Ilari Filppula – taikuri Turussa

  • 65 963
  • 220

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Filppulan vois mun puolesta vaikka myydä tämän pelin jälkeen. Kauden tärkeimmät pelit ja meidän ykkössentteri on joukkueen huonoimpia hyökkääjiä. Ajatus Filppulan kolmossentterin roolista ensi kaudelle on kaunis mutta tuskin toimisi varsinkin kun katsoo kenellä sopimukset jatkuu ensi kaudelle. Nopeutta tarvitaan lisää.

Minne sen Filppulan myisi? Mestikseen? Aika on ajanut Filppulasta ohi. Yhtä loistosyöttöä vastaan nähdään puolen tusinaa kiekonmenetystä. Filppulan vauhti ei enää riitä Liigaan, ja kolmosketjuun häntä on turha istuttaa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei todellakaan Filppulalle enää jatkosopimusta. Aika on ajanut miehestä ohitse ja nyt on aika antaa tilaa nuoremmille ja nälkäisemmille kavereille. Filppula kieltämättä jakelee satunnaisesti hienoja syöttöjä ja tekee joskus oivaltavia ratkaisuja hyökkäyspäässä, mutta se ei riitä. Kokonaisvaltainen pelaaminen on heikkoa, eikä nopeus enää riitä alkuunkaan. Kolmoskentässä hänellä ei tee yhtään mitään ja turha yhtä paikkaa kokoonpanosta on varata sen takia, että Filppula pelaa muutaman kerran ylivoimalla yhdessä pelissä.

On ollut parhaimmillaan huikea pelaaja, mutta nyt on aika katsoa totuutta silmiin ja todettava, että nuoremmat menevät ohitse sekä oikealta että vasemmalta. Ei vain pysy vauhdissa mukana. Jos Tepsin joukkue on kokematon ja nuori ensi kaudella, niin Filppula ei ole mikään johtava pelaaja, joka ottaa joukkueen reppuselkään ja omalla esimerkillään ja toiminnallaan on kääntämässä joukkueen suuntaa. Filppula on pelaaja, joka vajoaa muiden mukana. Esimerkiksi tänään ja eilen oli joukkueen huonoimpia pelaajia, vaikka kokeneen kaartin edustajana pitäisi olla taistelemassa etulinjassa. Kyllä nyt pitää antaa tilaa nuoremmille ratkaisijoille ja kiittää Filppulaa menneistä vuosista ja toivottaa hyvää jatkoa sekä onnea uusiin haasteisiin.

Se, että Filppula jakaa muutaman hienon syötön per peli, niin ei riitä. Pitäisi auttaa joukkuetta muutenkin. Hän ei tosiaan ole mikään vastuunkantaja ja keskikastin tai alemman kastin joukkueen johtava pelaaja.
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Luojan kiitos tälle kaverille ei ole tehty loppuelämän sopparia kuten sille toiselle koukkupolvelle. Jos olisi Kalliomainen tsemppari ja/tai olisi parhaimmillaan kovissa paikoissa, niin laskevallakin käyrällä voisi jatkosopparia tehdä. Mutta kun ei ole, niin ei jatkoon.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
18v Hirvonen vei viikonlopun molemmissa peleissä Filppulaa. Taitaa olla aika todeta, että Liiga on liikaa hänelle ensi kaudella, vaikka tehopisteitä onkin vielä tehnyt mukiinmenevästi niin luisteluvauhti ei tule ainakaan jatkossa kasvamaan. Ja kun ei varmaan millään pienellä rahalla pelaa niin niilläkin euroilla voisi hommata pari vähän nälkäisempää kaveria.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista nähdä, että minne Filppula tekee diilin ensi kaudesta. On aikamoinen luksuspelaaja, joka täydentää huippujoukkuetta hienosti, mutta missäköhän näin kangistuneelle pelurille vielä olisi tarvetta? Ja ennen kaikkea mihinkä miehellä itsellään on kiinnostusta lähteä, kun on perhettä ja rahaakin on jo uralta kertynyt melko mukavasti. En valtavasti yllättyisi, vaikka laittaisi jopa hokkarit naulaan. Toki voi olla, että Tepsi erehtyy tarjoamaan ensi kaudellekin vielä jatkoa, kun välikausi lienee tulossa ja koko joukkuetta ei haluta räjäyttä.

Paljon lämpimiä muistoja Ilarista kyllä on ja aina viimeisen päälle herrasmiespelaaja hän on ollut. Eikä se hänen vikansa ole, että Tepsi on tarjonnut nostalgiapärinöissä kolmen vuoden pahvia, jonka myötä hän on edelleen Liigan TOP-3 pelaaja palkoissa mitattuna. Ekalla kaudellaan Filppula toki oli sen arvoinen, mutta viime kevät ja tämä kausi eivät ole olleet millään mittarilla riittäviä. Vertaa johonkin Lukon Danforthiin jne. muihin ykkössenttereihin niin ehkä tästäkin diilistä voidaan vähän ottaa oppia tulevaisuuteen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Taikurin tilanne on sangen erikoinen. Perinteisen jäähdyttelijän pisteet nuo ei ole, päinvastoin eli on edelleen pystynyt ryppäissä tekemään noita syöttöjä, mutta kokonaisvaltainen peli sakkaa. Tuntuu, että etenkin tällä kaudella ollut tehokas tavallaan ”väärissä peleissä” eli epäorganisoituja/laiskasti sillä hetkellä pelaavia joukkueita vastaan ja kuten eilen kun olisi niitä maagisia tarjoiluja kaivannut, niin väsyneeksi jäi. Osa seuroista vastaan osaa jo Ilua vastaan pelata selkeästi ja kontaktit ovat Filppulalle myrkkyä. Johtajuutta Ilu ei ole pystynyt koskaan pisteellään näyttämään kun on joukkueella vaikeaa, vaan lätty osuu lapaan ainoastaan voittoputkessa.

Tekisi pahaa nähdä toisaalta Filppula missään muussa seurassa liigassa, niin tepsiläiseksi hän on pelannut itsensä minun silmissäni. Voi kuitenkin olla, että haluaa maisemaa vaihtaa jos rooli pienenee. Epäilen kuitenkin että Filppula on sellainen yleisön lemmikki, että halutessaan saa jatkopahvia varmasti Tepsiltä, jos jatkaa haluaa. Hänen ympärillään on edelleen tietty taikurimainen vivahde ei vähiten edelleen 2010 mestaruuden takia. Lopettaminenkaan tuskin on kaukana, rahat on tahkottu ja liigoja nähty enkä jotenkin näe häntä missään Italian liigassa lontustelemassa.

Tosiasia kuitenkin on, että muuhun kuin yv-kapellimestariksi hänestä ei ole, mutta sen hän osaa edelleen paremmin kuin kukaan liigassa, näin väitän.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Filppula kolmosen tai kakkosen laidalle, siihen sopivalla palkalla niin varmasti on hyvä lisä ensi kauden tepsiin. Pelaa sitten YV:t.

Sikäli Filppula on vedenjakaja pelaaja, että jos jatko tehdään niin TPS:n johto haukutaan osaamattomiksi. Ihan sama, millä palkalla tai sopimuksen pituudella. Jos taas Filppula menee toiseen seuraan ja paukuttaa pisteitä, niin itketään miksi Filppula päästettiin muualle. Toki välttämättä samat nimimerkit ei huuda vaihtoehtoisesti molempia asioita, mutta kuitenkin. Jos ei Filppula lopeta, niin veikkaan että TPS johto saa kannattajilta lokaa niskaan Filppulasta ensikaudella.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ei kai Filppulaa ruveta sen tähden sainaamaan, että estetään hänen mahdollinen pelaamisensa jossain muualla. Jo on aikoihin eletty, jos rekryjä tehdään tällä perusteella. Jos hän saa muualta mieleisensä sopimuksen, niin terve menoa sinne tai jos lopettaa koko pelaamisensa niin sitten lopettaa. On todella vaikeata nähdä, että TPS:n kannattaisi enää hänelle jatkoa tarjota.
Kannatta muistaa, mikä on Filppulan palkka. Sillä palkalla saadaan satavarmasti loistava pelaaja korvaajaksi, jos rekryn tekijä on täysissä sielun ja ruumiin voimissa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Kyllä Filppulalta voisi ottaa kulmamittarilla lukemat polvista ja sen perusteella katsoa palkkaa jos aikomuksena on tarjota jatkoa. Puutteita erityisesti asennepuolella nähdäkseni.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kyllä Filppulalta voisi ottaa kulmamittarilla lukemat polvista ja sen perusteella katsoa palkkaa jos aikomuksena on tarjota jatkoa. Puutteita erityisesti asennepuolella nähdäkseni.
Aika epärealistiselta tuntuu ajatus, että Filppula suostuisi jatkosopimukseen 1/3 osa palkalla nykyiseen verrattuna. Se palkkataso nimittäin olisi oikean kokoinen kolmosketjun pelaajalle ensi kaudella.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän se voisi olla parempi katsoa eteenpäin. Montako maalia kaudessa niistä Filppulan poikkikentän lättysyötöistä tehdään? Tepsin ylivoima on ollut tällä kaudella melko hyvää. TPS on tehnyt yhteensä 35 ylivoimamaalia. Sarjan paskin yv-joukkue KalPa on tehnyt 22 yv-maalia. Ilman Taikuriakaan Tepsin ylivoima tuskin olisi ihan sarjan huonointa ollut. Pajuniemikin on paukuttanut enemmän yv-maaleja Larssonin siniviivalta tarjoamista siirtokiekoista kuin Filppulan poikkikentän syötöistä. Filppulan panoksen ei voi oikein nähdä lisäävän yv-maalien määrää kauden aikana kuin enintään noin 5-10 maalilla. Välttämättä ei näinkään paljoa, riippuen tietysti siitä millaisia pelaajia saataisiin tilalle. Välttämättä ylivoiman ei tarvitse heikentyä ollenkaan. Sarjapisteissä vaikutus on vielä pienempi.

Ylivoiman lisäksihän Filppula pelaa myös alivoimaa ja on siinä ollut Korpikosken kanssa nähdäkseni ihan ok parivaljakko. Olisiko Filppulan rooli siis 13. hyökkääjä, joka pelaa yli- ja alivoimat? Kolmoskentän laidoilla näkisin mieluummin nuoria ja nälkäisiä pelaajia.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Mielestäni Pärssinen on ollut joulun jälkeen yvllä Ilaria parempi. Pärässä haisee tai sanotaanko, että vähän jo tuoksuu pieni kaukalo ja pelinopea ajattelu. Teho ennen taidetta ja tehon kautta sitä taidetta vasta tuleekin - vrt kanukkien tapa hoidella yvt neliötä rutistaen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Hienoa ulostulo Ilarilta. TPS:n ylivoima olisi lähellä liigan kärkeä, jos joukkueessa olisi edes 1 pakki, ketä osaisi vetää tai saisi edes maalille asti kiekon. Nyt pelkästään Filppulan tai Pärssisen poikki syötön varassa ylivoima.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ylivoiman toimimattomuudesta menee koko kauden osalta suuri osa Sundin piikkiin. Viime kauden 35 pinnan jälkeen häneltä varmasti odotettiin vastuunkantoa ykkösylivoimassa, mutta ei ole siihen ollut kykeneväinen.

Larsson on ollut koko kauden osalta ikään kuin niissä saappaissa, jotka Sundille asetettiin. Hyvin Larsson on pelannutkin, mutta veto on sellainen lehmän henkäys, että kakkosylivoimaan joutaisi. Sundilla pitäisi ne fyysiset ominaisuudet ykkösylivoiman pakiksi olla, mutta peli on ollut koko kauden niin jumissa, että ei häntä siihen ole voinut laittaa. Larsson on huonosta vedostaan huolimatta liikuttanut kiekkoa tosi hyvin ainakin Sundiin verrattuna.

Vaikka Bonon aikanakin ylivoima oli melko yksipuolista niin ylivoiman osalta kausi olisi saattanut olla aika toisen näköinen mikäli laukojina olisivat olleet Paju ja Bono, syöttelijänä Filppula ja maalin edessä rouhijana Korppari.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Hienoa ulostulo Ilarilta. TPS:n ylivoima olisi lähellä liigan kärkeä, jos joukkueessa olisi edes 1 pakki, ketä osaisi vetää tai saisi edes maalille asti kiekon. Nyt pelkästään Filppulan tai Pärssisen poikki syötön varassa ylivoima.

Tuossa roolissa pyörivät Sund ja Larsson. Onko ketään muuta edes koitettu? Miksei?
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Tuossa roolissa pyörivät Sund ja Larsson. Onko ketään muuta edes koitettu? Miksei?
Piti oikein tarkistaa puolustajat kenellä sopimus TPS:n kanssa. En löytänyt ketää kenet voisi laittaa tuohon rooliin. Lukka olisi ollut ja pelannutkin ylivoimaa, mutta teki Olssonille tilaa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Tuossa roolissa pyörivät Sund ja Larsson. Onko ketään muuta edes koitettu? Miksei?

Kenet sinne voisi laittaa, jos ei noita kahta? Forsström? Piskula? Pakistossa ei yksinkertaisesti ole kunnon ylivoimaan kykeneviä pelaajia tällähetkellä.
 
Ilarista ei kritiikkiä irtoa vai miten se meni..?


Kyllä itse vielä antaisin Filppulalle vuoden jatkoa, etenkin, jos on kopin johtavia pelaajia (vaikka palstatotuus tietysti onkin päinvastainen). Kapteeni Korpikoskelta voisi odottaa enemmänkin tuollaista johtamista, toivottavasti löytyy tv-kameroiden ulkopuolella.

Nyt on pakko kysyä, kukas perkele tuo yrmy harvahapsinen peiliinkatsomisesta puhuva herra on? Tuntuu etten ole eläissäni nähnyt tuon näköistä miestä TPS-nutussa. Kuka perkele?
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kenet sinne voisi laittaa, jos ei noita kahta? Forsström? Piskula? Pakistossa ei yksinkertaisesti ole kunnon ylivoimaan kykeneviä pelaajia tällähetkellä.
Toistan itseäni.. Koittaisin ehdottomasti Viroa.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Kiitos ajastasi TPS:ssä Ilari. Ja erityisesti kiitos kaudesta 2009-10.

Nyt on aika mennä eteenpäin ja jatkossa Ilaria kannattaa muistella tässä säikeessä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös