Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Jokohan se ois aika avata tämäki lanka?

Huhuja halleilta kärkeen.
Uusia joukkueita: Utajärvi ja Oulainen

Ahmoilla ei netissä mainintaa joukkueesta/tulevasta kaudesta
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Eilen pelattiin PyPo - PaKa joka päättyi vieraille luvuin 5-7 (1-4,2-2,2-1). PaKa karkasi avauserässä 16 minuutissa 0-4 johtoon ja Pyhäjärvi ei tästä enää noussut.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-

Pilu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Palstaveli Habaduksen (nyk. GommiPommi) kadottua KISEn mukana kakkoseen rustaillaan pientä reportaasia pohjoisen III-divisioonasta ja pidetään ketjua elossa. Pohjoisen II- ja III-divareiden ketjut näyttävät kyllä hälyttävän hiljaisilta kirjoittelun suhteen.

Tämän kauden III-divisioona on tasaisempi sarja KISEn noustua II-divisioonaan ja voittajaehdokkaita löytyy useampia. Viime vuosi oli sikäli hieman tylsä, että heti ensimmäisten kierrosten jälkeen mestarista ei ollut epäselvyyttä ja muut joukkueet käytännössä pelasivat siitä kuka pääsee häviämään KISEä vastaan finaaleissa - surullista, mutta totta.

Muutaman pelatun kierroksen jälkeen jaottelen joukkueet koreihin seuraavalla tavalla:

1. kori
- Kuusamon Pallokarhut
- Kuhmon Kiva HT
- Utajärven Urheilijat
- Oulaisten Cobrat
- Haapaveden Urheilijat

2. kori
- Pyhäjärven Pohti
- Ylivieskan Popula
- Oulun Yliopiston Urheiluseura

3. kori
- Laser HT Akatemia
- Teräs-Kiekko Akatemia

1. kori on tällä hetkellä laaja sillä joukkueet ovat pelanneet ristiin, eikä selkeätä irtiottoa kärjen osalla ole. Joukkueiden välillä on ollut tiukkojakin pelejä, mutta toisaalta PaKa vei tänään Utajärveä 10-6, johtaen peliä välillä jo 6-0. Kiva HT on ainoa tappioitta jatkava joukkue sarjassa. Kiva HT joutui hakemaan lisäpisteen jatkoajalla sekä HaU:ta, että Populaa vastaan. PaKan runko on pysynyt kasassa viime kaudesta ja puitteet ovat kunnossa. Ihmettelen jos PaKa ei ole keväällä neljän parhaan joukossa. UU ja Cobrat tuovat mukanaan mukavan lisämausteen sarjaan. Kumpikin joukkue on osoittanut kuuluvansa pohjoisen III-divisioonaan, mutta katsotaan mihin asti lento riittää, kun keväällä vesi alkaa tippua ränneistä. HaU on vahvistunut viime kaudesta - odotan mielenkiinnolla mihin saakka HaU nousee kauden aikana. Neljän kärkeen on tänä vuonna paljon ehdokkaita tarjolla ja katsotaan tilannetta tämän suhteen tarkemmin joulun tienoilla.

2. korin joukkueet pelaavat hyvänä päivänä 1. korin joukkueita vastaan tiukkoja pelejä, mutta pitkässä otannassa jäävät kärjen taakse. OYUS on edelleen vahva kotijoukkue, mutta vieraspelit ovat surkuhupaisia varsinkin kauemmas suuntaavilla reissuilla. Populassa riittää taitoa III-divisioonaan, mutta riittääkö rosterin laajuus ja sitä myöten vauhti? PyPo voitti Populan, otti kärkijoukkueilta käkättimeen ja pöllytti heikompiaan. Saa nähdä mihin asti Amppareilla riittää.

3. korin joukkueet näyttävät pelaavan siitä kumpi jää viimeiseksi vaikka Teräs-Kiekko Akatemia onkin pelannut vasta kaksi ottelua. Kaksi ottelua maalierolla 6-24 ei nostata minkäänlaista uskoa siihen, että Teräs-Kiekko Akatemia tulee nousemaan jumbosijalta. Laser HT Akatemia sen sijaan on kyntänyt alkukauden ja viiden ottelun saldona huimat yksi piste. Laserilta lähti käytännössä viime kauden kärki pois, mutta pitäisi joukkueessa olla edelleen potentiaalia parempaan. Toivon, että Laser HT Akatemia nousee taistelemaan pudotuspelipaikasta ja tuo väriä sarjan keskikastiin.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Lisätään tähän vielä tuo tämänhetkinen sarjataulukko. Hieman on pelimäärissä eroja mutta kyllä tuo aika suuntaa antavalta näyttää.
Ottelut Voitot JAV JAH Häviöt TM-PM Pisteet

1. KUKI HT 5 3 2 0 0 35-15 13

2. PaKa 5 4 0 0 1 35-25 12

3. UU 5 3 1 0 1 36-24 10

4. Cobrat 4 3 0 1 0 29-19 10

5. PyPo 6 3 0 0 3 36-30 9

6. HaU 5 1 2 1 1 30-27 8

7. Popula 7 2 0 1 4 25-40 7

8. OYUS 6 1 1 0 4 29-43 5

9. LHT Ak. 5 0 0 1 4 19-34 1

10. T-K Ak. 2 0 0 0 2 6-24 0


Melkoista halonhakkuutahan tämä kolmonen on ja ei paljoa puolustella mutta tuleepahan ainakin maaleja ja sitähän katsojat haluavat. Kuusamossa on yleisö jälleen löytänyt mukavasti hallille kun uusi halli saatiin valmiiksi. Lauantaina oli jälleen melkein 400 katsojaa mikä on hienosti tällä tasolla lapioitaessa.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-
Palstaveli Habaduksen (nyk. GommiPommi) kadottua KISEn mukana kakkoseen rustaillaan pientä reportaasia pohjoisen III-divisioonasta ja pidetään ketjua elossa. Pohjoisen II- ja III-divareiden ketjut näyttävät kyllä hälyttävän hiljaisilta kirjoittelun suhteen.
...mihinkään kadonnut ole! Heräilen pikkuhiljaa tähän kauteen ja tulen ehkä kommentoimaan sekä kakkosta että kolmosta, mikäli vain saan herättyä. Oululaisena voin vain valitellen todeta, että kolmosessa ei Oulusta ole kuin kaksi joukkuetta (OYUS ja Laser Akatemia), joten otteluita ei varmasti tule käytyä katsomassa siihen malliin kuin aikaisempina kausina.

Sen verran voi kommentoida tämän kauden kolmosta jo tässä vaiheessa, että hieman on yllättänyt tulokkaiden UU:n ja Cobrien otteet. Varsinkin Utajärvellä tuntuu olevan buumia päällä, ja pitää jossain vaiheessa kautta käydä katsomassa joku pelikin paikallisessa matalassa majassa. Joukkue on saanut tärkeitä vahvistuksia Oulun suunnalta, joten lento voi riittää pitkäänkin tällä kaudella, ehkä jopa mitalipeleihin. Samoin Cobrat ovat ainakin tilastojen valossa esiintyneet positiivisesti, mutta pitäisi nähdä pelejä, jotta osaisi tarkemmin sanoa menestymismahdollisuuksista.

PaKa jyrännee tällä kaudella aina finaaleihin asti. Rosteri on pysynyt lähes samana, ja kotiotteluissa väkeä on paljon, joten kaikki edellytykset menestykseen ovat olemassa. Vähän sama homma on KuKi:lla, mutta siellä on ilmeisesti pelaajiston keski-ikä vähän nuorentunut - korjatkaa, jos olen väärässä. Huskit paransi viime kauden lopussa kulkuaan, ja on oikeastaan tällä alkukaudella jatkanut siitä, mihin viime kauden lopussa jäi. Laser Akatemia menetti valtaosan viime kauden ykköspelaajistaan, ja sai tilalle pelaajia lähinnä viime kaudelle toimintansa lopettaneista Ahmoista, joten joukkue varmaan etsii vielä itseään. Luultavasti joukkue parantaa taaperrustaan kauden aikana, ehkä jopa kahdeksan joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
PaKa otti eilen neljännen suoran voittonsa putkeen kaatamalla EVO-areenalla Cobrat tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1(0-0,1-1, 1-0). Samalla kuusamolaiset nousi tasapisteisiin sarjakärki KuKin kanssa(molemmilla 15 pistettä ja 6 peliä). Mitä tuossa rostereita eilen katselin niin PaKalta puuttui about kentän verran ukkoja(mm. Ollila ja Muhonen) mutta se ei pysäyttänyt sinivalkoisia vaikka kolmella kentällä jauhettiin. Kummankin joukkueen maalivahdit ilmeisen liekeissä torjuntojen ollessa PaKan Korpela 23 kertaa ja Cobrien Kyrölä 46 kertaa. Ottelu ratkesi PaKan kolmannen erän ylivoimamaaliin jonka teki Jarno Nissi ajassa 43.53.

Yleisöä oli jälleen hienosti hallilla kun 377 silmäparia todisti kuuleman mukaan erittäin tasokasta lätkämatsia tälle tasolle. Hienoa.

Tässähän alkaa vanhana PaKalaisena oikein vesi kielellä odottamaan jo nuita tulevia KuKi matseja.

Laittakaa toki palstaveljet omia raportteja muista lohkon peleistä jos satuitte olemaan paikalla viikonloppuna. Toki muutenkin voi laittaa :D

E: Lisäys
 
Viimeksi muokattu:
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Viikonloppuna taas pelailtiin ja tässä tuloksia jos jollain mennyt ohi.

La 9.11 PyPo - HaU 6-11 (3-5, 1-3, 2-3)
T-K Ak - KuKi 0-12 (0-4, 0-6, 0-2)

Su 10.11 Cobrat - KuKi 2-3 (2-0, 0-3, 0-0)
Laser HT Ak- PaKa 5-7 (1-2, 1-2, 3-3)

Itse tuli käytyä väijymässä linnanmaalla tuo Laserin ja PaKan peli. Kuusamolaiset olivat tulleet Ouluun mukanaan vain 7 hyökkääjää(jos oikein laskin). Pois olivat vakiokokoonpanon ukoista ainakin Ollila, Muhonen, Tiainen, Polo, Murtovaara ja Määttä. Sekään ei lopulta Laseria pelastanut vaan pisteet matkasivat Kuusamoon. Pelissä näkyi selvästi rosterin kapeus ja erän loppuja kohden alkoi PaKan jalka painamaan. PaKan rosterissa oli tosiaan mukana muutamia itselle täysin tuntemattomia ukkoja jotka kyllä esiintyivät edukseen. Hieno startti pojille.

Summasummarum niin PaKalta löytyy tällä hetkellä se tarvittava rutistus joka matsiin ja muutamien pelaajien yksilötaito on kovaa luokkaa tällä tasolla. Se ratkaisee näitä pelejä vaikka välillä mennään pelottavan kapealla rosterilla. Eiköhän loppukaudeksi saada taas rosteriin vakioukkoja takaisin työkiireiltään jne.

KuKille siis täysi potti viikonlopun peleistä ja sarjakärki 21 pisteellä. PaKa 18 pistettä ja matsi vähemmän pelattuna kuin KuKilla. Herkullisen tilanteesta tekee se että KuKi ja PaKa iskevät yhteen vielä kahdesti(tammikuu ja helmikuu) runkosarjassa. Eiköhän runkosarjan voitto käydä näiden kahden "kuuman" välillä. Haastajat löytynee kolmikosta HaU, UU ja Cobrat.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kuhmon Kiva HT vei lohko 7 kärkipaikan. Ratkaiseva ottelu nähtiin jo viikko sitten lauantaina Kuhmossa, kun Kiva HT voitti Pakan 5-1 ja varmisti lohkovoiton jo silloin.

Eilen Pohti sitten aiheutti Kivalle ensimäisen tappion varsinaisella peliajalla,
voittamalla kuhmossa 5-3, ilman panosta, huonolla asenteella sekä vajaamiehisenä pelanneen kotijoukkueen.

Kiva HT Ja Paka olivat lohkossa selvä kärkikaksikko ja ovat ennakkosuosikkeja pudotuspelejen alkaessa.
Mutta varmaan myös Utajärvi ja Laser HT akatemia haluaa lusikkansa soppaan laittaa.

Utajärvi voisi olla se mustahevonen.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Ensimäiset puolivälierät pelattu eli huomenna jatketaan, ennakkosuosikit pitivät pintansa, tosin Kuusamossa ja Kuhmossa ei varsinainen peliaika riitänyt. Eli KUKI HT-PyPo 6-5 Ja, Paka-Popula 3-2 Ja, UU-OYUS 10-6 Laser HT akt -Cobrat 4-2
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kuhmo ja Utajärvi pääsevät keskittyään jo perjantaina alkaviin välieriin. Paka-Popula ja Laser akat - Cobrat tarvitsevat kolmannet ottelut.
 

Pilu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Kiva HT ja Utajärven Urheilijat kairasivat 2-0 voitot odotetusti ensimmäisellä playoff-kierroksella, kuten @swingwood yllä jo kirjoitti.

Kiva HT pääsi valitsemaan ensimmäisenä vastustajan playoffien ensimmäiselle kierrokselle runkosarjan voiton myötä. Hieman yllättäen Kiva HT valitsi joukkueen, joka otti ainoana joukkueena Kuhmon päänahan varsinaisella peliajalla. Kiva ei ottanut kahta voittoa helpolla, sillä ensimmäinen peli päättyi vasta jatkoerässä 6-5 ja toinen vieraissa 0-2. Utajärvi sen sijaan klaarasi OYUS:n numerollisesti selkeästi kahdessa pelissä 10-6 ja 2-4. Toisaalta ensimmäisessä ottelussa Utajärven veskarille kertyi enemmän torjuntoja, joten ei tämäkään sarja sieltä helpoimmasta päästä varmasti ollut.

Popula sen sijaan pistää Kuusamon Pallokarhuille kovasti vastaan. Ensimmäinen peli kääntyi Pallokarhuille vasta jatkoerässä 3-2. Tänään Popula otti selkeän voiton kotonaan Pakasta 7-2 ja sarja päättyy Kuusamossa huomenna. Paka on hallinnut torjuntojen valossa otteluita tähän mennessä, mutta Populan Vähäsöyrinki on vienyt pidemmän korren Pakan Korpelaa vastaan. Huomenna ottelu ratkeaa pitkälti siihen kummalla joukkueella on vielä bensaa tankissa sekä maalivahtipeliin. Jatkopaikka on varmasti kovan työn takana.

Myös Oulaisten Cobrat laittaa Laser HT Akatemiaa vastaan tiukasti kampoihin - myös tähän sarjaan saadaan ratkaisu vasta huomenna. Itse odotan tästä kamppailusta huikeaa taistelua. Cobrien myötä Oulainen sai jälleen oman joukkueen miesten kilpasarjaan ja menestymisen nälkä on varmasti kova, sillä pelasihan Oulaisten Kiekko-Haukat II-divisioonaa ennen lopettamistaan/konkurssia(?). Laser HT Akatemia nosti tasoaan selkeästi alkukaudesta ja nappasi runkosarjan neljännen sijan ansaitusti, mutta pudotuspeleissä ei taida tulla apuja Suomi-sarjasta. Itse liputan huomenna Cobrien voittoa vedoten maalivahtipeliin ja yhtenäisempään joukkueeseen.

Pohjoisen III-divisioonassa on herkullinen kevät edessä sillä omien tietojeni mukaan Paka sekä Kiva HT tavoittelevat nousua II-divisioonaan ja muut laittavat kovasti vastaan. Popula voi järjestää huomenna tämän lohkon suurimman pommin tiputtamalla Pakan jatkosta ja sen jälkeen joukkuehenki voi kantaa hyvinkin pitkälle. Utajärven Urheilijat, Cobrat ja Laser HT Akatemia pystyvät laittamaan runkosarjan selkeälle kärkikaksikolle joka pelissä tiukasti vastaan.

Edit: UU lisätty joukkueisiin, jotka haastavat runkosarjan kärkikaksikon.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tanään pelattiin ratkaisevat puolivälierät, PaKa-Popula 4-0, Laser akat-Cobrat 4-8, eli välierät: KivaHT - Cobrat, Paka -UU.
Ennakkoon ajatellen tasaiset ja jännittävät matsit tiedossa. eiköhän molemmat parit vaadi sen kolme ottelua,
 
Tänään seurasin PaKa:n ja Utajärven Urheilijoiden välistä välieräottelua. En mielelläni paljon tuomarityöskentelyä kommentoi, mutaa nyt täytyy sanoa, että kyllä nolottaisi kuusamolaisten puolesta tuomarityöskentely. Ei hyvää päivää! UU:n peli onnistuttiin kyllä täysin tuhoamaan tuomaritoiminnalla. PaKa oli pelillisesti edellä, mutta UU:lla oli hyvä mahdollisuus yllätykseen.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tänään seurasin PaKa:n ja Utajärven Urheilijoiden välistä välieräottelua. En mielelläni paljon tuomarityöskentelyä kommentoi, mutaa nyt täytyy sanoa, että kyllä nolottaisi kuusamolaisten puolesta tuomarityöskentely. Ei hyvää päivää! UU:n peli onnistuttiin kyllä täysin tuhoamaan tuomaritoiminnalla. PaKa oli pelillisesti edellä, mutta UU:lla oli hyvä mahdollisuus yllätykseen.
Ei varmaan pitäisi kommentoida tähän mitään mutta kun Kuusamo kyseesssä, lähes aina siitä sanomista tulee joko enempi tai vähempi ja näin on aina ollut, ei tainnut viime sunnuntainakaan menä ihan putkeen .....
No se siitä, mennään sittten tuohon toiseen välierään, joka siis pelattiin Kuhmossa ja kotijoukkue vei 5-3,
Kuki HT hallitsi peliä aika selvästi, hallitsi kiekkoa ja pelinopeudellaan loi runsaasti maalipaikkoja mutta maalivahti Elias Kyrölä oli loistava 43 torjuntaa ja tehokkaalla viimeistelyllä Cobrat pysyi pelisssä mukana kolmanteen erään saakka jossa, Kuki HT homman ratkaisi.
Tänään vaati taas loistavaa maalivahti peliä Kyrölätä että sunnuntaina Kuhmossa vielä pelattaisiin.

Peli oli vauhdikas, siisti ja tunnelma oli loistava, 300 katsojaa joka on Kuhmossa todella paljon, samaan aikaan naapurikunassa
2 divarin välierässä oli katsojia 160 ja tunnelma kuin kirkossa.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
7. lohkon suosikit pitvät sunnuntaina asemansa ja selvin lukemin, niin Kuusamossa kuin Kuhmossakin. Joten KuKi HT-Paka on finaalipari ensi viikonloppuna. Kuhmon pelistä sen verran että Cobrat jäi jalkoihin alusta alkaen, eikä myöskään maalivahtipeli ollut aikaisempien otteluiden tasolla.

Tällä hetkellä voi sanoa että Kuhmossa pelataan Kainuun viihdyttävintä lätkää.

Jännittävät finaalipelit tiedossa ja varmasti tunnetta löytyy kun perjantaina finaalit alkaa. KuKi HT ehkä hienoinen ennakkosuosikki kotiedun ja runkosarjan perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

Pilu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Kuten varmaan kaikki palstaa lukevat ja tänne kirjoittavat tietävätkin, että tästäkin finaalisarjasta tuli pannukakku koronaviruksen takia ennen kuin se ehti edes alkaa. Terveys menee varsinkin näiden alasarjojen edelle, mutta harmittaa raskaasti Kuusamolaisten sekä Kuhmolaisten puolesta.

Molemmat joukkueet hakivat sarjanousua tosissaan, Kuhmossa tehtiin halliin lisäpaikkoja katsojille kovan kiekkobuumin vuoksi ja sieltä oli lähdössä fanibussi lauantaina Kuusamoon, Kuusamossa lauantaina halli tupaten täynnä ja sarjan kaksi parasta joukkuetta vastakkain. Voittajajoukkue olisi päässyt pelaamaan karsinnoissa PJK:ta ja oletettavasti RoPoa vastaan. Uskon, että Paka tai Kuki HT olisi voinut nousta II-divisioonaan pelaamalla. Joka tapauksessa karsinnoista olisi tullut tasaiset.

Kauden lopettamispäätöksen vaikutuksista kauden 2019-2020 sijoituksiin ja kauden 2020-2021 sarjapaikkoihin liitto tiedottaa kevään aikana.
 

ikirouta

Jäsen
Avataanpa kautta kolmosenkin osalta, Laser HT odotetusti keulilla, rosteri on hyvä kolmoseen, hieman yllättäin Utajärvi, Pyhäjärvi ja Popula on Kuusamon edellä, keskikasti on kyllä tasainen, joten asetelmat kääntyy nopeasti kauden edetessä. Kuusamo kärsi shokkitappion Haapvedelle, liekkö asennevamma vai mikä ollut. Popula puolestaan on saanut nuorta verta joukkueeseen ja se näkyy kentälläkin, ”pikkupojat” tehneet hyvää jälkeä.

Haapavesi pelaillut kuten odotettu, hävitään enempi kuin voitetaan, ja näin homma jatkunee kauden läpi, välillä yllätetään kuten kävi Pakan vieraana. maalivahtipuolella näyttää olevan hieman haasteita, mutta eiköhän nämäkin ongelmat ratkea kauden edetessä.

Oyussisä pelaillaan vaan, sarjasijoitus sen mukainen, Kari Salminen jatkaa edelleen joukkueen riveissä ties monettako kautta. Liekkö jonkulainen alasarjojen maailman ennätys jo.

Oulainen on selvä alisuorittaja kauden tässä vaiheessa, pari isonumeroista tappiota ja tiukat pelit kääntyy kavereille, tuskaista tuntuu olevan meno nyt ja näyttää hieman ohkaselta joukkuekkin olevan, onko syynä sitten armeija vai loukkaantumiset.

Viimesin ja vähäisin on jälleen Teräs-Kiekko akatemia, joka syksyllä somepäivitysten perusteella kuuluisi sarjakärkeen, mutta kaukalossa pelit eivät ota onnistuakseen, saldo murheellinen ja omassa päässä soi jatkuvalla syötöllä. Melkoista sohellusta homma näyttää parin nähdyn pelinperusteella olevan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy