Iisalmen Peli-Karhut 2021–2022

  • 79 032
  • 257

Big Bear

Jäsen
Aleksi Hämäläinen pelasi tosiaan viisi kautta seurassa ollen IPK:n Mestis-ajan luottoratsuja. Kaikkea hyvää Puolan valloitukseen! Toivottavasti vielä joskus vetää karhupaidan ylleen.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Kokkola lähti Koskisen seuraksi Ruotsiin, joten melko uusiksi menee keskikaista. Saataisko tällä viikolla uusia sopimuksia vai kyselläänkö huhuja?
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Sieltä tuli odotettavissa olleet jatkosopimukset Nevalaiselle ja Mäntylälle. Enää ei oikeastaan puutu kuin 2. ja 3. hyökkäys ketjut sekä muutama pakki.

Hämäläinen - Seppälä - Maya
Kapanen - X - X
Mäenpää - X - Katosalmi/X
Timonen - Suhonen - Nevalainen

X - Bast
X - Mäntylä
Korhonen - Järvinen
Määttä -
Hjorth

Pakarinen - Jatkola
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Artyom Pugachyov at eliteprospects.com onkos ylä-savossa liikkunut huhuja että olisiko tämä kaveri tulossa yhteistyösopimuksella KalPa/IPK paitaan?

Ei ole omaan korvaan mitään sellaista kuulunut, mutta siellä on jotain tämän tyylistä viritystä taustalla. Jostain luin, että Mestikseen on tarjottu useita venäläisiä pelaajia, joten sekin tukisi tätä mahdollista siirtoa.


Edit. Tilastojen valossa ei pitäisi olla mitään asiaa liigaan ja oisko edes tekijä mieheksi mestikseen? Toisaalta hän on ollut tsska:n MHL joukkueen kapteeni pari viime kautta, joten olisiko pelilliset avut sitten muualla kuin pisteiden teossa. Vaikea on toki skautata Venäjän sarjoja ja tilastot saattaa valehdella melko paljon.
 
Viimeksi muokattu:

KeijoEnsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ensi kaudeksi Kankaan monttuun tulee viihdyttämään ja toivottavasti myös tehoilemaan tervetullut paluumuuttaja vahvistamaan hyökkäystä…
 

Dicehero

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, IPK ja Philadelphia Flyers
Huttunen Ruåttiin:
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit

Ihan jees pelimiehet sieltä tuli pienen hiljaiselon jälkeen. Oikeastaan jokaisesta tiedetään mitä saadaan ja jokaisella on varaa vielä nousta seuraavalle tasolle.

Tällä hetkellä on kasassa 8 hyökkääjää, 6 pakkia ja 1 maalivahti
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Taitaa olla niin, että viime kauden häntäpään joukkueet haalii itselleen parempia pelaajia kun tosiasia on se, että kaksi joukkuetta tippuu sarjasta kauden päätteeksi, joten moni joukkue vahvistuu edelliseen kauteen nähden ja sarjan voimasuhteet tasoittuvat.
Tämä tietysti vähän huolestuttaa tässä vaiheessa kun joukkueenrakennus on vielä kesken.
Kolme viikkoa on aikaa ensinmäisiin harjoituspeleihin ja lyhyellä matikalla laskettuna sisään tulisi vielä 5-6 hyökkääjää, 2 pakkia sekä yksi maalivahti.
Hyökkääjistä 3-4 on tulosyksikön pelaajia sekä 1-2 täytemiestä. Yleensä lainapelaajat on varmistunut juuri ennen kauden alkua tai alkukauden aikana, joten niitä saadaan varmasti odotella. Tiedä sitten kuinka paljon luotetaan kalpa lainoihin vai täytetäänkö puuttuvat palaset omilla pelaajilla.
 

Puttepossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjalaisen mikkihiiret (23-24)
Kanadalainen maalivahti Cody Porter on mahdollisesti saapumassa Iisalmeen ensi kaudeksi. Mitenkähän Jatkola sopii tähän kuvioon, jos näin on?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kanadalainen maalivahti Cody Porter on mahdollisesti saapumassa Iisalmeen ensi kaudeksi.

Vähän alkaa aina varoituskellot kilkattamaan, jos joku vaihtaa seuraa kovin ahkeraan. Tässä lienee jo aika lähelle ennätystä, 2017-2020 kausilla pelannut peräti 11 seurassa. Toki osa lainoja ja varmaan muutenkin haettu peliaikaa, kun maalivahti on kyseessä, mutta vaikkei nyt mitään hämärää olisikaan, niin kyllä tarpeeksi hyvän veskarin olisi luullut kelpaavan jonnekin koko kaudeksi.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
En oikein lämpeä ajatukselle, mutta mistäs nuista maalivahdista tietää. Tulihan Pakarinenkin viime kaudella "puskista" ja pelasi tosi hyvän kauden.
Tämähän tietäisi sitä, ettei Jatkolalle pelipaikkaa täältä löytyisi.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Karppinen - Seppälä - Maia
Hämäläinen - Bjerselius - x
Suhonen - X - Katosalmi
Timonen - Hirvonen - Nevalainen

Kinnunen - Bast
Järvinen - Korhonen
Määttä - Mäntylä

Porter - Pakarinen

Määrällisesti joukkue alkaa olemaan kasassa, jos muutama Tryout-pelaaja lunastaa sopimuksen ja lisätään vielä pari lainapelaajaa kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Onko kukaan käynyt reenejä väijymässä hallilla? Jos on niin millaista on meno ollut ja miltä uudet pelaajat ovat näyttäneet? Onko hallin käytävillä kuulunut huhuja kenties?
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Kahden harjoitusottelun jälkeen havaintoja:

  • Porter pelasi hyvän pelin Hermestä vastaan ja on teknisesti taitava maalivahti sekä piti paketin hyvin kasassa.
  • Jatkola pelasi kalpaa vastaan vakuuttavasti ja otti muutaman hyvän kopin ja nollasi vastustajan rankkarikilpailussa.
  • Korhonen, Järvinen ja Määttä pelasivat hyvällä tasolla puolustajista ja varsinkin Korhonen tuntui olevan itseluottamusta täynnä ja Järvisen kanssa pelaavat hyvin yhteen.
  • Kinnari pelasi luultavasti itselleen sopimuksen kyseisissä peleissä ollen todella pirteä ilmestys.
  • Suhoselta nähtiin hyvää perus peliä Hermestä vastaan ja olikin sitten takuumiehenä kalpa voitossa kahdella maalillaan ja lähellä oli ettei jatkoilla laittanut sisään kolmatta.
  • Hämäläinen, Karppinen ja Maia ehdottomia kärkipelaajia jälleen tulevalle kaudelle.
  • Bjerselius on nopea luistelija ja käyttää kentällä kokoaan hyödyksi. Otti myös hyvällä prosentilla aloituksia ja Kalpaa vastaan teki myös maalin vaikka hetkeä aikaisemmin missasi läpiajon. Vahvistus.
  • Try-outit sekä junnut pelasivat lähtökohtiin nähden ihan kelvollisesti vaikka muutama maaliin johtava virhe nähtiinkin.
Kaiken kaikkiaan oikein onnistuneet harjoituspelit, joista jäi hyvä kuva missä mennään ja mitä osa-aluetta joukkueessa pitää vahvistaa.
Oma veikkaus on, että haetaan vielä kahta hyökkääjää sekä 1-2 puolustajaa.

Jos lähdetään tällä maalivahti kaksikolla kauteen niin ei ainakaan siihen pitäisi kaatua.
 

Big Bear

Jäsen
Kiitokset "Svenille" IPK:n harkkapelien havainnoista. Reissukiireiden takia jäi kauden avaus omalta osaltani korkkaamatta, mutta hyvin tuo näkyi ainakin tulosten valossa homma karhuilta toimineen. On se veskari Tikkanen kyllä jännä tapaus. IPK:n paidassa ei hirveää luottamusta herättänyt, mutta niin vain liigasoppari on taskussa. Ilmeisesti ei lauantainakaan mitään gamesavereita esittänyt. Me pärjätään varmaan ihan hyvin Porterilla ja Jatkolalla. Taitaa Pakarinenkin olla pian pelikunnossa.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Erikoista ettei seura ole hankinnasta ilmoittanut. Täyttää mielestäni hyvin Saku Kinnusen paikan.


Varmaan tulee useampi sopimus kerralla, joten odotellaan sitä.

Saa kyllä olla melkoinen seppä, jos Kinnusen korvaa, koska ovat kuitenkin lähtökohtaisesti aivan eri pelityyliin pelaajia.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit

Elikkäs Oskari Lammi tuli myös sieltä Puolustukseen ja try-outit Kinnari, Tarvainen ja Prchal ansaitsivat myös sopimukset takataskuun.

Hämäläinen - Kinnari - Maia
Karppinen - Bjerselius - Suhonen
Hirvonen - Seppälä - Katosalmi
Timonen - Tarvainen - Nevalainen
Laakkonen

Saukko - x
Järvinen - Korhonen
Määttä - Lammi
Mäntylä - Prchal
Lappalainen


Porter - Pakarinen / Jatkola

Hyökkäykseen vielä joku täsmä hankinta, mutta jos koko kauden lainoja tulee Kalpasta muutamakin niin hyökkäys on siltä osilta kasassa.
Puolustus on määrällisesti kunnossa, mutta kiekollista johtajaa se vielä kaipaisi x:n paikalle. Bast olisi oiva ukko tuohon, mutta loukkaantumistilanne KalPassa ja hyvät otteet kaukalossa kielivät siitä ettei miestä nähdäkään Iisalmessa.

Hyökkäykseen on itsellä kova luotto, että saadaan 3 tulokseen kykenevää ketjua ja jalkaisa sekä työteliäs nelosketju. Puolustuksesta löytyy jämäkkää peruspakkia ja jos tuohon vielä se kaivattu kiekollinen pakki tulee on sekin osasto kunnossa.

Kaiken kaikkiaan alkaa joukkue näyttää kilpailukykyiseltä ja valmiilta uuteen kauteen!
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Ihan viihdyttävä Suomen Cup peli JHT:tä vastaan. Tulos ei ehkä oikein kerro joukkeiden tasoerosta. JHT iski vastahyökkäyksillä tehokkaasti mutta peli pyöri pitkiä aikoja JHT:n päässä. Katosalmi paukutti pari tolppaa maalin lisäksi. Kinnari on ihan pirteä vahvistus, aikaisemmin pelannut pienessä roolissa? Vantaalla mutta hyvin vetää tuossa ykkösen keskellä.

IPK
+ Ylivoima oli valmista ja vaarallista
+ Hyökkäyksessä kiekko liikkui näyttävästi joka kentällä

- Merkkausvirheitä puolustuksessa joista JHT sai varmaan 3-5 läpiajoa.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit

Minne mahtaa Kristian seuraavaksi matkata? Ois kyllä kova vahvistus, mutta taitaa olla korkeintaan toiveajattelua, että tänne tulisi.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Onko tietoa, josko perjantain toista välierään pääsee katsomaan streamin kautta?
 

KeijoEnsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eilinen peli paikan päällä Espoossa. Kotijoukkue ilmoittautui esityksellään tämän kauden suosikkeihin, niin vahva ja tasapainoinen esitys läpi koko pelin. Mustakeltaiset eivät pärjänneet kamppailussa eikä pelikään ollut vielä varmastikaan halutunlaista, liekö pitkä bussimatka syönyt terävyyden. Kiekot pomppivat eikä hyökkäysalueella päästy maalintekopaikoille, silmiin pistävää oli lisäksi maalinteon kiiman puuttuminen -> pieni kaukalo vaatii suoraviivaista peliä, nyt haettiin turhaan "nättejä" siirtämällä vastuuta kaverille. Toivottavasti huomenna Karhulauma ärjyy kunnolla Montussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös