II-divisioonan lohko 5 kaudella 2020–2021 (pohjoinen)

  • 13 994
  • 26

Puhtis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Divarikiekko
Tulee kyllä erittäin mielenkiintoinen rautaliiga kausi sillä joukkuiden voimasuhteet muuttuneet kesän aikana aika paljon. Harmittavasti Keki joutui jättämään kauden väliin. Tässä muutamia poimintoja ja veikkauksia sarjasijoitukseen.
1. Kise
Haalinut lisää nimimiehiä rosteriinsa ja joukkue vaikuttaa pelottavan kovalta. Eritoten hyökkäyskalusto, mutta ei joukkueesta oikein heikkouksiakaan löydy, isoin kysymys on saavatko rosterinsa liikkeelle myös kaikkiin vieraspeleihin.

2. Etpo
Ylitornion kiekkoylpeys jatkaa aikalailla samalla miehityksellä kuin viime kaudella. Viime kausi näytti jo että joukkue pystyy voittamaan ja haastaa varmasti kiseä. Ylitorniosta ei helpolla pisteitä haeta.

3. Cowboys
Kotisivujen mukaan tavoitteet asetettu suomisarjan karsintoihin. Tulee varmasti taistelemaan iha runkosarjan voitostakin ja pystyy voittamaan kummatkin edelle sijoittamani joukkueet. Oman tuntuman mukaan jää kuitenkin kolmanneksi.

4. Pjk
Surkean viimekauden jälkeen saanut joukkueeseen vahvistuksia ja rosteriinsa leveyttä. Suuri kysymysmerkki kuitenkin edelleen millä tasolla pystyy pelaamaan,pysyykö taso pelistä toiseen. Uskon kuitenkin että ydinvoimapitäjä saa pelinsä rullaamaan ja nousee pois jumbosijoilta.

5.Tich
Tornion joukkueesta ei hirveästi ole tietoa mutta tasaisen varmasti vuodesta toiseen pelaava joukkue tulee raapimaan tarvittavat pisteet sijoitukseen. Rokista saapuva valmentaja tuo joukkueeseen varmasti lisää.

6. Liki
Rautaliigan kestomenestyjän aika ainakin näiltä osin näyttää hiipuvan kun joukkuueessa kävi suuri muutos kesän aikana. Kärkipelaajat vaihtoivat osoitetta ja muutamia muita pahoja poistumia tuli, joten joukkue siiirtyy haastajien joukkoon tälle kaudelle.

7. Teki
Teräskaupungin joukkueesta ei hirveästi ole tihkunut tietoa mutta varmaankin sama runko jatkanee joukkueessa. haastaa kovempia mutta koko kauden suorittaminen riittänee sijaan seitsemän.

8. Yjk
Tekee yhteistyötä suomisarjassa pelaavan Raahe-Kiekon kanssa josta varmaankin apuja saa mutta ei julkaistulla rosterilla taistele paremmasta sijoituksesta.

9. Vuokatti team-sport
Vanhalta nimeltään Soki tippuu korkealta sarjan hännille menettäessään pistemiehensä oikeastaan kokonaan. Joukkueen rakentaminen huhujen mukaan pahasti kesken eikä uusia vahvistuksia ole saatu houkuteltua mukaan. Uusi jäähalli avataan talvella joten olosuhteet ainakin sotkamossa pitäisi olla kohdillaan.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Perhanan Kemijärvi minkä teki. Saapa nähä nostavatko vielä jonkun lisukkeeksi kakkoseen vielä ennen kauden alkua. Aikaa on, mutta onko liitolla haluja. Laserin Akatemialla nimilista vois riittää(ssarja lainat päälle)
 

Puhtis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Divarikiekko
En usko että nostetaan ketään. Ei enää tässä vaiheessa kannata sarjaohjelmia alkaa molemmista sarjoista uusimaan. En usko muutenkaan että sarjasta tippuu kukaan koska kemijärvi jäi pois.
 

ikirouta

Jäsen
Liiton sivuilta kopsattuna:

Suomi-sarjaan pääsee karsimaan mikäli voittaa II-divisioonan runkosarjan ja on ilmoittanut halukkuutensa siihen. Pyrkivä joukkue jää pois playoff otteluista ja siirtyy pelaamaan Suomi-sarja karsintoja.

Eli jos sarjan voittaa joukkue joka vielä haluaa Suomisarjaan karsimaan niin käydään playoffit 2-9 sijoille sijoittuneiden kesken. Käytännössä Nivala taitaa olla ainoa jolla tämmöinen halu ja tahtotila on, eli sarja pitäisi heidän voittaa..
 

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Tulee kyllä erittäin mielenkiintoinen rautaliiga kausi sillä joukkuiden voimasuhteet muuttuneet kesän aikana aika paljon. Harmittavasti Keki joutui jättämään kauden väliin. Tässä muutamia poimintoja ja veikkauksia sarjasijoitukseen.
Väittäisin että KeKi:llä tulee jäämään useampikin kausi sillä sääntöjen mukaan sarjaluopuja hakee vauhtia alemmasta eli tässä 3-div eli Lappi liigasta ja uskoisin sinne jäävänkin. KeKi:n juniorimylly ei jauha riittävästi kakkoseen kykeneviä eikä itälappiin muutenkaan näytä pelimiehillä halua löytyvän. Lappi liiga nostaa tasoaan, hyvä jos sinne joukkueen saavat, amen.
 

Puhtis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Divarikiekko
Eilen pelattiin harjoituspaikallisottelu Pjk:n ja Tekin välillä. PJK voittoon 5-2. Pjk voittanut nyt kaksi harkkapeliä eli ainakin tässä vaiheessa näyttää siellä hyvältä. Toki harkkapelit ovat aina harkkapelejä.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
SoKi näköjään lähtee jonkin verran heikentyneellä joukkueella kauteen. Rosteri tällä hetkellä edelliskautta suppeampi, tosin uusiakin kasvoja loytyy.

Suurimmat muutokset lienee kuitenkin ulkoisia, seuraliittymän kautta joukkueen nimi vaihtuu ja on jatkossa Vuokatti Team Sport, tämän saman nimen alla toimii jatkossa myös Juurikkalahden Kirin jalkapallo.

Lisäksi uusi Vuokatti Areena valmistuu kovaa vauhtia ja olosuhteissa tapahtuu aikamoinen parannus joskus vuodenvaihteen jälkeen.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
En usko että nostetaan ketään. Ei enää tässä vaiheessa kannata sarjaohjelmia alkaa molemmista sarjoista uusimaan. En usko muutenkaan että sarjasta tippuu kukaan koska kemijärvi jäi pois.
Ei ollu uskon asia vaan KuKi raapastiin ylös. Toivottavasti ruuvaavat koronan kuriin Kuhmossa ja pelit käyntiin
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Aika yllättävää tuo Kuki HT:n nosto tässä vaiheessa. No tuleepahan paikallisjännnitystä nälkämaalle pitkästä aikaa edustutus tasollakin. Koronaa tartuntoja ei ole todettu olla koko Kainuun aluella muutamaan viikkon ja Kuhmonkin karanteenit ja rajoitukset taitaa olla jo ohi.

Kuki HT lähtee näköjään aikalailla samalla joukkueella liikkeelle kuin viime kaudellakin, pieniä muutoksia tosin, mutta joukkueen runko on entisensä. kokemusta ja nuoruutta aikalailla sopivasti. Uusimpana ja nimeikkämpänä vahvistuksena joukkueeeseen liittyy Riku Korhonen jolla on vankka mestiskokemus.

Joukkueen iskukyvystä ylemmällä tasolla on hankala sanoa mitään, mutta eiköhän sarjapaikan uusiminen liene sopiva tavoite, tuskin kuitenkaan ihan heittopussiksi jäänee.

Paikalliskamppailulla alkaa 2.10 Kuhmossa sarjakausi nälkämaan joukkueiden osalta.
 

Puhtis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Divarikiekko
Kyllä kuhmo tulee napsimaan muutamilta joukkueilta ainakin kotonaan pisteitä. Kuhmon hallissa yleensä peleissä on tunnelmaa ja kiivas kotiyleisö tuo joukkueelle varmasti lisää virtaa peleihin.
 

Pardus

Jäsen
KISE kohtaa tänään kotiavauksessaan Tornion Ice Club Hockeyn. Torniolaisina harkitsisin vahvasti joukkueen nimen vaihtamista, kun nimi lukee jopa Kisen ottelumainoksessa muodossa TICH, eikä ole ensimmäinen kerta kun näen sen missä tahansa kirjoitettuna tuossa muodossa.

Mutta joo, paskanjauhannat sikseen. Onhan tuo mukava päästä katsomaan tänään Kisenkin ottelua. Laittakaahan hallille tulijat sitten niitä maskeja päähän. Vitutti Laserin edellisessä kotimatsissa maskittomat katsojat.

Edit.
5.Tich
Tornion joukkueesta ei hirveästi ole tietoa mutta tasaisen varmasti vuodesta toiseen pelaava joukkue tulee raapimaan tarvittavat pisteet sijoitukseen. Rokista saapuva valmentaja tuo joukkueeseen varmasti lisää.
Jaa no eipä tarvinnut kaukaa etsiä tuota väärää kirjoitusasua.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kainuun toinen derby päättyi tänään VTS:n (SoKi) voittoon 5-2 numeroin. Kauden avauksessahan reilu viikko sitten Kuhmossa Kiva HT oli parempi numeroin 4-2. Vauhdikas otelu ratkesi VTS:n parempaan viimeistelyyn. Kuhmolaisten paketti ei kestänut oikein kasassa ja virheitä tuli liikaa. Näki kyllä kumpi joukkue on pelannut enemmän II divari matseja.
Kyllä Kuhmo tulee sarjassa olemaan monelle joukkueelle paha vastus, kunhan oppivat sarjan tavoille.
Maalivahti osasto on ainakin kunnosssa kun joukkueeseen liittyi pitkän uran mestiksessä tehnyt Teemu Seppänen.
 
Viimeksi muokattu:

Mänäkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & muut Pohjosen joukkueet
Tulee kyllä erittäin erittäin mielenkiintoinen II-div kausi! Hienoa, kun Vuokatti spottaajat saikin kunnon joukkueen kasaan. KISEn rosteri on nyt kyllä törkeän ylivoimainen, mutta sitoutuminen on varmaan se ainut haaste.. Toki sijat 1-4 joukkueet voittaisivat kaikki parhaana päivänä suomi-sarja hännän ja voivat näin voittaa myös KISEn (aika kova statement, mutta näin uskon) ja Pjk voi nousta myös kärkeen.


1. Kise
Heikkous on päävalmentajan puute.. vai olenkohan väärässä ja semmonen on jo? Joukkueen rosteri on naurettavan kova. Vahvistui sarjan kärki joukkueiden kärkipelaajilla ja maaliin suomi-sarjan parhaimpia maalivahteja. Joku voisi sanoa, että aika epistä. Paperilla pohjois-suomen kolmanneksi kovin joukkue (Kärpät ja Raahe enää edellä).. mut sitoutumisessa ja reenaamisessa antaa kovasti tasoitusta.
Sijoilla 1-2.

2. Cowboys
Cowboys haastoi tosipeleissä KISEn jo viime kaudella. Mun uusi suosikkijoukkue ja pelaavat todella vauhdikasta kiekkoa. Cowboyssin ykösnyrkki pitäisi alkaa olla jo ylivoimainen tähän sarjaan. Nyt on vuoden vahvempia, vauhdikkaampia ja voimakkaampia. Sijoilla 1-4

3. Etpo
Etpo piti viimekauden rosterin ja oli jopa sarjan kuumin joukkue keväällä ennen koronaa. Sijoilla 1-4.

4. Vuokatti team-sport
Viime hetkillä romisten noussut ränkingissä. Kaksi viikkoa sitten olisi ollut listallani toiseksi viimeinen. Tauriainen ja Kauvosaari haastaa jopa KISEn kärki hyökkääjät ja uskon, että Tauriainen voittaa sarjan pistepörssin. Sijoilla 3-5

5. KuKi
Povaan KuKista suurinta yllättäjää! Veskari on todella kova tähän sarjaan.. Uskon että, sarjan kovimpia kotijoukkueita.
Sijoilla 4-6

6. Pjk
Sami Markkanen is back! 45v taulussa ja ekaan peliin 1+2.. On tämä hieno sarja juuri tämän takia. Vahvistunut huomattavasti, mutta puolustuspeli vuotaa ja Tekiltä jo tiukuun. Tulee olemaan kaikille joukkueille vaarallinen vastus. Nostaa osakkaitteita ihan top 3 joukkueeksi, jos löytävät pari kovaa pakkia. Ilmeisesti kovat satsaukset päällä, niin tämä on mahdollista.. Sijoilla 3-7

7. TIHC vai onko nykyään jo virallisesti TICH? Ei ehkä antanut mairittelevaa kuvaa ensimmänen peli KISEä vastaan, mutta erot tasottunee kauden mittaan.. Uskon, että haastaa parhaillaan kotona sarjan kärki joukkueita. Sijoilla 5-7

8. YJK
Ilmeisesti huomattavasti heikentenyt..? ja ei mitään hajua, mutta voittanee kuitenkin heittopussit? Sijoilla 8-10

9. Teki
Aloittanut todella vahvasti! Olisi hienoa jos Tekiläiset eivät olisi ihan heittopusseja tänä vuonna.. mutta pahoin pelkään.
Sijoilla 8-10

10. Liki
Todella harmillinen romahdus tälle kaudelle. Teki - Liki peli kertoi jo osvittaa tilanteesta. Kaksi parasta kenttää käsittääkseni lähti? Jos sarjasta voi tippua (tietääkö joku?), tulee tippumaan, jos ei jotain ihmeitä tapahdu. Sijoilla 9-10


Amen! Toivottavasti nähdään hallilla!
 

Pardus

Jäsen
Paperilla pohjois-suomen kolmanneksi kovin joukkue (Kärpät ja Raahe enää edellä)
Totta. Vaikka Laseria kannatankin niin oli harmillista, että viime kevään karsinnat keskeytyivät/peruuntuivat. Kise nimittäin kuuluisi Suomi-sarjaan.

Hyvä ennakko myöskin.

TIHC vai onko nykyään jo virallisesti TICH?
Vahvasti epäilen, että taitaapi olla jo ihan virallisestikin TICH :)
 

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Paperilla pohjois-suomen kolmanneksi kovin joukkue (Kärpät ja Raahe enää edellä).
Ja ihan selevistä päin, unohditko että "pohjoisessa" pelataan myös muita sarjoja. Itse näen Kisen rosterin yhtä huvittavana kuin aikanaan Jokerit liigassa.
 

Mänäkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & muut Pohjosen joukkueet
Taisi tarkoittaa Oulun seutua. Tuskin Kise sentään RoKille ja Hokille pärjäisi.

Joo ei pärjäisi KISE mestis nikkareille.. Tarkotin Oulun seutua siis.

TIHC teki miehen työn ja pyllisti heti mun rankingille.. Saa nähä kuinka pahasti ollaa metsässä tänä vuonna.
 

Puhtis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Divarikiekko
Mielenkiintoisia otteluja nähtiin kyllä viikonloppuna. Ensin perjantaina raahessa nähtiin erikoinen matsi kun Teki näytti vievän kahden erän jälkeen toisen voiton Pjk:sta mutta kuinkas kävikään. Sami Markkasen johdolla Pjk nousi 5-2 tappiosta 6-5 voittoon. Iso voitto Pjk:lle jatkoa ajatellen. Toinen iso yllätys oli cowboysin häviö torniossa. Tornio näytti että se pystyy hyvällä pelillään voittamaan ennakoissa parempiaan. Maalivahtipeli oli myös kunnossa tilastojen mukaan. Kuhmon kiva myös kävi lapin reisullaan ottamassa oppia kakkosen peleistä. Tilastojen valoissa hallinneet molempia pelejä mutta isot virheet ja maalinteon ongelma kaataneet molemmat pelit. Kuhmo maksaa vielä oppirahoja mutta eiköhän peli ala uomiaan löytämään kun kotiaskissa pääsevät pelaamaan. Yksi mielenkiintoinen asia myös on joukkueiden pelimäärät tässä vaiheessa kun kuhmolla on jo viisi peliä pelattuna ja suurimmalla osalla muita vain 2 peliä. Koronastahan tämä tieten johtuu mutta jotenkin tuntuisi että silti pitäisi tasata enemmän että ei tulisi niin pitkiä taukoja sitten jossain välissä sarjaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Mielenkiintoisia otteluja nähtiin kyllä viikonloppuna. Ensin perjantaina raahessa nähtiin erikoinen matsi kun Teki näytti vievän kahden erän jälkeen toisen voiton Pjk:sta mutta kuinkas kävikään. Sami Markkasen johdolla Pjk nousi 5-2 tappiosta 6-5 voittoon. Iso voitto Pjk:lle jatkoa ajatellen. Toinen iso yllätys oli cowboysin häviö torniossa. Tornio näytti että se pystyy hyvällä pelillään voittamaan ennakoissa parempiaan. Maalivahtipeli oli myös kunnossa tilastojen mukaan. Kuhmon kiva myös kävi lapin reisullaan ottamassa oppia kakkosen peleistä. Tilastojen valoissa hallinneet molempia pelejä mutta isot virheet ja maalinteon ongelma kaataneet molemmat pelit. Kuhmo maksaa vielä oppirahoja mutta eiköhän peli ala uomiaan löytämään kun kotiaskissa pääsevät pelaamaan. Yksi mielenkiintoinen asia myös on joukkueiden pelimäärät tässä vaiheessa kun kuhmolla on jo viisi peliä pelattuna ja suurimmalla osalla muita vain 2 peliä. Koronastahan tämä tieten johtuu mutta jotenkin tuntuisi että silti pitäisi tasata enemmän että ei tulisi niin pitkiä taukoja sitten jossain välissä sarjaa.

Vieläkö se Markkanen pelaa? Siinä on kyllä alasarjojen Jagr. Hats off!!! Ja alasarjoilla en väheksy Markkasen tilastoja ja taitoja. Samihan on tyyppiesimerkki pelaajasta, joka on/oli tavallaan liian hyvä Suomi-Sarjaan ja alemmas. Peliäly, syöttötaito ja kyky hidastaa peliä olivat (varmaan edelleen?) kyllä erinomaiset ja aloitusympyrässä oli (on?) lyömätön. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, olisiko Markkasen vauhti riittänyt Mestiksen tulosketjuihin koskaan. Hienoa, että mies vielä pelaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös