Holy tights! Keskustelua DC-universumin elokuvista ja tv-sarjoista

  • 130 920
  • 755

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun kukaan muu ei näköjään halua avata keskustelua DC-universuminelokuvita ja tv-sarjoista niin kaipa se on sitten itse tehtävä. Kun kuitenkin tuolta pukkaa kovaa vauhtia kaikenäiköisiä DC-leffoja universumin supersankareihin perustuvia leffoja.

DC-universumin tunnetuimmat sankarit lienevät Batman, Superman ja Wonder Woman. Tähän asti Batmanista, Supermanista ja muista DC:n hahmoista on tehty lähinnä leffoja joissa supersankarit elelevät omissa maailmoissaan, mutta kuten nimikin sen jo kertoo niin tulevassa Batman vs Superman leffassa ollaan jo DC-universumi maailamassa.

Itse odotan tota Batman vs Superman leffaa. Elokuvanhan ohjaa Zack Snyder joka on ohjannut ehkä parhaan supersankari leffan mitä on tehty eli Watchmenin joka perustuu DC-Comicsin sarjakuvaan. Ainakin leffan traileri näytti että samaa fiilistä on haettu joten suoraan sanoen odotukset on katossa. Zack Snyder tulee myös ohjamaan Justcie League leffat. Henk. koht toivon että noi Justice League leffat olisi lähempänän Watchmenia kuin Avengers leffoja joosa tulee tunne että henkilöhahmot jää köykäsiksi.

Milenkiintoista on kyllä nähdä miten Gal Gadot tulee pärjämään Wonder Womanina. Kasvojen puolesta casting valinta on täysi kymppi, mutta vähän lihaksikaampi saisi Gadot olla. Kuitenkin Wonder Womanin pitäisi olla amatsoonin mitoissa eikä mallin.

Tässä kesän aikana on tullu katseltua tota 60-luvun Batman sarjaa YLE-teemalta. Se oli muksuna kova juttu tosin nyt siinä sarjassa viihdyttää enemmän se camp huumori. Batman leffoista taas pidän vain noista Burtonin teekmistä ja Nolanin "The Dark Nightesta". Batman Forever, The Dark Kinght Rises ja toi 60-luvun sarja/leffa on ihan ok. Omasta mielestä Nolanin Batman Begins on suunnilleen yhtä hyvä kuin se Joel Schumacherin ohjamaa Batman & Robin joka ois saanut jäädä tekemättä.

Mutta tänään osui IMDB:n sivuilta uutinen ilmeisesti seuraava Batman leffa on jo suunitteilla ja ohjaajaksi siihen olisi tullossa Ben Affleck. Kun alkujärkytyksestä toivuin niin muistin että Affleck on ohjajana tehnyt mm. oscareita voittaneen Argon ja saanut myös käsikirjottaa oscarin leffasta Good Will Hunttingista. Joten ehkä siitä leffasta voi tolla hyvä, varsinkin kun Affleck on saanut seurata Zack Snyderin tekemistä.

En nyt tätä pidempää/parmepaa ketjunavausta jaksanut tältä istumalta näpytellä, mutta kaipa aiheesta silti riittää keskusteltavaa. Ja jos joku ihmettelee otsikkoa, niin tuumasin että jollain tavalla kannattaa erottautua tosta Marvel - ketjun otsikosta. :)
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Batman-produktioista nostaisin esiin myös animaatiosarjan Batman: The Animated Series. Mielestäni siinä oltiin hyvin mallinnettu Gotham Cityn synkeä tyyli. Toimii vanhemmillekin katsojille, en näe kyseistä animaatiota varta vasten lastenohjelmana vaan enemmältikin yleisen tason Batman-sarjana.

Erityisesti pahiskaksikko Jokeri(Mark Hamill teki loistavan ääniroolin, kuten aina, Jokerina) ja Harley Quinn on jäänyt hyvin mieleeni.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin. Hyvä, että tästäkin aiheesta on ketju ja että jaksoit avata! On kyllä ollut suunnitelmissa, mutta ei vaan ole saanut aikaan... olevinaan niin kiireitä. =) Noh, eiköhän tänne tule kirjoiteltua, koska Marvelin ohella olen kyllä kiinnostunut DC:n tekemisistäkin, vaikka sarjakuvapuolelta ei monet hahmot ja niiden seikkailut olekaan yhtä tuttuja. Kiinnostavia yhtä kaikki.

DC Cinematic Universekin on tosiaan käynnistymässä, mikä on hyvä juttu. Sen täysi toimivuus on vielä arvoitus, mutta niin vankkaan suosioon perustuvia hahmoja sieltä löytyy, että en epäile, etteikö ainakin tuleva Batman v Superman: Dawn of Justice olisi menestys, kun kaksi ikonista hahmoa isketään vastakkain. Man of Steel oli mielestäni ihan positiivinen yllätys ja jopa suht tummasävyinen Terisleffaksi. Mielipiteitähän se on jakanut vahvasti ja kenties juuri päähenkilön astetta synkeämpi tulkinta on joillekin puristeille liikaa. Minusta taas hyvä, että Superman ei ole ihan liian puhtoinen, vaan myös hieman arvaamaton muukalaisolio. Tärkeää modernisoida tuota hahmoa ja tuoda siihen pientä vaaran tunnetta. Selkeä sankarihahmo se on silti nykymuodossaankin. Batmanilla voidaan sitten käsitellä sitä harmaata aluetta paremmin. Muista DCCU:n tulevista elokuvista en osaa ihan sanoa juuta enkä jaata tässä kohtaa. Jo mainitun lisäksi lähinnä julkaisua on Suicide Squad, jossa kai Batman on myös mukana ja Jokeri, sekä sekalainen lauma DC:n laitapuolen kulkijoita jonkinlaisessa likainen tusina -henkisessä kokoonpanossa.

Tuota samaa tiimiä on sivuttu myös toisessa DC:n jatkumossa television puolella, eli The CW:n "Arrowversessä", joka nyt on epävirallinen (vähän hoopo) nimi, mutta Arrow'sta alkaneessa shared universessa, johon on nyt ilmestynyt The Flash ja tulossa ainakin kolmas sarja myös. Tätä olenkin sitten seurannut tarkasti ja tykännyt tähän asti näkemästäni. Arrow'n kolmannessa kaudessa oli paljon hyvää, mutta myös huonoa, mutta en ole niin tuomitseva kuin monet sarjaa seuraavat. Hyviä käänteitä kuitenkin. The Flash tosin ensimmäiden kauden ja sen sujuvan keskustarinan pohjalta vei kyllä 10-0 viimeisintä Arrow'n kautta. Toki nuo kaksi sarjaa risteävät kauden mittaan muutamassakin kohdin, mikä olikin loisteliasta. Samaa on luvassa jatkossakin, tietääkseni. Kolmas sarja on sitten vahvasti aikamatkailuun keskittyvä Legends of Tomorrow, jossa myös on sekalainen jengi erilaisia supersankareita ja roistoja puhaltamassa yhteen hiileen, oletettavan yskähtelevästi. Traileri lupaa hyvää. Kaiken kaikkiaan tämä "Arrewverse" on ollut viime vuodet yksi parhaita juttuja television puolelta minulle ja into ei ole ainakaan vähentynyt, kun tulee sisarsarjoja, tunnetusti olen heikkona laajoille kokonaisuuksille jotka muodostaa laajemman maailman ja universumin ja tiedostaa muiden tapahtumien vaikutukset.

Myös Supergirlistä on tekeillä tv-sarja, jossa on samoja taustatekijöitä kuin Arrow'ssa ja The Flashissa. Vielä hieman epäselvää, että aiotaanko se kytkeä noihin muihin sarjoihin. Tavallaan olisi hyvä juttu, toisaalta en sitten taas tiedä toimisiko. Supermanin puuttuminen tuosta yhtälöstä tuntuu hieman nurinkuriselta, vaikka trailerissa tosin jotenkin epäsuorasti Terikseen viitattiinkin. Ilmeisesti oikeuksia hahmon käyttöön ei kuitenkaan ole. Meinaan kuitenkin avoimin mielin katsella tuotakin sarjaa. Jos ei muuten, niin Supergirliä esittävä Melissa Benoist on todella viehkon näköinen neito ja sopii kyllä rooliin mainiosti.

Tässä nyt jotain tarinaa, eiköhän lisää tule jauhettua sopivin väliajoin. Kiitos ketjusta! Ja ei mielellään mitään väsyttävää DC vs. Marvel vääntöä, koska se on niin kulahtanut juttu ja ainakin itse olen siis kiinnostunut molemmista.
 

Baldrick

Jäsen
Vaikea oikeastaan keksiä, että miten tässä nyt lähteä ketjuun tuottamaan sisältöä, sillä paljon on mielipiteitä ja näkemyksiä erilaisiin aiheisiin, mutta ei nyt viitsisi ihan järjestelemättömästi ruveta vain raaputtamaan mitä sattuu. Kerrottakoon, että itse olen käyttänyt paljon aikaani erityisesti DC:n liikkuvaan kuvaan, oli se sitten live actionia tai animaatiota. Syy sille on erityisesti DC:n synkät hahmot ja tarinat, joiden takia DC:n maailmaan olen uppoutunutkin syvemmin.

Epäilen myös keksineeni syyn sille, miksi Batman ja Jokeri ovat koko supersankarimaailman kaksi ehdottomasti hienointa "hyvis" ja "pahis" hahmoa, yhdessä ja erikseen. Vaikka Batman onkin hyvis, on hänen hahmossaan kaikki oletetun pahiksen elementit eli synkkyys, väkivalta ja tavoitteeseen pääsy keinoja kaihtamatta, jopa ajoittain Batman venyyttää moraaliaan, siinä missä Superman taas lähes poikkeuksetta tekee ratkaisunsa ideologiselta pohjalta eli siten, mikä on idealismin tasolla oikein. Vaikka Batman palvelee hyvää tarkoitusta, ei pidä myöskään unohtaa, että koko hänen olemassaolonsa on eräänlaista kostoretkeä rikollisia vastaan ja kostamista harvemmin voidaan pitää hyveenä.

Jokeri taas sitten on erittäin vinksahtanut ja sekopäinen pahis, mutta hahmo on taas vastoin normaalipahiksen stereotyyppiä iloinen ja humoristinen, vaikkakin melko kieroutuneella tavalla. Myös se, että Jokerilla ei ole mitään perinteisesti loogista motiivia toimilleen, kuten raha, valta tai aate, vaan hän tekee rikoksia ja yrittää tappaa Batmanin periaattessa siksi, että vain voi. Myös Jokerin eräs mielenkiintoinen ristiriita tulee siinä, että hän yrittää tappaa Batmanin mitä mielikuvitksellisimmilla tavoilla, vaikka samaan aikaan hän ei halua Batmanin kuolevan, sillä silloin "yin eroaa hänen yangistaan".

Luulen siis, että suurimpana menestystä keräävänä tekijänä näiden kahden hahmon kohdalla pidän tätä hahmojen stereotypioiden rikkomista ja kapulakielisesti sanottuna karaktäärien sisäistä polarisaatiota. Toki kaikki yllä mainitsemani ei puhtaasti tämän käsitteen alle menekään, vaan taustalla löytyy myös muita yksityiskohtia, jotka tekevät hahmoista erityisiä, mutta mainitsemani syyn kuitenkin olevan se vetävä voima tässä koko paketissa.

Sitten aiheesta eteenpäin. DC:ltä on tulossa paljon odottamisen arvoista matskua lähivuosina ja tässä hieman ajatuksia niistä:

Batman vs. Superman: Dawn of Justice (Traileri ja IMDB)
Tätä teemaa voidaan pitää eräänlaisena DC:n vetonaulana, mitä tähdittää kaksi todennäköisesti suurinta ja tunnetuinta sarjakuvamaailman hahmoa. Traileri on lupauksia herättävä ja ilmeisesti elokuvaan sisältyy myös Justice League, joka saa ensikosketuksensa valkokankaille. Eniten DC:n sankarikategoriassa pidän Batmanista ja koko Justice Leaguesta kokoonpanona. Ben Affleck vielä pelottaa, mutta ainakin nuo teaserit nyt antavat hieman aihetta epäillä, että totaaliselta farssilta on mahdollisuus välttyä. Epäilemättä isolla osalla muista palstaveljistä ja elokuvan odottajista yleensä on olemassa samanlaisia pelonsekaisia tunteita "persleuka-Beniä" kohtaan?

Suicide Squad (IMDB)
Tämä tähtinäyttelijöiden täyteinen raina on monestakin syystä korkealla odotuslistallani. Yksi asia, joka herättää varmasti eniten kysymyksiä katsojakunnan keskuudessa on Jared Leto Jokerina. Kuinka homma toimii Jared Leton osalta ja minkälaisia muutoksia Jokerin hahmoon on tehty, sillä olen antanut itseni käsittää, ettei Jokeri tule olemaan elokuvassa ihan sellainen, jota on totuttu näkemään. Pidän myös kovasti näistä Suicide Squadeista, Secret Societyistä ja Injustice Leagueista eli pahisten tiimeistä, joten odotan tätä elokuvaa innolla. Suicide Squadin/Task Force X eroaa kuitenkin noista kahdesta jälkimmäisestä siinä, että heidän on kuitenkin tarkoitus tehdä hyvää, vaikka motiivi onkin pääasiassa oman hengen säilyttäminen ja tuomion lyhentäminen. Tästä syystä kuitenkin Suicide Squadin bandwagoniin on helppo hypätä.

Justice League: Gods and Monsters
Sarjasta on jo tullut kolme vajaan viiden minuutin mittaista tunnustelujaksoa ja ensi vuonna tästä pitäisi tulla 10 jaksoa lisää. Olen antanut itseni käsittää, että tulevat jaksot olisivat pidempiä kuin nämä ensimmäisen kauden kolme ovat. Sarjahan siis sisältää DC:n tunnetuimmat päähahmot eräänlaisessa vaihtoehtotodellisuudessa, jossa esimerkiksi Batman on ManBatina normaalisti tunnettu Kirk Langstrom, Superman on Zodin poika, joka tutumman Supermanin tavoin syöksyi podissaan maahan, mutta tällä kertaa podi laskeutui rajan eteläpuolelle eli Meksikoon ja tämä Superman on siis kasvanut meksikolaiseen perheeseen. Tämä meksikolaisuus ja ehkä Batmanin vampyyrius, sekä hahmon ulkomuoto eivät minussa hirveän positiivisia tunteita herätä, mutta sarja kokonaisuudessaan on erittäin mielenkiintoinen. Se vaikuttaisi olevan suunnattu eritoten aikuiseen makuun raakuuden, seksuaalisien viittauksien ja käsiteltävien aiheiden takia.

DC's Legends of Tomorrow (traileri)
DC-universumin tv-sarja niin sanottu yhteenvetäjä. Sarjasta mitä luultavimmin tulee sellainen, johon "DC-fani" voi jäädä helposti koukkuun, aivan kuten muutkin DC:n laadukkaat televisiosarjat Gotham, Flash ja Arrow. Tässä sarjassa kuitenkin ensimmäistä kertaa vedetään rallia useamman sankarin voimin ja pahiksena toimii eräs jollain selittämättömällä tavalla mielenkiintoinen pahis Vandal Savage.

Tottakai odottelen myös Gothamin, Arrow'n ja Flashin uusia seasoneita, jotka tärähtävät käyntiin taas syys-lokakuussa...

Omasta mielestä Nolanin Batman Begins on suunnilleen yhtä hyvä kuin se Joel Schumacherin ohjamaa Batman & Robin joka ois saanut jäädä tekemättä.

Tästä olen melkolailla erimieltä. Batman Begins on mielestäni jopa aliarvostettu elokuva, vaikka itsekin olin alunperin sitä mieltä, että olipa pettymys. Nyt kuitenkin kahden jatko-osan jälkeen on alkanut ymmärtää elokuvan hienoutta paremmin. Kyseinen elokuva on myös siinä mielessä tärkeä, että se toi suurelle yleisölle tarinaa Batmanin taustoista, mutta samalla myös loi pohjaa kahdelle tulevalle jatko-osalle. Mainittakoon, että trilogian keskimmäinen osa eli The Dark Knight on muuten mielestäni yksi koko elokuvahistorian hienoimpia saavutuksia. Tarkentaisitko, että mikä Batman Beginsissä sitten on vikana? Itselleni ei tule muuta mieleen kuin Bruce Waynen kiukutteleva olemus elokuvan alussa, mutta muutenhan tuo on mielestäni erinomainen osa tätä trilogiaa.

Batman-produktioista nostaisin esiin myös animaatiosarjan Batman: The Animated Series. Mielestäni siinä oltiin hyvin mallinnettu Gotham Cityn synkeä tyyli. Toimii vanhemmillekin katsojille, en näe kyseistä animaatiota varta vasten lastenohjelmana vaan enemmältikin yleisen tason Batman-sarjana.

Näitä tuli katsottua pienempänä kollina ja näihin tuli palattua tuossa muutama vuosi takaperin. Loistavia tarinoita on esitetty sellaisella tyylillä, että olettaisi sarjan olevan jopa enemmän aikuisille suunnattu, vaikka tottakai piirrossarja Batmanista kerää varmasti enemmän nuoremman väen huomiota. Sarjassa aukeaa hyvin paljon mm. eri pahisten taustatarinat ja muuta Batmanin maailmaa avartavaa tapahtumaa. Erityismainintana vielä sanottakoon, että Jokeri on sarjassa oikeasti myös hauska hahmo ja kuten sanoit, Mark Hamill tekee loistavan ääninäyttelytyön Jokerin roolissa, josta kävinkin muutama päivä takaperin mainitsemassa parhaat roolisuoritukset-ketjussa.
DC Cinematic Universekin on tosiaan käynnistymässä, mikä on hyvä juttu. Sen täysi toimivuus on vielä arvoitus, mutta niin vankkaan suosioon perustuvia hahmoja sieltä löytyy, että en epäile, etteikö ainakin tuleva Batman v Superman: Dawn of Justice olisi menestys, kun kaksi ikonista hahmoa isketään vastakkain. Man of Steel oli mielestäni ihan positiivinen yllätys ja jopa suht tummasävyinen Terisleffaksi...

Ja ei mielellään mitään väsyttävää DC vs. Marvel vääntöä, koska se on niin kulahtanut juttu ja ainakin itse olen siis kiinnostunut molemmista.

Nämä kaksi asiaa voin allekirjoittaa. Kuten olen todennut, niin itse pidän erityisesti näistä DC:n synkemmistä seteistä ja onhan iloisen pirtsakan olemuksen ja värityksen omaava Superman jäänyt vähän menneille vuosikymmenille, nykyään supersankarihahmoilta vaaditaan vähän monipuolisempaa olemusta. DC:n ja Marvelin välistä vääntöä en myöskään toivo käytävän, sillä toivon DC:stä riittävän puhuttavaa ilman, että tarvitsee hakea vastakkainasetteluita.

Huh huh, tulipa pitkä teksti.
 

Baldrick

Jäsen
Sitten tuli vielä sellainen mieleen, että Flashia katsoneet immeiset hoi. Kenen luulette olevan Flashin 2. kauden pahis? Todennäköisin vaihtoehto olisi Grodd, joka onkin jo sarjassa esiintynyt, mutta omia epäilyksiäni hieman kasvattaa se, että aina Arrowin seuraavan kauden pahikseen, johon on jo viitattu, on myös julkistettu hyvissä ajoin. Esimerkiksi Damien Darkh oli jo esillä 3. kaudella ja Darkhin oleminen 4. kauden pääpahis varmistettiin jo kolmoskauden päättyessä. Ra's al Ghuliinkin oli jo viittauksia muistaakseni 2. seasonilla ja Ra's vahvistettiin 3. kauden pahikseksi myös hyvissä ajoin. Nyt kuitenkin tästä rutiinista poiketen Flashin 2. kauden pääpahista ei ole vielä julkaistu, vaan on ilmeisesti ilmoitettu, että se selviää tulevan kauden ensimmäisissä jaksoissa. Voisiko siis olla, että Grodd olisi ns. jatkuva sivutarina läpi kausien esiintyen aina silloin tällöin, jotta Groddin tarinakin etenee ja Flashissa olisi Arrowin tapaan toinenkin tarina menossa samaan aikaan ja vasta myöhemmillä kausilla ottaa pääpahiksen roolin. Jos se ei olisi Grodd, niin mitä mieltä olette, että mikä pahis se sitten voisi olla tai kenet haluaisitte nähdä Flashin tulevan kauden pääpahiksena?

Zod, Luthor, Jokeri tai kukaan muukaan merkittävämpi elokuviin tarkoitettu hahmo se nyt tuskin tulee olemaan. Eli sellaiset voidaan luultavasti sulkea pois, jotka ovat esiintyneet ihan viimeisimpien elokuvien joukossa ja Arrow'ssa, sekä ne, jotka tulevat olemaan nyt lähitulevaisuudessa julkaistavissa tekeleissä. Jos nyt näin spekuloiden miettii, niin pahiksen pitää olla sitä kakkoskaartia, eikä niitä ykköskierroksen varauksia. Jotkut nyt voisivat pitää Ra's Al Ghulia merkittävänä pahiksena DC:n maailmassa, mutta nyt tarkoitin ihan sitä kourallista suurimpia ja tärkeimpiä pahiksia. Sopivina pahiksina Flashin 2. kaudelle voisi potentiaalisesti näkemykseni mukaan olla Scarecrow, Riddler, Mongul (tuleeko hyppäys ulkoavaruusulottuvuuteen liian nopeasti?), Mad Hatter (riittääkö kannattelemaan koko kaudeksi?), Two-Face (Dark Knight-esiintyminen ehkä esteenä), Felix Faust, Clayface tai Blackmask. Osa on vähän kaukaa haetumpia ja osa taas saattaa karsiutua jo sen takia, että pahis on vähän liian synkkä Arrowiin verrattuna kevyempään Flash-sarjaan, vaikka kyllähän synkempiä hetkiä ensimmäinenkin season piti sisällään. Ehkä sopivimpia kakkoskauden pahiksia voisivat minun makuuni Groddin lisäksi olla Scarecrow, Riddler tai Blackmask. Näistä ehkä viimeisin olisi sellainen, jonka voisi jopa odottaa olevan jossain vaiheessa Flashin tai mahdollisesti Arrow'n pahiskaartissa.

Heitetään vielä lopuksi toinen traileri, johon juuri törmäsin tuosta Batman vs Superman: Dawn of Justice-elokuvasta. Tästä saa vähän aiempaa materiaalia kokonaisvaltaisemman kuvan siitä, minkälainen elokuva on tulossa: Batman v Superman: Dawn of Justice - Comic-Con Trailer [HD] - YouTube
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tarkentaisitko, että mikä Batman Beginsissä sitten on vikana? Itselleni ei tule muuta mieleen kuin Bruce Waynen kiukutteleva olemus elokuvan alussa, mutta muutenhan tuo on mielestäni erinomainen osa tätä trilogiaa.
Olin pettynyt leffan juoneen. Se tuppaa yleensäkin olemaan se syy jos en jostain leffasta pidä. Se syntytarina nyt ei vastannut niitä versioita mitä olen sarjiksista lukenut, ja kai sitä odotti sellaista leffaa joka muistuttaisi Frank Millerin piirtämää Year Onea. Sitten se leffan loppu ja "ylättävät" juonenkäänteet muistaakseni vaan vaikutti jotenkin tyhmiltä.

Ben Affleck vielä pelottaa, mutta ainakin nuo teaserit nyt antavat hieman aihetta epäillä, että totaaliselta farssilta on mahdollisuus välttyä. Epäilemättä isolla osalla muista palstaveljistä ja elokuvan odottajista yleensä on olemassa samanlaisia pelonsekaisia tunteita "persleuka-Beniä" kohtaan?.
Vetelin suunilleen ranteita auki kun luin että Ben Affleck on uusi Batman. Mutta kun noita kuvia ja trailerita on katellut, niin ihan hyvältä toi Affleck on Batman puvussa näyttänyt. Omasta mielestä Henry Cavill ja Gal Gadot taas on niin napakymppi valintoja omiin rooleihinsa että luottoa löytyy Zack Snyderin ja castingin valintoihin. Ihan samanlaista kritiikkiä sai aikoinan Tim Burton kun Michael Keaton valittiin Batmaniksi, mutta lopulta ihan hyvin se Keaton sitten siinä roolissa pärjäs. Joten edellä mainituista syistä omat fiilarit tosta "persleuka-Benistä" on aika neutraalit ja mielenkiinnolla odotan miten roolissaan pärjää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sitten tuli vielä sellainen mieleen, että Flashia katsoneet immeiset hoi. Kenen luulette olevan Flashin 2. kauden pahis? Todennäköisin vaihtoehto olisi Grodd, joka onkin jo sarjassa esiintynyt, mutta omia epäilyksiäni hieman kasvattaa se, että aina Arrowin seuraavan kauden pahikseen, johon on jo viitattu, on myös julkistettu hyvissä ajoin.
Ehkä voitaisiin The Flashista puhuttaessa ainakin tässä kohtaa vielä yrittää pitää spoileritagien takana osan jutuista, sarjaa kun ei olla vielä Suomessa esitetty (toiv. esitetään pian, sen verran tiiviisti on Arrow'n kanssa liitoksissa.) Arrow nyt taitaa olla melkein koko kolmoskauden osalta esitetty täällä, että siitä voinee puhua vapaammin.

Mutta joo:

Grodd aivan taatusti saa isompaa roolia ja en pitäisi mahdottomana, että olisi juuri pääpahiksena. Käsittääkseni sarjakuvissa on Reverse-Flashin ohella The Flashin suurimpia arkkivihollisia. En tosin pidä mahdottomana sitäkään, että Reverse-Flash palaisi myös kuvioihin vielä mukaan, vaikka nyt katosikin olemasta. Tuossakin roolissa on kaiketi sarjakuvissa ollut useampikin eri henkilö? Joten manttelinperijä on ihan realistista. Vaihtoehtoiset todellisuudet mm. aikamatkailun takia on myös mahdollisia, niin voi hyvin olla, että itse Eobard tekee paluun jossain muodossa, mutta se olisi ehkä hieman tylsä vaihtoehto. Kirjoitettiin sen verran metkasti ulos yhtälöstä. Kaiken kaikkiaan The Flashin päätöskauden vikat jaksot oli todella mainiota settiä ja hienosti pedattiin mm. Legends of Tomorrowin lähtöasetelmia.

Viimeisin uutinen tämän sarjan kohdalla taitaa olla se, että toisella kaudella nähdään alkuperäinen Flash, eli Jay Garrick. Tuossa kauden lopussa oli jo viitteitäkin tuohon hahmoon, mm. kypärän muodossa. Thawne ilmeisesti tunsi tyypin jostain yhteydestä.
 
Ensin voisin sanoa omat mietteeni Batman-elokuvista, sekä sarjoista. Tehdyissä Batman-elokuvissa on sellainen erikoisuus, että jokaiselle katsojalle löytyy jotakin. Parasta onkin, että huumoria haluaville on 60-luvun Batman, Burtonin "taiteellista Batmania" tarjoaa Batman vuodelta 1989 ja tämän jatko-osa Batman Returns, lapsille ja lelumarkkinointia tähdänneet Schumacherin Batmanit sekä hieman synkempi ja realistisempi Batman elokuvien sarja, jonka Nolan puolestaan teki. Kaikissa on hyvät puolensa ja selkeästi huonoin elokuva minun mielestäni on Batman ja Robin, mutta toisaalta kouluikäiselle pojalle se oli hyvää viihdettä aikanaan. Vaikeampi on sitten kertoa sitä parasta Batmanista tehtyä elokuvaa, joten tyydyn kertomaan kolme: Burtonin Batmanit sekä The Dark Knight.

Burtonin ensimmäinen toki saa nostalgiapisteetkin, mutta kyllähän se tunnelma ja eräänlainen synkkyys on jotakin upeaa. Visuaalisesti vielä komeampaa katsottavaa on Batman Returns, joka tuo samalla hieman surumielisenkin tarinan kerrottavaksi vastustajan näkökulmasta. Itse pidin Batman Beginsistä, mutta hyppy Burtonin tyylimaisemista ja Schumacherin lelubatmaneista oli hieman haastava, koska Begins aloitti Batmanin tarinan alusta ja niin ollen tuntui hieman pitkäveteiseltä Burtonin jälkeen. Elokuvan loppuhan nyt tunnetusti nostatti odotuksia kauheasti ja odotus seuraavaa osaa alkoi heti. Siinä matkan varrella sitten tapahtui kaikenlaista. Ensin nautittiin teaser-video, jossa esiteltiin uuden Jokerin ääntä ja se sai kirjaimellisesti ihon kananlihalle. Tämän jälkeen vielä myöhemmin, alkuvuodesta 2008 tuli uutinen Ledgerin poismenosta. Onneksi elokuva saatiin tehtyä, harmi että hyvä näyttelijä kuoli. Dark Knightissa oli sitä jotain. Siinä oli palanen Heat-elokuvaa ja palanen jostakin muualta, se oli lähes täydellinen ja täydellinen supersankarielokuvaksi. Tykkäsin myös kolmannesta ja sarjan päättävästä elokuvasta.

Animaatiosarja on myös erittäin tuttu ja sitä tuli lapsena paljonkin katsottua. Myös animaatiosarjan pohjalta tehtyihin elokuviin tuli tutustuttua. Muistan vain kaksi: Mask of the phantasm (jokeri ja musta kostaja taisi olla pahiksena) ja Sub-Zero (Mr. Freeze).

Batman v Superman:
En kovinkaan "hehkuttunut" tästä tulevasta elokuvasta kun ensimmäisen kerran siitä kuulin. Teräsmies ei kuulu suosikkihahmoihin, joka johtuu lähinnä liiallisesta yliluonnollisuudesta ja ei_niin_mielenkiintoisesta pahisgalleriasta. Onhan Batmankin melko kaukana realismista, mutta kuitenkin paljon lähempänä kuin monet muut supersankari-tarinat. Man of Steelin kyllä katsoin ja itseasiassa pidinkin siitä jonkun verran, mutta Batmanin ja Teräsmiehen yhteenlaittaminen valkokankaalla ei kuitenkaan nostattanut kylmiä väreitä, vaikka he ovat sarjakuvien lehdillä jo seikkailleet useampaan otteeseen yhdessä. Mitä taas tulee Ben Affleckiin, niin minusta hän on ensimmäinen ns. "oikea" valinta Batmaniksi ikinä. Näyttelijänä todistanut kykynsä (mahtuu huonojakin rooleja, mutta kenellä ei?) ja ulkoiselta olemukseltaan Bruce Waynen/Batmanin näköinen.

En ihan jaksa syttyä tälle Batmanin uudelle tulemiselle niin paljon ja etenkin pieni "ylibookkaus" voi olla luvassa kun mukana on kaiken maailman Wonder Womaneita ja Aquamaneja.

Suicide Squad:
En ole sarjakuvia paljonkaan lukenut ja tästä ryhmästä tiedän erittäin vähän. Minut vetää elokuviin Jared Leton jokerisuoritus, joka trailerin perusteella vaikuttaa olevan taas astetta erilaisempi jokeri. Nicholsonin huuliveikosta tuli Ledgerin psykopaatti-terroristi ja nyt näyttäisi siltä tai ainakin toivon, että siitä siirrytään psykopaatti - kiduttaja - T-Bag - yhdistelmään. Sen me tulemme sitten aikanaan näkemään.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Rienaavasta ketjunnimestä huolimatta, voihan tänne kirjoitella. Ennemmin kuin Marvel-ketjuun. En vain ole ikinä pitänyt jostain tyhmästä Hulkista tai Ihmenelosista yms. roskasta.

Batman on (isoista) supersankareista se mielenkiintoisin. Supermanin mytologia ja tietty allegorisuus on toki myös merkillepantavaa vaikka draamaltaan ensinmainitulle häviääkin.

Minua ilahdutti nähdä ekoja otoksia Batman vs Superman -elokuvan tiimoilta ja videonpätkääkin. Nyt ollaan tekemisissä vakavasti otettavan elokuvaviihteen kanssa, eikä minkään toimintasirkuksen vailla tolkkua kuten nämä avengersit, transformersit ym. Snyder on aiemminkin tehnyt kelpo jälkeä aikaiseksi, Watchmen genressään merkkiteoksia.

Pääosanesittäjätkin ovat juuri sopivat. Affleck sai erostaan hieman vielä lisäsärmää ja Supermanin esittäjä (minkä niminen olikaan) sopii siihen rooliin ikonisena, puhtoisena.

Erityisesti miellytti nähdyn perusteella Nolanilta ikäänkuin "peritty" synkempi tunnelma.

Aiemmista Batman-leffoista, niistä jotka olen nähnyt, rankkaan jotakuinkin seuraavasti:

Burtonin eka. Moderni klassikko.
Nolanin eka. Hyvä aloituselokuva "Millerin näkemyksille", Neesonin Ra's al Ghul.
The Dark Knight. Ok toimintadraama, muuten aika sekavakin, Joker hyvässä ja pahassa.
Nolanin kolmas. Batmanin äänenmurros ohi, erittäin hieno ja dramaattinen lopetus.

Kaikki muut ovatkin sitten pitkälti roskaa aina Burtonin tokasta alkaen. Hassu pingviinimies, just. Batman ja Robin ja Batman Forever menivät nekin aivan liian sarjakuvamaisiksi.
 
Viimeksi muokattu:

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Suicide Squadin Comic con -traileri (youtube): Suicide Squad - Comic-Con First Look [HD] - YouTube

Synkkää :)

Onhan tuota odottanutkin, että pääsisi näkemään sarjakuvamaailman sekopäisimmän pahisparivaljakon, Jokerin ja Harley Quinnin, edesottamuksia valkokankaalla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Isot on saappaat Jared Letolla mihin astua, koska toki jo aikanaan Jack Nicholson teki tuossa roolissa erittäin mieliinpainuvan suorituksen, mutta varsinkin Heath Ledgerin mielipuolinen tulkinta Jokerista on todella monella tuoreena muistissa ja omalla tavallaan asettanut sellaiset raamit modernille Jokerille. Väistämättä tuota Leton näkemystä tullaan varmasti juuri peilaamaan Ledgeriin. Tosin sanoisin, että hommaan valittiin nykynäyttelijöistä kyllä ehkä parhain vaihtoehto, sillä Jared Leto on metodinäyttelijä ja osoittanut viime vuosinakin osaavansa muuntautua todella taitavasti ja heittäytyä suoritukseensa. Sikäli uskon, että homma on hyvissä käsissä ja kuvien ja lyhuiden videopätkien perusteella on lähdetty tekemään aivan erityyppinen, mutta kuitenkin peruspiirteiltään tunnistettava Jokeri.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Itse odotan tällä hetkellä enempi Suicide Squadia kuin Batman vs. Supermania. Batman pahiksineen on toiminut minulla ihan muksusta asti, Teräsmies ei niinkään, vaikka Smallvillen aikoinaan katoinkin kokonaan.

Toki Batmaninkin osalta välillä ollaan käyty metsässä, mutta viime aikoina sekä elokuva, että pelirintamalla jälki on ollut hyvää. Rocksteady loi oikeasti hyviä ja mielenkiintoisia Batman -pelejä ja Nolanin trilogia palautti Batman -elokuvat kartalle kahden epäonnistuneen räpellyksen jälkeen.

Teräsmiehen pahin ongelma on särmän puute ja yltiöpuhtoisuus. Konnagalleriasta tulee mieleen äkkiseltään vain muut Kryptonilaiset ja Lex Luthor. Molempia on tv:ssä sekä valkokankaalla nähty jo kyllästymiseen saakka ja Teräsmiehen tietty "ylivoimaisuus" vie maun monella tapaa hahmosta.
Ja tuo vuoden 2006 Teräsmies -leffa oli kyllä surkea.

Batmanin konnagalleria on itselleni paljon tutumpi ja sieltä myös löytyy paljon vaihtoehtoja. Jo pelkästään Margot Robbie Harley Quinninä on hyvä syy mennä katsomaan Suicide Squad. Batmanin pahimpana ongelmana on ollut tuo jatkuva pääosaesittäjän vaihtuminen. En ole täysin vakuuttunut vieläkään Ben Affleckista.
 

Baldrick

Jäsen
Leto ei varmasti petä näyttelijänä itsessään, mutta ainakin tällä hetkellä vielä vähän karsastan tuota grillzeillä ja tatuoinneilla varustettua Jokeria. Toki voi olla, että vaatii vain hieman totuttelua ja tuosta muutoksesta voi oppia myös pitämään, mutta toistaiseksi hieman nyrpistelen nenääni. Olen kuitenkin avoimin mielin ja arvioidahan voi vasta sitten, kun on teatterista elokuvan nähneenä poistunut. Toisaalta myös ymmärrettävää, että on tehty dramaattisempaakin pesäeroa Ledgeriin, jotta suoranainen "saappaisiin astuminen" vältetään. Mikäänhän ei olisi huonompi ratkaisu kuin tehdä Ledgerin kaltainen Jokeri, mutta huonommin. Siksi on ihan hyvä, että Jokeri on hahmona selvästi erotettu aikaisemmista, jotta heitä ei suoraan voi vertailla keskenään. Tatuointien ja purukaluston metalloinnin lisäksi yksi asia, mikä vielä tökkii, on Jared Leton kasvojen muoto. En nyt ihan heti alkuunsa osaa sulattaa Jokerille pääkallomaisia kasvonpiirteitä, kun oikeastaan missään versiossa Jokerista ei sellaista ole ollut aikaisemmin.

Ennen Leton julkaisua mietiskelin, että hieman palaaminen takaisin klassisempaan ja tyyliltään gangsterimaisempaan Jokeriin olisi voinut olla poikaa. Tähän muottiin sopisi mielestäni ehdottomasti parhaiten T-Bagin näyttelijä eli Robert Knepper. Toisaalta näin jälkeenpäin ajateltuna tuo Batman: The Animated Series-sarjasta tuttu gangsterimaisempi tyyli ei ehkä sovi tähän Suicide Squad yhteyteen, vaan tähän elokuvaan tarvitaan nimenomaan mahdollisimman sekopäinen versio. Toki vieläkin toivon, että Leton Jokeri on hieman iloisempi ja "prankkeja" tekevämpi kuin tähän mennessä julkisuuteen annetusta materiaalista välittyvä kuva antaa ymmärtää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kieltämättä nuo tatskat ja tuunattu purukalusto itseänikin vähän häiritsee, mutta ehkä ne ei vaivaa jos ja kun Leton tulkinta muuten on niin hahmolle sopiva. Ymmärrän toki hahmojen modernisoinnin ja muuntamisen ajan henkeen sopivaksi ja muutenkin, ettei toisteta samaa. Kuten jo vähän aiemmin puhuin, niin DCCU:n Superman ei myöskään ole ehkä ihan niin valoisa ja puhtoisen tuntuinen mitä perinteisesti ollaan totuttu. Asun materiaali ja sävytkin on hieman tummempia ja syvempiä kuin yleensä.

Olen elätellyt pientä toivetta, että Jokeri tekisi pienen cameon Batman v Supermanin lopussa, esim. mid credit scenessä tai vastaavassa.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Ledgerin Jokeri oli luonteeltaan aika vakava psykopaatti, eikä juurikaan sellainen "hilpeä" ja mielikuvituksellinen sadisti kuin sarjakuvissa ja animaatioissa. Enkä nyt tarkoita että Ledgerin Jokeri olisi ollut huono, vaan päinvastoin aivan huikea ja Nolanin näkemykseen soveltuva, mutta toivoisin että Leton Jokeri on toisenlainen ja alkuperälleen uskollisempi.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Samaa mieltä kuin RäpyläRepe tuossa kirjoitteli. Tuntuu oudolta tuo uusi Jokeri. Erityisesti hahmon laihuus, tulee mieleen onko tässä taas teinileffa kyseessä. Mutta toki trailerissahan
vilahti itse Battiskin! Toki pysyttelee sivuosassa, selvähän se.

Jared Leto on kyllä selkeästi laatunäyttelijä joten pitänee tuo jollain lailla vielä ihmetellä. Häneltä löytyy monta erinomaista roolia omaan makuun. Se mitä myös tuossa siis karsastan on Jokerin laittaminen toimimaan porukassa. Hänhän on kuitenkin luonteeltaan ollut aina sellainen oman elämänsä taiteilija, vaikka gangsteripomo siinä sivussa onkin. Onko tuossa kyseessä siis nuori Jokeri? Noita eri universumeita on toki tehty kuin sieniä sateella joten sikäli kaikki on (liiankin?) mahdollista.

Kuitenkin, selvästi synkemmillä linjoilla ollaan taas kuin Marveleissa. Tämä vastakkainasetteluhan on mitä luonnollisin, itse sarjiksetkin perustuvat siihen hyvin pitkälti. Esim. Avengersissa oli mitä suurimpia uhkia, ensin alienit ulkoavaruudesta ja sitten ylivoimainen koneäly, mutta ainakin ensimmäinen leffa oli melkoista hilipatiheijaa, ja toinen kuulemma vielä heikompi. Sitä sitten perustellaan sillä että ovat viihdyttämään tarkoitettuja sarjisleffoja eikä pidä ottaa täysin tosissaan. Ei vaan riitä. Iron Man 3 pahimpana esimerkkinä.

Ikävä kyllä täällä ei näköjään voi keskustella itse sarjiksista. Tv-sarjojen laatuun taas en oikein luota. Esim. jostain Gothamista vaan uupuu imo se pointti ilman Batmania (vaikka nuori Wayne sivuosassa luuraisikin), koska sitä vaan odottaa milloin Batman kehittyy ja antaa turpaan jne.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Klose16 se jaksaa aina "yllättää" ja vetää tuota DC vs. Marvel vastakkainasettelua joka viestiin, vaikka nimenomaan toivottiin, että lapsellisia vastakkainasetteluja ei tässä ketjussa olisi. Juu, uskotaan jo, että Marvel on mielestäsi lapsellinen ja tyhmä juttu! Rasittavaa luettavaa kerrassaan...

Mielestäni missään ei kyllä ole sanottu, että Jokeri olisi jotenkin osa tuota Suicide Squadia. Itse olen saanut sellaisen käsityksen, että Jokeri sooloilee omiaan ja on mahdollisesti vastustaja. Toki Harley Quinn on nyt hänen kanssaan kimpassa tavalla tai toisella, mutta veikkaan itse, että Jokeri ei tuohon porukkaan liity. Ei ole mukana siinä tiimistä julkaistussa valokuvassakaan.

Edit. Tässä siis se kuva tuosta tiimistä
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Teräsmiehen yltiöhyveellinen tyyli alkoi maistua puulta jo muutaman filmin jälkeen. Hän on kuin lentävä Kapteeni Amerikka. Toki Teris oli kovassa vireessä Dean Cainin ja Teri Hatcherin tähdittämässä tv-sarjassa Teräsmieheni, vaikka ensisijaisesti muistan sarjan Terin tisseistä.

Batman tulee aina olemaan suosikkini, kun puhutaan supersankareista. Traaginen hahmo, joka rikkauksistaan huolimatta pystyy asettumaan tavallisen kansalaisen saappaisiin ja vaikka hänellä ei ole mitään erikoisvoimia, hän pystyy silti päihittämään ylivertaiset vastustajansa älykkyydellään ja viekkaudellaan. Hieno (fiktiivinen) mies.

Kissanainen on eittämättä yksi mielenkiintoisimmista hahmoista DC:n universumissa. Toivottavasti jossain vaiheessa hänenkin tarinansa kuvataan uudelleen ja huomattavasti paremmalla lopputuloksella kuin Halle Berryn esitys (joka ainakin minusta ei todellakaan ole niin huono kuin melkein kaikki väittävät sen olevan).
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Michelle Pfeiffer on itselleni The Catwoman, ehdottomasti. Oli aivan täydellinen siihen rooliin aikanaan. Anne Hathawayn esittämä Selina Kyle (ei tainnut elokuvassa esiintyä nimellä Catwoman lainkaan?) oli jotenkin todella vaisu ja muutenkin Dark Knight Risesissa aika irrallinen hahmo. Ei oikein ollut pointtia ja tuntui, että siihen piti vaan tuoda hahmo esittelemään persettään kireissä pöksyissä. No, muutenkin trilogian ehdottomasti heikoin teos ja aika köpelö elokuva muutenkin omaan makuun. Sanoisin, että jopa pettymys oli. Jotenkin hutaisemalla ja kiireellä tehdyn oloinen.

TV-sarja Gothamissa sen sijaan on hyvin castattu varhaisteini-ikäinen Selina Kyle. Näyttelijä (Camren Bicondova) on kuin teini-ikäinen painos Michelle Pfeifferista, joten miellyttää sikälikin. Muutenkin hahmon habitus ja luonne on loistavasti saatu siirrettyä näyteltyyn muotoon. Kyllä siitä hahmosta siis saa kyllä paljon irti, jos on vaan sopiva näyttelijä ja hahmolla muutakin pointtia kuin toimia koristeena.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Michelle oli kerrassaan jumalainen nahka-asussa. Muut eivät yllä edes lähelle Michellen asettamaa tasoa.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Mielestäni missään ei kyllä ole sanottu, että Jokeri olisi jotenkin osa tuota Suicide Squadia. Itse olen saanut sellaisen käsityksen, että Jokeri sooloilee omiaan ja on mahdollisesti vastustaja.
Näinhän se on, Jokeri ei tietääkseni ole koskaan kuulunut Suicide Squadiin, vaikka siihen liittyvissä tarinoissa usein esiintyykin. Netflixistä muuten löytyy Suicide Squadiin liittyvä animaatio, Batman: Assault on Arkham, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Klose16 se jaksaa aina "yllättää" ja vetää tuota DC vs. Marvel vastakkainasettelua joka viestiin, vaikka nimenomaan toivottiin, että lapsellisia vastakkainasetteluja ei tässä ketjussa olisi. Juu, uskotaan jo, että Marvel on mielestäsi lapsellinen ja tyhmä juttu! Rasittavaa luettavaa kerrassaan...

Sinähän se toivoit jonkun muun ohella, ei ketjun aloittaja eikä seuraavakaan. On luonnotonta jos ei sarjistuotantojen toiseen "tuotantolinjaan" saa ollenkaan viitata, tai se viittaaminen on rajattu jotenkin ahdasmielisesti. Täällä on ignore-nappi. Eli missä se lapsellisuus on - mielestäni henkilökohtaisuuksissa.

Perustelin sitäpaitsi tuota, kriittinen vertailu kuvastaa myös odotuksia, joita on näitä DC:n tuotantoja kohtaan, verrattuna useimpiin Marvelin vastaaviin jotka ovat olleet liiaksi pettymyksiä. Marvelia sinänsä en ole edes väittänyt lapselliseksi, on siellä hyviä ja toimiviakin juttuja, esim. osasta X-Men -saagaa olen pitänyt onnistuneina. Mutta saako näitäkään nyt mainita...

Mielestäni missään ei kyllä ole sanottu, että Jokeri olisi jotenkin osa tuota Suicide Squadia. Itse olen saanut sellaisen käsityksen, että Jokeri sooloilee omiaan ja on mahdollisesti vastustaja. Toki Harley Quinn on nyt hänen kanssaan kimpassa tavalla tai toisella, mutta veikkaan itse, että Jokeri ei tuohon porukkaan liity. Ei ole mukana siinä tiimistä julkaistussa valokuvassakaan.

Edit. Tässä siis se kuva tuosta tiimistä

Ahaa, hahmojen samankaltaisista stailaustyyleistä taisin sen kuvan saada yhdessä väärän wikipedia-mielikuvan kera. No parempi jos noin.
 

Baldrick

Jäsen
Ikävä kyllä täällä ei näköjään voi keskustella itse sarjiksista. Tv-sarjojen laatuun taas en oikein luota. Esim. jostain Gothamista vaan uupuu imo se pointti ilman Batmania (vaikka nuori Wayne sivuosassa luuraisikin), koska sitä vaan odottaa milloin Batman kehittyy ja antaa turpaan jne.

Pitikin kommentoimani, että kaippa täällä on ok keskustella sarjakuvistakin, kun ei viitsisi erikseen sarjakuville tehdä ketjua, koska ei tämä nyt mitään vitutusketjun kirjoitusaktiivisuutta ole saavuttanut tai tule saavuttamaan. Tarvitseeko sitä varten otsikointia muuttaa? Ehkä, ehkä ei. Haluaisinkin tehdä yhteisön suostumuksella jatkolinjauksen, että sarjakuvista voimme tässä ketjussa keskustella?

Alkuun kieltämättä Gothamin idea vähän ihmetytti, mutta siinä viidennen jakson kohdalla (lonkalta) alkoi kyllä sarja kannattelemaan itseään varsin hyvin ilman Batmanin odottelemistakin. Suosittelen siis katsomaan, koska kyseessä on kuitenkin DC:lle uskollista tavaraa ja Batmanin "konnagalleria" edustettuna. Jälkeenpäin ajateltuna ihan oikein, että Gordonikin on saanut oman ohjelmansa.

Näyttelijä (Camren Bicondova) on kuin teini-ikäinen painos Michelle Pfeifferista, joten miellyttää sikälikin.

Itselleni taas tökkii näyttelijän kasvonpiirteissä sellainen pieni Paavo Väyrysmäisyys. Hahmosta ehkä hieman liian kiukkutteleva akka tehty, mutta kuitenkin erittäin hyvin kirjoitettu ja tavoitettu kissanainen sellaisena kuin sen kuuluukin olla.

Edit. Jaa, tulipahan myös itselleni yllätyksenä, ettei Tom Hardy olekaan Suicide Squadissa, vaan hänet on korvattu Joel Kinnamanilla (Nordström tyttönimeltään), joka tunnetaan mm. Snabba Cash-, sekä Robocop-elokuvista.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitikin kommentoimani, että kaippa täällä on ok keskustella sarjakuvistakin, kun ei viitsisi erikseen sarjakuville tehdä ketjua, koska ei tämä nyt mitään vitutusketjun kirjoitusaktiivisuutta ole saavuttanut tai tule saavuttamaan. Tarvitseeko sitä varten otsikointia muuttaa? Ehkä, ehkä ei. Haluaisinkin tehdä yhteisön suostumuksella jatkolinjauksen, että sarjakuvista voimme tässä ketjussa keskustella?
Omasta mielestäni keskustelu menee liian laajalle ja sekavaksi, jos sarjakuvatkin otetaan mukaan. Ketjun aloittajan ehdoilla mennään kuitenkin!

Lisäksi itse en ole niitä sarjakuvia erityisemmin lukenut, joten en osaa erityisemmin niistä sanoa ja mieluiten keskustelisin juuri elokuvista ja tv-sarjoista tässä tapauksessa. Oma lehmä ojassa sikäli, myönnetään. Edelleen kuitenkin ihan miten ketjun aloittaja asian näkee. Tyydyn siihen. Itse siellä Marvel-ketjussa aloittajan ominaisuudessa toivoin, että selkiyden takia pääpaino olisi juuri leffoilla ja sarjoilla. Toki viittauksia sarjakuviin nyt tulee väistämättäkin ja se on tietysti sinänsä ihan oikein vertailla jos on selkeä vertailukohta.

Edelleen kyllä en jaksaisi Marvel-dissausta lukea tässä ketjussa, koska se väistämättä johtaa aika turhanpäiväiseen nokitteluun näiden kahden kesken, etenkin jos se yleistyy ja sitä kautta syö kunnon keskustelua. Ennemmin vertailisin itse esim. eri Batman-leffasarjoja keskenään tai vaikkapa DCCU:ta ja "Arrowversea", sitten kun tuo edellämainittu hieman tuosta muovautuu isommaksi jutuksi. Yhden leffan perusteella vielä vaikea sanoa, kumpi juttu toimiikaan paremmin. Ei Marvelista tosiaan tarvitse pitää, mutta dissaa sitten ennemmin omassa ketjussaan, kun se liittyy aiheeseen ymmärrettävästi enemmän ja vastakommenteille on jotain perustetta (täällä ei ole syytä siihen ryhtyä). Näin itse asian näen. En nyt ala kenenkään viestejä itsemoderoimaan, mutta pitäisin asiallisesta keskustelusta eikä "meidän isä on vahvempi" tyyppisistä jutuista. No, se siitä.
 

Baldrick

Jäsen
Ehkä jonkinmoinen Marvel-vertailu on tarvittaessa ihan jees, kuten esimerkiksi siinä tapauksessa, jos halutaan verrata DC:n elokuvatuotannon etenemismallia Marvelin vastaavaan, mutta muuten olen samaa mieltä, että liiallinen vääntäminen siitä, että kumpi on parempi, on mielestäni turhaa. En kyllä itse Marvelista muutamia leffoja lukuunottamatta välitä, enkä pistä pahakseni pienestä piikittelystä, mutta sotkeehan se keskustelua jos se menee liiallisuuksiin.

Ajattelin muuten jakaa myös kaksi hyvää linkkiä aiheen tiimoilta:

List of Cartoons | Animeflavor.com
Täältä löytyy lähes kaikki DC:n animaatiosarjat ja -elokuvat. Harvoin on linkki vinossa ja sekin yleensä jollain aikataululla korjataan. Tuolta löytyy mm. Justice League -animaatiosarja, Batman -animaatioelokuvat, sekä monta hyvää DC:n juitsua. Toki Ted Raikkaallekin sitten niitä Marvelin sarjoja löytyy samasta paikasta ;) Sivu tottelee aakkosjärjestystä, joten esimerkiksi Son of Batman-animaatioelokuva ei ole muiden Batman-animaatioelokuvien joukossa.

View Comic | Online
Täältä löytyy läjäpäin sarjakuvia, myös niin DC:n kuin Marvelin. Vielä en ole vain keksinyt hyvää paikkaa, jossa olisi jotenkin listattuna esimerkiksi Batman-sarjakuvia ja niistä jotain pieniä speksejä, kuten ketkä pahikset esiintyvät jne. Toki kokonaisvaltaista listausta tuskin löytyy, sillä julkaisuja on niin monta, mutta jos jollakulla on ideoita tiedonhakuun, niin antaa palaa. Tähän mennessä olen vain etsinyt tyyliin "top 50 best batman graphic novels" ja sieltä poiminut kiinnostavia. Tämä pieni osuus sarjakuvista varmasti menee läpi kaikkien sormien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös