Hyvä veli -verkosto ja TPS

  • 26 700
  • 97

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea uskoa, että tästä ei ole vielä tehty omaa ketjua. Seurassa on tällä hetkellä Liigan pahin hyvä veli -verkosto ja se on ansaitusti jumbosijalla. Tällä hetkellä Kalle Kaskinen antaa kasvot TPS:n kriisille, mutta kyllä syyt ovat syvemmällä, nimittäin tämän ketjun otsikossa. Haluan nyt purkaa tämän koko hyvä veli -verkoston yhteen viestiin mahdollisimman selkeästi, jotta kaikki, jotka eivät TPS:ää liiemmin seuraa ymmärtävät mikä täällä on homman nimi.

TPS:n hallituksen muodostaa:
-Puheenjohtaja Veli-Pekka Marin, joka on pääomistajien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan kaveri. Mitään näyttöjä hänellä ei ole jääkiekon saralta.
-Isoimmat omistajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja. Heillä ei luonnollisesti ole mitään näyttöjä jääkiekon osalta. Ovat vain rikkaita ja päättivät ostaa Tepsin osakkeet.
-Erkka Westerlund. Hän on hallituksessa ainoa, joka tietää jääkiekosta enemmän mitä esimerkiksi keskiverto jatkoaikalainen. Mutta mikä on hänen tehtävänsä ja roolinsa tarkalleen? Hallituksen neuvonantaja tmv? Päävalmentaja Kaskisen jonkinlainen mentori.

-Toimitusjohtaja Santtu Jokinen. Näyttöjä lähinnä liike-elämästä Lindström Oy:stä. Jääkiekon osalta ei mitään näyttöjä. Omistaa jonkun siivun HC TPS Turku Oy:stä. Turkulainen myös ja pelannut päävalmentaja Kaskisen kanssa samaan aikaan TPS:n junnuissa. -74 syntynyt.
-Urheilutoimenjohtajana toimii Antero Niittymäki. Tuli tehtävään ilman mitään näyttöjä vastaavanlaisista tehtävistä, ainoastaan kaksi kautta Philadelphia Flyersin Euroopan skouttina. Turkulainen ex-NHL-pelaaja -80 syntynyt.
-Valmennusjohtajana(?) toimii Mika Suoraniemi. Ei isompia näyttöjä jääkiekon tai valmennuksen osalta, pelaajauran isoimmat näytöt Tepsin nelosketjussa kolme kautta. Valmentanut TPS:n U18 päävalmentajana ja U20 apuvalmentajana. Tästä suoraan Turun Palloseuran valmennusjohtajaksi. Mitä tämä nimike tarkoittaa, minä en tiedä. Tuskin tietää kovin moni muukaan, joka ei hyvä veli -verkostoon kuulu. -80 syntynyt Turkulainen tämäkin kaveri.
-Euroopan ja tarkemmin Ruotsin skouttina Tomi Kallio. Upeat näytöt pelaajauralta, toimi TPS:n kapteenina ennen siirtymistä skoutin hommiin. -77 syntynyt Turkulainen.

-Päävalmentaja Kalle Kaskinen. Päävalmentajana ainoat näytöt Espanjan liigasta ennen tätä TPS:ään palkkausta. Antanut kasvot TPS:n kriisille. -74 syntynyt Turkulainen.
-Apuvalmentajat Sami Salo, -74 syntynyt Turkulainen ex-NHL-pelaaja. Ei näyttöjä valmennusosaamisesta ennen palkkausta TPS:n apuvalmentajaksi. Ja Kimmo Rintanen. Apuvalmentajan näytöt 1,5 kautta Sveitsissä, sieltä potkut ja palkkaus Tepsiin. -73 syntynyt Turkulainen.
-Sitten on myös maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena. Hänestä en jaksa kirjoittaa mitään, ihan hyvin hoitanut oman tonttinsa maalivahtien kanssa.

-Tämän lisäksi mainittakoon vielä Mika Eskola. Omistaa X määrän osakkeita, entinen toimitusjohtaja, nykyään jauhaa paskaa Twitterin puolella. Rikas mies myös, mutta ei näyttöjä jääkiekon osalta. Turkulainen tämäkin.


Yhteenveto: On tää sairasta, miten kaverisuhteet on tärkeämpää kuin ammattitaito Tepsissä vuonna 2019. Kaikki on joko kavereita tai kaverin kavereita. Suojatyöpaikkoja Seura täynnä. Sarjataulukko ei valehtele.
 
No niin Starbuckki, kun olet ansioituneesti kaivanut esille, kyseenalaistanut ja kääntänyt kaikkien työkokemukset haitallisiksi, niin tekaisepas samanlainen taulukko muista seuroista. Ennen kuin aletaan jakamaan noudettavien listaa, olisi mukava tietää millaisella ylivertaisella tietämyksellä muualla tässä maassa noin yleisemminkin toimitaan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Tämähän on hienoin ketju aikoihin. Kiitos.

Tämä hyvä veli-verkostohan on aina syvältä, mut tääl turus se vedetään vielä syvemmälle. Täytyy oikeasti olla erittäin hyvää pataa verkoston sisällä. Jortikan kuusi kultaa kelpaavat, mutta muuten ei ole käyttöä. Pysyköön kaukana tuollainen tepsi sydämetön ja menis valmentamaan vaikka jokereita. Lisäksi muistuu vielä mieleen kun joskus tps haki rahoittajia ym, niin erään entisen tepsiläisen rahat eivät kelvanneet. Kuitenkin muiden vähän isompien nimien rahat saivat tepsiltä hyväksynnän. Sillä on väliä millä nimellä tilisiirto tapahtuu.

Ehkä tästä seuraa taas viisi tai kymmenen synkkää kautta kunnes näkyy valoa tunnelin päässä ja tämä kaikki lähtee alusta. On vaan hyväksyttävä, että tps ei todellakaan ole ollut mikään suurseura lähes 20 vuoteen. Todellisuudessa tarviiko liiga enää edes vahvaa tepsiä, jos panos on tämä?
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Siel on nyt sellaiset sepät puikoissa, notta näillä mennään.. pitkään.. vai meinaatteko, että tollaiset miljonäärit myisi koskaan osuuksiaan seurasta? En tässä mitään pahaa nyt tarkoita vaan sanon vaan sen, että omistussuhteet on kiveen hakattu. Jos tästä haluttiinkin tehdä saunakavereiden harrastelupuuhakerho eläkepäiville.. kuka tietää. Onhan se kiva tehdä kavereiden kanssa yhdessä juttuja ilman taloudellista painetta. Kyllä sitä menestystä tulee sitten joskus. Uusi monitoimihalli ja siihen uudet esports kujeet kavereille. Ei varmaan paljoa mieli pahastu fanipoikien huuteluista, ku oikeasti omien elämien tulevaisuus näyttää erittäinkin mieluisalta
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Hämmentävän paljon turkulaisia tungettu yhteen koriin.

Joka tapauksessa eihän tämä yllätyksenä tule, mutta toisaalta tää on paljon laajempi "ongelma" eikä kosketa pelkästää Tepsiä. Fakta on vaan se, että Suomi on pieni maa ja mitä ylemmäs mennään pyramidia, sitä vähemmän on eliittiä. Väkisinkin eliitti tuntee toisensa, koska sitä väkeä on niin vähän. Tämä tietysti korostuu urheilussa, jossa on vielä pienemmät piirit.

Laajasta verkostosta on etua, joten ei ihme, että yhteiskunnan kakun päälle istuvat ihmiset verkostoituvat. Ei sitä oikeen pysty estämään vai miten kiellät ihmisiä ystävystymästä? Huonona puolena tietysti, että ammatti- ja tietotaito voi hävitä hyvälle kaverisuhteelle.

Olis ihan mielenkiintosta tietää, minkälainen hallituskokoonpano oli esim. 90- ja 2000-luvuilla? Jursi tietysti ulkopuolinen, mutta miten muuten? Onko TPS aina ollut sisäsiittoinen firma vai onko tää trendi tullut vasta myöhemmin?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Rohkea ketjunavaus, etenkin jos aloittaja vaikuttaa Turun talousalueella. Listan reunoille voi siroitella muitakin nimiä, Pressiboxi jo tuossa linkkasikin muutamat. @Smirnoff peilaa viestissään asian karua kääntöpuolta, mitäs jos rahoittajat tekevät tässä sittenkin pisnestä välittämättä tuon taivaallista seurasta. Ympärille haalittu hyödylliset idiootit. Yksi asia on kuitenkin menossa isosti päin helvettiä asetelmassa: seuralla ei ole käyttöarvoa lopulta ilman kannattajia. Sen kuvainnollinen tasearvo on tällöin nolla.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Vaikka kaikista Seuran rekryistä en inhan samaa mieltä ole ja jälkiviisaus on tässä kohtaa helpointa, niin keskimäärin jonkinlaista fanipohjaa vaatii, että raapustaa nimensä työnhakuilmoitukseen, kun puhutaan urheiluseuraduuneista. Kyllä kovimmat kalat kiertää keskimäärin urheiluseurat aika kaukaa. Jos kaikki entiset pelaajat ja juniorikokemusta omaavat automaattisesti karsittaisin pois, niin aika vähän liigaseuroissa olisi henkilökuntaa töissä.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Pointtihan tässä on se, että rekryissä pitäisi kiinnittää huomiota henkilön muihinkin ominaisuuksiin ja työhistoriaan kuin siihen, että on jokin kaveri tai innokas Turussa syntynyt fanipoika.
Tämänhän pitäisi ehdottomasti olla lähtökohta. Silti yleensä vaan kovimman CV:n omaavat ovat näitä jotka hakevat duunia enemmän tunteella kuin järjellä, eli kovemman CV:n jannut ja jannutaret ovat niitä, joilla on suhde seuraan.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tuossa listassa on ainoastaan yksi nimi, joka toiminut osaamisensa ja meriittiensä mukaisesti. Kaveria vituttaa takuulla tällä hetkellä... jätti lähtemättömän jälkensä monen kannattajan sydämeen! Kapteeni Kallio.
 

Foreman

Jäsen
Suosikkijoukkue
LSH - Lämsä sex hockey
Tuossa listassa on ainoastaan yksi nimi, joka toiminut osaamisensa ja meriittiensä mukaisesti. Kaveria vituttaa takuulla tällä hetkellä... jätti lähtemättömän jälkensä monen kannattajan sydämeen! Kapteeni Kallio.
Mistä tiedät, että on toiminut moitteettomasti? Vaikka olikin fanien rakastama pelatessaan, niin voihan olla samanlainen selänpesijä nyt kuin nuo muutkin.

Ei mulla siis mitään Kalliota vastaan ole, sopii vaan tohon Rintsin, Anteron ja Salon muottiin ex-pelaajana...
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Mistä tiedät, että on toiminut moitteettomasti? Vaikka olikin fanien rakastama pelatessaan, niin voihan olla samanlainen selänpesijä nyt kuin nuo muutkin.

Ei mulla siis mitään Kalliota vastaan ole, sopii vaan tohon Rintsin, Anteron ja Salon muottiin ex-pelaajana...
Kallio pelasi ja toimi kolme kautta joukkueen kapteenina. Jos löydät tuosta selänpesua niin kerro ihmeessä? Tällä hetkellä on nimettynä scoutiksi, mutta tuon toimen tuloksia tai muutakaan ei ole edes nähtävillä tai arvioitavissa. Mutta itse saat toki kyseenalaistaa jos siltä tuntuu...
 

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Foremanilta kieltämättä ihan hyvä pointti. Tämä threadi on vähän outo, sillä ensinnäkään tuosta selänpesijyydestä ei voi kenenkään kohdalla mennä takuuseen etteikö sitä voisi harrastaa, ja toisaalta ne jotka sitä harrastavat omaa hyvin monessa keississä sidoksia seuraansa. Mutta ei me jossain Jatkoajassa voida tietää miten esim. organisaatiossa vaikutetaan tai yritetään vaikuttaa Kallion Tomppaan. Tänään ei selänpesijä ja suhmuroija, mutta entäs huomenna? Ja ylihuomenna? Jne.

Mielestäni taustoilla ei ole väliä, mutta ehdottomasti mikäli päätöksenteko vaikuttuu niin sellaisesta ei mitään hyvää seuraa.

Ei edes näytöillä ole mielestäni suurin merkitys vaan osaamisella, johtamistaidoilla ja asenteella. Koskee niin valmentajia kuin esim. UTJ:aa. Hallituksessa toki hyvä omata track recordia.

Vähän karkaa käsistä vaan välillä tämä "ei saa olla TPS-taustaa enää kenelläkään". Totta vitussa saa olla. Mutta sen ei tule olla itseisarvo tai ainoa määrittelevä tekijä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Listan reunoille voi siroitella muitakin nimiä, Pressiboxi jo tuossa linkkasikin muutamat. @Smirnoff peilaa viestissään asian karua kääntöpuolta, mitäs jos rahoittajat tekevät tässä sittenkin pisnestä välittämättä tuon taivaallista seurasta. Ympärille haalittu hyödylliset idiootit.
Onhan mahdollista, että käynnissä on samanlainen kuvio kuin Helsingissä, missä bisness -miehet jäähallin varjolla ovat rakennuttamassa Suomen kansallismaisemaan Stadionin viereen suojellulle alueelle suurta rakennuskompleksia ostoskeskuksineen, huvittelukeskuksineen, hotelleineen jne.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Et Kallio scouttina on ihan syytön siihen, että pelaajakartoituksessa on epäonnistuttu? Hän on löytänyt täysiä timantteja, mutta Niitty sainannut väärin ja lopullisesti heistä on tullut surkimuksia Kaskisen reeneissä? Muut joukkueet on löytänyt SHL:stä kohtuuhintaisia huippupelaajia Liigaan, meidän Allsvenskan-pelurit ovat olleet heidän tasoisia?

Itse uskon, että Tompalla on yllättävän iso vaikutus sekasortoon. Fanipoikajohto on katsonut silmät soikeina kun Kallio on puhunut kuinka Tepsi pelaa SHL-lätkää.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Vaikka kaikista Seuran rekryistä en inhan samaa mieltä ole ja jälkiviisaus on tässä kohtaa helpointa, niin keskimäärin jonkinlaista fanipohjaa vaatii, että raapustaa nimensä työnhakuilmoitukseen, kun puhutaan urheiluseuraduuneista. Kyllä kovimmat kalat kiertää keskimäärin urheiluseurat aika kaukaa. Jos kaikki entiset pelaajat ja juniorikokemusta omaavat automaattisesti karsittaisin pois, niin aika vähän liigaseuroissa olisi henkilökuntaa töissä.

Joistakin entisistä pelaajista kuoriutuu hyviä tai ainakin kelvollisia valmentajia (vrt. Nokka, Stögö, Ville Pee, Ville Än, Curry Stone), joistakin sitten taas ei (Hantta, Leime, Kotkaniemi etc.). Jotkut haltsaa paremmin tän bisnes-puolena ja sopivat seuran johtoportaaseen joko päätoimisesti tai sit hallituksen jäsenenä o.t.o. Änärissä (ja muualla P-Amerikassa) on tapana eläköityvien pelaajien pestaaminen apuvalmentajiksi varsin pian peliuran päättymisen jälkeen. Joskus onnistuu, joskus ei. Craig Berubea ei tunnettu peliurallaan minään kaukalon taitavimpana ja fiksuimpana pelaajana mutta niin vain kruunasi valmennusuransa viime keväänä St.Louisin päävalmentajana. 10 vuotta opetteli touhua Flyersin organisaatiossa eri valmennustehtävissä.
UTJ:lla pitäisi kuitenkin olla selvä visio siitä, miten seuraa viedään eteenpäin ja millaisia pelaajia se tarvitsee. Onko Niittymäellä tällainen visio?
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Et Kallio scouttina on ihan syytön siihen, että pelaajakartoituksessa on epäonnistuttu? Hän on löytänyt täysiä timantteja, mutta Niitty sainannut väärin ja lopullisesti heistä on tullut surkimuksia Kaskisen reeneissä? Muut joukkueet on löytänyt SHL:stä kohtuuhintaisia huippupelaajia Liigaan, meidän Allsvenskan-pelurit ovat olleet heidän tasoisia?

Itse uskon, että Tompalla on yllättävän iso vaikutus sekasortoon. Fanipoikajohto on katsonut silmät soikeina kun Kallio on puhunut kuinka Tepsi pelaa SHL-lätkää.
Itseäni lähinnä ihmetyttänyt tuo Allsvenskan, siis ruotisin mestiksen pelaajien naaraus. Kun SaiPakin onnistuu naaraamaan SHL/NHL taustaisia ruottalaisia ni miksi tepsissä näin?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Olet ihan ansiokkaasti listannut tiedot TPS:n pääasiallisista vaikuttajista ja olen samaa mieltä siitä, että tämä pyörii nyt liian pienen piirin ympärillä. Samalla pakko todeta, että hyvä veli -verkosto on hauska termi, mutta tässä tapauksessa väärä. Sillähän on perinteisesti tarkoitettu ihan rehtiä korruptiota. Sitä, että erityisesti poliittisessa päätöksenteossa, vastoin lakia tai vähintään sitä härskisti taivuttaen, annetaan etuoikeuksia tutuille tahoille vastapalveluksia tai lahjuksia vastaan. Minun on vaikea nähdä, että TPS:ssä olisi kyse tästä vaikka paljon jaksetaankin vääntää läppää selänpesuista ja muista. Voitaneen olla samaa mieltä siitä, että tutun kaverin palkkaaminen ilman pätevyyttä on tyhmää, mutta ei se nyt varsinaisesti mitään korruptiota ole.

Mitä tulee TPS:n vaikuttajiin, näkemykseni asiasta on seuraava: nykyiset omistajat ovat hankkineet enemmistön tepsistä itselleen ihan vilpittömin aikein ja halunneet pelastaa kotikaupungin seuran ahdingosta. Kuten alkuperäisessä viestissä todettiin heidän osaamisensa jääkiekon suhteen on rajallista. Lienee myös selvää, että TPS ei ole näille herroille mikään päivätyö tai prioriteetti nro 1 - heidän päivätyönään pyörittämä firma tekee hieman erilaista liikevaihtoa eikä nämäkään liene ainoat bisnekset. Siksi varmaan vastuuasemiin on haluttu tuttuja tyyppejä ja myös haettu sitä kuuluisaa TPS- ja Turku-sydäntä, jonka takia koko leikkiin lähdetty, mutta kuten näemme, tällä ei ole ollut suotuisat tulokset. Westerlundin hankkiminen hallitukseen viestii mielestäni siitä, että halutaan tuoda enemmän ulkopuolista kovaa ammattitaitoa mukaan ja sen puuttuminen nykyisellään tiedostetaan. se ei toki yksinään paljoa ratkaise.

Mutta siis, suossa ollaan ja toiminta pyörii nyt ihan liian pienen ja jääkiekon osalta ammattitaidottoman piirin keskellä. Omistajat olivat varmasti naiveja kuvitellessaan, että tutuin Turkulaisvoimin tämä nousu saadaan aikaan. Tämä porukka on tullut mukaan kun heidät on siihen haettu/palkattu. Hankala lähteä syyttämään yksittäisiä henkllöitä tästä sopasta, se on monien asioiden summa ja näin jälkikäteen on helppo haukkua kaikki pystyyn.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Itseäni lähinnä ihmetyttänyt tuo Allsvenskan, siis ruotisin mestiksen pelaajien naaraus. Kun SaiPakin onnistuu naaraamaan SHL/NHL taustaisia ruottalaisia ni miksi tepsissä näin?

Antsa kaivoi sieltä Thorellin ja Eckeståhl-Jonssonin. Nämä osuivat ja nyt koitettiin samaa. Haut sinänsä vaikuttavat kelpo pelureilta, mutta nyt kukaan ei kyllä pääse sitä osoittamaan kuvioiden ollessa niin sekaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Yhteenveto: On tää sairasta, miten kaverisuhteet on tärkeämpää kuin ammattitaito Tepsissä vuonna 2019. Kaikki on joko kavereita tai kaverin kavereita. Suojatyöpaikkoja Seura täynnä. Sarjataulukko ei valehtele.

Jotta tällä ketjulla olisi mitään pohjaa, niin onko tiedossa, että joku paremmilla meriiteillä omaava olisi jäänyt palkaamatta seuran johtoon? Kaskisesta lienee konsensus täällä, mutta tarkoitan valkokaulussektoria.
 

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Jotta tällä ketjulla olisi mitään pohjaa, niin onko tiedossa, että joku paremmilla meriiteillä omaava olisi jäänyt palkaamatta seuran johtoon? Kaskisesta lienee konsensus täällä, mutta tarkoitan valkokaulussektoria.

Tämä on hyvä asia pohtia. Yritin ottaa kiinni tähän tuossa kriisijoukkue-ketjussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös