II-divisioonan alempi jatkosarja kaudella 2003–2008 (häme)

  • 15 594
  • 43

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
No niin ja avataampas mitä mielenkiintoisin palsta kyseisestä aiheesta! Sarjassahan siis pelaavat kakkosen kehnoimmat ja kolmosen syyskauden parhaat. Suurin huomio(ni) kiinnittyy Heinolalaisjoukkue Tinatuoppeihin. Onhan joukkue Heinolan vanhin kiekkoseura! Joukkueessa pelaa entisaikojen HeKi-suuruuksia kuten Laitisen Aapee, Tervalan Pasi "kikka"Koponen ja itse HeKi-ikoni Nymanin Marko ynnä monia muita muille tuntemattomia mutta Heinolan kiekkojännäreille tuttuja ja kunnioitettuja nimiä..
Viikonloppuna oli sarjan ensimmäinen kierros joka alkoi Tinatuoppien osalta kahdella vieraspelillä joista molemmista tuli takkiin = / VehU-Tinatuopit 5-4 ja perinteikkäämpääkin perinteikkäämmässä mittelössä Naski-Tinatuopit 8-4
Ja otetaampa vilkaisu rosoiseen sarjataulukkoon:

O V T H T - P P
Kiekko-Sudet 1 1 0 0 12 - 7 2
Pingviinit 1 1 0 0 9 - 5 2
Hiki-Hockey 1 1 0 0 5 - 1 2
VehU 1 1 0 0 5 - 4 2
NasKi 2 1 0 1 13 - 13 2
Kiekko-Ahma 1 0 0 1 1 - 5 0
Tinatuopit 2 0 0 2 8 - 13 0
Eagles 1 0 0 1 7 - 12 0
 

Jazzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Dallas Stars, Hokki, HeKi
[Mahtaakohan kyseinen joukkue edes pelata nousu kakkoseen mielessä?! Kun tuntuvat peluuttavan viitosdivari-tason molareita peleissä, kun Siltala on kuitenkin selvä ykkösmolari tinatuopeissa.
Ja kaikki parhaat pelaajat eivät ole pelaamassa, tosin onhan työtkin varmaan osasyynä poissaoloihin. Mutta yleisö ystävällistä "hokia" kuitenkin pelaavat, pakko myöntää.., viitaten 8-9 tappioon..
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Maalivahdeissa ei liioin ole hurraamista. Seisova tönnkö Seppänen ja kääkkä Törnroos. Siltalahan on nuori ja vetreä. Syytä en tiedä miksei pelannut. Harmi kun ei ole yhtään peliä kerennyt näkemään. Neljä peliä ja kaikista takkiin.. viimeksi sunnuntaina sen 8-9 tappion jälkeen Pirkkalan Pingviineille 1-7.
Syynä oli ollut kuulemma se että vihulaiset luistelivat huomattavasti liukkaammin. Lauantain matsissa sai Nyman kiekon korvaan tai pärstäänsä ja Koponen oli polvivamman takia sunnuntaina sivussa. Mutta Tinatuopithan pelaavat omaksi huvikseen ei menestyksen vuoksi
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Jaaha eipä ole Tinatuopeilla paljon hurraamista takkiin tullut joka pelistä vaikka kasassa näytti olevan ainakin Uljaksen mielestä "kaikkien aikojen" joukkue. Ei ole yhtään Tinatuoppien tapaista pelata NOIN kehnosti. Viikko sitten kotona tuli takkiin K-Susille 3-13 ja nyt tärkeät ottelut viikonloppuna: Eagles Tinatuopit 7 - 4 ja Tinatuopit Kiekko-Ahma 2 - 5 Yhtään peliä en ole käynyt joulun jälkeen eikä näemmä vissiin kannatakkaan ellei lopuissa kotipeleissä ole olu-pub auki...
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Enpä eilen ehtinyt HeKin peliä katselemaan mutta sen verran oli aikaa että ehdin vilkaista Tinatuoppien matsista viimeisen erän. Tinatuopit oli jo tosin valettua kamaa Eaglesin käsittelyssä, sillä tilanne 2-erän jälkeen oli 2-10. Eipä ole liioin viimeisestä erästä kerrottavaa.. Silmiin tosin pisti tuoppien Lehtisen Tepin yritteliäs peli ja Nymanin papalla ja Tattarin Mattilla oli tuttu vauhti päällä. Jossain kolmannen erän puolivälin tienoilla taklattiin Eaglesin pelaajaa jota taisi sattua kun jäi jäähän makaamaan. Kun tämä kaveri sitten tokeni sen verran että sai kitkuteltua tuskissaan itsensä ulos kaukalosta kuului samalla huuto(taisi tulla Tinatuoppien pelaajan suusta):
Mihinkäs se Tapparan mies oikein lähti?
Tästä Eaglesin mies taisi kimmastua ja huuteli kaukalon laidalta jotain haista h*mo tms. hävyttömyyksiä takaisin päin. Toinen hermonsa menettänyt oli vierailijoiden maalivahti joka sai kiekon "puhelimeensa" ja tuomarit eivät tietenkään viheltäneet peliä poikki.. tästäkös äijä hermostui ja nakkeli mailaansa jäähän ja noitui tuomarille hävyttömyyksiä ja osoitteli päätään. Tämä mekastus palkittiin ansaitusti jäähyllä.
Niin ja itse peli taisi loppujen lopuksi päättyä 4-14 eli vielä on pistetili avaamatta.. =)
 

Jazzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Dallas Stars, Hokki, HeKi
Joo, eipä noissa titun peleissä viihdearvo ainakaan nouse jatkuvien tappioiden myötä, mutta maaleja syntyy roppakaupalla harmikseen omaan päähän.. Viime kotimatsin kolmos erän puolivälissä sattunut taklaustilanne jossa eaglesin pelaaja "loukkaantui" oli puhdas taklaus, kaverilta lähti "ilmat" ja virkkoi noustessaan leikkisästi että "tarviiko vielä tässä tilanteessa(3-13) vielä noin kovaa ajaa" Samaten tilanteessa jossa molari sai lätyn luuriinsa dumari toimi aivan sääntöjen puitteessa, mutta helpompi olisi ollut puhaltaa peli poikki, säännöt muuten sanoo että kyseessä täytyy olla KOVA laukaus ennen kuin peli tuomitaan poikki,iänikuisia tulkinta asioita... Mutta toivotaa että nämä heinolalaiset oluella toimivat huru-ukot saavat edes yhden voiton tililleen!!! :)
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Avataanpas vähemmistölle äärettömän mielenkiintoinen ketju kakkosen karsintalohkosta. En kai tuskin ikinä koskaan olisi avannut tätä kettinkiä, ellei Heinolan Tinatuopit pelaisi kyseisessä sarjassa.

Tässä taulukkoa, jotta tietää mistä kyse.
http://www.finhockey.fi/alueet/hame/tulospalvelu_2006-2007/

Linkkiä Tinatuoppien lehtijutuista.
http://www.ita-hame.fi/edrumArt.jsp?article=127177

Syksyltä aiempaa höpinää.
http://www.ita-hame.fi/edrumArt.jsp?article=115783

Tinatuoppien pelejä en ole ehtinyt aiemmin tällä kaudella käydä seurailemassa, mutta nyt kun nousua kakkoseen tarjotaan puuvadilla niin pakkohan sitä on olla mukana ihmettelemässä. Tämän vuotista joukkuetta en niin tarkkaan tunne, mutta tietääkseni pelaajia riittää jopa yli omien tarpeiden. Samat vanhat papat jaksanevat jälleen roikkua mukana ja mukana lienee joitakin uusia nuoria keltanaamoja.

Maalivahtiosastolla jatkanee kuumahermoinen HeKi-kasvatti Tomi Siltala. Aiempina vuosina muita maalivahteja ovat olleet Terho (pappa) Törnroos ja Esko Koivisto. Jälkimmäisen torjuntatyyli on kirjaimellisesti seisova.

Puolustajista jatkanee konkari Mika Kalho, joka muistini mukaan olisi ollut joskus lainalla HeKissäkin. Hyökkäyksen kärkenä häärinee liuta vanhoja partoja mm. Kikka-Koponen, Pasi Tervala, Pendoliini ja kumppanit.

Toivottavasti tässä kakkosen karsinasarjassa nähtäisiin verenhimoista taistelua jatkopaikoista, joskin Tinatuopit ovat liikkeellä lähinnä hauskaa pitääkseen.
 
Kapa-51-Keupa-ht pelissä tais olla pari äänekästä keupa kannattajaa,olikos kukaan katsomassa peliä? Keupalla onkin tämä kausi mennyt taas vähän heikommin mutta eiköhän se kakkosen paikka säilytetä tämän alemman loppusarjan kautta. Toissa kaudellahan keupa pääs pelaamaan kakkosen play offeja ja mahdollisuudet olis olleet jopa suomi-sarjan karsintoihin,mutta sillon vahvempi oli yjk joka nyt pelaa kyseisessä sarjassa.. Yjk:ssa muuten pelas silloin nyt jo toista kautta jukureissa pelaava tero kettunen.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tinatuopit vahvistuivat HeKistä tulleella Tuomas Riutalla. Riutta ilmeisesti kyllästyi vähäiseen peliaikaan ja vaihtoi naapuriseuraan. Nykyisellä rosterilla Tinatuopit ovat enemmän kuin lähellä sarjanousua.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Heinolan Tinatuopit saivat kolpakkoonsa ensimmäisen kolhun viikonloppuna. K-Sudet voittivat kotonaan Jämsässä maalein 8-3. Peli oli ollut tasainen kolmannen erän puoliväliin asti jolloin Sudet tekivät tasoitusmaalin 3-3.
Joukkueen ankaran päävalmentaja Petri Kiander selitteli sanomalehti Itä-Hämeessä voiton kariutuneen jäähyihin. K-Sudet on hänen mukaansa täysin voitettavissa oleva joukkue.
Joukkueen parhaimmistoa olivat ex-HeKit: Tuomas Riutta ja Olli Ahonen.

Tässä vallan näppyläkäsineet syyhyää koska sitä ehtii seuraamaan alasarjakiekkoilua paikan päälle...
 

rambe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keupa, Jyp, Dee, Diskos
Marttinen on tuttu nimi keski-suomessa kaukalossa pelaajana, ja hyväkin vielä.
Marttinen on tuttu nimi keski-suomessa kaukalossa tuomarina, ja tosi surkea.
Keuruulla pelattiin peli jonka koti joukkue voitti huonolla pelillä, vieras joukkue hävisi taitoihinsa nähden hyvällä pelillä.
Tuli vaan huomattua kapan "fani" porukan tietämättömyyden lajista, tää on pojat miesten peli, jos sattuu nuole haavas elä itke tuomarille, ekkö sää saatana nää mitää. Tuomarilla on oma EGO ja se ei siedä mitään, ainakin edellä mainitulla.
Ei muuta ku hyvää jatkoo kapan porukalle.
ps.ei mullakaan ollu hyvä päivä töissä eikä katsojana.
Peli päätty muuten 10-3
 

tutzba

Jäsen
Meinasin avata uuden ketjun, mutta eiköhän keskustelu täällä vanhassakin onnistu. Kohta käynnistyy tämäkin sarja, ja mukana ovat KeuPa HT, RuoSkA, K-Sudet, JäHi, Hokkarit, VaPS, Pingviinit, NoPy ja Kiekko-Ahma. Eiköhän kaksi viimeistä joukkuetta ykkössijasta taistele, tuskinpa muilla on siihen mitään sanomista. Nokia ja Ahma pystyisivät pelaamaan Suomi-sarja paikastakin, mutta liiton mahtavan sarjasysteemin ansiosta ei tällainen onnistu.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Alasarjat, Rullakiekko
Siinä ensimmäisten pelien tuloksia. Ei mitään kauheita yllätyksiä, vaikka Ruoskan voittoa voisi ehkä sellaiseksi sanoakin.

KeuPa HT-RuoSkA 2 - 3
K-Ahma-K-Sudet 8 - 4
JäHi-NoPy 0 - 12
Pingviinit-Hokkarit 12 - 2
 

Tsorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wings
Joo, kävin myös katsomassa kyseisen ottelun ja en voi muuta sanoa kuin että huh huh...
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
RuoSkA:n peli parantunut selkeästi alkukaudesta uuden valmentajan myötä. Nyt vastuussa on Harri Niukkanen, joka on pitkän linjan kiekkomies. Kivi ja Leinonen nykyään siis vain pelaajina. Maalivahtiosasto sai myös vahvistusta, kun joukkueeseen liittyi Ilveksen B-nuorista -90 syntynyt Niko Karttila.
 
Tilannepäivitys

Kohta on jatkosarja puolessa välissä ja joukkueiden osalta tilanne näyttää seuraavalta:

Joukkue O V J/RV T J/RH H TM - PM P
Pingviinit 6 5 0 0 0 1 48 - 25 15
RuoSkA 6 5 0 0 0 1 33 - 20 15
NoPy 5 4 0 0 0 1 36 - 23 12
K-Ahma 5 4 0 0 0 1 24 - 18 12
KeuPa HT 8 3 1 0 0 4 45 - 47 11
K-Sudet 6 3 0 0 0 3 40 - 29 9
VaPS 7 2 0 0 0 5 26 - 31 6
JäHi 6 1 0 0 1 4 21 - 33 4
Hokkarit 7 0 0 0 0 7 21 - 68 0

O=Ottelut, V=Voitetut ottelut, J/RV=Jatkoaika-/Rangaistuslaukauskilpailuvoitot, T=Tasapelit, J/RH= Jatkoaika-/Rangaistuslaukauskilpailuhäviöt, H=Hävityt ottelut, TM=Tehdyt maalit, PM=Päästetyt maalit, P=Pisteet

Viisi ensimmäistä joukkuetta tulevat todennäköisesti ratkaisemaan sen, että mikä joukkue pääsee lopputurnaukseen Lempäälään 29.3.2008.

Keupa järjesti aikamoisen yllätyksen viime vk.loppuna Valkeakoskella voittamalla paikallisen Ahman lukemin 3-5. Keupahan pelasi sitä edelliset 2 ottelua tekemällä yhteensä 16 maalia ja jäämällä kokonaan pisteittä. Ensiksi he hävisivät Pirkkalassa Pingviineille 12-9 ja sitten kotonaan Nopylle 7-8. Tosin on huomioitava, että ainakin Nokia-pelissä heillä oli "hieman" maalivahtipelissä ongelmaa.

Pingviinit ovat olleet tässä jatkosarjassa vahva, kuten myös voitto Pyrystä lukemin 10-4 osoittaa. Pirkkalan Riku Suuriniemi on pistepörssin toinen lukemin 8+11=19. Häntä säestävät saman seuran Sakari Bragge (9+8=17) ja Jussi Koskela (8+8=16). Pörssiä johtaa Keupan Joonas Pekkanen tehoilla 10+9=19.

Sarjataulukossa alussa pitkään kärjessä keikkunut RuoSkA on tippunut toiseksi ja tulee todennäköisesti vielä putoamaan enemmänkin, kun vain kohtaa loput kärkijoukkueet. Pingviinithän jo hakivat Ruovedeltä pisteet helposti lukemin 2-7 ja keskiviikkona Ruoveden Seurakunnan Atleetit matkustavat Nokialle kohdatakseen paikallisen Pyryn.

Tyvessä Jähi ja Hokkarit ovat aika lailla omaa luokkaansa, tosin Vaps on pelannut myös yllättävän huonosti. Näyttäisi siltä, että taso 3-divarin ja 2-divarin välillä on melkoinen.
 

tutzba

Jäsen
Keupa järjesti aikamoisen yllätyksen viime vk.loppuna Valkeakoskella voittamalla paikallisen Ahman lukemin 3-5.

KeuPa pelasi kyllä loistavan ottelun. Ahman puolustajilla oli hiukan tekemistä varsinkin tämän pienen hyökkääjän kanssa, olikos se nyt Ahonen sukunimeltään. Myös kotijoukkueen maalinteko tökki pahasti, kun ei mistään paikasta saatu kiekkoa sisään.
 

torto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, hailauma, Kahma
Mitä Helv...

Mitähän sitä on tapahtunut K-Susien ja Nopyn pelissä, kun Nokia on hakannu melkein puoltoista erää ilman maalivahtia? Ei kai nyt Nokia(KAAN) ole näin pahasti heittäny pyyhettä kehään?
 

WirTane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitähän sitä on tapahtunut K-Susien ja Nopyn pelissä, kun Nokia on hakannu melkein puoltoista erää ilman maalivahtia? Ei kai nyt Nokia(KAAN) ole näin pahasti heittäny pyyhettä kehään?

Nokia lähti otteluun ainoastaan yhdellä maalivahdilla (1 mv merkattu pöytäkirjaan) ja tämän loukkaannuttua (sai kiekosta osuman naamaan, ilmeisesti osui aika ikävästi) nokialaiset joutuivat pelaamaan loppupelin kuudella kenttäpelaajalla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ne veskarin varusteethan olisi saanut pukea jonkun kenttäpelaajan päälle, eikös vain? Vai eikö kukaan halunnut moista kunniaa ottaa?
 

tutzba

Jäsen
Ne veskarin varusteethan olisi saanut pukea jonkun kenttäpelaajan päälle, eikös vain? Vai eikö kukaan halunnut moista kunniaa ottaa?

Kyllähän se näin on, että jos maalivahti loukkaantuu, niin yleensähän sinne joku hurjapää istutetaan maalin eteen. Noh, kenties nokialaisiakaan ei kiinnosta lopputurnaus.
 

WirTane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ne veskarin varusteethan olisi saanut pukea jonkun kenttäpelaajan päälle, eikös vain? Vai eikö kukaan halunnut moista kunniaa ottaa?

Näin kaiketi silloin, jos kokoonpanoon on merkattu ne kaksi kappaletta molareita. Nokialaisilla taisi pöytäkirjassa olla vain tuo yksi ja sääntöjen pakottamana joutuivat pelaamaan loppupelin kuudella kenttäpelaajalla.
 

tutzba

Jäsen
Näin kaiketi silloin, jos kokoonpanoon on merkattu ne kaksi kappaletta molareita. Nokialaisilla taisi pöytäkirjassa olla vain tuo yksi ja sääntöjen pakottamana joutuivat pelaamaan loppupelin kuudella kenttäpelaajalla.

Mielestäni kokoonpanoon nimetään vain ne, jotka todellisuudessa ovat maalivahteja.

Sääntökirja kirjoitti:
Jos joukkueen molemmat maalivahdit ovat pelikyvyttömiä eivätkä pysty pelaamaan, joukkueelle sallitaan kymmenen (10) minuuttia aikaa pukea peliasuinen pelaaja toimimaan maalivahtina.

Tämä siis käsittääkseni antaa luvan heittää tähtihyökkääjän maaliin, vaikka häntä ei olisikaan potentiaaliseksi vahdiksi nimetty.
 
On aivan totta, että jos molemmat maalivahdit loukkaantuvat, niin kenttäpelaaja saa mennä maalin, mutta Nokialla oli todellakin vain yksi maalivahti merkitty pöytäkirjaan ja näin ollen Pyry joutui pelaamaan ilman maalivahtia ottelun loppuun.

Tilanne,josta tähän asiaan ajauduttiin, meni seuraavalla tavalla:

Kiekko pyöri Pyryn puolustusalueella ja se toimitettiin viivalle. Samaan aikaan Jämsän kenttäpelaaja luisteli Nokian maalivahdin Antto Virtasen ohi maskia tekemällä ja Anton kypärä lähti päästä. Kypärä oli vielä ilmassa, kun siniseltä tuli veto, joka osui Virtasta suoraan suuhun. Kaikki tämä tapahtui alle sekunnissa.
Virtaselta meni neljä hammasta poikki, mutta vakavemmilta kasvonmurtumilta vältyttiin. Kausi kuitenkin on hänen osaltaan paketissa.

Peli oli tuossa tilanteessa kotijoukkueen johtolukemissa 3-2. Nokia taisteli sen mitä pystyi ja teki jopa 3 maalia ilman maalivahtia.

Pointsit ansaitsee lähes koko K-Susien joukkue, jotka eivät yrittäneet vahingoittaa Pyryn maalilla olleita pelaajia. Sudet tekivät maalinsa rakentelujen jälkeen rannelaukauksilla. Tosin Jämsän pelaaja numero 18 yritti tehdä maalia lämäämällä, mikä oli helvetin tyhmästi tehty, kun muistetaan, että maalilla seisoi kenttäpelaaja kenttäpelaajan varusteilla. Ehkä hänellä oli enemmän mielessään pistepörssi.

Tämä miesmuistiin ensimmäinen Pyryn kärsimä tappio K-Susille sinetöi aika pitkälti sen, että Nokian kausi päättyy 12.3 runkosarjaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös