HIFK:n peliesitykset

  • 1 151 321
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Luke: Sä oot asian ytimessä. Oikeasti.

Näinhän sen pitää mennä livenä hallissa. Tämä Jatkoajassa notkuva besserwisser-jengi vaan haluaa päteä täällä. Ollaan olevinaan niin vitun asioidentuntijaa ja lisäksi kaikilla on vielä noita yhteyksiä milloin mihinkin kiekkovaikuttajaan tai ainakin ollaan joskus moikattu harkkahallin siivoojaa.

Kuitenkin tälläkin (itsensä aina aika ajoin naurettavaksi tekevällä) asiantuntijaporukalla on oma sanansa sanottavanaan. Usein tästä porukasta käytetään sanaa hard-core, koska he omistautuvat asialleen täydestä sydämestään ja seuraavat jengiään kehdosta hautaan. Lisäksi vielä mahdollisesti jatkavat perintöä eteenpäin.

Se, mitä heillä on sydämellään, on IFK-henki. Jostain se on tullut eikä siitä pääse mihinkään. Se saa meidät elinkautisvangit raahautumaan sateisessa pimeässä syysillassa Nordikselle katsomaan kuinka joku vitun kalpa lättää kuonoon 2-0. Silti seuraava peli on must, eikä epäilystäkään etteikö siihen mentäisi. Vaikka taas sataa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...me elinkautisvangit raahaudutaan sateisessa pimeässä syysillassa Nordikselle katsomaan kuinka joku vitun kalpa lättää kuonoon 2-0...
Se kertoo nykytilasta/tunnetilasta kaiken oleellisen, että umpisurkean kotipelin, HIFK-Lukko 0-1, jälkeen ei ole draivia pistää tätä ko. kalpaa selälleen kunnolla kaksi päivää tapahtuman jälkeen. Vitutusta ja draivia pitäisi olla aivan käsittämätön määrä tällaisesta pelistä (launatai-ilta, kotipeli, jäädään nollille...) jäljellä seuraavaan peliin. Ja mitä IFK tekee vastatakseen tapahtumasta? Pelaa niin flegmaattisen pelin, että katsojien täytyy buuata rakas seuramme ulos kaukalosta!!! Täysin aiheelliset buuaukset, jotka suuntautuivat suoraan Paul Baxterille. Tosin tämän negatiivisen huomion vastaanottajan älykkyys on sitä luokkaa, että tuskin edes tajusi tätä sanomaa.

Tämä oli vain yksi esimerkki, mutta kertoo mielestäni enemmän kuin tuhat sanaa.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Täysin aiheelliset buuaukset, jotka suuntautuivat suoraan Paul Baxterille. Tosin tämän negatiivisen huomion vastaanottajan älykkyys on sitä luokkaa, että tuskin edes tajusi tätä sanomaa.
- - -

Kyllähän Baxter pelin jälkeen sanoi, että buuaukset olivat ihan aiheelliset. Se, ymmärsikö ottaa niitä itselleen, vai olettiko niiden menneen pelkästään joukkueelle jäänee arvoitukseksi.

Enivei, nyt on semmoinen hytinä että nämä pari huilipäivää tekee jätkille hyvää ja tiistaina voi kotona töllöstä tsiigata kun narreja pannaan huolella kuonoon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...nyt on semmoinen hytinä että nämä pari huilipäivää tekee jätkille hyvää ja tiistaina voi kotona töllöstä tsiigata kun narreja pannaan huolella kuonoon.

Ihailtavaa optimistisuutta tämän kaiken kuran keskelle. Minulla on sellainen hytinä edelleen, että tässä umpisolmussa ei taida lepopäivät auttaa. Muutoksia tarvitaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:n ohjaus- ja vastahyökkäyspeli toimii koko liigassa parhaiten Jokereita vastaan. Kyllä 90-lukulainen kiekko aina alasarjojen fiaskokiekon voittaa. Siinä pelissä pitää muistaa pysyä pois jäähyboksista, koska Jokereilla on toki huikea määrä taitavia pelaajia yv-peliin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Luke: Olet asian ytimessä. Olen monesti sanonut, että ihannemaailmassa HIFK-fanin ei tarvitsisi välittää hevonpersettä siitä keitä istuu hallituksessa ja kuka on tj. Kaiken pitäisi pyöriä lätkän ympärillä ja niin kauan kuin nähdään jotain mitä miellyttää, seura on onnistunut. Ei mikään jääkiekkoseura oikeasti halua, että sen suurimmat "tähdet" mitattuna palstamillimetreillä ovat seuran johtoportaasta! Jo tämä osoittaa seuran asioiden olevan päin vittua.

Näin se menee: HIFKin (tai muun oman joukkueen) lätkämatsiin meneminen pitäisi olla samanlainen tilanne, kun menet katsomaan Bond-leffaa. Homma toimii, niitit ja koukut on niinkuin pitää ja enimmäkseen hyvikset voittaa. HIFKin matseissa siis pahikset. Miltä tuntuisi, jos leffan nähnyt yleisö olisi niin tyrmistynyt, että aloittaisi keskustelun tältä pohjalta: "Kuka vittu tän paskan on tuottanut? Kuka helvetti teki castingin, miksi Bondia näytteli kiinalainen kääpiö? Kenen idea oli näyttää pienosmallien käyttö konkreettisesti valkokankaalla? Kuka on vastuussa siitä, että leffan ääniraita jumittui viimeiseksi puoleksi tunniksi kokonaan ja tekstitys tuli tästä alkaen puolaksi?"
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos tiedoista tilikauden suhteen. Osakeyhtiöhän saa itse päättää tilikautensa, eikä sen ole mitenkään pakko olla liigakauden mittainen. Ellen ihan väärin muista, niin vielä 2000-luvun alussa HIFKin tilikausi katkesi 31.12?
Oy HIFK Hockey Ab on rekisteröity kaupparekisteriin 7.6.2000 ja tilikausi on ollut siitä lähtien 1.5.-30.4. Eli pitää mennä ry-aikoihin asti, jolloin tilikausi oli yhtä kuin kalenterivuosi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK kävi Ilmalassa häviämässä kiltisti 3-1. Se oli tyypillinen Baxterin HIFK:n hmv esitys, ei oikein jäänyt mitään ottelusta mieleen. Peli oli 9. ilman 3 pisteen voittoa peräkkäin HIFK:lta. Edellinen "oikea" voitto on 13.9. Jokereita vastaan. Nykyinen HIFK:n hallitus ei siis ole saanut nauttia vielä 3 pisteen voitosta toimikautensa aikana 15.9.2007-
 

Paukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika syvällä uidaan tällä hetkellä. Ei voi muuta sanoa. Alkaa pelottamaan että Pena painaa taas paniikkinappulaa ja antaa Baxterille potut. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy. Liikaa pelaajia lasareitissa ja osaksi tästä syystä peli ei kulje. Tosin eturivin pelaajatkin ovat niin jäässä että nelosketju on tällä hetkellä paras. Huolestuttavaa.

Baxterin pelisysteemiä on sanottu puolustusvoittoiseksi. Kuitenkin juuri puolustus on meidän heikoin lenkki. Suurin osa on valitettavasti mikkihiiriä eli maalinedussiivousta ei juuri ole. Lisäksi käsiä tarvittaisiin lisää. Heikkinen ei riitä H.Pikkarainen on jatkanut siitä mihin toissa kaudella jäi ja Laakson taidot on jäänyt rapakon taakse. Pari vahvaa pakkia tarvitaan ja kipeästi.

Ja lisäksi ukot lasaretisa takaisin (Laakkonen ja Pesonen etunenässä)
 

Stigu

Jäsen
Kriisi taitaa olla oikea sana kuvaamaan IFK:n nykytilaa. Vihaan termiä "munaton", mutta se on kyllä ensimmäinen sana, joka tulee mieleen IFK:n touhusta. Minne on hävinnyt esim. viime kevään (pleijareiden) tsemppi? Mihin on hävinnyt alkukauden nopeat kiekonavaukset? Mihin ovat hävinneet taklaukset, joita myös nähtiin kevään play-offseissa?

Voiko olla, että Baxter on jotenkin "unohtanut", miten viime keväänä peluutti IFK:ta? Joukkuehan ei ole hirveästi muuttunut viime kaudesta. Suurin asia, mikä joukkueessa on muuttunut, on Kiva-kiva miehen tulo kakkosvalmentajaksi.

Käsittääkseni Harri Rindell vastaa IFK:n hyökkäyksen peluutuksesta, ja sanalla sanoen, se on tällä hetkellä ala-arvoista. Hyökkäyspeli kulminoituu ylivoimiin: kiekkoa leivotaan maalin takana, laidoissa, mutta se pelataan harvoin pakkien kautta (laukaukisen muodossa) maalille. Samoin hyökkäyksestä puutttuu täysin ns. toinen aalto- hyökkäyksiin mennään yhdessä rintamassa. Tosin, Rindellin puolustukseksi on sanottava, että hyökkäyksestä puuttuu tällä hetkellä 3 peruspelaajaa, ja esim. Jerrry Ahtolan kädettömyys ratkaisi osaltaan tämän illan pelin.

Silti, oma lääkkeeni IFK:n nostamiseksi kuiville olisi esim. täälläkin väläytellyn Surenkinin palkkaaminen kakkoseksi, ja Kiva-kiva-miehen heivaaminen Penan kanssa Kuopion- tai edes Keravan junaan. Parivaljakko Baxter-Rindell ei selvästikkään toimi, ja Rindell IFK:n ykkösenä veisi IFK:n vielä suurempaan ahdinkoon.
 
Jokohan se Baxter saataisiin pikkuhiljaa vittuun sieltä? Tämän päivän joukkueiden hyökkäyksellä oli eroa kuin yöllä ja päivällä, Jokerit tulee hallitusti, antaa pieniä syöttöjä vieruskaverille ja kun ollaan hyökkäysalueella, annetaan pari nopeaa syöttöä ja laukaus. Sitten vastaavasti HIFK:n tapa; yksin punnerretaan sieltä laitaa pitkin niin pitkälle, kun päästään, mikäli (noin joka 10-kerta) päästään hyökkäysalueelle, seurauksena on täydellä mahdollisella vauhdilla ja hirveällä kiirellä tavoite päästä laitaan, kun ollaan menty laitaa pitkin liian kauan, laitetaan ränniä pitkin takaisin seuraavalle joka toistaa saman kuvion. Tätä toistetaan niin kauan, kunnes vastustaja viitsii mennä väliin tähän HIFK:n hienoon "karusellikuvioon".

Noh, tänään oli yksi Kiben parhaista peleistä viime aikoina, joten toivottavasti taso jatkaa nousuaan ja toivottavasti Guolla ei pääse enää pimentämään Kuhtaa. Eipä se Kibenkään peli vieläkään mitään loisteliasta ole, mutta heti jotenkin tuntui pirteämmältä, kun pääsi Guollan viereltä pois.

Siitä päästäänkin tämän kauden lempiaiheeseeni, Guollaan: Peli ei vain yksinkertaisesti kulje. Tänään taas aivan paskaa pelaamista ja etenkin peruspelin kanssa Guollalla tuntuu olevan ongelmia. Otetaan esimerkiksi vaikkapa jampan peli hyökkäyssinisen tuntumassa, Guolla saa kiekon, lähtee kuljettamaan sitä kohti hyökkäyspäätyä ja juuri siniviivalla "Goo" lyö liinat kiinni, jotta joku "arttuluttinen" kerkeää paitsioon. Tätä tapahtui toistuvasti ja vaikkei aina tullutkaan paitsiota, vaan ketjukaverit tajusivat hidastaa, mutta siitäkin on seurauksena se, että peli "seisahtuu". Itse sain aikoinani C-junnuissa oppia, että viiva ylitetään nopeasti, sillä noihin aikoihin itse tein saman virheen kaksi kertaa kolmannen erän alussa peräkkäisissä vaihdoissa ja loppupelissä ei meikäläisen palveluksia enää tarvittu, sen jälkeen olen ymmärtänyt, että viiva ylitetään, ennen sitä ei ruveta leipomaan, kuinka vittu NHL:ssä pelannut kaveri ei ymmärrä tuollaista perusasiaa? Toinen tilanne joka jäi elävästi päivän pelistä mieleeni oli Guolla Jokerimaalin takana, tilanne meni vapaasti selostettuna näin: "leipoo, leipoo, leipoo, leipoo, leipoo, leipoo, leipoo, menettää helposti kiekon." Aikaa ko. toimitukseen meni n.15 sekuntia. Jotenkin tuntuu, että Guollan peliin kuuluu kaksi asiaa tällä hetkellä: kiekon menetykset ja kiekon hierominen. Eikö kellään ole munaa sanoa, että herää nyt vittu ja anna se kiekko eteenpäin.

Sitten vielä yksi asia, jos pelaa ykkösketjussa, niin maalisarake ei voi jäädä nollille niillä paikoilla, mitä Ahtolalla tänään oli. Vaikka Ahtolasta omalla tavalla nykyään diggaankin, niin pelaa liikaa (sm-liigan sivujen mukaan pelaa enemmän kuin esimerkiksi Kibe, oikeastaan Luttisen ja Murrayn jälkeen eniten hyökkääjistä. mahtaakohan pitää paikkaansa? Mutta tuotahan ei voi siis pitää Jerryn syynä, vaan.. noh, kaikki tietävät)

Ja loppuun: omalla tavallani toivon Heikkiselle n. kuukauden saikkua, josko sillä saisi herätettyä Baxterin, Penan, hallituksen, naapurin, joulupukin tai jonkun muun. Johan sen tajuaa sokea, kuuro, mykkä, tyhmä tai kuka vaan (paitsi Pena), ettei tällä tämän hetken kaavalla taistella kuin paikasta sääliplayoffseissa.

Kyllä, katkeraa tekstiä, mutta minä käytän rahaa HIFK:hon kausittain n. 1000€ + käytän aikaa HIFK:hon, joten omasta mielestäni saan kitistä ja itkeä niin paljon kuin huvittaa, mikäli on syytä ja nyt jos joskus siihen on syytä. Toisaalta nyt olen ymmärtänyt, että se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa ja tästä syystä jätänkin kausikorttini uusimatta ensi kaudeksi ilman suuria käytännön muutoksia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämän tarpomisen keskellä tuntuu ehkä naurettavalta ottaa esiin tällainen pikkuasia, mutta tässä on hyvä paikka: Tämäniltainen ottelu osoitti toivon mukaan itse kullekin, että Lundell ei riitä silloin kun pitää voittaa kovia joukkueita. Vaikka juuri nyt haaveilu finaalipaikoista sun muista tuntuukin lähinnä vitsiltä. Mutta illan matsi oli hyvä esimerkki playoffien kaltaisesta tilanteesta, missä paikkoja on suhteellisen niukasti ja yleensä tasaisesti molempien jengien kesken ja silloin maalivahtien osuus korostuu. Oli myös hyvää tuuria, että tänään nähtiin Lundell eniten oletusarvossaan; torjuu useita pahoja paikkoja, eikä ole kokonaisuudessaan lähelläkään huonoa. Mutta päästää kiistattoman helppoja maaleja ilman mitään maskia. Markkanen osoitti, miksi hän on arvostetumpi veskari.

Nyt jos joku suunnittelee viestiä: "Ei tässä Lundelliin kaaduttu, naurettavaa syyttää yhtä miestä....", niin tiedoksi, että en sanonutkaan, että tässä olisi kaaduttu Lundelliin. Mutta tässä nähtiin mikä on Lundellin ja esimerkiksi Markkasen ero, kun sarja etenee. Ei Markkaselle ole turhaan NHL:ssä maksettu kovaa liksaa ja mitä pidemmälle liki 60 ottelun sarja etenee, sitä selvemmin näkyvät veskarien ja joukkueiden todelliset tasoerot. Syyskuun hyvät pelit eivät silloin paljon lämmitä.

Se Lundellista, suurimmat ongelmat ovat joukkueen taustatasolla ja tämä heijastuu jäälle: HIFKin pelisysteemi on täysin sekaisin. Petrell ja Luttinen, kovimmat rouhijat jäävät kokonaan ilman kiekkoja. Ensimmäisen tilanteen narrien maalille HIFK sai ottelun 4. minuutilla, kun kävi ensimmäistä kertaa karvaamassa narreilta kiekon pois. Ennen matsia oli pakko nauraa ääneen Saken radiohaastattelulle: "Me lähdetään pelaamaan aggressiivisesti ja karvataan, jos päästään karvaamaan. Muuten pistetään keskialue kiinni." Siis päästään karvaamaan? Voi vittu sentään, olisiko pitänyt pyytää narreilta kiltisti ennen matsia, että voitaisko me tulla vähän karvaamaan teidän alueelle? Tai odotella, että saamme kutsun karvaamaan? Perkele, ennenmuinoin ei paljon kyselty, vaan mentiin karvaamaan ja mentiin maalille ihan surutta.

Valmentajan vaihtaminen on pakollista tällä suoritustasolla. Sääliksi käy Baxteria, kaverilla olisi ollut varmasti enemmänkin annettavaa, mutta osui keskelle HIFKin valtataistelua, missä eräs toimitusjohtaja on asettanut prioriteetikseen sen, että hän saa pitää duuninsa. Hänen prioriteettinsa pitäisi olla hänen johtamansa joukkueen paras mahdollinen menestys. Penan uskollinen luottomies Kiva-Harri odottaa jo kieli pitkällä pääsyä eturiviin. Kuinka lutuista ja herkkää, pian isäntä heittää luun.
 
Viimeksi muokattu:

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Penan uskollinen luottomies Kiva-Harri odottaa jo kieli pitkällä pääsyä eturiviin. Kuinka lutuista ja herkkää, pian isäntä heittää luun.

Hockey-lehden numerossa "talvi 2004", s. 76: "Minä en pidä siitä, että kakkosvalmentaja nostetaan vastuuvalmentajan paikalle näissä ikävissä [potku]tilanteissa. Se sotii omaa ideologiaani vastaan." - Harri Rindell
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Sääliksi käy Baxteria, kaverilla olisi ollut varmasti enemmänkin annettavaa, mutta osui keskelle HIFKin valtataistelua, missä eräs toimitusjohtaja on asettanut prioriteetikseen sen, että hän saa pitää duuninsa. Hänen prioriteettinsa pitäisi olla hänen johtamansa joukkueen paras mahdollinen menestys. Penan uskollinen luottomies Kiva-Harri odottaa jo kieli pitkällä pääsyä eturiviin. Kuinka lutuista ja herkkää, pian isäntä heittää luun.

Voi voi kun vaikka se Baxterin niin hartaasti palvoma Jeesus ilmestyisi Tuohimaalle ja kertoisi sen suurimman säästön&hyödyn kombinaation HIFK:lle tulevan potkimalla toimitusjohtaja sellaisella voimalla Töölöstä vittuun että ilmavirran irroittamia haituvia takatukasta löytyy Mäntsälästä saakka vielä lumien sulamisen jälkeen ensi keväänä. Eipähän tarvitsisi kokoaikaa olla maksamassa monen valmennustiimin/päävalmentajan palkkoja, saatettaisiin hyötyä siitä että poltettujen siltojen määrä vähenisi niin pelaaja- kuin valmentajapuolenkin suhteen ja hyvällä flaksilla saatettaisiin saada aikaiseksi jotain jatkumoa(fanien kestovitutuksen sijaan)jonka varaan rakentaa.

Pentti on hahmona sopivan karu ja äijämäinen mutta sopisi paremmin petoklubille klubi-isännäksi kuin koko lafkan toimitusjohtajaksi. Valitettavasti.

Mitä peliesitykseen tulee niin ei se tänään huonointa HIFK:ta ikinä ollut. Ei tosin siedettävääkään.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, tänään oli yksi Kiben parhaista peleistä viime aikoina, joten toivottavasti taso jatkaa nousuaan ja toivottavasti Guolla ei pääse enää pimentämään Kuhtaa. Eipä se Kibenkään peli vieläkään mitään loisteliasta ole, mutta heti jotenkin tuntui pirteämmältä, kun pääsi Guollan viereltä pois.

Tämä oli kyllä erikoinen näkemys. Kuhta pääsi todella Guollan viereltä pois. Lopputulos oli kuitenkin se, että Vesce ja Petrell pelasivat kauden huonoimman pelinsä ja Guolla yhden parhaistaan. Kibe sen sijaan oli tukevasti oma itsensä, kiersi ja kaarsi ja lopulta heitti perinteisen alakoulun kohotuksensa johonkin kohtaan kaukalon laitaa. Vilttiin ensin ja pika pikaa myyntiin, jos siitä jonkun euron saisi. Täysin hyödytön pelaaja.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Kyllä nyt täytyisi melkein olla jokerifani jos ei toivo Baxterille potkuja, mutta veikkaan että tällä kertaa iso osa Jokereidenkin kannattajista, minä mukaanlukien, toivotaan että HIFK:n valmentaja menee vaihtoon mitä pikimmin. Iso, paha ja Voittava HIFK on etu koko liigalle, tämä nykyinen on ihan perseestä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskien taival jatkuu

Kyllä ei paljoa taas illan pelistä jäänyt käteen. Aloitan lempiaiheestani eli puolustuksesta - kun koko ei riitä, niin sitten ollaan myöhässä kulmissa ja katsellaan vierestä kun kaveri kuljettaa kiekkoa. Vastustaja saa oman pelinsä organisoitua puolustusalueellemme liian helposti. Ja kun puolustuksessa ei ole juurikaan käsiä, ylivoima menee kiekon siirtelyksi laidoissa ja maalin takana.

Hyökkäyksiin lähdöt ovat hemmetin hitaita ja aina on vastassa hyvin organisoitunut puolustuslinja. En ymmärrä, mihin Guollan ja Kuhdan juonikkuus on hävinnyt - molempien otteista paistaa väkinäisyys ja jopa turhautuneisuus.

Nyt ilmeisesti loukkaantuneiden listaan liittyi Heikkinen - ei voi olla mahdollista, että nykypuolustusta ei täydennettäisi. Laakso ja Pikkarainen ovat kaukana tasostaan, Cook ei ole osoittanut odotettua kiekollista taitoa. Muiden osalta kakkosparikin on liian kova vaatimus.

Tähän tilanteeseen haluaisin kuulla joukkueen johdon kannanoton - oli se sitten sisällöltään mitä tahansa. Uskottavuus vaatii nyt radikaaleja toimenpiteitä - jos tyydytään odottamaan loukkaantuneita, pitää kausikortin lunastaneilla antaa mahdollisuus saada rahat takaisin. Tuote ei vastaa lupauksia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onneksi olkoon Baxterin IFK. Yhdeksän peliä ilman kolmeen pisteen voittoa. Alkaa olla jo itsesäänselvyys, että IFK ei menesty, mutta se alkaa olla jo vähän liikaa, ettei edes runkosarjavoittoihin enää pystytä.

Baxter yrittää epäilemättä parhaansa, mutta IFK:ssa se ei vaan riitä. Täytyy olla jotain extraa.

Kiva-Harri puikkoihin jo Pelicans peliin, ja uuden valmentajan hakuprosessi loppukaudeksi käyntiin... välittömästi kiitos.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kiva-Harri puikkoihin jo Pelicans peliin, ja uuden valmentajan hakuprosessi loppukaudeksi käyntiin... välittömästi kiitos.

Tämä tässä vähän pelottaakin. Nimittäin se että Pena lähtee tukka hulmuten jälleen kerran pestaamaan valmentajaa. Löytää varmaankin taas jonkun jolla mennään kausi loppuun ja fuditaan seuraavana syksynä pellolle. Summaselle kun se ei soita kuitenkaan. Saatettaisiin velä saada vaikka pidempikin aikakausi yhden koutsin komennossa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tämä tässä vähän pelottaakin. Nimittäin se että Pena lähtee tukka hulmuten jälleen kerran pestaamaan valmentajaa...
Vaihtoehdot valmentajakuvion ovat aika vähissä tässä tilanteessa. Summanen on sellainen henkilö, jonka haluaisin puikkoihin.

Näin se homma kääntyy: Pari viikkoa sitten sitä odotti kauden alkua kuin pikkulapsi joulua. Nyt sitä jo melkein toivoisi, että kausi loppuisi.

Kuhta selittää tuolla ylen tekstilläkin, että pieni lukko on päällä, ja se kun aukeaa, niin...
Ehkä Kibellekin pitäisi näyttää nämä pelivideot. Pienen lukon sijasta käyttäisin vertauksena laivan ankkuria tässä Baxter-kiekossa.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Naulan kantaan, Isaksson

Tämä oli kyllä erikoinen näkemys. Kuhta pääsi todella Guollan viereltä pois. Lopputulos oli kuitenkin se, että Vesce ja Petrell pelasivat kauden huonoimman pelinsä ja Guolla yhden parhaistaan. Kibe sen sijaan oli tukevasti oma itsensä, kiersi ja kaarsi ja lopulta heitti perinteisen alakoulun kohotuksensa johonkin kohtaan kaukalon laitaa. Vilttiin ensin ja pika pikaa myyntiin, jos siitä jonkun euron saisi. Täysin hyödytön pelaaja.

Milloin muut sen huomaavat. "Kahva-Kibe" saa ketjukaverinsa näyttämään, jos mahdollista, paljon huonommilta kuin kukaan muu. Syynä on yksinkertaisesti se, että Kahva ei vahingossakaan syötä kenellekään muulle kuin Guollalle tai lähimmän vastustajan lapaan. Tämä stadilaisista stadilaisin ex-kiekkoespoo voisi siirtyä unohdusten arkistoon.
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Cook ei ole osoittanut odotettua kiekollista taitoa.

Eipä ole Cook tainnut tätä peliä ennen juurikaan saada peliaikaa paria ensimmäistä peliä lukuunottamatta. Mielestäni esiintyi hyökkäyspäässä edukseen. Toki tuossa joukossa on ehkä helppokin, mutta jollei miestä saada kaupaksi, niin mieluusti yritettäisi edes hyödyntää.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä ole Cook tainnut tätä peliä ennen juurikaan saada peliaikaa paria ensimmäistä peliä lukuunottamatta. Mielestäni esiintyi hyökkäyspäässä edukseen. Toki tuossa joukossa on ehkä helppokin, mutta jollei miestä saada kaupaksi, niin mieluusti yritettäisi edes hyödyntää.

Cook oli tänään meidän paras pakki, ei kahta sanaa. Se kertooko se enemmän tuosta ryhmästä jääköön jokaisen omaan harkintaan, mutta paras kuitenkin.
 

Ivan Collins

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Wings, Flyers, Hawks
Muutaman paikanpäällä notkutun pelin jälkeen on ihan pakko kaivaa muutama hätäinen ajatus mielen syövereistä. JHagin ounastelu Kiva-Harrin kehään hyppäämisestä ei kyllä tunnu kovin huonolta ajatukselta, siis nykytilanteeseen verrattuna. En tiedä minkälaista peliä Herra Rindell on saanut ruotsissa aikaiseksi, mutta tästä alaspäin on todella vaikea liukua. Peliin tarvitaan liikettä sekä tunnetta, ja paljon. Canal+:n koosteessa näkyi kyllä muutamia IFK:n suorittamia taklauksia, mutta peliä katsoessa ne eivät pistäneet mitenkään silmään. Pieniä nylkytyksiä vaihtoaitioiden edessä, mutta ei siellä missä pitää. Toisin sanoen taklaukset aktiivissa pelitilanteissa puuttuvat. En halua lähteä analysoimaan mitään ”pelikirja”-pulinoita vaan kiinnittää hieman huomiota siihen jääkiekon yhteen tärkeään osa-alueeseen, paineen luomiseen vastustajalle. Munaton karvaaminen on ehkä säälittävintä ja väsyttävintä toimintaa sitten Yö:n kokoelmalevyjen, joten mikäli Baxter ei muuten kykene luomaan sykettä ja johtamaan peliä, karjuisi edes Gary Robertsin lailla kaukalon laidalta ”Finish the fucking checks!”

Aktiivinen karvaus ei välttämättä tarkoita jäähyvarmoja Nielikäismäisiä niittejä puolenkentän vauhdilla, vaan Pärämäistä ”väkkyröintiä” ja tiukkaa iholla oloa tai Petrellmäistä vahvaa rouhintaa hyvällä liikkeellä. Lisää vauhtia ja voimaa maaliviivan taakse ja varmasti tapahtuu. Tänään Jouhkimainen esitti muutamaan otteeseen Turremaista asennetta ympäri kenttää, joten eiköhän Miikankin osoite vaihdu kohta liiallisen sykkimisen vuoksi. Pääsääntöisesti karvauspaikoissa kaikki muut valuivat Jokereiden pakkien perässä ja laidan ympärillä kädet halausta hakien levällään. Baxterin teesit hyökkäyspään jäähyjen ehkäisemiseksi purevat kyllä hyvin, mutta mitä järkeä on käydä luistelemassa terveiset vastustajan maalin taakse ja palata punaviivalle odottelemaan, kun vaihtoehtona on pistää kunnon niitti ja ottaa kiekko pois? Vastaus, ei vitun mitään.

Odotukset Guollan kohdalla olivat kyllä kovia ennen kauden alkua, mutta tämän iltainen näytös vahvistaa kyllä epäilyksiä kaverin iskusta. Muutamia hyviä syöttöjä napsahteli, mutta jos tämä todella oli miehen paras peli koko kaudella, on matka tarvittavalle ykkösentterin tasolle liian pitkä. Kaveri ruopii käsijarru päällä viiden metrin etappeja, jonka jälkeen osoittaa myyttisen tasapainonsa heittämällä pienimmästäkin pierusta Jill Kellyn oppien mukaisesti kannat kattoon. Seuraavaksi varmaan otetaan kaikki vastaan kontiltaan, ja takaapäin. Pelkkä lättyjen heitteleminen YV:llä ei vaan riitä jos liikettä tasakentällisin ei löydy Raipea enempää. Toivottavsti tukkoisuus jaloissa ja korvien välissä johtuu vaan tiukasta kesätreenistä ja paikat avautuvat kevättä kohden.

On todella raivostuttavaa katsoa olemattomien kulmavääntöjen lisäksi myös ämmämäistä selänkääntelyä maalilla. A Luttinen väläytteli muutamaan otteeseen maaliedessä saaden jo hieman hanskaakin naamaan, mutta yhtään kunnon torikokousta ja sykettä nostavaa maalille ajoa ei näkynyt. Miehen ja kiekon maalille saamista on hoettu kohta viikon verran, mutta ei sinne siirtyminen näin pitkään voi kestää edes Peter the Whitelta.

Luttiselle on pakko antaa vielä propsit vielä hyvästä ohjauksesta, siis positiivinen palaute yhdestä hyvästä maskimöyrinnästä, vahvalla pohjalla mennään. Kokonaisuudessaan Taikuri oli mielestäni yksi HIFK:n positiivisimmista tänään. Myös Vescelle pari plussaa muutamasta hyvästä puristuksesta. Hänestäkin saataisiin varmasti enemmän irti toisenlaisella roolituksella ja peluutuksella.

Peli kokonaisuuten oli kyllä aika väsynyttä neppailua puolin ja toisin. Ainoan kerran kun selkä suortui penkin selkää vasten pienestä innostuksesta johtuen, oli Jokereiden toisen maalin jälkeen jolloin mentiin hetken aikaa coast-to-coast meiningillä. Jos ei kerran uskalleta jäähyjen pelossa luoda painetta vastustajan päätyyn, pitäisi sitä luoda edes hyvän liikkeen avulla, kun kerta ollaan liigan kovakuntoisin ja luisteluvoimaisin joukkue...

Nordikselle en ole vielä eksynyt, enkä kyllä aio eksyä tätä paskaa seuraamaan. Mielummin vedän neljä stobea naamaan, painelen Jaskan grillillä jonon ohi ja nautin taatusta toiminnasta, tunnelmasta ja mölystä, samalla rahalla.

Niin ja se Lundell, odotan edelleenkin kuumeisesti, että Janne todistaa olevansa se tarvittava lenkki joukkueen tukipilariksi, mutta se maali. Yksi kusinen maali ja helppo sellainen, se vaan ilmestyy ja sujahtaa aina jostain. No, ehkä vielä joku päivä…
 

MegaMauler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä Ihmettä.. Olenko minä ainut ihminen joka huomasi positiivisia asioita päivän jokeri matsissa?.. IFK pelasi hyvän ja ehjän matsin, jokerit sai yhden lahjamaalin ja se riittää tiukoissa matseissa.. Mitä jos olisikin käynyt niin että varis olisi saanut jäähyn siitä estämisestä tai jos siitä olisi vihelletty paitsio.. Uskallan väittää että IFK olisi tehnyt YV:llä maalin ja todennäköisesti voittanut matsin. Niin hyvin kontrollissa oli pelaaminen..

En ole tarkistanut tilastoja, mutta vaikutti siltä, että IFK vei laukauksetkin matsissa nimiinsä ja hyviä maalipaikkoja oli toistakymmentä. Mitä tulee Guollaan, niin yv:llä mies oli todella hyvä ja muutenkin loi IFK:n paikoista varmaan 1/3.

Ainoa ongelma jokerimatsissa oli rebound kiekkojen kanssa säätäminen.. Kiekko pomppi markkaselta järjestäen eteen ja IFK pelaaja olikin useasti kiekossa kiinni, mutta ei saanut kunnon ratkaisua aikaseksi. Joka tapauksessa Peli näytti jo huomattavasti paremmalta.

Fyysisyyttä on turha odottaa joten olen jo luovuttanut sen suhteen. Tähän suuntaan se kiekko on ikäväkyllä menossa, jos ei tehdä radikaaleja muutoksia, niinkuin esim. päivän sveitsin liigan matsissa eli tappelusta tulee vain 2+2 min ja taklata saa kovalla vauhdilla, eikä tuu mitään naurettavia ryntäys jäähyjä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös