä pitäisi pystyä pitämään, mutta varmasti ottajia on muuallakin.

Joukkueeseen tarvitaan vähintään yksi kova sentteri ulkopuolelta. Ruotsalaisen ja Laakson tilanteesta riippuen vielä yksi alakenttiin.

Laiturin paikkoja jää täytettäväksi 2-3. Rautiaisella ei ole myöskään sopimusta, hän saattaa katsella muitakin vaihtoehtoja, varsinkin jos takoo tällä kaudella 20 maalin rajan rikki. On pelannut jo Ilveksessä suht pitkään, nyt saattaisi olla seuraavan stepin aika. Jos Rautsi lähtee, tarvitaan tilalle vähintään yhtä kova laituri.

Omissa papereissani Korhonen ohittaa esimerkiksi Lepauksen selkeästi. On niin monikäyttöinen, yksi parhaista allroundereista koko Liigassa. Minusta rooli löytyy kyllä, on juuri sellainen palanen jota valmennuksella ei tällä hetkellä ole.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ruotsalainen saattaa olla osa Ässien omat pojat palaa-projektia, varsinkin kun on nyt Ilveksessä noussut selkeästi Liiga-tasolle. Tämä pitäisi pystyä pitämään, mutta varmasti ottajia on muuallakin.

En oikein usko, että Ruotsalainen on Ässien ensi kauden papereissa mukana. Pienikokoinen Ruotsalainen tarvitsee paikan kärkiketjuissa jotta hänestä saadaan maksimaalinen hyöty ja sellainen usko on, että Ässillä on ensi kaudella hieman varmemmat kortit siellä (varsinkin jos Kärki tekee jatkoa).
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Hyökkäykseen tarvitaan vain toinen "laakso", muut hoituu jatkosoppareilla. Se mihin ne lantit tulee pistää, on puolustus.

Ykköseen Suomi, joka on se pelintekijä tässä sentteriksi "laakso vol2" tai "flinck".

Sandelin kanssa sitten Laakso ja snaiper. Tämä kombinaatio meillä oli jo tossa parivuotta sitten kombinaatiosa Sandel-Laakso-Polak, joka oli enemmän kuin yksilöittensä summa.

Tamminen on kiekollinen sentteri ja ei oikein sen takia sopuetunut parissa pelissä Laakson tilalle Sandelin ja Rautiaisen väliin. Tamminen ei oikein ideaali sentteri olis myöskään Suomelle ja Meskaselle.

Hyökkäys on kilpailukykynen ensivuonna nykysilläkin pelaajilla, kunhan hyökkäysorhentoituneita tasapainotetaan kahdensuunnan pelaajilla. Lisäksi saisi olla alotusvoimaa Laakson lisäksi (aka flinck ja Jasu pelaajatyyppeinä).

Suomi - "flinck"- Meskanen
Sandel - Laakso - Liuksila
Lepaus - Tamminen - Kuronen
Valtonen - "jasu" - Haapanen

Ikonen ja pari muuta rotaatioäijää

Puolustus on se, mikä on laitettava kuntoon

Vainio - "rantakari"
Parikka - "leimu"
"piskula" - "flood"
Ilomäki - Mäntylä

Vaatisi siis aikamoista panostusta, joten hyökkäyksen ollessa täysin kelvollista tasoa, ei sinne kallista tavaraa, vaan nimenomaan puolustukseen
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Komppaan pitkälti Tarinankertojaa. Muutenkin puolustus ja maalivahtipeli on se kivijalka joukkueelle.
Meillä on valmiina ja kasvamassa sellainen hyökkääjistö, että se kannattaa katsoa loppuun asti. Turha tänne on uusia arpoja roudata, kun nykyisessä hyökkääjistössä on valtavasti potentiaalia. Jos edullisesti saadaan joku " Rask " tai vastaava varma vahvistus, niin asiaa pitää harkita uudelleen. Toki jo leveyden takia joku kokeneempi Kangasniemi Ilves-LeKi kiertoon olisi paikallaan kiinnittää. Edellyttäen pelaajan itsensä niin haluavan, kun jossain Tanskassa saa varmuudella pelata pääsarjatasolla ja kohtalaisessa roolissa.
Hyökkäykseen jatkot Meskanen, Laakso, Sandell..ehkä Ruotsalainen.
Pakisto...jatkot mahdollisesti ulkomaaneläville. Piskulalle kyllä, Floodista nyt tässä vaiheessa osaa mitään sanoa.
Maalille se kova hankinta, tai Helenius jos otteet paranee.

Siinä mielessä loistava tilanne, että yhtään jatkosopimusta ei ole pelaajien kanssa, joiden ei pitäisi. Eikä edes puutu montaa jatkoa, mitkä välttämättä tehdä pitäisi. Meskanen ehdoton ! Jopa Sandellin ja Laakson kohdalla voi taipua..riippua palkkatoiveesta ja terveydestä.
Ae että tuntuisi hyvältä tässä kohtaa Meskasen ja Piskulan vuoden jatkot... Ei Piskulakaan ole säväyttänyt, mutta varmaa suorittamista illasta toiseen.

Unohdin Rautiaisen ! Meskanen lisäksi toinen " pakko pitää " tapaus.
 

Ist0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toimiva Ilves, Jets, Leki
Tämän ketjun asiaa hallilta kuultuna.

Meskasella pöydällä sopimustarjous, joka sisältää siirtymisen toisaalle jo kuluvalla kaudella.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän ketjun asiaa hallilta kuultuna.

Meskasella pöydällä sopimustarjous, joka sisältää siirtymisen toisaalle jo kuluvalla kaudella.

Ahaa. Saas nähdä tuleeko taas uusi petturi lisää katraaseen. Ei usko Meskanenkaan uuteen Ilvekseen? Jos tää kustaan niin se on mun puolesta hyvää yötä! Viimeinen sammuttaa valot.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Villen jatkosopimus siis sisältäisi option siitä, että saa mahdollisuuden siirtyä ilman korvauksia pelaamaan toisessa joukkueessa Ilveksen pudotuspelimahdollisuuksien mentyä, niin siitä vaan. Tämä olisi todennäköisesti Ilveksenkin etu tulevalle kaudelle. Parempi tällainen vaihtoehto on kuin tyhjennysmyynti ilman takuuta siitä, että saadaan parhaita pelaajia koskaan palaamaan takaisin.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän ketjun asiaa hallilta kuultuna.
Meskasella pöydällä sopimustarjous, joka sisältää siirtymisen toisaalle jo kuluvalla kaudella.

@Ist0 on muistaakseni Ilveksen osakkeenomistajia, harmillisen uutisen tuo nyt pöytään. Kun asioista olet perillä niin voisikohan siellä pöydällä olla myös Ilveksen tarjous?
 

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
En enää.

Tässä huhussa on tyhjennysmyynnin löyhkä. Yök.



Tyhjennysmyynnin löyhkä?! Juuri on hankittu kaksi puolustajaa lisää.
Hienoa,että Mese jatkaa ainakin kaksi vuotta.
Tärkeääkin tärkeämpi jatko.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt tuli todella kova jatkosoppari! Valmis tutkapari Suomi-Meskanen ykkösketjun laitoihin. Jätkät takoo tällä kaudella kumpainenkin noin 40 pistettä ja Mese jatkaa vieläpä kaksi vuotta meillä. Upeaa toimisto.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Meskasen menetys olisi tuhonnut jääkiekko-Ilveksen uskottavuuden lopullisesti. Hienoa että jatko saatiin, ja että Ilves pystyy lopultakin pitämään läpimurtonsa tehneitä/tekeviä kasvattejaan rosterissa silloin, kun nämä alkavat olla tulosyksikkökunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös