HIFK-Tappara, Helsingin Jäähalli 14.9.2003

  • 24 995
  • 201

Zeppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti yökkömies
Ööh, muistanko väärin vai polttikohan Hakki sillat aika Kwai-Joen tyylisesti koko ifk-organisatioon (vai oliko päin vastoin, Heinot sun muut jupit eivät Hakkia halunneet konsultoida)? muistelen vain lausuntoja muutaman vuoden takaa. Ei kuulemma tule koskaan ifk:ta edustamaan missään muodossa, Espoon Blues ja jopa Jokerit lähempänä tällä hetkellä...

BTW: Älkää nyt Penaa haukkuko vaan sitä sisäsiittoista "hallitusta" mikä teillä on Breshneviläisittäin rulettanut jo liian monta vuotta. No, hyvä meille jos homma jatkuu edelleen samana.

Mä luulen että Keklu oli se joka ei halunnut pitää Hakkia
IFK:n organisaatiossa. Ja Sir Penttihän lemppasi Hakin
aikoinaan Kiekko-Reippaaseen, joten ei se taida Nordenskiöldinkadulle noin vaan tulla takaisin.
Niin kauan kun tuo politbyroomme on vallassa homma
taitaa jatkua näin, valitettavasti.
 

Pluto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Eeyore
Ihme itkua Tapparan "kahvaamisesta"... pääosissa JHag ja RoopeS. Eikö olisi parempi keskittyä oman pelin heikouksien miettimiseen kuin syyttämään Tapparaa sen paremmuudesta? Vinkkiä voitte kysyä Hannu Kapaselta...

Mukava oli myös katsella Vihkon säälittävää sukeltelua ja Aravirran selityksiä pelin jälkeen.

P.S. http://www.hifk.fi näyttää olevan tuloksen kanssa yhtä sekaisin kuin...

Ehkä meidän sisälukumme poikkeavat toisistaan, mutta itse kyllä käsitin ainakin toisen nimimerkin pohtivat suurimmaksi osaksi nimenomaan omaa peliä, eikä teidän kahvaamista.

Itse paikalla olleena olen myös heidän kanssaan samaa mieltä pelityylistänne. Pelaajat ja valmentajat vaihtuvat, mutta pelityyli pysyy. Kamalaa katseltavaa, mutta eihän se ole teidän syy, vaan tuomarin joka sallii sen. Jääkiekko on kuollut.

Toisekseen ei HIFK tänään(kään) siihen kaatunut. Oma viisikkopelaaminen tuntuu olevan aikalailla hukassa. Paketti ei mielestäni pysy kasassa ja erot hyökkäyksen ja puolustuksen välillä kasvavat liian suuriksi. Senttereistä ei kukaan oikeastaan saa rakennetuksi peliä tasaviisikoin. Yllättäen Kimi oli melkein paras sentterimme tänään.

Minusta taas ei ollut mukava katsella Ojasen keihästämisiä ja Aravirran puheita puolestaan oli mukava kuunnella pressissä. Ei enää itkemistä kuten Alpon aikana, vaan keskittymistä oman joukkeen puutteisiin pelissä.

PS. Huhujen mukaan Espoossa ollaan hyvinkin mietitty Tapparan pelityylin paremmuutta. Nähtäväksi jää.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Eeyore
Ihme itkua Tapparan "kahvaamisesta"... pääosissa JHag ja RoopeS. Eikö olisi parempi keskittyä oman pelin heikouksien miettimiseen kuin syyttämään Tapparaa sen paremmuudesta?
Tappara oli parempi 5-5 vastaan pelattaessa ja terävämpi viimeistelyssä.

Voi jessus. Lukutaito ei kuulu tamperelaiseen kulttuuriin? Käypä lukemassa uudestaan esmes minun ottelunäkemykseni, joka keskittyy (ymmärrätkö sanan keskittyä? se tarkoittaa "käsittää pääasiassa") a) Tapparan selkeän paremmuuden toteamiseen, eritoten sentteriosastolla sekä b) oman pelin heikkouksien miettimiseen, mitä tässä ketjussa pääasiassa onkin pohdittu niin maan perkeleesti hifkiläisten toimesta. Avainsanana tässäkin osiossa ovat sentterit. Jos siinä ohessa tuli sanottua, että Tappara käytteli surutta mailaansa myös muuhun kuin pelaamiseen (mikä näkyy jäähyjen syistä) tämän kuitenkaan vaikuttamatta ottelun lopputulokseen, niin voi voi voi....emme olleetkaan täysillä mukana Tappara-huumassa, sori. Menikö musta makkara väärään kurkkuun ja Popeda-kasetti solmuun? Tuli taas kehuttua väärin. Lue ensin se, mitä yrität kommentoida. Ja kiva, kun persoonallisesti löysit muidenkin provopahvien viimeisimmän suosikkimantran: "Vihko filmasi..". Mistäs vitusta sinä sen tiedät? Tai kukaan muukaan kotisohvalla päivystänyt? Ääliömäinen kommentti. Mitä jos Ojanen filmasi? Pirun nopeasti se nousi julman polvitaklauksen jälkeen. Jokeriorganisaatiossa filmaaminen on niin ikään tuntematon käsite.

Ja NKJK? Ihan mielettömän hauskaa! Huomenna on kai Itäkeskuksen sossu jo kasilta auki? Käypä hakemassa fyrkkaa ja osta Tarjoustalosta uudet nappiverkkarit ton kunniaksi! Jokos oot tän kuullut: Jere Kamalahti!!?? Entäs: Hannu Araitku!!!? Jalat jalat jalat...
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Kahva voittaa aina...Hyvä jätkät, lisää kahvaa!

Varis kahvasi 1+1. Varsinkin 3-1-maali oli loistavasti kahvattu maalin kattoon.

Ojanenkin kahvasi Vihkon ruumishuoneelle...ei, kun se pelasikin heti kohta sen jälkeen, kun oli kuollut. (ok, selvä pelirangaistus, mutta saman olisi voinut antaa herra joonakselle).

Puistola kahvasi koko pelin. Ihan älyttömästi. Parhaiten se kahva tarttui Söderholmin mailaan. Siitä saatiin maalikin.

Ja Lehto. Se vasta kauhia kahvaaja olikin. Kahvasi lähes kaikki kiekot hanskaan. Törkeää!

Mäkinenkin p..kele kahvasi Spanhelin laitaa vasten niin, että kypärä jäi kahvaan.

Ja Venäläinen, heitti kahvalla tyhjään maaliin. Että kehtasi.

Voisimme myös miettiä, mihin lähetämme Dylan Gyorin, kun se ei osaa kahvata ollenkaan. Kahvaukset eivät mene ikinä omille. Se kahvaa ohi maalin. Eikä se kahvaa edes vastustajaa. Hän voisi lähteä vaikka kahvamatkoille. Voisimme ottaa Gyorin tilalle paremman kahvaajan.

Saman tempun voisimme tehdä Pukalle. Se ei edes ehtisi kahvaamaan, vaikka osaisi.
_______

Sitten toiseen asiaan: Katsoiko joku tänään tv:stä tai paikan päällä, kun Tappara voitti HIFK:n pelaamalla jääkiekkoa. Ei vielä kovin hyvin, mutta kohtalaisesti kuitenkin. Sarja on siis alkanut aivan toisella tavalla kuin "kaikki asiantuntijat" veikkailivat sen kirvesrintojen osalta alkavan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti HN
Bliiiiz, JHag! Älä sotke tamperelaisuutta tapparalaisuuteen!

Uuups, sorry. Eipä tietenkään, vedetään takaisin ja pistetään tuo lukutaidottomuus koskemaan nimimerkkiä Eeyore. Hänelle menee myös palstan persoonallisimman, muilta mitään kopioimattoman näkemyksen pokaali eli pystyyn nostettu musta makkara.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Heh heh, tyttöystäväni joka ei juurikaan lätkästä ymmärrä, tietää kyllä IFK:n maineen. Hänen kommenttinsa IFK:sta oli sanatarkasti seuraavanlainen:

"Hetkinen... IFK? Iso ja paha IFK? Tämä jengihän on täynnä lapsenkasvoisia nöösipoikia".

Mielestäni siinä tuli loistavasti kiteytettyä nykyinen IFK-meininki. Anteeksi jos kommenttini loukkaa jotakuta, mutta omasta mielestäni joukkue ei edelleenkään näytä IFK:lta. Onnea vaan kaudelle kaikesta huolimatta. Itse sanon "kiitos mutta ei kiitos".
 

Henkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas, lätkäkausi on sitten taas avattu. Illan ehdoton kohokohta oli kahden IFK-ikonin, Köllin ja Saken paidan jäädytystilaisuus. Siitä mentiinkin sitten vain alaspäin...

Muutamia hajahuomioita kotijoukkueesta:

- toipilas Grunn oli pelipäällä! Itse asiassa GVV-ketju oli IFK:n paras tasaviisikoin, vauhtia löytyi, tehoja ei. Jälkimmäisiä odotan juuri alkaneelta viikolta.

- Häppölän ketju totaalisesti pihalla. Mitkä ulkomaalaisvahvistukset?

- Kimiltä (!!!) pari kunnon pommia tänään! Cairns tietää mistä puhuu.

- Ylivoimaa ainakin sata minuuttia vaikka sitä aina edes ei huomannut. Kahdesta yv-maalista huolimatta tässä on helvetisti parantamisen varaa.

- Söderholm-Kultasella heikko iltapuhde. Jarskilta hirveitä kämmejä heti matsin alussa, paransi loppua kohden. Söde Tapparan tehomies?

- En ole mikään Kuhta-fani, mutta enpä silti menisi Kibeä mihinkään tusinapuukäteen treidaamaan.

Yleisesti ottaen matsi oli todella vaisu, etenkin verrattuna joukkueiden vuoden takaiseen, jo legendaariseen 7-7 - kohtaamiseen. Osaltaan siihen vaikutti alhainen yleisömäärä. Itse odottelin, sunnuntai ja TV-matsi huomioiden, varovaisesti 6000 katsojaa mutta senkin alle mentiin ja rankasti. Ja mitä IFK:n esitykseen noin yleisesti tulee, ollaan kyllä edelleen valovuosien päässä siitä tyylistä mitä on valmennuksen taholta luvattu.

Mutta kaiken edellä mainitun voi selittää ja pyyhkiä yli seuraavalla faktalla: kausi on vasta alkanut ja ainakin 54 matsia on vielä jäljellä.
 

Mr.J

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New Jersey Devils
Viestin lähetti JHag
Ja kiva, kun persoonallisesti löysit muidenkin provopahvien viimeisimmän suosikkimantran: "Vihko filmasi..". Mistäs vitusta sinä sen tiedät? Tai kukaan muukaan kotisohvalla päivystänyt?


Ja NKJK? Ihan mielettömän hauskaa! Huomenna on kai Itäkeskuksen sossu jo kasilta auki? Käypä hakemassa fyrkkaa ja osta Tarjoustalosta uudet nappiverkkarit ton kunniaksi! Jokos oot tän kuullut: Jere Kamalahti!!?? Entäs: Hannu Araitku!!!? Jalat jalat jalat...


Niinpä, Vei sanat suustani! Mistä kukaan tietää kuinka paljon tommonen munille/alavatsaan lyöminen sattui. Tietysti voittehan te kokeilla: Pyytäkää joku 90-100kg kaveri kajauttamaan teitä kepillä munille ja katsokaa putoatteko maahan!

Ja mitä te ilmalan pojat Araa johonkin Suhoseen vertaatte. Eiköhän kuitenkin Ara saa paketin toimimaan vähän paremmin kuin joku sivari. Eihän teidän Turkulainen Jortsukaan ole vielä voittoa onnistunut saalistamaan!

Pelistä sen verran, että pitäis pelata enemmän puolustuksen kautta sitä peliä. Eikä hyökkäillä päättömästi ja yrittää kolmesta miehestä läpi.
Spanhel ja vopat himaan jo pikku hiljaa ja sentteri ostoslistalle!
 

äijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itähelsinkivantaan Jokerit
Arkussa on vielä tilaa...

Ja NKJK? Ihan mielettömän hauskaa! Huomenna on kai Itäkeskuksen sossu jo kasilta auki? Käypä hakemassa fyrkkaa ja osta Tarjoustalosta uudet nappiverkkarit ton kunniaksi! Jokos oot tän kuullut: Jere Kamalahti!!?? Entäs: Hannu Araitku!!!? Jalat jalat jalat... [/B][/QUOTE]

Lue mies omia tuotoksiasi.

Ihan mielettömän hauskaa!

Hiffaatko?
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Analyysi, vol. 2

No niin, tulipahan katsottua peli nauhalta. Päällimmäisenä siitä jäi mieleen oma sekuntin mittainen esiintymiseni valtakunnallisessa televisiossa..

Täällä on paljolti käyty jo läpi asioita, mutta muutama asia ansaitsee omasta näkökulmastani lisätarkastelua:

-Stathos oli oikeastaan aika pirun hyvä, ainoastaan kolmannessa maalissa mokasi. Meni liian aikaisin jäihin. Torjui ainakin kaksi 3-1 -hyökkäystä. Ensimmäinen niistä jumalainen venytys Petri Variksen one-timeriin. Dave on guru.

-Lehto oli hyvä. Parempi kuin osasin paikan päällä tajutakaan. Yksi Tapparan avainpelaajista.

-Tapparan toisessa maalissa kentällä HIFK:n puolelta olivat kokeneitakin kokeneemmat pakit Hannu Pikkarainen, 19v, ja Ville Varakas, 19v. Kentällä oli myös SM-liigan puolustavien hyökkääjien eliittiin kuuluva Martin "rottweiler" Spanhel. Aravirta varmasti tiedostaa puolustajien kokemattomuuden (kuten haastattelussa sanoikin), ja itse olen "satavarma" siitä, että kunhan Jere, Pasi ja Kurvi saadaan mukaan, tilanne parantuu oleellisesti.

-Ylivoima ei ole vielä parhaimmillaan, mutta tilanne korjautunee osittain yllä mainittujen herrojen paluulla. Leveyttä viivalle.

-HIFK:n peli ei tänään kolmannessa erässä ollut enää niin huonoa. Ei se ollut kovin hyvää tai tuotteliasta, mutta jälleen paljon aggressiivisempaa kuin alussa. Tästä mennään eteenpäin kauden aikana, roimasti.

Ai niin, pakko se on vielä sanoa paikan päällä olleena Tapparan mailankäytöstä. Sitä oli aika paljon. Joku voisi sanoa, että liikaa. Ei tietenkään joka kohdassa, kuten Tappara-fanit tuntuvat kahvaussyytökset aina (tieten tahtoen) käsittävän. Helppohan se on silloin mylviä, että "Varis kahvasi tehot 1+1" sun muuta moskaa. Ei tietenkään kahvannut tehoja. Mutta ei se poista sitä tosiseikkaa, että Tappara kahvasi aika reilulla kädellä osan ajasta. Varmasti HIFK:kin kahvasi, ainakin Harkins.

Loppujen lopuksi ottelu ei ollut meikäläisiltäkään sysipaska, vaikka alun rynnistyksen jälkeen löysäiltiin aika tovi. Kyllä se siitä vielä kuntoon saadaan, no doubt about it.

EDIT: Pakko se on vielä erikseen mainita oma iänikuinen suosikkini, Timo Pärssinen. Aivan loistavaa peliä tänään, maali kruunuksi. Miltei itkin onnen kyyneleitä, kun Pärä taasen ponkaisi ylivoimalla jään pinnasta tulistuneena ylös valmiina rähinään. You gotta love 'im. Taklauksia satelee paljon enemmän kuin viime vuonna, muutenkin kahvaus on jäänyt vähemmälle. Hyvä Pärä!!!

EDIT2: Kai se on pakko ottaa kantaa Jonen taklaukseenkin. Jäähyhän sitä olisi pitänyt tulla. Kaiken järjen mukaan suihkuun siitäkin, mutta nykylinjan mukaan, koska Ojanen ei loukannut itseään (sen sijaan heitti pienen viikatteen), kaksi minuuttia olisi pitänyt antaa.
 
Viimeksi muokattu:

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Viestin lähetti Barnaby
Oletteko todella niin hyväuskoisia, että odotatte Ara-vässykän joukkueelta räiskyvää ja taklauspitoista peliä?

Tosissaan on näin naapurista katsovan silmin huvittanut Hifk:n parin viime kauden touhu päävalmentajan suhteen. Ensin roudataan pasifisti-kommunisti tiettyjä perinteitä omaavan joukkueen ruoriin, todetaan kaveri onnettomaksi ja vaihdetaan muniinpuhaltelun maailmanmestariin.

Heh heh, kovaa tekstiä jokerikannattajalta. Mutta allekirjoitan täysin. Joukkue on edelleen täynnä kaiken maailman alimittaisia junnunruipeloita (anteeksi nyt vaan) joiden avulla perinteinen IFK-kiekko tulee jäämään haaveeksi.

Arahan on erinomainen valmentaja mutta häntä tuskin IFK:n imago ja perinteiden kunniottaminen (lue: viihdyttävä sikakiekko) inspiroivat paskan vertaa. Tuskin ne Penaakaan innostavat.

Ollaan vaan poliittisesti korrekteja mikkihiiriä niin välit SM-liigan johtoon ja Iltapäivälehtiin pysyvät hyvinä ja puhtoisina. Tappelut eivät kuulu jääkiekkoon KOSKA TÄMÄHÄN ON KOKO PERHEEN PELI.

PS: Turkiksia vastustava naispuolinen vegaanituttuni (joka oli kesätöissä Greenpeacen Suomen toimistossa) harkitsee ryhtymistä IFK:n kannattajaksi. Hänellä on jo oma pehmeä Kim Hirsovitch-halinallensa. Terveisiä.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti JHag
Hänelle menee myös palstan persoonallisimman, muilta mitään kopioimattoman näkemyksen pokaali eli pystyyn nostettu musta makkara.

En todellakaan voi ottaa pokaalia vastaan. Millään väitteellä en pysty kilpailemaan kanssasi "muilta mitään kopioimattoman näkemyksen" tittelistä. Käyttämäsi "Tapparan kahvakiekko" -lausahdus on niin uusi, ainutlaatuinen ja katkerien häviäjien ohittama asia, ettei sitä vastaan kertakaikkiaan voi kilpailla.


Tällä palstalla moni vaatii rangaistusta teosta ei seuraamuksesta. Kuitenkin Janne Ojasen selvittyä loukkaantumatta Vihkon törkeästä tempusta, ei monikaan petolauman kannattaja vaadi Vihkolle jälkiseuraamuksia. No... säännöt ovat sääntöjä... ei voi mitään (paitsi muuttaa niitä).

Tosin Tuomo Ruudun "kuollessa" viimekaudella, oli useampikin petolauman kannattaja (aina valmentajaa myöten) vaatimassa ties mitä rangaistuksia. Häilyvä on ihmismieli...
 

Cimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Gold Kings
Me (lue: Jokerit. vrt. "Me ollaan Jokerit") olemme kahden ottelun perusteella päässeet uskomattoman tylsästä pelityylistä eroon kun taas ikäväkseni huomasin naapurin siihen juuttuneen. Johtuuko loukkaantumisista? Pelastaako Jere? En usko. Sopivuudesta Aran ja perinteisen IFK:n välillä en halua edes puhua koska se olisi itsestäänselvyyksien latomista, mutta persoonallisuuksien perään tekee mieli huutaa.

Joukkueessa on 5 ulkomaalaista, joista tasan yksi pelaa näyttävää peliä. Hänkin on maalissa. Aikaisemmin ihannoimani Vopat on nykyisellä pelityylillään täysin ulkopuolinen, suorastaan turisti. Brett Harkinsissa on potentiaalia kovaksi pistemieheksi, mutta näyttävyydeltään aika yhdentekevä. Spanhelista ei tässä yhteydessä tarvitse edes puhua eikä Benysekkään ole vakuuttanut. Kokonaisuudessa ulkomaalaisosasto näyttääkin todella tasapaksulta eikä herätä juuri minkäänlaisia tunteita. Itsenihän on tietenkin juuri tällä hetkellä helppo puhua kun joukkueessani pelaa kahdessa ottelussa tehot 1+2 27rm tehnyt taiteilija, mutta se ei ole laisinkaan pointti. Minä oikeasti haluaisin nähdä viihdyttävämmän HIFK:n.

Viihdyttävää peliä joukkueesta oman näkemykseni mukaan pelaa lähinnä nuorempi kaarti kuten Hirschovits, Holma ja oma suosikkini Luttinen sekä tietysti puolustuksen liideri, Toni Söderholm. Muuten on aika tasapaksua. Turhan monta timovertalaa.

PS. JHag, ei kai ollut liian suuret odotukset kun noin tuskastuttaa? Et Sinä asiakirjoittajana aikaisemmin ole noin huonoihin provoihin tarttunut.

PSS. Tappara harrasti ylimääräistä estämistä myös omien lasieni takaa katsottuna.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti Eeyore
Tosin Tuomo Ruudun "kuollessa" viimekaudella, oli useampikin petolauman kannattaja (aina valmentajaa myöten) vaatimassa ties mitä rangaistuksia. Häilyvä on ihmismieli...

Jos vielä jotenkin voisit valaista, miten se tämän päiväinen tapaus ja Tuomo Ruudun tapaus liittyvät toisiinsa? Tietääkseni Ojaselle ei käynyt yhtään mitään siinä tilanteessa kun Vihko painoi polvellansa Ojasta polivitaipeeseen ja siitä Ojanen kaatui. Tuomo Ruudulla taas peni polvi tuhannen p****n päreiksi ja se polvi alkaa nyt vasta olemaan täydessä kunnossa. Herää!!!

Edit: Erittäin hyvä analysointi Cimolta. Tuohon oli kiteytetty oikeastaan kaikki mitä itsekin ajattelen tämän hetken IFK:sta.
 

Teini-idoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Re: Pena, osta sena!

Viestin lähetti DieHard
Hetkonen, ei kai vaan puhuta Mikko Elorannasta?? Miehestä ei saa kyllä pf:ää millään ilveellä, ei edes SM-liigan vesitetyillä standardeilla.

Kulmavääntäjä ja sm-liigassa hyvä pistemies mutta aivan liian pehmeä minkäänlaiseen pf:n tehtävään. Köyhän miehen Jere Lehtinen.



Ei nyt välttämättä kuulu tähän ketjuun, mutta kukas sitten SM-liigan mittarilla hyvä pf on?

Jos otetaan huomioon se ikävä tosiasia, että liigassa ei tapella, niin SM-liigan pf:n ominaisuuksiin ymmärtääkseni jää taklaukset, rouhiminen ja maalit. Eloranta tekee kaikkea tätä liigan tasoon nähden todella hyvin.

Se, että ei ole NHL:ssä minkään tason pf, ei tarkoita, ettäkö liigassa sitä ei voisi olla. Standardit kun todella ovat vesitetyt...
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Viestin lähetti Cimo
Sopivuudesta Aran ja perinteisen IFK:n välillä en halua edes puhua koska se olisi itsestäänselvyyksien latomista, mutta persoonallisuuksien perään tekee mieli huutaa.


Siellähän ne kaikki ovat NHL:ssä.

No, onhan SM-liigassakin toki vieläkin muutamia persoonallisuuksia. Persoonalliset pelaajat meillä vain yleensä joutuvat joko kurinpidosta vastaavien herrojen ja/tai Timo Nyholmin kaltaisten väritöntä nössökiekkoilua ihannoivien kiekko"journalistien" teilaamaksi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:n pitäisi ostaa yksi sentteri. Parhaiten tai pahiten toisen kädellisen sentterin puute näkyy kakkosylivoimassa. Jos Harkinsin ketju ei onnistu maalinteossa ensimmäisen minuutin aikana, on ylivoima käytännössä ohitse. Tapparaa vastaan saatiin pelata paljon ylivoimaa ja tämä oikein korostui.

HIFK:n kahdessa ensimmäisessä pelissä oli paljon yhtäläisyyksiä. Lauottiin enemmän kuin vastustaja kohti maalia. Vastapuoli jäähyili paljon. Kuhta teki kummassakin pelissä maalin. Otteluiden alut sujuivat HIFK:lta kehnosti.

Söderholmin tappara palautti maanpinnalle oikein kunnolla. Tonin pitäisi palata vähän enemmän pelaamaan peruspeliä. Täydellinen onnistuminen Jaffalassa, valinta kentän parhaaksi ja nyt taas mukana tekemässä kahta maalia, valitettavasti omaan päähän tällä kertaa. Tekevälle sattuu.

Spanhel oli todella surkea, samoin Vopat on tällä hetkellä melko turha kaartelija jäällä. Harkinsilla on ne kädet joita tällä kaudella vielä tarvitaan paljon. Hänelle kannattaa antaa aikaa päästä huippukuntoon. Kuhta on aloittanut kauden hyvin. Viitaluoma pelaa muuten hyvin, mutta tehottomuus vaivaa edelleen. Hirso taklasi muutaman kerran hienosti.

Dave ei pelannut taaskaan ihan huippupeliä. Kolmas maali olisi pitänyt kopata, vaikka Variksen veto olikin hieno. Sen verran pienestä kulmasta laukaus tuli. Teki Stathos toki monia huippupelastuksia, mutta niin pitääkin tehdä.

Pari kertaa ihmettelin, kun HIFK peluutti kahta junnupakkia tapparan ykkösketjua vastaan. Meinasi aina verkko heilahtaa omassa päässä, kun näin kävi.

Paljon on työtä edessä HIFK:lla ennenkuin joukkue taistelee tosissaan kärkisijoista, mutta onneksi kausi on vasta alussa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Missä Pena?

Eilisessä juhlallisuudessa (Kölli + Sakke) ei Penaa näkynyt. Onko saanut kenkää?

Johanneksen kirjpoitukseen heittäisin oman näkemykseni eilisen pelin perusteella: IFK:n tulisi hankkia useita centtereita.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllä se asia taas nähtiin että Suomessa turhaan halveksitaan vanhempia pelaajia ja nuoria taas arvostetaan liikaakin.

Vaikka oli vasta kauden toinen peli niin kokeneet pelaajat olivat kaukalon parhaita.JOjanen ja Varis Tapparasta pelasivat todella hyvin ja Hifkin puolelta Kuhta ja Pärä näyttivät nuoremmille mallia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti mixu
Kyllä se asia taas nähtiin että Suomessa turhaan halveksitaan vanhempia pelaajia ja nuoria taas arvostetaan liikaakin.

Vaikka oli vasta kauden toinen peli niin kokeneet pelaajat olivat kaukalon parhaita.JOjanen ja Varis Tapparasta pelasivat todella hyvin ja Hifkin puolelta Kuhta ja Pärä näyttivät nuoremmille mallia.

Täysin samaa mieltä. Jortikka harvoin päästelee mitään fiksua suustaan mutta ei olisi voinut olla enempää oikeassa kritisoidessaan liigajoukkueiden harjoittelua sanoen muistaakseni että se vie liigaveteraanit ennenaikaiselle eläkkeelle tai muihin sarjoihin. NHL:ssa janneojaset eivät ole vanhoja vaan kokeneita.
 
Re: Tapparan hyytävä syleily

Viestin lähetti RoopeS



Tuo viimeinen Tapparan joutsenlento oli Levosen anteeksianto HIFK:lle kaikista viheltämättömistä estämisistä.


Tämä viimeinen tilanne jäi kyllä mietityttämään. Onko se tosiaan niin että pelin lopussa ei saa antaa enää jäähyjä ? Olisi varmasti tullut kova itku jos HIFK olisi lopussa vielä tasoittanut. Jäähy viimeisestä kiinnipitämisestä tms. olisi käytännössä ratkaissut Tapparan voiton.

Se että tuomari ei halua ratkaista peliä ei kaiketi tarkoita sitä että hän ei enää anna jäähyjä ? Ratkaisuhan on myös se että ei anna jäähyä, ainakin toiselle joukkueelle. Vai onko ??
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Cimo
PS. JHag, ei kai ollut liian suuret odotukset kun noin tuskastuttaa? Et Sinä asiakirjoittajana aikaisemmin ole noin huonoihin provoihin tarttunut.

Ääh, mun odotuksethan kohdistuvat aina pelityyliin ennemmin kuin sijoituksiin, tämän voi lukea vaikkapa 03 / 04 -ketjusta. Eikä pelityyli ole miellyttänytkään yhtä jokerimatsin erää lukuunottamatta. Mutta eriähän on takana vasta kaikkiaan 6 kpl + 1 jatkoerä, joten turha vielä vetää itseään kiikkuun. Sen sijaan provotus, kun itse otit puheeksi, on ollut tänä syksynä poikkeuksellisen huonoa, joten tässä tulee itsekin mentyä sen virran mukana. Mistä vika on ainoastaan itseni, tietenkin. Mutta minkä kompleksin takia teidän "kirjoittajilla" ei ole muuta tekemistä, kun käydä käsi housuissa Heleniuksen kuvaa samalla katsellen näissä HIFKin matsiketjuissa heittämässä kuolettavia onelinereitaan. Silloin kun löydän itseni jonkun Jok - muu kuin HIFK -ottelun matsiketjusta ylipäätään, olen jo menetetty tapaus itsekin. Mulla on aina muuta tekemistä, kun Jokerit pelaa, ei kauheasti kiinnosta. Sen sijaan koko pk-seutu tuntuu peilaavan omankin juttunsa HIFKin kautta. HIFKin rämpiminen on yhteinen asia. Tai sitten ei. Asiahemmojahan teillä on paljonkin, he (te) ovat vain kovin hiljaa tänä syksynä. Aika luokattoman huono yksittäinen provokimitys on kyllä Aran, oman gloorianne ehkä tärkeimmän kulmakiven vain 10 vuoden takaa, dissaaminen. Kertokaa mulle, miksi ja miten Ara muuttui Jokereista lähdön jälkeen huonoksi ja keskinkertaiseksi liigavalmentajaksi, jota Hjallis kuitenkin myöntää toivoneensa Jokerien peräsimeen täksi kaudeksi? Oliko Ara ensin kahvamies Jypissä, sitten hyvä teillä ja nyt taas huono meillä? Johan hän on peräti 2 ottelua valmentanutkin liigaa Jokereista lähdön jälkeen.

Kaiken kaikkiaan syksy vaikuttaa normaalilta. HIFK tumpeloi ja kaikilla on joain sanottavaa HIFKistä. Kivaa olla kiinnostava sinänsä, mutta eikö olisi mukavaa, jos kaikilla olisi jotain sanottavaa Jokereista, jonka paremmuutta tähän asti en käy kiistämään? Metrokin tuli ylistettyä Jok-HIFK ketjussa ennenkuin siitä tuli miehen ikään kasvaneiden amisviiksitasolle jääneiden länkätysareena. Kasvatin itsekin omat amikset siinä mukana.

Tapparan parin fanin itkeminen siitä, että kahva ylipäätään mainitaan muuten dieseliä aika avoimestikin ihailevissa otteluraporteissa, on niin erilailla kornia pikkupoikien alemmuuskompleksisuutta, että se riepoo vain tovin. Tapparahan on minulle sinänsä tärkeä joukkue; nettosin Centrebetiltä viime kevään dieselin mestaruudella baut 3.500e ja karjuin ääneni käheäksi mustamakkarapoikien kannustusta.

Analyysisi meidän miehistöstä / teidän miehistöstä ovat lähellä omiani. Ja kyllä, Metro on toistaiseksi liigan kuumin tulokas. Tuollaisesta tyypistä ei voi olla pitämättä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Tiedoksi niille, jotka ihmetteivät sitä punaisella "avataan 5.10"-pressulla peitettyä osiota, johon kamera zoomasi kolmenkymmen sekunnin välein, että kyseessä on Kiekkoyön ja sponsorien välinen oman hännän nosto. Ko paikalle pääsee kulloisessakin matsissa pari kolme onnekasta seuraamaan neppailua täyshoitoperiaatteella. Eikä pelkästään neppailua vaan myös kiekkoa sillä samanlaisia paikkoja nousee muuallekin kuin nordikselle tässä syksyn mittaan. Ilmalassa tällaista ei välttämättä tulla näkemään, minkä nokkelimmat voivat päätellä jo itse jaffa-areenan nimestäkin.

Peli oli kyllä tyypillinen kauden alussa nähtävä räpellys. Samanlaista se tuntuu olevan kaudesta toiseen tässä vaiheessa runkosarjaa. En lähtisi vetämään minkäänlaisia pidemmälle meneviä johtopäätöksiä eilen nähdyn perusteella.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Ihan Tapparan pelityylistä sen verran, että jo Ilvestä vastaan huomasi, että muutoksia on tullut. Puolustuspeliä kun vedetään miesvartioinnilla, niin aina tulee hamoja. Kun ei se liike tahdo riittä. Hyökkäyksiinlähtö on parantunut. Jos ei muuten, niin ainakin siten, että enää ei suunnitella jo puolustuspäästä lähdettäessä sitä, että roiskitaan kiekkoa päätyyn. Nyt kiekko jopa yritetään tuoda alueelle sisälle syötöillä ja luistelulla. Muutenkin miellyttävämpää katsoa kiekkollista peliä.

Diskoteekki on parantanut otteitaan reilusti kesästä ja erityisesti Tampere Cupista. Nyt se näyttää jo kiekkoilijalta.

Varis on helvetin hyvä. Nyt näyttää käyvän niinkuin toivoin. En ollut kovin iloinen, kun tieto Peten signaamisesta tuli, mutta pakko se on pikkuhiljaa uskoa, että pelimies on kyseessä. Näyttää sopivan helvetin hyvin Ojasten veljespariin.

Ja se JOjasen jäähy oli aiheellinen. Jotain jäi vaan näkemättä.

Spanhel on aika epeli. Benysekistäkin jäi jotenkin laimea kuva.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kausi
Tiedoksi niille, jotka ihmetteivät sitä punaisella "avataan 5.10"-pressulla peitettyä osiota, johon kamera zoomasi kolmenkymmen sekunnin välein, että kyseessä on Kiekkoyön ja sponsorien välinen oman hännän nosto. Ko paikalle pääsee kulloisessakin matsissa pari kolme onnekasta seuraamaan neppailua täyshoitoperiaatteella.

Toivottavasti siitä kopista häviää kuoret, on nimittäin mun paikan näkökentässä.

Viikonlopun pelit olivat aika mitäänsanomatonta pelailua IFK:lta, areenalla luisteltiin yksi erä, eilen vähän kerrallaan siellä ja täällä.

Spanhel vaikuttaa aika turhalta kaverilta tähän asti, areenalla ei miestä edes näkynyt yläkatsomoihin, eilen kunnostautui menettämällä kiekon kaverille lähes jokaisen "kikkansa" jälkeen.

Harkinsista tulee mieleen Hannu Virta viimeisinä vuosina maajoukkueessa (world Cup?). Vauhti ei riitä joten matkustetaan ilman lippua kaverin paidan helmassa.

Rouva Fortunan takapuolikin tuntuu olevan esillä meidän pelaajiin päin, jos syötöllä on mahdollisuus epäonnistua jne...

Välillä tosin olen näkevinäni positiivisiakin asioita pelissä, esim. jäähyjen vähyys vaikka pojat myös välillä maukkaasti taklaavat.

Tosin veikkaan boksin ovien alkavan kulumaan kunhan domarina on joku muu kuin Levonen, kaikki tuomarithan eivät taida tykätä kun taklataan kovaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös