HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 534 022
  • 5 587

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Ei tämä halli ole ollut minulle missään vaiheessa mitenkään erikoisen tärkeä, koska Nordis on Nordis. Mutta nyt kun Jokerit lähtee menemään, niin olisi tämä halli erittäin siisti ja mukava uudistus. Toivottavasti vielä onnistuu, vaikka osittain huonoja uutisia kertovat.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vähemmän yllättäen kokoomuksen Männistö puolustaa hallihanketta.

Minusta Everin suunnitelma vaikutti oikein fiksulta, nyt on edessä pahimmillaan paluu alkuruutuun. Sääliksi käy kaikkien IFK-fanien puolesta.

Männistö on fiksu tyyppi, ja tossahan oli kiteytettynä muutamaan virkkeeseen asian oikea laita.

Ei tarvitse sääliä. IFK on ja pysyy, ja jos ei tuo HG ei toteudu, niin jotain muuta tulee myöhemmin. Ei Nordis ikuisuuksia ole se paikka jossa pelataan.
 

Ua Ua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on jäämässä ilman jättihalliaan - Helsingin Sanomat
Helsingin virkamiehet eivät sinänsä ole tyrmäämässä itse hallia. Se voitaisiin rakentaa riisuttuna versiona joko Mäntymäen kentälle tai nykyisen jäähallin viereiselle parkkipaikalle. Kolmas vaihtoehto on ehostaa jäähalli nykyaikaisempaan muotoon

Karttakuvassa vaihtoehtoinen hallipaikka on kuitenkin rykäisty Jäähallin ja Stadikan väliin, siihen tekonurmikenttien (Pallokenttä 6 ja 7) kohdalle.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Kuulosta vähän siltä jos tulkitsen merkkejä oikein, niin tässä nyt yritetään keksiä erilaisia esteitä jota voidaan hivuuttaa enemmän rahaa kassaan. Pääongelma sanoisin olevan tontin vuokra/hinta, eli HIFK/taho z laittaa vaan lisää rahaa pöytään. Ei HIFK lähtisi tuhlaamaan miltsii siihen että hanke kariuituisi näin nopeasti. Halli nousee vielä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olisihan se nyt väärin, jos jotkut varakkaat / hyvätuloiset saisivat asua tuollaisella paikalla. Kovan rahan asuntojen rakentaminenhan on tunnetusti monille (vasemmisto)poliitikoille suurin saatana mitä voi olla. Ehkä hanketta tulisi muuttaa niin, että kompleksin ylimpiin kerroksiin tulisi pakolaisten vastaanottokeskus, tukiasuntoja narkkareilla, taiteilijakoti ja puoli-ilmaisia vuokra-asuntoja muuten vain syrjäytyneille.

Aika harvassa on ne oikeasti halvat asunnot ylipäätään Helsingissä, jos vertaa hintoihin toisaalla Suomessa. Voisivatkohan nämä kalliiden asuntojen rakentamista vastustavat vaatia myös Lauttasaareen halvempia ostoasuntoja, jotta minun kaltaisilla ihmisillä olisi varaa ostaa haluamaltaa alueelta uusi asunto? Tai mikä parempaa tungetaan noita Sininauhasäätiön huumeasuntoloita vähän joka puolelle kaupunkia ja näin saadaan asuntojen arvot alas.

En ymmärrä lainkaan noita Penttilän perusteluita. Joo, alue on toki urheilukulttuuriltaan merkittävä kaupungille, mutta eikö juuri jäähalli oheispalveluineen ja asuntoineen toisi lisää sitä kulttuuria paikalle johon kaupungilla ei ole ainakaan tähän mennessä ollut esittää mitään vaihtoehtoista ideaa.Vielä, kun miettii, että kaupunkiin olisi tullut uutta infraa yksityisellä rahalla, ilman kansalaisten verorahoja niin ei oikein meinaa ymmärtää mikä tässä aiheuttaa "hiekkaa pillussa" -efektin päättäjien housuissa. Guggenheimiin sen sijaan ollaan valmiita heittämään miljoonia hukkaan, vaikka about ketään maksajista ei tunnu koko pirun museo kiinnostavan...
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Asuntojen suhteen kaupunki lienee lopultakin varovainen sen takia, että vaikka "Kampin mallin" 99 arvoasuntoa saatiin myydyksi, samoin ei välttämättä käy Gardenissa. Jotta asuntomyynnin tuottama taloudellinen hyöty olisi oikeasti reaalinen, tarvittaisiin juurikin tuo sata asuntoa. Mutta mikäli osa väkisinkin yli miljoonan euron (keskihinta-arvio) asunnoista jäisi myymättä, se olisi kategorisesti kaupunkisuunnittelullinen katastrofi, sillä tällöin rahoitusmalli romahtaisi, eikä osakkailla olisi mahdollisuuksia kattaa näitä tappioita --> kaupunki joutuisi maksajaksi. Epäilen tätä tarkoitettavan tuolla kohtuuhintaisuusargumentilla. Toisaalta kompleksiin ei ole fyysisesti mahdollista rakentaa riittävän montaa oikeasti kohtuuhintaista asuntoa, joten tässä mielessä argumentti on jokseenkin validi.

Toivottavasti silti toteutuu.
 

Smeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oikeastaan em. lausunnossa sotii omia luulojani vastaan vahvasti tuo, että nyt siihen kuitenkaan haluttaisiin mielummin pelkkä halli Stadikan takia. Olin aina tähän päivään asti luulossa, että se olisi juuri "ympäristöystävällisempi" kun samassa kompleksissa olisi muutakin kuin se halli. Tuntemattomia ovat sikariportaan tiet.
 

J.Rita

Jäsen
Asuntojen suhteen kaupunki lienee lopultakin varovainen sen takia, että vaikka "Kampin mallin" 99 arvoasuntoa saatiin myydyksi, samoin ei välttämättä käy Gardenissa. Jotta asuntomyynnin tuottama taloudellinen hyöty olisi oikeasti reaalinen, tarvittaisiin juurikin tuo sata asuntoa. Mutta mikäli osa väkisinkin yli miljoonan euron (keskihinta-arvio) asunnoista jäisi myymättä, se olisi kategorisesti kaupunkisuunnittelullinen katastrofi, sillä tällöin rahoitusmalli romahtaisi, eikä osakkailla olisi mahdollisuuksia kattaa näitä tappioita --> kaupunki joutuisi maksajaksi.

Kyllähän grynderi kantaa riskin, eikä kaupunki. Jos kauppa ei käy, niin hinnat alas, jolloin katekin pienenee.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Säälittävää puuhastelua vasemmistopoliitikoilta ja virkamiehiltä. En viitsi sanoa, että uskomatonta, koska tämä ei nimittäin yllätä yhtään. Perinteistä suomalaista paskahousumeininkiä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Nyt kannattaa laittaa hieman valoja päälle kun lukee näitä juttuja. Se oli aivan varmaa, että näin iso hanke ei mene läpi ilman vastustusta ja Everi on varmasti tyytväinen, että peli on nyt avattu.
Hesari kirjoittaa myös, että IFK olisi käyttänyt jo hankkeeseen miljoona euroa. Tämä ei pidä paikkaansa vaan IFK on varannut miljoona euroa sitten kun lupien haku vaiheet tulevat auki. Se on jo tiedetty pitkään, että rahoitus kasassa ja jollain polittisella ryhmällä on jonkinlainen agenda vastustaa tätä hanketta(Guggenheim).

Kuten jo on monesta lähteestä todettu niin työryhmän argumentit on vähintääkin omituisia. Parkkipaikka ei tietääkseni tuota minkäänlaisia verotuloja kun Garden kompleksi taas tuottaa Helsingille rahaa. Sitten työryhmä kertoo rahoituksen olevan utopistinen vaikka todellisuudessa ei tiedä missä vaiheessa rahoitus on. Kun Everi tulee kaupunginhallitukseen esittämään täysin yksityisen rahoituksen ja tulevat verotulot niin ihmettelen kuka politiikko kehtaa äänestää tätä vastaan. Mitä helvettiä se työryhmä ottaa kantaa jäähallin remonttiin tai sen tarpeeseen? Everi on useasti kertonut, että halli ei riitä IFK:n tarpeisiin katsoja kapasiteetin eikä myöskään oheispalvelujen osalta koska niistä ei seuralle jää penniäkään. Nyt sitten mitataan Everin lobbaus taidot ja Twitterin perusteella on tehnyt sitä jo pidempään. Uskon, että hanke kyllä toteutuu, mutta tämä ei ole vielä edes viimeinen töyssy matkalla.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kannattaa laittaa hieman valoja päälle kun lukee näitä juttuja. Se oli aivan varmaa, että näin iso hanke ei mene läpi ilman vastustusta ja Everi on varmasti tyytväinen, että peli on nyt avattu.
Hesari kirjoittaa myös, että IFK olisi käyttänyt jo hankkeeseen miljoona euroa. Tämä ei pidä paikkaansa vaan IFK on varannut miljoona euroa sitten kun lupien haku vaiheet tulevat auki. Se on jo tiedetty pitkään, että rahoitus kasassa ja jollain polittisella ryhmällä on jonkinlainen agenda vastustaa tätä hanketta(Guggenheim).

Näin se juurikin on. Näin isoissa hankkeissa jokainen poliittinen ryhmä tulee ulos ajatuksilla, joiden uskotaan miellyttävän omia äänestäjiä. Mites nyt joku sanoi, vasemmistolaiset puolueet on katkerien ihmisten puolueita, jotka tekevät politiikkaa vastustamalla, ei rakentamalla. Tunnetusti vastustaminen on helpompaa kun saada asioita aikaan.

Hallihanke on työn takana, mutta peli avattu. Rakennusvirkamiehet ja lautakunnat on vain yksi steppi joka sekin tarttee klaarata.

Vai olisiko sittenkin Kal€n saunaseuran salaliitto? Ryssien ja jääkiekkoliitton välillä on joku salainen arvokisat kattava sopimus...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Täytyy sanoa, että melko erikoisin perustein hallihanketta ollaan tyrmäämässä. Minusta pitäisi päin vastoin kannustaa siihen, että vain satunnaisina päivinä käytössä olevan areenan sijaan oltiin kehittämässä jatkuvasti käytössä olevaa kokonaisuutta, jossa vieläpä olisi ekotehokkaasti hyödynnetty jäähallin hukkalämpöä muun toiminnan lämmöntarpeeseen.

Juuri näin. Tuossahan syntyisi sivutuotteena alue, jossa kaupunkilaiset oikeasti viihtyisivät(tai no, ainakin KÄVISIVÄT). Sen sijaan tuolle "arvokkaalle" parkkipaikalle halutaan ilmeisesti joku julkisen palvelun rakennus, todennäköisesti kirjasto, kaupunkilaisten olohuoneeksi, jossa tosin kukaan ei viivy eikä viihdy kirjan lainaamiseen kuluvaa aikaa kauemmin.

Ja minulle sopisi kyllä ihan hyvin pelkkä uusi halli siihen vanhan viereen Hesarin havainnekuvan(jossa siis ihan päätön kuvateksti) tavalla, mutta tuolle pelkälle jäähallille ei tule rahoitusta löytymään, ja tuo siis palvelisi muutenkin vain pientä osaa kaupunkilaisista.
 

hanttap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urpolan Kiekko, HIFK, MP
Jäähalleja ja monitoimiareenoita saa omilla rahoillaan rakentaa ihan minne haluaa. Asunnot ja liiketilat ovat rakennusliikkeiden tulonlähde ja nimenomaan niille kaupingin luovuttamat rakennusoikeudet. Rakennusoikeuksia pidetään markkinoilla rajoitettu määrä, jottei rakennusliikkeiden taseissa olevat rakennusoikeudet menetä arvoaan. Helingin yleiskaavaa laaditaan tältä pohjalta, rata- ja metroverkon asemien ympäristön tonttimaat jaetaan takennusliikkeille kaupungissa käytössä olevan päätöksentekomenettelyn mukaisesti. HIFK ei ole osallinen tästä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Everi tulee kaupunginhallitukseen esittämään täysin yksityisen rahoituksen ja tulevat verotulot niin ihmettelen kuka politiikko kehtaa äänestää tätä vastaan. Mitä helvettiä se työryhmä ottaa kantaa jäähallin remonttiin tai sen tarpeeseen? Everi on useasti kertonut, että halli ei riitä IFK:n tarpeisiin katsoja kapasiteetin eikä myöskään oheispalvelujen osalta koska niistä ei seuralle jää penniäkään. Nyt sitten mitataan Everin lobbaus taidot ja Twitterin perusteella on tehnyt sitä jo pidempään. Uskon, että hanke kyllä toteutuu, mutta tämä ei ole vielä edes viimeinen töyssy matkalla.
Eikä varmaankaan huono argumentti tällaisena aikana ole sekään, että onko kaupungilla oikeasti boltseja jättää nämäkin työllisyysvaikutukset huomioimatta??
Luulenpa että monessakin perheessä kiitetään tämän homman läpimenoa, sillä niin iso projekti ja niin monta "miestyövuotta" on kyseessä. Erityisesti kun kaupungilla itsellään ei ole esittää kuin rahareikiä.
Tämän projektin tuotolla kaupungin kassaan rahoitetaan varmaan kukkenhaimin tappiotkin, joten siinäkin mielessä luulisi kinnostusta tähänkin löytyvän. :-D
Ja lisäksi onhan tuo nyt aika saakelin upea projekti läpivietäväksi ja hemmetin paljon hienompi katella kuin se vanha olympiastadionin rohjo, jota sitäkään ei vaan saada purettua vaan siihenkin työnnetään koko ajan verovaroja ilman että mikään siellä koskaan mikään oikeasti paranisi. :-D
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Eikä varmaankaan huono argumentti tällaisena aikana ole sekään, että onko kaupungilla oikeasti boltseja jättää nämäkin työllisyysvaikutukset huomioimatta??

On. Kuten Jätkäsaaren hotellihankkeen yhteydessä huomattiin. Kannatan hallihanketta, mutta on varsin hankalaa selittää virkamiehille miksi siihen pitäisi saada Citymarket tai Prisma.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
On. Kuten Jätkäsaaren hotellihankkeen yhteydessä huomattiin. Kannatan hallihanketta, mutta on varsin hankalaa selittää virkamiehille miksi siihen pitäisi saada Citymarket tai Prisma.

Miksi siihen ei voisi tulla jompikumpi suurista kaupallisista toimijoista? Yhtään järkevää syytä siihenkään ei löydy ja hyvä syy miksi pitäisi tulla on se, että alueella on kaupallinen tarjonta hyvin heikkoa. Yhtään suurta ja laajempaa valikoimaa tarjoavaa vähittäiskaupan liiketta ei löydy vierestä. Stockman ei kiinnosta kaikkia on ja on kaukana, Ruoholahdessa City Market, mutta Helsingissä se on jo periferiassa tuolta katsoen, sitten pieniä K-kauppoja ja S-Ryhmän liikkeitä. Asukkaita ja muuta liikennettä kuitenkin alueella runsaasti. Tuo paikkahan suorastaan huutaa suurta hypermarkettia, mutta tässä on nyt kyseessä politikointi ja katsotaan kuinka käy, järjellä ajatellen hanke kuulostaa hyvin suunnitellulta ja antaisi kaupungille enemmän kuin ottaisi pois.
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
On. Kuten Jätkäsaaren hotellihankkeen yhteydessä huomattiin. Kannatan hallihanketta, mutta on varsin hankalaa selittää virkamiehille miksi siihen pitäisi saada Citymarket tai Prisma.

Saatan muistaa väärin, mutta eikös Jätkäsaaren hotellikiistassa kiistelty hotellin korkeudesta eikä siitä saako hotellia rakentaa sille paikalle. Muistaakseni hotelli saa olla max. 16 kerroksinen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olikohan hankkeen vastatuuleen ajatuminen tiedossa jo, kun Gilles tuli mökkiin? Luulen, että oli. Tai sitten asioiden priorisointi on kovin kummallista. DDR:n remontti ei taida olla mukana kuvioissa ja uusi halli siten elinehto. Miksi vaarantaa sitä huonolla PR:llä?

Tuo tontti on H:kin keskellä ja harvoja tai peräti ainut rakentamatta oleva ns vapaa. Varmasti asiasta käydään kova poliittinen kädenvääntö, joka vie paljon aikaa, ehkä liikaa aikaa. Mikä mahtaa olla suunnitelma B?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:n hankkeessa on hotelli, kylpylä, kauppoja, parkkipaikkoja, asuntoja 10000 neliötä jne. Ai niin ja jäähalli. Helppo tälle olisi nyt naureskella, mutta nyt ei naurata yhtään, kun halliasiaa täytyy HIFK-Hockey Oy:n viedä edelleen eteenpäin. Joku sapluuna pitää nyt olla valmisteltuna, plan B, joka esitellään kevään 2014 aikana. Kiitos jo etukäteen, että asia etenee mutkan kautta, mutta kuitenkin etenee. Näin uskon, kunnes toisin todistetaan, että HIFK-Hockey Oy jatkaa rakennusprojektiaan eteenpäin, vaikka HG Mäntymäelle nyt nähtävästi tyrmätään.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Miksi siihen ei voisi tulla jompikumpi suurista kaupallisista toimijoista? Yhtään järkevää syytä siihenkään ei löydy ja hyvä syy miksi pitäisi tulla on se, että alueella on kaupallinen tarjonta hyvin heikkoa.

Mitä helvettiä? Täällä asuvat eivät takuuvarmasti halua tohon mitään espoolaislähiöistä tuttua hypermarkettia vaan nimenomaan lähellä palvelevia kivijalkakauppoja. Ja niitä on ihan riittävästi, n. 50 metrin etäisyydellä toisistaan löytyy Siwaa, Alepaa tai Valintataloa. Sitten jos tarvitaan jotain mitä niistä ei saa, otetaan spora ja mennään Stockalle tai Kamppiin. Matka-aikaa ehkä 10 minuuttia, eli todellakin lähellä.

Toi hypermarketin tuominen hallin yhteyteen on tietysti HIFKin näkökulmasta hyvä juttu, mutta kaupunkikulttuurin ja kivijalkaliikkeiden tärkeyden näkökulmasta täysin kestämätön ajatus. Tietysti jos ei edes alueella asu ja on tottunut tollaseen markettihelvettiin, voi tätä olla vaikea ymmärtää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuo paikkahan suorastaan huutaa suurta hypermarkettia.

Kampissa asuneena sanoisin, että ei huuda. Lisäksi kun otetaan huomioon se merkittävä fakta, että alue on tarkoitus kaavoittaa kokonaan urheilukäyttöön monipuolisine palveluineen, hypermarket kannattaa unohtaa. HIFK tekisi viisaasti jos ymmärtäisi asian ja toimisi kuten kirjoitin 17.10 tähän ketjuun:

11 000 katsojan jäähalli + parkkitalo aika pitkälti maan alle ja maan päälle sitten ns. puutarhamainen oleskelupiha töölöläisille ja muille. En usko että kokonaisuuteen tulee yhtään markettia vaan erikoiskauppoja siltä osin kuin tulee.

Ihan pikkuisen vaikea ymmärtää miten Everi kuvittelee voittavansa ajamalla hypermarkettia yms. Viittaisi pikemminkin kunnialliseksi kuviteltuun tappioon ja vetäytymiseen kuin vakavasti otettavaan hallihankkeeseen. Olen edelleen sitä mieltä, että hanke on toteuttamiskelpoinen ja kannatettava. Mutta ei nyt kannata olla niin typerä, että ajaa hypermarkettia jolla tappaa alueen viimeisetkin kivijalkakaupat ja kuvittelee että joku vielä ostaisi tämän puuhastelun.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kampissa asuneena sanoisin, että ei huuda. Lisäksi kun otetaan huomioon se merkittävä fakta, että alue on tarkoitus kaavoittaa kokonaan urheilukäyttöön monipuolisine palveluineen, hypermarket kannattaa unohtaa. HIFK tekisi viisaasti jos ymmärtäisi asian ja toimisi kuten kirjoitin 17.10 tähän ketjuun:

Näistähän voi olla juuri niin montaa mieltä kuin halutaan, mutta kysyntä ratkaisee ja jo tilastoihin tutustumalla näkee, että nämä keskisuuret yksiköt eivät menesty, ainakaan tällä hetkellä. Suuriin yksikköihin riittää asiakkaita, koska siellä on riittävä tarjonta, kivijalkojen ongelma on korkea hintataso, mutta ovat vuonna 2013 menestyneet kohtuullisen hyvin myös. Mutta tämä on kiekkokeskustelu, joten se siitä. Hypermarket/ kauppakesku toimisi tällä alueella, voitte olla aivan varmoja siitä, eivät tämän alueen asukkaat ole niin erilaisia ja kuten sanoin, niin Stockman ei ole mikään ratkaisu minnekään, vain osa haluaa maksaa 20% ekstraa saadessaan kertoa asioineensa siellä (enkä kiellä heillä olevan osittain mielenkiintoista lajitelmaa valikoimissa). Oikein suunniteltuna ja rakennettuna HIFK:n suunnitelma ei pilaisi ympäristöä, toisi sinne tarvittavia palveluja ja olisi jopa kaupunkirakenteen kannalta hyvä ratkaisu, vähentäisi keskustan alueen asiointia ympäristön suurissa kauppakeskuksissa ( tätäkin tapahtuu runsaasti, faktaa ei arvausta). Mutta kuten sanoin, nyt politikointi ratkaisee asian, kun johonkin poteroon asetutaan, niin sinne tupataan ylensä myös jäämään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näistähän voi olla juuri niin montaa mieltä kuin halutaan

Toki voi, mutta eihän siinä - luvalla sanoen - ole mitään järkeä kun aluetta kaavoitetaan kokonaan urheilukäyttöön ja tämä on ollut pelin henki alusta asti. Sellaista korruptioratkaisua ei Helsingistäkään löydy, että urheilukäyttö muutetaan hypermarketiksi. Sen sijaan jos sen tilalle hankitaan ns. kadunvarren kivijalkapuoteja eli erikoiskauppoja, hanke ottaa uudelleen tuulta purjeisiinsa. Helsinki on kaavaillut kantakaupunkiin rajattua rakennuskieltoa turvatakseen kadunvarsien kivijalkapuodit. Kun niitä tässä yhteydessä tehtäisiin lisää, tukea tulisi ihan eri tavalla.

Katsellaan ja kuunnellaan.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan pikkuisen vaikea ymmärtää miten Everi kuvittelee voittavansa ajamalla hypermarkettia yms. Viittaisi pikemminkin kunnialliseksi kuviteltuun tappioon ja vetäytymiseen kuin vakavasti otettavaan hallihankkeeseen. Olen edelleen sitä mieltä, että hanke on toteuttamiskelpoinen ja kannatettava. Mutta ei nyt kannata olla niin typerä, että ajaa hypermarkettia jolla tappaa alueen viimeisetkin kivijalkakaupat ja kuvittelee että joku vielä ostaisi tämän puuhastelun.

Mistä nämä jutut jostain hypermarketista tulevat? Täällä taitaa olla monilla käsitteet hukassa tai sitten väärää tietoa, tai sitten minä olen missannut jotain. Iso päivittäistavarakauppa ei todellakaan ole sama asia kuin hypermarket. Ja tuollaiselle paikalle ei tietenkään mitään hypermarkettia tulla ikinä rakentamaan.

Ja Töölö todellakin kaipaa isoa ruokakauppaa, vaikka jotkut pakastepitsoja syövät kulinaristit ehkä pärjäävät Alepoilla ja Siwoilla.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hypermarket/ kauppakesku toimisi tällä alueella, voitte olla aivan varmoja siitä, eivät tämän alueen asukkaat ole niin erilaisia ja kuten sanoin, niin Stockman ei ole mikään ratkaisu minnekään, vain osa haluaa maksaa 20% ekstraa saadessaan kertoa asioineensa siellä (enkä kiellä heillä olevan osittain mielenkiintoista lajitelmaa valikoimissa).

Itse asun korttelin päässä tuosta suunnitellusta alueesta ja kyllä sylettäisi jos siihen jotain markettia pykättäisiin. Kukaan alueella asuvista tutuista ei sellaista tänne kaipaa, mutta ehkä sulla on jokin tutkimus taustalla tai muuta tietoa.

Stockan kuviteltu 20% enemmän on helppo maksaa jos valikoima ja palvelu on sitä mitä on. Täällä Töölössä majaa pitävät maksavat sen takuuvarmasti mielellään jos pitää, tuskin vie ketään konkurssiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös