Hokin juniorijoukkueet

  • 21 185
  • 67
Olisikohan seurassa syytä katsoa pitkään peiliin, jos pelaajat ja valmentajat katoavat olosuhteiden parantuessa merkittävästi. Onko jotain mennyt viimeisten vuosien aikana pahemman kerran pieleen, jos tilanne on tosiaan noin huono kuin kumikiekko kirjoitti. Jääkiekko putoaa pian kaupungin kolmoslajiksi, jollei ole pudonnut jo.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Katsaus junnuihin ennen viimeistä peliviikonloppua.

C on C Mestiksen lohkossaan neljäntenä, mahdollisuudet Mestiksen Final Fouriin ovat enää lähinnä teoreettiset. Suoritustaso on tipahtanut Hapon siirryttyä edustuksen hommiin, eilen tuli tappio sarjajumbolle.

B on toisena B Suomi-Sarja lohkossaan, tällä hetkellä Final Four paikka on haarukassa koska paras lohkokakkonen. Jos viimeinen viikonloppu menee penkin alle, sieltä voi vielä tippua pois.

A johtaa edelleen A Suomi-Sarja lohkoaan ja kun sarjakakkonen Kisa Eagles hävisi tänään, riittää viimeisestä viikonlopusta 3 pistettä lohkovoittoon pelasivat muut miten pelasivat.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Koronaan loppui junnujenkin kaudet joten sarjasijoitukset jäivät yllämainittuihin.

Liitto ilmoittanee aikanaan sitten ensi kauden sarjoista mutta luulisi että A ansaitsi sen A Mestiksen karsintasarjapaikan Suomi-Sarjan lohkovoitollaan.

B ja C luultavimmin saavat villi kortti paikat ensi kaudellakin ikäluokkiensa Mestis-karsintoihin.

Ensi kaudeksihan on suunnitelmissa ( toki ollut usein ennenkin ) Kainuulaista yhteistoimintaa juniorisarjoissa B ikäluokassa ja nuoremmissa. Ihan mielenkiintoista nähdä onnistuuko se oikeasti vihdoinkin vai jääkö suunnitteluasteelle perinteiseen tapaan.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Liitto ilmoittanee aikanaan sitten ensi kauden sarjoista mutta luulisi että A ansaitsi sen A Mestiksen karsintasarjapaikan Suomi-Sarjan lohkovoitollaan..

Niinhän se meni, kuten kumikiekko tiesi, A-juniorit pelaavat ensikaudella mestistä (alkusarjaa) Tämä on ehdottoman hyvä edustuksen kannalta. A-juniorit saavat vauhdikkaampia pelejä alle, niin hyppy mestikseen ei ole niin iso kuin nuorten suomisarjasta, vaikkakin hyppy on melkoinen nuorten mestiksestäkin. Pitäisi a-junioreihin olla vetovoimaa: mahdollisuus hypätä aikaisempaa helpommin mestikseen tämän kolmen nuoren pelaajan peluutuksen kautta ja mahdollisuus pelata syksystä alkaen nuorten mestistä. Jos Kuhmon ja muiden paikkakuntien a-juniorit saataisiin pelamaan Kajaaniin, niin voitaisiin puhua auttavasta pelaajapolusta.

Myös Hokin b-juniorit ja c-juniorit pelaavat mestistä ensikaudella, ilmesesti pelaajia riittää, varmaankin c-junioreista nousee moni pelaaja b-junioreihin.

Lähde: Finhockey sivusto.
 
Viimeksi muokattu:

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Niinhän se meni, kuten kumikiekko tiesi, A-mies uutun juniorit pelaavat ensikaudella mestistä (alkusarjaa) Tämä on ehdottoman hyvä edustuksen kannalta. A-juniorit saavat vauhdikkaampia pelejä alle, niin hyppy mestikseen ei ole niin iso kuin nuorten suomisarjasta, vaikkakin hyppy on melkoinen nuorten mestiksestäkin. Pitäisi a-junioreihin olla vetovoimaa: mahdollisuus hypätä aikaisempaa helpommin mestikseen tämän kolmen nuoren pelaajan peluutuksen kautta ja mahdollisuus pelata syksystä alkaen nuorten mestistä. Jos Kuhmon ja muiden paikkakuntien a-juniorit saataisiin pelamaan Kajaaniin, niin voitaisiin puhua auttavasta pelaajapolusta.

Myös Hokin b-juniorit ja c-juniorit pelaavat mestistä ensikaudella, ilmesesti pelaajia riittää, varmaankin c-junioreista nousee moni pelaaja b-junioreihin.

Lähde: Finhockey sivusto.
Niin, ehdottomasti A:n pitäisi olla vetovoimainen, mutta mutta... Tulijoiden pitää olla vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneitä, jotta laskettaisiin A-junnukiintiöön. Kyseisenä vuonna syntyneistä lukiolaisista todella iso osa eri urheiluakatemioissa olevista on 3,5 vuoden ajoituksella opiskelevia, eli muualta ei ole helppoa saada ketään kesken yo-kirjoitusten, varsinkin tässä tilanteessa.

Ammatillisella puolella tilanne voi olla parempi, eli suuri osa vuonna 2001 syntyneistä on valmistunut tai valmistumassa vielä keväällä. Siihen pitää kuitenkin varustautua, että vähintään kuusi ns. omista 2001 syntyneistä pitäisi olla mukana ringissä, ihan todennäköisistä loukkaantumisistakin johtuen. Mielestäni nykyisten A-junnujen ranking olisi jotakin seuraavanlaista: sopparipelaajat 1) Paakkola, 2) Kemppainen. Pakit: 3) A-J Niemi, 4) S. Kyllönen, 6) A. Tuominen. Hyökkääjät: 5) Aakko. Tämä varsinkin siksi, että valmentajatilanne on näinkin epäselvä.

B-junnuissa runko koostuu nimenomaan viime vuoden C:n pelaajista. -03-pelaajia on kai kolme? Kainuun ulkopuolelta on viime vuosina tullut vuosittain 1-3 pelaajaa KAO:lle tai Kajaanin lukioon. Suurempaa ryntäystä tulee tuskin nytkään. Kainuulaisista pelaajista muutama Kuhmossa viime kaudella pelanneista vahvistaisi joukkuetta selvästi, mutta kokonaan toinen juttu, onnistuuko järkevä yhteistyö. Kuhmokin kaiketi koettaa saada jonkinlaisen joukkueen kasaan.

C:n Mestikseen lähtevän joukkueen ongelma on yksiselitteisesti pelaajien vähyys. pelaajia lienee jatkamassa 11-13. Eikä muualta Kainuusta tähän apuja löydy juurikaan, jollei joku -04 syntynyt jää pelaamaan yli-ikäisenä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Onko kellään tietoa millaisia pelaajamääriä ja mitä sarjaa alkavat pelaamaan Hokin C,B,A-juniorit? B-junioreilla ilmeisestikin yhteisjoukkue Kuhmon kiva ht:n kanssa, mutta mitenkä menee c:llä ja a:lla?

Lieneekö ollut imua a-junioreihin, valmennuksestahan vastaa "mestisvalmennuskokemusta" omaava valmentaja?
 

Glove

Jäsen
Onko kellään tietoa millaisia pelaajamääriä ja mitä sarjaa alkavat pelaamaan Hokin C,B,A-juniorit? B-junioreilla ilmeisestikin yhteisjoukkue Kuhmon kiva ht:n kanssa, mutta mitenkä menee c:llä ja a:lla?

Lieneekö ollut imua a-junioreihin, valmennuksestahan vastaa "mestisvalmennuskokemusta" omaava valmentaja?
Mestistä ne kaikki pelaa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Junioreilla harjoituspelit käynnissä.

A voitti Kärpät Akatemian Oulussa ja hävisi IPK:lle kotona ja vieraissa. peleissä viime kauden IPK/Hokki B yhteisjoukkueen pelaajat vastakkain.

B voitti viikko sitten Kärpät Teamin Oulussa. Tänään uusintamatsi Kajaanissa.

Onko kenelläkään tietoa C peleistä. Onko ollut ja miten menneet?

Minkätasoisia nämä joukkueet lienee ”odotusarvoltaan”? Mestiksen häntää, kärkeä vai keskikastia?
 

Glove

Jäsen
U20 Mestis, Hokki 11.
U18 Mestis, Hokki/KivaHt 5.
U16 Mestis, Hokki 3.

Onko nämä mennyt odotusten mukaan vai suorittaako joku yli tai ali?
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
U20 Mestis, Hokki 11.
U18 Mestis, Hokki/KivaHt 5.
U16 Mestis, Hokki 3.

Onko nämä mennyt odotusten mukaan vai suorittaako joku yli tai ali?
Eipä tämä kaukana ole siitä, mitä ennen kauden alkua arvelin menevän. U20 ehti pyörähtää viikonloppuna yhden sijan ylöspäin SaPKo-voitolla. Kärkipelaajat Paakkola, Kemppainen ja Riihimäki ovat pelanneet tulosyksikkönä niin kuin saattaa odottaakin. Järvinen on parissa pelissä taannut voiton. Varsinainen ykkösmaalivahti Kyllönen ei ole pelannut huonosti, mutta hitusen ehkä olisi parempaakin voinut olla. Vuotta vanhemmat ratkaisupelaajat ovat taanneet pari sijaa viime kautta paremman lopputuloksen.

U18:n rosteri on määrällisestikin aika kapea ja siinä on paljon U17-ikäisiä pelaajia. Joukkue on pelannut ison kasan maalin pelejä, ja kolmen pisteen voiton ottamisen kynnys oli todella kova. Kärkikaksikko Kärpät Akat ja JYP Akat ovat sarjassa omassa kastissaan, mutta muutoin aika tasaista. Huomattavaa on tässä ikäluokassa, että kymmenkunta kainuulaisseurojen kasvattia pelaa liigaseuroissa. Mikä on harvinaisen paljon.

U16 on ollut joukkueista tasaisin, ja on pystynyt aika lailla jatkamaan siitä, mihin edellisenä keväänä jäi. Oikeastaan lohkon ainoa yllätys on ollut se, kuinka ylivoimainen RoKi on ollut. -05-ikäluokan haaste kainuulaisittain on, että tuossahan ne jäljellä olevat pelaajat ovat, ja apujakin on haettava sekä -04- että -06-syntyneistä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Aika lailla odotusten mukaan U20 ja U18 ovat pelanneet mielestäni. U20 kohdalla oletin että pelaisivat tuossa keskikastissa, ehkä hivenen korkeampaa sijoitusta odotin, sijoja 8-10.

Kuten jo Canis Lupus tuossa mainitsi niin U18 on erikoistunut maalin peleihin. Puolet peleistä on mennyt jatkoille. Maalinteon tehottomuus ongelmana, yhdessäkin selvässä tappiossa 7 läpiajoa eikä yhtään maalia niistä.

U16 on suorittanut jopa hivenen odotuksia paremmin.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Ei liity suoraan mihinkään juniorijoukkueeseen, mutta JunnuHokkiin kylläkin. Eli nykyinen taitovalmentaja Janne Leppänen on siirtymässä Hermeksen taitovalmentajaksi ja uuden taitovalmentajan haku on käynnissä. Jännittävää nähdä, kuinka vetovoimaisena Hokki-organisaatio nähdään, ja millaisia hakijoita ilmaantuu. Leppänen kehittyi itse paljonkin töissään taitovalmentajajaksonsa aikana. Viime kauden aikana myös kova panostus sosiaalisessa mediassa toi ison harrastajamäärän kasvun pikkujunnupuolella.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Toni-Wille Immonen on tulossa U20-joukkueeseen Jokipoikien vastaavasta...

 
Suosikkijoukkue
Hokki
Hokin A-junnut pelaa hienosti Mestiksessä. Taitaa olla pari peliä jäljellä ja mikäli pitävät paikkansa/sijoituksensa tuossa sarjan 2 parhaan joukossa. Pääsevät A-junnut pelaamaan alempaa SM-sarjaa kevät kauden. Tuo olisi mahtava juttu "Kainuulaisen" jääkiekon kannalta ja varmasti toisi pientä muotoista imua juniori joukkueisiin.

Ei muuta kuin porukalla katsomaan pelejä ja kannustamaan Hokkia.
Edustuksessa taitaa myös iän puolesta muutama pelaaja pystyä pelaamaan näitä A-junnujen pelejä: Heikura, Paakkola, Kovaniemi ainakin..
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Hokin A-junnut pelaa hienosti Mestiksessä. Taitaa olla pari peliä jäljellä ja mikäli pitävät paikkansa/sijoituksensa tuossa sarjan 2 parhaan joukossa. Pääsevät A-junnut pelaamaan alempaa SM-sarjaa kevät kauden. Tuo olisi mahtava juttu "Kainuulaisen" jääkiekon kannalta ja varmasti toisi pientä muotoista imua juniori joukkueisiin.

Ei muuta kuin porukalla katsomaan pelejä ja kannustamaan Hokkia.
Edustuksessa taitaa myös iän puolesta muutama pelaaja pystyä pelaamaan näitä A-junnujen pelejä: Heikura, Paakkola, Kovaniemi ainakin..
Mahtava suoritus. Sanotaan, ettei saisi onnitella ennen aikojaan, mutta kyllä tuo erittäin todennäköiseltä näyttää, että Hokki menee SaPKon kanssa alempaan SM sarjaan kevääksi ja Ketterähän siellä jo onkin. Kiekko-Espoolle ja TuTolle SM sarja on vakiintunut tasoksi jo aikaisemmin. Kiekko-Espoo on toki Mestis- organisaatioiden suunnannäyttäjä junioritoiminnassa, mutta on todella hienoa, että Hokki on nousemassa kevääksi uudelle sarjatasolle.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Niin, yhtä Hokin lisäpistettä huutaa tai LeKin pistemenetystä. Ja toki vielä on senkin jälkeen FPS Forssassa vastassa,
eli kaksi ottelupalloa on käytettävissä. Tietyllä tavalla parasta on se, että joukkue on niinkin vahvasti kainuulainen kuin on eli Kyllönen (Elias), Savolainen, Tuomainen, Romppanen, Martikainen, Kuosmanen, Kemppainen, Lokka, Kyllönen (Tuomas), Kähkönen, Pappila, Auma-ahon veljekset ja Itkonen ovat Kainuussa kiekko-oppinsa saaneita kaikki. Lisäksi moni pelaajista on tullut urheiluakatemian houkuttelemina, esimerkiksi Raahesta aikanaan tulleella Aakon Eetulla jo neljäs kausi täällä käynnissä. Muutama hyvä täsmähaku on tuottanut vahvan joukkueen. Valmennus (Jäppinen & Tuomainen) on myös todella vahvasti henkisesti läsnä toiminnassa - ei tietoakaan entisestä virkamiesmenosta tänä vuonna. Sunnuntaina 14.30 alkaen joka tapauksessa historiallinen ottelu - toivottavasti ylitetään vuoden heikoimmat edarin Mestis-lukemat katsojamäärässä.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Ihan vauhdikasta kiekkohan U20 pelaa, pari peliä on ehtinyt syksyllä katsomaan. Pitkään olleet jotkut -02 ja -03 syntyneet jo mukana ringissä ja välillä on ollut aikaisempina vosina kyyti kylmää. Mutta nyt on sittten poikien vuoro menestyä ja nähtävästi myös kovemmat pelit sitten talvella odottavat.
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Ihan vauhdikasta kiekkohan U20 pelaa, pari peliä on ehtinyt syksyllä katsomaan. Pitkään olleet jotkut -02 ja -03 syntyneet jo mukana ringissä ja välillä on ollut aikaisempina vosina kyyti kylmää. Mutta nyt on sittten poikien vuoro menestyä ja nähtävästi myös kovemmat pelit sitten talvella odottavat.
Eli siellä on uskottu, annettu vastuu ja siten mahdollisuus omille kasvateille kehittyä. Ja yllätys, yllätys - lopussa kiitos seisoo! Peukut teille!
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Niin, yhtä Hokin lisäpistettä huutaa tai LeKin pistemenetystä.
Ja sieltähän se tuli! LeKi menetti pojon Limingassa Kärppä-akatemialle. Yesh! Hokin U20 on SM-sarjajoukkue!
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Tänään vielä voitto LeKistä 5-2. Melko leveitä hymyjä hallilla. Ja 270 katsojaakin paikalla.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hokilla kävi tässä hyvä munkki. SM-sarjassa on koronan jäljiltä joukkueita normaalia enemmän. Normaalisti SM-sarjan häntäpäästä olisi ollut enemmän joukkueita Mestiksen puolella kisaamassa niistä kahdesta kärkipaikasta. Samaan saumaan sattui Hokille paras U20 joukkue materiaaliltaan aikoihin tai todennäköisesti ikinä. Ja ainakin näin sivusta seurattuna päävalmentajakin on aivan eri luokkaa kuin pitkään aikaan. Peliin reagointia näkyy joka pelissä järkevällä tavalla.
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Hokilla kävi tässä hyvä munkki. SM-sarjassa on koronan jäljiltä joukkueita normaalia enemmän. Normaalisti SM-sarjan häntäpäästä olisi ollut enemmän joukkueita Mestiksen puolella kisaamassa niistä kahdesta kärkipaikasta. Samaan saumaan sattui Hokille paras U20 joukkue materiaaliltaan aikoihin tai todennäköisesti ikinä. Ja ainakin näin sivusta seurattuna päävalmentajakin on aivan eri luokkaa kuin pitkään aikaan. Peliin reagointia näkyy joka pelissä järkevällä tavalla.
Ei vähennä lainkaan Hokin suorituksen arvoa. Ei sinne tälläkään järjestelyllä kaikki halukkaat päässeet.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Ei vähennä lainkaan Hokin suorituksen arvoa. Ei sinne tälläkään järjestelyllä kaikki halukkaat päässeet.
Ei ollut tarkoitus vähätelläkään. Joukkue on paras koskaan ja valmentajakin erittäin hyvä. Ei kai se vähättelyä ole? Totesin vain että tällä kaudella oli tähdet kohdallaan Hokin kannalta.
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Ei ollut tarkoitus vähätelläkään. Joukkue on paras koskaan ja valmentajakin erittäin hyvä. Ei kai se vähättelyä ole? Totesin vain että tällä kaudella oli tähdet kohdallaan Hokin kannalta.
Joo, en niin toki tarkoittanutkaan. Sarjat pelataan aina kyseiselle kaudelle vahvistetuin säännöin ja tällä kertaa näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös