rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Hokin toivoisi kehittävän tuota toimintaa ja ottavan askeleita ammattimaisempaan suuntaan, nyt vielä harrastellaan, mutta tästä aiheesta ja Hokin tavoitteista olisi varmaan syytä avata ihan oma aiheensa.
No mikäs siinä. Avataan uusi ketju. Onkin niin tyhjännäköinen tuo lista. Tämä onkin varsin mielenkiintoinen aihe, sillä itse työskentelin osittain aiheen parissa opinnäytetyöni vuoksi. Tutkimuksissamme tuli ilmi se, että ihmiset nimenomaan toivoivat että Hokki pääsisi eroon "pikkuseuran" maineestaan ja muuttaisi toimintaa ammattimaisempaan suuntaan. Ilmi kävivät myös selviöt, kuten halliolosuhteiden heikkous, markkinoinnilliset ja mainonnalliset ongelmat jne.

Viime kesänä tuloksia Hokin johtokunnan kanssa käytiin läpi ja joitakin muutoksia on tapahtunut jo. Lehti-ilmoittelu ja muut mainokset muuttivat ulkonäköään, ainakin omasta mielestäni paljon parempaan suuntaan. Uudet nettisivut olivat erittäin suositut ja jälleen kerran, ainakin minun mielestäni paljon paljon paremmat kuin aikaisemmat! Näiltä osin ollaan päästy hiukan parempaan suuntaan "harrasteluhommista".

Myös hallilla tehtiin muutoksia. Asiakkaalle muutoksia ei hirmuisesti tullut (uusia penkkejä jne. tuli, mutta siinä kaikki), mutta pukuhuonetilojen muutos on myös pikkuosa tätä ammattimaisempaan muuttumista. Halli ongelma on melko mielenkiintoinen. Miten kulut jaetaan remontista? Kaupunki omistaa hallin, joten siinä mielessä kaupunki olisi myös suurin vastuullinen. Hokki tosin on remontin suurin hyötyjä, joten siinä mielessä Hokin pitäisi ottaa iso vastuu taloudellisesti. Tästä ristiriidasta johtunee se, ettei sen isompia muutoksia ole lähdetty tekemään, eikä ihan hetkeen varmasti tehdäkään.

Valmennus meillä on mielestäni hyvä, samoin ainakin aikaisempien vuosien joukkueet on ollut hyviä. Kaksi peräkkäistä finaalipaikkaa kertoo jo siitä. Totta on, että Hokki tarvii kokoaikaisen "toimitusjohtajan"/urheilutoimenjohtajan/managerin. O-P hoitaa hommaansa pääasiassa erittäin hyvin, mutta on suurimman osan ajasta poissa paikkakunnalta.
Samoin markkinointi yhteistyökumppaneiden suuntaan ilmeisesti toimii hyvin. Kaupungin kokoon nähden Hokin sponsoriasiat ovat tällä hetkellä vähintäänkin melko hyvällä mallilla. Mutta markkinointi asiakkaiden, katsojien ja potentiaalisten uusien katsojien, suuntaan tarvitsee hiukan lisää pontta. Jos lähdetään ihan perusmarkkinointiasioista liikenteeseen, niin mainonta on vain pieni osa markkinointia. Tuote, hintapolitiikka, saatavuus ja markkinointiviestintä ovat kaikki isoja osia tätä kokonaisuutta.

Mestiksessä ongelmana on se, että joka vuosi pelaajavaihtuvuus on melko suurta ja n.90% pelaajista (päästä heitetty mutu-arvio) pelaa 1 vuoden soppareilla. Näillä eväillä on hankala luoda kestävää, selkeää imagoa joukkueelle.

No tulihan raapustettua reilusti. Lähinnä haluaisin kuulla, vaikka itselläni ei enää suoraa vaikutusmahdollisuutta olekaan, että millä tavalla hommaa pitäisi kehittää? Millä toiminta saataaisiin ammattimaisemmaksi? Ja pitää kuintenkin muistaa Hokin resurssit...
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tämä on ihan hyvä aihe ja toivottavasti kiinnostaa kaikkia Kainuulaisen jääkiekon tulevaisuudesta kiinnostuneita ja miksi ei muitakin. Itse aloittaisin kuitenkin tuosta hallista ja sen viihtyisyydestä. Niin kauan kuin sitä uutta hallia ei tule on tultava toimeen tällä. Olen tästä pauhannut ennenkin mutta kun itsekin on noita isojakin asiakastilaisuksia ollut mukana toteuttamassa niin mihinkäs seepra raidoistaan pääsisi.
Eli maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ei ole asiallista että hallin käytävillä varastoidaan kaiken maailman romuja kuntoiluvälineitä yms. Lumityöt ja hiekoitukset on oltava pelipävinä tiptop. Samoin myynti pisteiden sijoitteluun sekä viihtyisyyteen olisi syytä kiinnittää huomiota. Nämä on ihan pieniä juttuja eikä varmaankaan aiheuta isoja kustannuksia. Hallin käytävän seinät on paskaiset ja epäsiistit, pesu ja maalaus talkoot, pieni kasvojen kohotus hallille parantaa asiakasviihtyisyyttä roimasti. Olisi hyvä jos halilla olisi (pelikellon lisäksi) edes yksi kello joka olisi oikeassa ajassa, tämäkin ollut tilanne jo kaksi vuotta. Hokilla on varmaan yhteistyökumppaneita joilta löytyy ideointi yms apuja näihin asioihin jos omat taidot ei riitä. Nämä on just niitä asioita jotka ainakin meikäläistä alkaa raivostuttamaan kun mitään ei tapahdu ja vuodet kuluu. Kaupunginhan halli on mutta Hokki on suurin käyttäjä ja kai näitä voisi jollain tavalla kimpassa tehdä en tiedä, pahinta on se että kukaan ei tee mitään ja tilat rapistuu.
Jossakin tuli ilmi että aitioille olisi ollut tilavaraukset sinne pukuhuonetilojen päälle, eli tuo asia parantaisi varmaan sitä yritysmyyntiasiaa roimasti.
Toisaalta jos se on näitä kaupungin ikuisuusprojekteja niin tuskin se toteutuu lähimpään kahteenkymmeneen vuoteen.
Tämä tästä nyt näin aluksi
 
Mihin menet, Kajaanin Hokki?

Olin jo hetken avaamassa uutta ketjua, kunnes löysin tämän yli 5 vuoden takaisen ketjun. Alun perin päämääräni oli avata ketju, jossa pohditaan Hokin tulevaisuuden näkymiä. Hetken selailtuani löysin kuitenkin tämän ketjun, joten päätin jatkaa keskustelua tähän ketjuun, enkä nähnyt syytä avata uutta ketjua (toki modet voi niin tehdä, jos parhaaksi katsovat). Eikä siinä mitään, ihan kiva oli lukea tulevaisuuden visioita viiden vuoden takaa :)

Mutta sitten itse aiheeseen. Itselläni nyt ei ole kovin analyyttistä tietoa antaa Hokin tulevaisuuden kuvioista, mutta halusin jonkun murtavan jään, joten päätin tehdä sen.

Yksi juttu minulla on kuitenkin kristallinkirkkaana mielessä: Haluan, että Hokki pelaa Liigaa. Enkä tarkoita missään nimessä sitä, että sinne pitäisi pyrkiä välittömästi muutaman vuoden riskinotolla, vaan että seura kehittäisi toimintaansa niin, että Liigaan nouseminen olisi mahdollista joskus hamassa tulevaisuudessa. Puhutaan nyt aluksi vaikka vuodesta 2040, niin ei tule kenellekään mielipahaa.

Noita liigalisenssin ehtoja katsomalla on sanomattakin selvää, että näillä nykyisillä olosuhteilla sinne ei tulla ikikuuna päivänä nousemaan. Tarkkaa lukua en jaksa etsiä, mutta jäähallin yleisökapasiteetti taitaa olla nykypäivänä siellä 1700 nurkilla. Se on selvää, että Liigaan päästäkseen sen kapasiteetin tulisi olla vähintään siellä 4000 tienoilla. Eli hallia pitäisi remontoida rankalla kädellä tai sitten rakentaa kokonaan uusi. Eikä sen hallin tarvitsisi aluksi olla vielä mikään 4000-5000 katsojan "megastadion", vaan sellainen 2000-3000 katsojaa vetävä halli, jota pystyy tarvittaessa (hyvin suunniteltuna) helposti laajentamaan Liigamitat täyttäviksi. Itse veikkaan, että uusi ja nykyaikainen halli toisi itsessään jo sen 300-400 katsojaa lisää, vaikka pelillisesti tai markkinoinnillisesti ei tapahtuisi muutoksia.

Mutta monta tuhatta katsojaa vetävä halli ei ole tällä hetkellä se kaikista ajankohtaisin juttu. Kyllä ihan ensimmäinen asia (joka on muuten liigalisenssissiinkin on kirjattu) on junioritoiminnan nostaminen pois pohjamudista. Hokin kaikki kilpailevat junnujoukkueet (A, B ja C) pelaavat aluesarjassa. Ei siis tarvitse ihmetellä, miksi niitä oman kylän poikia ei säännöllisesti nouse Mestikseen. Vaikka suhteessa muihin Mestis-jengeihin Hokilla onkin mukavasti lähiseudun kasvatteja (hyvänä vastaesimerkkinä vaikka Liigaan pyrkivä Jukurit), niin siitä huolimatta tuo junioritoiminta on varmasti huonointa koskaan Hokin historiassa.

Yksi merkittävä syy-seuraus -suhde heikkoon junioritoimintaan on selkeästi löydettävissä, sillä tuo nykyjunnujen saama jääaika on todella vähäistä. Mielestäni siellä Junnuhokin puikoissa ainakin pitäisi olla asiantuntevia johtajia (Happo & Kolek), joiden pitäisi pystyä tuottamaan hyviä pelaajia myös Hokin omista junnuista, eikä pelkästään niistä Kuhmon kavereista. Eli summa summarum mielestäni harjoitushallin saaminen on se ajankohtaisin asia, jota Kajaanissa pitäisi lähteä ajamaan. Toki mielessäni kävi myös se, että eikö se olisi kohta jo sama jättää nykyinen (kuitenkin jo varsin vanha) halli harjoitushalliksi ja rakentaa viereen, tai ihan mihin tahansa, sellainen kunnon Korpiareena. Toisaalta nyt kun tuo uusi uimahalli saatiin juuri valmiiksi, niin voisi ainakin kuvitella, että kaupungilta ei ihan vähään aikaan rahaa tipu uuden hallin rakentamiseksi (ja tämä on taidettu jossakin kokouksissa lyödä jo lukkoonkin?). Harjoitushalli olisi kuitenkin tähän saumaan paljon akuutimpi sekä taloudellisesti halvempi ratkaisu, joten sen vuoksi se Korpiareena voitaneen unohtaa jokuseksi vuodeksi ja katseet tulisi siirtää nimenomaan harjoitushallin saamiseksi.

Ja nyt kun noita vanhoja viestiketjuja selailin läpi, niin löysin vuodelta 2010 jonkun Kajaanin kaupungin liikunnan olosuhdestrategian, jossa oli suunnitelma harjoitushallin rakentamisesta. Sen mukaan (sivu 21) suunnittelua olisi esitelty vuodelle 2013 ja rakentaminen vuosille 2014-2015. No tottakai kun kyseessä on Kajaani, niin tälläistä ei sitten ole edes missään vaiheessa päästy edemmäs suunnittelemaan. Syytä tähän en osaa sanoa, joten joku viisaampi tässä asiassa valaiskoon.

Kun kaupungilta ei ilmeisesti ihan lähivuosina tälle hankkeelle ole luvassa, niin tottakai yksityisellä rahoituksella kaikki olisi mahdollista. Mutta tietenkään sellaista pölkkypäätä ei löydy, joka tälläistä hanketta lähtisi ajamaan. Toisaalta kyllä se suurin painostus tulisi kohdistaa kaupungin asioista päättäville ja ainakin itsellä on sellainen käsitys, että sellaisia henkilöitä/tahoja ei ole, jotka sitä painetta antaisivat. Mertehän tuonne kaupunginhallitukseen on joskus valittu, mutta tiedä sitten, onko tämä jäähalliasia hänelläkään edes kovin vakavasti asialistalla. Ja toisaalta joukkueen urheilullinen menestys on ollut viime vuosina sen verran heikkoa, että niillä todella vähän tai ei-ollenkaan Hokkia seuraavilla päättäjillä ei ole mitään intressejä edes keskustella mistään uusista jäähalleista. Eli siltäkin kantilta katsottuna edes joku välieräpaikka olisi hyvä näpäytys sinne suuntaan.

Mutta kuvitellaan nyt, että me saatiin sormia napsauttamalla uusi hieno halli, niin mitä seuraavaksi? Varmasti talous olisi se seuraava juttu. Nykypäivänä sponsoreita on yhä vaikeampi saada ja erityisesti Hokin kohdalla se menee niin, että seura joutuu elämään pitkälti "kädestä suuhun". En tiedä johtuuko se juuri edellä mainitsemastani syystä vai Hokin heikosta markkinointityöstä, mutta nykyisin kaikkiin kotipeleihin ei ole saatu edes otteluisäntiä. Hokkia tukemassa olevat yritykset ovat pääosin näitä paikallisia "seripointteja ja kainuun sanomia", joilla ei ole valtakunnallisesti suurta näkyvyyttä. Vaikeahan sellaisia suuria yrityksiä on saada sponsoriksi, mutta Liigassa pelaavilla (tai edes sinne kovasti hamuavilla) joukkueilla sellaisia tuppaa olemaan. Esimerkiksi Sportilla taitaa olla tällä hetkellä niin, että Liigaan noustessaan lähialueen suuryritykset ovat lupautuneet antamaan X summan rahaa.

Sitten yksi juttu on myös tuo taustaorganisaation rakentaminen. Nykyiseltään Hokilla ei taida olla toimistotyöntekijöiden lisäksi täyspäiväisiä palkallisia kuin tämä kehityspäällikkö Juntunen (korjatkaa jos olen väärässä). Toisaalta kun seuran tavoitteet ovat suhteessa pienet, niin ei siellä mitään 10-henkistä toiminnanjohtajaklaania tarvitsekaan olla. Toki vähintään yksi kokopäiväinen henkilö siellä pitää olla, jolla on edes jotain kiinnostusta kehittää seuran toimintaa. Ja jos minä saisin päättää, niin ottaisin seuraan mukaan lisää näitä nuoria kavereita, jotka edes ymmärtävät mikä on sosiaalinen media (toisin kuin ne aikaisemmin virassa toimineet). Tottakai kaikista paras juttu olisi saada seuran toimintaan mukaan niitä ihmisiä, joilla on kliseisesti "rahaa ja vaikutusvaltaa". Esimerkiksi nyt vaikka näitä tämän alueen suuryrityksien omistajia, kuten vaikka Maxin omistaja Saastamoisia jne.

Nyt on kuitenkin jo sen verran tekstiä takana (jota tuli varmaan 2-3 kertaa enemmän kuin aluksi suunnittelin), että omat ajatukset alkavat pikkuhiljaa loppumaan. Teksti tuli aika hutaisemalla tehtyä, joten kirjoitusvirheet ovat todennäköisiä. Myös osa mielipiteistä voi olla kieroutuneita.

Halusin kuitenkin nostaa tämän aiheen ylös ja toivottavasti onnistuin avaamaan pelin sillä tavalla, että seuraavia vastauksia ei tarvitsisi odottaa seuraavaa viittä vuotta!
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
Mainontaa

Mielenkiintoisia ajatuksia Hockilta!

Semmoinen asia tuli tuossa äkikseltään mieleen, että saataisiinko tuonne Elisan ottelu lähetyksiin mitenkään paikallisten yritysten mainoksia, siellä kun on varattu pelikatkoilla mainosaikaa.
Näissä lähetyksissä ei tietenkään vielä ole suuria katsoja määriä, mutta näin saataisiin mainontaa myös maakunnan ulkopuolelle.
Loppuun vielä kiitos Hokin koti-otteluiden selostaja kaksikolle, asiantuntevaa kommunikointia.
 
Viimeksi muokattu:
Pro: Avoimet sarjat

KM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings
Pessimistit ei pety

Silloin kun Kajaanissa pelattiin SM:ää C:ssä yms niin ei jääaikaa ollut sen enempää. Tuon selityksen taakse nyt on "helppo" mennä. Kajaanissa toimii vielä toistaiseksi akatemiat, jossa tarjolla on jäätä ihan helvetisti kärkiäijille. Silti homma ei vain tunnu toimivan. Pelaajatuotanto ja harrastajamäärät tulee koko ajan tippumaan.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Vähän samoilla linjoilla KM1968:n kanssa. Jääaika on vain yksi asia muiden joukossa. Suurin ongelma olisi saada harrastajamäärät järkevälle tasolle. Ja siinä kohtaa on turha selittää että nykyaikana on pleikkarit ja paljon muitakin harrastuksia. Jääkiekko on Suomessa ykköslaji ja harrastajia riittäisi kun JunnuHokki uudistaisi toimintaansa 80-luvun sapluunasta tälle vuosituhannelle. Jalkapallokentät on puolillaan junnuja jotka haluaisivat pelata jääkiekkoa, mutta vanhemmat eivät siihen rumbaan lähde mitä se Kajaanissa vaatii.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Vähän samoilla linjoilla KM1968:n kanssa. Jääaika on vain yksi asia muiden joukossa. Suurin ongelma olisi saada harrastajamäärät järkevälle tasolle. Ja siinä kohtaa on turha selittää että nykyaikana on pleikkarit ja paljon muitakin harrastuksia. Jääkiekko on Suomessa ykköslaji ja harrastajia riittäisi kun JunnuHokki uudistaisi toimintaansa 80-luvun sapluunasta tälle vuosituhannelle. Jalkapallokentät on puolillaan junnuja jotka haluaisivat pelata jääkiekkoa, mutta vanhemmat eivät siihen rumbaan lähde mitä se Kajaanissa vaatii.
Tai ehkä pikemminkin siihen rumbaan, minkä vanhemmat kuvittelevat Kajaanissa vallitsevan. Kylillä liikkuu hurjasti ennakkoluuloja talkoista, toimihenkilöksi joutumisista, toimitsijatöihin joutumisista, kausi- ja kuukausimaksuista, varustekuluista... Suuri osa melkoista liioittelua. Jääkiekko ei ole mikään superhalpa harrastus, mutta Kajaanissa sen harrastaminen on todella edullista, koska jääaikakuluissa kaupunki tulee lähes täysimääräisesti avuksi.

Valmennuksellisesti mennään koko ajan eteenpäin. JunnuHokilla on luisteluklinikkaa ja entistä suunnitelmallisempaa maalivahtivalmennusta. Ulospäin tietoa tästä ei vain ole vielä saatu riittävästi suunnattua.

Jos jostakin asiasta pitää puolestaan Mattilalle hattua nostaa, on se ollut rohkeus nostaa Hokin a-junnuja kehiin (suluissa pelimäärät ensimmäisellä Mestis-kaudella): Humaloja (31), Taivalmaa (5), Sormunen (4), Pyykkönen (8), Määttä (13), Kurkinen (3), Klemetti (3), Tuikka (?), Tolonen (?), Kaleton (?) ja Vanninen (?). Lista on hyvinkin kunnioitettava verrattuna vaikkapa Suikkasen listaan (suluissa pelimäärät ensimmäisellä Suikkasen joukkueeseen nousun kaudella): Niilo Niemi (3), Jussi Makkonen (3), Jussi Puranen (2), Ville Komulainen (1), Heikki Lukkari (1). Huddin listaan verrattuna huikea: -. Karppisen / Kolek 2:n lista: Fofanov (12), Lauri Heinonen (4), Matti Haataja (2). Näistä Makkonen hukattiin turhaan moneksi vuodeksi A:n SM-sarjaan, Purasen potentiaalille pyllistettiin totaalisesti, Komulainen päästettiin liian myöhään irti, Heinonen lähti hakemaan vastuuta Suomi-sarjasta. Vain Fofanov ja Lukkari olisivat saaneet todennäköisesti ansaitsemansa peliajan heti, mutta loukkaantumiset sotkivat debyyttikaudet.

Tässä jokunen - ei niin jäsentynyt - ajatus.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.
Nostetaanpa tätä ketjua taas ylös.

Juha Juntunen lopetti kuukausi sitten työt Hokin kehitysjohtajana. Miten tämä paikka aiotaan korvata? Vai luottaako Hokki edelleen siihen, että Epin terveys kestää?

Vielä toinen heitto. Hokki on tällä hetkellä KeuPan ohella Mestiksen ainut ry. Olisiko Hokin jo aika siirtyä osakeyhtiöksi? Mitä muut palstaveljet ovat mieltä?
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Nostetaanpa tätä ketjua taas ylös.

Juha Juntunen lopetti kuukausi sitten työt Hokin kehitysjohtajana. Miten tämä paikka aiotaan korvata? Vai luottaako Hokki edelleen siihen, että Epin terveys kestää?

Vielä toinen heitto. Hokki on tällä hetkellä KeuPan ohella Mestiksen ainut ry. Olisiko Hokin jo aika siirtyä osakeyhtiöksi? Mitä muut palstaveljet ovat mieltä?
Itselläni pisti myöskin silmään tuo Mestiksen nykyinen yhtiömuoto-trendi. Mahdollisesti Hokinkin kohdalla voitaisi pistää osakeanti pystyyn omasta mielestäni.

Mielenkiinnolla seuraan myös tuota kehityspäällikön jobia. Olen tällä tainnut mainitakkin, että paljon kun Juntusen kanssa tekemisissä olin itse päättyneellä kaudella, niin aivan hurja oli tämän miehen panos seuran kehittämiseen. Hirveän mittaista duunipäivää ja kauhealla innolla ja tarmolla vei Hokkia eteenpäin. Vaikea on miestä korvata, jos korvaajaa edes kauheasti haetaan.

Edit. Näköjään kohta ollaan ainoa Ry. Keuruullekin perustetaan osakeyhtiö.
Linkki vie Suurkeuruu.fi-sivun uutiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Menkööt nyt sitten tähän ketjuun.

Seppo Pussinen valittiin eilen Hokin uudeksi puheenjohtajaksi. Aamun lehdessä Pussinen kertoo seuraavaa:
- Hokilla on velkaa ns v-tusti, jopa satoja tuhansia
- "Jotain uutta pitää keksiä, tämä ei voi jatkua näin"
- Hokilla ei ole resursseja pitää MestisTV:tä viime kauden tasolla (hinta on silti edelleen se sama 10e, miksi?)
- Tämän kauden tulostavoite on +/- 0

Jotenkin tämä alkaa olla jo koomista, miten aina uusi puheenjohtaja virkaan astuessaan kertoo kuinka edellisvuosina Hokki on elänyt yli varojen. Sama oli Karppisen ja Karjalaisen kohdalla. Nyt sitten Pussinen kertoo about samat faktat, tosin nyt sitä velkaa on vaan todella paljon enemmän kuin aiemmin.

Mutta nyt pitää myös oikeasti alkaa tekemään jotain, eikä vain puhua. Muuten Hokki(kin) voi laittaa pian lapun luukulle. Toivottavasti uudet hallituksen jäsenet toisivat jotain uusia ja ennen kaikkea tuottavia ideoita talouden tervehdyttämiseen. Satatonnia ei ole enää mikään pikkusumma. Ja etenkään tälläisessä merkityksettömässä paskakasassa (lue: Mestis) se ei ole helppoa, lieneeköhän edes mahdollista.

Pyristellään vielä niin kauan kuin pystytään ja toivotaan lottovoittoa. Viimeinen voi sammuttaa valot.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
- Hokilla on velkaa ns v-tusti, jopa satoja tuhansia
- "Jotain uutta pitää keksiä, tämä ei voi jatkua näin"
Ei oikeastaan kuulu minulle, enkä varsinkaan urheilubusineksesta mitään tiedä. (jostain muusta busineksesta kylläkin) Pääsääntöisesti pitäis toimia aina tulojen mukaan. Jos tulot ovat pienet, niin kulut eivät silloin saa olla suuret. Väitän, että sekä Jokipojat, että HCK operoivat selvästi liian kalliilla joukkueella viime talvena. Tiedetään mitä kävi. Olen myös kevyehkösti sitä mieltä, että Hokkin (oletettuun) tulomäärään ei oikein mitenkään sopinut tuollainen ryhmä Guttig, Da Costa, Virtala, Niskakangas, Mattila. Perustan nyt tämän kevytkenkäisen väittämäni pääasiassa olettamukseen, sillä en tiedä mitä nuo miehet joukkueelle kustansivat.

Ja tähän edelliseen ei liity mitenkään väittämä, että kaikki muut seurat hoitaisivat tämän tulo-kulu suhteen asiansa erityisen hienosti.
 
Savolaiset ovat komeita ja kaikessa ylivertaisia. Säälittävän primitiivisessä kateudessaan muut heimot yrittävät heitä pilkata.

Steus

Jäsen
Monet urheiluseurat panostavat nykyiseltään jonkin verran joukkueeseensa, koska vain hyvän joukkueen turvin voi pärjätä. Pärjäämällä saa katsojien (MAHDOLLISESTI) katsojien kiinnostuksen ja täten lisää satunnaiskatsojia -> tuloja. Hyvä joukkue pääsee myös pidemmälle, jolloin tulee lisää pelejä ja taas niitä lisätuloja. Uskoisin Hokin saaneen kuitenkin jonkin verran plussaa pitkistä pudotuspelisarjoista viime keväänä (lähinnä KooKoo -sarja) ja täten pelastaneen osan kaudestaan. Halvalla junnunipulla joukkue suorittaisi huonommin -> väkeä kävisi huonommin & pudotuspelien määrä tippuisi -> vähemmän tuloja.
Persnettoa on oletettavasti tullut (palkkakulujen lisäksi) myös ainakin kasvaneista mediakustannuksista; kun hyvästä, aktiivisesta ja värikkäästä mainonnasta huolimatta yleisö ei löytänyt entistä paremmin hallille. Joensuusta ja Keravasta voidaan puhua muualla.

Urheilu on paska bisnes.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Monet urheiluseurat panostavat nykyiseltään jonkin verran joukkueeseensa, koska vain hyvän joukkueen turvin voi pärjätä. Pärjäämällä saa katsojien (MAHDOLLISESTI) katsojien kiinnostuksen ja täten lisää satunnaiskatsojia -> tuloja. Hyvä joukkue pääsee myös pidemmälle, jolloin tulee lisää pelejä ja taas niitä lisätuloja. Uskoisin Hokin saaneen kuitenkin jonkin verran plussaa pitkistä pudotuspelisarjoista viime keväänä (lähinnä KooKoo -sarja) ja täten pelastaneen osan kaudestaan. Halvalla junnunipulla joukkue suorittaisi huonommin -> väkeä kävisi huonommin & pudotuspelien määrä tippuisi -> vähemmän tuloja.
Tämä on se talouslaskennan perusta monessa seurassa, mutta todellisuudessa noiden lisätulojen suhdetta lisäkuluihin verrataan huonosti. Tiedän tästä läheltä yhden seuran joka pärjäsi viime talvena helvetin huonosti, mutta pyöräytti tuloksen plussalle. Kajaanikin on kaupunki jossa kuvittelisin tuon katsojamärän olevan melko pienessä skaalassa suuntaan tai toiseen. Ts. hallissa käyvät urhoolliset urhot, jotka seurasta välittävät ja satunnaisten katsojien joukko suhteessa urhoihin on pieni.
Jos turskaa tehdään esimerkiksi neljännes liikevaihtoon nähden niin siihen on tasan yksi syy - väärin laskettu budjetti.
 
Savolaiset ovat komeita ja kaikessa ylivertaisia. Säälittävän primitiivisessä kateudessaan muut heimot yrittävät heitä pilkata.

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Väärin laskettu budjetti ja siihen yllätykset päälle. Olisi mielenkiintoista tietää, miten paljon toissakesän kaupunkifestivaali lopulta toi turskaa Hokille vaikka alunperin piti hienosti mennä?

Sponsoriraha on koko ajan vaan tiukemmassa, yritykset pienentävät panostuksiaan, samaa rahaa varten pitää tehdä yhä vaan useampia yhteistyösopimuksia. Ja kun pienen talousalueen yritysmäärä on rajallinen, niin yhtälö on liki mahdoton.

Viime vuonna Hokki yritti näyttävästi nostaa profiilia nimivahvan joukkueen, youtube-videoiden ja mainostuksen myötä ja saada lisää maksavaa yleisöä. Ei onnistunut. Silti oli hyvä että jotain tehtiin eikä vaan jääty tuleen makaamaan ja annettu homman pikku hiljaa kurjistua. Välillä tulee virheitä yritysmaailmassakin sen suhteen mitä markkinointiin laitetaan, ei ihme että puoliamatööriorganisatiossakin näin käy.

Kyllähän se pirun surullista on että Mestiksessä seura toisensa jälkeen joutuu velkakierteeseen. Viime kaudellahan Hokin taloustilanteesta pyöri paljon huhuja jotka nyt ikävä kyllä taisivat olla ainakin suurimmaksi osaksi totta.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Taloudellinen tilanne näkyy myös urheilusponsoroinnissa. Enää ei yritykset tue samalla tavalla urheiluseuroja, kuin esimerkiksi muutama vuosi takaperin. Lisäksi sponsorirahaan on tullut, joku verohomma, käsittääkseni yritykset eivät voi vähentää sponsorirahoja verotuksessa.. tai jotain vastaavaa. Mutta aika pieniä kehityksiä Hokki voi täällä nälkämaalla tehdä, ehkä suurin voisi olla saada hallille peleihin se 100-200 lisäkatsojaa. Viime kaudella sitä yritettiin mainollalla yms, ei oikein onnistunut.Joten ne temput; joita Hokki voi tehdä on aika pientä. Ehkä yksi valtakunnallinen suuri sponsori voisi tuoda jonku euron, jos sellainen yritys nyt yleensä mestiksessä haluaa mainostaa..

Ehkä jotain pientä voisi tehdä, jolla ne saataisiin muutama lisäkatsoja tai euro seuralle:
- esimerkiksi lippupaketteja myyntiin, osta 3 lippua runkosarjan peleihin, saat yhden kaupan päälle.
- Fanituotteen ostajalle lippu puoleen hintaan
- Osta lippu, kaverille puoleen hintaan
- Fanituote päällä ilmaiseksi otteluun, joku valittu matsi
- Perinteisiä kahvipaketti ja joulukinkku arvontoja
- Erätauolle ohjelmaa katsojille esim kiekon tarkkuusheitto katsomosta keskiympyrään, lähemmäksi päässyt palkinolle yms, kiekko maksaisi x summan
- Otteluisäntä palvelua sillä tavalla edullisiksi, että joka ottelussa olisi otteluisäntä, joka maksaa korvauksen seuran tarjoiluista ja mainontaa yrityksille tälläisestä illanvietto tapahtumasta
- Jos anniskelulupa mahdollistaa niin kaljan myyntiin resursseja ja tilaa, jonot usein niin pitkät, ettei kaikki halukkaan ryhdy jonottamaan
- Äänimainoksia tyyliin kahvi kuumana ja kainuun sanomat yrityksille myymään, sillä aika vähän niitä Kajaanissa on verrattuna moneen paikkakuntaan
- Järjestää lapsille, vaikka omilla jäävuorolla maksullinen rieha tai luistelukoulu..syysloma ja joululomalla saattaisi joku kersa tulla pyllähtelemään

Aika vähän nämä tuloja toisivat ja aika epätoivoisia yrityksiä saadaa kassaan lisää rahaa, mutta kaikki kivet olisi koluttava ja jokaisen sentti joka on saatavissa tulisi saada kuluttajalta seuralle. Toivottavasti johtokunta keksii kahvakiekkoa parempia keinoja saada seuralle rahaa, sillä aika epätoivoista oli, kun henkilökohtaisesti yritti jotain uutta keksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy