Ilveksen joukkueen rakennus kaudelle 2023–2024

  • 191 282
  • 998

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Jos joku menis ehdottaan naapurin Leinoselle mitä jos lähtisivät kauteen Gunnarsso-Malek tandemilla niin varmaan putois Mikiltä kahvit pöydälle ja naurais toimistolta ulos. Pitäisi pienen puheen siitä mitä menestys vaatii ja miten rahalla voidaan mimimoida turhia riskitekijöitä kauteen lähtiessä. Muistetaan nyt realiteetit. Ei sillä etteikö Gunnarson-Malek voi vetää huippukauden ja nousta sarjassa vahtieliittiin, mutta lähtökohdiltaan se ei ole lähellekään yhtä todennäköistä kuin laittamalla kättä taskuun ja panostamalla menestyksen isoimpaan avainpelaajaan - maalivahtiin. Eli nyt näyttäisi pelaajahankintojen avainosasto menevän toivotaan toivotaan osastolle.

Pakisto ja valmennus tullee olemaan TOP-4 ja sitä kautta Ilveksellä potentiaalia välieriin jos kaikki menee nappiin.

Hyökkääjistöstä ja tähtisenttereistä ollut paljon puhetta. Paljon kaivattu maalitykki ja ykkössentteri ei saapunut pimpottelemaan Ilveksen toimiston ovikelloa viime kauden alla eikä sen aikana. Enkä usko että tulee pimpottelemaan seuraavallekaan kaudelle. Toimisto on ihmeissään kun IFK, Kärpät ja Tappara naaraa kovia nimiä vuosi toisensa jälkeen. Vaikka Ilves kärsivällisesti odottaa kuivien markkinoiden kostumista, ei oven taakse ole pariin vuoteen ilmestynyt kukaan iso nimi kyselemään pelipaikkaa. Muille ne ilmeisesti tipahtaa suoraan taivaasta.

Oikeastaan Kontiola onkin viimeiseen kahteen vuoteen (kolmeen riippuen laskutavasta) ainoa todella nimekäs hyökkääjä hankinta. Joka sekin eksyi Ilvekseen koska muualta käännytettiin. Muut ovat olleet sitten enemmänkin aihioita tai arpoja. Poikkeuksena Tikka ja Sebok, joissa oli tiettyä varmuutta, mutta eivät kuitenkaan lähellekään ykköskorin pelaajia.

Kun joukkue näyttäisi heikkenevän vuosi toisensa jälkeen paperilla, ehkä isoin kysymysmerkki onkin olisiko edes järkeä panostaa kalliiseen hyökkääjään/hyökkääjiin? Jos samaan aikaan jätetään kuitenkin joukkue sen verran keskinkertaiseksi ettei omata riittävän suurta potentiaalia mestaruuteen. Sanoisin että panostetaan vasta sitten kun on Liigan top-3 maalivahti paperilla ja tapahtuu sellainen ihme että saataisiin paperilla aidosti mestaruudesta taisteleva joukkue kasaan kaikin osin (ydin luokkaa Heljanko, Lehterä, Savinainen, Kemiläinen, Matushkin, Virta, Seppälä, Ojamäki -tasoa, tai edes lähelle). Eihän Esim. Saipankaan kannata palkata Lehterää sentteriksi, mitä sillä saavutettaisiin kun vilkaistaan muuta rosteria? Mielummin pari laihaa vuotta ja sitten isommat satsaukset. Kun Ilveksellä näköjään menee sen verran huonosti ettei varaa satsata nyt kun buumi päällä. Pelaajia kyllä löytyy jos on löytääkseen, katsokaa vaikka kovimpiin kilpakumppaneihin ja kevään jälkeen niiden rostereihin.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Tappara on itseasiassa hyvä esimerkki siitä että jos muu joukkue on kunnossa niin maalin suulla riittää runkosarjan otannalla olla vaikka tötterö tai Mestis-maalivahti niin runkosarja on silti mahdollista voittaa. Tärkeintä on että on kuitenkin maalivahti joka osaa nostaa tasoaan pudotuspeleissä.

Millä sijoituksella Ilves olisi ollut jos ykkösmaalivahdin torjuntaprosentti olisi ollut 89.1%? Sääleissä ja puolivälieriin vastaan heti Tappara?
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Tappara on itseasiassa hyvä esimerkki siitä että jos muu joukkue on kunnossa niin maalin suulla riittää runkosarjan otannalla olla vaikka tötterö tai Mestis-maaluvahti niin runkosarja on silti mahdollista voittaa.
Vaikea sanoa millaista Tapparan maalinsuulla on. Vetoja ainakin tulee keskimäärin vähemmän per peli, kuin muille maalivahdeille. Tuleeko harvat vedot sitten läpi sitten vaikeammista vai helpommista paikoista tai mikä on maalivahdin tuntuma, kun vetoja tulee harvakseltaan? Ymmärtääkseni Heljanko on kuitenkin ihan ok -tason maalivahti. Mielenkiintoista toki seurata miten käy, jos mies siirtyy muihin ympyröihin.

Mitä Ilvekseen ja maalivahteihin tulee, niin tässä on nyt totuttu siihen että maalilla on jumalasta seuraava. Pitäisi pystyä organisoimaan puolustus sille tasolle, ettei suoritus heittele liikaa vaikka maalissa olisi heikompikin maalivahti. Sitä paitsi kyllä puolustajien pitää voida luottaa siihen, että maalivahti ottaa suorat vedot, jotka se näkee. Varmaan yhä ihan perusasioita puolustajan ja maalivahdin yhteistyössä on tämä.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että Malek-Gunnarson saattaa tulla kalliiksi. Joku vertasi aiemmin Malekia Mäkiniemeen ja ehkä se on hyvä vertaus. Ehkäpä Korhonen tietää mikä on Malekin potentiaali ja miten paljon siitä saadaan ulos ensi kaudella. Sen pohjalta sitten päätöksiä.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tillu on katkaissut sopimukset :
Airola, Hakala, Mieho, Nalli, Oden ja nyt Ruokonen. En näistä ketään kaipaa. Onko muita?

Ainakin Grewe.

En välttämättä kaipaa ketään, mutta vähän erikoinen toimintamalli, että esim. Airolaa kuntoutetaan vuosia, ja sitten laitetaan pihalle kun on vihdoin päässyt jonkinlaiseen pelikuntoon.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos joku menis ehdottaan naapurin Leinoselle mitä jos lähtisivät kauteen Gunnarsso-Malek tandemilla niin varmaan putois Mikiltä kahvit pöydälle ja naurais toimistolta ulos.

Toisaalta joku voisi kyseenalaistaa, että mitä Mikki enää edes tekee Tapparan toimistolla kahvia juomassa.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Noista nimistä Oden, Mieho, Hakala, Nalli ja Grewe eivät ole mielestäni sen suurempia huteja.
Vartiainen siinä ja tässä, mielenterveysongelmien etenemistä vaikea ennustaa. Oden oli loistava, mutta tämä kausi SaiPassakin meni ihan vihkoon, aika mahdotonta ennustaa tuollaista. Mieho oli aiemminkin ollut loukkaantuneena, joten mistä olisi arvannut, että uudet loukkaantumiset vievätkin kaiken terän luistelusta ja kaksinkamppailusta. Hakala ei vain kehittynyt, ja siksi sopimuksessa varmasti olikin purkuoptio. Ilves kun tippui aikaisin CHL:stä, ei laajalle reserville ollutkaan käyttöä, joten Ilves varmasti Nallin vuoksi päästi tämän lähtemään, jotta saa peliaikaa. Eiköhän Ilves olisi omasta näkökulmastaan pitänyt Nallin varalla, mutta omalle kasvatille haluttiin antaa mahdollisuus saada peliaikaa.

Grewe ei ollut halukas jäämään taistelemaan peliajasta, ja jos pelaaja itse haluaa lähteä, niin eipä kauheasti ole järkeä tätä väkisin pitää. Ehkä virhe oli se, ettei pelaajan asenne ollut tarpeeksi kypsä. Roman on myös hyvin kummallinen tapaus, katsokaapa uratilastoja ennen Ilvestä ja sen jälkeen, eli ei epäonnistunut vain Ilveksessä, vaan koko ura ollut järjetöntä syöksykierrettä Ilves-sopimuksen jälkeen, miten tuollainenkin olisi ennustettavissa? Toki huti, mutta hyvin erikoinen tapaus silti.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Oikeastaan Kontiola onkin viimeiseen kahteen vuoteen (kolmeen riippuen laskutavasta) ainoa todella nimekäs hyökkääjä hankinta. Joka sekin eksyi Ilvekseen koska muualta käännytettiin. Muut ovat olleet sitten enemmänkin aihioita tai arpoja. Poikkeuksena Tikka ja Sebok, joissa oli tiettyä varmuutta, mutta eivät kuitenkaan lähellekään ykköskorin pelaajia.

Anttila, Haapala, Jokipakka, Langhammer... kovia nimiä tullessaan. Toki kaski KHL:n takia ja kyllä pointti on, että vähän näitä varmoja tähtikortteja on ollut. Toki Santeri Virtanen naarattiin EHT sentterinä, vaan korona.


Potentiaalin haussa onkin sitten onnistuttu kyllä erinomaisesti matselleja ja dostalleja myöden.

Mikä on se tasapaino talenttien ja valmiiden tähtien välillä, se on se kysymys. Tapparassa painotus on selvästi valmiissa tähtipelaajissa, mutta jotenkin näen pitemmän tähtäimen tavoitteen kasvattaa näitä tulevaisuuteen itse.. eli mihin se Matcelli, ruotsalainen, Dostal jne. palaa viimesille kausilleen sit 10 - 15 vuoden kuluttua? Tapparallahan näitä riittää, Lehterää ja Levtsiä ja Ohjamäkeä. Sinne Haapala ja Konnakin olisivat palanneet, jos olisivat päässeet
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Tässä huhuja lueskellut ja poiminut sieltä todennäköiset korkean profiilin hankinnat. Hyökkäykseen Palve ja Kunyk ja pakistoon Friman ja Pelli. Pakit varsinkin huippuhankintoja, mutta jotenkin noi hyökkääjät eivät sytytä, vaikka pistepotentiaali molemmilla siellä +40 pisteessä.
 

Freshi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niklas Friman tosiaan ilmeisesti melko varma, joten puolustukseen tulijapuolelle siis Friman, Pelli ja Jurmo. Mitään nyt ei vielä tietenkään varmistettu ole mutta on kyllä hauskaa että tuossa on oikeastaan juuri se trio mistä itse fantasioin. Kännykästäni löysin juuri marraskuulta muistiinpanon missä 2023-24 kokoonpanokaavailuihin oli heitetty "Pelli" ja "Jurmo", ja Frimania olen pitänyt sellaisena ns. prototyyppinä täydellisestä hankinnasta Jokipakan paikalle. Eli luulisin että tämä trio kelpaa muillekin.

Itse kyllä näkisin että yksi puolustaja tuohon voisi tulla, vaikka samantyylisellä statuksella kuin Lööf tuli pari vuotta sitten. Lähtijöitä on tosiaan näillä näkymin Lööf, Czuczman, Masin ja Jokipakka, joten neljä tuohon voisi sisäänkin tulla. Toki ilmankin pärjätään, mutta Tuppi ja Aho menevät mielestäni mieluummin 8-9 pakkeina. Czuczmanistahan ei ole mitään kuulunut, kaiken järjen mukaan lähtee mutta en todellakaan laittaisi hanttiin jos vielä jatkaisi, kaverin tarina Ilveksessä jäi aivan kesken.

Parikka - Lancaster
Friman - Pelli
Jurmo - Latvala
X
Salmela - Aho

Näin minä sen näkisin, kyllä tuolla kelpaisi lähteä kiertelemään maakuntia.
 

#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo Palve voi olla hyväkin hankinta… tai ei.
Liigasta lähdön jälkeen ei ole paikkaansa tahtonut löytää. Kiinnitin huomion myös että tasaisesti tehotilastot pakkasen puolella kaudesta toiseen.
 

Pukuhuone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Vaikka Parikka jäisi ja nämä 3 huhuttua pakkia tulisi niin kyllä vielä yksi pakki pitää tulla,ei 8 pakilla kauteen voi lähteä.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvältä ensi kauden joukkueen kasaus näyttää. Miksi monet panikoivat? Heljanko ja Taponen verrokkeina pahimmilla kilpakumppaneilla mokeosastoilla. Ei kaaduta siihen. Puolustus erittäin kova taas. Hyökkäyksessä pieniä kysymysmerkkejä P - Amerikka kortin takia. Jos sieltä Palve ja Kunyk tulee, sentteriosasto kunnossa. Ikonen ja Suomi kuitenkin jatkaa. Liigan aivan ehdotonta eliittiä laitureina. Sitten katseet kääntyvät penkin taakse. Niinpä. Kohti seuraavaa steppiä!
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Juu, sama hommahan se oli viime kaudella että Launchissa sitten kerrotaan isommin sopparit.

Itselläni on ristiriitaisia fiiliksiä Ikosen ja Suomen pärjäämisestä kovimmissa peleissä. Periaatteessa molemmat teki ihan jees pisteet tänä vuonna pleijareissa, mutta siitä huolimatta tuntuu että heidän pitäisi olla ne kakkosketjun pisteiden tekijät kovissa peleissä ja edessä ne johtavat kaverit.

Samaan aikaan molempien pisteet kuitenkin on kohdillaan etenkin runkosarjan aikana. Ja viime vuonna pleijareissa Ikonen taisi olla koko joukkueesta ainoa joka erottautui TPS -sarjassa edukseen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen pakisto näyttäisi olevan kova ensi kaudellakin. Laituritkin ovat ihan ok-tolalla huhujen mukaan. Eniten huolestuttaa sentteriosasto ja tietysti Langhamer on vaikea korvata.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Nimillä spekulointi on mielenkiintoista, harrastan sitä mielelläni itsekin, mutta ennen kaikkea laajemmin ja pidemmälle ajatellen se ylikorostuu kovasti keskustelussa. On paljon tärkeämpää, että meidän kulttuuri, ja koko organisaatio junnuputkea myöden rohkeasti ja aktiivisesti muokataan tasolle, joka mahdollistaa yhden mestaruuden ostamisen sijaan pitkäjänteisen menestysjatkumon. Tässä isommassa kuvassa on vielä valtavasti työmaata.

Totta kai Ilveksen täytyy osata suhteuttaa kärkipelaajien hankinnat uuteen resurssitilanteeseen ja erityisesti asemaamme liigan sisäisessä vertailussa, kun pelaajia hankitaan, mutta itse toivoisin, että Ilves-identiteetin positiiviset puolet pysyisi matkassa mukana, vaikka resurssit kehittyvätkin (nuori, pelitaitava, hyökkäysorientoitunut, raikas, viihdyttävä, kiinnostava jne. jne.) Toivottavasti Ilves jatkossakin säilyy seurana, jossa edustusjoukkueessa on edelleen vahva edustus omilla kasvateilla ja että ulkoa hankitaan kärkiosaamisen rinnalle myös tarkasti skoutattuja, läpimurron kysymyksellä olevia tulevia NHL-pelaajia, joiden kehityksestä (ja änärikorvauksista) saamme nauttia. Näiden kohdalla myös pelillinen anti on usein jo kaudesta yksi alkaen ollut paljon vahvempaa vrt. nimekkämmät pelaajat, joiden tähti on laskussa.

Kaikessa ei todellakaan tarvitse kopioida Tapparaa, vaikka esim. urheilullisuudessa meillä onkin sieltä edelleen paljon opittavaa. Joukkueen rakentamisen osalta viime vuosikymmenen Kärpät sisälsi niitä elementtejä, joita toivoisi Ipaankin. Oulussa oli tähtien seassa myös kasvun paikkoja rosterissa, ja keväisin joukkue oli aina merkittävästi edellistä syksyä vahvempi.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Anttila, Haapala, Jokipakka, Langhammer... kovia nimiä tullessaan. Toki kaski KHL:n takia ja kyllä pointti on, että vähän näitä varmoja tähtikortteja on ollut. Toki Santeri Virtanen naarattiin EHT sentterinä, vaan korona.


Potentiaalin haussa onkin sitten onnistuttu kyllä erinomaisesti matselleja ja dostalleja myöden.

Mikä on se tasapaino talenttien ja valmiiden tähtien välillä, se on se kysymys. Tapparassa painotus on selvästi valmiissa tähtipelaajissa, mutta jotenkin näen pitemmän tähtäimen tavoitteen kasvattaa näitä tulevaisuuteen itse.. eli mihin se Matcelli, ruotsalainen, Dostal jne. palaa viimesille kausilleen sit 10 - 15 vuoden kuluttua? Tapparallahan näitä riittää, Lehterää ja Levtsiä ja Ohjamäkeä. Sinne Haapala ja Konnakin olisivat palanneet, jos olisivat päässeet
Anttila ja Haapala ei tulleet näiltä "kuivilta markkinoilta" vaan Jokerit rytäkässä. Ja Jokipakka Langhamer ei hyökkääjiä.

Tuo tasapaino on vaikea kysymys ja siinä tulee myös miettiä jatkumoa eikä pelkästään yksittäistä kautta. Tietyllä tapaa hankinnat voi mennä kokonaisuutena osittain vihkoon jos et ole valmis panostamaan myös seuraavalla kaudella valmiiseen hyvään runkoon. Mitä meritoituneempi pelaaja sitä enemmän joudut maksamaan ns. ylihintaa. Ylihinnan vastineeksi saat parempaa todennäköisyyttä menestykselle. Talentit on taloudellisesti kannattavampia, mutta syö paljon menestyksellistä odotusarvoa verrattuna valmiisiin tähtipelaajiin. 9/10:stä mestaruuden voittaa joku näistä isoimmista ja kalleimmista tähtisikermistä ja 9/10:stä vähintään yksi näistä kalleimmista tähtisikermistä myös enemmän tai vähemmän floppaa. Pointtina, riskitöntä tietä ei ole, mutta todennäköisyydet kasvaa kun on valmiita ns. ylihintaisia pelaajia.

Itsekään en tykkää että maksetaan mottipäisiä yhdestä pelaajasta vaan täytyy verrata mitä muuta samalla rahalla voi saada. Usein voi olla esim. tilanne että 60p pisteen kaverin hinnalla saa 2x50p kaveria. Kuten kuluneellakin kaudella Lehterän hinnalla olisi saanut helvetin monta Kontiolaa. Mutta jos on vaihtoehto saada ykköskorin pelaaja itkettävän kalliilla, ja muut vaihtoehdot on vähän kysymysmerkkejä korvaako ne kokonaisuutena kalliimman, eikä edes varmuutta saadaanko näitä tähtipelaajan korvikkeita, niin valinnan ei pitäisi olla vaikea.

Ainahan näitä potentiaalisia pelaajia tarvitaan menestyvään joukkueeseen. Mutta jos halutaan olla lähellä mestaruutta niin tarvitaan myös niitä äärettömän kovia nimiä rinnalle, useampia kuin mitä kuluneella kaudella oli. Näin saadaan varmasti vaatimustasoa ja menestystä kaikkein parhaiten irti myös tulevaisuuden tähdiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös