Huuhkajien uusin mahdollisuus arvokisoihin – karsinnat EM-kisoihin 2020

  • 226 408
  • 1 425

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Oli kyllä elämäni onnellisin krapula tänään. Vaikea uskoa, että ensi kesän kohokohdassa, Jalkapallon arvokisoissa, pelaa Suomi! Vaikka olenkin nuoremman polven kannattaja, niin tuntuu aivan uskomattoman hyvältä. Kaikkien pettymysten jälkeen. Aina ennen pelejä oli surkeinakin aikoina se pieni lapsenusko, että kyllä Suomi ehkä tämän voittaa, ja lopputulos oli joku 0-0 Moldovaa vastaan kotikentällä tms.

Nyt ei tarvinnut pelätä! Kiitos Rive!
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kun Euroopan huligaanit huomaa että kentälle menosta täällä ei tule mitään ihmeellistä sakkoo niin eii aikaakaan kun se on täälläkin isommin.

Nyt tulee sakeaa tavaraa. Tuleeko ne "Euroopan huligaanit" tänne ihan vaan siksi että pääsevät kentälle?

Ja sanktioista sen verran, että oletettavaa on
10 000 € sakot. Peanuts. Kaikki pistemenetyksille mielessään onanoivat voivat keksiä fantasiolleen toisen kohteen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VT

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nyt tulee sakeaa tavaraa. Tuleeko ne "Euroopan huligaanit" tänne ihan vaan siksi että pääsevät kentälle?

Ja sanktioista sen verran, että oletettavaa on
10 000 € sakot. Peanuts. Kaikki pistemenetyksille mielessään onanoivat voivat keksiä fantasiolleen toisen kohteen.
Eiköhän tuosta ole riskiarvio tehty ja Liechtenstein ei ehkä se ihan tunnetuin ja pelätyin hulipoppoo ole. Toki eilen kruunupäiset ultrat pääsivät rynnimään kentälle muun yleisön mukana, mutta suuremmilta myllyiltä onneksi vältyttiin. Lepposaa väkeä, paiskasin yhden kanssa kättä.

Juu, Palloliitto saa sen kymmenen milliä tästä kisapaikasta, ei tili ihan täysin tyhjene noihin sakkoihin. Jättää yhden Fuengirolan seminaarin tjsp väliin, jos meinaa tiukalle mennä.

Helvetin upea fiilis vieläkin, katselin pelin tuossa päivällä, tunnelma oli upea myös ruudun kautta. Lohkoarvontoja odotellessa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jotenkin hyvin suomalaista että kisapaikan sijasta suurin puheaihe onkin se, että katsojia juoksi kentälle. Relatkaa nyt vähän kun mitään ei edes tapahtunut.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@DAF Ei ollut tuo viesti tarkoitettu trolliksi. Jos joku sen sellaisena otti niin pahoittelut.

Onhan tuo kisapaikka helvetin hieno juttu ja sinne on saatu sellaisia pelaajia joilla ei puntti tutise.

Voisin kyllä kaivaa naftaliinista vanhan Norwichin pelipaidan päälle muuta taitais mahan kohdalta kiristää joten pitänee laihduttaa 20kg että mahtuu.

Mutta näyttäis siltä että pelikin maistuu jätkille kun ei ole joukkueessa yhtään omaan pussiin pelaajaa.
 

MegaForce

Jäsen
Oma veikkaus on että sakoilla ei selvitä ja pistemenetys 0-3 tappioks on turha koska sillä ei ole vaikutusta niin seuraavat 3 MM-karsintaa tms pelataan tyhjille katsomoille.
Nuo veikkauksesi eivät perustu millään tavalla todellisuuteen, joten kannattaa lopettaa tuollainen mutuilu.

Kovemmat sanktiota tulee vain tapauksissa, jossa tilanne riistäytyy pahasti käsistä ja esimerkiksi käytetään väkivaltaa tai muuten vandalisoidaan. Tällä kertää kentällä oli jopa lapsiperheitä.

Tässä on paljon todennäköisempi seuraus, eli sakko tulee olemaan 5000 - 10 000€ luokkaa, eli käytännössä pikkurahoja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
PI meni hyvin onneksi, mutta toivottavasti tällaista ei koskaan enää tapahdu tässä muodossa. Pelaajat pitää ensin saada jaloista pois. Kyse oli yksinkertaisesti pelaajien turvallisuudesta.

Kyse ei nyt ole siitä, että jonkun fanin riehuminen loukkaisi jotain tyylitajua tai edes siitä, että pelättäisiin huligaaneja. Huligaanit ovat loppujen lopuksi vain riehujia, jotka tappelevat toisiaan vastaan. Ikävää, mutta saavat maistaa omaa lääkettään yleensä.

Fanit ovat varmasti hyvää porukkaa, mutta itse tilanne oli kaaoottinen ja toisaalta, PI oli ennalta tiedossa. Tämä johtaa siihen, että jos joku hullu olisi elätellyt kaunaa jotakin pelaajaa kohtaan, mikäpä olisi ollut parempi hetki ottaa puukko mukaan ja survaista kohdetta. Perjantaina tilanne olisi todella ollut otollinen, jos joku hullu olisi halunnut tehdä pysyvän statementin jostakin, jota vain hän ehkä voi käsittää. Hullutkin haluavat yleensä teoilleen yleisön, todistajan.

Suomi ei ole mikään satumaa, täällä on hulluja ihan omasta takaa, ei niitä tarvitse muualta rahdata. Muistamme vaikka Esa Saarisen puukotuksen luennolla: eipä olisi tullut mieleen, että niin arkipäiväinen tilanne johtaa niin vakaviin seurauksiin.

Tällaisten asioiden vuoksi viranomaisten pitäisi toimia paremmin, ei siksi, että pilataan joiltakin jonneilta juhlinta. Kun pelaajat olisi ensin saatu kaikki järkkärien suojaan, sitten olisi PIkin voinut tapahtua. Riskitekijät olisivat olleet pienemmät, vaikka koskaan riskejä ei voi täysin poistaa. Järjestys ei ole ihmisten kiusaksi, vaan suojaksi. Tietääkseni eivät poliisitkaan pidättäneet suuria määriä juhlijoita matsin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
PI meni hyvin onneksi, mutta toivottavasti tällaista ei koskaan enää tapahdu tässä muodossa. Pelaajat pitää ensin saada jaloista pois. Kyse oli yksinkertaisesti pelaajien turvallisuudesta.

Nimenomaan. Valitettavasti pitääkö tässäkin jotain hirveää sattua ennen kuin nämä otetaan tosissaan ja ennen kuin otetaan ”yksittäistapaus” - kortit esille? Näinä vuosina, kun meidänkin lintukotomme turvallisuus on järkkynyt mitä ennalta-arvaamattomimmissa tilanteissa, tarjosi tuollainen joukkorynnäkkö ainekset suuren luokan katastrofiin, jos ryhmään mahtuisi sairaita yksilöitä.

Kyllä jäi tavallaan puuhastelun maku tuosta järjestyksenvalvonnasta, kun ennen tapahtumaa jostain luin uutisen että poliisia ja muutakin turvallisuushenkilöstöä on extramäärin haettu hommiin, mutta loppuvihellyksen tapahduttua yleisö käveli ”mellakka-aitojen” yli kuin olisi joku treenikentän treenikartio potkaistu nurin. Mikäli tuo ilmiö halutaan ihan oikeasti kuriin, en hetkeäkään epäile etteikö Suomen poliisilla hauista siihen ole. Varmasti tuota väkijoukko yrittää jatkossakin, kun nyt tuo ikään kuin hiljaisesti hyväksyttiin.

Ensi kerralla tuo ilmiö pitää järjestää niin, että pelaajat ovat kaukana rynnäköivistä faneista, jos tuollainen on pakko faneille mahdollistaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuota noin, siellä katsomosahan voi kuka tahansa puukottaa koska tahansa ketä tahansa. Kuten myös kadulla. Riveäkin voi puukottaa päivittäin Palloliiton toimiston parkkipaikalla.
Todella vaikea sanoa kuka täällä on tosissaan, sen verran erikoista settiä.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
PI ei ole oikein minun juttu, joskaan en voi varmasti sanoa ettenkö olisi mennyt porukan mukana kentälle. Eiköhän tuossa tunne ottanut vallan ja mentiin kun muutkin menivät. Hommahan hoidettiin niin nätisti kuin voi, mitään ei sattunut. Kaikilla oli hyvä fiilis, mutta ymmärrän myös pelaajia että tuo saattaa vähän ahdistaa.

Olisin mieluummin nähnyt pelaajat huudattamassa kannattajia, siinä on aina jotain hienoa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuota noin, siellä katsomosahan voi kuka tahansa puukottaa koska tahansa ketä tahansa. Kuten myös kadulla. Riveäkin voi puukottaa päivittäin Palloliiton toimiston parkkipaikalla.
Todella vaikea sanoa kuka täällä on tosissaan, sen verran erikoista settiä.

Kyllä kai näissä otteluissa turvatarkastukset on.
Kuinka tarkat ne on, sitä en tiedä, kun en ole ollut paikalla.

Pelaajatkin on erilaisia, joistakin on ihan kiva kun porukka tulee ”kimppuun” ja juhlimaan yhdessä. Toisia ahdistaa ja saattaa jopa vituttaa kun joku tulee repimään ja sylki lentäen karjumaan ja hönkimään.

Voisin kuvitella, että tuon ottelun huippufiiliksen ja juhlimisen jälkeen pelaajalla on aikamoinen kynnys sanoa jotain negatiivista kannattajista eli jos joku pelaaja sanoo, että ei tuntunut kivalta niin kannattajien kannattaa ottaa asia tosissaan ja kunnioittaa pelaajien mielipiteitä ja arvostaa joukkueen suoritusta fiksusti, vaikka kuinka menisi tunteisiin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kertokaapa nettianaalikot kumpi on parempi vaihtoehto: omien kannattajien päästäminen kentälle juhlimaan omien historiallista voittoa vai omien kannattajien pysäyttäminen voimakeinoin että he eivät pääsisi juhlimaan omien historiallista voittoa?

Ymmärrän osan paheksunnasta koska pitch invasionin kaltaisissa tilanteissa on aina vaara että joku loukkaantuu. Mutta osa näistä maalailuista ja arvosteluista menee naurettavuuksiin. Jos suuri määrä vieraskannattajia olisi yrittänyt rynniä kentälle, en epäile hetkeäkään etteivätkö järkkärit olisi toimineet.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Jos suuri määrä vieraskannattajia olisi yrittänyt rynniä kentälle, en epäile hetkeäkään etteivätkö järkkärit olisi toimineet.

Näin. Kyllähän keinot löytyvät jos halutaan, nythän ei ollut siihen tarvetta. Olen nähnyt hyvin läheltä HIFK:n päädyssä kun poliisi ampuu projektiiliaseella ja ottaa koiralta koppaa pois suusta. Kyllä siinä alkaa pysähtymään, mutta olisi tässä kohtaa jättänyt ehkä hieman huonon sivumaun. Mutta ehkä nämä jeesustelijat olisivat sitten olleet tyytyväisiä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ari Lahti oli uefan delegaatille jo ennen peliä sanonut että Pi saattaa tulla, mutta mitään huligaaneja tai hulinointia ei Suomessa ole. Kun PI tapahtui niin yhdessä totesivat että näin on. Sakkoja on kuulemma luultavasti tulossa. Näin Lahti Ylen haastattelussa lentokentällä, ulkomuistista.
Ja sanoi vielä muistaakseni näillä sanoilla, että "se kuului tähän kisaprojektiin" eli vikaan kotipeliin lähtiessä odotettu homma jossa ketään ei vahingoitettu ja annettiin kymmenien vuosien paha fiilis ja ainaiset pettymykset tulla hyvänä kollektiivisena ilona ulos fanien keskuudessa.

Täydellisessä maailmassa, jossa osa kirjoittelijoista haluaa elää ilman pienintäkään spontaania poikkeusta kaavoista, kaikki olisivat iloinneet paikoillaan ja lähteneet jonossa kotiin. Nyt meni näin ja riemu repesi hyvässä hengessä ja huono fiilis tapahtuneesta jäi nimenomaan vain näille kyseisen kaltaisille kirjoittelijoille.

Murheen ja ressin määrä pitää ilmeisesti pitää vakiona vaikka väkisin jne.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Jos Suomi häviää huomenna krapulapäissään nousuvireiselle Kreikalle, niin tuleeko tänne huutelijoita, että "ei menestytä kisoissa" ja "tuurilla päästy" ??

Jotta huuma pysyy korkealla niin toivottavasti vähintään tasapeli huomenna.
Toisaalta isossa kuvassa tunnelman kannalta ihan sama,kisoissa ollaan jo.
Toki tiedossa arvontakorit ja sikäli voitto olisi extraa.
Kreikkahan pelasi lokakuussa Bosniaa vastaan erittäin hyvin. Pelaako Suomi paremmin vieraissa kuin Bosnia, jää nähtäväksi.
Ja Nelonen näyttää tämänkin huomenna klo 21.45.
 

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensi kesänä on edessä erikoinen tilanne, kun EM-kisoissa voi kannattaa Suomea. Aiemmin olen ollut aina Italian kelkassa ja Italian pudottua sympannut milloin ketäkin. Arvokisoissa on tuntunut jopa aivan luonnolliselta, ettei Suomi ole mukana. Nyt on ja se on mahtavaa.

Pelin jälkeistä kentälle ryntäämistä en ymmärrä. Minun on vaikea ymmärtää nimenomaan siitä näkökulmasta, että miksi sinne kentälle oli pakko päästä, kun se kerran on kiellettyä? Larppaaminenko siihen on syynä? Suuren maailman jalkapallokulttuurissa on monia vastenmielisiä piirteitä, ei niitä pitäisi meillä kopioida. Luulen, että ilman ulkomaista esimerkkiä kenellekään ei olisi tullut mielenkään juosta kentälle juhlimaan. Keskustelussa pyörii idioottimaisia olkiukkoja, yhtenä se, että eikö historiallista kisapaikkaa saisi mitenkään juhlia ja niin edelleen. Tottakai saa. Sääntöjen puitteissa vain mielikuvitus on rajana. Sääntöjen rikkomisesta saatava lisäarvo jää minulta hieman hämärän peittoon, vaikka toki muistan teinivuosien uhossa siitä itsekin jotakin kiksejä saaneeni. Jalkapallo on hieno laji, anarkismissa fanikulttuurissa taas ei ole mitään hienoa.
 

nevins

Jäsen
@DAF
Voisin kyllä kaivaa naftaliinista vanhan Norwichin pelipaidan päälle muuta taitais mahan kohdalta kiristää joten pitänee laihduttaa 20kg että mahtuu.

Tuttu fiilis eiliseltä, kun halusin fiilistellä.. kokeilin pelipaitoja päälle ja ne oli kutistunut pahasti! Kaivoin futissukat esille ja pidin ne jalassa koko päivän. Ne sentäs mahtui.

Niin mahtava fiilis edelleen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelin jälkeistä kentälle ryntäämistä en ymmärrä.
Pi on kyllä ihan lajilutuuria myös Suomessa. Viimeksi Seinäjoella oli huvittavaa kun kenttäkuulutus kuulutti moneen kertaan ottelun loppupuolella "Tiedoksi otteluparin voittavan joukkueen kannattajille: joukkue tulee kannattajien luokse välittömästi ottelun päätyttyä". Erinomaisen monimutkainen tapa sanoa että "tepsifanit, älkää tulko kentälle". Ymmärrettävästi näin ei voitu pelin aikana sanoa.
Tulivat kumminkin. Kuuluu asiaan.
 
Viimeksi muokattu:

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä ketjussa on ollut aika idioottimaisia kommentteja, mutta tämä vie voiton. Tässä matsissa? Larppaaminen? Olet niin pihalla.
Kyllä, olen todellakin pihalla. Mutta koska aidosti haluan ymmärtää, niin väännä minulle rautalangasta, miksi kisapaikkaa pitää juhlia nimenomaan kentällä eikä jollakin vaihtoehtoisella tavalla, joka olisi vielä sääntöjen mukaan sallittua.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kyllä, olen todellakin pihalla. Mutta koska aidosti haluan ymmärtää, niin väännä minulle rautalangasta, miksi kisapaikkaa pitää juhlia nimenomaan kentällä eikä jollakin vaihtoehtoisella tavalla, joka olisi vielä sääntöjen mukaan sallittua.

Jos huomasit, lainasin kohtaa jossa horiset larppaamisesta. Näitkö jotain siihen viittaavaa? Minä en. Näin sadoittain iloisia, halaavia ja juhlivia ihmisiä.

Kenen kanssa oltaisiin larppailtu? Niiden neljän vastustajan kannattajan kanssa, jotka olivat mukana halailemassa?
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Olihan tuo voitonhuuma kaikkinensa huikea ihmisiä yhdistävä kokemus lajirajojen yli. Turuilla ja toreilla halailtiin tuntemattomia ja ylävitoset läpsyivät vielä lauantaiaamunakin.

Aina löytyy pieni, mutta ikävä kyllä äänekäs vähemmistö, jonka pylly kipeytyy kanssaihmisten ilosta. Ja varsinkin jos juhlijat ovat suomalaisia - sehän on pahinta kaikesta! Faktoista viis, kunhan voi yrittää mitätöidä toisen suomalaisen ilon. Siinä ei ole mitään uutta. Marsut vikisee ja karavaani kulkee.

Huuhkajat puolestaan lentää EM-kisoihin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös