Huuhkajat – Suomi EM-kisoissa 2020

  • 140 900
  • 987

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Tehdäänpäs nyt tällänen pieni avaus pelaajista nyt joka oli mukana

Maalivahdit:

Lukas Hradecky
Tulee todennäköisesti olemaan ykkösmaalivahti ja häneen ei Suomi tulee kaatumaan.

Jesse Joronen
Vahvaa esintymistä seurajoukkuueessa ja eilisessä Kreikka pelissä että peli ei tule häneenkään kaatumaan. Teoriassa voisi syrjäyttää Luken, mutta on ehkä liian haastava tehtävä.

Maalivahtiosasto Suomella on kunnossa ja sillä ei ole väliä kuka on kolmosvahti. Todennäköisesti Anssi Jaakola.

Keskuspuolustajat

Joona Toivio
Eilen nähtiin että miehen paikka on keskuspuolustajana eikä laidalla. Keskelle hän kuuluukin ja avaukseen. Loistavat karsinnat takana.

Paulus Arajuuri
Jos tämä hymyilevä viikinki on terveenä niin selkeä valinta avaukseen. Johtaja alakerrassa.

Leo Väisänen
Mielestäni eilisellä pelillä nosti itsenä korvaajaksi numero 1 keskuspuolustajana. Varmoja otteita. Tarvitsee kovempia peliä alleen ja saa nähdä minne siirtyy vai siirtykä ollenkaan tammikuussa.

Sauli Väisänen
Pikkuveli on kovaa tahtia ajamassa ohitse ellei ajanut jo Rivenkin papereissa. Hieman hazardi ollut ja pientä hakemista peli välillä. Ei silti huono missään kohtaan.

Thomas Lam
Eilisestä viiden linjasta on vaikea sanoa Lamin osalta mitään ku se ei toiminut. Keskelle on tunkua puolustajista, mutta Lam pystyy pelaamaan keskikentälläkin ja näin ollen monipuolisuus voi tuoda paikan kisoihin.

Keskuspuolustaja asiatkin mielestäni Suomella on hyvin hallinnassa. Mahdollisesti Niklas Moisander olisi vahvistus myös tuohon joukkueeseen. En usko kuitenkaan, että häntä nähtäisiin joukkueessa. Suurta tarvetta hänelle ei ole.

Laitapuolustajat

Jere Uronen
Suomen paras laitapuolustaja. Toivottavasti on kasassa kun kisat pelataan. Suomella on todella ohut laitapuolustaja tilanne ja ei ole varaa menettää puolustajia.

Jukka Raitala
Raitala on mielestäni kaksipiippuinen juttu. Ei ole parempaakaan tarjolla, mutta ei se Jukka mielestäni kovin hyvin pelaa. Aika riskisyöttöjä ja pallobmenetyksiä tekee välillä.

Albin Granlund
Ei riitä taso. Peli on selviytymistä kun on kentällä.

Juha Pirinen
Sama juttu ei riitä taso. Ei vakuuttanut edes Liehctestainia vastaan ni miten isompia vastaan.

Kokonaisuudessaan laitapuolustajat ovat Suomen heikkous. Taso ei ole kovin hyvä. Uronen on riittävä, mutta muuten tarvitsisi laatua. Jos olisin Rive niin soittelisin Nicholas Hämäläiselle.

Keskikentänkeskusta

Glen Kamara
Suomen parhaimpia pelaajia. Korvaamaton. Suomen pelin aivot. Riittäisi monta ylistyssanaa hänestä.

Tim Sparv
Ei ole sattumaa että Suomi voittaa kun hän pelaa. Ei ole sattumaa että Kamara pelaa parhaimmillaan Sparvin kanssa. Tekee paljon asioita oikein ja on johtaja joukkueelle. Kisoissakin on todennäköisesti kapteeni.

Joni Kauko
Avaukseen ei miehellä taida riittää. Tekee paljon hyviä asioita, mutta myös paljon pallonmenetyksiä vastapainoksi. Vaihdosta sisään voisi tämä Suomen Messi olla hyvä täsmäase.

Rasmus Schüller

Ihan kivaa ihan ookoo pelaamista. Tarvitsisi paljon enemmän peliaikaa ja saa nähdä minne hänen tie johtaa tammikuussa. Ei mitään asiaa avaukseen.

Keskikentällekkään ei hirveästi ole heittää miehiä lisää. Tähän sitten voi lisäillä Ringiä, Hetemajia ja Eremenkoa. Roma on ainoa kenet uskon näkevän joukkuueessa. Ei varmaan avauksen pelaaja, mutta tuo sellaista variaatiota kentälle että voisi olla aika supervaihtomies. Sen tason pelaaja kuitenkin että ei olisi varaa kieltäytyä. Pitäisi vain pysyä kunnossa ja toivottavasti on tammikuun leirillä mukana.

Laitapelaajat

Robin Lod

On ollut hyvä monesti, mutta voisi harjoitella vetämistä. Toisi huomattavasti lisää uhkaa, jos joskus osuisi tolppien väliin. Eikä 1000 metriä ohi. Aika varma avauksen ukko.

Pyry Soiri

On ehkä parhaimmillaan kun tulee vaihdosta. Ei ehkä avauksen pelaaja tai sitten on kun laidoillakaan ei mikään kovin kilpailu ole.

Lassi Lappalainen

Ollut hyvä kun on pelannut. Laittaisin ennen Soiria kentälle. Nopeus on hänellä valttia.

Simon Skrabb

Oli ihan sähäkkä kun pääsi kentälle. Ei ehkä vielä valmis, mutta saa nähdä koska kehitystä on varmaan luvassa. Täytyy nähdä lisää pelejä.

Suomen laitatilanne on se heikkous. Puolustujat ja keskikenttä huomioden. Fredrik Jenssen pystynee pelaa myös laidalla mutta ei ole siinä parhaimillaa välttämättä.

Hyökkääjät

Teemu Pukki

MVP. Ei muuta.

Joel Pohjanpalo

Jollen pitäisi pysyä terveenä. Jabtarvitsee minuutteja. Ehkä lainasopimuksella jonnekkin tammikuussa? Olisi kunnossa olleessaan hyvä pari Teemulle.

Jasse Tuominen

Minä kuulun niihin jotka ovat kovasti Jassea kritisoineet. Sai nyt maalitilin vihdoin auki. Muutenkin oli hyvä peli. Ei pitäisi silti olla avauksen miehiä vaan vaihdosta sisään.

Fredrik Jenssen

On ollut tehokas kun on pelannut. Haluaisin nähdä lisää minuutteja häneltä sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessa. Paha sanoa minne riittää.

Petteri Forsell

Ei riitä maajoukkueseen. On tiettyä erikoisosaamista, mutta maajoukkueessa ei riitä. Ei mielestäni sovi Riven joukkueeseen.

Rasmus Karjalainen

Sama juttu. Ei riitä eikä ole oikein rooliakaan tarjolla.

Sitten on Benjamin Källmania tavoittelemassa paikkaa. Ei hän ehkä vielä valmis siihen ole. Marcus Forss voisi olla vahvistus mutta ei hänkään avaukseen pääse. Saa nähdä miten hänen leiri ja Rive tilanteen hoitaa vai hoitaako mitenkään.

Unohtuiko joku?
 

Barney

Jäsen

Joukkueen kapteeni Tim Sparv kertoi mielipiteensä noiden lopettaneiden osalta. Jos joku ei halua tai jaksa klikata uutista auki, niin tässä lainaus:

”Kyllä se tuntuisi aika oudolta, että he lopettavat maajoukkueessa, ja sitten yhtäkkiä he tulisivat takaisin. Se on mielipiteeni.”

Roman kohdalla Sparv sanoi jo aiemmin, kun hänen paluullaan spekuloitiin, että Roma on kapteenin puolesta tervetullut joukkueeseen. Uskonkin, että Roma on joukkueessa, jos hänen asenteensa on vain kunnossa ja hän ymmärtää sen, että avaukseen hän ei välttämättä ihan noin vain kävele.

Nuo lopettaneet jäävät kaiken järjen mukaan joukkueen ulkopuolelle. Jos Moisander ja Hetemaj olisivat halukkaita palaamaan, niin mielestäni heidän paluutaan voitaisiin harkita, mutta nimenomaan vaihtopelaajan rooleihin. Ringiä emme tarvitse. Moisander olisi hyvä varavaihtoehto toppariksi ja Hetemaj keskikentän keskustaan. Sitä en osaa sanoa, että millä tavalla noiden pelaajien paluu vaikuttaisi joukkuekemiaan. Ilman loukkaantumisia toppariparin on kuitenkin oltava Arajuuri-Toivio ja keskikentän keskustan kaksikon Sparv-Kamara.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt kun Wales voitti, ilmeisesti edessä sentään on yksi osa tätä arvokisaprosessia, eli lohkoarvonta! Ja se on hienoa. Hirveällä munkilla voi sitten ehkä tulla vähän helpompi lohko kuin Belgia-Venäjä-Tanska, mutta henk.koht. otan vastaan mitä tulee - jatkoonpääsy vaatii joka tapauksessa ylisuorittamista ja sitä mietitään sitten lähempänä kisoja.

Edit: kertauksena vaihtoehdot: Joko se jo tuttu Belgia-Venäjä-Tanska -lohko Pietarissa ja Köpiksessä, tai Italian lohko Roomassa ja Bakussa. Molemmissa tapauksissa Suomi neloskorissa, ja jälkimmäisessä vaihtoehdot kakkoskorin maaksi ovat Ranska, Puola, Sveitsi tai Kroatia, kolmokorista Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi ja Tšekki. Paljon jää siis vaihtelua vaikeuskertoimeen arvonnassa, jos tuohon Italian lohkoon mennään. Ranska ja Portugali vs. melkein mitkä tahansa muut noista maista olisi iso ero jatkomahdollisuuksissa. Mutta jos tulisi Italia, Ranska, Portugali, niin olisihan siinä sitten ensimmäisiin arvokisoihin hohdokasta jättiläisten kanssa isolla areenalla vääntämistä. Tuloksena tosin varmaan max 1 piste.
 
Viimeksi muokattu:

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
Skaboihin mentiin peittoamalla kotiareenalla samoilla ranking-sijoilla olevat Bosnia 48. Kreikka 58. (Suomi 55.) ja onnistumalla peittoamaan ne lohkon kaksi helpompaa joukkuetta, johon kilpailijamme menivät sitten sortumaan. Periaatteessa ollaan voitettu pelit, joissa olimme hienokseltaan ennakkosuosikkeja. Muut ollaan hävitty.
Pakko tarttua tähän lainaamaani kohtaan.. On ehkä hieman hassua laittaa vertailuun nyt syyskuussa päivitetyt rankingit, jotka ovat tietysti karsintojen aikana muuttuneet radikaalisti? Ennen karsintoja rankingit olivat siis Bosnia 35. Kreikka 43. & Suomi 60. Suomen voitto varsinkin Bosniasta oli äärimmäisen tärkeä. Ei pidä tietenkään väheksyä muiden suosiollista töpeksintää ja kun Suomi samaan aikaan hoiti tyylipuhtaasti Liechensteinin ja Armenian, niin tuossahan syyt kisapaikalle tulevat. Niin monesti Suomi kuitenkin kompastunut heikompiin, että hyvältä tuntuu näin päin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tulee se aika hieno ja varmaan erikoinenkin hetki olemaan, kun huuhkajat marssii siihen ensimmäiseen otteluun kentälle ja maamme-laulu kajahtaa soimaan.

En noista lohkoista nyt, niin tiedä. Olisihan se tietty hienoa, että sieltä tulisi joku tuota uumoiltua heikompi lohko. En silti osaa olla kovin pettynyt, vaikka se olisi tuo Venäjä-Tanska-Belgia. Se on nyt niin siistiä kuitenkin, että tämä vihdoin ja viimein tapahtuu. Ei silloin ole paikka surkuttelulle.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Edit: kertauksena vaihtoehdot: Joko se jo tuttu Belgia-Venäjä-Tanska -lohko Pietarissa ja Köpiksessä, tai Italian lohko Roomassa ja Bakussa. Molemmissa tapauksissa Suomi neloskorissa, ja jälkimmäisessä vaihtoehdot kakkoskorin maaksi ovat Ranska, Puola, Sveitsi tai Kroatia, kolmokorista Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi ja Tšekki.

Mutta onko nuo nyt ne ainoot vaihtoehdot? Meinaa vielähän on mahdollista, että kaksi "isäntämaata" joutuu samaan playoff ryhmään ja siten toinen putoaisi varmasti pois, jättäen tilaa useammalle vaihtoehdolle. Itseasiassa niin olisi käynyt, jos joukkueet olisi playoff ryhmiin sijoitettu Nations leaguen sijoituksilla, mutta nyt wikipedia osaa kertoa, että viimeiset neljä maata arvotaan jäljellä oleviin playoff ryhmiin. Kolme paikkaa a-divisioonan playoff ryhmässä (islannin kanssa) ja yksi paikka c-divisioonan playoff ryhmässä (Skotlannin, Norjan ja Serbian kanssa). Tämä sitten perustellaan kait sillä, ettei mikään näistä neljästä c-divisioonan joukkueesta ollut lohkovoittaja.

Mutta eikö tilanne ole nyt siis neloskorin osalta tämä:

Suomi
Wales
A-playoffien voittaja (Islanti, arpa, arpa ja arpa)
B-playoffien voittaja (Bosnia, Slovakia, Irlanti ja Pohjois-Irlanti)
C-playoffien voittaja (Skotlanti, Norja, Serbia ja arpa)
D-playoffien voittaja (Georgia, Pohjois-Makedonia, Kosovo ja Valko-Venäjä)

Ja jos sekä Romania, että Unkari arvotaan a-playoffeihin, niin silloinhan sijoittumiset lohkoihin menisi, ennen arvontoja

A-playoffien voittaja sijoitetaan joko f-lohkoon (München-Budapest) tai c-lohkoon (Amsterdam-Bukarest) riippuen, kumpi on arvonnan jälkeen korkeammalla. Jos sitten kuitenkin se alempi voittaa nää playoffit, niin lohko siirtyy ja siihen toiseen lohkoon arvottu vaihtaa päittäin paikkaa, tämän playoffien voittajan kanssa.

B-playoffien voittaja sijoitetaan e-lohkoon (bilbao-Dublin)

C-playoffien voittaja sijoitetaan d-lohkoon (Lontoo-Glasgow)

D-playoffien ainoa rajoite on, ettei voida sijoittaa b-lohkoon (Pietari-Köpis)

Sitten vielä Suomi ja Wales jäljellä ja lohkot A, B ja C (tai jos romania voittaa, niin lohko F) auki ainoastaan sillä rajoitteella, ettei tosiaan d-playoffien voittaja mene B:hen

Eli eikö teoriatasolla lohkot C ja F ole vielä kanssa Suomelle mahdollisia?

Edit. ja jos on mahdollista, niin vaikka moni pitää Bakua tuskaisen matkan päässä olevana kohteena ja vaikeena matkustaa, niin kyllä mulla enemmän pää hajoaisi suunnittelun osalta tuohon C/F vaihtoehtoon, koska silloin ei voi olla täysin varma siitä, missä Suomi pelaa, ennen tuon playoff vaiheen loppumista maaliskuussa.

Edit2. tossa vielä wikipedian versio noista valmiista seedingseistä, ennen arvontoja.
 
Viimeksi muokattu:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tietääkö joku, että onko EM-kisalippujen saaminen etenkin Suomen peleihin hankalampaa, jos ei kuulu SMJK-faniryhmän jäseneksi?
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tosiaan nyt on varmaa, että "karsintaplayoffeissa" joko polulle A tai polulle C tulee kaksi isäntämaata joukosta Skotlanti, Unkari, Romania. Silloin ilmeisesti toimitaan, kuten @Tshekki77 edellä totesi, eli kyseinen polku sijoitetaan paremman Nations League rankingin omaavan joukkueen lohkoon. Sitten jos se alemman rankingin maa pääsee kuitenkin jatkoon, niin vaihdetaan päikseen lohkossa olevan neloskorin joukkueen kanssa. Näillä oletuksilla laskin eri lohkojen todennäköisyydet Suomelle (olettaen myös, että kaikki playoff-ottelut ovat kolikonheittoja):

A-lohko 33%
B-lohko 33%
C-lohko 19%
D-lohko 4%
F-lohko 10%

22.11. on tuo playoff-polkujen arvonta. Sen jälkeen ollaan taas aavistuksen viisaampia:
  • Jos sekä Unkari että Romania ovat A-polulla (50% todennäköisyys), niin Suomi arvotaan johonkin lohkoista A, B tai C. Noista A tai B olisivat lopullisia, C-lohkon napsahtaessa jännitettäisiin vielä voittaako Romania oman polkunsa, jolloin Suomen lohkoksi vaihtuisi F.
  • Jos Romania on C-polulla (25% todennäköisyys), niin Suomi arvotaan johonkin lohkoista A, B tai C. Noista A tai B olisivat lopullisia, C-lohkon tapauksessa jännitettäisiin taas, voittaako Romania oman polkunsa, jolloin Suomen lohkoksi vaihtuisi D.
  • Jos Unkari on C-polulla (25% todennäköisyys), niin Suomi arvotaan johonkin lohkoista A, B, tai F. Noista A tai B olisivat lopullisia, F-lohkon tapauksessa jännitettäisiin, voittaako Unkari oman polkunsa, jolloin Suomen lohkoksi vaihtuisi D.
Kertauksena noiden lohkojen varmat maat:
A: Italia (kori 1)
B: Belgia (1), Venäjä (2), Tanska (3)
C: Ukraina (1), Alankomaat (2)
D: Englanti (1)
F: Saksa (1)

2. korin loput maat ovat: Ranska, Puola, Sveitsi, Kroatia
3. korin loput maat ovat: Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi, Tshekki
Ruotsin kanssa samaan lohkoon päätymiseen on 13% mahdollisuus!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Eli eikö teoriatasolla lohkot C ja F ole vielä kanssa Suomelle mahdollisia?

Edit. ja jos on mahdollista, niin vaikka moni pitää Bakua tuskaisen matkan päässä olevana kohteena ja vaikeena matkustaa, niin kyllä mulla enemmän pää hajoaisi suunnittelun osalta tuohon C/F vaihtoehtoon, koska silloin ei voi olla täysin varma siitä, missä Suomi pelaa, ennen tuon playoff vaiheen loppumista maaliskuussa.

Vastasit tähän kysymykseesi osin tässä editissäsi. C- ja F-alkulohko eivät ole mahdollisia, sillä vain playoffjoukkueiden pelipaikat voivat jäädä avoimeksi tässä vaiheessa, muiden kiintiöliput myydään alkaen joulukuun neljäs. Playoffjoukkueiden kiintiöt myydään huhtikuussa, kun voittajat ovat selvillä.

Siksi ne playoffpolutkin sijoitetaan fiksatusti lohkoihin sillä erolla, että se lisäarvonta/muutos voidaan joutua tekemään siinä polussa (A- tai C-polku), jossa on kaksi eri alkulohkon isäntää. Tämän kanssa voidaan parittaa ainoastaan D-tason playoff - jossa ei siis yhtään isäntämaata ole - tai vaihtoehtoisesti arpoa playofflohkot vielä keskenään niiltä osin, kun avoimia paikkoja jää (eli ne, joissa se sijoitettu isäntä ei mennytkään kisoihin asti). Tämä prosessi on vielä Uefan päätettävissä, kumminko toimitaan, mutta se ei vaikuta Suomen eikä Walesin sijoittamiseen lohkoihin jo nyt.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvää duunia @-One-
Mutta onko se nyt siis kuitenkin niin, että C ja F eivät olekaan mahdollisia, kuten @DAF kertoo? Esim tämä sivusto kertoo että Suomi voisi päätyä mihin tahansa lohkoon pl E. UEFA Euro 2020 - FootballSeeding.com

Olisi kiva kun tulisi joku simulaattori johon voisi lätkiä nuo playoffien tulokset ja sitten se kertoisi todennäköisyydet. Toki aika turha se on ennen playoff-arvontaa, ja toisaalta se simulaattori aika lailla vanhentuisi 30.11.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Suomi voi siksi päätyä "mihin tahansa lohkoon", kun Uefa vahvistaa lopullisen karsintajärjestelmän vasta emergency panelin ehdotuksesta.

Tämä toimielimen kokous on ollut kalenterissa siksi, että oli mahdollista mm. tilanne, jossa on viisi isäntämaata playoffissa siten, että ne sijoitetaan 2-2-1 playoffeihin. Tällöin olisi voinut käydä niin, että kuvatulla "playoffpolku sijoitetaan siinä pelaavan isäntämaan lohkoon"-mallilla isäntämaa pääsee kisoihin, mutta ei saa pelata pelejään kotona.

Eli mitään 100 % varmuutta siitä, sijoitellaanko lohkot asteroidien törmäämisen todennäköisyyden perusteella vai sillä järjestelmällä, joka on ennalta kerrottu jo ennen Kansojen liigaa ei ole. Jos toimitaan jälkimmäisen mukaan (johon ei siis nyt päättyneen karsinnan ja Kansojen liigan tulosten perusteella jäänyt mitään estettä), Suomelle ovat mahdollisia vain A- tai B-lohkot. Lähtökohtaisesti varmaan noin koko maailma olettaa, että UEFA kuitenkin noudattaa itse aiemmin laatimiaan sääntöjä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vastasit tähän kysymykseesi osin tässä editissäsi. C- ja F-alkulohko eivät ole mahdollisia, sillä vain playoffjoukkueiden pelipaikat voivat jäädä avoimeksi tässä vaiheessa, muiden kiintiöliput myydään alkaen joulukuun neljäs. Playoffjoukkueiden kiintiöt myydään huhtikuussa, kun voittajat ovat selvillä.

Siksi ne playoffpolutkin sijoitetaan fiksatusti lohkoihin sillä erolla, että se lisäarvonta/muutos voidaan joutua tekemään siinä polussa (A- tai C-polku), jossa on kaksi eri alkulohkon isäntää. Tämän kanssa voidaan parittaa ainoastaan D-tason playoff - jossa ei siis yhtään isäntämaata ole - tai vaihtoehtoisesti arpoa playofflohkot vielä keskenään niiltä osin, kun avoimia paikkoja jää (eli ne, joissa se sijoitettu isäntä ei mennytkään kisoihin asti). Tämä prosessi on vielä Uefan päätettävissä, kumminko toimitaan, mutta se ei vaikuta Suomen eikä Walesin sijoittamiseen lohkoihin jo nyt.
Näin ollen Suomi ja Wales arvotaan lohkoihin A ja B. B-lohkossa vastustajat olisivat jo moneen kertaan mainitut Belgia, Venäjä ja Tanska. A-lohkossa Italia, Ranska/Puola/Sveitsi/Kroatia sekä Portugali/Turkki/Itävalta/Ruotsi/Tshekki.

FIFA-rankingin perusteella helpoin mahdollinen lohko Suomelle olisi siis Italia (15), Puola (21), Tshekki (43). Vaikein mahdollinen olisi Ranska (2), Portugali (6), Italia (15).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Minä olen tässä miettinyt miksi nämä tulevat EM-kisat on ripoteltu pitkin Eurooppaa. Jotain politikointia? No ei tietty tarvitse rakentaa yhteen maahan montaa stadionia jos ei satu olemaan valmiina (kuten Dohaan) mutta silti tuntuu hölmöltä että on yksi peli siellä ja toinen täällä...
Platini tiettävästi pidätettiin kisajärjestelmään liittyvien sekavuuksien takia. Korruptioon kaikki jo ehtivät tottua FIFAn Blatterin hyvän esimerkin vuoksi, mutta se, että UEFA pilaa omat kisansa on paljon vakavampaa. Normaalisti tähän aikaan arvontakorit olisivat selvillä ja osallistuvat maatkin, mutta on jokseenkin outoa, että vielä arvontojen jälkeenkään mikään ei lopulta ole selvää.

Ja sitten hassutteluun: Ovatko tässä Huuhkajien yllätysmiehet EM-kisoihin? Kaksi nuorta superlupausta kärkkyy Rive Kanervan kutsua

Tässä juttua nuorista lupauksista, jälleen kerran on iltalehdistön edustajalta kadonnut mopo käsistä, kun kutsuu ao. pelaajia superlupauksiksi. Jos Suomeen joskus ilmaantuisi vielä Litmasen tai Forssellin tapainen kv. luokan huippulupaus, miksi häntä sitten enää kutsuttaisikaan? Hyperlupaukseksiko?

Kairinenkin oli pari vuotta sitten ihan huippulupaava, mutta hitaasti tuo urakehitys etenee. Vastaavia esimerkkejä suomalaisen lehdistön ylisanoista on kymmeniä.

Tosiasiassa Suomessa on vain lupaavia pelaajia joitakin, joista joku kovasti töitä tehdessään ja terveystilanteen ja onnen saattelemana voi tehdä hyvän kv.uran. EM-kisoihin Halme lienee ainoa U21-joukkueesta, jota edes harkitaan, jos tulee loukkaantumisia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Tietääkö joku, että onko EM-kisalippujen saaminen etenkin Suomen peleihin hankalampaa, jos ei kuulu SMJK-faniryhmän jäseneksi?

Sivuilla sanotaan suoraan:"Being part of SMJK will increase your chance to secure tickets. If you are not a registered fan club member, please contact the Football Association of Finland for information."

Jos en nyt ihan väärin ole ymmärtänyt, niin pidempään SMJK:n riveissä olleet saavat lippujen suhteen etuoikeiuksia, mutta en tiedä miten hommaa toimii, tuskin tietää vielä kukaan.

UEFA:n sivuille tuli jonkinlainen reggaus tehtyä, mutta eihän tuo paska anna SMJK:n numeroa, tahi passin vastaava sinne syöttää. UEFA did it again...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tuskin on mitään hyötyä enää tässä vaiheessa liittymisestä lippuarvonnan suhteen. Muutenhan SMJK:n jäseneksi kannattaa kyllä kuulua.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomen palloliiton sivuila tiedotetaan EM-kisalipuista näin:

Pääsylippujen myynnistä on liikkunut julkisuudessa erilaisia tietoja. Palloliitto haluaa korostaa, että tarkemmat tiedot Huuhkajien kannattajille tulevien pääsylippujen määrästä selviää vasta arvonnan jälkeen ja kaikki pääsyliput EM-lopputurnauksen otteluihin tapahtuu UEFA:n kautta.

Pääsyliput lopputurnaukseen tiensä selvittäneiden maiden kannattajille ovat haussa 4.-18.12. ja UEFA arpoo pääsyliput hakijoiden kesken tammikuussa 2020. Pääsylippuja voivat hakea kaikki suomalaiset, mitään velvoitetta kannattajayhdistykseen tai vastaavaan kuulumiselle ei ole. Lisätietoja pääsylippujen hakuprosessista kerrotaan 25.11. alkavalla viikolla ja lisää arvonnan jälkeen.

Lippuja ei saa yhdistää matkapaketteihin. Jos markkinoilla on matkapaketteja, joissa on peliliput mukana, ovat nämä UEFAn sääntöjen vastaisia ja sisältävät mustan pörssin lippuja, joita Palloliitto ei suosittele ostettavan. Kaikkien muiden kuin UEFAn lipunmyyntiohjelman kautta hankittujen pääsylippujen osalta on riski siitä, että kyseisellä lipulla ei pääse katsomoon
.

Lähde: Kohti EM-lohkoarvontaa – pääsyliput lopputurnaukseen vain UEFA:n kautta
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Nyt Ari Lahti voisi alkaa lobbaamaan sen puolesta että Venäjä ja Pietari suljetaan EM-kisoista ja Pietarin pelit siirretään uusitulle stadikalle (eikös se valmistu kesäksi?).
Surullista että mitä luultavimmin ei löydy cojoneseja sulkea Venäjä ulos, ei taida päättäjät haluta tutustua Poloniumiin. Ja niinkuin painonnostoliiton pj Maxim Agapitov sanoi ILn mukaan niin ei se Venäjän sulkeminen kisoista ennenkään ole auttanut, eli näillä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Nyt Ari Lahti voisi alkaa lobbaamaan sen puolesta että Venäjä ja Pietari suljetaan EM-kisoista ja Pietarin pelit siirretään uusitulle stadikalle (eikös se valmistu kesäksi?).
Surullista että mitä luultavimmin ei löydy cojoneseja sulkea Venäjä ulos, ei taida päättäjät haluta tutustua Poloniumiin. Ja niinkuin painonnostoliiton pj Maxim Agapitov sanoi ILn mukaan niin ei se Venäjän sulkeminen kisoista ennenkään ole auttanut, eli näillä mennään.
Ari Lahti veti sen verran vihkoon tuon Riski Riskin kieltäytymisen kommentoinnin, että saa nähdä miten kommentoi tätä asiaa vai kommentoiko lainkaan.

Lahtihan on KuPSin omistaja ja KuPSilla on hyvät välit esim. Zenitin kanssa, joten vähän epäilen että Lahdella olisi hirveästi halua lähteä ajamaan Venäjän ulos sulkemista ellei se paine tule jostain muualta.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Wadan mukaan EM-kisat eivät ole "merkittävä suurtapahtuma" joten pelit voidaan hienosti pelata Pietarissa. Venäjän joukkuekin saadaan varmaan mukaan jollain toisella nimellä.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tiedä, kuuluuko tämä varsinaisesti tähän ketjuun, mutta tein tällä viikolla Annabet randomizerilla 2020 jalkapallon EM-kisojen lohkojaot.

A-Lohko:

Italia
Puola
Turkki
Suomi

B-Lohko:

Belgia
Venäjä
Tanska
Wales

C-lohko:

Ukraina
Hollanti
Ruotsi
Voittaja joko Playoff A-polusta tai Playoff D-polusta

D-lohko:

Englanti
Kroatia
Itävalta
Voittaja Playoff C-polusta

E-lohko:

Espanja
Sveitsi
Tshekki
Voittaja Playoff B-polusta

F-lohko:

Saksa
Ranska
Portugali
Voittaja joko Playoff A-polusta tai Playoff D-polusta

F-lohkosta olisi tulossa kuolemanlohko.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Onko vielä spekuloitu sillä, että jos/kun Venäjä suljetaan entistä tiukemmin pol... doping-perustein urheilusta, Pietarissa ei pelattane ensi kesänä EM-kisaotteluita?

Korvaavaa kisapaikkaa kartoitettaessa Palloliitto lienee ilman muuta kärkkymässä välittömästi, ja on hyvin mahdollista, että upouusi Helsingin Olympiastadion toimii Suomen kotikenttänä EM-turnauksessa 2020, jollei maailma pala ennen sitä.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Onko vielä spekuloitu sillä, että jos/kun Venäjä suljetaan entistä tiukemmin pol... doping-perustein urheilusta, Pietarissa ei pelattane ensi kesänä EM-kisaotteluita?
En näe mitenkään realistisena skenaariota, että Venäjä suljettaisiin ensi vuoden kisoista.

Arvonnat tuottaa aina kiimaa, mutta sitten se laskee kun katsellaankin jotain romanialaisia akrobaatteja. Mä menin kerran katsomaan akrobaattia mutta ne alkoivatkin arpomaan jalkapallolohkoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös