Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Huumepoliisin toiminta

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Rafael, 10.12.2007 klo 15.29.

 1. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Huumepoliisin toimet ovat aiheuttaneet viime aikoina laajaa keskustelua. On väitetty, että huumepoliisi palkitsee vasikoita, käyttää puhelinkuuntelua ja teletunnistetietoja liian heppoisin keinoin ja tekee ns. valeostoja. Ainakin seitsemän huumepoliisissa työskentelevän toimista on aloitettu esitutkinta.

  Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että huumepoliisin päällikkö väittää, että hänen ryhmänsä työskentelyä on ruvettu hankaloittamaan sen jälkeen, kun he pääsivät 4-5 kuukautta sitten järjestäytyneen rikollisuuden jäljille. Jossakin yhteydessä oli maininta siitä, että jäljet johtaisivat hieman "liian ylhäälle". Virkarikoksista epäillyt poliisit järjestävät tänään oman tiedotustilaisuutensa.

  Itse olen aina ollut siinä uskossa, että vasikoiden käyttö ja lahjonta on arkipäivää ja että poliisin täytyy nykypäivänä päästä todella syvälle "piireihin", jotta isoja rinkejä voitaisiin paljastaa. Ja mielestäni yksi vasikan lahjominen on hyvin pieni juttu siihen verrattuna, jos ko. toiminnalla saadaan kiinni, joku laajamittainen huumebisnes. Itselleni on tullut monesti mieleen näistä jutuista tv-sarja Shields.


  Mitä mieltä muut ovat huumepoliisin keinoista ja tavoista toimia? Ja onko jollakin kerrottavana hätkähdyttävää sisäpiirin tietoa?
   
 2. Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roihu
  Lainaus:
  Jos ollaan rikollis-liigojen ja kovien huumeiden välittäjien jäljillä, niin en näe valeostoissa, vasikoiden lahjonnassa ym vastaavassa yhteistyössä mitään moraalista ongelmaa.

  Johan tässä pikku skandaalia kaivataankin piristämään pimeintä talvea.
   
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Sairauslomathan ovat ihan selvästi feikkejä. Poliisin toimintaa tutkitaan ja he reagoivat jäämällä kostoksi palkalliselle vapaalle. Ei työuupumus synny yhdessä yössä.
   
 4. Gunners Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, Washington
  Perusmeininkiä Suomessa. Ei nähdä metsää puilta, vaan nytkin toisarvoisista asioista ruvetaan poliiseja syyllistämään.
   
 5. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Kamalahti avautunut vähän "jutuista" "sisäiselle tutkinnalle". Tässä sitä ollaan..Ilmankos pääsikin vapaaksi.
   
 6. Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roihu
  Lainaus:
  Saattaa kyllä vielä poiketa 'perusmeiningistä' sikäli, että jos nyt ei olla lakeja hieman oikomalla astuttu keidenkään 'kettutyttöjen' tai 'oraansuojelijoiden' kansalaisoikeuksien varpaille, vaan hieman isommille kengille, niin oikeustoimia ja tuomioitakin voi olla luvassa, ei pelkkää paheksuntaa ja tutkimuksia.

  Katsellaan ja odotellaan rauhassa.
   
 7. Mr.Big Jäsen

  Valitettavasti Suomessa on vallalla sellainen näkemys, että ihmisen oikeudet ovat ykkösasia.
  Eihän siinä mitään, hyvähän asia se on. Maailmalla on valitettavasti paljon esimerkkejä siitä, kun ihmisillä ei ole oikeuksia ollenkaan tai niitä muka on ja niitä poljetaan aika rajusti. Ei hyvä.

  Rikolliset ovat huomanneet tämän pikantin yksityiskohdan ja käyttävät sitä häikälemättä hyväkseen. Heidän keinonsa ja menetelmänsä ovat vuosien saatossa koventuneet. Murhakaan ei ole enää heidän valikoimiensa ulkopuolella. Tähän ei yhteiskunta ole vielä herännyt. Ei ihme, sillä päättäjät ovat valitettavasti etääntymässä ihmisten arjesta ratkaisevasti.
  Nyt olisi viimeinen hetki pistää asialle stoppi, ennen kuin mennään USA:n kaltaiseen meininkiin. Siellähän et voi edes kulkea missä haluat. Eksyminen väärälle kadulle voi tuoda kuoleman.
  Rikollisten keskuudessa kansainvälistyminen on nopeampaa kuin lainsäädännöllisissä keinoissa.
   
 8. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Tästä kaipaisin mielelläni lisätietoa vaikkapa linkin muodossa ja tarkennuksen siitä, tarkoitetaanko tässä isää vai poikaa?

  Selvyyden vuoksi sanottakoon, että epäilyt kohdistuvat nimenomaan Helsingin huumepoliisiin, Karalahti junioria tutki Espoon huumepoliisi ja Karalahti sr. edustaa Helsingin rikospoliisin väkivaltayksikköä.

  Itse asiaan sen verran, että mielestäni tämä keissi olisi syytä tutkia tarkoin, sillä joku tässä nyt haisee. Joko poliisien heittämä "väittämä" että heidän toimiaan ruvettiin syynäämään sen jälkeen, kun pääsivät liian lähelle järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa on täysin moraaliton tai sitten siinä piilee totuus, joka on suorastaan pelottava.
   
 9. cleanhit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Flyers, Ducks
  Muualla maailmassa on ihan normaalia, että pieni jälleenmyyjä päästetään haavista läpi kunhan saadaan isompi kala kiinni kuten "tukkuporras" tai tehdas.

  Joku raja pitää toki olla, mutta ei poliisiltakaan voi kaikkia eväitä syödä. Tässä maassa poliisilla on pienemmät oikeudet kuin rikollisilla. Ja rikolliset ovat oppineet käyttämään tilannetta hyväkseen!!!

  Herätys Suomi !
   
 10. Olkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CR#7
  Lainaus:
  Ei ollenkaan mahdotonta, että ovat päässeet liian lähelle organisaation huippua. Siellä huipulla saattaa istua henkilö/henkilöitä, jotka pistävät päättäjätkin päättämään. Itse ainakin olen käsityksessä, että tuossa bisneksessä ei penneillä pelata, joten johtoportaastakin saattaa löytyä yllättäviäkin nimiä.
   
 11. ervatsalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
  Kenen jalkoja polttelee?

  Lainaus:
  Niin, itse en pidä edes yllättävänä, jos siellä huipulla istuu jotain ns. yhteiskunnallisesti arvostettuja isokenkiä.

  Raha ja valtahan ovat tunnetusti sellaisia huumeita, jotka saavat helposti oikeustajun hämärtymään ja sitä kautta valumaan sinne harmaalle ja sitäkin tummemmalle alueelle.

  Tässä tapauksessa uskon kyllä hyvin pitkälle Poliisia, koska eihän tuota "sairastumisaaltoa" voi oikein mitenkään muuten selittää kuin mielenilmauksena.

  Loppukaneetiksi päädyn vielä toteamaan, että hyväksyn täysin Poliisin pikku kikkailut, jos sillä saadaan näitä huume- ja järjestäytyneen rikollismaailman isoja ja vaikka pienempiäkin kaloja killumaan. Vittuako rupesivat?

  Täältä tähän
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2007 klo 17.00
 12. Raparberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho ja HIFK
  Itse olen aina kuvitellut että varsinkin vasikoiden kanssa puljaaminen on aina ollut osa poliisien toimenkuvaa. Puhelinkuuntelun ja valeostojen suhteen taisi olla jotain julkisuuskähinää joitakin vuosia sitten, mutten millään muista hyväksyttiinkö niiden käyttö. Jos on hyväksytty rajoitetustikaan, on juuri isojen rötösten ja rötöstelijöiden kohdalla niiden käyttö kaikkein perustelluinta, luulisin. Vai onko niin että tulee vaan katseltua väärät ohjelmat TV:stä, ja siksi antaisin luvan laittomiin poliisintöihin...

  Erikoista kyllä, että nimenomaan tässä vaiheessa kun tutkinta etenee ilmeisesti tässä jutussa jopa Karalahteakin merkittävämpiä portaita kohti, tulee tutkijoille lasti scheissea niskaan. Jännittäväistä nähdä mitä tästä koko mylläkästä seuraa.
   
 13. Linja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomarit (poislukien entiset liigapelurit!)
  Tätä kun olen hetken pureskellut niin sitä en usko, että ovat telekuuntelua käyttäneet ilman oikeudenlupaa ja sen myöntää aina tapauskohtaisesti käräjäoikeus, oli heppoiset perusteet tai ei. Tässä en mielestäni näe mitään ihmeellistä. Telekuunteluluvat ei todellakaan saa olla liian tiukassa.

  Eri asia on sitten poliisien tekemät diilit vasikoiden kanssa ja jopa heidän varoittelu muitten yksiköiden tekemistä tutkinnoista (esim. omaisuus / väkivalta) kohdistuen heihin. Niin siinä ollaan kyllä aika heikolla maaperällä. Mielestäni tälläisten diilien tekemisessä pitäisi olla ehdottomasti syyttäjä mukana jotta ne pysyvät jonkinlaisessa kontrollissa. Näinhän homma toimii tuolla suuressa maailmassa.
   
 14. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:

  Niin siis virallisesti toimii noin. Epävirallisesti sitten kovan luokan poliisiorganisaatiot maailmalla taitavatkin enemmän tai vähemmän kierrellä perustuslakia tehokkuuden parantamiseksi. Ei aina hyväksyttävää, mutta ymmärrettävää. On laitettava kova kovaa vasten, jottei turvattomuus riistäytyisi käsistä.

  Yllä mainitusta minulla ei tietenkään ole mitään todisteitä. Aika kova jätkä olisin, jos minulla olisi asiasta todisteita.
   
 15. Vekurinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki altavastaajat
  Lainaus:
  En tiedä tarkoitatko tätä, mutta kaikenlainen "plea bargaining" on (aivan merkityksettömiä poikkeuksia lukuun ottamatta) Suomessa mahdotonta, syyttäjänkin läsnäollessa. Tässähän menee pääpiirteissään yksi kirjoitetun oikeuden systeemien ja Common law -maiden välisistä rajapinnoista. Nykyisessä tilanteessa on tietysti oltava sitä mieltä, että tuollaista ei tule Suomessa hyväksyä, kun ei ole demokraattisen elimen sellaisen toiminnan sallivaa säännöstä.

  Muutoin ongelma on mielenkiintoinen. Plea bargainingin puolesta kai kaikkein painavin argumentti on tehokkuus. Hurja määrä casejä menee läpi tällä tavalla. Tämä luonnollisesti säästää tuomioistuinlaitoksen ja asianosaisten resursseja, kun vältytään litigaatiolta. Sen sijaan kriitikot ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että tällä tavalla tapahtuneet "vasikoimiset" ovat epäuskottavia ja usein kolmansia osapuolia vastaan kohdistetuissa rikossyytteissä jopa riittämättömiä heidän tuomitsemisekseen. Edelleen jonkinasteinen ongelma on yhdenvertaisuus esimerkiksi tekijäkumpaneiden kohdalla, plea bargainingissahan näin ollen helpommalla pääsee lähinnä se, joka ensin jää kiinni, ja sen jälkeen aineellisen totuuden selvittäminen itse asiassa saattaa kiinnostaa syyttäjää yhä vähemmän, kun toista tekijää vastaan on jo alkanut "kertyä" helposti saatavilla olevaa näyttöä.

  Näistä teknisten apuvälineiden, kuuntelu yms., olen edellisten kanssa samaa mieltä. Poliisille on turvattava minusta melko laajat mahdollisuudet ja tuomioistuinkontrolli on myöskin tältä osin hyvä "jarru".
   
 16. Viljuri Jäsen

  Jälleenkö vanha tuttu sylttytehdas korporaatioiden parista?

  Lainaus:
  Työsuhdejuridiikkaa nähneenä voin todeta, että on melko tavanomaista pienempienkin herrojen tai ihan narrien toimesta hakeutua "hermolomalle", jos tarvetta pieneen "taukoon" on. Siis myös ilman varsinaista työtaistelutarkoitusta, vaan lähinnä siksi, että sen "pälliloman" saaminen nyt vain on niin helppoa ja vaivatonta, ja jopa yhteiskunnallisesti hyväksyttävää ainakin joidenkin mielestä.

  Toisaalta erityisesti julkisella sektorilla, sen naisvaltaisilla aloilla, on jatkuvasti huomattavan suuri prosentti työntekijöistä erinäisillä "hermoperusteilla" vapaalla.

  Konnektio käytännön työsuhdejuridiikkaan syntyy siitä, että kun tilanne on mikä on, "pällilomia" voi ja jopa kannattaa(?) käyttää myös "pieneen aikalisään", jos ja kun työntekijä joutuu pohtimaan tulevia ratkaisujaan mahdollisessa ristiriitatilanteessa.

  Mitä tulee itse asiaan, olen täysin kuutamolla. Poliisiorganisaatiossa saattaa olla SUPO:n lisäksi kyllä melkoisen paljon korjattavaa, mutta ohjaisivatko sitä ulkopuoliset tahot ihan näin konkreettisella tavalla? Erityisesti hallituksen vaihtumisen jälkeen...

  Onhan tietysti esimerkiksi tohtori Rusin tapauksessa potentiaalisia viitteitä siitä, että ulkopuoliset tahot käskivät SUPO:lle esitutkinnan käynnistämisen, ja että nämä tahot myös "vuosivat" esitutkinnan käynnistämisestä julkisuuteen, pääasiallisena motiivinaan poliittinen kosto tai jotain.

  Hyvinkin selkeistä epäasiallisuuksista on viitteitä ainakin 1970-luvulta, sillä poliisiorganisaatioilla ei tuolloin ollut juuri lakien ja sovinnaisuussääntöjen tarkoittamaa itsenäisyyttä ja riippumattomuutta (~ laillista edesvastuuta), vaan asianomaiset poliittiset tahot lisättynä vielä paikallistason napamiehillä käyttivät poliisia ja muita viranomaisia lähes mihin tahansa, usein hyvinkin epäasialliseen tarkoitusperään.

  Hieman skeptinen olen huumepoliisin väitteiden suhteen, toki järjestäytynyt rikollisuus on saattanut viime aikoina yrittää lyödä Suomessa läpi pankki- ja rahoitussektorilla, sekä ilmeisesti Venäjän kaupan (~ tullin) kommervenkkien varjolla. Toisaalta esimerkiksi Venäjän entisillä ja nykyisillä tiedusteluviranomaisilla on monia suomalaisia "takataskussaan" erinäisten palvelusten toteuttamista varten.

  Ongelma po. skenaariossa on siinä, että se Suomen huumekauppa on "pientä" verrattuna yllä oleviin järjestäytyneen rikollisuuden toiminta-alueisiin. Ei siis mene oikein yksi yhteen nämä väitteet, mutta toki tämä asia on sellainen, johon on syytä kiinnittää erityisen paljon huomiota, olipa sitten ihan tavallinen kulkija tai myöskin epätavallinen.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2007 klo 21.15
 17. Halmela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  maajoukkue
  Hyväksyn tietynlaiset vasikkojen käytöt mikäli niillä saadaan ylätason ongelmia ratkottua. Yksittäisten käyttäjien narauttaminen yhden käyttäjän ilmiantojen perusteella ei ole mielestäni oikeutettua vasikoiden hyödyntämistä. Pitää saada tietoja isoista eristä, saapumisista, jakelijoista, ja tietenkin rahoittajista. Silloin joku alemman portaan mies sitääkin saada lievemmän tuomion, jos on edesauttanut ison satsin kiinnisaamista ja sitäkautta pelastanut jopa narkkarien henkiäkin.

  Mutta visaista on. Onneksi en ole päättämässä tai toteuttamassa moisia poliisioperaatioita.
   
 18. Mats Bedö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
  Tastahan saadaan parin kolmen vuoden paasta Aleksi Makelan ohjaama leffa Finnish Gangster!
   
 19. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Kaikenlaista kuuntelua on käytelty jo vuosikymmeniä suomessa, oli lupia tai ei ja tämä on tieto. Se, onko se asianmukaista on sitten mielipidekysymys.

  On sen sijaan sääli, jos oikeutta on nykyään alettu pitämään kauppatavarana, vaikka osinhan poliisi on sitä tehnyt iät ja ajat, laki, joka ei ole kaikille sama on merkityksetön ja arvoton.

  Näppituntuma tähän keissiin on, että siellä on astuttu jonkun liian isokenkäisen bisneksiä sotkemaan ja jos on tarpeeksi isokenkäinen kyseessä, tämä asia lopulta vaietaan hyristen, eikä missään selvityksissä koskaan paljastu mitään, eikä vastuuseen joudu kukaan. Sinänsä rohkea veto huumepoliisilta tulla julkisuuteen omin naamoin, työtä se ei ainakaan lopulta siellä kentällä helpota. Toisaalta voi olla ainoa keino pistää vastaan yrittämällä tulla median kautta esiin, jotta ei päästäisi nitistämään kaikessa hiljaisuudessa veneen keikuttajia.
   
 20. Linja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomarit (poislukien entiset liigapelurit!)
  Lainaus:
  Iät ja ajat on varmasti käytetty, mutta ei enään nykypäivänä. Poliisi ei pysty "kaappaamaan" gsm singnaalia ilmasta vaan se saadaan operaattorilta.
  Näissä asioissa operaattorit ovat aika varmaan tarkkoja sen sonera casen jälkeen. Ei varmasti saa linjaa enää tänä päivänä ilman papereita.
   
 21. Viljuri Jäsen

  Lainaus:
  Mistä olet muuten saanut tähän "keissiin" näppituntumaa?

  Laillisuus ja laillisuusvalvonta on Suomessa kasvanut ihan uudelle tasolle esimerkiksi juuri 1970-luvun "tiedostavaan kultakauteen" verrattuna, lähes kaikissa sellaisissa asioissa, joihin liittyy suoranaisen julkisen vallan käyttöä. Toki puutteitakin on, hyvin vakaviakin sellaisia, usein julkisuudessa olevana esimerkkinä lapsiin ja lapsien huoltoon liittyvissä asioissa näyttää olevan "mätää" myös viranomaispuolella, siis ainakin viranomaisten toimintakulttuurissa ja erityisesti viranomaisten asenteissa.

  Luonnollisesti suhtautuminen oikeusjärjestykseen (ja siten koko yhteiskuntaan) voi vaihdella myös muista syistä kuin itse oikeusjärjestelmästä tai sen toimintaan liittyvistä syistä, esimerkiksi marxistit eivät tunnista/hyväksy oikeusjärjestelmän tarvetta ylipäätään.

  Populismin puolella tultaessa rangaistukset eivät koskaan ole riittävän ankaria/lieviä, vasemmistopopulistit ilmeisesti usein jälkimmäisellä kannalla. Toisaalta myös lainkäyttö tuntuu houkuttelevan merkitystään suuremman osan kylähulluja ja muita sekopäitä antamaan "asiakaspalautetta", salaliittoteorioiden ollessa luonnollisesti viihdyttävintä antia, siis ainakin osittain järjissään olevien näkövinkkelistä.
   
 22. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tänään oli Ykkösen aamutv:n vieraana joku poliisimies kyseisen asian tiimoilta. Harmi vaan, kun en ehtinyt katsoa alkua pidemmälle, mutta sanoi touhussa olevan kummaa mm. se, että virallinen tutkinta alkoi vasta eilen, mutta kuitenkin esitykset ovat sellaisia, että toimia olisi seurattu pidemmän aikaa.

  Edelleen kaveri (en muista miehen nimeä, eikä sitä ollut aamutv:n sivuillakaan) sanoi, että heillä on sellainen käsitys, että yhtäkkiä esiin putkahtaneet syytökset tulevat viranomaistahon ulkopuolelta ja viittasi siihen, että nyt on päästy liian lähelle tiettyjä piirejä.

  Sattuiko joku katsomaan ko. lähetyksen muutoin kuin ohimennen, olisi mukava tietää, mistä muusta siinä keskusteltiin.
   
 23. anatomia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi
  Aika yhteneväisiä on ollut kirjoitukset siitä, että vähän voi kikkailla jos tulokset on hyviä. Ja niinhän ne on nyt ollut. Kansan oikeustajuun ilmeisesti tuollainen käytäntö uppoaa.

  Erikoinen juttu. Ikävän tästä asian tekee se, että nyt useiden huumepoliisien naamat on julkisuudessa. Siitä voi tulla heille/perheille vielä ongelmia.
   
 24. scholl Jäsen

  Mielestäni se on tuomittavaa, jos poliisi menettelee sillä tavalla, että yllyttää tai houkuttelee jotain henkilöä laittomuuksiin. Eli jos poliisin "valemyyjät" tarjoavat huumeita tai seksiä kadulla ja joku sortuu ja tulee sen takia pidätetyksi niin se on väärin. Sen sijaan muuten voidaan kyllä toimia ja soluttautuakin, vaikkai saataisiinkin kiinni kuin yksittäisiä rikollisia. Eivät ne pääpomot aina narahda. Pitää vain pysyä homma sillai hallussa, että poliiseilla pysyy todellisuus mielessä, eivätkä joudu rikollisille teille.

  Se, että jos joku roisto on saanut kännit vetää, on aivan sama. Minulle kävisi sekin, jos valvottua kännäilyä tapahtuisi putkassa. Kun on kertonut tarpeeksi niin saisi palkinnoksi pari pulloa kossua.
   
 25. toxteth_terror Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, LFC, FCB, Sens
  Lainaus:
  Aivan, ei näin. Valeosto sitten taas ei ole em. houkuttelua vaan tuotteen palvelun myyjä on alalla jo ennen poliisia.

  Kyllähän näissä kokaiini- ym. sekoiluissa pyörii vähän väliä julkkiksia ja merkittävien vanhempien jälkikasvua, joten en pidä ollenkaan mahdottomana esim. kiristyksestä johtuvaa poliisin toiminnan vaikeuttamista, kun tutkinta alkaa lähestyä "vääriä" henkilöitä. Velka voi mennä perintään eikä ole mahdoton ajatus sekään, että silmää tekevien jälkikasvu rahoittaa omaa käyttöään välittämällä.