III-divisioonan pudotuspelit ja nousukarsinnat kevät 2014 (lappi/pohjoinen)

  • 8 838
  • 19
Suosikkijoukkue
Suomi, Minnesota Wild, Frölunda Indians
Nyt on taas se aika keväästä, kun tapellaan verissäpäin voitosta, eikä millään muulla ole mitään väliä ;)

Pohjoisen alueen 3-divisioonaa suvereenisti hallinnut Kiekko-Laser ja Nivalan Cowboys kohtaavat siis alueen loppuottelussa ja panoksena on paikka karsintasarjaan, jonka voittamalla lunastaa lipun tulevan kauden 2-divisioonaan lohko 5:een.

Itse kiinnittäisin huomiota koko kauden, kuin sika juoksuaan parantaneeseen Nivalan lehmipoikalaumaan, sieltäkin löytyy ylemmille tasoille kelpaavia pelimiehiä ja hakivat erittäin vaikeasta Haapaveden pakastimesta arvokkaan voiton, sekä löylyyttivät oikeen isän kädestä kotipelissään Haapavetisiä.
Kiekko-Laser on sensijaan hakenut koko kauden helppoja voittoja, pelannut osan peleistä täysin puolivaloilla ja vaikka pelaajaluettelo pullisteleekin tähän sarjaan erittäin kovia nimiä, niin pahalta näyttää.. Onko nyt edessä se hetki, kun kauden helpot ottelut ovat tehneet karhunpalveluksen ja tosipeleissä kone yskii kohtalokkaasti?
Hurjaan kevätvireeseen äityneet Vähätiitto, Eskola, Saarimaa ja Rajaniemi ovat kova kanto Laserin kaskessa. Kaiken hyvän lisäksi sisäpiirin huhut kertovat Kiekko-Laserin avainmiesten terveyshuolista, joten mahdetaanko nähdä täyttä joukkuetta viikonlopun ratkaisuotteluissa.. Itse nostaisin Cowboysin hienoiseksi ennakkosuosikiksi juuri tuon nousujohteisuuden vuoksi.

Karsintapeleihin mentäessä, kumpi joukkue sinne ikinä sitten yltääkään on kyllä kova tie taivallettavana. Kips tai Roki Rebels tulee Lapin alueelta vastaan, jotka kyllä molemmat ovat todella kovia, etenkin kotonaan. Rebelsin mahdollisuus käyttää Rokin suomisarjapelaajia tuo oman mausteensa soppaan ja näkisin, että miksi eivät käyttäisi? Panoksena on saada oma farmijoukkue 2-divisioonatasolle. Kips on fyysinen joukkue, jonka kotiluolasta on lähes mahdoton saman sarjan/tason joukkeen hakea pisteitä. Kakkosesta karsintaan joutunut OYUS on kuitenkin pelannut kakkosdivisioonassa vuosia, joten ei sekään helppo nakki ole kenellekään, vaikka kovasti saivatkin tukkapöllyä kauden aikana, onhan se nähty jo monena keväänä, että kyllä se kakkosen hännän ja kolmosen kärjen erokin on olemassa.

Omat veikkaukset:

Cowboys jatkoon pohjoisesta, saavat hurmoksen päälle ja syöttävät hatullisen paskaa Laserin tähtisikermälle.

Roki Rebels jatkoon Lapista resurssien ansiosta.
OYUS tippuu kolmoseen, minne se kuuluu ja Roki Rebels ottaa paikan tulevan kauden kakkosessa helposti.
 

Default

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lappi-Liiga
noh noh... kyllä täällä on vielä RokiRebelssillä täys työ tehtävänä, jos meinaavat Kekin voittaa. Ja sama homma Kittilässä, Peki ollut vaikea vastustaja...
 
Suosikkijoukkue
Suomi, Minnesota Wild, Frölunda Indians
Juu, pelit näyttää eikä paperilla voiteta vielä mitään :) Jokseenkin kova on 3-divisioonan kärki Lappi-Liigassa,, siis tasoon nähden on monta hyvää joukkuetta, tosin häntäpäässä onkin sitten ihan sitä itseään. Jotenkin hengettömältä näyttää tuo Lämäri A:n touhukin, Etpon kakkosjoukkueesta puhumattakaan. Eikös Kemistä ollut jossain vaiheessa kolmaskin joukkue? HK-Kemi tai jotain sinnepäin, luulisi pelaajia löytyvän muuallekin kuin edustusjoukkueen pyörittämiseen, vaikkei ole tänä vuonna mennyt tilastojen valossa putkeen edes edustusjoukkueella.
Oma veikkaus on KIPS/Rebels jatkoon Lapista, siitä voisin Tapiopullon vedon lyödäkin :)
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Aika Pojat vs IsoIsät peli Oulussa. Lisää kun kotiudutaan. Mutta 10-2 toisen erän jälkeen kertoo aika paljon.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Kiekko-Laser vs Nivalan Cowboys

Sanottakoon ensin että Nivalan sakki oli 12 pelaajalla ja kahdella maalivahdilla reissussa. Propsit heille. Materia voiti hengen selvästi mutta siitä lisää.

En kerinnyt katsoa ensimmäistä erää kokonaan mutta tilanne olikin vasta 1-0 siinä vaiheessa. Ekan erän loppu oli Laaserilta aika sohimista ja en ihmettele että Nivalan sakki pysyi perässä.

Toinen erä alkoi aikalailla siitä mistä ensimmäinen päättyi, armonta puristusta Laaserilla kunnes 2-0 maali saatiin aikaiseksi. Ja seuraavasta vaihdosta sitten 3-0.

Tällöin tuli tuttua Laaseria eli selät suorituivat jossain määrin ja aika kardinaalimunauksia sattui hyökkäyspäässä josta Nivalan pelurit sitten rankaisivat tilanteeksi jo 3-2.

Vaan sitten alkoi aikalailla yksipuolinen näytös: Yksinkertaista peliä kiekkoa maalille ja avot 7-2 taululle. Pieni suvantovaihe ja erän loppuun lukemat 10-2. 7-2 vaiheessa Ohtamaan Asla luisteli itse vaihtoon ja tilalle tuli sitten Ekdahl, mutta eipä se juuri tilannetta muuttanut. Se täytyy sanoa että Ohtamaan piikkiin ei voi maaleja laittaa vaan osassa tilanteissa ei vaan ukkoja pelattu maalilta pois ja molari ei ehdi joka paikkaan. Toki osa olisi ollut otettavissa kiinnikin.

Huomionarvoista oli se että erän loppuun Cowboys ei oikein saanut mitään aikaan 2 miehen YV:llä. Mutta kun mukana on vain ne 12 kenttäpelaajaa.

Kolmas erä alkoi siitä mistä toinen loppui.9 sekuntia ja kiekko maaliin. Sitten onneksi vähän tasoittui ja K-Laser otti muutaman jäähyn ja tekaisi AV maalin. Sen verran hyvältä näyttävää pelaamista oli että enempikin olisi voinut tehdä jos olisivat pelanneet yhtä suoraviivaisesti kuin toisessa erässä. Peli oli selvä niin mitäpä sitä turhia.

Illan viimeisestä maalista vastasikin Cowboys mutta aika laiha lohtu se kotimatkalle oli.

Jäin miettimään että onko Nivalan porukalla todellista intoa nousta vai ei ? Ainakin tuo kenttäpelaaja määrä vähän enteili itselle semmoista että ei hirmusti oikein nappaa nousta? Olettaisin että olisi saatu täysi rosteri tähän peliin mukaan. Joku paremmin Cowboysin tilanteesta oleva voisi kommenteerata.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Huomenna se sitten alkaisi. Eli K-Laser, OYUS ja Roki-rebelsit ratkovat kaksi paikkaa ensi kauden kakkoseen. Kerran saattaa siis kärsiä hävitäkkin, mielummin ei. Uskoisin että normipelillä KLaser kaataa Oyussin. Rebelssit voi olla kovempi pala, riippuen siitä montako Rokia siellä seassa oikein luistelee.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Mjoo, peli olisi 150 metrin päässä mutta kun flunssa on semmoinen että ei oikein kehtaisi halliin lähteä palelemaan :( Eiköhän K-Laser tuon homman klaaraa...
 
Suosikkijoukkue
Suomi, Minnesota Wild, Frölunda Indians
Joutsenlaulu

Mielenkiintoiset pelit edessä, etten sanoisi jopa kovatasoisetkin karsinnat edessä. Täytynee raahautua seuraamaan ainakin Oulun alueen pelit, ehkä jopa huristella katselemaan joku peli kauempanakin! Nämä on hienoja aikoja lätkäfanille, nimenomaan alasarjojen playoff pelit, näissä peleissä sattuu ja tapahtuu.
Sitten täydellisesti ja aukottomasti ennustettuihin lopputuloksiin, ehkäpä näistä teksteistä löytyy jopa jokunen floppi ja jokunen playoffien supertähti statuksen ansaitseva nimi :)

Oyus:
Joukkue pelannut ylempää sarjaa jo 07-08 vuodesta, loistava maalivahtikalusto Sami Kuikka johtohahmonaan.
Puolustusta johtaa kokenut Ville Soukka
Hyökkäyksessä taas on taitoa ehkä jopa liiaksikin tuleville vastustajille, mielenkiintoinen yksityiskohta sinällään, että lähes mestistason pelaaja päästettiin sarjaporrasta alemmas kilpailijan riveihin, mistä lie kertoo? seurasta vai pelaajasta? Vaikea sanoa, kuitenkin se on varmaa, että linnanmaan kaukalo tulee olemaan vaikea paikka vastustajille. Mihku Lampsijärvi on sellainen mies, joka vastustajien kannattaa merkata, nopeat jalat ja näppärät kädet. Täytyy ihmetellä miksei kaveri ole ylempänä pelannut koskaan..

Roki/Rebels:
Erittäin hyvä joukkue, tasainen joukkue kaikin puolin.
Maalivahtikaksikko Kangosjärvi & Etpo kasvatti Tuomas Heikki pitävät huolen, ettei helppoja maaleja tarvitse toivoa.
Puolustuksessa vaikuttaa Kilpijärvi, Könönen, Marjeta ja ennenkaikkea joukkueen selkäranka kokenut Marko Gröhn.
Hyökkäyksessä on iki-Roki Ilari Sainio, Juho Joona, Harri Ärväs, Markus Mäkiniemi ym ym..
Kova joukkue, rutiinia löytyy vaikka muille jakaa, lisäksi tulee aina se Roki Factor.. Huhujen mukaan on kovia nimiä tulossa mukaan karsintoihin, pelihaluja siis löytyy edarin nopean tippumisen vuoksi, ei tiedä hyvää vastustajille!

Kiekko-Laser:
Maalivahdit: Aloittava kaksikko lienee Risteli + Haapaniemi, jälkimmäinen on kokenut kaiken nähnyt veskari, jolla todennäköisesti muut asiat mielessä kuin 3-div nousukarsinnat. Risteli nuori maalivahti joka matkasi ylhäältä alaspäin, hyvä maalivahti jonka otteita ihastelin Ahma-paidassa, mutta mikä toi miehen alaspäin? Paineet varmasti kovat?
Puolustuksessa häärii kovia nimiä, Ryynänen, Syrjän veljekset, Juurakko ... Kaverit on toppailleet ja herkutelleet runkosarjan verran, pitäisikö nyt sitten panna vähän kroppaakin likoon joukkueen eteen.. ylimielisesti on menty tähän asti, veikkaisin että puolustus on ongelmissa näissä peleissä.
Hyökkäyksessä kaivattaisiin myös onnistumisia, eikä leijumista. Ville Mäkelä tuhlaili playoff sarjoissa lähes merikontillisen täysin selviä maalipaikkoja, Huikari dominoi näennäisesti, Koskelalla ei ole tietoakaan muutaman vuoden takaisesta kaikki tai ei mitään asenteesta, jolla ainakin minuun teki suuren vaikutuksen, kun näin nousukarsinnoissa Limingassa vuosia sitten, sekä vielä Kemin Lämäreiden viime kauden playoff otteluissa.
Valopilkkujakin löytyy, Saarni on sellainen nimi, jonka minä merkkaisin vastustajan valmentajana..

Karu totuus tulee olemaan se, että Yliopiston pojat jatkavat kakkosessa ja saavat seurakseen Rovaniemeltä poroja. Kiekko-Laserin miehet jatkavat patsasteluaan ja kulmakarvojen mittailua ensi kaudellakin kolmosdivisioonassa.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Kiekko-Laser sitten kuitenkin kampesi itsensä OYUS:n ohi jatkoerässä ja voitti ottelun 2-1. Huomenna olisi sitten RoKi Rebels vastassa Oulunsalossa. Jospa tuo flunssa sen verran katoaisi että pääsisi paikalle...
 

Sho-Nuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, roki
Yksi kysymys vain karsinnoista. Onko nyt niin että 2 joukkuetta nousee 2div ja yks 3divariin? Eli jos rebels voittaa tänään 3 pojolla (johon en usko kun tämän päivän kokoonpanosta ei löydy yhtäään roki lainaa) niin huomenna pelataan lappi-areenalla ja jos teekkarit voittaa 3 pojolla ni k-laser pysyy kolmosessa?
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Voittaja nousee. Jos Rebels olisi tänään voittanut, niin peli olisi pelattu, jolloin Rebelsille olisi riittänyt pelistä jatkoaika häviö varmistamaan paikan II-divarissa. Mutta koska K-Laser voitti Rebelsin, niin kolmatta peliä ei tarvitse pelata.

Onnittelut siis Kiekko-Laserille II-divari paikasta ensikaudelle. RoKi Rebels ja OYUS jatkavat ensi kaudella sitten III-divarissa.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Voittaja nousee. Jos Rebels olisi tänään voittanut, niin peli olisi pelattu, jolloin Rebelsille olisi riittänyt pelistä jatkoaika häviö varmistamaan paikan II-divarissa. Mutta koska K-Laser voitti Rebelsin, niin kolmatta peliä ei tarvitse pelata.

Onnittelut siis Kiekko-Laserille II-divari paikasta ensikaudelle. RoKi Rebels ja OYUS jatkavat ensi kaudella sitten III-divarissa.


Taulukon mukaan kaksi nousee joten eikös huomenna vielä pelata?! Hommahan olisi ollut selvä vain jos Klaser olisi hävinnyt molemmat?!
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Sitten on jotain hassua taas sovittu jossain muualla sillä Finhockey sivuilta löytyy seuraavaa:

Pohjoinen alue III- divisioonan joukkueiden sarjapalaverimuistio kirjoitti:
II-divisioonan karsinta

II-divisioonan runkosarjan viimeinen (8) karsii Po III-divisioonan ja La III-divisioonan. voittajien kanssa II-divisioonan. sarjapaikasta. Karsinnan voittaja pelaa II-divisioonassa kaudella 2014 -2015.
Karsintapelipäivät ja otteluohjelma ovat: 21.3.14 II 9. – Po III, 22.3.14 Po III – La III ja
23.3.14 La III – II

Edellämainittu löytyy sekä II ja III-divisioonan sarjapalaverimuistiosta, III-divisioonan muistio oli kesäkuulta 2013.

Toki tähän on voinut muutoksia tulla. En tosin ole kuullut että noita lohkoja oltaisiin kasvattamassa, sillä jos kaksi jatkaa kakkosessa niin tällöin joukkuemäärä kasvaa.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Itse itseäni korjaten: Liiton sivuilla oli sitten komiasti vanhaa tietoa.

2 nousee, ilmeisesti viimekaudella Ahmat jäi pois joten kakkosessa oli sitten tilaa toisellekin nousijalle.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Rovaniemellä RoKi Rebels on möyhentämässä OYUS:ssää joten yliopiston poijjaat on pelaamassa ensikaudella III-divaria.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kyllä tunnelma hallilla taas muistutti siitä ettei näihin kilpasarjoihin tarvita herrojen kabinetti sekoiluja. Hienoa Rebels, kannattajat ja muutkin Rollon kiekkoväki.

PS. Melkonen viskaali tämä Oululaisten veska, jäätävin pelle mitä oon areenalla nähnyt!
 

Default

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lappi-Liiga
Melkosta läpsyttelyä oli kyllä peli... tuolla pelillä Lappi-Liigassakin tulis monelta tukkaan komiasti. Mitä maalivahtiin, nii tais olla ainut syy miksi lukemat pysy nuinki "siedettävinä". En kyllä ihmettele jos alko 6-0 jälkee kuuppa hitsaamaan kiinni. Vähän on kirnussa nähty jos tuo oli suurin pelle...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös