Huuhkajien uusin mahdollisuus arvokisoihin – karsinnat EM-kisoihin 2020

  • 226 445
  • 1 425

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Arvokisakärsintöjä, anteeksi karsintoja vuodesta 89´lähtien seuranneena en voi kuin pyöritellä päätä koko tälle tilanteelle. Suomi lähellä kisapaikkaa ja ratkaiseva vastusta on Liechenstein. Historiaa tehdään tuossa pelissä, mutta millaista, se jää nähtäväksi.

Eilen oli pakko rempaista pienet kännit kaiken kunniaksi, mutta karaokea en sentään laulanut. En.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Muistan että joskus 2000-luvun alkuvuosina oli jo semmoiset karsinnat, jotka Suomi taisi aloittaa tosi hyvin ja joissa oli hyvät mahdollisuudet mennä kisoihin. Se taisi olla juuri tätä kultaisen sukupolven huippuvuosia. Hyypiä oli Euroopan kovimpia toppareita, Forssell iskussa ja Litmanen oli vielä kunnian päiviensä viimeisillä lehdillä.

No eipä menty niistä karsinnoista sitten kisoihin. Eikä menty mistään muistakaan. Hienoa jos tämän nyt pääsee kokemaan. Siinä mielessä olen samanlainen, kuin palstaveli @Pavlikovsky että en kuuluta kisapaikkaa varmaksi ennen kuin se todella on 100% varma. Tämä ei ole mitään syväjäätynyttä suomalaista pessimismiä, vaan vuosien penkkiurheilijalle kartuttamaa realismia.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
ja jos näin käy muistuttaa että "MITÄ MINÄ SANOIN, PESSIMISTI EI PETY!!!".

Mutta näinhän ei tule käymään, mikäli on reilut 12 tuntia edellisen ottelun jälkeistä tunnelmaa aistinut. Ja nyt ei pidä tulkita väärin, että toivoisin Suomen jäävän jotenkin ylimatemaatikkojen todennäköisyyksiä vastaan sotivasti alkulohkoon, päinvastoin tuuletin samalla tapaa voittoa kuin muutkin eilen, mutta ajan myötä urheilu on osoittanut eri lajien ja aikakausien kautta, että vasta kun fat lady on ulvahtanut todistettavasti, on peleihin liittyvä toiminta kaikkinensa ohi ja voidaan tarkistaa tilanne. Suomen jalkapallon historia tuskin moista väitettä viitsii kapinoida vastaan historiaan nojaten.

Niin impivaaralaista kuin se onkin ja kuulostaakin siltä.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Arvokisakärsintöjä, anteeksi karsintoja vuodesta 89´lähtien seuranneena en voi kuin pyöritellä päätä koko tälle tilanteelle. Suomi lähellä kisapaikkaa ja ratkaiseva vastusta on Liechenstein. Historiaa tehdään tuossa pelissä, mutta millaista, se jää nähtäväksi.
Ja todennäköisesti tappio Liechtensteinillekin riittää kisapaikkaan. Liechtenstein on voittanut historiansa aikana kahdesti karsintojen vieraspelin, Luxemburgin 2004 ja Moldovan 2014.

99,32%. Jos tämä oikeasti vielä puppeloitaisiin niin se olisi kyllä tavallaan ihan mielenkiintoista nähdä. Siinä ei mitkään sateiset stadikat ja masken carlssonit tuntuisi enää missään.
 

Barney

Jäsen
Saat painua puolestani minne lystäät, kun et mistään mitään tajua ja todennäköisesti seuraat ensimmäisiä arvokisakarsintoja missään lajissa.
Aika monet karsinnat on tullut katsottua. Taidetaan tällä hetkellä olla aika lähellä sitä tilannetta, että Suomen kisapaikan todennäköisyys olisi tasalukuun pyöristettynä sata. Kannattaa kuitenkin naama norsunvitulla odottaa sitä seuraavaa ottelua.

A) Suomi ei tule tarvitsemaan enää pistettäkään kisapaikkaan
B) Suomi tulee voittamaan Liechensteinin

Nuo molemmat tulevat toteutumaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Todetaan vielä sellainen asia, että Suomen saldo karsinnoissa on yhdessä suhteessa poikkeuksellinen: ei yhtään tasuria. Jos ja toivottavasti kun lohkosta kisoihin mennään, siitä osaltaan voi ehkä hakea selitystä. Monesti on jossiteltu, että yksi tai kaksi niistä tasaisista peleistä olisi pitänyt saada nihkeän yhden pisteen sijaan käännettyä kolmeksi. Nyt Suomi on voittanut kaikki pelit paitsi ne, missä on oltu ihan jaloissa (ja etenkin Italiaa vastaan suht ymmärettävästi niin). Otos on tavallaan pieni, mutta koska Nations Leaguen lohkovoitto perustui tavallaan samaan kaavaan eli ei yhtään tasuria - muistetaan esim. viime hetken voitto Virossa - voi tästä ehkä jo jotain päätellä.

Ja mainitaan vielä sekin, että jos ja toivottavasti kun tästä kisoihin mennään, niin terveenä ollessaan kärkikaksikko Pukki-Pohjanpalo vaikuttaisi eilisen perusteella sellaiselta, joka pystyy tekemään vahinkoa vähän Armeniaa kovempiakin maita vastaan, etenkin jos siellä häärii Kamara apuna takana. Melkein mistä tahansa lohkosta jatkoonpääsy olisi todella hankalaa Suomelle, mutta jäisi siinä jotain mahdollisuuksia ainakin nyt kerätä pari pistettä.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Englanti on 100% varmasti kisoissa. Lohkon kakkonen ja kolmonen, Tsekki ja Kosovo, pelaavat vielä keskinäisen eli jompikumpi menettää pisteitä. Lohkovoitto ei sen sijaan ole vielä varma.

Jos Englanti häviää Montenegrolle ja lisäksi Kosovolle esim. 2-0, niin tuloksilla Tsekki-Kosovo x ja Bulgaria-Tsekki 2 Englanti putoaa toden totta lopputuloksissa kolmanneksi. No, taitaa olla pyöristettynä tasaprosentteihin silti Englanti 100% varmasti kisoissa ja tämän skenaarion todennäköisyys alle 0.5 %
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ja mainitaan vielä sekin, että jos ja toivottavasti kun tästä kisoihin mennään, niin terveenä ollessaan kärkikaksikko Pukki-Pohjanpalo vaikuttaisi eilisen perusteella sellaiselta, joka pystyy tekemään vahinkoa vähän Armeniaa kovempiakin maita vastaan, etenkin jos siellä häärii Kamara apuna takana.
Mikäs se Eremenkon syy nyt taas olikaan, että ei pannansa jälkeen tullut pelaamaan näihin karsintoihin? Hänelle rupeaa olemaan jo aika vaikeaa löytää roolia avauksesta, jos haluaa lähteä kisoihin mukaan.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ja todennäköisesti tappio Liechtensteinillekin riittää kisapaikkaan. Liechtenstein on voittanut historiansa aikana kahdesti karsintojen vieraspelin, Luxemburgin 2004 ja Moldovan 2014.

99,32%. Jos tämä oikeasti vielä puppeloitaisiin niin se olisi kyllä tavallaan ihan mielenkiintoista nähdä. Siinä ei mitkään sateiset stadikat ja masken carlssonit tuntuisi enää missään.

No jos käy niin kylmät että kisoihin ei päästä niin jo on maailmankirjat sekaisin.
Skenario, vaikka Suomi häviäisi molemmat pelinsä niin Suomi menee kisoihin mikäli Italia välttää tappiot Bosniaa ja Armeniaa vastaan.

Suomelle 1 piste niin Bosniaa vastaan tasapisteissä(lue voittaa molemmat) tulisi kaiketi kylmät, mutta Armeniaa vastaan varmaan riittäis mikäli voittavat molemmat.

Mutta jotta ei menisi jännäks niin seuraavassa pelissä poikki ja torille.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Suomihan on tällä hetkellä heikoin lohkokakkonen. Onneksi näissä karsinnoissa sillä ei ole merkitystä.
Näinkö on. F lohkossa missä myös 6 joukkuetta swedut 15 pisteessä toki paremmalla maalierolla. Ja G lohkossa Itävalta 16 pisteessä. Outoa että mahdollinen 18-21 pistettä oikeuttaisi huonoimpaan kakkosen sijaan! Tietoa ei ole miten on ollut verrannollinen, jos lohkoissa vähemmän joukkueita. En silti usko, kun pisteet karsintojen jälkeen lyödään yhteen Suomi olisi huonoin kakkonen. Oli miten oli kisoihin mennään ja potkupallo vihaajat syövät vihasta sormiaan. "ei koskaan minun elinaikana mennä kisoihin" ja sitten kun sinne mennään nii. "häviää kuitenki kaikki pelinsä" urheiluhullukansa ja näin
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
. Outoa että mahdollinen 18-21 pistettä oikeuttaisi huonoimpaan kakkosen sijaan! Tietoa ei ole miten on ollut verrannollinen, jos lohkoissa vähemmän joukkueita.
Pisteet lohkojumboa vastaan muistaakseni vähennetään. Eli, jos siellä kuuden joukkueen lohkossa on joku heittopussi, jolta on otettu täydet pisteet, niin miinustetaan se kuusi pistettä, jotta voidaan vertailla viiden joukkueen lohkoihin.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
On tämä kyllä hienoa,vaikka kisojen laajennus toki suurin yksittäinen syy siihen, että kisoihin kammetaan. Hienosti silti joukkue nyt korjannut pisteet näiltä heikommilta ja tasoisiltaan.
Lisätietoja tästä? Katsopa lohkojen tilanteet uudelleen, kun tuo nyt pessimistinä tuohon piti kirjoittaa.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Jos vuoden 2012 EM-kisat olisivat olleet 24 joukkueen eikä 16 joukkueen, niin Viro olisi itse asiassa päässyt jo niihin. Armeniakin olisi ollut lähellä kisapaikkaa tuolloin, jos oltaisiin karsittu EM-kisat 2016 vuoden tyylillä.

Mutta aika jännä fiilis. Ei sitä vieläkään usko, että Suomi pelaa 2020 vuoden EM-kisoissa. Sitä kai on tottunut siihen, että Suomi ei arvokisoissa pelaa, niin sympataan sitten muita maita.

Mutta ensi vuonna pelaa. Kaiken tämä onnen keskellä on hyvä muistaa kuinka paljon tuuria Suomella näissä karsinnoissa on ollut. Ristiinpelaamiset on satanut täydellisesti Suomen pussiin. Loppujen lopuksi oli hyvä, että lohkon paras joukkue oli Italia eikä esimerkiksi Sveitsi, joka olisi voinut antaa pisteitä Bosnialle. Suomen kannalta oli hyvä, että lohkon paras on huippujoukkue ja muut sitten tasaväkisiä. Armenia, Kreikka ja Bosnia ovat jokainen pudotelleet Suomen kannalta loistavasti pisteitä toisilleen. Perspektiiviä antaa se, että kuuden joukkueen lohkoista Armenia on surkein lohkokolmonen vaivaisella 10 pisteellä. Helppo lohko tämä oli siis Suomelle loppujen lopuksi, vaikka aluksi rankkasin tämän lohkon Suomelle keskivertolohkoksi.

Varmuudella kisapaikan ovat sinetöineet siis Ukraina, Puola, Belgia, Venäjä sekä Italia. Lähes 100% varmuudella myös Suomi, Turkki, Ranska, Itävalta, Espanja, Hollanti, Saksa sekä Englanti. Todennäköisesti loput EM-karsinnoista paikkansa saavat ovat Tshekki, Portugali, Kroatia, Unkari ja Ruotsi. Irlanti, Tanska ja Sveitsi -kolmikosta kaksi pääsee, ja tuo lohko D on niin kimurantti etten siitä uskalla sanoa vielä mitään.

Vielä siis neljä joukkuetta pääsee NL:n kautta. Suomelle tuo olisi ollut takaportti. Skotlanti ei varmuudella pääse karsintojen kautta kisoihin, ja Norja sekä Serbia eivät todennäköisesti pääse. Suomi on siis todennäköisesti ainut C-tason joukkue joka pääsee karsintojen kautta kisoihin.

E: Täsmennetään vielä tuohon viimeiseen kappaleeseen, että Suomi on ainut C-tason lohkovoittaja, joka pääsee karsintojen kautta kisoihin. Todennäköisesti C-tason joukkueista Unkari pääsee myös karsintojen kautta kisoihin. Myös Serbialla ja Romanialla vielä realistiset mahdollisuudet, vaikka en itse usko että pääsivät karsintojen kautta kisoihin.
Tsekki, Englanti ja Kosovo samassa lohkossa. Muuten tuo toteutunee.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Jos Englanti häviää Montenegrolle ja lisäksi Kosovolle esim. 2-0, niin tuloksilla Tsekki-Kosovo x ja Bulgaria-Tsekki 2 Englanti putoaa toden totta lopputuloksissa kolmanneksi. No, taitaa olla pyöristettynä tasaprosentteihin silti Englanti 100% varmasti kisoissa ja tämän skenaarion todennäköisyys alle 0.5 %
Joo, olet ihan oikeassa. Täällä taas hätäiltiin.

Kuinkas kauan muuten Kosovo on ottanut osaa näihin karsintoihin? Nehän on melkein kisoissa!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Suomihan on tällä hetkellä heikoin lohkokakkonen. Onneksi näissä karsinnoissa sillä ei ole merkitystä.

On merkitystä, eikä Suomi ole lähellekään heikoin lohkokakkonen.

(Tämä on kyllä koomista, kun ketjuihin tässä vaiheessa ilmestyy kaikennäköistä tietäjää, joiden aiempi kontribuutio aiheessa on täysin "mitäs minä sanoin"-osastoa. Mutta kai se lajiin ja suomalaisuuteen kuuluu.)
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tai toisaalta ei, sillä Italiakin pelaa edelleen erittäin varmaa puolustuspeliä.

Italian murhaava ylivoima karsintalohkossa nostaa myös Suomen 99% varman kisapaikan arvoa entisestään. Toki voi ajatella, että Italialle tämä lohko oli helpompi kuin muiden suurmaiden omat, mutta silti. Asetelma karsintoihin lähdettäessä toteutui: Italia voittaa ja Suomi joutuu siitä yhdestä paikasta taistelemaan Bosniaa, Kreikkaa ja Armeniaa vastaan. Italiassakin on futis ollut vuosia alamaissa suhteessa muihin futisjättiläisiin, joten nuoren polven Italialla on näyttämisen halua, ja olen vakuuttunut että haluavat voittaa kaikki jäljelläolevatkin ottelunsa. Ei siis pisteitä Bosnialle.

Kisoihin mennään ja samaan lohkoon Hollannin kanssa. Allways look at the bright side of life.

Olisi hieno. Muistissa on vieläkin joku 6-0 tappio Ruud Gullitin tähdittämälle Hollannille jossain karsinnoissa. Nykyäänhän Hollantikin on sen verran "paska" että kisoista voisi jopa odottaa voittoa :)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Bosnia ja Herzegovina on pelannut MM-kisoissa, joten se on pelannut arvokisoissa. Sen sijaan EM-kisoissa ei ole vielä kertaakaan pelannut.

Israel, Bosnia ja Itä-Saksa toki MM-kisoissa, tämä oli nyt EM-listaus.

Juu, luin alkuperäisen kysymyksen kaikessa kiimassani sen verran huolimattomasti, että laitoin vain EM-skabojen osalta. Arvokisapaikattomien listaan ei siis kovin merkittäviä (futis)maita jää.


Vaikka nyt alkaa jo ollakin periaatteessa varmaa, niin jotenkin epäuskoinen olo. Muistan, että mulla oli nappulana seinällä ainakin Mika Lipposen ja Kari Laukkasen julisteet. Ei kuitenkaan tullut edes ajateltua, että Suomi pelaisi joskus jalkapallon arvokisoissa. Tai voittaisi lätkässä Ruotsin tai Neuvostoliiton, maailmanmestaruudesta nyt puhumattakaan.

Sitten seuraavalla vuosikymmenellä alkoikin tulla Litmasta, Hyypiää, Niemeä, Kolkkaa, Tihistä, Johanssonia ja oli MM95. Sitä uskalsi alkaa jalkapallonkin osalta varovaisesti unelmoimaan ja jopa toivomaan. Monta kertaa lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Välillä myös pitkä toivottomuuden jakso.

Onhan tämä melkoista, kun ekaa kertaa pääsee kannattamaan arvokisoissa omaa maajoukkuetta. Vaikka Saksa onkin ihan hyvin ilonaiheita menneiden vuosikymmenien aikana minulle toki tarjonnutkin... Ja vaikka tulevat EM-kisat nyt vaan taitavat väkisinkin olla kaikkein vähiten arvokisahenkiset, kun mukana on ennätysmäärä maita ja pelitkin ripoteltu ympäriinsä.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensi kesää ja valavuorten & co. perskärpästen esiinmarssia odotellessa. Kuinkahan monen "potkupallosta" vuosia jauhaneen tuulitakki viuhuu vinhasti kun takki kääntyy?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Onhan tämä melkoista, kun ekaa kertaa pääsee kannattamaan arvokisoissa omaa maajoukkuetta. Vaikka Saksa onkin ihan hyvin ilonaiheita menneiden vuosikymmenien aikana minulle toki tarjonnutkin... Ja vaikka tulevat EM-kisat nyt vaan taitavat väkisinkin olla kaikkein vähiten arvokisahenkiset, kun mukana on ennätysmäärä maita ja pelitkin ripoteltu ympäriinsä.

Ei kai maita ole sen enempää kuin viimeksikään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On tämä kyllä hienoa,vaikka kisojen laajennus toki suurin yksittäinen syy siihen, että kisoihin kammetaan. Hienosti silti joukkue nyt korjannut pisteet näiltä heikommilta ja tasoisiltaan.
Kisojen laajennus toki auttaa Suomen kaltaista maata, mutta jatkokarsintoihin oltaisiin joka tapauksessa menossa vanhalla systeemilläkin ja sekin olisi historiaa. Pitää muistaa myös, missä arvontakoreissa sitä ollaan pyöritty Mixun ja Backen jäljiltä, mikä nostaa suorituksen arvoa entisestään.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ensi kesää ja valavuorten & co. perskärpästen esiinmarssia odotellessa. Kuinkahan monen "potkupallosta" vuosia jauhaneen tuulitakki viuhuu vinhasti kun takki kääntyy?

Monen. Mutta se nyt ilmeisesti kuuluu vain tähän. Näkyy myös näissä ketjuissa. Eniten silti toivoisin, että tästä pysyisi sivussa Ns. valavuorihedberglärvinen-ilmiö, eli Pöllis ei ottaisi ihan jokaista mannekiinia, joka mukaan tuppautuu. Niitä hyviä ja oikeitakin kun riittää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mikä maa mahtoi olla kyseessä? Ei ainakaan Suomi.
Tulee mieleen karsinnat muistaakseni 2006 MM-kisoihin joissa Suomi pelasi Hollannin kanssa samassa lohkossa. Silloin muuan Ruud van Nistelrooy paukutti Stadikalla ainakin pari maalia, yksi taisi vielä olla sellainen missä Suomen puolustus roikkui kunnolla liiveissä mutta Ruud se vaan pysyi pystyssä ja painoi pallon etuyläkulmasta sisään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös