Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

"Hyvät jatkot" Sheddenille Ilmalaan

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Hextall, 02.05.2006 klo 13.56.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Hextall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Sunderland, NHL
  Sinulle "solid game" myös hyvät jatkot Kimin kanssa sinne Ilmalaa!

  - Haluaisin ensin kiittää herra Harkimoa, että saan jäädä Helsinkiin. Olemme saaneet kasaan uskomattoman ryhmän pelaajia. HIFK:n kanssa en päässyt sopimukseen ja täällä pääsin. Siinä se syy. Myös mahdollisuus voittaa mestaruus on yksi syy, Shedden selvittää päätöksensä taustoja.

  Joten nuole Harkimon persettä ja varo Turku-tv:tä.
   
 2. Buccaneer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
  Aivan valtava isku HIFK:lle. Nimittäin tämä Sheddenin menetys narreihin. Shedden on nyt toista kautta Suomessa, tuntee liigan, sen säännöt, joukkueet ja pelaajat jo alusta alkaen. Ja ilmeisesti siis myös itse vetää kesäharjoittelut => Jokerit on ensi kaudella heti alusta lähtien huikeassa iskussa, kun HIFK oli tänä vuonna vedossa vasta ensimmäisen maaottelutauon jälkeen. Jos Shedden teki tällä kaudella HIFK:sta HIFK:n näköisen, niin ensi kaudella hän tekee Jokereista HIFK:n näköisen. Vaikka Francis onnistuisi kuinka hyvin, on hänellä silti rasitteenaan se, että toimii ensimmäistä kautta vieraassa ympäristössä. Tietysti pelaajamateriaalit, jotka ovat Sheddenin ja Francisin käytössä ovat aivan eri planeetalta. Kyllä tämä Sheddenin menetys narreihin, on silti Penan pahin yksittäinen moka sitten Jan Calounin pois potkimisen, olivat pohjimmaiset syyt sitten mitkä tahansa. Kun kerrankin joukkueella on asiansa osaava valmentaja, joka vieläpä saa pelaajat täysin kaiken HIFK:laisuuden vastaisesti ylittämään itsensä ja venymään kaukalossa, ei hänestä saisi luopua yhden kauden jälkeen naapurin hyväksi. No, Jokereille 2 mestaruutta kahdessa kaudessa, veikkaan ma.
   
 3. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mielenkiintoinen tämä Sheddenin yksi lause niistä syistä miksi päätti siirtyä Jokereihin: Myös mahdollisuus voittaa mestaruus on yksi syy, Shedden selvittää päätöksensä taustoja.
  Siihen ei Sheddenilläkään kauan mennyt kun tajusi että HIFK:ssa ei ole resursseja siihen.
   
 4. Buccaneer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
  Lainaus:
  Näin kirjoittelin aikanaan ja saamani palaute oli ensin naureskelua ja hulluksi leimaamista...

  Maailma muuttuu - HIFK:n suhde Jokereihin ei.
   
 5. Rebel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Lainaus:
  IFK:ssa on resursseja, mutta onko osaamista.
   
 6. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Osaaminenkin on resurssi jota tarvitaan.
  Tarkoitin siis kaiken kaikkiaan osaamista, rahaa, tahtoa, halua, organisaatiota jne. HIFK:ssahan urheilullinen menestys ei koskaan ole ollut se tärkein asia.
   
 7. Rebel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Lainaus:
  Niin, onhan se joskus ollut. Nykyään en tiedä. Mielestäni joka vuosi pitäisi olla mestaruus tavoitteena, mutta näillä toimilla se nyt ei tunnu olevan realistista.
   
 8. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Sheddenin meno Jokereihin oli IFK:lle arvovaltatappio, vaikkakin IFK kuittasikin nimekkäämmällä valmentaja signauksella. Vanhoilla meriiteillähän ei ensi kaudella ole mitään merkitystä. Shedden on parhaimmillaan ollut nimenomaan silloin, kun hän on päässyt alusta asti vaikuttamaan joukkueen rakentamiseen ja etenkin silloin, kun on useamman kauden ajan päässyt rakentaman joukkuetta. Jokereissa hän pääsee nyt ihanteelliseen tilanteeseen. Rahaa on huomattavasti enemmän, kuin IFK:lla. Saa nähdä saako hän suuremmalla rahalla houkuteltua parempia ulkomaalaisia Jokereihin, kuin Murphy, White, Zion, Parsons.

  Varmaa menestystä Jokereille ei Sheddenin alaisuudessa voi luvata. IFK pärjäsi ohuella pelisysteemillä yllättävänkin hyvin, mutta materiaali olikin siihen soveltuva. Se mikä sopii IFK:lle ei välttämättä sovi Jokereille. Taitojääkiekkoa pitkä ja perään taktiikalla, vai meinaako Jokerit muuttaa pelillisen identiteettinsä?

  IFK:n uudelta valmentajalta toivon samanlaista sykettä, kuin Sheddenin alaisuudessa, mutta monipuolisemmalla hyökkäysvariaatioilla varustettuna.
   
 9. Viljuri Jäsen

  Mitä Apassi sanoi.

  Sheddenin pelikirjan ohuus joukkueessa á la Petteri Sihvonen saattaa näkyä selvemmin joukkueessa, jossa on perinteisesti totuttu menestymään ja pelaamaan taitokiekkoa. Julkaistut uudet vahvistuksetkaan eivät välttämättä näytä niin hyviltä tässä vaiheessa kuin olisi voinut odottaa...

  Lisäksi on mielenkiintoista katsoa, että missä vaiheessa Harkimo painaa paniikkinappulaa syksyllä, jos menestystä ei odotusten mukaisesti ala tulla. Kuluneen kauden suorituksen toistaminenhan ei liene Jokereille vaihtoehto, koska Harkimo ei halunne organisaationsa oppivan vain häviämään. Taso ja kunniahan on Ilmalasta kadonnut jo aikaisemmin (johtuen toki joukkueen historiaankin liittyvistä syistä), joten pelättävissä lienee myös joukkueen kestomenestyjän aseman menetys á la TPS.
   
 10. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Ei se ison laivan kääntäminen 11. sijalta mestariksi ole mikään helppo tehtävä, edes Sheddenille. Doug ei todellakaan ole mikään jääkiekkoteoreetikko. Hän vie Jokereihin saman hyvän meiningin, joka lopulta toi HIFK:lle neljännen sijan kaudella 05/06. Shedden saa pelin jäällä näyttämään positiiviselta ja yritteliäältä ottelusta toiseen. Peleissä on mukava käydä jo runkosarjassa, kun joukkue on aina viritetty 100%:n taisteluun voitosta. Ihan loppupeleissä mestaruuden voittamiseen tulee mukaan taktinen osaaminen, joka ei ole Sheddenin vahvuus. Saa nähdä muuttuuko tilanne Jokereissa niin paljon vähän paremmalla pelaaja-materiaalilla kuin HIFK:ssa, että pääsette välieriä pidemmälle kaudella 06/07. No, onhan sekin teille huikea harppaus eteenpäin kaudesta 05/06.
   
 11. erkkeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Shedden kertoikin jo haastattelussa että samalla taktiikalla mennään ensikaudellakin jokereissa, eli 2-1-2 karvauksella. Nyt on kuulemma vaan "vinttikoirat elefanttien" sijasta :) ja lyhyitä syöttöjäkin kuulemma harjoiteltiin hyökkäykseen lähdöissä ainakin 2-3 kertaa viikossa. HIFK:n elefantit ei vaan oppineet....
   
 12. RoopeS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tätä en hjymärrä. Eri tahot väittää koko ajan, että HIFK:lla on suurin pelaajabudjetti, ja silti meillä ei ole varaa koviin kavereihin. Mihin meidä rahat uppoaa. Miten on mahdollista, että Sheddenillä nyt on rahaa millä mällätä, kun samalla on koko kauden aikana todettu, että meillä on yhtä paljon rahaa kuin narreilla.

  Hjallis sanoo, että viime vuosi oli todella kallis pelaajabudjetin suhteen. Nyt päsee halvemmalla, ja silti narrit on ostanut pois todella kalliita miehiä, ja rahalla kyykyttänyt Penan. Joku osa tätä yhtälöä ei oikein toimi. Puhuuko toinen nettopalkoilla kun toinen puhuu bruttopalkoilla ?

  Voisiko joku nyt ynnätä nämä oletetut narri ja HIFK-palkat hyödyntäen vaikkapa viime vuoden verotiedot, niin saadaan joku käsitys siitä kuka maksaa mitä kenestäkin.
   
 13. Kyynikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
  Lainaus:
  Turha luulla etteikö H&M hommaa niitä pelaajia mitä Shedden haluaa mestaruutta varten. Onhan se jo nähty ettei siinä paljon eurot merkkaa kun alkaa paniikkinappula olemaan pohjassa. Kun on pelimiehiä, siis todellisia pelimiehiä, vähenee se ohuen pelikirjan merkitys. Meillä kun oli paria poikkeusta lukuunottamatta pelkkiä keskinkertaisuuksia Sheddenin käytössä.

  Ei epäilystäkään etteikö narrit olisi vahva mestariehdokas jo nyt. Kyllä sinne hommataan muutama kovan luokan jannu, se on varma. Eikä kysymykseen tule mitään köyhän miehen Scissoneita.
   
 14. Solomon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jos joukkue pelaa kaudella viisi välierämatsia asti tulevaa mestarijoukkuetta vastaan, niin on nurinkurista väittää, ettei organisatiolla ole resursseja mestaruuteen. IFK-fani on toden totta outo olio. Tuntuu, että samasta paketista löytyy perustelematonta ylimielisyyttä kaikkia maakuntajoukkueita (lue: kotikaupungit kehäkolmosen ulkopuolella) että perustelematonta alemmuudentuntoa tätä huoraavaa naapuria kohtaan.

  Toissa kaudella koossa oli liigan nimekkäin joukkue, jota valmensi Suomen menestynein maajoukkuevalmentaja, se floppasi. Nyt huonommalla materiaalilla mestaruus oli ehkä yhdestä pelistä kiinni. Tulevalle lähti valmentaja läksimään, vei yhden kohtuullisen liigapelaajan mennessään. Korvaajaksi saatiin NHL:ssä kannuksia hankkinut kaveri. Mutta kaikesta huolimatta, naapuri se vaan kyykyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2006 klo 19.45
 15. kaizu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Canucks
  Shedden on ammattimies, palkkasoturi joka menee sinne missä saa parasta palkkaa ja parhaat duuniolot. Ei kandalaiselta, joka ei uskoakseni vuosi sitten ollut pahemmin kuullutkaan IFK:sta tai Jokereista voi 9 kuukauden jälkeen vaatia ikuista seurauskollisuutta.

  Itseäni ei siis tämä Sheddenin siirto Ilmalaan pahemmin edes vituta ja Sheddenin (julkisuus)persoona on niin asiallinen ja miellyttävät, että paha tota äijää on vihata. Ihan mielenkiintoista nähdä, miten perjää Jokereissa.

  Sheddenin lähtökohta ensi kauteen on kyllä totaalisesti erilainen mitä syksyllä. Syksyllä venattiin oikeastaan vain sitä, kuinka pahasti hän ja IFK floppaa. Niinhän se Korppikin kuulemma sano, että takaa on hyvä tulla. Nähtäväksi jää, miten Sheddeni tuikkaa edestäpäin.
   
 16. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vastaus RoopeS on hyvin yksinkertainen.
  Siinä missä toinen liioittelee pelaajabudjettinsa (yrittääkseen epätoivoisesti uskotella ja vakuuttaa seuran olevan vielä suurseura), niin toinen ilmoittaa sen alakanttiin. Saat itse arvata kumpi on kumpi.
  Muutenkin kannattaisi unohtaa koko sana pelaajabudjetti ja alkaa keskustelemaan siitä paljonko pelaajiin oikeasti käytetään. Ja sen eronhan näkee jokainen omilla aivoillaan (jos vaan haluaa niitä käyttää), kun joukkueita vertailee.
   
 17. RoopeS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä onkin hyvä lähtökohta. Meillä pitäisi siis olla ketju jossa voidaan verrata joukkueiden kauden alussa ilmoittamat luvut, ja sitten verrata ne verottajan ilmoittamiin verotettavan palkan lukuihin. IS taitaa julkaista näitä lukuja. Ongelma on tietysti siinä, että osa palkasta voidaan maksaa pelaajalle palkkana ja osa laskua vastaan jollekin pelaajan omistamalle yritykselle.

  Taitaa olla toivotonta tämä vertailuhomma.
   
 18. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei muuten ainoastaan mun näkemys asiasta. Tässä vielä kerran kertauksena ote Sheddenin tämän päivän haastattelusta: Myös mahdollisuus voittaa mestaruus on yksi syy, Shedden selvittää päätöksensä taustoja.
  Eli selvennetään se myös sulle. Myöskään Shedden ei uskonut että Hifkin hänelle antamillaan resursseillaan taisteltaisiin tosissaan mestaruudesta jatkossa. Kaikki kunnia HPK:lle, mutta viime kausi oli jo lähtökohdiltaan heikkotasoisemoi kuin muut kaudet. Myös suurseurat Jokerit ja TPS olivat poikkeuksellisen huonoja mitä ei niin kovin usein tapahdu eikä tule tapahtumaan. Luuletko että Sheddenin listalla tosiaan ensimmäisenä olivat nämä Parsonsit ja Zionit ym. superhankinnat? Sheddenkin tajusi sen että tämän kauden Hifk oli ylisuorittaja (ja liiga heikkotasoisempi) eikä jatkossa samantasoisella rosterilla keikuttaisi sarjataulukon kärkipäässä eikä uskonut siihen että jatkossa saisi yhtään sen parempaa materiaalia käyttöönsä.

  Eikä varmasti ollut väärässä.
  Jokerit julkaisi nyt täysin valmiin 29 pelaajan joukkueen jolla voisi aloittaa sarjan koska tahansa eikä se ole käyttänyt vielä edes yhtään ulkomaalaispaikkaa. Hifk:lla on kasassa huikeat 18 pelaajaa joiden joukossa peräti yksi sentteri ja kotimaisten liigaan tulevien pelaajien osalta siirrot ovat jo tapahtuneet eli sekin laiva jätti jälleen kerran. Jälleen kerran lasketaan ulkomaalaispelaajien varaan joissa onnistumisprosentti on Penan aikana ollut surkea, noin yksi viidestä hankinnasta on ollut vahvistus. Sitten on kyllä nimenä tunnettu valmentaja josta ei ole kuulunut yhtään mitään sen jälkeen kun nimi julkaistiin. Ei mitään haastattelua, kommenttia, ei yhtään mitään. Koska tulee Suomeen, koska tutustuu joukkueeseensa, osallistuuko sen kasaamiseen jne? Myydäänkö hänen nimellään vain kausareita vai mistä on kyse?

  Ja lisätään tähän vielä sen verran että uskoa paremmasta toki olisi jos tämän kauden odotettua parempi menestys olisi perustunut suunnitelmallisuuteen ja osaamiseen. Muistetaan kuitenkin että Shedden tuli Hifkiin loppukesästä ja täysin puskista. Silloin oli onnea ja siitäkään hyvästä ei pystytty pitämään kiinni. Tiedoksi muuten sinullekin ettei ollut ensimmäinen kerta kun naapuri vie meiltä pätevät valmentajat.
  Toivottavasti tämä selvitti sinulle pohjoisen poika vähän asioiden taustoja ja sitä epätoivoa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2006 klo 21.05
 19. kaizu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Canucks
  Lainaus:
  Offari, mutta eikö tämä ns. malli "Heikki Kinnunen" ole 100 % laitonta ? Eli eiköhän ne liksat makseta ihan liksoina.
   
 20. Elton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit.
  Lainaus:
  Tosiaan pakko tarttua tähän ja lainata Jokeri puolelta pikku taulukko. Kyllähän sen muisti, että Shedden sai jannuista paljon irti, mutta on tuo pelaajien pistemäärän kasvu edellisestä kaudesta silti todella huikeaa faktaa!

  Hauhtosen 23 >> 46
  Luttinen 25 >> 44
  Saarinen 12 >> 22
  Petrell 5 >> 20
  Järvinen 2 >> 20
  Häppölä 2(puolet kaudesta loukkaantunena) >> 25
  Hirso 21 >> 40
   
 21. hylsy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Bayern München, Lennart Petrell
  Lainaus:
  Kaikilla luettelemillasi pelaajilla on huikeasti potentiaalia ja he olisivat todennäköisesti breikanneet ilman Sheddeniäkin. Esim. Petrell ja Luttinen olivat takuuvarmoja tasonnostajia. Lisäksi viime kaudella NHL-miehet veivät paljon peliaikaa nuorilta lupauksilta. Järvisen viime kausi meni reisille, mutta sitä ennen Järvinen teki lähemmäs 20 pistettä. Hirson kohdalla Sheddenin vaikutus on ollut suurin.

  Shedden on hyvä valmentaja ja HIFK:lla oli paljon potentiaalia. Nämä törmäsivät hyvin viime kauden HIFK:ssa ja tästä johtuen moni HIFK-pelaaja löi itsensä läpi.

  Päättele itse onko tämä katkeruutta vai vain turha viesti.
   
 22. Stigu Jäsen

  Lainaus:
  Amen. Kyllähän se taas näyttää siltä, että ensi kausi on IFK:n osalta paketissa jo tässä vaiheessa. Ja niille, jotka toista mieltä ovat, pientä tilastofaktaa: Kuinka monta todellista vahvistusta on Pentti pystynyt jo kauden alkaessa ikinä hankkimaan? Niinpä.

  Sheddenin siirto Jokereihin oli mielestäni monellakin tapaa Pentin kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Syyt tähän ovat seuraavat:

  1. Shedden oli S&W:n jälkeen ensimmäinen OIKEASTI hyvä valmentaja. Miksi hänestä piti luopua?

  2. Pentin valmentajahankintojen "hit rate" yhdistettynä ulkkarivalmentajien onnistumisprosenttiin SM-liigassa ei lupaa ensi kaudelle hyvää.

  3. Hjalliksen päällimmäsin motiivi Sheddenin hankintaan oli IFK:n nöyryytys. Miksi tämän annettiin tapahtua?

  4. Jos Hjallis ei olisi Sheddeniä Jokereihin saanut, olisivat mahdollisuudet uuden "Immonen-Surenkin-Virmanen-Lindström"-episodin toistumiseen Jokereissa olleet erittäin todennäköiset. Miksesi Pentti halunnut kääntää veistä Hjalliksen haavassa, vaan nosti Narrit suosta vain vajotakseen itse sinne?

  Hirson meno Jokereihin ei kirpaise itseäni pätkääkään, mutta kuten todettu, Sheddenin siirto Narreihin oli Pentiltä emämunaus. Toivottavasti hänen viimeinen IFK:n peräsimessä.
   
 23. Jokeri#90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Väitätkö ettei Shedden ole mestari psyykkaaja ja joukkueen johtaja?!?

  Järvinen Sheddenistä:
  "Harvoin olen ollut tällaisessa tilanteessa, jossa ei kuulu napinaa eikä purnata valmentajan selän takana. Kaikki tietävät, mikä on pelin henki. Asiat kerrotaan suoraan ja rehdisti. Shedden on loistava psyykkaaja. Hän saa revittyä irti kaikista parastaan. Hän on erittäin hyvä siinä. Se ei tapahdu pelkästään huutamalla minkä kaikki osaisivat. Hän luo uskoa omilla puheillaan. Shedden on välillä tiukka, jos pelaaja tekee virheitä, mutta hän ei perusta toimintaansa siihen. Hän luottaa pelaajiinsa. Peluuttajana hän on ehkä paras valmentaja, mitä minulla on ollut. Onnistumiset poikivat peliaikaa. Onnistumiset eivät tarkoita pelkkiä pisteitä. Jokaiselta odotetaan eri juttuja, ja saat pelata, jos teet omia asioitasi. Hän osaa lukea hyvin tilanteen mukaan, kuka on kuuma."
  Tämä siis pari viikkoa vanhasta urheilulehdestä...


  Sanotaan vaikka yksinkertaisesti niin että olen vähän turhan innoissani tästä valmentajasta!!! \o/
   
 24. hylsy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Bayern München, Lennart Petrell
  Lainaus:

  Ehkä viestistä sai sellaisen kuvan että olisin vähätellyt Sheddeniä ja ehkä niin teinkin. Minun mielestäni kuitenkin Luttinen, Petrell, Järvinen, Hirso sun muut omasivat kuitenkin paljon potentiaalia ja oli vain ajan kysymys milloin se purskahtaisi esiin. Eli ei tuota voida pelkästään Sheddenin taitojen piikkiin laskea, vaikkakin toki hänellä oli siihen vaikutusta.

  Shedden oli paras HIFK-valmentaja sitten S&W:n. Toivottavasti Francis onnistuu yhtä hyvin tai jopa paremmin. Ja kyllä minulle olisi Shedden vielä tulevallekin kaudelle kelvannut, tällä kertaa Jokerit veti kookkaamman korren.
   
 25. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Toivottavasti Shedden onnistuu myös ensi kauella ajoittamaan tyylikkäästi pelaajien kuntohuipun sinne kauden tärkeimpiin koitoksiin... eli marras-joulukuun peleihin ;)
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.