Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Hockey Arena – Online Hockey Manager

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Jantse, 12.11.2004 klo 13.27.

 1. Jantse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Pelaa uskomatonta jääkiekkomanagerointipeliä osoitteessa:

  Online Hockey Manager

  Valmenna omaa joukkuettasi, nosta se maasi pääsarjatasolle ja tavoittele pääsyä pelaamaan World Leaguea.

  MM-kisat pelataan joka toinen kausi "oikeiden" kaavioiden mukaan. Mukana 16 kovinta kansakuntaa.

  Yli 2000 aktiivista manageria yli 20:stä maasta. Pelistä on kansalliset kieliversiot Slovakialle, Tsekille, Suomelle, Isolle-Britannialle, Saksalle, Venäjälle, Ruotsille, Belgialle, Puolelle, Tanskalle, USAlle, Kanadalle, Itävallalle, Sveitsille, Hollannille ja Latvialle.

  Uusi maita ja käännöksiä on tulossa.

  *****************************
  Tämä jääkiekkomanagerointi on ollut aktiivisena noin reilun vuoden. Betatestausvaiheen jälkeen nyt on käynnissä kolmas kausi ja OHM on osoittautunut ehdottomasti nopeimmaksi ja vaikaimmaksi tällä hetkellä toiminnassa olevista online -kiekkopeleistä.

  Suomi on noussut yhdeksi johtavista maista, josta on osoituksena viime lauantaina voitettu maailmanmestaruus. Divisioonatasoja on Suomessa tällä hetkellä kuusi ja niissä aktiivisia managerin alkuja 276.

  Peliin on tulossa muutoksia kauden #3 päätteeksi (kausi loppuu perjantaina 12.11.2004). Joten jos et vielä ole tutustunut, niin käy ihmeessä rekisteröitymässä.

  Online Hockey Manager
   
 2. Matsku Jäsen

  Kävin rekisteröitymässä, miten pystyn luomaan joukkueen?
   
 3. Jantse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Joukkueita luodaan lisää ensi yönä. Suomen liigoihin luodaan joko 24 tai 40 sarjaa, eli uusia joukkueita tulee 384 tai 640. Jonotuslista on tällä hetkellä reilut 350, mistä voimme päätellä, että uusia sarjoja tullaan luomaan 40.

  Rekisteröinnin yhteydessä annettuun sählöpostiosoitteeseen lähetetään ilmoitus heti kun joukkue on luotu. Kannattaa tarkkailla postia pari kertaa päivässä.

  Pelimoottorin päivitys ja uusien ominaisuuksien asentaminen on käynnissä ja pitäisi valmistua noin 22:00 Suomen aikaa.

  Itse pelistä

  Omassa sarjassa on aina 16 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan. 8 parasta jatkaa play-offseissa (paras kolmesta), joiden kaksi parasta nousee seuraavalle sarjatasolle. Runkosarjan 4 heikointa putoaa suoraan alemmalle sarjatasolle.

  Sarjaotteluita pelataan ma-ti ja to-pe, eli neljä peliä viikossa. Ystävyysotteluita on mahdollista pelata ke, la ja su. IRL kiekosta poiketen OHM:ssa pelataan myös Cup. Pelipäivä on keskivikko.

  Pelissä on mahdollista harjoittaa jokaista pelaajaa omalla intensiteetillä, joka päivä. Päätaitoja ovat Maalivahti, puolustus, hyökkäys, laukominen, nopeus ja voima.

  Rakentelua harrastetaan arenan muodossa. Areenan paikkaluvun kasvattamisen lisäksi harjoittelu- ja palautumistiloja tulee kehittää. Markkinointi- ja skouttausosasto kaipaavat huolenpitoa. Cheerleadereihin sijoittamalla saa apua kotiotteluihin. Ja tietenkin junnutyöhön satsaaminen kannattaa aina.
   
 4. gege dA mAn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Laser
  Tänään sain oman joukkueeni, peli vaikuttaa paljon jääkiekon hattrickiltä, mutta pelejä on useammin ja treenijutut erilaiset. Nyt ois kasapäin kysymyksiä esitettävänä. Toivon, että niihin vastattaisiin eikä kehotettaisi lukemaan slovakialaisia tai lontoolaisia sääntöjä kun kieli ei ole parhain mahdollinen.

  Treenaus
  1. Tällä hetkellä en ainakaan pysty asettamaan pelaajilleni muuta treenimuotoa, kun "Lagging". Miten sitä siis vaihdetaan vai pystyykö vasta myöhemmin??

  2. Kehittyvätkö nuoremmat pelaajat nopeammin? Mikä on korkein taitotaso?

  3. Kuinka nopeasti pelaajat kehittyvät? Onko valmentajalla vaikutusta treenin nopeuteen?

  4. Kehittyvätkö vain sellaiset pelaajat, jotka ovat pelanneet edellisenä päivänä vai koko joukkue?

  5. Mitä ominaisuuksia milläkin paikalla pelaava tarvitsee? (Puolustaja vain puolustusarvoa?)

  Muita kysymyksiä
  1. Mihin kannattaa alussa rahaa käyttää?

  2. Mites nämä taktisen osion numeroinnit erien puolustukseen ja hyökkäykseen? Miten vaikuttaa, mitä niille kannattaa tehdä?

  3. Mitäs näistä cheerleadereista sun muista on hyötyä ja mistä niitä voi palkata? Mitä ne maksaa? Paljon kannattaisi aluksi hommata?

  Tässä nyt reilusti kysymyksiä ja lisää tulee varmasti myöhemmin kun muistuu taas lisää mieleen ja tulee uusia ongelmia vastaan.

  Kiitos sille, joka näihin jaksaa vastata.
   
 5. Receiver Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
  Lainaus:
  Schedules kohdasta voi tehdä omia treenimuotoja painamalla Lisää-painiketta.
  Kannattaa tutustua noihin keskusteluihin, joita tuolla sivuilla käydään sieltä saa hyviä vinkkejä miten homma toimii.
   
 6. Morrison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Boston Bruins
  Hienoa että muutkin ovat löytäneet tämän hienon pelin! Milläs sarjatasolla ja joukkueella pelailette? Itse olen 1. liigassa ja joukkueen nimi on Rautjärvi Rangers.
  Millä mielellä lähdette ensi kauteen? Oma tavoitteeni on pysyä 1. liigassa.

  Nyt jos kiinnostuksesi heräsi ja haluat mukaan, niin on hyvät saumat saada tiimi nopeasti. Vanha kausi on päättymässä ja uusi alkamassa. Ota haaste vastaan ja näytä miten joukkue kootaan ja valmennetaan mestaruuteen!
   
 7. Sacho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Pallo!
  Onhan täällä näköjään muitakin pelin löytäneitä. Yli vuoden kokemuksellavoin sanoa että HM:ssä on potentiaalia nousta todella loistavaksi manageripeliksi. Uusien managerien aloitus on ollut ehkä hieman hankalaa, mutta suomenkielinen opas auttanee asiaa ja keskustelualueella on monta vanhempaa manageria jotka osaavat antaa vastauksia kysymyksiin tai ainakin neuvoa, mistä tietoa kannattaa etsiä.

  Peli kehittyy koko ajan ja pelin kehittäjien käyttäjäpalautteeseen vastaaminen on huomattavasti paremmalla tasolla kuin esim. hattrickissa.
   
 8. Siirappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
  hitto ja mä en o mukana vielä :(. Tähän asiaan on tulossa pikaisesti muutos :).
   
 9. Siirappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
  Noniin mukana ollaan joukkueella Perttulantien Predators. Mutta kertokaahan miksi kun koitan kirjautua sisään se sanoo, että olen jo sisällä ja että kirjaudu ulos?
   
 10. Sacho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Pallo!
  Lainaus:
  Todennäköisesti olet jo sisällä =)

  Palvelimella on tehty viimepäivinä tietoturvapäivityksiä, joka on saattanut sotkea hieman kirjautumisia. Toimii luultavasti seuraavalla kirjautumiskerralla moitteettomasti.
   
 11. Morrison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Boston Bruins
  Kausi rupee kohta olemaan taas kerran puolessa välissä, joten kysellääs kuulumisia. Itse taistelen sarjapaikan säilymisestä 1.liigassa. Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Tiimini on siis Rautjärvi Rangers? Mites muilla?
   
 12. Mommi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko ja Florida Panthers
  Juu.. Itse pelaan toista kautta 7A divarissa, ylivoimaisessa sarjajohdossa. Viime kaudella, ei tullu sarjassa yhtään tappiota, mutta jotenkin onnistuin ryssimään play-offit suoraan kahdessa pelissä. Hiukan syö miestä, nyt olis pakko nousta.
   
 13. Jantse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Solidaarisuuskiekolla kakkospaikalla

  Dynamo HC:n "Kaikki pelaa" projekti päättyi viime yönä ja tänään alkavat puhaltamaan uudet tuulet. Runkosarjan toinen puolisko mennään silti säästöbudjetilla ja jo painetut julisteet kierrätetään teemalla "Kaikki parhaat pelaa".

  Suomi on Hockey Arenan jättiläinen

  Suomen käyttäjämäärä on tällä hetkellä hieman reilut 900 aktiivimanageria, mikä on noin 13% kaikista käyttäjistä. Tämä näkyy myös maajoukkueiden menestyksessä.

  Maajoukkue porskuttaa kohti Maailman Mestaruuden uusimista. Alkusarjasta mentiin jatkoon puhtaalla pelillä +12 maalierolla.

  Maajoukkueen kotisivuthan löytyvät osoitteesta http://members.tiscali.fi/ohmfinland/

  U-20 joukkue on pelannut nyt kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisessä kaatui Ruotsi maalein 7-4 ja toisessa Slovakia vieläkin selkeämmin 8-1. Lauantaina Suomi kohtaa Kanadan.

  Joukkueita jaossa

  Suomessa on tätä nykyä 10 sarjatasoa ja kun peli siirrettiin viime viikon päätteeksi uudelle palvelimelle, niin kaikki toimii entistä jouheammin.

  http://www.hockeyarena.net/
   
 14. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Hauska peli ja sopivasti erilainen kuin Hattrick. Suosittelen kyllä. Itse olen nyt toista kautta pelaamassa ja vähitellen alan oppia jotain pelistä vaikka aika paljon on vielä epäselvää. Peli kehittyy kokoajan ja käyttäjämäärät kasvavat, mikä on hyvä asia. Pelin suomenkielistä opasta voisi jonkin verran kehittää, niin että aloittelevilla managereillä olisi hitusen helpompi päästä peliin sisälle. Tässä on muutama kysymys osaavammille pelaajille:

  1. Laitureiden tärkeimmät aputaidot?
  2. Puolustajien tärkeimmät aputaidot?
  3. Kannattaako scottaukseen panostaa?
  4. Entä tanssityttöihin?
  Laitateen lisää kysymyksiä, jos vastauksia tulee.
   
 15. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Itse tutustuin peliin, mutta mielestäni käyttöjärjestelmässä on erittäin paljon hiomista. Paljon pientä nippeliä, joiden opetteluun menee turhan kauan aikaa, kun taas perustoiminnotkin ovat monen napinpainalluksen takana. Käytön yksinkertaistaminen olisi mielestäni suotavaa.

  Ideana kiinnostava, mutta aikaa ei ole niin paljoa, että ehtisin peliä pelata. Siksi jätin siihen.
   
 16. Jantse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Hyökkäjien ja puolustajien aputaidoista saa kuvan kun käy katsastamassa maajoukkuees scouttaussivua. Puolustajien voima/nopeus suhde on kallistumassa voiman puolelle.

  Scouttauksen kehittely on soutamista ja huopaamista. Välillä tulee jokin ominaisuus, jonka puolesta scouttausta kannattaisi kehittää, mutta seuraavalla viikolla jokin toinen juttu vesittää koko jutun.

  Tanssitytöt parantavat joukkueen esityksiä kotihallissa, eli siihenkin osastoon kannattaa panostaa. Korkeammalla tasolla ottelut ratkeavat pieniin eroihin ja tytsyt voivat olla juuri niitä...
   
 17. Leba95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lännen Kiekko, West Hockey
  Lainaus:

  Vrt TPS-Ässät torstaina? :) Kobrat eivät tainneet esiintyä mustissaan kun ei maaleja aikaan saatu...

  Miten pitkään tämä manageripeli on ollut toiminnassa? Itse aloittelin manageroinnin vasta hiljattain 9c liigassa. Miten muuten tuo aloitustaso määräytyy? Entä onko tietoa eri liigatasojen (joita on kymmenen, alemmissa useita lohkoja) tasoeroista?
   
 18. majuho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jooh.. rekisteröidyin ja olen jonotuslistalla 34. Meneeköhän tuossa kauankin..? Mukavaa vaihtelua Hatrickiin´.
   
 19. Jantse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Razzle: Eiköhän huomenna ole joukkueen kokoonpano valittavissa.

  Leba95: Pelin beta -versio on ollut pelattavissa reilut puolitoista vuotta. Ensimmäiset nykyjoukkueet, siirryttiin tuotantoon, näkivät päivänvalon vajaa vuosi sitten huhtikuussa, eli kohta on ensimmäinen "virallinen" vuosipäivä.

  Sarjoja täytetään, ts. joukkueita annetaan, sen mukaan miten niitä on vapaana tai vapautuu. Periaatteessa on mahdollista saada joukkue ylimmältä sarjatasolta, mutta sieltä ei ole kovin mukavaa valua "oikealle" paikalleen.
   
 20. Sacho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Pallo!
  Lainaus:
  1. Laukaus, nopeus, voima, puolustus. Senttereille Voima ohittaa nopeuden ja laukauksen.

  2. Voima, nopeus.
  Jos halutaan pakille tehoja hyökkäyspäähänkin niin laukaus on hyvä lisä

  3. Scouttausosasto on areenan osista ehkä turhin. Parempaa tietoa vastustajasta saa vilkaisemalla parin edellisen pelin kokoonpanot läpi ja lipun hinnat saa varsin nopeasti kokeiltua kohdalleen.

  4. Tanssityttöjen todellista vaikutusta ei varmaan kukaan ole tutkinut. Kerro meillekkin kun tiedät =)
   
 21. majuho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Taitaa tökkiä palvelin kun ei sivut avaudu..?
   
 22. Hamraan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
  Mulla on kaksi 26 v. pelaajaa ja niillä on viimeinen päivä sopimusta jäljellä, "odottavat tarjousta nykyisestä joukkueesta", niistä ei ole kukaan muu jengi kiinnostunut. Ainoa ongelma on siinä että en minä niille halua maksaa palkkaa 20000 euroa päivässä, molempien vanhat sopimukset ovat luokkaa 6000-7000 eur, kun koitan tarjota niille samanlaisia tarjouksia laittaen siihen "tarjouksesi (palkka)" kohtaan vaikka sen 7000 eur ja "hyväksy" painaen niin seuraavalla sivulla tulee lukemaan:

  Tarjoat tälle pelaajalle :
  Päiväpalkka 20 000, 8% päivittäisestä tulostasi.
  Kirjoituspalkkio 105 000.
  Tarjous on pakollinen eikä sitä voi peruuttaa!!
  Oletko varma? ?

  Enhän mä sille 20 000 euroa tarjonnut vaan 7000. Saako pelaajille tarjottua pienempää palkkaa kuin tuo 20000 kun ne täyttää 26v. vai ei?
   
 23. Morrison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Boston Bruins
  Hamraan:

  Luultavasti pelaajat eivät ole tyytyväisiä pelaamiseen sinun joukkueessa. En näe oikein muuta vaihtoehtoa tuohon miksi pelaajat pyytävät noin paljon palkkaa enemmän. Kerran muita tarjouksia ei ole tullut.

  Lainaus oppaasta:

  Jos pelaaja on tyytyväinen, hänen joukkueensa tarvitsee tarjota hänelle vain 70-100% suurimmasta tarjouksesta, jos hän on tyytymätön, tämänhetkisen joukkueen täytyy tarjota. Pelaajan tyytyväisyys perustuu tyytyväisyysasteikkoon 100-130% korkeimmasta tarjouksesta. Suojaamaton pelaajaa ottaa huomioon liigan tason etsiessään parasta tarjousta. Tämä on voimassa vain jos tarjous on alemmasta liigasta kuin missä hän nykyään pelaa.
   
 24. Rolle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Suojaamattomille on maksettava vähintään 20000, tyytyväisyys ei siihen vaikuta.

  Itse pelailen 4b liigassa ja joukkueena Guru Hockey Himalaya. Kauden alussa tavoitteena oli sijoittuminen 8 parhaan joukkoon, mutta nyt nousukaan ei tunnu mahdottomalta.
   
 25. Hamraan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
  Heh, joo tyypit oli ihan onnellisia tyytyväisyydeltään, no en kyllä mokomille maksa 20000 euroa päivässä, ei ne niin hyviä ole, harmi.