HPK-Ilves 23.3. la / Rinkelinmäki

  • 6 240
  • 88

Matti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnitelut HPK:lle ottelusarjan voitosta. Joukkueiden välisestä paremmuudesta ei ollut missään vaiheessa yhtä kysymystä.

Toivon nyt oman suosikkini pudottua kerholle parasta mahdollista menestystä. Se pelaa juuri sellaista liikkuvaa taitokiekkoa, jollaista Ilveskin pelasi vielä silloin, kun menestystä tuli.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kypsä esitys

HPK pelasi juuri niin kuin pitikin. Oikeastaan HPK pelasi koko ottelusarjan juuri niin kuin pitikin. Ilveksellä ei ollut oikeastaan sen ensimmäisen ottelun 2. erän jälkeen mitään sanomista missään vaiheessa. Viitakoski keräsi 0+0 ja Helminen taisi kerätä samat tehot. Ei mitään mahdollisuuksia.

Puolustuspeli oli se osa-alue, joka erityisesti ilahdutti HPK:n pelissä. Tuohon erinomaiseen hyökkäyspelaamiseen on jo tottunut kauden aikana. Lisäksi Joni Puurulan vahvat otteet maalinsuulla toivat kieltämättä hymyn suupieliin. Nuori kaveri on ottanut haasteen vastaan ja yrittää esityksillään hankkia itselleen ykkösmaalivahdin viitan myös ensi kaudeksi. Toki nyt mielessä ovat tietysti vain pudotuspelit.

Tuohon Janj:n kommenttiin on helppo yhtyä. Saukkonen ei ymmärrä lajista yhtään mitään. Ihan täysi turisti. Muistan hyvin kuinka Kangasniemen taklattua HPK-Tappara tv-pelissä karvaamaan tulleen Miettisen(kiekoton) päätyplekseihin, Saukkonen ihmetteli että tuostako se jäähy nyt sitten tuli. "Aika heppoinen jäähy.." Äijä on täysi amatööri.
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Sarja taisi ratketa Kerhon paremmuuteen joka osa-alueella. Muiden huoli Kerhon puolustus ja maalivahti pelistä olivat ainakin tässä sarjassa turhia. No etenkään maalivahti peliin Ip-sarja ei mikään mittari ollut. Puolustus sen sijaan piti kuulemma liigan parhaan ketjun täysin pimennossa.
Etenkin Ilvesfanien hehkuttama voittava maalivahti oli juuri niin epävarma kuin ajattelinkin. Pitkämäki oli viimeisessä pelissä mies paikallaan. Mahdottomiinkaan ei hänkään kyllä yltänyt.

Tomi Källärssonin peli oli ilo silmälle. Aina kun mies oli kentällä kerholla oli loistavat mahdollisuudet lisätä maalisaldoaan. Todella epävarmaa joka osaottelussa. Montakohan maalia mies muni Kerholle? Useamman!
Kuparinen taisi sentään olla mies paikallaan. Mutta ei hänkään mikään Jani Nikko tai Majetsky ole! Noita miehiä Ilves jäi ainakin minun silmissäni kaipaamaan.
Oliko pleijaripaikka sittenkin jo Ipan mestaruus?

No vastus kovenee. Ja Puurula punnitaan takuu varmasti ensi lauantaina alkavassa sarjassa. Oli vastus sitten kuka tahansa se on luokkaa ellei kahta parempi kuin Ilves.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Kuumia huoneita, kylmiä juomia!

Niin, Pallokerho siis tuli ja näytti närhen, ei Laura Närhen, munasarjat koko kiekkoa janoavalle kansallemme.

Tästä kun jatketaan samaan malliin niin onhan se varma että kultamistkua sataa Hämppälinnaan.

Täytyy vain todeta että seuraavatkin koitokset ratkeavat suoraan kolmessa pelissä tai muussa tapauksessa allekirjoittaneen viihdekassan pohja alkaa paistaa jo hyvissä ajoin.
Nimittäin, tulipa taas otettua sen verran hapanta viikonlopun pleijarikarkeloissa, että jos olisin oikein ankara itselleni niin menisin nurkkaan seisomaan pitemmän puoleiseksi ajaksi.

Jokatapauksessa tästä jatketaan toivoen että tällä kertaa ei ryssitä välierissä, maksoi mitä maksoi, siis allekirjoittaneelle.

Täältä tähän
 

op777

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juhani Tamminen
HPK:n sikakatsomon saavutus

Ihmettelen miksei kukaan ole laittanut tänne mainintaa sikakatsomon upeasta saavutuksesta ko. pelissä. Näin se meni:

Joku pelaaja laukoi kiekon päätyverkkoon, josta se sitten valahti kentän ulkopuolelle. Ekaluokkalaisen kokoinen pikkuskidi sitten juoksee maassa makaavaa kiekkoa kohti, mutta ehtii vain näkemään kuinka järjestysmiehen takkia kantava setä nappaa sen nenän edestä. Poika kysäisee järkkäriltä saisiko kiekon, ja järkkäri vaan hörähtää ja silittää pojan päätä tunkien samalla kiekkoa taskuunsa.

Järkkärin kannalta ikävää oli se että sikakatsomo huomasi tapahtuneen... ja hetkeksi siirsi huomionsa pelistä järkkäriin. "Se oli pojan kiekko!", "Anna se kiekko pojalle" ja kruunaamattomana kuninkaana "Tunge se kiekko perseesees!" huudot kaikuivat kunnes poika sai kiekon itselleen. Annettuaan kiekon pojalle, järkkäri sai suurensuuret aplodit.

HPK:n sikakatsomo - pienemmän puolella jo 14 vuotta!


op777
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Sikakatsomo

Kuinkahan moni sikakatsomon vakiojäsen saa kävellä rauhassa kadulla pleijareitten päätyttyä? Luulisi kohtapuoliin julkisuuden kirojen iskevän, kun kiekkoyön kamera kuvaa kyseistä katsomon osaa joka toisella pelikatkolla.:D
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En mene nyt Raipen Rinkelinmäellä sijaitsevan fanikatsomon piikkiin laittamaan, mutta ainakin joku joukkio oli kovasti uhoamassa pelin jälkeen Ilves-kannattajien bussien luona.

Yleensä omien kokemuksien mukaan hävityn pelin jälkeen nimenomaan vierasfanit järjestävät rähinöitä paikallisten kanssa, mutta ainakin molemmilla Hämeenlinnan vierailuilla asia oli toisin päin.
Miestä lyötiin, järkkärit painivat mm. sen serbinnäköisen hullun kanssa tiellä, poliisit katselevat vierestä, juuri välieriin päässeen joukkueen kannattajat huutavat "Raipe on nolla"-huutoja (en nyt muista sanatarkkaan).
Itse päätin olla provosoitumatta ja kättelin monia HPK-faneja ja onnittelin voittajia. Parempi voitti. On vain sinäänsä sääli, että toisten haukkuminen, vittuilu ja silkka paskan jauhaminen saa suuremmat mittapuut, kuin omien kannustaminen, mihin kaiken fanikulttuurillisen toiminnan & oman joukkueen menestykseen tehtävän työn pitäisi minun mielestäni ensisijaisesti liittyä.
Pikku kuittailu liittyy tottakai asiaan, mutta omien kannustaminen pitäisi olla kuitenkin ykkösasia.
Jos HPK:n johtaessa 4-0 aletaan huutamaan hetkeksi "Kerho!" huutoja, mutta lähes kaikki muu aika huudetaan "Raaaipeee!" tai vihellellään tuomaritoiminnalle, niin jokin on pielessä.

Haluaisin tässä nostaa esille seikan, joka ainakin minua kummastuttaa, eli miksi ihmeessä Raimo Helminen saa Hämeenlinnassa Kerholaisten suurimmat vihat niskaansa ja esim. Raimon naamoja kannetaan kotoa katsomoihin? Mitä Raimo teille on tehnyt, vai onko kateus vain ainut asia tähän? Eli miksi juuri R. Helminen, eikä joku paukapää sikailija? Miksi mr. finnish ice-hockey?
Itse ainakin arvostan pitkän uran tehneitä legendoja ja huutelen katsomosta lähinnä esim. Nielikäisen kaltaisille pökkelöille.
 

Roby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Ande
Haluaisin tässä nostaa esille seikan, joka ainakin minua kummastuttaa, eli miksi ihmeessä Raimo Helminen saa Hämeenlinnassa Kerholaisten suurimmat vihat niskaansa ja esim. Raimon naamoja kannetaan kotoa katsomoihin? Mitä Raimo teille on tehnyt, vai onko kateus vain ainut asia tähän? Eli miksi juuri R. Helminen, eikä joku paukapää sikailija? Miksi mr. finnish ice-hockey?

Itse en ole sikakatsomolainen, enkä ole kovin tiiviisti tällä kaudella käynyt matsejakaan katsomassa Rinkulalla.Kuitenkin pitää kommentoida sen verran, että Helmisen tapauksessa kyse on nimenomaan vastustajan psyykkaus ja henkinen horjuttaminen, joka vaikuttaa koko vastustajajoukkueeseen, eikä vihaaminen tai epäkunnioitus.Pikemminkin asia on juuri päinvastoin eli niitä psyykataan, joita pelätään tai kunnioitetaan.

Kun miettii kuka on Ilveksen keulahahmo ja ikoni, johon vaikuttamalla voidaan saada koko vastustajajoukkueen peli sekaisin parhaassa tapauksessa, niin vastaus on tietenkin R.Helminen, jonka ansioita kaukaloissa pitkällä uralla ei voi kiistää kukaan.Koska tämä psyykkaus tunnetusti toimii ja se auttaa Kerhoa niin tottakai sitä pitää käyttää.Tämä on osa hämeenlinnalaista jääkiekkokulttuuria, eikä se muuksi muutu, loukkaantuvatpa vierasfanit siitä tai eivät.

Väkivalta jääkiekko-otteluiden yhteydessä on aina tuomittavaa.Valitettavasti aina riittää paukapäitä sekä serbejä, jotka ovat haastamassa riitaa viinan voimalla.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lauantain peli oli Kerholta todella tasapainoinen esitys, joka hetkittäin näytti jopa leikittelyltä. Noin hienoa lyhytsyöttöpeliä harvoin näkee play-offs –ottelussa. Oma osansa lopputulokseen oli Ilveksen passiivisella pelitavalla. Lienenkö ollut ainoa, joka ihmetteli, miksei Ilves taklaa? Keskiviikon pelistä mieleen jäänyt jatkuva iholle kiinni meneminen oli tyystin poissa. Syytä voi vain arvailla, varottiinko turhaan jäähyjä vai oliko joukkue jo kenties sen verran väsynyt, ettei lopullista rutistusta enää irronnut. Olisi pitänyt irrota, sillä näkisin ottelun ensisijaisesti ratkenneen siihen, että Kerho otti tilansa ja Ilves antoi vastustajansa niin tehdä.

Kaikenlaisen hermoilun kotijoukkue tuntui tällä kertaa jättäneen pukukoppiin. Pakkien kiekollinen peli oli varmaa ja välillä uskallettiin tiputtaa peliä takaisin omaan päähän, josta lähdettiin rauhassa uuteen hyökkäykseen. Tämäkin oli tietysti seurausta nimen omaan siitä, ettei Ilveksen hyökkääjiltä riittänyt intoa kuin puolittaiseen karvaamiseen. Ja kun Kerho-pakeilla oli aikaa katsoa, mihin avata, olivat vieraiden pakit alituiseen vaikeuksissa nopeiden hyökkääjien viillettäessä kiekon kanssa tyhjän alueen läpi yli siniviivan. Jatkossa näin paljon tilaa ei varmasti tule olemaan, ja mustelmiakin on odotettavissa aivan eri lailla.

Puolustuspään pelaaminen oli myös Ilveksen hallitessa kiekkoa tiivistä, eikä Ilves juuri päässyt ampumasektorille edes ylivoimalla ilman, että kaksi ukkoa oli peittämässä. Alussa pelätty Ilveksen ykkösketju sai luotua vieraiden ketjuista parhaiten painetta, mutta pelin edetessä sekin katosi osaksi harmaata, halutonta massaa, joka Ilves lauantaina oli. Kunnon maalintekotilanteita se ei juuri saanut aikaiseksi, ja Joni Puurula pääsi Kerhon maalilla lopuksi melko helpolla. Yhtään vastustajaa vähättelemättä Ilves teki ainokaisensa tilanteesta, jossa moni olisi odottanut paitsiovihellystä.

Eipä löytynyt vielä tässä play-offs –sarjassa HPK:n tsekkipelaajista pelättyä slaavilaista mentaliteettiä. Kucharcik ja Sicak pelaavat kuin syntyperäiset kanukit, ja Nedved on näyttänyt juuri sitä osaamista, mitä hänelle jo runkosarjassa loppupeleihin povasin; ei pidä juuri kiekkoa, mutta sen saadessaan laukoo aina vaarallisesti. Vujtek on yhä Vujtek. On vaikea arvioida, miten paljon koko joukkueen itseluottamusta nostaa nähdä maestron selän takaa vippauksia ja jalkakikkoja, vaikka pelataankin kuvainnollisesti elämästä ja kuolemasta. Vaikka miehen peli näyttääkin välillä aivan käsittämättömältä, alkaa miehen kiemuroita ymmärtää huomattavasti paremmin, kun seuraa miten paljon tilaa muille kentällä jää. Kaiken lisäksi Vujtek kantaa vastuunsa myös puolustuspäässä.

Voin olla hyvinkin väärässä sanoessani Ilveksen olleen väsynyt. En ole siltä tarpeeksi pelejä nähnyt tehdäkseni kovin syvää analyysiä. On kuitenkin hienoa, että tappion pettymys ei purkautunut vääriin otteisiin edes pelin lopussa. Joku kirjoitti, että muut joukkueet olisivat antaneet Kerholle paremman vastuksen kuin Ilves. Ehkä jokin joukkue olisikin, muttei kovemman yrityksen takia, sillä ei Ilves taistelematta kaatunut. Kerhon liike vain oli sille liikaa, mikä sai joukkueiden välisen eron näyttämään suuremmalta kuin mitä se oli. Ilvekselle olisi varmasti sopinut paremmin mikä muu joukkue tahansa, jopa Tappara.

Siksi on aika turhaa spekuloida muita vaihtoehtoja. Ilves ansaitsi paikkansa play-offseissa ja se tarjosi hyvän vastuksen. Vaikka se putosikin, ansaitsi se loppukaudestaan hyvän arvosanan. Samoin Ilveksen fanit näyttivät kyntensä kannustamalla joukkuettaan hamaan loppuun asti. Moni muu olisi alkanut ryömiä hallista ulos viimeistään Vujtekin heittäessä kiekon tyhjiin.

Hallin pihalla tuttuun tapaan nahisteltiin, ja kukas muukaan kuin Serbipäällikkö Slobodanhan siellä pyöri päällepäsmärinä. Katselin pelinjälkeistä heilumista naureskellen taksitolpan aidalla istuen, koska tiesin, että varmasti täälläkin siitä puhutaan. Varsinaisessa nahinassa oli mukana kaksi Ilveksen kännistä kannattajaa ja kolme vielä kännisempää Kerhon pikku-ukkoa. Aika pieni otos kaikista hallilla olleista, siis. Ympärillä oli toki iso joukko kiinnostuneita, lähinnä pipopäisiä pikkupoikia.

Eikä siellä sen kummempaa edes sattunut, poliisitkaan eivät katsoneet aiheelliseksi puuttua tilanteeseen, joka pysyi järjestysmiesten hallinnassa. Pelin ja ottelusarjan oltua jo ohi oli typerää enää vieraita mennä kiusaamaan ja herjoja huutelemaan. No, jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee, enkä siksi jaksa olla kenenkään puolesta pahoillani.

Kiitos Ilves, kiitos Ilveksen kannattajat. Ensi kaudelle on teillekin tiedossa mielenkiintoisia pelaajauutisia, joita voidaan alkaa vatvoa parin viikon päästä.

P.S. Mikäli MTV3 aikoo esittää jatkossakin televisiossa Kerhon kotiotteluita, tulee hallissa olemaan todella ahdasta. Nyt maikkarin teknikka- ja selostusryhmä eli yksi kamera, pöytä, Saukkonen ja Kurri, vei hallista yhden kokonaisen seisomakatsomon!

P.S. 2.Olitko Ande muuten kenties jompikumpi kertomukseesi sopivista eli joko vaaleahiuksinen kaveri ”Tammi #30”-paidassa, tai tummassa paidassa pihalla heilunut ja vihreäksi päänsä värjännyt miekkonen? Minä olin muuten se paikallinen, joka kannusti HPK:ta jo 0-0 -tilanteessa.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Viestin lähetti Ande
Haluaisin tässä nostaa esille seikan, joka ainakin minua kummastuttaa, eli miksi ihmeessä Raimo Helminen saa Hämeenlinnassa Kerholaisten suurimmat vihat niskaansa ja esim. Raimon naamoja kannetaan kotoa katsomoihin? Mitä Raimo teille on tehnyt, vai onko kateus vain ainut asia tähän? Eli miksi juuri R. Helminen, eikä joku paukapää sikailija? Miksi mr. finnish ice-hockey?
Itse ainakin arvostan pitkän uran tehneitä legendoja ja huutelen katsomosta lähinnä esim. Nielikäisen kaltaisille pökkelöille.
Ehkäpä ei ole kyse mistään vihasta vaan siitä tosiseikasta, että vastustajan avainpelaajia horjuttamalla saadaan sen pasmat sekaisin. Joku Nielikäisen kaltainen pökkelö tuskin ratkaisee tällaisia pelejä, joten sellaisia on turha hiillostaa. Raipeen tämä tehoaa, kuten aikoinaan Jutiin tai Ilpo Kauhaseen.

Haluaisin itse nostaa tässä esille seikan, joka minua on huvittanut koko tämän ottelusarjan ajan. Nimittäin se, että vaikka ilveksellä onkin perinteet kunnossa (monta niitä mestaruuksia nyt olikaan?) ja fanikulttuuri rehtiä, rehellistä ja asiallista, niin meillä on edes välieräpaikka.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Minua lähinnä kiinnostaa, että miten helvetissä näiden pukareiden annetaan heilua hallin lähistössä, saatikaan sitten hallin sisällä? Jo keskiviikkona tutuksi tullut pallinaama(se serbin näköinen) tuli heti pelin alussa huutelemaan meille Ilveksen kannattajille, että pelin jälkeen nähdään ja heristeli nyrkkiään.

Taisi olla vaikeuksia löytää meitin bussia, sillä sen verran kauan meni, ennen kuin serbi kavereineen löysi meidät. No rähinähän oli heti pystyssä ja lähistöllä olleista ilveskannattajista heti pienimpään käsiksi. No onneksi niskalenkki serbistä ja isällinen maahanheitto toi järjestysmiehet paikalle ja pelle vietiin pois paikalta. Tämän jälkeen keskityttiinkin kättelemään ja onnittelemaan kerholaisia - parempi voitti.

Jonkunlaista vastuuta siihen järjestysmiestoimintaan tarvitaan ja porttikieltoja kehiin!

Onnea vaan kerholle tätäkin kautta!

-ipa rules
 

Sokos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Serbi = True legenda.

Hyvä, että järkkärit tulivat sittenkin väliin. Mehmed Gomed oli ihan tulessa, jopa minulla oli sen kanssa vaikeuksia.

Selekta
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Pitkä

P.S. 2.Olitko Ande muuten kenties jompikumpi kertomukseesi sopivista eli joko vaaleahiuksinen kaveri ”Tammi #30”-paidassa, tai tummassa paidassa pihalla heilunut ja vihreäksi päänsä värjännyt miekkonen? Minä olin muuten se paikallinen, joka kannusti HPK:ta jo 0-0 -tilanteessa.

Olin se tummapaitainen ja vihreäpäinen miekkonen.

Ja vielä: (ei sinun kirjoitukseesi viitaten, Pitkä)

Ymmärrän toki, että kaikki tarvittavat konstit tehdään oman joukkueen voittamisen eteen. En kuitenkaan hyväksy sitä, että esim. vastustajan vaihtoaitioon heitetään tavaroita, yritetään häiritä (esim. kiivetä) vierasjäähyaitioon, heitetään kamaa vierasfanien päälle jne.
Huudella saa käsittääkseni menlkein mitä vain ja ainahan vierasjoukkueen pelaajille huudellaan.
Yritän sanoa vain sen, että omasta mielestäni huutelun pitäisi keskittyä lähinnä oman joukkueen kannustamiseen, pikku huutelu vastustajalle antaa oman lisämausteensa, mutta ei saisi olla hallitsevana osana.

Oman joukkueen tukemisen perusta on kova omien kannustus, näin ainakin minun mielestäni. Olisin ilolla kuunnellut 3. pelin ratkaisuhetkillä Tampereellakin kuultua kannustusta: "Pallokeerho, pallokeerho, oolee oolee ooleeee!", jota HPK-fanit virittelivät ravinteleissa ennen ko. peliä.
Tunnelmaa ja meininkiä halleihin, huudetaan omillemme!

"Haisee, kaatuu, seulaa, tai nuijaa!" - huudot eivät vie asiaa eteenpäin.
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti ipa rules
Jonkunlaista vastuuta siihen järjestysmiestoimintaan tarvitaan ja porttikieltoja kehiin!

-ipa rules

Joku muistaakseni täällä muutama kuukausi sitten valisti meitä, että Suomen tasavallan historian aikana porttikieltoja on jaettu yhden käden sormilla laskettava määrä. Henkilön saapumisen estäminen julkiseen ja avoimeen tapahtumaan ei olekaan niin helppoa kuin mitä luulisi. Eikä se niinkään voi mennä, että järkkärit seuraavat isolla joukolla yhtä serbiä kolmen tunnin ajan jättäen kaikki muut tehtävänsä sikseen.
 

valdo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Edinburgh Capitals, Hibernian FC, Arsenal
Kyllä se on loppujen lopuksi erittäin helppoa jos vaan tahtoa riittää. Syyksi riittää, että on syytä olettaa olevan riski yleiselle järjestykselle, eiköhän tekstien sekä ipalaisten että hämeenlinnalaisten mukaan tuo selvästi täyty.

Onnea kuitenkin urheilullisista saavutuksista, ikävä että koko jengi leimaantuu muutaman "lomalaisen" lääkityksen virheistä.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Viestin lähetti Ande
Ymmärrän toki, että kaikki tarvittavat konstit tehdään oman joukkueen voittamisen eteen. En kuitenkaan hyväksy sitä, että esim. vastustajan vaihtoaitioon heitetään tavaroita, yritetään häiritä (esim. kiivetä) vierasjäähyaitioon, heitetään kamaa vierasfanien päälle jne.
Tuo onkin eri asia kuin huutelu, johon lähinnä edellisessä kirjoituksessasi viittasit. Tosin tuskinpa tuollaista voi liittää minkään seuran fanikulttuuriin, vaan ovat nimenomaan yksittäisten henkilöiden tekemiä tyhmyyksiä, ja näitä henkilöitä löytyy joka puolelta.

Ja pitäisihän omien kannustamisen olla pääasia - ainakin vierasjoukkueen kannattajien mielestä Rinkelinmäellä. Minulle on kuitenkin pääasia, että voittoja tulee. Jos Raipen tai jonkun muun mollaaminen siihen jotain auttaa, niin siitä vaan. Ja tähän saakka on tuntunut tehoavan. Edelleen totean, että kyllä jääkiekkoilijoiden (ja jopa fanien) pitää kestää sanallinen provosointi siitä sen kummemmin itkemättä - pois lukien "tapa se" tai "kuole" -huudot sekä tapaus mikkokoivu-tyyppiset letkautukset. Eri asia onkin sitten fyysinen kanssakäyminen kaikissa muodoissaan.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viestin lähetti Ande

Pikku kuittailu liittyy tottakai asiaan, mutta omien kannustaminen pitäisi olla kuitenkin ykkösasia.
Jos HPK:n johtaessa 4-0 aletaan huutamaan hetkeksi "Kerho!" huutoja, mutta lähes kaikki muu aika huudetaan "Raaaipeee!" tai vihellellään tuomaritoiminnalle, niin jokin on pielessä.
Ei mikään ole pielessä. Ilvesläiset kannustaa omalla tavallaan ja kerholaiset omallaan. Em. hämeenlinnalaiskatsomo on kuitenkin jääkiekko otteluissa viihtyvä, pääosin miespuolisista kannattajista koostuva yleisö, eikä mikään kirkkokuoro. Vaikka suvivirren kesäloman kunniaksi kajauttivatkin.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
no joo

Tämä nyt on taas näitä keskusteluja, joita ei kai kannata niin tosissaan ottaa.

Itse jouduin tzadissa joskus 13 vuotiaana väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi nordiksen parkkipaikalla vaappuessani kohti fanibussia (btw Jokerit voitti ottelun). En siltikään jaksa syyttää siitä hallin järkkäreitä tai stadin poliiseja, vaan sitä yksittäistä aikuista kolmikkoa joka uskalsi kajota 13 vuotiaan selkään potkaisemalla takaa päin!

Lisäksi Sebu Sulku kertoi saaneensa todella paljon paskaa niskaan runkosarjan viimeisessä ottelussa jäähyboxissa maali-iloittelua seuratessaan, ei siis tämäkään vain rinkulan ongelma!

Ja kaikkihan muistaa kuinka J. Nedved sai maistaa ifk-lipun vartta boxissa istuessaan... Onko tämäkään nyt sitten hämeenlinnan poliisin vika??

Toki myönnän että Tampere on yksi mukavimpia paikkoja vierailla jääkiekon merkeissä, samoin turku. Mutta kyllä sieltäkin löytyy niitä kaljupäisiä vaimonhakkaajia, jotka tilaisuuden tullen KÄNNISSÄ lyövät surutta turpaan. Tämä ei myöskään Mansen poliisien tai hallin henkilökunnan vika! Vai olisiko sittenkin???

Next round please!
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Järjetöntä tuohua tämä riidan haastaminen! :mad:
Eikö asialle vois tehdä jo jotain, kohta voi käydä jotain oikein ikävää, jos sama/samat tyypit vaan pahentaa otteitaan eikä asiaan reagoida. Tästähän saa vielä kärsiä kaikki, niin Kerho fanit kuin vierasfanit, organisaatio kuin järkkäritkin!

Muuten voisi myös hieman laittaa pyyhkeitä HPK johdon suuntaan, kun M.S auokkonen ja Kurri olivat vieneet loistopaikan lauantaina katsojilta. Monet katsomon vakiokamaan kuuluvat olivat sangen näreissään asiasta. Toivottavasti HN:n lähetyksen selostukset voidaan tehdä jatkossa jostain, missä ei viedä tosifaneilta paikkoja. (Vrt. selostamo sikakatsomoon ja vakiokatsojat päätyyn, mun mielestä olis paha!) Hallistahan menee loppumatseissa katsojilta tila kun n.200 katsojan katsomo on tyhjillään ...kele!!!
 

Huuhaa

Jäsen
Viestin lähetti Master God


Ja pitäisihän omien kannustamisen olla pääasia - ainakin vierasjoukkueen kannattajien mielestä Rinkelinmäellä. Minulle on kuitenkin pääasia, että voittoja tulee. Jos Raipen tai jonkun muun mollaaminen siihen jotain auttaa, niin siitä vaan.

Onko todisteita, että muka auttaisi ja provosoisi Raipea ja kumppaneita? Niin kuin lauantainkin ottelussa olisi huudettu "Raipeee", vaikkei Raipe ollut edes jäällä.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Ande
Yritän sanoa vain sen, että omasta mielestäni huutelun pitäisi keskittyä lähinnä oman joukkueen kannustamiseen, pikku huutelu vastustajalle antaa oman lisämausteensa, mutta ei saisi olla hallitsevana osana.

Oman joukkueen tukemisen perusta on kova omien kannustus, näin ainakin minun mielestäni. Olisin ilolla kuunnellut 3. pelin ratkaisuhetkillä Tampereellakin kuultua kannustusta: "Pallokeerho, pallokeerho, oolee oolee ooleeee!", jota HPK-fanit virittelivät ravinteleissa ennen ko. peliä.
Tunnelmaa ja meininkiä halleihin, huudetaan omillemme!

"Haisee, kaatuu, seulaa, tai nuijaa!" - huudot eivät vie asiaa eteenpäin.
Vaikket Ande kommentoinutkaan minulle, vastaan silti.

Aihe on mielenkiintoinen laajemminkin. Miksi esimerkiksi Jatkoajan keskusteluissa otsake, joka antaa kirjoittajalle mahdollisuuden päästä nälvimään tiettyjä vastapuolen tahoja, kerää aina vastauksia ja lukukertoja huomattavasti enemmän kuin aiheet, joissa komentoidaan onnistuneita ja positiivisia asioita?

Enkä nyt todellakaan tarkoita kritiikkiä, jota luonnollisesti pitääkin palstalle tulvia, vaan sitä, miten ketjut täyttyvät helpommin "xxx on takamuksesta" -tason vuorokakinnasta kuin edes yhden uuden perustelun sille, miksi jokin asia on huono, sisältävistä repliikeistä. Tilanne täällä ei ole niin paha kuin niillä palstoilla, joissa ei ole moderaattoreita, mutta kyllä täälläkin tulee joka välissä esiin se, mitä ihmiset haluavat kaikkein mieluiten kirjoittaa; kirota vastustajansa syvimpään reikään Suomessa. "Haisee, kaatuu, seulaa, tai nuijaa!" - huudot katsomoissa eivät vie asiaa eteenpäin, mutta eivät vie kyllä Hervannan Näkijänkään Ilves.comista haisteltavaksi tuoman, vieläpä alkujaan toisen henkilön kirjaimista yhdistelemän pahan olon oksennuksen tapaiset nälvinnätkään. Minä en näiden kahden asian välillä näe juuri eroa.

Jos ei muuta, kritiikin varjossa otetaan käyttöön yksi argumentti, jota nakutetaan repliikistä toiseen, vuodesta toiseen aina kiikkustuoliin ja hautaan asti, ja kaivetaan tilaisuuden vaatiessa menneet pahat teot katakombien kätköistä julki vuosien takaa. Varsinkin, jos joku vastustajan pelaaja onnistuu hölmöilemään tavalla, joka ei ole puolustettavissa, avataan hanat kaakkoon asti ja annetaan paskan valua, kun kerrankin on saatu puheoikeus, johon on vaikea puolustusmielessä vastata.

Rinkelinmäen seisomakatsomossa ei kukaan ole nipistämässä eikä mulkaisemassa pahasti niitä, jotka tilaisuuden tullen antavat kielensä laulaa ja singauttavat homoraipe-huutonsa ilmoille, väkijoukon keskeltä anonyymisti kiekuen. Halleissa, joissa yksittäiset huudot erottuvat vaitinaisissa katsomoissa ja kääntävät paheksuvia päitä, istutaankin sitten ihan tuppisuina, kun kunnon saumaa huutaa homonsa ilmoille ei irtoa. Tuomareiden ja pelaajien tarkoituksellinen psyykkaaminen joukolla on eri asia, mutta poitti on siinä, että ihmisiä on jonkin kulttuurillisen kieroutuman takia huomattavasti helpompi yllyttää haukkumaan kuin kannustamaan.

Tietysti voisi ajatella huipun olevan saavutetun silloin, kun aletaan valittaa liiallisesta valittamisesta, mutta muuallakin elämässä kuin jääkiekkoareenoiden katsomoissa on tullut huomattua se, että suomalaiset mielummin kyhjöttävät omassa syntymänegatiivisuudessaan, kiusaavat ja haukkuvat toisensa kipeiksi, ja puhuvat selän takana pahaa kuin myöntävät edes yhden asian olevan hyvin. Tänne on kasvanut aikojen myötä niin omanarvontunnoton kärttyinen kansa, etten edes usko koskaan tultavan näkemään päivää, jolloin hallien kannustava väestönosa peittoasisi homonhuutajien ylivallan alleen.

Joskus olen kirjoittanut aiheesta tännekin näin ja näin, mikäli vuolaampia vuodatuksia joku tavata jaksaa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti HN
Rinkulassa on SM-liigan huonoimmat järkkärit ja vihamielisin ilmapiiri. Näiden asioiden takia se on vierasjoukkueen kannattajalle vaarallisin halli SM-liigassa. Siellä ei kerta kaikkiaan tunne lauantaipeleissä oloaan turvalliseksi. Oudointa ja samalla täydellistä välinpitämättömyyttä osoittavaa on, että asialle ei ole vieläkään tehty mitään, vaikka siitä on jo X vuotta valitettu.
Montako vierasfania on Rinkelinmäeltä viety sairaalaan siksi, että kotijoukkueen fanit tai hallin järjestysmiehet ovat heidät pahoinpidelleet? Montako kertaa hallilla on ollut poliiseja varmistamassa järjestyksen ylläpysymistä, järjestysmiesten apuna? Onko väitteesi perustana jokin puolueeton tutkimus, vai silkka sellaisen fanin PeTu, jonka kannattama joukkue on juuri aloittanut kesälomansa tässä vihamielisessä ja vaarallisessa hallissa? Mielipiteiden esittäminen on yksi asia, tiukkojen ja ehdottomien, perustelua vailla olevien väitteiden esittäminen sitten jo ihan toinen.

Tässä copy-pastena nimimerkki VeePeen näkemys Rinkulan touhusta (alkup. kirjoitus Ilves.comin vapaassa keskustelussa):
Miksi VeePee ei itse julkaissut näkemystään täällä? Ehkä tuo teksti olikin tarkoitettu vain Ilves.comiin. Itselläsi ei taida sitten moisia kokemuksia ollakaan, koska nuo väitteet esität jonkun muun nimissä. Joten, miksi moista soopaa tänne edes lainaamaan?

Ensi kausi alkaa pikemmin kuin uskotkaan, koita nyt vaan pärjätä sinne asti. Ei tässä tiedä itsekään, vaikka loma alkaisi jo neljän pelin päästä.
 

valdo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Edinburgh Capitals, Hibernian FC, Arsenal
Kysmys

Pitkä: mitä helvettiä tämä viimeinen kirjoitus tarkoitti, siinä ei oikein ole päätä eikä häntää.

Designer: kumma kun jokaisella vierailevan seuran kannattajalla tuntuu olevan samanlaisia kokemuksia Rinkelinmäeltä. Mutta kaikkiahan puhuvat paskaa ja totuus tulee Hämeenlinnasta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
"Missään muualla kokonaisvaltaista vihaa". Vai niin. Jos tuosta on edes osa totta, niin se näkyy myös tällä palstalla. Näkyykö? Täältäpäin katsottuna ei, entäs sieltä? Niin arvelinkin.
Kun kerran tiedetään, että Hämeenlinnassa on tämä yksi "serbi" kannattajineen harjoittamassa ilkivaltaa ja muuta rakentavaa suhdetoimintaa, niin on aika turha yrittää leimata koko porukkaa samaan muottiin.
Rinkelinmäen halli on pieni, ja tilaa on hyvin vähän. Siellä fanit ovat pakostakin lähellä toisiaan. Siinä sitä voi vierasjoukkueen fani tuntea metelöivän kotikatsomon keskellä olonsa orvoksi, vaikka ketään sadan metrin säteellä ei oikeasti kiinnostaisi turpakäräjät tippaakaan. Paljonkohan tuosta pelosta on aiheellista, ja paljonko oman pään sisällä syntynyttä. Niin, kuinka moni siellä onkaan saanut turpaansa? Onko määrä selvästi enemmän kuin missään muualla?

Valdo: Tiedät itsekin, mikä totuusarvo tuolla väitteellä "jokaisesta vierailevan seuran kannattajasta" on. Vastaus sisältyy myös kirjoituksesi viimeiseen lauseeseen (vihje: viidenneksi viimeinen sana). Mutta hei, piristy. Aurinko näyttäisi paistavan täällä Tampereella, joten todennäköisesti se paistaa sielläkin.
 

JanJ

Jäsen
Joskus nuorempana tuli kierrettyä paljon Ässien vieraspelejä, ja se oli tiedossa että Hämeenlinnassa on aina ongelmia. Ja olihan siellä. Joskus otettiin rumpukin mukaan mutta joku kävi lyömässä rumpukalvon puukolla puhki, ja uhkaili vielä sillä. Kävin sanomassa järkkärille, että tulee auttamaan. Järkkäri sanoi että "painu vittuun" ja jatkoi pelin katsomista. Ulkona oli sitten bussin takavalot hakattu rikki. Olipa siellä muutama liimatukka yrittämässä tappelua. Onneksi meillä oli mukana "läski-äijä" joka hakkasi heti kaksi kerholaista ja saatiin jatkaa matkaa rauhassa.

Eli ongelma oli hyvin tiedossa mutta aina sinne mentiin.
Ennen siitä ei valitettu, vaan se hyväksyttiin paikkakunnan tapana. Eihän meitä sinne pakotettu menemään.
Kannattaisi muistaa se nytkin. Jos mielestänne Hämeenlinna tai Rinkelinmäki on kamala paikka, älkää menkö sinne.
Ei se siitä muutu, vaikka siihen puuttuisi mikä tahansa taho.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös