Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

IIHF:n ja NHL:n siirtosopimus purkautuu

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana softdog, 15.12.2007 klo 12.50.

 1. softdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=uutiset&id=7729

  Mikähän on syynä sopimuksen purkautumiseen? Onko toinen osapuoli ollut tyytymätön ja aiotaanko tilalle hioa jotain vastaavaa vai palataanko aikaan, jolloin iso paha NHL sai viedä pelaajia esim. SM-liigasta koska vain, ilman korvauksia?

  Ainakin JYPille ovat nuo saadut siirtokorvaukset olleet todella tärkeitä ja kyllähän reilu rahasäkki kompensoi faninkin vitutusta.
   
 2. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Suurin syy on ainakin Ruotsin osalta(ja veikkaan että muidenkin) NHL:n CBA:ssa määritelty 2-vuoden deadline varauksien signaamiselle. Tämä on tarkoittanut käytännössä sitä, että kaikki varatut nuoret pelaajat on viety jo ihan raakileina viime vuosina P-Amerikkaan. Kun aiemmin kavereiden annettiin rauhassa kehittyä Euroopassa esim. 22-23-vuotiaiksi, niin nyt viimeistään 20-vuotiaana lähdetään. Tämä tarkoittaa että kasvattajaseurat eivät ehdi nauttia pelaajista juurikaan, vaan kaverit lähtevät melkein suoraan A-junnuista P-Amerikkaan AHL:ää tahkoamaan.

  Suomi on siitä pahassa asemassa, että täällä ei ole rahaa sitoa varmaan edes pelaajia pitkiin sopimuksiin ilman purkupykäliä, kuten Venäjällä ja varmaan osittain ehkä Ruotsissa&Sveitsissäkin. Näinpä sopimus olisi hyvä saada, mutta tuo CBA:n osa ainakin tökkii. NHL:ää taas on vaivannut korvausten suuruus, mikä taas mielestäni ainakin osittain johtuu juuri tuosta mainitsemastani asiasta. Eli liian monta pelaajaa siirtyy vuosittain P-Amerikkaan ja vielä kun näitä koskee se 30pelin sakkomakso, niin kalliiksi tulee.
   
 3. softdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuollainen kahden vuoden aikaraja kuulostaa mielestäni todella typerältä. Eikö sen voisi poistaa yksinään.

  Ja mitä tulee NHL-seurojen maksamien korvausten suuruuteen ja sakkoihin pelaamattomuudesta; Eikö se ole tarkoituskin, että se tökkii. Ainahan on seuralla vaihtoehtona olla kuppaamatta pienempien liigojen/seurojen tähtipelaajia ja varsinkin olla jurruttamatta näitä kavereita farmissa.

  Tuo sopimus on kuitenkin monelta osin toiminut hyvin, eikä sitä todellakaan pitäisi kokonaisuudessaan purkaa. Etoo ajatus siitä, että jälleen aletaan raahaamaan jopa vähemmän lahjakasta porukkaa SM-liigasta lätäkön taakse farmisarjoihin.
   
 4. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Pelaajat tuskin tykkäisivät siitä, että heidän NHL-uransa olisi koko elämän ajan kiinni yhden seuran valinnoista. Satut huonoihin väleihin seurasi kanssa, niin et pelaa NHL:ssä ikinä, jos seura niin haluaa.

  Kahden vuoden aikarajasta voisi siirtyä tuohon entiseen neljän vuoden malliin.
   
 5. steepler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  chelsea, The Ohio State Buckeyes
  Lainaus:
  Onhan se mahdollista, mutta IIHF ei perjaatteessa voi tehdä asialle mitään vaan tuon varasuoikeusasia on kokonaan neuvoteltava NHL:llän ja NHLPA:n välillä. Tietenkin tuo IIHF-NHL sopimus vaikuttaa, mutta jos pelaajat eivät halua sitä muuttaa niin se ei muutu ainakaan ennen uutta CBA:ta jonka neuvotteleminen ei ole ihan tämän päivän asia.
   
 6. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Tuon aikapykälän voisi mielestäni muuttaa sen mukaiseksi, millä kierroksella on varattu.

  Esim.
  1. kierros - 2 vuotta
  2. tai 3. kierros - 3 vuotta
  4. - 7. kierros - 4 vuotta

  Samalla kuitenkin pitää mahdollisena, että ensimmäisen sopimuksen ensimmäisen vuoden voi pelata vielä kotimaassa (esimerkkinä Mikko Lehtonen ja Teemu Laakso tällä kaudella).

  Todettakoon nyt kuitenkin, että suomalaisista ykköskierroksen varauksista kahden vuoden sisällä varauksista eivät Pohjois-Amerikassa ole olleet Selänne, M.Koivu, Riihijärvi ja Niinimäki. Näistä kaksi onkin selkeitä varausfloppeja, kun taas yksi jäi kehittymään tänne neljäksi vuodeksi varauksen jälkeen, ja pelasi sitten historiallisen tulokaskauden.
   
 7. Master Chief Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Denny Crane
  NHL:n, NHLPA:n ja Suomen, Ruotsin, Tshekin Slovakian ja Venäjän edustajat tapsivat New Yorkissa keskiviikkona: http://slam.canoe.ca/Slam/Hockey/News/2008/01/16/4776943-cp.html

  Samalla sivulla oltiin tuosta pelaajien liaan aikaisesta siirtymisestä Pohjois-Amerikkaan. Jonkinlainen hahmotelma saatiin kasaan ja se esitellään kunkin maan edustajille. Uusi tapaaminen ensi kuussa.
   
 8. eh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Frank Turner Hockey Club
  Lainaus:
  Mihin entiseen? Eihän neljän vuoden mallia ole koskaan ollut olemassa, ennen nyky-CBA:ta varaus nimenomaan oli ikuisesti voimassa.
   
 9. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  My bad, mitä lie taas ajatellut...
   
 10. tomageeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
  Lainaus:
  Onko noin? Minulla oli kyllä muistikuva että varaus nimenomaan raukesi. Muutenhan joukkueet olisivat voineet teoriassa evätä pelaajalta mahdollisuuden päästä NHL:ään, jos kieltäytyisivät treidaamasta mutta eivät tarjoaisi myöskään sopimusta.
  Oma mielikuvani asiasta oli se että joskus siinä keskimääräisen UFA-iän kieppeillä varaus olisi mennyt voimasta. Saatan toki olla väärässä.
   
 11. eh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Frank Turner Hockey Club
  Lainaus:
  Niin saatat. Voin toki kaivella jonkun linkinkin tähän, mutten jaksa. Kyllä se aikanaan pysyi voimassa niin pitkään kun seura viitsi pitää pelaajaa listoillaan.

  Esimerkkejä näistä pelaajista, jotka varaajaseuransa ja agenttinsa sopimusnäkemysten vuoksi jättivät Pohjois-Amerikan mahdollisuuksista huolimatta kokonaan väliin olisi useita, mutta heitetään nyt Jussi Tarvainen ja Edmonton Oilers yhtenä. Tarvainen (tai agentti) halusi yhden suunnan sopimuksen, Oilers ei halunnut antaa.
   
 12. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Tuosta entisen CBA:n ajalta kun ei ollut mitään aikarajoja Euroopassa pelaaville, niin jokunen pelaaja saattoi odottaa todella kauan. Esimerkiksi Martin Strbak siirtyi P-Amerikkaan kymmenen vuotta varauksen jälkeen (ja nimenomaan varaajaseuraan), Mika Alatalolla sama juttu ja välissä yhdeksän vuotta.

  Sinänsähän tilanne on sikäli vaikea, että tuo kahden vuoden sääntö on NHL:n omassa työehtosopimuksessa, eikä tässä NHL/IIHF-sopparissa.
   
 13. Master Chief Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Denny Crane
 14. eh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Frank Turner Hockey Club
  Lainaus:
  Eihän tuossa olisi mitään uutta. Tämä sääntöhän on ollut molemmissa uuden CBA:n aikaisissa siirtosopimuksissa. "The new proposal sees the age limit increased by two years" sen sijaan viittaisi siihen, että ikärajaa oltaisiin nostamassa 22 ikävuoteen, mikä olisi loistava ajatus. Turha niitä parikymppisiä jamppoja on AHL:ään rahdata.

  Toisaalta tuo pistää kyllä NHL-organisaatiot aika tiukkaan paikkaan. 18-vuotiaana varatun pelaajan oikeudet pysyvät varaajaseuralla, kunnes pelaaja on 20-vuotias. Silloin pitää tehdä sopimus, mutta mikäli (ja yleensä kun) pelaaja ei vielä ole valmis pelaamaan NHL:ssä, pelaa hän kaksi kautta eurooppalaisessa seurassaan. Tämä siis olettaen, että pelaajan eurooppalaisseuralla on ollut lainkaan järkeä päässä - eli että on tarpeeksi pitkä sopimus.

  Toki tuossa voi olla jotain reunaehtoja siitä, että toisella sopimuskaudella ei tarvitse enää tarjota pelaajaa lainaan jne.
   
 15. Master Chief Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Denny Crane
  Lainaus:
  Itse muistaisin että CBA:n yhteydessä oltaisiin sovittu että 2000-luvun alun varaukset kestävät 4 vuotta. Ehkä tarkoitat tätä?
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2008 klo 05.01
 16. Master Chief Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Denny Crane
  Lainaus:
  Näköjään muistin oikein. Tuoreessa Jääkiekkolehdessä oli Ilveksen Marko Anttilasta juttu ja siinä mainittiin että Chicagon oikeudet 2004 varattuun Anttilaan menevät umpeen tänä vuonna. Eli ennen työsulkukautta 04-05 varattujen pelaajien oikeudet pysyvät seuroilla 4 vuotta.
   
 17. -Mercury- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  juurikin näin
  2002 draft and all previous drafts must be signed by June 1, 2006
  2003 draft June 1, 2007
  2004 draft June 1, 2008

  mm. JM Aaltonen varattiin 2003 ja oikeudet loppuivat Bluesilla viime kesään kun ei JMA tehnyt sopimusta sinne. Toisaalta taas Janne Pesonen varattiin 2004, joten Ankoilla on kesäkuun alkuun asti aikaa tehdä sopimus tai menettävät oikeudet.
   
 18. Master Chief Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Denny Crane