Ilveksen joukkueen rakennus kaudelle 2023–2024

  • 191 571
  • 998

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pelicans meni jatkoon, koska Ilveksellä ei riittänyt voima eikä luonne juuri tuolla hyökkäyspään maalin edustalla. Tikka joutui yksin joutui huseeraamaan ja teki pari maaliakin.
Kyllä itse alan kääntyä siihen, että Ilveksen ongelmana oli se tietynlainen "maalinteon pakko" ja yliyritys. Pari viimeistä ottelua muistuttivat tämän kauden runkosarjan Kärppiä, joka saattoi hallita kiekkoa ja laukoi paljon, mutta oli heikko erikoistilanteissa. Hallintakin oli enemmän parhaan sektorin ulkopuolella pyörimistä.

Ilves oli toki heikko maalinedustallakin, mutta ei siellä hirveästi ripareja jäänyt hakattavaksi ohilaukauksista. Hyviä tilanteita hukattiin neppailuun ja urheiluruutumaalien hakemiseen.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan Pennanen lähtee Ilveksen pelitapaa viemään. Itse olen kyllä pitänyt tämän kauden Ilvestä viihdyttävimpänä ja sitä Ilves oli myös Myrrän aikaan, jos peli kulki. Silloin kun ei kulkenut, niin sitten ei ollut.

Toivottavasti Pendo ei lähde liikaa meidän peli -ideologiaan mukaan. Haluaisin nähdä Ilveksen jatkossakin poikkeavan massasta ja pyrkivän pelaamaan muita nopeammin pystyyn (ja nimenomaan ylöspäin).

Siinä mielessä "potentiaalisen" joukkueen rakentamisessa on järkeä. Tarvitaan vauhdikkaita pelaajia, joilla kuitenkin järki ja kädet pysyvät mukana. Henrik Haapala on mielestäni tyyliltään ihan profiiliin täydellisesti sopiva pelaaja. Osalla pelaajista menee tällaisessa pelissä puurot ja vellit sekaisin, kun tulee helposti mielikuva että pitäisi koko ajan luistella poikkeuksellisen kovaa. "Koohottaminen" ei kuulu jääkiekkoon oli pelitapa mikä tahansa.

Eletään mielenkiintoisia aikoja. Sikäli juuri mikään ei ole muuttunut takavuosista, mutta pelataan se pronssipeli nyt vielä alta pois.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä seuraavasta launchista, jossa on ilmeisen paljon sopimuksia punakoneen tietojen perusteella, on tulossa melko varmasti lässähdys suhteessa odotuksiin. Koskelan omaan ajatteluun tai hallituksen häneen istuttamaan ajatteluun ei sovi valmiit kalliit eliittipelaajat. Ilveksen strategiaan ei sen koommin tai siihen, mitä tiedämme Jalon kukkaronnyörien kireydestä.
Aivan varmasti on tulossa lässähdys, jos ja todennäköisesti kun odotusarvot ovat jälleen kerran luokkaa Ruotsalainen, Välimäki ja Maccelli kertaa neljä ja siihen päälle vielä Dostal maaliin. Minulla ei ainakaan ole pienintäkään epäilystä etteikö joukkue ole, jälleen kerran, mitali- ja mestarisuosikki jo ennen kautta. Kaudesta 19-20 lähtien urheilujohto on saanut lyötyä kasaan porukan, millä voi realistisesti taistella mestaruudesta, paitsi koronan runtelemalla 20-21 kaudella.

Tuo ettei Koskelan tai hallituksen ajatteluun sovi valmiit kalliit eliittipelaajat on ihan täyttä paskapuhetta ja ärsyttää tällaisen levittäminen täällä Jatkoajassa ja Ilvesfoorumilla. Ilvekseen tuli täksi kaudeksi Jyrki Jokipakka, ei tosiaan ollut palkka Liigan keskitasoa, vaan varmaan oli korkeimmassa viidessä prosentissa. Jatkosopimuksen tekivät mm. Marek Langhamer, Henrik Haapala, Jarkko Parikka ja Eemeli Suomi. Langhamer saattoi olla jopa Liigan parhaiten palkattu maalivahti, Haapala tuskin pikkurahalla pelasi loukkaantumishistoriastaan huolimatta. Parikka on statukseltaan selkeä EHT-tason pakki ja nauttii taatusti mainiosta palkasta jatkosopimuksen myötä. Suomella varmaan on jotain Ilves-alennusta palkassa, mutta aivan varmasti kuuluu myös yläpäähän Liigan palkkakategoriassa. Niin ja Dominik Masinkin teki vielä jatkot viime kesänä Ilvekseen, aika kovat näytöt antoi edelliskauden kevätkaudella, joten ei liene ihme, jos sielläkin on syöty naudan sisäfilettä porsaan sijaan.

Ensi kaudeksi jatkosopimuksen myös rustasi Les Lancaster, joka on nyt tehnyt kaksi jatkosopimusta Ilvekseen ja takana on 35 ja 47 pisteen kaudet runkosarjassa, toki viimeisin jatkosopimus tehtiin ennen runkosarjan loppua, mutta taisi se vauhti sopimuksen julkaisuhetkellä olla myös aika kovaa. Ei varmaan ole ihmekään, jos Lancaster vetää ensi kaudella Jokipakan, tai jokipakkamaista palkkaa Ilveksessä. Rightin pakki, pisteitä tulee liukuhihnalta, ulkomaalainen, ei tällöin tarvitse kummoinen hidalgo olla, jos ajattelee Lancasterin palkan olevan luokkaa +200k€.

Mielestäni iso kuva on, että kyllä massat hyväksyy uuden "potentiaalisen joukkueen" ja sellainen me saadaan.
Toivottavasti näin. Näitä valmiita ja rutinoituneita pelaajia tulee aivan varmasti ja myös jää joukkueeseen. Mutta toivottavasti näistä potentiaalisista joukkueista ei tulla luopumaan. Ilolla olen katsonut Johanssoneja, Lööfejä, Maccelleja, Ruotsalaisia ja Mäntykiviä joukkueessa. Nämä kaverit tuovat jotain poikkeuksellisuutta joukkueeseen siinä, missä joku koodinimi "jarnokoskiranta/jarkkoimmonen" vetävät rutiininomaisen kauden ja pari kertaa kaudessa tulee joku suonenveto. Näitä pelaajia myös tarvitaan joukkueeseen, mutta tällainen joukkue on kovin harmaa, jos 95 % pelaajistosta on "leuka rintaan, syödään se paska ja eteenpäin" -pelaajia. Aina vastapuolella on tottakai niitä, ketkä eivät tule ottamaan askelta eteenpäin, kuten Grewe, Oden ja varauksin Joni Ikonen. Samalla lailla niitä floppaajia on niissä "valmiissa" pelaajissa myös. Tuulola, Sebök ja Mieho hyviä esimerkkejä tältä kaudelta.

Vahvojen huhujen mukaan joukkueen taustalta on eläköitymässä myös yksi iso mies, joka on nähnyt aika lailla kaiken Ilveksen kanssa. Ilvesfoorumilla oli puhetta, että kotipeleissä olisi ensi kaudella enää mukana, mutta omiin korviin kantautui tieto, että kyllä jääkiekko kokonaan jäisi elämästä pois, eikä areenallekaan hirveä kiire olisi palata pelejä katselemaan. Korvaaja myös on ollut jo pitkään tiedossa. Toivottavasti huhut eivät paikkansa pitäisi, vaan LL vielä taustalla pysyisi, vaikka sitten edes ne kotipelit.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Langhamer ja Masin olivat lähtökohtaisesti kovia kiinnityksiä. Tällaisia juuri pitäisi nyt tulla sisään ovista ja ikkunoista, jotta taso voidaan pitää ja napsu nostaa.

Jokipakka oli myös ennakkoon kova, vaikka oma poika, niin jokin ylempi voima varmasti velvoitti tämän kiinnityksen tekemään. Hänen palkkansa on spekulaatiota. Jos se on mottipäinen, voidaan kysyä kuka sitten pelaa pähkinöillä, sillä eihän kokonaisbudjetti ole kovin suuri.

Haapala tupsahti syliin ja oli tullessaan pelikunnoltaan arpa. Ehkä palkka sen mukainen.

Parikka ja Suomi täällä kasvaneita ja omien kiinni pitämisestä Koskelalla onkin näyttöjä enemmän kuin uusien sisään kantamisesta. Näistä tiedetään etenkin Suomen osalta, ettei ole pelannut millään huippukalliilla sopimuksella kuitenkaan.

Uskon, että Koskela saa aikaan ihan hyvä potentiaalisen joukkueen ja pystyy pitämään sen yhdessä riittävän kauan. Tämän joukkueen kanssa tehtiin niin ja loppuhuipennus oli antikliimaksi, nyt aloitetaan alusta uudelleen.
 

Freshi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka tässä on pitkään huolettanut joukkueen uusiksi meneminen kun pitkin alkuvuotta huhuja liikkunut, niin täytyy kyllä sanoa että kun tänään kuullut/lukenut sen verran juttuja noista pudotuspelien aikaisista kaukalon ulkopuolisista tapahtumista niin olen kyllä tyytyväinen ja helpottunut että joukkue menee kokolailla uusiksi.

On toki pelaajia joita tulee ikäviä, kuten Tsekkiduo Langhamer ja Masin, mutta sitten on näitä joiden panos runkosarjassa oli hyvä, mutta ilmeisesti sitten pudotuspeleissä se mestaruuden tavoittelu ei tarpeeksi kiinnostanut. Sentteriosaston kolmikko erityisesti sellainen joita oikeastaan ketään ei jää viimeisen kuukauden perusteella kaipaamaan, ja mielelläni näen uuden trion yrittämässä tuossa. Toki tuon kolmikon pitää sitten olla oikeasti kova, ja mielestäni jos vahvasti huhuttu Kodytek tulee niin kahden muun sentterin pitää olla häntä pykälää kovempia.

Pakiston suhteen ihan miellyttäviä huhuja kuulunut joten sen suhteen en ole huolissani, mutta tuo maalivahtiosasto vähän mietityttää jos tuo huhuttu ruotsalainen tulee. Olisi erinomainen kakkosveskan rooliin, mutta edes tandemin toisena parina epäilyttää, mutta katsellaan ja odotellaan kuinka käy.

Ensimmäinen finaali ilmeisesti pelattu, sitähän tässä kohtaa piti käydä läpi eikä miettiä jo tulevan kauden jengiä. Saatana.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Langhamer ja Masin olivat lähtökohtaisesti kovia kiinnityksiä. Tällaisia juuri pitäisi nyt tulla sisään ovista ja ikkunoista, jotta taso voidaan pitää ja napsu nostaa.
Eli siis tahdotko tässä sanoa, että Ilvekseen hankitaan "kovapalkkaisia eliittipelaajia"? Jos halutaan alkaa miettimään niin tällaisia pelaajiahan tuli ovista ja ikkunoista sisään yhteen joukkueeseen menneellä kaudella, Oulun Kärppiin. Tulos oli lievästi ilmaistuna aika vaatimaton. Sanoisin näin kärjistäen, että mielummin joukkue täynnä mäntykiviä ja päkkilöitä kuin leskisiä ja anttiloita.

Jokipakka oli myös ennakkoon kova, vaikka oma poika, niin jokin ylempi voima varmasti velvoitti tämän kiinnityksen tekemään. Hänen palkkansa on spekulaatiota. Jos se on mottipäinen, voidaan kysyä kuka sitten pelaa pähkinöillä, sillä eihän kokonaisbudjetti ole kovin suuri.
Kyllä, Jokipakka oli sarjaa "pelaaja, kuka on pakko kiinnittää, jos mahdollisuus". Jokipakka on Ilves ja kotipaikkana Tampere (tämä tieto minulla kolmen vuoden takaa), jos mies olisi sinioransseissa viilettänyt tällä kaudella ei tuota kukaan olisi urheilujohdolle antanut anteeksi, ainakaan kauden alkaessa. Palkka on toki spekulaatiota, mutta kova on täytynyt olla kotiseuturakkaus, jos Jokipakka on Liigan keskitason, tai edes ylemmän keskitason palkalla Ilvekseen tullut. Huhut kertovat yhdestä Ilveksen kaikkien aikojen kovimmasta palkasta Jokipakan kohdalla. Puolustaja parhaassa peli-iässä, useampi kausi KHL:aa isossa roolissa ja menneisyydessä myös yli 100 NHL-ottelua. En tiedä, mitkä syyt Jokipakan palkkaa laskisi roimasti alaspäin, ellei halu ole ollut ihan poikkeuksellinen kiekkoilla vuosi Suomessa ja Tampereella, ottajia paremmilla palkoilla aivan varmasti olisi ollut esimerkiksi Saksassa ja Itävallassakin.

Ilveksen pelaajabudjetti on ollut luokkaa kolme miljoonaa, tai vähän alle. Kyllä tuohon yksi mottipäinen Jokipakalle mahtuu helposti ja miksei toinen ja kolmaskin. Lööf, Latvala, Aho ja Salmela eivät ainakaan nykyisillä sopimuksilla kivitaloa Pirkkalaan, tai edes Orivedelle rakentele (vaikken sopimuksia ole keneltäkään nähnyt).

Haapala tupsahti syliin ja oli tullessaan pelikunnoltaan arpa. Ehkä palkka sen mukainen.
Niin, Haapalahan teki jatkot vasta kesällä, heinäkuun loppupuolella. Tuota ennen Haapala oli reenannut Ilveksen kanssa jäällä ja jään ulkopuolella. Haapala oli varmasti ainakin osittain arpa pelikunnoltaan, kun muistaa mitä kävi edelliskauden pleijareissa. Haapala kuitenkin osoitti arvonsa pleijareissa, yksijalkaisenakin. 10 vuoden takaisessa Ilveksessä Haapalalle todennäköisesti olisikin lyöty iso lappu eteen ilman lääkäreiden konsultaatiota. Haluan ainakin itse uskoa, että Haapalan terveystilanne oli tiedossa jo viime kesänä viimeistään kaikilla urheilujohdossa. Ja kyllähän Haapala pelasi 47 ottelua runkosarjassa ja jokaisen pleijariottelun (tähän mennessä) siihen päälle. Haapala on aivan varmasti saanut "kilpailukykyistä" palkkaa menneellä kaudella Ilveksestä, muuten olisi pelannut jossain toisessa Liigaseurassa, tai jossain toisessa sarjassa. Suuresta pettymyksestä pleijareissa huolimatta, toivon Haapalan jatkosopimuksen löytyvän kassakaapista. Ikävä kyllä en kuitenkaan siihen usko.

Parikka ja Suomi täällä kasvaneita ja omien kiinni pitämisestä Koskelalla onkin näyttöjä enemmän kuin uusien sisään kantamisesta. Näistä tiedetään etenkin Suomen osalta, ettei ole pelannut millään huippukalliilla sopimuksella kuitenkaan.
Tämän tunnut ottavan jotenkin itsestäänselvyytenä. Ei tuosta montaa vuotta ole aikaa, kun joonasraskit, vittasmäet, keräset ja roopehintzit menivät muihin seuroihin läpilyönnin jälkeen. Kääntäen menneisyydessä ihmeteltiin, miten Kärpät sai/saa kotiutettua omia poikia maailmalta. Oliko @Tarinankertoja täällä vai omalla palstalla, kun sanoi hyvin, että onhan se mukava tulla kotiin, kun on menestysmahdollisuudet kunnossa ja palkka erittäin kilpailukykyinen. Pyörälät, kukkoset, ohtamaat, junttilat ja leskiset eivät millään keskitason palkalla ole ollut houkuteltavissa Ouluun, vaan kyllä siellä on kättä pitänyt kunnolla taskuun lyödä, jotta omat on saatu kotiutettua. Minä väitän, että Suomen uuden sopimuksen ja Parikan viime kauden jälkeisen jatkosopimuksen myötä tilanne on täysin sama Ilveksessä. Molemmat varmaan saisi jossain HIFKssa, tai TPSssa hieman parempaa palkkaa, tai samaa palkkaa, mitä Ilveksessä, mutta täällä on onneksi olosuhteet ja palkkaus olleet jo tovin kunnossa, joten tarvetta ei ole ollut lähteä muualle, kuten noilla Kärppien "omilla pojilla".

Koskelahan on kantanut sisään mm. seuraavia pelaajia: Lukas Dostal, Eetu Mäkiniemi, Marek Langhamer, Simon Johansson, Dominik Masin, Les Lancaster, Leo Lööf, Matias Maccelli, Matias Mäntykivi, Aku Räty, Robert Leino, Petri Kontiola ja Tommi Tikka. Nämä nyt vain muutamana esimerkkinä siitä, että jotain näyttöjä myös uusien pelaajien hankkimisesta on.

Uskon, että Koskela saa aikaan ihan hyvä potentiaalisen joukkueen ja pystyy pitämään sen yhdessä riittävän kauan. Tämän joukkueen kanssa tehtiin niin ja loppuhuipennus oli antikliimaksi, nyt aloitetaan alusta uudelleen.
Minä uskon, että joukkueeseen saadaan jälleen tarvittavat palaset, jotta taistelu mestaruudesta on realistista. Joukkueessa tulee olemaan potentiaalia ja nuoruutta, mutta myös rutiinia ja kokemusta.

Minä uskon, että Koskelalla oli joukkue jo aika hyvin kasassa paria palasta lukuunottamatta ennen kuin idän terroristivaltio, Venäjä, päätti aloittaa hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Tuo mylläsi pelaajamarkkinat täydellisesti ja esimerkiksi naapurille tipahti iso määrä eliittipelaajia kuin tarjottimelle, mikä olisi ollut joukkueen tilanne ilman KHL:n "päättymistä", se tieto on jossain rinnakkaisuniversumissa. Itse en ainakaan usko, että Lehterä, Ojamäki ja Kemiläinen pelaisi tällä hetkellä Liigassa, jos sota olisi jäänyt syttymättä. Tapparastahan lähti iso määrä kärkipelaajia edelliskauden jälkeen. Mitään ei tarvitse kuitenkaan Tapparalta pois ottaa, laadukkaasti koottu joukkue, jälleen kerran ja joukkueessa on laatua siellä, missä pitääkin olla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Koskelahan on kantanut sisään mm. seuraavia pelaajia: Lukas Dostal, Eetu Mäkiniemi, Marek Langhamer, Simon Johansson, Dominik Masin, Les Lancaster, Leo Lööf, Matias Maccelli, Matias Mäntykivi, Aku Räty, Robert Leino, Petri Kontiola ja Tommi Tikka. Nämä nyt vain muutamana esimerkkinä siitä, että jotain näyttöjä myös uusien pelaajien hankkimisesta on.
Tämä on se oleellinen nosto, joka tuppaa aika useasti unohtumaan. Kuvitellaan, että kuka tahansa käy tunnistamassa potentiaalin (Dostal, Maccelli, Lancaster, Johansson, Mäntykivi, Räty...) ja vakuuttaa pelaajan valitsemaan Ilveksen. Sama juttu konkarien kanssa. Tuskin oltiin ainoina joukkueina Langhamerin, Masin tai vaikkapa Suomen tai Haapalan perässä. Niin vain Koskela sai houkuteltua pelaajat Ilvekseen tai jatkamaan Ilveksessä.

Tietysti tuonne hutejakin mahtuu Koskelan hankintoihin. Tällä kaudella noi kauden aikaiset hankinnat osuivat paremmin kuin edellisellä kaudella vaikka silloinkin Haapala oli ratkaisevassa asemassa keväällä.

Aivan turhaa miettiä edes Koskelan potkuja jos ei varmuudella parempaa henkilöä tuohon jo tunnistettu. On meinaan joukkueen kannalta ehkäpä se oleellisin tehtävä ohittaen valmentajan tai toimitusjohtajan pestit. Ja mitenkään siis valmentajan merkitystä väheksymättä.

Itse näen, että Koskela on nyt neljä kertaa rakentanut joukkueen millä on voitu tosissaan kilpailla Liigan kärkipaikoista. Sijoitukset on pitkän korpivaelluksen jälkeen 4., 8., 3., ja nyt 3./4. Mielestäni tätäkään puolta ei ole syytä väheksyä vaikka tämä kausi edelleenkin pettymykseltä tuntuu.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Kyllä itse alan kääntyä siihen, että Ilveksen ongelmana oli se tietynlainen "maalinteon pakko" ja yliyritys. Pari viimeistä ottelua muistuttivat tämän kauden runkosarjan Kärppiä, joka saattoi hallita kiekkoa ja laukoi paljon, mutta oli heikko erikoistilanteissa. Hallintakin oli enemmän parhaan sektorin ulkopuolella pyörimistä.

Ilves oli toki heikko maalinedustallakin, mutta ei siellä hirveästi ripareja jäänyt hakattavaksi ohilaukauksista. Hyviä tilanteita hukattiin neppailuun ja urheiluruutumaalien hakemiseen.

Itse ajattelen, että ei uskallettu pelata maalille, crash the net sanoisi Tamminen, koska siellä ei pärjätty. Juurikin sieltä suurin osa maaleistakin syntyy. Harmillista, että joku BB sai niin pahasti joukkueen pasmat sekaisin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kyllä tämän kauden joukkueesta etenkin Masin ja Langhamer on sellaisia pelaajia, että ikävä tulee ensi kaudella. Toki Langhamer oli sarjan parhaita molareita mutta osasi myös aidosti arvostaa kannattajia kuten myös haastattelussa totesi. Sanoi myös että nämä kaksi kautta ovat olleet hänen uransa parhaita.

Mutta ennen kaikkea Masinia tulee ikävä, jos ei jatka. Heti loukkaantumisen jälkeen alkuvuodesta näin kun hän katseli peliä areenassa ja selvästi oli hermostunut ja jännitti että miten pelissä käy. ihan jokainen ulkomaalainen kiekkoammattilainen ei noin tunteella elä mukana. Kentällä käytännössä ei tee virheitä ja osaa pelata loistavasti molempiin suuntiin, kiekon kanssa hyvä, taklaa kovaa, antaa kovuutta, laukoo napakasti, liike on hyvää jne jne. Samanlainen kuin Lööf mutta kertaluokkaa parempi.

Toivottavasti samanlaiset helmet löytyy jostain tilalle. Silloin kun Ilves ei pärjännyt niin jäi käytännössä vain ikävä omia kasvatteja, jotka lähti heti breikattuaan muualle. Nyt meillä on aidosti laadukkaita muualta tulleita pelaajia kaudesta toiseen.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Voisikohan Malek olla lähdössä Pohjois-Amerikkaan, ja Gunnarsson olisi tulossa jonkun kovemman maalivahdin stuntiksi? En oikein näe mahdollisena, että ensi kauden kaksikko olisi Gunnarsson ja Malek. Kahden pronssi-mitalin jälkeen mestaruuden pitää olla ainoa tavoite ja ensimmäinen palanen siinä on liigan top-3 maalivahti.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Haapala sai naapurista kauden mittaisen sopimuksen meidän tarjoaman ottelukohtaisen sijaan. Ette ikinä usko kumman valitsi?

Uskoisin, että Pennasella on iso rooli ensi kauden pelaajia haaliessa ja Tillu on vaan juoksupoika. Tai ainakin toivon näin.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Odotetusti Jyrki Jokipakka jatkaa uraansa muualla. Seuraksi varmistui Adler Mannheim. Oli lopulta ammattimies, vaikka moni odotti varmaan enemmänkin.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Haapala sai naapurista kauden mittaisen sopimuksen meidän tarjoaman ottelukohtaisen sijaan. Ette ikinä usko kumman valitsi?

Uskoisin, että Pennasella on iso rooli ensi kauden pelaajia haaliessa ja Tillu on vaan juoksupoika. Tai ainakin toivon näin.
Tervemenoa, jos niikseen on. Haapalan kohdalla jokaista taklaus- ja vääntöpeliä tarttee pelätä, että kausi loppuu siihen paikkaan. Ei mitään järkeä sijoittaa huippupalkkaa enää tähän. Oikeastiko Tappara tarttuisi tähän? Harvemmin naapuri tämmöisiä riskejä ottanu viime vuosina.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Aikalailla samaa mieltä. Aivan huippupelaaja ja huipputyyppi, mutta onhan Haapalassa aivan järjetön se riski, että pelaakin vain joku 30 ottelua kaudessa.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Voisikohan Malek olla lähdössä Pohjois-Amerikkaan, ja Gunnarsson olisi tulossa jonkun kovemman maalivahdin stuntiksi? En oikein näe mahdollisena, että ensi kauden kaksikko olisi Gunnarsson ja Malek. Kahden pronssi-mitalin jälkeen mestaruuden pitää olla ainoa tavoite ja ensimmäinen palanen siinä on liigan top-3 maalivahti.
Itsellä ainakin sellainen ajatus ollut, ettei Langhameria lähdetä suoraan korvaamaan. Vaan ensi kaudella joukkueessa on tandemina Málek ja joku toinen, ilmeisesti siis Gunnarsson. Málek pelasi kuluneella kaudella kuitenkin 22 ottelua eli yli kolmanneksen ja hän tuli Ilvekseen varmasti kehittymään. Eli odotus varmasti miehellä itsellään, seuralla ja Korhosella on, että Málek jatkaa kehittymistään ensi kaudella ja ottaa isompaa roolia. Tuntuisi nyt oudolta jos Ilves hankkisi jonkun supermaalivahdin joka joko söisi Málekin peliajan tai vuorostaan istuisi penkillä puolet otteluista. Osa Málekin hankinnan ajatuksesta Ilveksellä kuitenkin varmaan oli, että hän kehittyy NHL:ään ja Ilves kuittaa kasvatuskorvaukset.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Päättyneen kauden Ilves-joukkue tosiaan tulee muuttumaan tulevaksi kaudeksi isosti, enemmän kuin on optimaalista, mutta toisaalta kun rauhallisesti katsoo pelaaja pelaajalta kaikki varmat (käytännössä varmat) lähtijät, niin oikeestaan vain Tikka ja Langhamer ovat sellaisia, joiden jatkaminen olisi ollut varmuudella seurajohdon toiveissa ja isoja palasia.

-Kontiola (Tuleva kausi ois ollu selviytymistaiselua)
-Jokipakka (Kohtuulliset pleijarit, mutta hinta/laatusuhde pahasti pakkasella koko kausi huomioiden)
-Haapala (Loukkaantumisalttius+heikot pleijarit)
-Sebok (Jatkoa ei edes tarjottu)
-Tuulola (Ei riitänyt)
-Ruokonen (Ei riittänyt)

Änäriin tai farmiin ny aina lähtee kuka lähtee, joten niitä ei ehkä järkevää laittaa samaan listaukseen.

Pointtina siis, että yhteen lueteltuna "Runkopelaajien joukkopako + Uusi projekti nollista", mutta todellisuus onkin paljon loogisempi ja hallittavampi muutos pelaajistossa. Tietty oikeesti tehokas huippusentteri ja vähintäänkin hyvä maalivahti pitää löytyä markkinoilta.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Päättyneen kauden Ilves-joukkue tosiaan tulee muuttumaan tulevaksi kaudeksi isosti, enemmän kuin on optimaalista, mutta toisaalta kun rauhallisesti katsoo pelaaja pelaajalta kaikki varmat (käytännössä varmat) lähtijät, niin oikeestaan vain Tikka ja Langhamer ovat sellaisia, joiden jatkaminen olisi ollut varmuudella seurajohdon toiveissa ja isoja palasia.

-Kontiola (Tuleva kausi ois ollu selviytymistaiselua)
-Jokipakka (Kohtuulliset pleijarit, mutta hinta/laatusuhde pahasti pakkasella koko kausi huomioiden)
-Haapala (Loukkaantumisalttius+heikot pleijarit)
-Sebok (Jatkoa ei edes tarjottu)
-Tuulola (Ei riitänyt)
-Ruokonen (Ei riittänyt)

Änäriin tai farmiin ny aina lähtee kuka lähtee, joten niitä ei ehkä järkevää laittaa samaan listaukseen.

Pointtina siis, että yhteen lueteltuna "Runkopelaajien joukkopako + Uusi projekti nollista", mutta todellisuus onkin paljon loogisempi ja hallittavampi muutos pelaajistossa. Tietty oikeesti tehokas huippusentteri ja vähintäänkin hyvä maalivahti pitää löytyä markkinoilta.
Unohdat tärkeimmät. Masin ja Lööf poistuvat joukkueesta ja molemmat kuuluivat tärkeimpiin pelaajiin.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Myönnän heti, että olen täysin noviisi kyllä arvioimaan maalivahtien potentiaalia, mutta en kyllä onnistunut näkemään sitä Malekin otteissa oikestaan koko kaudella. Refleksit mielestäni ihan hyvät ja jos jotain mistä tykkäsin vrt. Langhameriin, niin laittoi kyllä kiekkoa nopeasti peliin välttääkseen oman pään aloitukset. Malek pelasi kyllä ihan hyviä otteluita, otti hyviä torjuntoja jne, mutta jotenkin se kokonaispaketti herätti todella vähän luottamusta isossa kuvassa. On tietysti täysin epäreilua verrata Langhameriin, mutta kun näki sen eron, niin oli se monella osa-alueella valtava.

Ensinnäkin riparikontrolli vaikutti olevan hyvin vajavaista. Siinä missä Marekilla ne kiekot jäivät milloin mihinkin kiinni, niin Malekista kiekot monesti suorastaan kimpoilivat.

Tästä päästäänkin eroon kuinka sitten kun maalilla lapioidaan, niin se jään peittäminen. Oli eilen vielä viimeisen kerran kyllä upea katsella sitä Langhamerin rauhallisuutta. Vaikka trafiikkia on maalin edessä, niin piti itsensä isona ja peitti mahdollisimman paljon. Malekista taas jotenkin jäi olo, ettei malttanut ja tästä jäi jotenkin viimeisenä mieleen se yksi Bloodin lapioima maali maalinedestä. Se ei ollut siis ollenkaan Malekin maali, mutta veti kuitenki poikkean edestä ja kiekko maaliin.

Sitten kolmantena asiana tuntui, ettei osannut oikein hakea kiekkoa kun viivalta toimitettiin ja maskia oli. Ei kukaan maalivahti kaikkea näe, mutta sitä pitäisi vaan saada itsensä isoksi ja hakea sitä kiekkoa viimeiseen asti. Jähmettyminen pieneksi on huonoin vaihtoehto.

Neljäs asia sitten voikin olla jo ihan tämän oman epäluottamuksen luomaa harhakuvaa, mutta tuo melko pystyssä oleva peliasento näyttää jotenkin siltä, että kokoajan jää todella paljon tilaa ja se luo jotenkin olon, ettei niitä sattui osumaan torjuntoja tule niin herkästi vaan joutuu enemmän luottamaan niihin mainittuihin reflekseihin.

Mainittakoon vielä tuo jonkinlainen ylipelaaminen. Malekille tuntui menevän välillä noita maaleja missä kiekkoa heitettiin maalille ja kimposi jonkun luistimesta tmv. Toki huonoa tuuriakin, mutta jotenki noita meni Langhamerille todella vähän, kun ei turhia hötkyillä vaan pysyi maalilla ilman turhia sivuttaisliukuja jne.

Täysi luotto toki Korhoseen ja varmasti Malekissa sitä potentiaalia on mitä ei vaan itse näe, mutta kyllä tuossa kaikesta huolimatta tuntuu melko paljon työmaata olevan. Toki varmasti kaikki vaikuttaa vähän kaikkeen ja pääkopan pysyminen kasassa on se molarin tärkein ase. Toivottavasti tulevalla kaudella oma ja ennen kaikkea joukkueen luotto Malekiin on paremmalla tasolla.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Myönnän heti, että olen täysin noviisi kyllä arvioimaan maalivahtien potentiaalia, mutta en kyllä onnistunut näkemään sitä Malekin otteissa oikestaan koko kaudella. Refleksit mielestäni ihan hyvät ja jos jotain mistä tykkäsin vrt. Langhameriin, niin laittoi kyllä kiekkoa nopeasti peliin välttääkseen oman pään aloitukset. Malek pelasi kyllä ihan hyviä otteluita, otti hyviä torjuntoja jne, mutta jotenkin se kokonaispaketti herätti todella vähän luottamusta isossa kuvassa. On tietysti täysin epäreilua verrata Langhameriin, mutta kun näki sen eron, niin oli se monella osa-alueella valtava.

Ensinnäkin riparikontrolli vaikutti olevan hyvin vajavaista. Siinä missä Marekilla ne kiekot jäivät milloin mihinkin kiinni, niin Malekista kiekot monesti suorastaan kimpoilivat.

Tästä päästäänkin eroon kuinka sitten kun maalilla lapioidaan, niin se jään peittäminen. Oli eilen vielä viimeisen kerran kyllä upea katsella sitä Langhamerin rauhallisuutta. Vaikka trafiikkia on maalin edessä, niin piti itsensä isona ja peitti mahdollisimman paljon. Malekista taas jotenkin jäi olo, ettei malttanut ja tästä jäi jotenkin viimeisenä mieleen se yksi Bloodin lapioima maali maalinedestä. Se ei ollut siis ollenkaan Malekin maali, mutta veti kuitenki poikkean edestä ja kiekko maaliin.

Sitten kolmantena asiana tuntui, ettei osannut oikein hakea kiekkoa kun viivalta toimitettiin ja maskia oli. Ei kukaan maalivahti kaikkea näe, mutta sitä pitäisi vaan saada itsensä isoksi ja hakea sitä kiekkoa viimeiseen asti. Jähmettyminen pieneksi on huonoin vaihtoehto.

Neljäs asia sitten voikin olla jo ihan tämän oman epäluottamuksen luomaa harhakuvaa, mutta tuo melko pystyssä oleva peliasento näyttää jotenkin siltä, että kokoajan jää todella paljon tilaa ja se luo jotenkin olon, ettei niitä sattui osumaan torjuntoja tule niin herkästi vaan joutuu enemmän luottamaan niihin mainittuihin reflekseihin.

Mainittakoon vielä tuo jonkinlainen ylipelaaminen. Malekille tuntui menevän välillä noita maaleja missä kiekkoa heitettiin maalille ja kimposi jonkun luistimesta tmv. Toki huonoa tuuriakin, mutta jotenki noita meni Langhamerille todella vähän, kun ei turhia hötkyillä vaan pysyi maalilla ilman turhia sivuttaisliukuja jne.

Täysi luotto toki Korhoseen ja varmasti Malekissa sitä potentiaalia on mitä ei vaan itse näe, mutta kyllä tuossa kaikesta huolimatta tuntuu melko paljon työmaata olevan. Toki varmasti kaikki vaikuttaa vähän kaikkeen ja pääkopan pysyminen kasassa on se molarin tärkein ase. Toivottavasti tulevalla kaudella oma ja ennen kaikkea joukkueen luotto Malekiin on paremmalla tasolla.
Pitkälti paljon samoja huomioita, mutta otetaan nyt huomioon kuitenkin, että pelasi tällä kaudella ensimmäiset miesten pelinsä pääsarjatasolla.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Unohdat tärkeimmät. Masin ja Lööf poistuvat joukkueesta ja molemmat kuuluivat tärkeimpiin pelaajiin.
No katotaan ny viä, lähteekö Masin ja kuten todettua "P-Amerikkaan lähtee kuka lähtee". Lööfin lisäksi myös Räty ja Mäntykivi voi sinne mennä tai sopimuksen alasistakin kuka vaan jos tarjous sopiva.
Niitä ei järkeä listata.
 

Lavis

Jäsen
-Kontiola (Tuleva kausi ois ollu selviytymistaiselua)
-Jokipakka (Kohtuulliset pleijarit, mutta hinta/laatusuhde pahasti pakkasella koko kausi huomioiden)
-Haapala (Loukkaantumisalttius+heikot pleijarit)
-Sebok (Jatkoa ei edes tarjottu)
-Tuulola (Ei riitänyt)
-Ruokonen (Ei riittänyt)
Ruokosella on sopimus ensi kaudesta + optio sitä seuraavasta.
 

Freshi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomi, Ikonen, Parikka ja ennen kaikkea Virtanen. Siinä on porukka joista olen tosi tyytyväinen että jatkavat Ilveksessä ensi kaudella. Lähtijöitä on paljon mutta lähinnä Tsekkikaksikkoa Masin ja Langhamer tulee ikävä.

Virtanen on kyllä käsittämättömän hieno kaveri, nyt vasta katsoin tuon haastattelun pronssipelin jälkeen. Toivottavasti on kapteenistossa ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös