vanha herra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz
Millainen on ihannenaisesi, näin ulkonäöltään, luonteeltaan jne.

Näitä on varmasti ollut ennenkin, mutta avaan nyt tämän. Jatkoaikalainen miestyyppihän on tunnetusti suomen paras, mutta minkälainen on jalostuneimman miesrodun ihannenainen?

Naiset ovat miehen elämässä sen verran merkittävä asia, että kyllä se on ihan oman ketjunkin arvoinen. Lähinnä siis kuvaus aina pituudesta ja hiusten väristä luonteeseen.
 
Olen vielä elossa, toistaiseksi

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ulkonäkö:
Hiukset: Tummat luonnokiharat noin puoleenselkään ulottuvat
Silmät: vihreät
Pituus: n. 170cm
Paino: n. 55kg
Rinnat: käteen sopivat
Peppu: Vähän mistä ottaa kiinni, mutta ei kuitenkaan liikaa
Luonne:
- Ei mikään ihan hiljainen hissukka, mutta ei mikään pälpättäjäkään...
- huumorintajuinen
- naisellinen
 
"Antti Miettinen, Tommi Santala ja Eero Somervuori ainakin minun mielestäni lähtivät liian aikaisin rapakon taakse. Olisivat vielä yhden kauden saaneet kiekkoilla sm-liigassa." Nimimerkki "UHLBÄCK" ketjussa: liian aikaisin lähteneet kiekkoilijat

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, SuKiKa, Urho
Viestin lähetti aaa
Rinnat: käteen sopivat
Peppu: Vähän mistä ottaa kiinni, mutta ei kuitenkaan liikaa
Luonne:
- Ei mikään ihan hiljainen hissukka, mutta ei mikään pälpättäjäkään...
- huumorintajuinen
- naisellinen
Noihin ei ole mitään lisättävää. Hiuksien väristä sen verran, että niillä ei kovin suurta merkitystä ole. Tosin, vaaleita naisia on tähän mennessä tullut enempi vilkuiltua..
 
#setunnekuootkotona

Rocco

Jäsen
Pituus: Aivan sama. Pienissä naisissa on kyllä sitä jotakin mutta ei se haittaa vaikka olisi pitkäkin.

Ikä: n. 5-10v nuorempi. (Miksi? Koska itse olen hyvin nuorekas)

Hiukset: Kunhan on päässä. Jos nainen on lyhyt niin heille lyhyt tukka sopii paremmin. Mieluiten sellainen "kuohkea" pehko olisi suotava. Siilitukka... hyi hemmetti.

Paino: Painolla ei ole mitään merkitystä. Sillä on miltä näyttää. Sporttiset naiset painavat usein enemmän kuin kookkaammat "isoluiset" lajitoverit koska lihasmassa painaa enemmän kuin valkoinen liha. Ulkonäkö on se mikä ratkaisee tässä asiassa. Joten jos nainen pitää itsestään huolta niin se on hieno juttu. Ja pääasia on että itse on hyvin pitkälle tyytyväinen itseensä. (Must!)

Lifestyle: Ei mikään viimeisen päälle tällätty, viimeisen päälle trendipelle, kuitenkin siisti ja sporttinen ja ns. casual kaikinpuolin. Ja uskaltaa lähteä ulos kotiovesta vaikka ilman meikkiä.

Tissit: Aidot. Koolla ei väliä. Kunhan ovat terhakkaat.

Peffa: Pitää olla pinkeä. Urheilullisuus siis ilman muuta in.

Luonne: Pitää ymmärtää miehiä ja meidän yksinkertaista luonnetta. Ja bi :) (...ohhoh... mitäköhän MINÄ siitä hyötyisin...? Aivan, en mitään) Ei liian sisäsiisti. Ei heti valita kun krapulassa on sukat lattialla. Eikä missään nimessä valita jos vessan istuin (Se on liikkuva osa...) on ylhäällä. Myös uusavuttomuus on kamalaa... pitää siis osata ajatella loogisesti ja osata edes jotakin monesta asiasta. Eli nykypäivän pissikset, voitte unohtaa mut. Ja kaikenmaailman aktivistit/gootit/mega-vegaanit saavat mennä samantien kilometritehtaalle...

Hampaat: Pakko olla hyvässä kunnossa!

Silmät: Joskus oikein tummat nappisilmät tekevät vaikutuksen mutta muuten ei väliä kunhan katsovat suoraan. Tai se pieni karsastuskaan haittaa... Olen tavannut pari erittäin seksikästä naista joilla oli hieman Väyrysen vikaa silmissä.

No, tuossa oli aika paljon mitä se EI saa olla, mutta olen muutenkin aika suvaitsevainen ja mukautuvainen ihminen niin jos nuo jätetään pois niin se jättää silti hyvin suuren osan naiskatraasta auki.

EDIT: Heh... rupesi hymyilyttämään kun luin tuon oman allekirjoitukseni tuosta alta tämän kirjoittamisen jälkeen...
 
Viimeksi muokattu:
"Aina nähdessäni kaljupäisen ihmisen, mietin lusikkaa ja miten sillä napsautan keitetyn kananmunan rikki."
- SamSpade

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaaha...

Luonteeltaan kiltti, puhelias ja iloinen, sekä tietysti luotettava. On hyvä keskustelemaan, osaa leipoa ja ymmärtää myös jääkiekon päälle - tai ainakin ymmärtää miestä, joka on fanaattinen kiekkofani. Ikää saisi olla jotain 19-23 vuotta. Ulkonäkö tavallinen, joskin kauneus plussaa. Mutta liiallinen "pornahtavuus" on todellakin suuri miinus. Luonnollinen kauneus rules.

Hiusten värillä ei ole väliä, mutta koska itselläni on miltei korvat peittävät hiukset, toivoisin toki, että naisellani olisi pidemmät.

Ihannenaisiani olen tavannut paljonkin, mutta kukaan heistä ei ole tajunnut, että olisin se ihannemies. :(
 
Hö.

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaahas, kai sitä rumankin täytyy unelmansa tänne laittaa:

Hiukset: Mieluiten vaaleat, pitkät, ja vahvat. Käy myöskin punaiset, kiharat tai lyhyet.

Silmät: Valtameren siniset, suklaanruskeat tai sitten ihan "tavisvihreät", ensimmäinen olisi kyllä mieluisin.

Rinnat: kaikki käy... Hieman omia kämmeniä isommat, kuitenkin.

Peppu: Tarpeeksi piukka, puristelukelpoinen =)

Luonne: Suht koht urheilullinen, ainakin lätkästä ymmärtää pitäisi. Ei mikään nyssykkä, pienoinen rämäpäisyys katsotaan eduksi. Voi olla hyvinkin paljon lukenut (oppimäärä), muttei kuitenkaan mikään "nenäokokoajankiinnikirjassa"-tyyppi, vaan tarpeen tullen valmis irrottelemaan oikein kunnolla. Ei lähde ekan kerran ovet paukkuen kun olen vetänyt säälikännit. Osaa kuunnella, mutta myös tempperamenttia löydyttävä. Ei mikään viherpipertäjä, aktivisti yms. Saa olla koheltaja, niinkuin naiset yleensä :)

Pituus: 165-170, ei niin suurta väliä.

edit. löytyyköhän näitä jatkoajasta?
 
"Jotkut pitivät sitä itsekkyytenä, mutta minusta se ei ollut sitä. Koko pelin pääideanahan on maalinteko. Se ratkaisee kaiken. Peippalu peippailun vuoksi voi olla kivaa ja kaunista katsella, mutta siitä ei ole mitään hyötyä."
Arto Javanainen 1959-2011

ApZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Beijing Nordic Vikings
Viestin lähetti Mike
Vida Guerra
Jaahas, Mikellä on hyvin samanlainen naismaku kuin meikäläisellä. Jostain syystä tuollaiset kahvinruskeat tytöt saa meikän pään kääntymään, usein jopa liikaa (josta taasen kiropraktikkoni on hyvin iloinen)...

Kun nyt tuo ulkonäköpuoli tuli määriteltyä, niin kai se luonnepuolikin tulisi määritellä.
- Rento asenne elämään, seikkailunhaluinen (ei ainoastaan siellä makuukammarin puolella, vaikka sekin on yksistään kyllä plussaa..)
- EI MISSÄÄN nimessä ole valittaja-tyyppiä. Jos joku asia häiritsee, tekee mieluummin asialle jotain kuin "avautuu" asiasta minulle.
- Ei kuvittele, että sukupuolten välinen tasa-arvo, on synonyymi naisvallalle.
- Fiksu, älykäs, viisas...
- Urheiluhieroja olisi unelma-ammatti unelmanaiselleni
- Söpö luonteeltaan
- "Kiltti naapurintyttö"


Siinäpä ne. Luultavasti tuollaista tyttöä ei ikinä tule kävelemään vastaan, mutta onhan se kiva unelmoida.
 
Mie& Sklansky$ forevah!!!!!

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihannenaiseni. Hmm. Jos tahtoisin olla tylsä niin sanoisin että ei sellaisia ihanteita olekaan, kunhan se yhteisymmärrys pelaa. Mitään absoluuttisia kriteerejä kun ei ole. Toisaalta onhan niitä piirteitä ja ominaisuuksia jotka viehättävät, ei voi mitään, joten kyllä jonkinmoisen ihanteen voisi kasata.

Välihuomautuksena sanon että suuri ihailuni kohde on kauko-aasialaiset naiset. Eli erityisesti kiinattaret, koreattaret ja japanittaret.

Eli olen siis erityisen viehättänyt vinoista silmistä. Ne saavat minut kyllä aivan myydyksi mieheksi. Onneksi täällä pohjolassa hieman vinoihin silmiin usein törmääkin. Lisäksi jos silmät ovat vielä ruskeat kuin suklaa, niin olen aivan sulaa vahaa. Huulet ovat myös naisessa sellainen asia johon luonnollisestikin kiinnittää huomiota. Mitkään muhkeimmat pusuhuulet ei tarvia olla, mutta kaarevat ja pyöreät huulet toki kutsuvat luoksensa. Huulten tulee olla sellaiset jotka kaareutuvat luonnolliseen ja iloiseen hymyyn. Eikä se suu ole sellainen kärttyisä nuppu tai viiva.

Lyhyet naiset on minusta ihastuttavia. Ei niin ettenkö komeita pitkiä naisia olisi nähnyt, mutta hieman ne tälläistä kevytrakenteista miestä hirvittää. Lyhyet naiset ovat suojeltavia ja halattavia tapauksia ja jollain tapaa ylimääräisen naisellisia minun silmissäni.

Hiusten värillä ei ole oikein mitään väliä. Vaaleat hiukset kyllä ovat kestosuosikkini puhtautta edustavina ja punaiset sellainen sähäkkä intiimimpi tapaus. Aidon mustiin hiuksiin harvoin törmää, mutta niissä on jotain sellaista kesytöntä ja alkukantaista joka viehättää. Brunettia hiustyyppiä ei tule unohtaa, sillä sehän se kaikkein yleisin tapaus suomessakin on. Tuttu ja turvallinen, jossa on vähän sitä kaikkea. Eli hiusten sävyt on se kaikkein sivuseikka minulle. Täytyy sanoa että pidemmät hiukset naisella kolahtaa enemmän kuin lyhyet. Tosin joillekin naisille sopii lyhyetkin varsin hyvin.

Vartalonmuodoissa pidän niistä muodoista. Mielestäni harva mies loppujen lopuksi ihannoi sitä laihaa naistyyppiä. Ainakin minusta on miellyttävää että on jotain mistä ottaa kiinni. Seksikkäämmältä sellainen nainen näyttää jolla on lantiotakin. Hyvin muodostunut lantio kiinnittääkin minulla huomion ja pidän sitä kauniina. Hedelmällisyydestähän se yleensä viestii.
Rinnat on naisella hyvä olla, riittää että ovat vaan aidot. Koko onkin sitten aika toissijainen. Toki niissäkin tykkää että massaa sen verran on että pään voi painaa kunnolla niitä vasten ja pehmeältä tuntuu. B-kuppi on jo aivan riittävän sensuelli että meikäläisellä nappaa ihan täysin.

Noin tiivistettynä sanoisin että aika luonnollisen kaunis naisihminen miellyttää. En edes odota naiselta mitään hyperkauniita piirteitä, oikeastaan moinen kammottaisi melkein. Kuvastojen ja pornografian tapaukset ovat sitten oma lukunsa, näen ne tapaukset silkkana fantasiana jota en suinkaan elävässä elämässä kaipaa tai edes odotakaan.

Lisään vielä että kun kuvia olen katsellut, niin suomalainen nainen on kyllä minun mielestä hyvinkin kaunis noin keskimäärin verrattuna moneen muuhun eurooppalaiseen naiseen, joten ei mitään syytä häpeään.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lyhyestä virsi kaunis: oma.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Everton
Lyhyestä virsi kaunis: oma.
Jeps. Voisin sanoa ihan samaa. Tuolla edellä luettelemani ihanteet tulevat lähes täysin esiin tyttöystävässäni, joten eipä ole mitään valittamista.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kaiketi tärkeintä omassa ihannenaisessani on luonne, lähinnä se, että kyseinen ihminen ymmärtää oman sielunelämäni ja toivottavasti jossain määrin täydentää sitä ja omia puutteitani. Hauska ja humorintajuinen, joka saa minut nauramaan. Se olisi plussaa.

Ulkonäölliset seikat on sinänsä sivuosassa, että ainakin omasta mielestäni todellineni kauneus tulee sisältä, eikä varsinainen ulkokuori ratkaise paljoakaan (*kaunis* vs. *hyvännäköinen*[ulkokuori]). Itsekin Ted Raikkaan tavoin kavahdan ns. überkauniita naisia, luonnonkauniit sopivat paremmin. Myös "pornahtavat" naiset tukahduttavat mielenkiinnon.

Jos nyt jotain voisi ulkonäöstä määritellä, niin seuraavaa..

Mustat, pitkät (mielellään kiharat) hiukset, sulkaasimmut, tummat kulmat (itse ainakin kiinnitän päähuomioni useimmiten juuri silmiin ja kasvoihin, joten tämä on tärkeää). Itse, kun olen lyhyt, pidän tottakai lyhyistä naisista enemmän. Eli pituus siinä 157-165cm on aika passeli. Ja tietty muodokkuus on aina plussaa, en itse pidä todellakaan mistään tikuista.

Ai niin, tuli mieleen pari vertauskuvaa ulkonäön puolesta, jotka kutakuinkin natsaavat: Ellen Jokikunnas ja Jaana Pelkonen.

edit: pientä korjailua ja tarkennusta.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
"I don't discriminate. I've done it with black women. I've done it with chinese women. Actually I've also done it with black chinese women!"

-David Lee Roth

Itte jos hiukan leikillään sanoisin niin

1. Rikas
2. Kaunis

...67. Sisäinen kauneus
 
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisessä Heikoin lenkki-ohjelmassa finaaliin päässyt tyttö oli erittäin miellyttävän oloinen/näköinen. Jos joku muistaa minkä näköinen oli, niin siinä oli jonkinasteinen naisihanteeni.

Tumma, hyvä peppu, nätti, kiva hymy... Sellainen saa minut ihastumaan välittömästi. Ja jos sattuu olemaan mukava luonteeltaan, niin olen myytyä miestä.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koneella olisi pari kuvaa yhdestä jumalaisen kauniista nuoresta naisesta, mutta hän tuskin haluaa tänne teidän kuolattavaksi (Enkä minä häntä tahdo jakaa ;)). Kauniita naisia on monenlaisia minun silmääni.. Yleisesti ottaen ehkä olen noihin tummatukaisiin päin hiukan enemmän, myös "välivaiheet" ovat usein varsin hot. Ihan puhtaisiin blondeihin en pahemmin vetoa tunne, tiedä häntä miksi. Sellainen perinteinen "söpö" naamavärkki iskee minuun kuin sika limppuun.

Siirrytäänpä alaspäin. Kropan tulisi olla sopusuhtainen, liian laihat naiset ovat todellakin karseita, pitää olla vähän sitä mistä pitää kiinni. Pituudesta sen verran noin muuten, että minua pitempi ei saa olla (Jep, olen alistaja), mutta en kyllä mistään kääpiöistäkään kiinnostunut ole. Selkeästi sanottuna: 155-171cm.

Loppuun vielä pieni listaus seikoista, jotka parantavat naista:

- Hyvä takapuoli. Mä olen yksinkertasesti hulluna niihin :)
- Hyvä huumorintaju. No kun oon itekin niin hauska.
- Pikkasen romantiikkaa.. *hih*

Kuitenkin ehkäpä parhaiten minut saa iskettyä sillä, kun osaa laulaa. Kaunis lauluääni uppoa minuun kuin kuuma veitsi margariiniin.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Ted Raikas
Vartalonmuodoissa pidän niistä muodoista. Mielestäni harva mies loppujen lopuksi ihannoi sitä laihaa naistyyppiä. Ainakin minusta on miellyttävää että on jotain mistä ottaa kiinni.
Naiset tuntuvat olevan itse hysteerisempiä kiloistaan kuin miehet. Kun joskus (no, usein) olemme jätkäporukassa puhuneet asiasta, ovat kaikki äijät olleet lähes liikuttavan yksimielisiä siitä, että ylilaihat naiset ovat kauhistus. Sellaisen kanssa tulee väistämättä ihmetelleeksi, miltä keskitysleiriltä tapaus on karannut. Tämä ei tarkoita sitä, että tonnikeijukaiset olisivat seksikkäitä, mutta kyllä sopivasti lihaa pitää luiden ympäriltä löytyä.

Itse arvostan naisessa eniten (sen itsestäänselvän arvostettavan lisäksi) suoruutta ja huumorintajua. Kikattelijoita ei aikuinen mies jaksa, mutta jos naisesta löytyy särmää ja naurua, riittää se jo pitkälle. Näillä ehdoilla onkin sitten jo melkein sama, onko kyseessä blondi vai brunette, mutta jos valitsemaan pääsisi, niin mitä tummempi, sen parempi. Mieluummin kuitenkin särmikäs blondi kuin mitätön mustatukka.
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Ooh... Ted Raikas sielunveljeni!

Exactly my words.

Lisättävänä ainoastaan se, että tytön tulee olla jonkin verran girl next door, kun pornahtavat herättää lähinnä oksennusreaktion. Niin, ja pitää tytöllä tietysti myös posket olla.

Inhokkilistalle latinot ja hongankolistajat.
 
"If you have to count your money you ain't got none" - Don King

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ted raikas ja Noose veivät sanat suustani!

Hauskaa että viimemainittu huomautti myös poskista! Itse pidän erityisesti pyöreistä poskipäistä - olen huomannut, että ne esiintyvät usein yhtä aikaa hieman vinojen silmien kanssa. Tällöin alaluomi on kuin suora viiva, eikä silmästä siten tule pisaran muotoinen, vaan näyttää kuin nainen hymyilisi koko ajan...
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.

tsei_tsei

Jäsen
Tärkein vaatimus on, että naisella tulisi olla jotain annettavaa henkisellä ja älyllisellä puolella. Pinnallisuus on se pahin mahdollinen vaihtoehto, vaikka ulkonäöstä saa nainen toki huolehtia. Älykkyyttä kaivataan myös. En ole mikään suuri kirjaviisauden ihailija, mutta olen kuitenkin huomannut, että akateemiset naiset ovat jollakin tavalla enemmän samalla aaltopituudella kanssani. Älykkyydellä kuitenkin tarkoitan sitä, että naisella on omia ajatuksia, jotka ovat vielä järkevästi perusteltuja. Tämä on ehdoton vaatimus, jos ajatellaan, että aion viettää naisen kanssa kauemminkin aikaa kuin joitakin kuukausia. Tai oikeastaan voidaan puhua viikoista. Harmikseni joudun toteamaan, että olen ainoastaan kerran elämässä tapaillut itseäni älykkäämpää/yhtä älykästä naista.

Naisen on oltava myös kiltti, mutta avoin. Harmikseni olen huomannut, että monet puheliaat tytöt ovat myös erittäin anteliaita, enkä pidä sitä tässä mielessä hyveenä. Jonkinlaista ujouttakin saa olla, mutta koska kommunikointi on itselleni niin tärkeää ja olen suhteellisen huono tekemään suoraviivaisia aloitteita, niin ujot tytöt menevät usein ohi. Sydämeltään lämmin, on ehkä paras kuvaus mitä luonteesta osaan sanoa.

Ulkonäön pitää jollakin tavalla miellyttää. Liiallinen meikkaaminen on todellinen turn off. Mielellään nainen saisi olla mahdollisimman luonnollisen näköinen. Ulkonäöllisissä seikoissa pätee kuitenkin ainakin minulle se, että mukavat ihmiset ovat kauniita. Kylmät ihmiset ovat sen sijaan mielestäni vastenmielisiä, joten tanssilattioiden kuningattarina itseään pitävät nokka pystyssä kävelevät naikkoset eivät saa ihailuani. Täytyy myös myöntää, että vaikka olenkin itse pitkä ja muutenkin isokokoinen, pidän pienistä naisista. Tai oikeastaan kyseessä ei välttämättä ole siitä huolimatta -tilanne, vaan ennemminkin ehkä juuri siksi. Kyseessä saattaa olla DNA:n diktatuuri, joka pyrkii tasoittamaan ihmisten kokoeroja.

Tärkein ominaisuus naisessa taitaa kuitenkin olla se, että nainen pitää minusta (ja haluaa viettää loppuelämänsä kanssani). Tämä ei toki pelkästään riitä, sillä sen verran olen tässä viime päivinäkin joutunut välttelemään joitakin vastakkaisen sukupuolen edustajia. Niin, ja jos nainen pitää lapsista, on se plussaa, sillä itse ainakin haluan lapsia ja mielummin enemmän kuin yhden. Sen sijaan en pidä eläimistä, joten niitä ei kaivata. Tämä tosin on ehto, jossa jonkinlainen kompromissi on mahdollinen.

Kovathan nämä vaatimukset ovat, arviolta alle 1% naisista nämä täyttää edes 90 prosenttisesti. Todennäköistä siis onkin, etten tätä naista tule koskaan löytämään. Lähellä on toki kertaalleen käyty, lähinnä kohta "haluaa viettää loppuelämänsä kanssani" on jäänyt täyttymättä. Ja ehkä osittain joku muukin.
 
I got season tickets to misery

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti Eino_Mies
Oli miten oli, mutta sisäinen kauneus on tärkeintä. Tuosta linkistä en löytänyt mitään takeita henkilön sisäisestä kauneudesta. Moni kakku päältä kaunis, ja sitä rataa... No on se varmaan "ihan kiva".
Ei paljoa sisäiset kauneudet kiinnosta jos ulkoinen olomuoto on tuota luokkaa. Ihan sama vaikka päässä ei tapahtuisi minkään valtakunnan liikehdintää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy