-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Hieno kausi takana ja pikku hiljaa katseen kääntyy ensi kauteen. Tämän aamun Iisalmen Sanomissa oli vähän juttua jo tulevastakin, eli joukkueen runkoa kasataan ja neuvotteluja käydään. Ketäs sinun papereissa menee jatkoon ja millaisia pelaajia tarvitaan tilalle?
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

Knap

Jäsen
3150 sanan pohjustus tulevalle kaudelle, toivottavasti ei aivan kamalasti ole asiavirheitä, kirjoitusvirheitä tai hutiloitua kirjoitusta.

Edellisen kauden kausiketjun otsikkoon voi vastata kyllä. IPK teki kovan nousun pohjamudista keskikastiin, ja vielä sarjan pienimmällä rosterin koolla. Yksi asia missä myös nostettiin tasoa oli omavaraisuus. Viime kaudella saatiin runsaasti apuja Jukureilta ja KalPalta, niin tällä kaudella KalPalta suostuttiin ottamaan vain koko kauden lainoja, sekä Juusola pariksi peliksi, jotta häntä olisi voinut käyttää pudotuspeleissä mahdollisten loukkaantumisten takia. Ensi kaudella toivottavasti jatketaan vieläkin omavaraisemmalla linjalla, eikä oteta näitä jannekoposia syömään omien pelaajien peliaikaa. Todennäköisesti kausi olisi päättynyt runkosarjaan, mikäli ei oltaisi saatu Kokkolaa, Piipposta tai Kinnusta, joten kyllä tästä kiitosta pitää antaa myös KalPalle.

Asia mikä IPKta selkeästi vaivasi taas, oli ykköstykin puuttuminen joukkueesta, eikä voida puhua edes varsinaisesti hyvästä tehojen jakautumisesta, kun 7 pelaaja ylitti 20 pistettä, kun 9 muulla joukkueella on enemmän yli 20 pisteen ylittäneitä, ja myös paras pistemies on korkeammalla 10 joukkueessa. Ainoat joukkueet, jolla oli yhtä surkeampi tai yhtä surkea määrä yli 20 pisteen miehiä, on TUTO ja Hermes. Hermes hävisi parhaalla pistemiehellä ja leveydellä. TUTO taas oli tasoissa leveydessä, mutta heidän kolme parasta pistemiestä olivat parempia tehollisesti, kuin IPKn paras. IPKn olisi järkevää kalastella tähtipelaaja, joka auttaisi niin markkinoinnissa ja johdattaa joukkuettaan offensiivisilla taidoillaan, koska näitä juhavirtasia kyllä riittää. Aatu on melkein sellainen pelaaja, mutta ei riitä.

Ensi kaudelle varmaan budjetti hieman korkeampi, kuin tälle kaudelle lähtiessä. Pudotuspeleistä tuli lisätuloja varmaan. Viime kesänä tuskin käytettiin kaikkia rahoja, eli säästöjä jäi. Correaleen meni jonkun verran, mutta Correalen löytäessä uuden joukkueen nopeasti, IPK sai säästöä menetetystä rahasta. Eli kun siirtorajalla ei tehty liikkeitä varsinaisesti, niin sinne varatut rahat menevät ensi vuodelle, tai sitten organisaation kehittämiseen. Fanina toivoisin rahojen menevän hankintoihin, mutta ei missään nimessä kipupisteeseen asti. Joukkue joka ainakin paperilla menisi heittämällä pudotuspeleihin, ja hyvillä otteilla myös kotietu olisi mahdollinen.

Vaikka edelliskauden pelaaja-arviot kuuluisivat edelliskauden kausiketjuun, niin aloitetaan silti niillä tämä ketju. Pohditaan myös mahdollista jatkoa ja roolia ensi vuodelle. Numerot perustuvat oletusarvoon kys. pelaajasta, sekä suoriutumiseen omassa roolissaan. Pidän Otto Huttusta esimerkiksi parempana pelaajana, ja arvokkaampana palasena IPKlle kuin Anton Kokkosta, vaikka Kokkosen numero onkin parempi. Ts. eivät ole kovin valideja vertailla keskenään.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Knap

Jäsen
#31 Aleksi Autio: 9+

- Hyvin skeptisesti suhtauduin Aution sopimukseen, koska Leskinen oli ollut edeltävänä kautena melkoinen pettymys mestis kokemusta omaavaksi maalivahdiksi. Olisin kauden alussa toivonut ehdottomasti taustaa hyvänä maalivahtina omaavan jätkän, mutta Autio oli varmasti halvempi ja myös parempi tasoltaan, mitä olisi voinut olettaa. Autio voitti runkosarjassa välillä yksin pelejä IPKlle, mutta välillä sattui myös mustia iltoja, kuitenkin oli niin arvokas pelaaja, että on myös vahva kandidaatti voittamaan parhaan maalivahdin palkinnon. Arvosanaa laskee heikko esiintyminen playoffeissa, vaikka toki koko joukkueen puolustuspelaaminen oli heikolla tasolla, siltikin Autio vaikutti maalillaan epävarmalta. Onhan tässä tulevaisuuden Liigatason maalivahti ilman suurempia ihmeitä.
Sopimus: Kyllä. Vähintään vuosi vielä Mestistä isossa roolissa IPKssa, ehdottomasti jatkoa.

#93 Tuomas Tolonen: 8+

Tolssi oli ihan riittävän hyvä, ja olisi hän voinut yhtä hyvin kantaa IPKn pudotuspeleihin, hänelle ei vaan siunaantunut mahdollisuutta, kun Autio käytti näytönpaikkansa alkukaudesta. Toivon, että Tolonen jatkaa Autionkin jatkaessa, vaikka varmasti pettynyt peliaikaansa, kuitenkin oli edeltävinä kausina ollut aivan maaginen. IPKlla saattoi olla Tolosen ja Aution ansiosta paras maalivahtikaksikko, Kiekko-Vantaa ja TUTO haastaa tässä. RoKi ei pysty haastamaan Hölsän loukkaantumisen vuoksi, enkä ole aivan vakuuttunut, olisiko Reijola vielä hyvän tason ykkösmaalivahti Mestikseen, koska em. joukkueiden kummatkin maalivahdit olisivat.
Sopimus: Kyllä. Ehdottomasti luottomaalivahdille jatkoa, rooli jääne hyvin tämän kauden kaltaiseksi, riittääkö se Toloselle?

#3 Janne Koponen: 5

Tekisi oikeasti mieli antaa Koposelle nelonen, mutta oli siellä iltoja, kun Koponen ei epäonnistunut kuin vain pari kertaa :). En edelleenkään voi ymmärtää järkyttäviä minuutteja, tässä uskoni salaliittoteorioihin vain vahvistuu. Alivoimalla oli ihan ok välillä, mutta muutoin oli kyllä todella käyttökelvoton. Koponen toki voitti tehopörssin, tosin väärästä suunnasta. Jäämme kaiholla muistelemaan Koposen nousuja, jotka jäivät ensimmäiseen mieheen (välillä jo oman maalin kulmalla), helvetin huonoa sijoittumista, vastustajien jahtamista kun oma mies jää maalinedessä vapaaksi, ja maagista kiekon pitämistä viivalla hyökkäyspäädyssä. Harmi, kun emme toivottavasti enää ikinä nää Koposta IPK paita päällä.
Sopimus: Ei helvetissä.

#4 Lauri Heinonen: 8

Late onnistui hyvin omassa roolissaan. Alkukaudesta koitti liikaa tukea hyökkäyksiä ja kuvitteli ehkä avunsa riittävän mestis tasolla offensiiviseen puoleenkin, mutta ensimmäisen loukkaantumisen jälkeen Late puolustamiseen todella vahvasti, ja olikin omassa roolissaan todella hyvä. Ennen pelotti Heinosen pääsy kentälle, mutta nykyään kun joukkueessa hiihtelee kaiken maailman J.K kirjaimisia, niin Late on Jumalasta seuraava. Laten nään kyllä mielelläni jatkossakin kolmannessa parissa isolla AV ajalla.
Sopimus: Kyllä. Kolmannen parin oman pään luuta isolla AV-ajalla.

#5 Otto Huttunen: 7

Olihan Otto melko heikko läpi runkosarjan. Odotusarvo Suomi-sarjasta Mesitkseen oli se, että tässä on ehdottomasti sarjan yksi parhaimmista pakeista, mutta loukkaantuminen hidasti Ottoa entisestään, ja kaihtaa aika paljon fyysistä vääntöäkin. Ei se ole se sama Otto enää. Mestikseen ihan hyvä ns. viides pakki, mutta kärkirooliin ei riitä. Kapteenina varmasti arvokas palanen joukkueelle, ja ehdottomasti toivon ja uskonkin Oton jatkavan Iisalmessa, mutta roolin pitää vain pienentyä, jos ajatuksena olla Mestiksessä muutakin kuin keskitason joukkue. Otto kun saisi ensikaudelle ehjän kauden, ja opettelisi pelaamaan vahvuuksillaan, niin ehkä se rooli voisi taas kasvaa. Tuli tuossa myös mieleen Oton kohdalle sellainen juhaleimumainen urakehitys, voisiko olla? Otto ylivoimaa ja alivoimaa pelaamaan, niissä jätkä on kuitenkin edelleen todella käyttökelpoinen. Laukaus on yksi sarjan parhaista varmasti, ainakin kovuudeltaan.
Sopimus: Kyllä. Toisen, tai kolmannen parin erikoistilanteiden moniosaaja.

#16 Anton Kokkonen: 7½

Ihmettelin kesällä, kun Kokkonen sai vielä sopimuksen, vaikka ei ollut mielestäni mitään käyttöä Mestiksessä. Pelien alkaessa syksyllä sain vain ihmetyksilleni lisää aihetta ja oli jatkuvasti pulassa etenkin omissa. Oikeastaan Kokkonen oli minulle sellainen sylkykuppi, mitä Koponen on nykyään. Suomi-sarja komennuksen jälkeen Kokkonen pelasi välillä hajapelejä, ja oli niissä riittävän hyvä, mutta kuitenkin palasi vielä Hokkiin. Pudotuspeleihin kun on tullut uudestaan sisään, on ollut aivan jäätävän hyvä, ja olisin ehdottomasti valmis tarjoamaan Antonille vielä sopimusta, mutta rooli pitää vain tehdä selväksi, ja sen pitäisi olla 7. pakki alustavasti.
Sopimus: Kyllä. Rotaatiopuolustajaksi, loukkaantumisten myötä ensimmäinen, joka pääsee pelaamaan.

#55 Janne Pirttimäki: 7

Ehkä oletuksena seuralla oli kauden alkuun, että Pirttimäestä kasvaa jo rotaatiopuolustaja edariin, mutta mielestäni sille tasolle ei vielä päästy. Pirttimäki esiintyi ihan pirteästi, ja mielestäni paremmin kuin Koponen, muttei se kyllä peliajassa näkynyt mitenkään, ja joutui hakemaan vauhtia S-Kiekosta. Ensi kaudelle Kokkosen kanssa 7/8 pakiksi rotaatioon, mutta nyt voi oikeasti antaa pojalle edes mahdollisuuden.
Sopimus: Kyllä. Kokkosen jälkeen nokkimisjärjestyksessä seuraava.

#61 Saku Kinnunen: 9

Erittäin hyvä pakki Mestikseen, oikeastaan mietin korkeampaa arvosanaa, 9+ ei olisi myöskään mikään vääryys. Hyvä luistelu ja laukaus, puolustuspäässä kehittynyt valtavasti, ja myös varma kortti rangaistuslaukaus kisassa. Toiseksi paras puolustaja tällä kaudella IPKlta, harmi että Sakulle tainnut olla hieman pakkopullaa IPKssa pelaaminen, eikä tuskin enää ensi kaudella täällä pelaa, veikkaan suunnan olevan Ruotsi ja Allsvenskan. Välillä kun vastustajat saa ylivoimahyökkäyksiä ja Saku ei ole omalla paikallaan, niin monesti menee hieman liukumiseksi, eikä varsinaisesti edes yritä, tuossa näkyy mielestäni hieman hälläväliä -asenne.
Sopimus: Tuskin. Antaisin jatkon itse, mutta hyvin epätodennäköinen jatkaja.

#77 Niko Korhonen: 8½

Ehkä koko kauden suurin yllättäjä, ensi kaudelle loistava TOP-4 puolustaja. Ennakkoon ajattelin, low risk-high reward tyyppinen haku, ja sitähän se olikin. Hyvä 2-suunnan puolustaja, harmittava loukkaantuminen sitten tuli, mutta palannut loukkaantumisen jälkeen ihan vakuuttavasti, vaikka pientä hakemista onkin ollut välillä. Harvoja pelaajia, jotka pääsivät plussanpuolelle tehotilastossa, vaikkakin vain 24 pelin otanta. Toivottavasti jää Iisalmen eikä lähde vaikka juurikin Hermekseen.
Sopimus: Kyllä. TOP-4 puolustaja tulevalla kaudella.

#78 Iiro Sulin: 8


Oletin, että saamme hieman enemmän Sulinista, kuin mitä hän tarjosi. Ei varsinaisesti pettymys, mutta uskoin hänen olevan kunnon mestari omassa päädyssä, silti tuntui olevan välillä ongelmissa. Hyökkäyspäätyyn yllättävän aktiivinen, mutta monesti kyllä menetykseen päättyi nuo ja sitten kiire omiin. Sulinin jatkoa toki puoltaa pelityylinsä, joka kuitenkin sopeutuu Jasin sapluunaan loistavasti. Tuttu jätkä Sinkkoselle, jonka takia tänne ylipäätänsä tuli.
Sopimus: Kyllä. TOP-4 puolustaja.

#91 Damir Galin: 10

Ei tämä arvosana ole edes liioittelua. Jätkä oli aivan maaginen koko kauden, kysyntää löytyy varmasti joka puolelta, ja monesta eri sarjasta. Pelaa joka ilta kovia minuutteja, pelaaja jonka voi laittaa koska vaan jäälle. Ylivoimaa ei onneksi pelannut hirveästi, vaikka olisi siinäkin ollut varmaan aivan kurko, peliaika olisi vaan karannut käsittömäksi. Pelasi eniten näin näppituntumalta, mutta tehotilasto silti parhaiten plussan puolella. Tekee asiat, jotka ovat fiksuja, omaa avut pelata ilkeätäkin peliä, mutta ei hommaa joukkueellensa vaikeuksia senkään uhalla.
Sopimus: Ehdottomasti. Pelko on, että isommissa ympyröissä on kysyntää, ja paljon.


Arvosanoista voikin päätellä, että puolustaminen oli pääsääntöisesti erittäin hyvää tällä kaudella, ja osa-alueittain isoin syy hyvään sijoitukseen runkosarjassa. Puolustuksen ja maalivatien keskiarvo on 7,95, tätäkin laskee Koposelle antamani matala arvosana (ilman Koposta keski-arvo olisi ollut 8,2), mutta 7,95 on kyllä ihan totuus, Koponen laski tuota puolustuksen uskovuutta välillä yksinäänkin. Maalivahtien keskiarvo oli loistava 8,75 ja pelkkien puolustajien 7,75.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Knap

Jäsen
#9 Juuso Nevalainen: 7½

Alkukaudesta ihmettelin, että mitä helvettiä jätkä tekee edustuksen mukana. Hirveitä koukkuja ja toivottomia syöttöjä. Ei kauaakaan, niin Nevalainen alkoi käyttämään nopeuttaan hyväksi enemmän ja on vähän rottamainen pelaajakin tavallaan, joita kyllä mahtuu joukkueeseen pari kappaletta. Ihmettelin, kun joutui KalPan A-junioreihin pelaamaan keskellä kautta, kumman tahto sitten ollut, mutta esityksiltään mielestäni olisi kuulunut edariin koko kauden ajaksi.
Sopimus: Kyllä. Tuskin saa KalPalta enää jatkoa, joten kyllä minä voisin Nevalaiselle sopimusta tarjota. 4. kenttään energiapelaajaksi, ja vastustajia ärsyttämään.

#11 Henri Kivioja: 6

Rehellisesti sanoen oli Kiveä kohtaan isommat odotukset, ja niin taisi olla monella muullakin. Jäi rotaatiopelaajaksi, eikä saanut itsestään irti mitään sellaista, joka olisi puoltanut vaki pelipaikkaa. Pari maalia teki, ja playoffeissa hämmentänyt hyvin kovilla taklauksilla, kun Jeveä tuli paikkaamaan. Ennemmin 14. hyökkääjänä pitää omaa kasvattia, kun jotain muuta.
Sopimus: Ihan sama. Voisin antaa jatkon, jos rooli kelpaisi 14/15. hyökkääjänä, eli peliaikaa tulisi vain loukkaantumissuman aikana. Kiinnostaako Kiveä tällainen sitten, tuskin.

#15 Valtteri Pihlajamäki: 7

Aikalailla sitä mitä odotettiin, mutta ehkä olisi tehollisesti vähän enemmän silti odottanut. Tiesin, ettei Pihliksen rooli ei keskity tehojen tekemiseen, mutta onhan 2+1 silti hyvin vaatimaton saldo vakikokoonpanon jätkälle. Pihlis puhui kahden vuoden suunnitelmasta Mestiksessä, ennen kuin liigaan olisi asiaa, eli ensi kaudella pitäisi räjähtää. Ensimmäinen kausi oli varmasti opettelua, mutta mielestäni toi omassa roolissa hyvää pöhinää kentälle taklauksille, jotka ovat oikeasti kovia. Laukaus olisi myös todella käyttökelpoinen, kun osuisi joskus maalia kohti, tai saisi vetopaikkoja.
Sopimus: Kyllä. Erinomainen pelaaja 4. kenttään, ensi kaudella voisi odottaa 10-15 pisteen kautta myös.

#17 Janne Katosalmi: 9-

Janne on kyllä yksi joukkueen kulmakivistä, ja parhaista pelaajista. Jos Mestiksessä jaettaisiin Selke trophy, niin Janne olisi varmaan laiturinakin siinä ehdolla. Järkyttävä tykki, josta viimeksi nähtiin esimerkki 2. playoffottelussa, alivoimalla hyvää työtä, eikä pelkää laittaa kroppaa likoon. Varmaan myös joukkueen ja koko Mestiksen mittakaava aliarvostettu pelaaja, itse pidän kyllä todella paljon. Tekee töitä siellä. Numeroa laskeva tekijä on ehdottomasti tehojen valossa pitkät suvantovaihteet välillä, mutta puolustus se pysyy Jannen kohdalla aina yhtä loistavana.
Sopimus: Ehdottomasti. Yksi tärkeimpiä kiinnityksiä kaikista pelaajista. Rooli yläkutosessa pitäisi olla varma noilla näytöillä.

#19 Jevgeni Fofanov: 7-

Perus Jeveä nähtiin kauden mittaan, neloskentässä menee, mutta kuitenkin rotaatio tulee tutuksi. Hyvät kiekoliset taidot kuitenkin tuollaiselle pelaajatyypille. Alkukaudesta muistaakseni pelasi todella hyvää kiekkoa, mutta sitten joutui kokoonpanon ulkopuolelle (oliko loukkaantuminen, en muista), ja ei sen jälkeen meinannut päästä enää kokoonpanoon. Kävi vierailulla myös sarjaporrasta alempana Hokissa.
Sopimus: Miksei. Muodosti hyvän 4. kentän Pihliksen ja Nevalaisen kanssa parissa pudotuspelimatsissa, tuon trion näkisi mielellään ensi kaudella uudelleen. Toisaalta rotaatio voi tulla tutuksi Jevelle. Tosin, haluaako jatkaa, kun Hokissa on kotiin palautus omille pojille.

#20 Tatu Kokkola: 10

Ei kait tässä muutakaan arvosanaa voi antaa? Oli harjoitusotteluista lähtien yksi IPKn parhaimmista pelaajista joka ilta. Teki paljon tehoja, ennen kaikkea maaleja, mutta puolustustyöskentely ml. aloitukset olivat silti todella hyvällä tasolla. Ihmettelin kauden aikana, kun ei käynyt pelaamassa kuin 2 ottelua KalPan paidassa, vaikka olisihan kaverilla kaikki ominaisuudet johtaa omaa kenttää Liigankin puolella.
Sopimus: Tuskin. KalPaan ei ainakaan sentteriksi ole asiaa, koska he jatkoivat viime kauden senttereidensä lappuja. Onko muualla Liigassa nähty Kokkolan avut, on taas yksi kysymys. Pieni fantasia tässä olisi, että Kokkola jatkaisi vielä yhden kauden ajan IPKssa, että voisi todistaa liigaseuroilla olevan varma tapaus Liigaan.

#22 Juha Virtanen: 6+

Pikkari oli kyllä todella raju pettymys. Edellinen kausi oli vielä ihan hyvä ollut, niin tämä oli kyllä järkyttävä downgrade siihen. Aloittaa ja puolustaa Juha vielä osaa, mutta muut avut onkin sitten olemattomat ollut tällä kaudella. Loukkaantumiset vaivanneet koko kauden, joka voi syy olla heikoin otteisiin. Oma kasvattihan se on, joten ei näistä irti haluaisi päästää, mutta korkein rooli mitä Juhalle voi ensi kaudelle tarjota on 3. sentteri alivoima-ajalla. Eikä Juha voi kyllä vaatia oikein noilla näytöillä kummoista palkkaakaan, eli halpa jatkaja sen pitäisi olla, tai muuten voi etsiä uuden työpaikan.
Sopimus: Ei. Mutta hyväksyn jatkon, jos rooli ei ole liian iso, eikä varsinaisesti kuluta IPKn budjettia vanhoilla näytöillä.

#26 Pasi Kouvalainen: 7-

Tuli kohtalaisin odotuksin Iisalmeen, kaikki uskoi Hokki kauden olevan vain epäonninen kausi. No, ehkä se Hokki kausi oli kuitenkin suuntaa antava. Pasi oli joissain peleissä hyvä, teki haastoja ja laukoi paljon, asia mistä tykkäsin erittäin paljon, oli laukominen joka paikasta. Mestiksessä hiotaan liikaa paikkoja jopa, vaikka yllättävät laukaukset menevät todella hyvin myös. Pasille miinusta ehdottomasti varmaan eniten otetuista tyhmistä jäähyistä.
Sopimus: Ei. "melkein oma" kasvatti, mutta vähän sama kuin Virtasella. En halua Pasin vievän kenenkään muun hyökkääjän paikkaa TOP-9 ketkä voisivat saada enemmän aikaan.

#27 Aatu Hämäläinen: 10

Mies, joka ei tee virheitä. En ole varmaan koskaan nähnyt Aatun menettävän kiekkoa. Tavallaan liian hyvä Mestikseen, ainakin kiekonkäsittelytaidot on varmaan Mestiksen parhaat. Tällä kaudella tehopisteet pysyivät lähes identtisinä. Vaikka maaleja tuli yksi vähemmän, haki mielestäni tällä kaudella paremmin omaa ratkaisua, eikä aina syöttänyt joka paikasta, pudotuspeleissä vieläkin paremmin. IPKn tärkein yksittäinen kenttäpelaaja. Aatun jatko taitaa onneksi olla kuitenkin kohtalaisen varma, joten toivottavasti ensi kaudella rikkoo 40 pisteen rajan.
Sopimus: Ehdottomasti. Voisi varmaan kummankin osapuolen mielestä tehdä pidemmän sopimuksen.

#38 Samu Pyykkönen: 8
Hoiti oman ruutunsa ja välillä vähän enemmänkin, miinusta tosin tuli runsaasti. Muodosti syksyllä parhaan ketjun, joka nähtiin koko kauden aikana (Piipponen-Pyykkönen-Nevalainen), tosin en tiedä miksi sitä ei enää kasattu. Avuja nousta tuuramaan ylempiin kenttiin loukkaantumisten aikana, oli jopa yllättävän validi tapaus niissä. Pelasi kyllä aivan helvetisti, vaikka oli lähtökohtainen 4. sentteri. Pyykköstä huhuttu ilmeisesti Hokkiin vahvasti, joten eiköhän valinta tapahdu IPKn ja Hokin väliltä.
Sopimus: Kyllä. Optimaalinen 4. sentteri isolla puolustusvastuulla, eli alivoimaa saa paljon tahkota.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Knap

Jäsen
#42 Topi Piipponen: 9+
Dominoiva pelaaja Mestiksessä. Dominoi oikeastaan jokaisessa vaihdossa. Piipposesta loistavan pelaajan tekee kiekon suojaus, nopeus, kädet ja peliäly. Tähän päälle kun lisätään vielä alivoiman luottomies. Piipposen arvosana olisi korkeampi, mutta oli liian "pass first" hyvissä paikoissakin. Olisi voinut hyvin olla ppg pelaajakin tällä kaudella.
Sopimus: Sopimus jatkuu KalPan kanssa.

#47 Henri Fomin: 8
Oli pelaamissaan peleissä hyvä pääsääntöisesti, mutta otanta ei riitä tarkempaan arviointiin. Pääsee omalla luistelullaan hyville paikoille useissa vaihdoissa, mutta laukaus ei riitä hyviin ratkaisuun kovinkaan usein. Kädet riittää, mutta vaatii melkein 1v1 paikan maalivahtia vastaan. Puolustuspelaaminenkin hyvällä tasolla, joka on syynä ollut IPKlla, kun hänet tänne halunnut. Pieni veikkaus RoKin vievän Fominin ensi kaudella.
Sopimus: Miksi ei. Haluaisin ehdottomasti nähdä Fominia vielä yhden kauden ainakin, vaikka loukkaantumisherkkyys pelottaakin.

#72 Niko Putkonen: 9+
Todella loistava läpi kauden, mitä nyt 7 peliä jäi väliin pelikiellon takia. Todella monipuolinen pelaaja, josta hyvä esimerkki on n. puolet kaudesta pakkina pelaamisesta. Puolustajana Putkonen nousi tärkeämmäksi pelaajaksi IPKlle, kuin hyökkääjänä, oli puolustajista myös ehdotonta TOP-3 kamaa. Hienoa, että löytyy tällainen pelaaja, joka on hyvä jokaisella pelipaikalla, ja vielä joukkuepelaaja. Onneksi Putkosen jatkokin taitaa aika varma olla.
Sopimus: Ehdottomasti. 3-4 kentän välimaastoon, voi korvata ylemmissä kentissä tai pakkina.

#80 Aleksi Hämäläinen: 8+

Nuori eteenpäin menevä kaveri edelleen, joten vain ajan kysymys, milloin pankki räjähtää myös tehollisesti Aleksilta. Tälle kaudelle odotin jo +30 pisteen kautta, mutta ehkä sitten ensi kaudella. Lämäriä ei tunnu koskaan vetävän, mutta ihan napakasti sekin lähti, kun G4 kokeili. Playoffeissa nosti profiiliaan upeasti, kun 7 peliin 8 tehopistettä. Kuten melkein jokaisella muullakin, puolustuspeli hyvällä tasolla, joka ei nosta tehopisteitä liian merkittäväksi tekijäksi.
Sopimus: Kyllä. Jos/kun Aatukin jatkaa, niin eiköhän se ole iso vaikuttaja myös. Optimaalisin pelipaikka Aleksille olisi 2. kentän sentteri.

#81 Jussi Viitanen: 8½
Minulle Jussi oli vähän pettymys. Kun sopimus julkaistiin, puhuttiin Jussista ylväämpään sävyyn, kuin hän sitä oli. Ylivoimallekkin Jussin piti olla laukaisu-uhka, mutta aika harvoin se edes kokeili vetää, vähän samaa vikaa kuin Piipposessa. IPK varmasti haluaa jatkuvuutta joukkueelle, ja kerran Jussi tänne itse halusi, niin luultavasti haluaa edelleen jatkaa täällä, joten pidän jopa todennäköisenä jatkajana. Itse haluaisin ennemmin TOP-6 jonkun muun pelaajan Viitasen tilalle.
Sopimus: Ei. 3. kenttään mahdollisesti, mutta veikkaan kuitenkin Viitasen olevan niitä pelaajia, jotka maksavatkin jotain.

X1 "Kangas" - "X1" "Kokkola"- Hämäläinen
Fomin - Hämäläinen - Katosalmi
Putkonen - Virtanen –X3 "Lawman" (=Jussi Viitanen)
Pihlajamäki - Pyykkönen - Nevalainen
13. Fofanov
14. Kivioja

Galin – Y2 "J. Jalonen"
Korhonen - Sulin
Huttunen - Heinonen
7. Kokkonen
8. Pirttimäki

Autio

Tolonen

X1 = Tarkoittaa kärkiketjuihin soveltuvaa pelaajaa Mestikseen, jolla olisi avut pelata myös offensiivisella tasolla hyvä kausi.

X2 = Hyvän tason pelaaja Mestikseen. Voi olla erikoishyvä jollain osa-alueella, mutta heikkouksia taas toisella. Tai sitten tasapaksu.

X3 = Eteenpäin menevä tasoaan todistamaton pelaaja tai ihan hyvä tasonsa todistanut pelaaja a la Niko Putkonen.

Kuten varmaan depth chartsista näittekin, arvostan pysyvyyttä joukkueessa erittäin paljon. Joukkue oli riittävän hyvä tällä kaudella, ja ehdottomasti kaikkien ollessa terveenä, oltaisiin voitu SaPKo laittaa vieläkin tiukemmalle ja mahdollisesti yllättää. Kuitenkin Mestiksen pienimmästä rosterista puuttuivat ennakkoon suurin hankinta Fomin, Korhonen ja Sulin. Kahden jälkimmäisen poissaolo oli etenkin aika myrkkyä tuolle pelitavalla, ja kun Koposen vastuu vain kasvoi. Tuskin ensi kaudella nähdään mitään niclasluceniuksia tuolla, vaan aika pitkälti kahdensuunnan työhevosia, jotka repivät, raastavat ja riistävät. X1 paikalla haluaisin ehdottomasti nähdä jonkun taitopelaajan hyvällä laukauksella, ainarspodzinsmainen pelaaja, tosin häntä tuskin joukkueessa nähdään.

Täydennetään nyt nämä tyhjät paikat realistisilla fantasioilla.

X1 = Laituriksi minulla olisi jo pelkästään Mestiksestä monia mielenkiintoisia hakuja, tosin veikkaan heillä tähtäin olevan kaupunkiin, jossa heidät huomataan paremmin. Realistisin näistä voisi olla Jiri Veistola, joka nyt ei vastaa X1 asettamiani kriteereitä, mutta hänestä voisi saada irti maaleja hyvin. Mikäli Veistolan hommaisi, oli mahdollisuus 3. ketjuunkin saada samantasoinen pelaaja, jolloin TOP-9 tulisi tasaisempi. Loput ideani olisivat Aki Kangasmäki, joka jäänee TUTOon, Samu Markkula jäänee Hermekseen, Tatu Vihavainen ja Kristian Kangas, joista ainakin jälkimmäinen saattaa saada toisen mahdollisuuden Liigassa. Ulkomaan sarjoista tähän on vielä hyvin vaikea edes ketään ehdottaa. Vai olisiko nyt sen Laakkosen vuoro @-Olvi- ?

Sentteriksi X1 olisi Teemu ja Marko Virtala sitä itseään. Omista jos Tatu Kokkolan saisi millään pidettyä, tosin aivan helvetin epätodennäköistä. Mestiksestä taas Tino Metsävainio voisi olla aika kermainen pari Fominin kanssa, voi tosin olla, että kumpikin heistä viilettävät ensi kaudella RoKin paidassa. Aika vähän Mestiksessä vapaita realistisia ykkössenttereitä loppujen lopuksi on.

Y2 = Kiekollinen pakki. Sellainen sakukinnusmainen pelaaja heikommalla puolustuksella. Pakki, joka on kuin luotu ylivoimalle, nimittäin sellainen on puuttunut. Huttusen ainoa avu ylivoimalla on laukaus, ei hän muussa ole mikään upgrade kehenkään. Kinnunen oli hyvä, mutta hänkään ei käyttänyt kaikkea työkalupakistaan. Koponen taas oli ihan paska. Puolestani voi olla vähän heikompi omaan päätyyn, kuhan olisi vain loistava hyökkäämään. Risto Mattila olisi tähän unelma, tosin hän olisi jo Y1 ja on hyvä myös omaan päätyyn. Miika Franssila ja Jimi "Jukan poika" Jalonen, olisi helpoiten irrotettavissa olevia pelaajia IPKhon. Sama homma kuin X1, vaikea miettiä vielä.

X3 = Tähän haluaisin jonkun hieman riski kokeilun esimerkiksi Suomi-sarjasta. SaPKo vei Joni Seinelän kuka olisi ollut tähän ehdottomasti paras haku, mutta on niitä muitakin. Jeffrey Lawman, nimestään huolimatta suomalainen olisi mielenkiintoinen haku, nuorena poikana voi olla hyvin jo ensimmäisellä kaudella tulosta tekevä pelaaja. Iso pelaaja, 191cm, en tiedä onko enemmän irtokiekot sisään vai hyvät hyökkäyspään taidot omaava pelaaja, mutta olen vakuuttunut pelkällä eliteprospect vilkaisulla. Johannes Lehto olisi toinen hyvä kokeilu, vaikkei ole samaa tasoa minun papereissani kuin Lawman.

Mikä parasta, Iisalmeen on luultavasti vetoa. Vaikka Mestis onkin, kyllä pelaajat tykkäävät kannustuksen alla pelata, ämpäreistä huolimatta.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Puolustajat:
+ Galin, Huttunen, Kinnunen, Sulin, Korhonen & Heinonen

Otto jatkaa varmasti, mutta sitten muut ovatkin kysymysmerkkejä.
Sulin pelasi ennen loukkia todella hyvin ja olisi ollut tärkeä pelaaja pudotuspeleissä.
Veikkaisin, että Galin saa isomman näytönpaikan muualta.

- Koponen, Kokkonen & Pirttimäki

Nopeutta sekä ratkaisu voimaa kaipaisin tilalle, kun kokoa ja näköä jo löytyykin.

Hyökkääjät:
+ Hämäläiset, Katosalmi, Kouvalainen, Pyykkönen, Putkonen, Viitanen & Pihlajamäki

Aleksilla on potentiaali nousta vaikka 1. sentteriksi, jos vaan jaksaa kesän painaa hommia ja Aatua ei noin vain korvata.
Viitanen oli alku kaudesta pehmeä, mutta paransi peliään huomattavasti loppu kaudella, joten jatkoon.
Pihlis oli huikea playoff-peleissä, mutta kiekollista peliä pitää toki vielä parantaa. Pahvia vaan kouraan minun puolesta.

+/- Fomin & Fofanov
Fomin pelasi vaikean kauden ja oli jatkuvasti klesana, joten en osaa jatkoa arvioida.
Fofanov on kelpo rotaatiopelaaja, mutta ei haittaisi vaikka ei jatkaisikaan.

- Virtanen (lopetti) & Kivioja (lopettaa)
Tilalle 2-5 pelaajaa. 1-2 sentteriä sekä muutama kelpo laituri.

Kalpa lainoja 2-3 pelaajaa (Kokkola, Piipponen, Könönen, Knuutinen, Klemetti..)

Maalivahdit:

Autio & Tolonen
 
"I was a multi-millionaire from playing hockey. Then I got divorced, and now I am a millionaire.”
Bobby Hull

Big Bear

Jäsen
Erittäin hyvää pohdintaa palstaveljiltä. En itse jaksa tehdä pelaaja-analyysejä, sen verran sanon kuitenkin, että Pihlajamäki pelasi vahvat pleijarit nostaen arvostusta minunkin kohdalla. Runkosarjan otteiden perusteella ulos, mutta ehkä sittenkin kehittymään tänne vielä vuodeksi. Liigaanhan on pojalla vielä tosi pitkä matka.
Sen verran huhuja, että Fomin mahdollisesti suuntaamassa etelään tyttöystävänsä opiskelupaikan tms takia. Olisi ollut kiva nähdä Fominia yhden ehjän kauden verran. Nyt vain 27 peliä, joten täyttä kuvaa ei hänestä saanut.
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sentteriksi X1 olisi Teemu ja Marko Virtala sitä itseään. Omista jos Tatu Kokkolan saisi millään pidettyä, tosin aivan helvetin epätodennäköistä. Mestiksestä taas Tino Metsävainio voisi olla aika kermainen pari Fominin kanssa, voi tosin olla, että kumpikin heistä viilettävät ensi kaudella RoKin paidassa. Aika vähän Mestiksessä vapaita realistisia ykkössenttereitä loppujen lopuksi on.
Pikkari laittoi luistimet naulaan ja Virtaloita nyt ei edelleenkään kannata haaveilla Iisalmeen.
 

Knap

Jäsen
Pikkari laittoi luistimet naulaan ja Virtaloita nyt ei edelleenkään kannata haaveilla Iisalmeen.
Tosiaan, hyvä kun IPK osaa ilmoittaa pelaajista jotain. Toisella on ties mikä vamma, ja toinen lopettaa uran, mutta julkisesti ei kerrota mitään. Meinasikohan IPK tiedottaa ollenkaan Virtasen uran päätöksestä, nimittäin itse luin eilen tältä palstalta sen.

Virtalat nyt on sellainen fantasia, ja mitä se hankinta noille kys. paikoille voisi olla parhaillaan.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Big Bear

Jäsen
Tosiaan, hyvä kun IPK osaa ilmoittaa pelaajista jotain. Toisella on ties mikä vamma, ja toinen lopettaa uran, mutta julkisesti ei kerrota mitään. Meinasikohan IPK tiedottaa ollenkaan Virtasen uran päätöksestä, nimittäin itse luin eilen tältä palstalta sen.

Virtalat nyt on sellainen fantasia, ja mitä se hankinta noille kys. paikoille voisi olla parhaillaan.
Näyttihän tuo Pikkarin uran lopettaminen olevan eilen kahdessakin sanomalehdessä...
 

Knap

Jäsen
Näyttihän tuo Pikkarin uran lopettaminen olevan eilen kahdessakin sanomalehdessä...
Iisalmen sanomissa varmaan saisi paremmin selville näitä asioita, kun seuran tiedottaminen on kyllä lasten kengissä. Kuitenkaan minulle ei tule Iisalmen sanomia, eikä muualtakaan ole osunut silmiin, joten Sven Tuuvan viestistä vasta kävi ilmi. Eli X-Hämäläinen-X-Pyykkönen on toivottavasti ensi kauden marssijärjestys.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Big Bear

Jäsen
Iisalmen sanomissa varmaan saisi paremmin selville näitä asioita, kun seuran tiedottaminen on kyllä lasten kengissä. Kuitenkaan minulle ei tule Iisalmen sanomia, eikä muualtakaan ole osunut silmiin, joten Sven Tuuvan viestistä vasta kävi ilmi. Eli X-Hämäläinen-X-Pyykkönen on toivottavasti ensi kauden marssijärjestys.
Tottahan sinä puhut siitä, että IPK:ssa tiedottaminen on ihan olematonta ja täysin lapsen kengissä - ei ollenkaan Mestis-seuran tasoista. Onneksi sentään paikallinen lehti pitää jollain tavalla ajantasalla siitä, että mitä seurassa tapahtuu.
 

Knap

Jäsen
Hiljaista on. Kauden viimeisen otteluraportin jälkeen ei ole tullut mitään muuta, kun mielipidekyselyä. Onko Iisalmen sanomissa ollut mitään(?), itse kun en tilaa, niin ei tietoa. Kausikortti myynti aloitetaan varmaan kohta, mutta jos tässä olisi runko tai edes yksi pelaaja, niin varmasti markkinointi helpottuu. Niin, ja valitettavasti kausikorttia ei voi mainostaa Otto Huttusella enää, eikä Pasi Kouvalaisella. Kyllä sen pitäisi olla pelaaja, joka herättää mielenkiintoa ihmisissä. IPKn toiminta ei jätä varaa edes spekulointiin, hieman olen tutkinut Sinkkosen entisten joukkueiden pelaajia, ja mahdollisesti mediasta koittanut urkkia heidän välejään ja pelaajien nykyistä tasoa + halukkuutta Mestikseen. Se on myös hieman turhaa, kun valmennusjohdosta ei kuulu mitään, ei yhtään suunitelmia ensi kaudeksi, ketä halutaan, milloin tulee ensimmäiset sopimukset, onko niitä edes tehty vielä? Ketä on jäämässä, jääkö esimerkiksi Galin?


Toiveet herää Tatu Kokkolasta. KalPalla viisi vakisentteriä ja kaksi laituria sentterikokemuksella. Kokoonpano on laitojenkin osalta aika tukossa Kokkolalle. Mikäli muissa liigaseuroissa ei kiinostusta ole antaa vakiroolia, niin voisiko kuitenkin ensi kaudella Kokkola olla se IPKn ykkössentteri. Toivottavasti.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Knap

Jäsen
Kannatti vissiin huutaa täällä. Kapteenille sopimus (Otto Huttunen) ja viime kaudella todella hyvin pelanneelle Lauri Heinoselle. Hyvät kiinnitykset pakistoon. Maalivahtiosastolle saatiin kenties Mestiksen paras maalivahti Aleksi Autio kiinnitettyä (ehkä Pohjanoksa menee vielä edelle), olin melko varma, että Autio lähtee isompiin ympyröihin. Hyökkäykseen hyviä äijiä Pyykkösen, Viitasen ja Jeven muodossa. Viitaselta odotan vieläkin parempaa tasoa ensi kaudelle ja Pyykköselle toivottavasti 3-4. kentän sentterin roolia, vaikka hyvin paikkailee ylempänäkin tarvittaessa. Hyviä liikkeitä, vihdoin saivat ilmoitettua jotain myös.

E: Uutisen lopussa mainittiin, että sopimuksia tulossa lähiaikoina. Odottavan aika on pitkä.
 
KalPa, Brad Marchand #63

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Hyviä sopimuksia kaikki, tuosta on hyvä lähteä rakentamaan ensi kauden joukkuetta. Eri tasoisia huhuja liikkuu ja viimeisin olisi että Hämäläiset pistäisivät hokkarit naulaan. Näkisin kyllä mielellään kummatkin ensi kauden joukkueessa.

KalPa yhteistyö on mielestäni ollut IPK:lle tällä kaudella pelkästään positiivista ja ensi kaudelle sen soisi jatkuvan koko kauden jatkuvien lainojen muodossa. Kuopiosta potentiaalisia yli-ikäisten A-junnujen nimiä ensi kaudelle ovat hyökkäykseen tutut Kokkola ja Nevalainen sekä Mikko Juusola, Juuso Könönen ja puolustukseen Toivo Pennanen. Piipposen luulen jo mahtuvan liigaan ensi kaudeksi.
 
"Mieluummin oon niitä kisoja kommentoimassa kuin panemassa sun muijaas" -Ville Nieminen katsomoon kesken KalPa-Tappara 1. neljännesfinaalin

Big Bear

Jäsen
Ihan hyvä avaus sopimusten kanssa, tosin kestihän se julkisuuteen tuleminen aika pitkään. Loistavaa, että Autio jatkaa täällä. Luultavasti ura vie jossain vaiheessa ainakin liigaan. Muutkin sopparit puoltaa paikkansa. Harmi, jos (molemmat) Hämäläiset lopettavat ja ei voi kuin toivoa että se on pelkkä paikkaansa pitämätön huhu. Seuraavissa soppareissa saisi kyllä olla joku todellinen uutispomni. Vaikkapa Galin!
 

Knap

Jäsen
KalPa ja IPK jatkaa yhteistyötä ensi kaudella. Ihan odotettava uutinen, hieman yllätyin että artikkelissa puhuttiin valmentajien yhteistyöstä noinkin mittavasti, sitä on vissiin oikeasti ollut, eikä ollut vain sanan helinää viime kauden alussa. Toinen iso asia mistä minä pidän, on maltillinen pelaajakulku seurojen välissä ja sitä halutaan kummankin osapuolen myötä jatkaa. Eli koko kauden lainoja tänne varmaan taas muutama tulee, Aleksi Klementti ja Mikko Juusola voivat olla tällaisia pelaajia. Miksei myös Tatu Kokkola, mikäli jatkaa KalPan sopimuspelaajana. Viime kauden pelkästään A:n mukana olleista jätkistä taas tällaisia voivat olla Henri Knuutinen, Juuso Könönen ja itse toivoisin Toivo Pennasta. Tarkennetaan sen verran, että itse en haluaisi näistä kun about 3, neljäkin olisi ihan mieluinen lukema jos yksi niistä on Tatu Kokkola.

Toni Saksmanin kommentti oli lupauksia herättävä "Pelaajaringin laajuuden myötä muutamat sopimuspelaajat tulevat pelaamaan IPK:n paidassa tulevalla kaudella. Tavoitteena on myös saada yhteistyöpelaajia." Eli boldatun osan perusteella KalPa ja IPK saattavat yhdessä hommata jonkun hieman kovemman jätkän tuonne yhteistyöpelaajaksi. Itse voisin ehdottaa tähän Toni Kallelaa. Harmi ettei minun ehdotuksillani ole mitään väliä.

Espoo Unitedissa ei ainakaan uutislehtien mukaan halua kukaan pelaaja jatkaa, saa nähdä onko koko seuraa enää ensi kaudella. Itselle kelpaisi kyllä Espoosta parit pelaajat, realistisin näistä Espoon kovista nimistä voisi olla Kai Lehtinen. Pelannut Jasin alaisuudessa kovimman kautensa tähän mennessä, joten miksipäs ei. Olisi ainakin nykytilanteessa myös se 1YVn pyörittäjä, toki voihan tuohonkin tulla vielä joku miikafranssila. Sopimuksia tulossa lähiaikoina kertoo seuran omat sivut, mutta ei mua haittaisi vaikka tulisi tänään jo. Toivottavasti tähän väliin joku kovempi nimi, ehkä uusi hankinta ja sitten voisi taas ilmoitella jatkoja.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Knap

Jäsen
Ketterä putsaillut pöytää aika vakuuttavan tahtiin SaPKon kanssa. RoKi tehnyt paljon sopimuksia, mutta eipä ole mennyt vielä porojen keskellä sellaisia pelaajia, joita olisin halunnut IPKhon ehdottomasti. TUTO syö taas joku kolme kenttää sellaisia pelaajia, jotka olisivat IPKssa ykköskentässä. Voisihan tässä siis sopimuksia tehdä. Katselisin tuossa suomalaisia free agentteja muualta kuin Mestiksestä, niin kyllähän siellä joitain sellaisia olisi, mitä minä mielellään katselisin kahdessa kärkikentässä. Listaan ne vaikka johonkin rankingiin tuohon alemmaksi. Niin jos joku tekee sopimuksen IPKn kanssa, niin voin ainakin huutaa "mitäs minä sanoin".
1. Arttu Likola - Eliteprospects.com Likola olis vähän tuollainen akukestilämäinen hankinta. Aika lähellä liigan portteja jätkä on, mutta ehkä yksi kausi Mestiksessä varmassa isossa roolissa tekisi hyvää vielä.
2. Riku Pitkänen - Eliteprospects.com Tasollisesti varmaan kovempi kuin Likola, mutta suhteutin pikkuisen realismia tähän myös. Tuskin tulee Suomeen heti takaisin, kun valloitus vasta ulkomailla alkanut. Olisi muuten kova hankinta.
3. Jesse Jyrkkiö - Eliteprospects.com Olisi helvetin kova pelaaja. Tosin niin kova että tällaiset menee TUTOlle. Meinaa vähän taas karata nämä haaveilut.
4. Joona Karevaara - Eliteprospects.com Karevaarakin kokenut kettu ja tehnyt kovia tehoja Mestiksessäkin. Nyt pelannut DEL2 kaksi kautta luultavasti palkan takia, mutta ei jatka ainakaan samassa joukkueessa. Veikataan kuitenkin Jokipoikien tai TUTOn olevan tämän herran osoite, mikäli Suomeen palaa.
5. Henri Auvinen - Eliteprospects.com Auvinen oli hyvä täällä lainalla ja viime kaudella Ketterässäkin onnistui lainalla. Lähti sitten "kovempaan Mestikseen" pienemmän rapakon toiselle puolen, mutta ehkä se nyt vain oli pikavisiitti(?). Kelpais minulle ainakin.

Oishan tuolla vielä Antti Kangasniemi, Jussi Nättinen, Samuli Kivimäki ja sen sellaista, mutta ehkä en tuohon kaikkea listaa.

Heitetään vielä tähän oma keksimäni huhu, jolle ei ole mitään katetta. Kai Lehtinen. Pelannut uransa parhaan kauden pisteiden valossa Jasin joukkueessa SaPKossa. Espoo Unitediin ei vissiin pelaajilla ole oikein haluja jäädä, mikäli ne saisi jotenkin pysyttyä vielä Mestiksessä. Mikäs olisi sen parempaa, kun tulla ylivoimaa pyörittelemään Iisalmeen.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Knap

Jäsen
Riku Korhonen suuntaamassa Kajaanista Iisalmeen.
Tämähän olisi erinomainen juttu toteutuessaan, onko kuinka varmaa? 24 maalia 28 ottelussa on kova, ja sillä irtoaa vielä Hokin maalintekijöiden piikkipaikka. Tuossa omassa "ennakossani" spekuloin jo, että kolmoskenttään olisi hyvä saada joku Suomi-sarjassa kovia tuloksia iskenyt pelaaja ja Korhonen olisi kyllä juuri sellainen.

Kun IPK viimeksi ilmoitti sopimuksia, luki perässä sopimuksia tulevan lisää lähiaikoina. En sit tiiä, mutta viime viikolla eikä tällä viikollakaan niitä oo hirveemmin näkynyt. Aika on toki suhteellinen käsite.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Big Bear

Jäsen
Tämähän olisi erinomainen juttu toteutuessaan, onko kuinka varmaa? 24 maalia 28 ottelussa on kova, ja sillä irtoaa vielä Hokin maalintekijöiden piikkipaikka. Tuossa omassa "ennakossani" spekuloin jo, että kolmoskenttään olisi hyvä saada joku Suomi-sarjassa kovia tuloksia iskenyt pelaaja ja Korhonen olisi kyllä juuri sellainen.

Kun IPK viimeksi ilmoitti sopimuksia, luki perässä sopimuksia tulevan lisää lähiaikoina. En sit tiiä, mutta viime viikolla eikä tällä viikollakaan niitä oo hirveemmin näkynyt. Aika on toki suhteellinen käsite.
Korhonen on nuori pelaaja ja varmaan kehittyy vielä, mutta enpä itse laskisi ihan tuosta vaan häntä kolmoskentän tasoiseksi hyökkääjäksi Mestiksessä. Voi tosin sitä ollakin, aika näyttää.
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Korhonen on nuori pelaaja ja varmaan kehittyy vielä, mutta enpä itse laskisi ihan tuosta vaan häntä kolmoskentän tasoiseksi hyökkääjäksi Mestiksessä. Voi tosin sitä ollakin, aika näyttää.
Heittämällä 2-3 kentän tasoinen kaveri, tietenkin riippuen siitä kuinka kovaa nippua olette sinne saamassa. Puolustuspelissä puutteita, mutta hyökkäyspäässä todella taitava ja vaarallinen. Mahtavaa että Riku pääsee jälleen Mestikseen taituroimaan, toivottavasti onnistuu Iisalmessa.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Eliteprospect julkaissut Riku Korhosen sopimuksen IPK:n. Hyvä pelaaja mestistasolla, laukaus erinomainen.
EliteProspects ei koskaan julkaise, vaan jakaa. Sourcesta paljastuu, että kyseessä IPK:n uutinen.

http://www.ipk.fi/artikkelit/janne-katosalmi-jatkaa-ja-riku-korhonen-aloittaa-ipk-paidassa

Mitäs mieltä @Knap ja muut IPK-vannoutuneet ovat siitä, että teidän Jasia viedään kovasti Jukureiden peräsimeen? Toki IS:n mukaan listalla Sinkkosen lisäksi vielä Kangasalusta ja Lämsä, mutta ei se mahdottomuus ole
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy