Iisalmen Peli-Karhut 2022–2023

  • 28 571
  • 98

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Korhonen pelasti sitten yksilösuorituksillaan pisteitä IPK:lle.

Hyväriseltä pitkästä aikaa taas kaamea suoritus tuomarin roolissa. Ei hylännyt Hermeksen selkeää potkumaalia vaikka tarkistivat 10 minuuttia tilannetta ja katsomosta screeneiltä näkyi joka kuvakulmasta että jalkapotkulla menee sisään, ja heti perään pilli suussa katseli kun Sippala kaadettiin puolittaisessa läpiajossa. Onneksi Neva?? (ei varmaan voinut olla Hyvärinen??) paikkasi tilanteen ja antoi jatkoajalla väärän pitkäkiekkotuomion jälkeen tasoitusta ja vihelsi Kalajanniskalle todella kevyen estämisjäähyn kun Cotton "hieman" korosti estämistilannetta. Ylivoima tietysti ratkaisi pelin jota Hyvärinen yritti viedä Hermekselle pitkävetolappu 2 merkinnällä taskussaan kun Mestis ei maksa palkkaa tarpeeksi peleistä. /meni tunteisiin
 

Aplus

Jäsen
Tänään taas mennään Kankaan montussa. Vastaan tulee Hermes jolta ei varmaan ilmaisia pisteitä tule. Hieman taas harmittaa että hyvin pelannut nelosketju Kivi-Soijärvi-Gallet on ollut pari peliä sivussa ja on kierrätetty vaikka mitä ukkoa KalPasta. Vanha nelonen oli kuitenkin monessa pelissä melkein paras ketju kun Sippaloilla on ollut apina selässä jo ties kuinka pitkään. Paperilla KalPan lainojen pitäisi olla kovaa valuuttaa mutta sitten tositoimissa on melko pehmeää kuten Koposenkin pelistä nähtiin. Toisaalta Lantta pelaa elämänsä peliä KalPassa ja sai sulatettua umpijäisen Kantolan taas liigakiekkoilijan tasolle joten takaisinpäinkin tarvitaan pelimiehiä. Lantta ei ole tulossa tänä keväänä takaisin.

Tämän päivän KalPa lainoista voidaan sanoa usean kymmenen pelin kokemuksella että Korhonen ja Vallius ovat melkein Pietilänopeita luistimilla mutta eivät todennäköisesti saa rantapalloakaan sisään jalkapallomaaliin.

Voittoa tietysti odotellaan kun Randelin ja The Ylivoima on aivan timanttista. Näillä kai sitä kliseisesti pärjätään. Puolustuspäähän jos saisi toivoa että ei perinteistä 5x läpiajoa anneta vastustajalle.
Ei ihan tuo rantapalloennustus tällä kertaa sattunut:)) Korhonen ja Vallius selkeästi joukkueen parhaat. Kun ajattelee että Lieksan Hurttien juniori Valliuksella toinen kokonainen miesten peli niin suoritus oli todella upea. Jos sukunimi alkaisi "K" kirjaimella ja toinen kirjain vielä olisi "a" niin varmasti olisi Kalpassa pelannut jo pitkään, olisi kuitenkin parempi aihio kuin kaksi Ka-alkuista serkusta:) Pelaamaan pitäisi viimein päästä.

Ylivoima näyttää kyllä hyvältä, siinä kallis tsekkikin on varmaan parhaimmillaan...
 

Karvanaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Tzuizin kanssa samaa mieltä ketjusta kivi-soijärvi-gallet. Sellainen kunnon vanhanajan häärintäkolmikko ettei paremmasta väliä. Vastustaja ei aina oikein tiennyt missä mennään. Saivat pelin suunnan usein käännettyä. Tekivät usein ratkaisuja jota ei osattu odottaa. Raatajaketju, jolle onnistumisia soisi enemmän. Niitä omia ukkoja on ikävä.

Tuomaritoiminnasta olen ihan samaa mieltä. Samaa tasoa kuin Hermeksen valmentajan kommentit pelin jälkeen.

Korhonen ja Wallius olivat kyllä sellaisia vipeltäjiä että toivat lisäpotkua Karhulaumaan,kuten Aplus kirjoittikin.
Ja kyllä se Werbik sieltä esille nousee. Ei hauki jatkuvasti ui, se vaan iskee kun paikka tulee
Ollaan monasti mietitty että miltähän pelaajasta tuntuu tulla lainalle "alempaan" sarjaan. Pelaako näyttöhaluista ketä, tai mitä kohtaan? Kaikkihan haluavat pelata, siitä ei ole kyse. Eihän kukaan liiga rosterista "tiputettu" pelaaja vedä nollat taulussa tääonvaanmestistä tyyliin? Otan päinvastaisen esimerkin. Viimekaudella kun IPK: rosteri oli tosi hajalla ja ukkoja jouduttiin hakemaan vaikka mistä, niin parissa pelissä oli Kalajoelta suomi-sarjan miehiä. Yrittivät ihan kaikkensa, vaikka taidot ei välttämättä riittäneet.
 

Easy Play

Jäsen
Hyvä nousuyritys eilisessä kolmannessa erässä, mutta ei riittänyt nyt jatkoajalle tai voittoon saakka. Kaksi erää olikin kyllä sellaista hiihtelyä, että hirvitti. Hävittiin kyllä ihan kaikissa asioissa Ketterälle ja erikoispelaaminenkin takkusi. Sitten vielä älyttömiä väärä vaihto jäähyjä. Lisäksi vielä Pietilän ikävä loukkaantuminen. Toivottavasti hänelle ei käynyt pahemmin. Kevättä kohti mentäessä pitää saada peli toimimaan heti alkuun, eikä antaa vastustajan viedä noin pahasti kahta erää. Raskasta on koittaa voittaa pelejä yhdellä pelatulla erällä. Tietysti vastustaja oli nyt kova, eikä mitään heiltä pois. Ketterä ansaitsi eilisen voittonsa.
Nyt vaan kohti kolmen pelin työviikkoa ja niistä voitot kotia ehjillä 60 min peleillä.
 

Karvanaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Hyvä taistelu oli kyllä lopussa, mutta peli kestää sen 60 minuuttia ja jalkeilla pitää olla heti alussa. Härkönen sanoikin hyvin haastattelussa, että meneekö joukkueen herättely ainostaan valmentajan piikkiin,vai olisiko vastuu myös pelaajilla. Joukkuelajien sudenkuoppa? Yksilölajeissa kuten kamppailulajeissa, nukkuminen näkyy heti,häviät heti alussa. Ei voi mennä vaihtoaitioon ja toivoa että muut hoitaa homman. Tuossa toivoisin ammattiylpeyttä enemmän. Kotona ollaan kyllä heti alussa hereillä, sama syke vieraskaukaloihin niin hyvä tulee. Ketterä oli alussa vahvempi ja IPK köysissä. Toivottavasti hyvää oppia saatiin kevään kahinoita varten.
Kalpan lainat pelasivat kyllä hyvin ja uhrautuvasti joukkueen eteen.
Tuo yhden maalivahdin taktiikka vetää kannattajan hermot tiukille. Viikolla kolmen pelin tärkeä putki ja jos Randelin vaikka sairastuu. Eihän tuo mitenkään epätavallista näin viruskaudella olisi. Aina pelipäivänä jännitys, kuka maalissa. Tämä ei ole kakkosmaalivahdeilta pois, näytönpaikkoja vaan kehiin. Nyt vaan kaikki pisteet ovat tärkeitä.
 

Big Bear

Jäsen
Lantta sai odotetustikin reilun vuoden mittaisen sopimuksen KalPaan ja onnea hänelle siitä. Hänen piti olla meidän ykkössentteri tällä kaudella, mutta aika vähiin jäivät ilon hetket. Ensin pitkä loukki ja tervehdyttyään käytti saumansa liigan puolella.
Tuskinpa IPK ketään enää hankkii, toki täydennystä tulee varmaankin KalPan nuorisokaartista.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Nyt ollaan valahdettu sarjataulukossa kuudenneksi ja tätä menoa Keupa, Kiva tai Koovee tulee lähelle ja mahdollisesti myös ohi..
Peli on jumissa pahemman kerran.
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
Vähän väsynyt oli joukkue kun odotin kovaa vastusta ja hieman yllättäen täydet pisteet Joensuuhun. Odotin enemmän että jatkoajat kutsuu peleisssä kun JoKP alkanut parantaa peliä ja IPK nyt ollut odotetun kova odotetusti.
Paljon teidän 1 kenttä sai peliaikaa.
Oliko vähän liikaa kun kuormitus kova kahteen tiettyyn kentälliseen
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Vähän väsynyt oli joukkue kun odotin kovaa vastusta ja hieman yllättäen täydet pisteet Joensuuhun. Odotin enemmän että jatkoajat kutsuu peleisssä kun JoKP alkanut parantaa peliä ja IPK nyt ollut odotetun kova odotetusti.
Paljon teidän 1 kenttä sai peliaikaa.
Oliko vähän liikaa kun kuormitus kova kahteen tiettyyn kentälliseen
Yllättäen.. etkö katsonut veikkauksen kertoimia..sieltä näkee, kumman voitto on yllätys, ei fanien mielikuvista.
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
En katsonut kertoimia kun en niihin juuri perusta. Kaikille joukkueille tulee hyvät ja huonot jaksot.
Joensuu on totuttu että kevään lähestyessä peli alkaa parantua mutta se että IPK oli vaisu hyökkäyspäässä niin yllätti vaikka olihan meidän paketti hyvin kasassa ja luistin liikkui paremmin varsinkin tänään
 

Big Bear

Jäsen
Nyt ollaan valahdettu sarjataulukossa kuudenneksi ja tätä menoa Keupa, Kiva tai Koovee tulee lähelle ja mahdollisesti myös ohi..
Peli on jumissa pahemman kerran.
Joo, näin keittiöpsykologista vaikuttaa sille, että pelaajilla on niin pää kuin jalatkin jumissa. Viime kaudella oli joukkueella synkkä jakso joulu-tammikuussa. Tuli vaan mieleen, että johtuuko nämä erityisen surkeat pätkät vääränlaisesta treenaamisesta vai mistä? Fakta on kuitenkin se, että nykyisellä materiaalilla pitää pystyä huomattavasti parempaan.
 

Big Bear

Jäsen
Tänään Hokki. Karhuilla on aika paljon kalavelkoja maksettavana, sillä Hokki on kauden kolmesta aikaisemmasta kohtaamisesta vienyt pisteet 7-2. Ollut todella veemäinen vastustaja, ja toivottavasti ei mene IPK:lla lataus yli. Werbikiltä odotan edelleen enemmän, mutta sai sentään aika pitkän maalittoman putkensa poikki torstaina. Espoo-peli olikin koko joukkueelta todella lupauksia antava muutaman heikomman esityksen jälkeen. Kyllä tuo joukkue osaa pelata ja menestyä tämän kauden sarjassa, kunhan vaan kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Edelleen olisi ainakin nelossija runkosarjassa otettavissa, eikä RoKikaan ole karannut tavoittamattomiin. Isoja panoksia runkosarjan kaikissa lopuissa peleissä - ja sehän on hienoa niin pelaajille kuin meille katsojillekin.
 

Big Bear

Jäsen
Vituttaa niin paljon ettei veri oikein kierrä. Tyypillinen esitys tällä kaudella Hokkia vastaan. No, onneksi eivät taida kajaanilaiset päästä pudotuspeleihin, niin ei tartte pelätä että Hokki tulisi vielä tällä kaudella vastaan.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Olisihan se mahtavaa kohdata vielä joskus keväälläkin, ei tunnetta puuttuisi ja molempien fanien olisi helppo käydä myös vieraspelissä. Nämä paikalliskamppailut on kyllä hyviä pelejä. Iisalmessa hieno tunnelma ja pöhinä seuran ympärillä muutenkin. Werbik ja Randelin voi viedä Ipk:n tänä keväänä pitkällekin? On toki muitakin mutta noilta odotan itse kyllä roolia. Kyllä Kajaanissakin ajoittain vielä hyvä tunnelma hallissa
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Mitä sille raikkaalle pelille on käynyt näin kevään kynnyksellä vai kusetetaanko siellä muille ansaa??
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Viaton kysymys: Onko Härkösen kanssa käynyt aiemminkin näin, että kauden mittaan homma hieman lopahtaa ja kevättä kohti käyrä on alaspäin hurjan alkukauden jälkeen? Jokin muistikuva on asiasta, mutta saattaa olla ettei se perustu mihinkään.
 

Easy Play

Jäsen
Henkinen kantti näyttää nyt joukkueella olevan koituksella. Nyt tarvitaan sitä kuuluisaa ”käärmekeittoa” ja vielä enempi joukkueeseen henkisesti johtavia pelaajia. Tarvitaan kunnon leadereitä, jotka antaa maksimaalista omaa suoritusta ja potkii koko joukkuetta eteenpäin ja kannustaa/vaatii muitakin pelaajia antamaan parastaan joukkueen eteen. Joukkue on hyvä ja laadukas, nyt pitää saada vaan tulos kuntoon. Huttunen näytti eilen hyvää esimerkkiä aktiivisuudella ja blokkaamalla laukauksin, vaikka teki varmasti kipeää. Toivottavasti saadaan kapteeni kuntoon nopeasti.
 

Big Bear

Jäsen
Henkinen kantti näyttää nyt joukkueella olevan koituksella. Nyt tarvitaan sitä kuuluisaa ”käärmekeittoa” ja vielä enempi joukkueeseen henkisesti johtavia pelaajia. Tarvitaan kunnon leadereitä, jotka antaa maksimaalista omaa suoritusta ja potkii koko joukkuetta eteenpäin ja kannustaa/vaatii muitakin pelaajia antamaan parastaan joukkueen eteen. Joukkue on hyvä ja laadukas, nyt pitää saada vaan tulos kuntoon. Huttunen näytti eilen hyvää esimerkkiä aktiivisuudella ja blokkaamalla laukauksin, vaikka teki varmasti kipeää. Toivottavasti saadaan kapteeni kuntoon nopeasti.
Sekaisin kuin Jokiset eväät on tällä hetkellä Härkösen pakka. Huttunen oli tosiaan eilen niitä ainoita, jotka laittoivat todella itsensä likoon niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Toivottavasti ei loukkaantunut kiekkoa syödessään pahasti. Eilisestä pelistähän olivat myös sivussa Henri Knuutinen ja Alex Cotton. Knuutinen otti ainakin Espoo-pelissä taklaustilanteessa osumaa, eikä Cottoniakaan nähty Espoossa enää kolmannessa erässä jäällä. Toivottavasti kolmikko ei,ole pitkään sivussa. Hankalalta näyttää. mutta valittamalla eivät asiat parane.
 

Big Bear

Jäsen
IPK:n sijoitus runkosarjassa siis kuudes, enkä anna joukkueen arvosanaksi runkkarin osalta yhtään sen parempaa. Sydäntalvella oli kolmossija vielä haarukassa, mutta loppukauden aikana joukkue oli täydellisessä vapaapudotuksessa. Härkösen kommentit lauantain ”junnuRoki” tappion jälkeen olivat paljon puhuvia ja jopa huolestuttavia. Toisia on syytelty, koko joukkue ollut loppukauden aikana ihan hukassa jne.
Viikossa pitäisi saada pelaaminen jiiriin, uskooko siihen Härkönenkään. Nyt vaadittaisiin sitä Iisalmen kaupungin hokemaa typerää ihmettä. Itse en siihen enää usko. Kesälomalle kunhan on ensin otettu neljä kertaa köniin Mason porukalta. Eilen puutttui RoKilta 16 avauksen pelaajaa ja kultakuuppaa kantoi yhdeksänneksi tehokkain pelaaja, siltikään ei ollut meistä kunnolla edes haastajaksi. Hävettäisi, jos kuuluisin tuohon porukkaan.
 

Dicehero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Kuopion KalPa, IPK
Jos olisin ollut bussikuskina lauantain pelin jälkeen, olisin paluumatkalla pysäyttänyt bussin parikymmentä kilometriä ennen Iisalmea ja laittanut koko porukan kävelemään ja ajellut itsekseen varikolle. Siinä olisi joukkueella ollut vajaa viikko aikaa miettiä syntyjä syviä ja taaperrella takaisin hallille.
 

Karvanaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Kaikki oli joukkueen omissa käsissä, mutta niin vaan sulaminen kuudenneksi tapahtui. Roki vastassa. Rovaniemellä kova kiekkobuumi menossa ja hienoa lukea mitä kaikkea uutta siellä kehitetään myös pelitapahtuman ympärille. Lisäksi joukkue pelaa hyvää, suoraviivaista ja fyysistä jääkiekkoa.

Isokarhun tavoin katsoin Härkösen haastattelua epäuskoisena. Ennen tärkeimpiä pelejä aletaan puhumaan syyllisten etsinnästä. Ihan käsittämätöntä. Onko jo luovutettu ennen kiekon tippumista jäähän? Nyt vanhoilta pelaajilta ja kapteenistolta on sitten syytä odottaa joukkueen sytytystä ja nostoa reppuselkään. Härkösen eväät (lue burgerit) taitaa olla lopussa. Vai oliko kaikki haastattelussa pelkkää psyykkausta ja paineitten asettamista Rokille

Totuus on että maaleja päästetään liian helpolla. Vastustaja päästetään hyville tekopaikoille helposti. Itse pyöritään hyökkäysalueella väkkäränä laidoilla ja kulmissa, mutta sieltä niitä maaleja harvemmin tehdään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös