devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Mielenkiintoista kun on a:n peleissä käy tuo melkeen 100 tai jopa vähän yli. Jos vertaa edustukseen niin ero on todella pieni. Siis edustus johtaa mestistä ja A-junnut on jossain divarin keskitason alapuolella. Mutta tosiaan a:sta keskusteltais tässä ketjussa. Joukkueella on monta tosi hyvää ja taitavaa pelaajaa. Mielestäni joukosta erottuu kuitenki erityisesti yksi pelaaja. Ville Komulainen. Pieni mutta peliäly on aivan maaginen, tosi taitava ja nopea ja yllättävän hyvä vääntämään kulmissa vaikka on alle 170cm. Muitakin hyviä pelaajia joukkueesta löytyy mutta ihmettelen suuresti miksi suikkanen ei ota näitä treeneihin. Vaivalla a-juniorit viimekaudella nousi ja nyt uhkaa tippuminen jos ei tule edustukselta apuja. Erkinjuntti ja Jaatinen vois tulla pelaamaan sillon kun edustuksella ei ole pelejä. Viime vuonna oli oikarinen ja kurka pelaamassa, eli siihen sitä ei voi laittaa että siinä olisi jotain loukkaantumisriskejä. Ja joo ei varmsti ole motivaatiota pelata a:n pelejä mutta kuitenki se olis iso apu ja hyöty hokin junnu toiminalle pidemmällä ajalla.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Mestis pelaajat eivät kuitenkaan taida olla ihan täyspäiväisiä ammattilaisia, joten töissä/koulussa/armeijassakin on käytävä treenien ja pelin lisäksi. Näin ollen edustuspelaajat (varsinkaan tärkeässä roolissa olevat) eivät pelaa a-junnuissa. Ja voidaan myös vetää johtopäätöksiä siitä, että Makkoselle haettiin kovempaa pelipaikkaa muualta...ilmeisesti junnujen divaritaso ei jaksa innostaa pelaajia...
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Ymmärrän tämän mutta toisaalta mitä mahdollisuuksia se toisikaan jos A-junnut pelaisi vaikka liigaa. Koska ykkönen on kuitenki minimi mitä pitää pelata muuten a-junnut loppuu ja se on paha takaisku jääkiekolle kajaanissa (esimerkki Kokkola). Enkä tietenkään tarkota että pojat pelais montaa peliä mutta esim. viikonloppuna on tosi tärkeet pelit lauantaina ja sunnuntaina. Esimerkiksi jukurit, jokipojat ja kiekko-vantaa kuormittaa pelaajia A:ssa aina kun mahdollista. Ja kaikki pelaa hokin kanssa samassa sarjassa. Lauantaina pojat eivät tietenkään pääse mutta sunnuntaina niitä tosissaan tarvis. Lauantaina tuli kirvelevä tappio laserille munattoman esityksen jälkeen. Mitään hyvää ei ollut pelissä. Viikonloppuna on pakko voittaa kummatki että välttyy ristiinkarsinta peleiltä ja paikka divarissa varmistuu heti. Koska nythän pelataan vasta divarin karsinta-sarjaa. Maanantaina olemme jälleen viisaampia.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
rosswell sanoi:
Ja voidaan myös vetää johtopäätöksiä siitä, että Makkoselle haettiin kovempaa pelipaikkaa muualta...ilmeisesti junnujen divaritaso ei jaksa innostaa pelaajia...
Tähän löytyy selitys myös sitä että lukolla on A:ssa tasan tarkkaan kolme pakkia jotka kykenee pelaamaan. Ja maajoukkue haluaa pelejä alle. Nimenomaan kovia pelejä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Mertsin paluu ruoriin on loistava juttu. Toivottavasti ensi kaudella edustuksen ja junnujen yhteistyö toimii. Tällä kaudellahan sitä ei ollut ollenkaan vaikka edustuksessa oli huippuyksilöitä, jotka olisivat voineet ainakin sen ratkaisevan pisteen käydä ottamassa Hokille. Mutta ketään ei annettu avuksi. Toisin on pitkään näitä kuvioita kolunneissa seuroissa, kuten Sportissa ja KooKoossa, jossa säännöllisesti edustuksen junnukelpoiset pelaajat auttavat A-joukkuetta aina kun on mahdollista. Tähän pitäisi pyrkiä että saataisi A-juniorit kovempaan sarjaan ja parempaa junnukehitystä kotikylään.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

sankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oikea valinta A-junnujen koutsiksi. Merteltä löytyy taitoa ja auktoriteettia pitää palaset kasassa. Tunnen miehen valmennustaidot ja muutenkin olen
seurannut hänen valmentamien joukkueiden pelejä. Muutama vuosi sitten hän valmensi hokin B-junnuja ja siitä joukkueesta mm. Veikko Karppinen tuli Kärppien A-junnuihin ja mies on päässyt pelaamaan myös liigaa. Aivan varma että Merten joukkueesta nousee joku poika mestikseen nyt kun A-junnut ovat edustuksen alla.
Onnea Hokille tulevalle kaudelle niin edustukseen kuin A-junnuihin.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Tilannehan on mielenkiintoinen siinäkin mielessä, että tämän vuoden joukkueesta ei taida kasvaa iän vuoksi ulos kuin maalivahtiosasto (Leinonen, Haataja). Jos muulla joukolla motivaatio riittää, pitäisi tuloksenkin olla selvästi parempi kuin viime kaudella, jolloin kyse oli todellisesta junnujoukkueesta. Asepalveluksesta puheen ollen: Onko kellään "tiedustelutietoja" siitä, viettääkö Hoikankankaalla ensi talvena aikaa yksikään "luistelutaitoinen" Hokki-organisaatioon aiemmin kytkeytymätön nuorukainen?
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Hokin A-junnut etsii pelaajia Hokin nettisivun kautta! Eli kyllä on laadukkaat pelaajat ilmeisesti vähissä. Toivottavasti sinne nyt saadaan sitten porukkaa! Olisi hienoa saada Hokin junnutkin muutaman vuoden sisällä edes divarin piikkipaikalle, jossei junnujen liigaankin asti.
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hokin juniorijoukkueet ovat Hokin Mestis-aikana olleet täysin "pimennossa" täällä palstallakin joten avataan nyt ketjua heillekin. Tällä hetkellä A:n taival on ihan OK tahdissa, 1.divarin karsintasarjassa neljäntenä. KiVa, Jokipojat, KooKoo ja Hokki kaikki 3 pisteen sisällä toisistaan. Sarjaa johtaa K-Espoo ja Kalpa-T sekä Titaanit ovat jo pienen kaulan päässä Hokin takana. Tänään tuli kotivoitto sarjajumbo Jukureista ja siellä on aika eksoottinen tilastomerkintä tarjolla:

48:50 3 - 2 VoM FOFONOV Evgeni (HEIKKINEN Aleksi) Hokki
48:50 5min FOFONOV Evgeni Hokki Ottelurangaistus
48:50 20min FOFONOV Evgeni Hokki Automaattinen pelirangaistus käytöksestä

Ottelun voittomaali ja ulosajo samalla kellonlyömällä. Ei tule ihan heti mieleen että olisi aiemmin tapahtunut?

Tuossa itä/länsi lohkojaossa saadaan varmasti oikeudenmukaisemmat ja "tasavahvemmat! lohkot keskenään kuin etelä/pohjoinen jaossa, mutta tulee kyllä junnuille pitkiä pelimatkoja.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Nostetaanpas tätä ketjua ylös. A-junnuja ensi kaudella valmentaa Suikkasen aisaparina toiminut Jukka Niiranen sekä Kolekin kanssa Hokkia ensimmäisinä Mestiskausina valmentanut Kari Niemi. Tavoitteena joukkueella lienee A-junnujen I-divisioona. Joukkuuesta ei löydy hirveästi tietoja, mutta eliterospectsistä löytyy jonkinlaista tietoa:

Maalivahdit:
Olli-Pekka Nokkonen -91
Tomi Risteli -91
Tuomas Tolonen -93

Puolustajat:
Pasi Karjalainen -91
Alexander Valov -92

Hyökkääjät:
Sergei Bazhutin -93
Heikki Klemetti -94
Antti Kurkinen -92
Teemu Moisanen -92
Tuomas Mustonen -91
Igor Nechaev -92
Eemeli Sormunen -92
Jaakko Taivalmaa -91
Rasmus Toivanen -92

Eli edustuksen kanssa sopimuksen tehneet Sormunen ja Kurkinen ovat listalla, samoin kuin 6 harkkapeliä pelannut Jaakko Taivalmaa. Listalta löytyy pari mielenkiintoista nimeä. Viimeisimmät kaudet Kärppien junnuissa pelannut Paltamosta lähtöisin oleva Pasi Karjalainen sekä Kärppien A-junnuissa pelannut maalivahti Tomi Risteli. Molemmat taitavat olla intissä Kajaanissa, joten se lienee syy Hokin A-junnuissa pelaamiseen.

Edustuksen miehistä A-junnuissa voivat ikänsä puolesta pelata edellä mainittujen Sormusen ja Kurkisen lisäksi myös Veli-Valtteri Leinonen, Miska Humaloja sekä Henri Fomin.

Toivottavasti joltakin muulta löytyisi kauden aikana hieman innostusta kirjoittelemaan esim. pelien tuloksista ja muista kuulumisista, jotta tämä ei nyt aivan yksinpuheluksi menisi.
 
Hokin A-junnujen karsinnat 1-divariin käynnistyi lauantaina 5-7 voitolla KalPa Teamistä. Edustuksen miehistä mukana olivat Eemeli Sormunen (3+0), Antti Kurkinen (0+4) ja Veli-Valtteri Leinonen (0+0). Maalilla Tomi Risteli torjui 32 kertaa. Sormusen lisäksi maalinteossa onnistuivat Niklas Niemelä (-93), Igor Nechaev (-92), Aleksi Mäntysalmi (-91) sekä Heikki Klemetti (-94). A-junnujen karsinnat jatkuvat lauantaina Savonlinnassa ja sunnuntaina Kajaanissa.

Ihan muutama sananen muista junnujoukkueista: B-junnut karsivat 1-divariin ja neljästä pelistä on irronnut kolme voittoa. B2-junnut karsivat puolestaan SM-sarjaan ja neljän pelistä ei ole irronnut yhtään voittoa, maaliero on 3-42. C1-junnujahan Hokilla ei ole, joten loput junnujoukkueet pelaavat aluesarjoja. Yleisesti katsoen voitaneen puhua junioripuolen olevan ihan hyvällä mallilla, jos A- ja B-junnut pelaavat 1-divaria.
 
Tehdään pientä tilanne päivitystä A-junnujen tilanteesta. Eli A pelaa loppukauden 2-divaria ja (jos ymmärsin oikein, niin) sarjan kaksi parasta nousee suoraan ensi kaudelle 1-divariin, ja kolmonen menee ristiinkarsintaan. Eli jos Hokki ei ole kolmen parhaan joukossa, niin koko ensi kausi menee 2-divarin puolella. Tällä hetkellä Hokki johtaa sarjaansa, perässä tulevat IPK, SaPKo ja KalPa-T.

Muutaman pelin olen käynyt katsomassa ja sikäli tuo A-junnujen tilanne näyttää ihan hyvältä. Joukkueen runko on pitkälti -92 ja -93 syntyneitä pelaajia (A-junnuikäisiähän ovat 91-93 syntyneet pelaajat) ja mukana on myös muutama -94 syntynyt pelaaja. Viime viikonloppuna mukana olivat pelaamassa Edustuksesta VV Leinonen (molemmat pelit) sekä sunnuntaina myös Alanne-Fomin-Häkkinen -ketju. Eli sunnuntaina pääsin vertaamaan, miten suuri ero on A-junnujen 2-divarin ja Mestiksen välillä ja olihan se ero valtaisa. VV Leinonen oli kentällä puolilla valoilla ja napsutteli samalla tehot 1+5 (2 pelissä). Sunnuntain pelissä ketju Alanne (2+0)-Fomin (0+5)-Häkkinen (2+0) pelasi käytössä niin paljon kuin jaksoi, tuloksena oli 7-5 voitto IPK:sta. Humalojakin kävi yhden pelin aiemmin pelaamassa, ja voin vain todeta, että onhan nämä Mestis-pelaajat ihan omassa kastissaan tuolla boksissa.

Jos nyt katsoo, ketä pelaajia voisi nähdä tulevaisuudessa Mestiksessä, niin kyllä meidän A-junnuissa sellaisen potentiaalin omaavia pelaajia on yllättävän paljon. Nostetaan muutama esimerkki:
Tuomas Tolonen, mv, -93
Pasi Karjalainen, p, -91
Lauri Vanninen, p, -93
Antti Kurkinen, h, -92 (pelasi jo harkkapelejä syksyllä)
Eemeli Sormunen, h, -92 (3 Mestis-peliä tällä kaudella)
Jaakko Taivalmaa, h, -91 (4 Mestis-peliä tällä kaudella)
Niklas Niemelä, h, -93
Joonas Pääkkönen, h, -93
Heikki Klemetti, h, -94
Matti Kaarlela, h, -95

Näistä em. pelaajista Mestis-joukkueen harjoituksissa ovat pörränneet Tolonen, Sormunen sekä Taivalmaa. Ensi kesäksi rinkiin nostaisin myös Karjalaisen (lähtöisin Paltamosta), jolla on kokemusta parin kauden verran Kärppien A-junnuista sekä Kurkisen. Muut mainitut pelaajat ovatkin sitten vielä aika nuoria, ja heillä onkin vielä paljon aikaa kehittyä A-junnuissa. Esimerkiksi Heikki Klemetti, joka on siis vielä B-junnu, pelaa A-junnuissa piste per peli tahdilla. Myös B2-ikäinen Kaarlela pelaa A-junnuissa kypsän oloisesti ja tehokin syntyy lupaavasti.

Matka näillä pelaajilla on vielä pitkä, mutta kovalla treenillä kaikki on mahdollista. Mitään Granlundin kaltaisia superjunnuja meillä ei ole, mutta Mestis-tasolle luvassa on kelpo pelaajia. Motivaatiota näillä pelaajilla lisää varmasti myös se, että A-junnuista on noussut viime vuosien aikana pelaajia Mestis-tasolle asti, parhaana esimerkkinä Komulaisen Ville joka on iskenyt Mestiksessä lähes 100 tehopinnaa. Myös Fofanov, Humaloja ja Lukkari Heikki ovat sellaisia pelaajia, jotka ovat nousseet A-junnuista Edustuksen rinkiin.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Näiden ja tulevien A-junnujen kannalta olisi erittäin tärkeää saada jääkiekkoilijan "urheilijan polku" kuntoon Kainuussa. Tässä alueen seuroilla ja urheiluakatemiallakin on oma tärkeä roolinsa. SoKin nousu Suomi-Sarjaan olisi tärkeä juttu tässä palapelissä. Yli-ikäset junnut jotka eivät mahdu Mestikseen, voisivat jatkaa siellä suunnalla ja kasvaa vielä vähän aikaa.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Näiden ja tulevien A-junnujen kannalta olisi erittäin tärkeää saada jääkiekkoilijan "urheilijan polku" kuntoon Kainuussa. Tässä alueen seuroilla ja urheiluakatemiallakin on oma tärkeä roolinsa.
Totta. Akatemiahan tuli jo pari vuotta sitten Kajaaniin, mutta näkyviä tuloksia voitaneen odottaa vasta 5-10 vuoden sisällä. Kajaanissa akatemiaa vetää Vlado-setä, joten aika hyvään oppiin nämä meidän A- ja B-junnut pääsee. Vlado vetää treenejä myös 3. asteen opiskejoille, joihin kuuluu mm. Mestistä pelaava Veli-Valtteri Leinonen.

A-junnujen viikonloppu oli voitokas. Lauantaina Hokki voitti Jukurit lukemin 1-4. Maalintekijöinä Matti Kaarlela (2+0), Antti Kurkinen (1+1) ja Eemeli Sormunen (1+1). Maalilla Tuomas Tolonen torjui 35 kiekkoa. Sunnuntain kotipelissä kaatui Ketterä lukemin 5-2. Tehomiehinä häärivät Sormunen (1+2), Kurkinen (1+2), Jaakko Taivalmaa (1+0), Joonas Pääkkönen (1+0), Heikki Klemetti (1+0) sekä Pasi Karjalainen (0+2). Maalilla Tolonen ehti kiekon eteen 26 kertaa.

Hokki jatkaa sarjakärjessä, SaPKo (pisteen perässä) ja IPK (2 pistettä perässä) ovat pelanneet yhden pelin vähemmän, KalPa-T (4 pistettä perässä) kaksi peliä vähemmän. Loppuohjelma on vieraspainotteinen, 6 pelistä 4 on vieraissa. Seuraava kotipeli on vasta maaliskuun puolenvälin tienoilla.
 
A-junnut otti tänään maistuvan 2-5 voiton IPK:sta. Voiton takuumiehinä toimivat kolme maalia iskenyt Joonas Pääkkönen, kaikki Pääkkösen maalit syöttänyt Niklas Niemelä sekä 50 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Tuomas Tolonen. Myös junnuosaston Heikki Klemetti (1+1) sekä Matti Kaarela (1+0) onnistuivat maalinteossa.

Sarjassa Hokki on nyt kärjessä, kaksi peliä vähemmän pelannut SaPKo on pisteen päässä ja IPK pelin vähemmän pelanneena kahden pisteen päässä. Myös illalla SaPKon kohtaava KalPa-T on iskuetäisyydellä, kaksi peliä vähemmän pelanneena kuusi pinnaa perässä.
 
A-junnut kärsi tänään harmittavan 5-3 tappion Savonlinnassa. Maaleista vastasivat Lauri Vanninen (1+1), Niklas Niemelä sekä Heikki Klemetti (1+1). Maalissa Tuomas Tolonen torjui 46 kiekkoa.

Hokki jatkaa sarjassa edelleen kakkosena, mutta kärjessä SaPKo karkasi kolmen pisteen päähän. Hokin takana IPK ja KalPa-T ovat kahden pisteen päässä, IPK on pelannut kaksi ja KalPa-T yhden ottelun vähemmän. Hokilla on ohjelmassa vielä kolme peliä, seuraava on viikon päästä Kajaanissa Jukureita vastaan.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Tänään tuli sen verran vieroitusoireita jo livejääkiekosta, että jäähallille vei tie Hokki A - PEPO HC-matsiin. Kaksi ensimmäistä erää katselin, sitten piti lähteä kauppaan ja SM-liigan playoff-ottelun ääreen.

Päätöserässä Hokki näköjään ryhdistäytynyt ja napannut pisteet lukemin 11-6. Lähtiessäni taululla oli tasatilanne 5-5.

Edustuksessa käyneet pelaajatkin tehoilivat mukavasti:
Humaloja 2+2
Sormunen 1+3
Kurkinen 1+1
Taivalmaa 0+3
Lisäksi voidaan mainita puolustaja Pasi Karjalaisen komet tehot 1+5.
Maalilla Tuomas Tolonen selvisi 21 kopilla.
Humalojaa tuli seurattua erityistarkasti, ottelun alkuhetkillä kokeili ilmaveiviäkin, ja muutenkin pisti aika nättiä kikkaa läpi ottelun. Välillä peli kyllä meni turhankin tarkaksi näpertelyksi.

Kyllähän tuo taso oli sitä luokkaa, että ei suoraan A:n kakkosesta Mestisjoukkueeseen nousta. Aikamoista sähellystä nähtiin puolin ja toisin.

Sarjataulukossa Kajaanilaiset ovat toisena, 3 pistettä SaPKoa jäljessä, ja 3 pistettä IPK:ta edellä. Kärkikolmikko on pelannut 24 ottelua. Hokki ja SaPKo näkyvät olevan viivan paremmalla puolella.
 
Sarjataulukossa Kajaanilaiset ovat toisena, 3 pistettä SaPKoa jäljessä, ja 3 pistettä IPK:ta edellä. Kärkikolmikko on pelannut 24 ottelua. Hokki ja SaPKo näkyvät olevan viivan paremmalla puolella.
Ja tämä on myös sarjan lopputilanne, joka tarkoittaa sitä, että Hokin A-junnut pelaavat ensi syksynä 1-divarin karsintoja.

Humaloja on siis pelannut loppukauden A-junnuissa ja kyllä nuo tehot 7+9 4 pelissä kertovat vähän, miten ylivoimainen kaveri siellä on. Muista edustuksessakin pelanneista kelvollisiin tehoihin ylsivät Kurkinen (22 peliä, 13+19), Sormunen (18 peliä, 15+14) ja Taivalmaa (21 peliä, 12+19). Nuoret jannut olivat kauden valopilkkuja, Heikki Klemetti (-94) iski 24 pelissä tehot 10+18 ja Matti Kaarlelakin (-95) 24 pelissä 12+11.

Ja kun kausi tuntuu päättyvän lähes kaikilla joukkueilla, niin tsekataan miten Hokin muut junnut pärjäsivät tällä kaudella.

B1 junnut pelasivat 2-divisioonaa ja olivat lopulta sarjassaan seitsemänsiä. Pelaajarunko oli koostui pitkälti -94 sekä -95 syntyneistä pelaajista ja muutama -96 ikäinen pelaajakin tuolla näyttää olevan. Pistekeskiarvolla mitattuna parhaat pistemiehet olivat pääosin A-junnuissa pelanneet Klemetti ja Kaarlela, muista pelaajista Niko Kaleton oli tehokkain.
B2-junnut pelasivat alempaa 1-divisoonaa ja sijoitus sarjassa oli kolmas. Pelaajarunko koostui -95 ja -96 synteneistä pelaajista, eli ilmeisesti jonkin sortin ylijäämä joukkue tämä taisi olla. Paras pistekeskiarvo oli Matti Parviaisella. C1 junnujoukkuetta Hokilla ei ollut, sillä -96 syntyiset pelaajat pelasivat B2 joukkueessa.

Yhteenvetona voisi todeta, että aika huonolla tolalla ovat Hokin juniorit, jos verrataa esim. muihin Mestis-joukkueisiin. Hokin rooliksi on jäänyt enemminkin kasvattajaseuran rooli, sillä yleensä nämä lahjakkaimmat kaverit, joilla on tavoitteet pelata joskus korkeammalla sarjatasolla kuin Mestiksessä, lähtevät suurempiin ympyröihin. Jos junioreista halutaan saada säännöllisesti pelaajia edustusrinkiin, täytyisi A- ja B-junioreiden pelata vähintään 1-divaria. Toki näitä Humalojan kaltaisia poikkeuksia saattaa tulla silloin tällöin, mutta ei niitäkään liian usein tule.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Iso osa ongelmaa juontaa juurensa aivan lähtötasolta. Jo F-junioreissa joukkueet ovat niin pieniä, että isommissa junnuissa ei tule riittämään pelimiehiä. Puhumattakaan siitä että olisi niin laaja porukka että sieltä löytyisi näitä Humalojia ja Fofanoveja. Toivottavasti löytyy tekijöitä saamaan muutosta aikaan tässä suuntauksessa.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Eiköhän juniori luokissa joillakin tasoilla esim C1 tai B2 joukkueista eteen päin pitäisi alkaa tehdä enemmän yhteistyötä koko Kainuun alueella. Johan sitä jollain tasolla tehdäänkin mutta ehkäpä olisi syytä seurojen tosissaan miettiä tuota homma kuinka pomitaan ne helmet joka ikäluokasta talteen, ilman kunnollista yhteistyötä se tuskin kovin hyvin onnistuu. Tataa vaan olla tämä kiekkoväki Kainuussa hieman eripuraista väkeä ainakin joillakin tasoilla..
Ikäluokat pienenee maakunnassa, esim tuo Kumikiekon mainitsema F on niin että mm F2 luokassa kaksi joukkuetta löytyy Sokilta ja Hokilta, SuPs:illa on yksi joukkue, samoin Kuhmossa ja Paltamossa, F1 poikia löytyy kahteen joukkueeseen vain Kajaanista, Sokilta, Suomussalmelta ja Paltamosta taitaa löytyä yksi joukkueelinen, Kuhmossa ei ikäluokaan ole joukkuetta lainkaan. Tämähän vaan sitten kertautuu kun mennään ikäluokissa ylöspäin ja poikia putoaa harrastuksen parista luonnollisesti pois muihin rientoihin.
 
Suuri ongelma Kajaanissa on jääaikojen riittämättömyys. Esimerkiksi D- ja E-junnut treenavat "normaalilla viikolla" 2-3 kertaa, joista suurin osa on vieläpä puolella kentällä. Ja B-C junnut joutavat treenaamaan yleensä vasta klo 20-22 välillä.

Muistaakseni vuonna 2013 kaupunginhallitus ottaa käsittelyyn harjoitushallin rakentamisen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin halli olisi valmiina 2014-2015. Mutta koska kyseessä on Kajaani, niin harjoitushallin valmistamisesta voitaneen haaveilla vasta joskus 10 vuoden päästä. Ja kuulopuheiden mukaan oikeastaan ainoa, joka tukee tätä hanketta julkisesti, on Junnuhokin valmennuspäälikkö Kimmo Happo.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Eiköhän juniori luokissa joillakin tasoilla esim C1 tai B2 joukkueista eteen päin pitäisi alkaa tehdä enemmän yhteistyötä koko Kainuun alueella.
Eikä välttämättä vain Kainuussa, vaan kannattaisi katsoa etelään Iisalmenkin suuntaan. Nythän esimerkiksi IPK:n ja Hokin A-junnut pelasivat samassa sarjassa hyvin tasapäisesti. Näistä joukkueista olisi varmaankin saanut kasaan joukkueen, joka olisi alkukarsinnasta päätynyt A:n divariin. Erityisesti armeijaikäiset iisalmelaiset kiekkoilijat olisi järkevintä yrittää saada Hoikankankaan retkiveikkoihin ja urheiluakatemian kautta Hokkia vahvistamaan.

Ikäluokat pienenee maakunnassa, esim tuo Kumikiekon mainitsema F on niin että mm F2 luokassa kaksi joukkuetta löytyy Sokilta ja Hokilta, SuPs:illa on yksi joukkue, samoin Kuhmossa ja Paltamossa, F1 poikia löytyy kahteen joukkueeseen vain Kajaanista, Sokilta, Suomussalmelta ja Paltamosta taitaa löytyä yksi joukkueelinen, Kuhmossa ei ikäluokaan ole joukkuetta lainkaan. Tämähän vaan sitten kertautuu kun mennään ikäluokissa ylöspäin ja poikia putoaa harrastuksen parista luonnollisesti pois muihin rientoihin.
Vuoden 2004 ikäluokka on Kainuun pienin 2000-luvulla: 743 syntynyttä lasta, eli selvästi alle 400 poikaa koko ikäluokassa (tytötkin saavat pelata). Alkujoukko on suunnilleen 200 poikaa pienempi kuin juuri B2 ja C1 ikäluokissa. Alueen muuttotappioiden huomioon ottamisen jälkeen on helppo laskea, että hirveän monta joukkuetta ei kasaan tule. Töitä täytyy tosiaan kiekkoaktiivien tehdä.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hankalaksi tekee tilanteen lisäksi vielä se, että näillä näkymin Akatemia on vaarassa kun Sotkamolaiset torppasivat urheilulukioprojektin yhteistyön. Mahdollisesti koko akatemian lorun loppu ennen kuin se kunnolla alkoikaan.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hokin entisiä/nykyisiä A-junnuja mukana huomenna Kajaanissa alkavalla Junnuhokin kiekkoleirillä. Edustuksesta mukana aika monta pelaajaa, lisäksi Lohtanderia jne vanhaa "Hokki-tuttua". Yhtenä leirin valmentajista myös edustuksen kakkoskoutsi Raatesalmi. Leirillä vierailevat myös pari Hokista isompiin ympyröihin ponnistanutta kaveria eli Jani Tuppurainen ja Halosen Antti.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy