zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Toimisiko sellainen idea, että tähän ketjuun kerättäisiin tietoja ja raportteja siitä, miten play-offit kakkosessa eri puolilla maata kehittyvät? Näin Suomi-sarjan kaksi viimeistä ja karsintoihin joutuvaa ja niiden seuraajat kuin myös kakkosen lohkojen oma väki saisivat jotain osviittaa siitä, mitä valtakunnallisemmin tuleman pitää.

Länsirannikko 6:ssa nähtiin tänään aikamoinen yllätys, kun "paikallinen Riemu", eli yliopistoporukka Chiefs tasoitti tänään puolivälierien puntit 5-4-kotivoitollaan VG:tä vastaan. VG kuin myös toinen sarjan kärjessä ollut RNK eivät nyt ilmoittautuneet kiinnostuneiksi Suomi-sarja-karsintoihin. Tämänpäiväinen häviökin oli kyllä osaltaan osoitus siitä, että Ossi Savolaisen ja Otto Lehtosen jälkeen (jotka nyt kolmikymppisinä vielä dominoivat VG:n peliä), ei välttämättä Naantalissa ole enää kasvamassa seuraavaa Suomi-sarjaan kovinkaan nopeasti uskottavasti kurkottavaa pelaajasukupolvea.

Lauttakylän Luja sen sijaan ilmoittautui potentiaaliseksi karsijaksi kakkosen 6:n runkosarjan keskivaiheilta, mutta lähtö tuli tänään heti 2 ottelun jälkeen kotihäviöllä Loimaan Rocketsia vastaan. Joten ainakaan lounaasta ei mitään ylöspäin yrittäjiä valitettavasti ole tulossa, mutta jossain määrin mielenkiintoisia pudotuspelivääntöjä saatetaan silti täällä nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

Wondadog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kisa-Eagles
2-lohkossa eli hämeessä hieman samaa haastetta.. Giants oli pari edellistä kautta tietääkseni ainoa joka nousua tavoitteli. Toissavuonna Lakers vei finaalin muttei halunnut nousta, viime vuonna Giants sai revanssinsa ja onnistui nousukarsinnoissa. Eagles ei myöskään ole noususta kiinnostunut.

Rautaliigassa saa pelata laadukasta ja kovaa kiekkoa lähialueilla ilman että työt, opiskelu ja perhe kärsii kauheasti joten hyppy tuosta Suomi-sarjaan on jo aikamoinen ja vaatii taustajoukoilta ja varsinkin sponsorihankinnalta paljon enemmän.

Mutta varsinaiseen kysymykseen:
Ensimmäinen kierros ei tuonut yllätyksiä ja viime vuosien sarjanousijat läheteltiin lomille. Ikurin vire oli kovalla nimilistalla liikkeellä mutta runkosarjapelien pohjalta oli todennäköistä että Mäntän KPK vie sarjan kokemuksellaan ja niin kävi. Pyry yllätti Ahmat viime vuonna mutta tiukasta sarjasta huolimatta tänä vuonna niin ei enää käynyt.

Välierissä on siis UpLakers vs KPK ja Eagles vs Kiekko-Ahma. Finaalipariksi ennustan laakereita ja kotkia.
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Kolmoslohkossa ei suurempia yllätyksiä nähty puolivälierissä, lohkon kovin Jeppis hoiteli kurikkalaiset saaden välieriin vastustajaksi KoMu HT:n joka tiputti IK Kronanin ja nousua tavoitteleva Lapuan Virkiä voitettuaan IFK Lepplaxin pelaa Freddi Smulterin koutsaamaa Malax IF:ää vastaan välierät. MIF voitti alavutelaiset omassa puolivälierässään. Vain lapualaiset tavoittelevat nousua tästä nelikosta.

Itse veikkaan MIF:in menevän finaaleihin koska kyseessä on kuitenkin playoffeja varten koutsattu joukkue vaikken Smulteria vielä pidäkään erityisen hyvänä koutsina. Lisäksi MIF pelaa jokseenkin v****maista lätkää jolla saadaan vastustajan fokus katoamaan jos tunnetilat ei pysy kasassa. Ei sillä etteikö Virkiä olisi täysin ilman mahdollisuuksia, joukkueessa on mm. pistepörssin kärki Kossila ja muutenkin kolme pelaaja oli pisterpörssin top 6-joukossa. Siltikin maalahtelaisia pidän omana suosikkina tästä parista, perustaen mm. pakkovoittoon runkosarjan viimeisillä kierroksilla jonka MIF haki Lapualta numeroin 8-7.

Jeppis on ennakkoon omassa luokassaan mutta ei täysin voittamaton. Joukkueessa on paljon Mestis-kokemusta, mm. vanhat Sport-jyrät Hakomäki ja Kiviniemi löytyy rosterista, ensin mainittu yli 2,5 PPG runkosarjassa. KoMu on yllätysvalmis ykköskentän Halava - Kujanpää - Rautavirta johdolla. Lisäksi maaliin hankittiin Liigassakin käynyt Kristian Järvinen kauden aikana. Ensimmäinen matsi näyttää suuntaa, statsit sanoo Jeppiksen marssivan finaaleihin mutta kahden voiton sarjassa paha mennä sanomaan jos KoMu käy tekemässä ryöstön tänään. Eli oma veikkaus edge Jeppikselle mutta en vetoa löisi.

Oma toivefinaali on MIF - Komu HT, eli siitä voi päätellä jo paljon :D
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Lohko 3 "kiekko-oraakkeli" saa vetäytyä eläkkeelle, eli Virkiä ja Jeppis voittoihin ensimmäisessä osaotteluissa. Ei näitä silti voi pitää vielä taputeltuina, molemmat pelit pääsi repeämään kotijoukkueen eduksi rumasti vierailijoiden mustina hetkinä.
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.

ikirouta

Jäsen
Lohko vitosessa puolivälierissä suurimmän pommin tiputti Pyhäjoki pudottamalla sarjassa kakkoseksi yltäneen Tornion voitoin 2-0.

Ylitornio kiusasi Ylivieskaa, mutta kapea materiaali ei riittänyt ja YJK jatkoon voitoin 2-1.

Lohkoykkönen Liminka sai tehdä täyden päivätyön Nivalan kaatamiseksi, tiukat pelit kuitenkin Limingan voittoihin 2-0.

Sotkamo murskasi Raahen Teräs-Kiekon kotonaan ja haki vielä odotetun vierasvoiton Raahesta, ja jatkoon 2-0.

Välieräparit:
Liki - Pjk
Soki - Yjk

Saapa nähdä jatkuuko Pyhäjokisten kiito Liminkaa vastaan ja Sotkamo ollut valmentajavaihdon jälkeen hyvässä tikissä, joten heitetään finaaliin Sotkamo ja yllättäjä Pyhäjoki. Todella mielenkiintoisia pelejä katsojille tarjolla viikonloppuna.
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Lohko kolme finalistit ovat nousua hakeva Lapuan Virkiä ja viime kaudella Virkiän nousuhaaveet välierässä torpedoinut KoMu HT. Lapualaiset kepittivät maalahtelaiset suoraan kahdessa ottelussa mutta toinen pari Jeppis - KoMu meni kolmeen otteluun. Maininnan arvoista lienee Jeppiksen tappiosarake, yhteensä kolme peliä runkosarjassa ja playoffeissa.

Mielenkiintoinen finaaliviikko tulossa, toivottavasti väki löytää hallille molemmilla paikkakunnilla.
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Lohko 3 on klaari ja Virkiä Lapualta mestari. Suoraan kahdessa ottelussa, KoMulla ei ollut mitään palaa. Huomionarvoista on yli 600 katsojaa molemmissa finaaleissa mikä on todella hienoa. Nyt jäädään odottelemaan sitten mikä on karsinnan muoto, Virkiä lähtee Pohjanmaalta geimeihin mukaan.
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Tuossa on positiivista "Pohjanmaan uhoasennetta", että lähdetään rohkeasti yrittämään ylöspäin! Vaikka tavallaan tilanteen ymmärrän, niin pidän silti tylsänä, että maan väkirikkaimmilta alueilta ei ole yhdessäkään kakkosen lohkossa edes lähdetty yrittämään SS-karsintoihin. Kyllä sellainen vie tylysti pohjaa sarjalta ja sen mielenkiinnolta. Kun liigan sulkemisen jälkeen vuonna 2000 alettiin pelata Mestiksen mestaruudesta, sitä pilkattiin "mehukannuksi". Kuinka innostava tavoite sitten pelaajien (tai etenkin yleisön) kannalta on kakkosen mestaruus, voidaan vain kysyä?
Täälläkin RNK hävisi ekan länsirannikko 6:n finaalin kotipelinsä VG:lle 0-7, mikä kyllä kielii siitä, että aika hälläväliä-meininki taisi heillä peleihin lähdettäessä olla.

Yllätys silti olisi, jos Virkiä noissa karsintapeleissä erityisesti menestyisi, mutta niinhän myöskin oli Muikin putkahtaminen Suomi-sarjaan kaksi kevättä sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy