HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 538 892
  • 5 589

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni tulevat MM-kisat on jo itsessään nolo tahra Helsingille kun pääpaikkana toimii Tampere ja Helsinki tarjoaa turnaukselle venäläisten omistuksessa olevan hallin.
Ehdottomasti näin, ja jatkossakaan on turhaa mistään tapahtumista haaveilla jos ei homma kehity mihinkään suuntaan. On tosiaan käsittämätöntä sekin, että tähän paskaan on käytetty järjetön määrä aikaa ja rahaa aikana jolloin tarvetta kaikelle tuonkin tuottamalle resurssille olisi ollut käyttöä.
Ja kun tosiaankin vielä huomioidaan, että helsinkin on jäämässä jalkoihin tulevaisuuden tapahtuma- ja elämystuotantojen järjestämispaikkana, ellei nyt sitten rahareikä oopperaa otetaa lukuun. Ja ei, en tarkoita etteikö oopperaa pitäisi olla.

Kuitenkin melkoinen massimäärä kiertää jatkossakin helsingin jos kaupunkia tällä tavalla ja aikataululla kehitetään. Tosin eihän se multa pois ole, koska mun mielestä nyt muutenkin kaikki maksaa ihan liikaa, ja vain koska joku pöljä on valmis maksamaan ihan mitä vaan pyydetään kuten asuntojenkin hintojen jatkuva nousu hyvin osoittaa, mutta silti kummastuttaa kyllä kaupungin haluttomuus saada osansa tuosta massivuoresta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ja kiitos loppumattoman vatvomisen ollaan tilanteessa, jossa rakennus ym kustannukset ovat tuplaantuneet, joten alkaa olemaan vähän jo sellainen tunnelma, että ei tuolla kohta rahoittajaa enää löydy, ja voidaan laittaa pillit pussiin lopullisesti tältä projektilta.

Alkaa jo sijoittaja näkökulmastakin olemaan hanke, jossa on kohta vaikea nähdä voittajia. Ravintolabisnes keikkuu veitseterällä ja kuolinkorina kuuluu kuuhun saakka, joten melko seinähullu yrittäjä saa olla se joka tuonne ravintolan avaa, sillä halpaa ei varmaankaan tule olemaan. Nousseet kustannukset ja sen myötä riskitikin kun pyritään kuitenkin työntämään vuokralaisten kontolle, niin en ihan heti osa kuvitella että kuka sen riskin haluaa ottaa, mutta ajatellaan nyt positiivisesti että joku siihen löytyy tai sitten tämä projekti oli tässä.

No toivotaan parasta, mutta pelko on kova että tästä tuli yksi varsinainen farssi, jossa toistakymmentä vuotta tuhlattiin resursseja ja aikaa kauniin haaveen ylläpitämiseen. IFK:n tulevaisuus toki on mahdollisesti hyvinkin riippuvainen tästä projektista, jos toimintaa koskaan aiotaan mitenkään saada kehitettyä, joten siinäkin vähän jännitettävää.

Itsellä oli nyt vähän vaikeaa tulkita tuosta Everin jutustelusta, että kiikastaako aloittaminen nyt juurikin siitä rahasta, jota mahdollisesti ei enää ole projektin läpiviemiseen. Jos näin kävi tämän kaiken perseilyn jälkeen, niin pidän sitä kyllä melko nolona tahrana helsingin kyvyssä kehittyä.

Sellasessa käsityksessä itse olen ollut jo pitkään, että rahoittajat ja business-kuviot olisivat tuossa iki-projektissa olleet jokseenkin selvät jo pitkään, ja viivästymisen syy aikalailla muualla. Korjatkaa ihmeessä, jos näin ei olekaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sellasessa käsityksessä itse olen ollut jo pitkään, että rahoittajat ja business-kuviot olisivat tuossa iki-projektissa olleet jokseenkin selvät jo pitkään, ja viivästymisen syy aikalailla muualla. Korjatkaa ihmeessä, jos näin ei olekaan.
Okei, jos näin niin hyvä. Jotenkin vaan tuosta Everin lausunnosta jäi sellainen pieni tykytys takaraivoon, että onkohan sijoittajilta kadonnut into hinnan tuplaannuttua, ja nyt odotellaan nimenomaan sitä, että löytyykö into rahoittamiseksi vielä kaiken tapahtuneen jälkeenkin.
En minä ainakaan olisi valmis tulevana vuokralaisena tuplaamaan omia kulujani ja riskiä liiketoiminnan käynnistämiseksi tiloissa, joten sekään ei varmaankaan auta.
Myöskään tapahtumajärjestäjänä ei oikein perse kestäisi, jos kasvaneita kuluja pitäisi onnistua kuolettamaan tulevilla lipunhinnoillakaan, sillä kai se jossakin kohtaa katkeaa myös kuluttajan selkäranka sen suhteen, mitä on valmis maksamaan.

Viivästyminen on tulossa niin kalliiksi, että liekö toiminta vs esim uusi uljas uros areena millään tasolla kilpailukykyistä, ellei sitten sijoittajilla ole tahtotilaa odottaa tuottojaan hitokseen kauemmin.

Alkaa tällä kehityssuunnalla olemaan jo valmiikksi tappiolliseksi muodostuva kompleksi, ellei sitten hyvin toteudu nuo luvatut tontit muualta, sillä neliömääräki on koko ajan proggiksessa laskenut,

Mutta joku viisaampi voi tätä valottaa, ja erityisesti jos on tietoa olemassa olevasta rahoituksesta.

Itsellä vaan alkaa usko menemään että tämä koskaan toteutuisi tällä kehityssuunnalla.
 

stadinjätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordis ei muuten takuulla ole enää montaa vuotta käyttökelpoinen. Jos Garden ei valmistu, niin en edes halua kuvitella mitkä seuraukset sillä on koko Hifk:lle
 
Viimeksi muokattu:

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juttu oli mennyt multa ohi ja kyllä mäkin sellaisia fiiliksiä sain. Sijoittajat ovat kaiketi olleet mukana, mutta olisivatko nyt tosiaan vetäytyneet? Sitä indikoisi muun muassa se, että rakennuslupavaiheeseen ei ole ilmeisesti vielä edetty, vaikka se olisi ollut liki koko tän vuoden mahdollista. Nyt hankkeen jurmahtaminen on ollut kiinni siis gardenista, ellei sitten lupaa olla jumppailtu virkamiesten kanssa jiiriin. No, ken elää, se näkee.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea yhtälö, jos/kun nyt neuvotellaan urakkasopimuksista. Rakennustarvikkeiden hinnat pilvissä ja raksaliikkeiden tilauskannat ilmeisen hyvässä kuosissa. Vaikka alkuperäisissä laskelmissa projektin marginaalit ovat olleet sijoittajien kannalta kiinnostavia, nyt näyttää varmaan aika erilaiselta.

Jaffalahan pystytettiin aikanaan juuri päin vastaisessa suhdanteessa, jolloin monille osallistujille maksettiin urakkaa aitioina ja klubijakkaroillakin. Ja yhteiskuntakin pisti muutaman kympin apuja. Saas nähdä.
 

hege

Jäsen
Itse olen varsin pessimistinen tämän suhteen ja pelkään että se "momentum" on nyt mennyt ainakin hetkeksi. Koska uudelle hallille kuitenkin on se tarve, niin täytyy vain toivoa että asia etenee kaikessa hiljaisuudessa niissä kuuluisissa kulisseissa.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Onkohan sijoittajat lupautuneet rahojensa kanssa miten pitkään projektiin... Eli jos homma on menny nyt vaikka vuonna 2013, et Everi on soittanut sijoittajalle X et meillä ois tämmönen hallijuttu tässä. Tehdään Stadiin HIFK:lle uus halli. Ihan kohta aletaan rakentaan. Paljonko sijoittaisit.. Ai sä laitat 20 millii. Mahtavaa,kiitti hei.
Vieläkö vuonna 2021 sama kaveri on valmis sijoittaan 20 millii
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kyllä materiaalien hintojen nousu pilviin on paha uhka tälle projektille. Puutavaran hinta nousi kesällä vaatimattomat 40% ja teräksen hinta on ollut ilmeisesti nousussa jo pitkään. Tampereella päästiin rakentamaan ajoissa ja materiaalikustannukset eivät iskeneet päin näköä. En usko enää koko Gardeniin. Hallituksen näyttö siitä miten he voivat pahimmillaan höykkyyttää tapahtumateollisuutta mielensä mukaan myös asia joka vetänyt mattoa koko projektin alta.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kyllä materiaalien hintojen nousu pilviin on paha uhka tälle projektille. Puutavaran hinta nousi kesällä vaatimattomat 40% ja teräksen hinta on ollut ilmeisesti nousussa jo pitkään. Tampereella päästiin rakentamaan ajoissa ja materiaalikustannukset eivät iskeneet päin näköä. En usko enää koko Gardeniin. Hallituksen näyttö siitä miten he voivat pahimmillaan höykkyyttää tapahtumateollisuutta mielensä mukaan myös asia joka vetänyt mattoa koko projektin alta.

Asiatekstiä, sillä raha ratkaisee, tehtiinpä melkein mitä tahansa. Halli olisi kohta valmis ellei se olisi joutunut byrokratian ja tikkuaskistakin ongelman tekevien valittajien rattaisiin. Kaikki energia hankkeessa on mennyt kamppaillessa muiden asioiden kuin itse hallin kanssa. Saattaa myös olla, että rakennuskustannusten nousun myötä joudutaan pohtimaan ihan toisenlaista konseptia, jolloin suunnitelmat kutistuvat mutta innoittaako se enää silloin potentiaalisia rahoittajia. Ja toki uusiakin valituksia varmasti tehtaillaan pikkusieluisten toimesta sitä mukaa kun entisiä ensin hylätään. Isoja kysymyksiä on hankkeen ympärillä, mutta tavalla tai toisella se olisi saatava onnellisesti maaliin ja nopeasti, sillä koko HIFK:n tulevaisuus jääkiekkoseurana on sidoksissa uuteen edustavan moderniin sekä ninenomaan stadilaiseen, ei mihinkään Pasilan neukkujen, jääkiekkopyhättöön. Itse asiassa jäähallin pitäisi olla koko Helsingin ja Suomen yhteinen projekti, ei pelkästään HIFK:n oma hanke.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
koko HIFK:n tulevaisuus jääkiekkoseurana on sidoksissa uuteen edustavan moderniin sekä ninenomaan stadilaiseen, ei mihinkään Pasilan neukkujen, jääkiekkopyhättöön. Itse asiassa jäähallin pitäisi olla koko Helsingin ja Suomen yhteinen projekti, ei pelkästään HIFK:n oma hanke.

Onhan halli vähintään koko Helsingin hanke. Sen verran on tultu vastaan kaupungin toimesta ja mahdollistettu hallikompleksin rakentaminen.

Garden Helsinki voi tuoda kaikkien sisäpalloilulajien MM-kisat Suomeen. Gardenin rakentaminen toisi 12 000 neliömetriä toimistotiloja ja saman verran asuinneliöitä sekä yli 30 lajin urheilu- ja liikuntakeskittymän. Maanpäällisen osuuden laajuudeksi on arvioitu 60 000 neliötä, ja maanalaisten tilojen puolestaan noin 97 000 neliötä. Urheilutilojen lisäksi tulee hotelli, asuntoja, ravintoloita ja supermarket.

Kyse on niin puhtaasta keskustahankkeesta kuin olla ja voi ja siksi en usko, että sijoittajilla on halua vetäytyä projektista. Helsinki kasvaa, ja asuminen Helsingissä kiinnostaa. Myös kokouspaikkana Helsingin arvostus on noussut ja Garden toisi tapaamisille hyvä mahdollisuuden. Elämää on koronan jälkeen. Esimerkiksi YIT voi saada uutta tuula Gardenilla kun Triplalla taisi tulla hieman takkiin tai ainakin vähemmän tuottoa kuin odottivat.

Arvaukseni on, että rakentaminen alkaa 2022 viimeistään syyskuussa.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Veikkaan samaa aikataulua kuin Cobol yllä. Ei rakentaminen ole loppunut tai loppumassa kustannusten nousemisen vuoksi, päin vastoin. Pandemia muokkaa toimitila rakentamista sektoreista eniten ja tässä aloitukset ovat jo vähentyneet. Gardenin kohdalla pitää huomioida sijainti ja kokonaisuus, tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista projekteista alkaessaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan halli vähintään koko Helsingin hanke. Sen verran on tultu vastaan kaupungin toimesta ja mahdollistettu hallikompleksin rakentaminen.

Garden Helsinki voi tuoda kaikkien sisäpalloilulajien MM-kisat Suomeen. Gardenin rakentaminen toisi 12 000 neliömetriä toimistotiloja ja saman verran asuinneliöitä sekä yli 30 lajin urheilu- ja liikuntakeskittymän. Maanpäällisen osuuden laajuudeksi on arvioitu 60 000 neliötä, ja maanalaisten tilojen puolestaan noin 97 000 neliötä. Urheilutilojen lisäksi tulee hotelli, asuntoja, ravintoloita ja supermarket.

Kyse on niin puhtaasta keskustahankkeesta kuin olla ja voi ja siksi en usko, että sijoittajilla on halua vetäytyä projektista. Helsinki kasvaa, ja asuminen Helsingissä kiinnostaa. Myös kokouspaikkana Helsingin arvostus on noussut ja Garden toisi tapaamisille hyvä mahdollisuuden. Elämää on koronan jälkeen. Esimerkiksi YIT voi saada uutta tuula Gardenilla kun Triplalla taisi tulla hieman takkiin tai ainakin vähemmän tuottoa kuin odottivat.

Arvaukseni on, että rakentaminen alkaa 2022 viimeistään syyskuussa.
Kiitos erinomaisesta ja tiukaksi puserretusta analyysista halliprojektin suhteen. Nostit esiin ihan valideja pointteja, tosin edelleen vähän "pelottaa" ns. "loppukäyttäjien" halukkuus maksella vuokrissaan noita tuplaantuneita kustannuksia, mutta mulla tosiaankaan ei ole mitään kättä pidempää arvoimaan että kuinka paljon mm yritykset haluaa törsätä infraansa.

Jotenkin vaan tuntuu että koronan myötä kun on herätty siihenkin tulevaisuuteen, jossa ihmiset kuitenkin voivat touhuilla etäyhteyksien päästäkin, niin onko halukkuutta sitoa valtavasti resursseja enää toimitilojen pitämiseen, kun tuntuu että edellisistäkin ollaan luopumassa tai ainkain vähentämässä.

Tokihan tuo on ns paraatipaikalla, joten se ei liene kuitenkaan huono asia.

Ravintolatoiminnassa taas ihmettelisin kovin, jos joku haluaa hinnalla millä hyvänsä ottaa riskin tuonne toimintansa viemällä, mutta toisaaltahan riskitikin on minimoitavissa, joten kai siinä mielessä voi tuokin onnistua.

Jokatapauksessa uskon sinun olevan enemmän tällaisetn asioiden ytimessä kuin meikäläinen, joten ajatuksesi valoi taas uskoa siihen, että projekti sitten kuitnekin voisi edetäkin. Tosin kyllä tuo liki miljardiluokkaa oleva kulu vähän vielä karmaisevalta kuulostaa, ja koska historia ei tunne yhtäkään rakennusprojektia, joka olisi tehty ikinä sillä summalla joka siihen aluksi budjetoidaan tahi kuluiksi lasketaan, niin kai se miljardi lopulta lienee se todellinen luku.

Asiaa onneksi kuitenkin auttanee lupaukset noista asuinrakentamiseen tarkoitetuista tonteista, joilla varmaankin päästään kuittaamaan kuluja aikanaan.

Vielä kun selviäisi että millainen tulee IFK:n asema käyttäjänä olemaan, sillä sama kuvio joka venäjähallissa hartwall aikana oli, ei liene toimiva konsepti vaan on suorin tie kohti IFK:n konkurssia hyvinkin nopeutetulla aikataululla. Samanlainenhan oli vähän espoossakin ja perseelleenhän sekin meni.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tosin kyllä tuo liki miljardiluokkaa oleva kulu vähän vielä karmaisevalta kuulostaa, ja koska historia ei tunne yhtäkään rakennusprojektia, joka olisi tehty ikinä sillä summalla joka siihen aluksi budjetoidaan tahi kuluiksi lasketaan, niin kai se miljardi lopulta lienee se todellinen luku.

Totta, täällä Tampesterissakin on ollut pieniä vaikeuksia saavuttaa alkuperäisiä budjetteja:


Saas nähdä miten Uroksen kanssa käy.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta, täällä Tampesterissakin on ollut pieniä vaikeuksia saavuttaa alkuperäisiä budjetteja:


Saas nähdä miten Uroksen kanssa käy.
Jep, hienot esimerkit ja todella kiva että näinkin joskus käy. Täälläkin päin taisi tuossa kehä kolmosella lentokentän rampin uusimisessa tapahtua tällainen ihme, mutta tuntuu kyllä (osin mutulla ja osin luettuna) että nämä ovat enemmän poikkeus kuin sääntö, mutta sittenkin hienoa että todistettavasti voi näinkin käydä.

Täällä Suomessahan on muutamakin oikein hyvä esimerkki siitä, miten upeasti noissa budjeteissa pysytään. Mainitakseni nyt vaikkapa yhden metrokeissin tässä pääkaupunkiseudulla. Ydinvoimalaa tässä ei varmaan kannata edes mainita.


Mutta on toki kyllä erinomaisen hyvin siellä tamperella päin joku asiat hoitanut että tällaista on tapahtunut, ja uskoisin kyllä paikallisten veronmaksajien siitä kiittävän. Oli kuitenkin myös mielenkiintoista luettavaa, ja tossa itseasiassa oli kyllä hvyiä pointteja toteuttamismallin suhteen. Ehkä luon parempia edellytyksiä budjetissa pysymiseen, ja paljonhan on projektinvetäjästä kiinni, että kykenee hallitsemaan mm materiaalien laskennan, tilaukset sekä sitovat hinnoittelut.

Kiitos siis kannustavista linkeistä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Totta, täällä Tampesterissakin on ollut pieniä vaikeuksia saavuttaa alkuperäisiä budjetteja:


Saas nähdä miten Uroksen kanssa käy.
Sen verran teidän nimeä kuitenkin vieroksun, että kohtuuden nimissä tuo uusi Nordis eli Garden voisi saada lempinimen NAARAS ja Gimmojen pelit pois Pirkkolasta.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Itse olen varsin pessimistinen tämän suhteen ja pelkään että se "momentum" on nyt mennyt ainakin hetkeksi. Koska uudelle hallille kuitenkin on se tarve, niin täytyy vain toivoa että asia etenee kaikessa hiljaisuudessa niissä kuuluisissa kulisseissa.
Sijoittajat eivät makuuta rahojaan "odottamassa" aloituslupaa. Inflaatio nakertaa rahan arvoa ja jos sitä on tilillä makaamassa +100milj.€, niin se jo näkyy. Yhtälö on yksinkertainen: ei tuottoa, ei rahaa. Tämä jos lipsuu, niin finanssivalvonta puuttuu hanakasti tilanteeseen. Ulkomaiset sijoittajat ovat asia erikseen. Sekin vähän huolettaa kun ulkomaisia sijoitusyhtiöitä ei taida olla tyrkyllä. Ne kun haistavat bisneksen jo kaukaa. Ja ovat valmiita muutaman vuoden - merkkiseen tuottoon, kunhan jossain kohtaa siirrytään +:n puolelle.
Asunnot tuskin ovat ongelma. Vieressä Tripla ja vähän kauempana Redi osoittavat ettei se aina mene niin kuin on suunniteltu. Koronalla tai ilman. Ja tyhjää toimistotilaa on Helsingissä paljon.
Toivottavasti kuitenkin pian...
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lapsettaako? Keksi ensi kerralla edes jotain parempaa tai sitten ihan vaan jätät painamatta vastaa-nappia.

Ei tarvi loukkaantua. Mietin vaan että voiko Valtasen lähtö liittyä tähän halli fart… farssiin millään tavalla.

Toivon tietty että saatte uuden hienon hallin bygattua, tätä Suomi-kiekko tarvii jos meinaa PS5 sukupolven halleille saada.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
On tää Stadin touhu aivan muumioitua. Parkkipaikat ja asbestihallin museointi ajavat kaiken ohi. Nordiksella asbesti lyö katosta läpi ja jos uutta ei tule niin sitten koko murju remppaan asap
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tää Stadin touhu aivan muumioitua. Parkkipaikat ja asbestihallin museointi ajavat kaiken ohi. Nordiksella asbesti lyö katosta läpi ja jos uutta ei tule niin sitten koko murju remppaan asap
Jep, kyllä vähän kateeksi käy rehellisesti sanottuna tota tampereen tilannetta. Alkaa tosiaan tuntumaan että ei tää meidän "projekti" kyllä etene koskaan maaliin asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös