Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Jokohan se ois aika avata tämäki lanka?

Huhuja halleilta kärkeen.
Uusia joukkueita: Utajärvi ja Oulainen

Ahmoilla ei netissä mainintaa joukkueesta/tulevasta kaudesta
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Eilen pelattiin PyPo - PaKa joka päättyi vieraille luvuin 5-7 (1-4,2-2,2-1). PaKa karkasi avauserässä 16 minuutissa 0-4 johtoon ja Pyhäjärvi ei tästä enää noussut.
 
Mustavalkoinen

Pilu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Palstaveli Habaduksen (nyk. GommiPommi) kadottua KISEn mukana kakkoseen rustaillaan pientä reportaasia pohjoisen III-divisioonasta ja pidetään ketjua elossa. Pohjoisen II- ja III-divareiden ketjut näyttävät kyllä hälyttävän hiljaisilta kirjoittelun suhteen.

Tämän kauden III-divisioona on tasaisempi sarja KISEn noustua II-divisioonaan ja voittajaehdokkaita löytyy useampia. Viime vuosi oli sikäli hieman tylsä, että heti ensimmäisten kierrosten jälkeen mestarista ei ollut epäselvyyttä ja muut joukkueet käytännössä pelasivat siitä kuka pääsee häviämään KISEä vastaan finaaleissa - surullista, mutta totta.

Muutaman pelatun kierroksen jälkeen jaottelen joukkueet koreihin seuraavalla tavalla:

1. kori
- Kuusamon Pallokarhut
- Kuhmon Kiva HT
- Utajärven Urheilijat
- Oulaisten Cobrat
- Haapaveden Urheilijat

2. kori
- Pyhäjärven Pohti
- Ylivieskan Popula
- Oulun Yliopiston Urheiluseura

3. kori
- Laser HT Akatemia
- Teräs-Kiekko Akatemia

1. kori on tällä hetkellä laaja sillä joukkueet ovat pelanneet ristiin, eikä selkeätä irtiottoa kärjen osalla ole. Joukkueiden välillä on ollut tiukkojakin pelejä, mutta toisaalta PaKa vei tänään Utajärveä 10-6, johtaen peliä välillä jo 6-0. Kiva HT on ainoa tappioitta jatkava joukkue sarjassa. Kiva HT joutui hakemaan lisäpisteen jatkoajalla sekä HaU:ta, että Populaa vastaan. PaKan runko on pysynyt kasassa viime kaudesta ja puitteet ovat kunnossa. Ihmettelen jos PaKa ei ole keväällä neljän parhaan joukossa. UU ja Cobrat tuovat mukanaan mukavan lisämausteen sarjaan. Kumpikin joukkue on osoittanut kuuluvansa pohjoisen III-divisioonaan, mutta katsotaan mihin asti lento riittää, kun keväällä vesi alkaa tippua ränneistä. HaU on vahvistunut viime kaudesta - odotan mielenkiinnolla mihin saakka HaU nousee kauden aikana. Neljän kärkeen on tänä vuonna paljon ehdokkaita tarjolla ja katsotaan tilannetta tämän suhteen tarkemmin joulun tienoilla.

2. korin joukkueet pelaavat hyvänä päivänä 1. korin joukkueita vastaan tiukkoja pelejä, mutta pitkässä otannassa jäävät kärjen taakse. OYUS on edelleen vahva kotijoukkue, mutta vieraspelit ovat surkuhupaisia varsinkin kauemmas suuntaavilla reissuilla. Populassa riittää taitoa III-divisioonaan, mutta riittääkö rosterin laajuus ja sitä myöten vauhti? PyPo voitti Populan, otti kärkijoukkueilta käkättimeen ja pöllytti heikompiaan. Saa nähdä mihin asti Amppareilla riittää.

3. korin joukkueet näyttävät pelaavan siitä kumpi jää viimeiseksi vaikka Teräs-Kiekko Akatemia onkin pelannut vasta kaksi ottelua. Kaksi ottelua maalierolla 6-24 ei nostata minkäänlaista uskoa siihen, että Teräs-Kiekko Akatemia tulee nousemaan jumbosijalta. Laser HT Akatemia sen sijaan on kyntänyt alkukauden ja viiden ottelun saldona huimat yksi piste. Laserilta lähti käytännössä viime kauden kärki pois, mutta pitäisi joukkueessa olla edelleen potentiaalia parempaan. Toivon, että Laser HT Akatemia nousee taistelemaan pudotuspelipaikasta ja tuo väriä sarjan keskikastiin.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Lisätään tähän vielä tuo tämänhetkinen sarjataulukko. Hieman on pelimäärissä eroja mutta kyllä tuo aika suuntaa antavalta näyttää.
Ottelut Voitot JAV JAH Häviöt TM-PM Pisteet

1. KUKI HT 5 3 2 0 0 35-15 13

2. PaKa 5 4 0 0 1 35-25 12

3. UU 5 3 1 0 1 36-24 10

4. Cobrat 4 3 0 1 0 29-19 10

5. PyPo 6 3 0 0 3 36-30 9

6. HaU 5 1 2 1 1 30-27 8

7. Popula 7 2 0 1 4 25-40 7

8. OYUS 6 1 1 0 4 29-43 5

9. LHT Ak. 5 0 0 1 4 19-34 1

10. T-K Ak. 2 0 0 0 2 6-24 0


Melkoista halonhakkuutahan tämä kolmonen on ja ei paljoa puolustella mutta tuleepahan ainakin maaleja ja sitähän katsojat haluavat. Kuusamossa on yleisö jälleen löytänyt mukavasti hallille kun uusi halli saatiin valmiiksi. Lauantaina oli jälleen melkein 400 katsojaa mikä on hienosti tällä tasolla lapioitaessa.
 
Mustavalkoinen
Palstaveli Habaduksen (nyk. GommiPommi) kadottua KISEn mukana kakkoseen rustaillaan pientä reportaasia pohjoisen III-divisioonasta ja pidetään ketjua elossa. Pohjoisen II- ja III-divareiden ketjut näyttävät kyllä hälyttävän hiljaisilta kirjoittelun suhteen.
...mihinkään kadonnut ole! Heräilen pikkuhiljaa tähän kauteen ja tulen ehkä kommentoimaan sekä kakkosta että kolmosta, mikäli vain saan herättyä. Oululaisena voin vain valitellen todeta, että kolmosessa ei Oulusta ole kuin kaksi joukkuetta (OYUS ja Laser Akatemia), joten otteluita ei varmasti tule käytyä katsomassa siihen malliin kuin aikaisempina kausina.

Sen verran voi kommentoida tämän kauden kolmosta jo tässä vaiheessa, että hieman on yllättänyt tulokkaiden UU:n ja Cobrien otteet. Varsinkin Utajärvellä tuntuu olevan buumia päällä, ja pitää jossain vaiheessa kautta käydä katsomassa joku pelikin paikallisessa matalassa majassa. Joukkue on saanut tärkeitä vahvistuksia Oulun suunnalta, joten lento voi riittää pitkäänkin tällä kaudella, ehkä jopa mitalipeleihin. Samoin Cobrat ovat ainakin tilastojen valossa esiintyneet positiivisesti, mutta pitäisi nähdä pelejä, jotta osaisi tarkemmin sanoa menestymismahdollisuuksista.

PaKa jyrännee tällä kaudella aina finaaleihin asti. Rosteri on pysynyt lähes samana, ja kotiotteluissa väkeä on paljon, joten kaikki edellytykset menestykseen ovat olemassa. Vähän sama homma on KuKi:lla, mutta siellä on ilmeisesti pelaajiston keski-ikä vähän nuorentunut - korjatkaa, jos olen väärässä. Huskit paransi viime kauden lopussa kulkuaan, ja on oikeastaan tällä alkukaudella jatkanut siitä, mihin viime kauden lopussa jäi. Laser Akatemia menetti valtaosan viime kauden ykköspelaajistaan, ja sai tilalle pelaajia lähinnä viime kaudelle toimintansa lopettaneista Ahmoista, joten joukkue varmaan etsii vielä itseään. Luultavasti joukkue parantaa taaperrustaan kauden aikana, ehkä jopa kahdeksan joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
PaKa otti eilen neljännen suoran voittonsa putkeen kaatamalla EVO-areenalla Cobrat tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1(0-0,1-1, 1-0). Samalla kuusamolaiset nousi tasapisteisiin sarjakärki KuKin kanssa(molemmilla 15 pistettä ja 6 peliä). Mitä tuossa rostereita eilen katselin niin PaKalta puuttui about kentän verran ukkoja(mm. Ollila ja Muhonen) mutta se ei pysäyttänyt sinivalkoisia vaikka kolmella kentällä jauhettiin. Kummankin joukkueen maalivahdit ilmeisen liekeissä torjuntojen ollessa PaKan Korpela 23 kertaa ja Cobrien Kyrölä 46 kertaa. Ottelu ratkesi PaKan kolmannen erän ylivoimamaaliin jonka teki Jarno Nissi ajassa 43.53.

Yleisöä oli jälleen hienosti hallilla kun 377 silmäparia todisti kuuleman mukaan erittäin tasokasta lätkämatsia tälle tasolle. Hienoa.

Tässähän alkaa vanhana PaKalaisena oikein vesi kielellä odottamaan jo nuita tulevia KuKi matseja.

Laittakaa toki palstaveljet omia raportteja muista lohkon peleistä jos satuitte olemaan paikalla viikonloppuna. Toki muutenkin voi laittaa :D

E: Lisäys
 
Viimeksi muokattu:
Mustavalkoinen

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Viikonloppuna taas pelailtiin ja tässä tuloksia jos jollain mennyt ohi.

La 9.11 PyPo - HaU 6-11 (3-5, 1-3, 2-3)
T-K Ak - KuKi 0-12 (0-4, 0-6, 0-2)

Su 10.11 Cobrat - KuKi 2-3 (2-0, 0-3, 0-0)
Laser HT Ak- PaKa 5-7 (1-2, 1-2, 3-3)

Itse tuli käytyä väijymässä linnanmaalla tuo Laserin ja PaKan peli. Kuusamolaiset olivat tulleet Ouluun mukanaan vain 7 hyökkääjää(jos oikein laskin). Pois olivat vakiokokoonpanon ukoista ainakin Ollila, Muhonen, Tiainen, Polo, Murtovaara ja Määttä. Sekään ei lopulta Laseria pelastanut vaan pisteet matkasivat Kuusamoon. Pelissä näkyi selvästi rosterin kapeus ja erän loppuja kohden alkoi PaKan jalka painamaan. PaKan rosterissa oli tosiaan mukana muutamia itselle täysin tuntemattomia ukkoja jotka kyllä esiintyivät edukseen. Hieno startti pojille.

Summasummarum niin PaKalta löytyy tällä hetkellä se tarvittava rutistus joka matsiin ja muutamien pelaajien yksilötaito on kovaa luokkaa tällä tasolla. Se ratkaisee näitä pelejä vaikka välillä mennään pelottavan kapealla rosterilla. Eiköhän loppukaudeksi saada taas rosteriin vakioukkoja takaisin työkiireiltään jne.

KuKille siis täysi potti viikonlopun peleistä ja sarjakärki 21 pisteellä. PaKa 18 pistettä ja matsi vähemmän pelattuna kuin KuKilla. Herkullisen tilanteesta tekee se että KuKi ja PaKa iskevät yhteen vielä kahdesti(tammikuu ja helmikuu) runkosarjassa. Eiköhän runkosarjan voitto käydä näiden kahden "kuuman" välillä. Haastajat löytynee kolmikosta HaU, UU ja Cobrat.
 
Mustavalkoinen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy