HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 370 121
  • 2 470

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En vapautu Pikkaraista vastuusta, mutta onhan tuo HIFKn peli-identiteetin puuttuminen ja vaihtuvuus ongelma. Varsinkin, kun tänne jäävät pelaajat ovat enimmäkseen siitä keskinkertaisemmasta päästä.

Edelleenkään toi Kärppien vaihtuvuus ei ole samaa luokkaa kuin se on HIFKssa. Kaivelin tuossa (aikaisemmin kun tästä väiteltiin) tilastoja ja Kärppien 15 parhaasta pistemiehestä 12 omasi joko Kärppätaustan tai pelasi niillä viime kaudella. Ei ole meillä ihan tuo sama luku.

On myös todella harvinaista että tuollainen KooKoo muukalaislegioona onnistuu. Ahokas on osoittanut olevansa todella kova valmentaja myös miesten tasolla.

Vaikeuttaa myös varmaan peliä ja sen omaksumista vähäsen se, että vuodesta toiseen olla sarjaykkösiä loukkaantuneiden ja sairastelujen saralla. Meillä ainoa ketju, joka sai pitkään pelata yhdessä oli Turunen-Paajanen-Dyk... nähdyin tuloksin. Ei ole kyllä mm. KooKoolla ollut samanlaista poissaolo-sumaa.

Samalla Muukalaislegioona-argumenttia ei musta oikein voi enää helmikuussa käyttää. Nyt pitää joukkueen olla hitsaantunut yhteen. Toki nuo loukit on tosiaan vaikeuttanut sitä. Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan.
Hyvä vastaus. Se on tosiaankin mielenkiintoista -mutta hyvin kaikkea menestystä tukevaa- että IFK:lle jää aina keskinkertaisuudet käsiin ja huiput pitääkin sitten liki joka vuosi hommata uusiksi.

Loukkaantumis- ja sairastumisjuttu onkin sitten jo kaksijakoinen asia, jossa yhdistynee paska halli ongelmineen, sekä taustatyö niin pelaajapolitiikassa kuin harjoittelussa, sillä oikein millään muulla ei voi tätä selittää, ja paskan tuurinkin taakse kaudesta kauteen meneminen alkaa olemaan jo melkoista älyllistä epärehellisyyttä.

Nämä tiedostaen onkin kummallista että kukaan arvonsa tunteva kiekkoilija tulee ylipäätään tänne pelailemaan, kun sen tuntuu tuovan mukanaa kaikenlaisia ongelmia, alkaen niistä kuuluisista stadin kamalan kirkkaista valoista, baareista, naisista sekä alati vähän puolivaloilla vetelevästä ajoittain melko kunniahimottoman oloisesta organisaatiosta, joihin toivottavasti -kuten niinkin moni vakuuttelee- on nykyisen valmennuksen sekä Salmelaisen myötä tulossa (tai jopa jo tullut) muutosta.
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
On muuten aikamoinen ero HIFKn koti- ja vieraspeleissä. Esim vaikka maalivahtien tilastot kotona ja vieraissa:

Kotona:
Engren 85,71% 2,90
Tuohimaa 89,36% 2,35

Vieraissa:
Engren 93,64% 1,68
Tuohimaa 91,52% 2,06

Aika hiljaiseksi vetää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On muuten aikamoinen ero HIFKn koti- ja vieraspeleissä. Esim vaikka maalivahtien tilastot kotona ja vieraissa:

Kotona:
Engren 85,71% 2,90
Tuohimaa 89,36% 2,35

Vieraissa:
Engren 93,64% 1,68
Tuohimaa 91,52% 2,06

Aika hiljaiseksi vetää.

Kiinnititkö huomiota, paljonko vieraissa on ollut torjuntoja? Kysyn lähinnä siksi, että ovatko vastustajat pelanneet kotona aggressiivisemmin hyökkäyssuuntaan, mikä voisi selittää myös paremmat tilastot? Kuten tietysti myös sen, että veskaritkin pääsee paremmin peliin mukaan, kun ei tarvitse odotella ekaa vetoa minuuttikaupalla.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kiinnititkö huomiota, paljonko vieraissa on ollut torjuntoja? Kysyn lähinnä siksi, että ovatko vastustajat pelanneet kotona aggressiivisemmin hyökkäyssuuntaan, mikä voisi selittää myös paremmat tilastot? Kuten tietysti myös sen, että veskaritkin pääsee paremmin peliin mukaan, kun ei tarvitse odotella ekaa vetoa minuuttikaupalla.

Kotona:
Tuohimaa 336 torjuntaa / 1022 min * 60 min = 19,7 torjuntaa / 60 min
Engren 138 torjuntaa / 475 min * 60 min = 17,4 torjuntaa / 60 min

Vieraissa:
Tuohimaa 302 / 813 * 60 = 22,3 torjuntaa / 60 min
Engren 265 / 642 * 60 = 24,7 torjuntaa / 60 min

Hyvin bongattu, on kyllä aika huikea ero torjuntamäärissä kotova vs vieraissa. Varsinkin Engrenin taso (näiden tilastojen valossa) tippuisi enemmän kun tulee harvemmin vetoja.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Musta tilastot tässä ei ole kovin vertailukelpoisia sillä matsit ovat luonteeltaan erilaisia. Himassa vastustajat on usein purjeissa ja tekevät silti alussa maaleja ja maaleja voi olla esim. 2 maalia ja 8 vetoa. Tämä toki johtuu puolustuksen virheistä ja siitä kun omia paikkoja ei käytetä niin omissa soi.

Olisi kiva nähdä tilastoa himasta niin että olisi erät tilastoitu sillä mulla on sellainen fiilis että maalivahtipeli tilastollisesti paranee ekan erän jälkeen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä tuo tämänpäiväinen paljon luottamusta pitkään kevääseen nostanut, kiekollisessa pelissä IFK on valovuoden Kärppiä perässä. Kärpät pääsee monella eri tavalla omista kiekon kanssa pois ja pysyvät hyökkäysalueella paljon laadukkaammin kiekossa kuin IFK. Pelinopeus on ihan eri luokkaa kuin meillä ja varsinkin Nordiksella tuosta pelaamisesta ei tule lasta eikä paskaa. Vuoristoratamaiset otteet sen kuin jatkuvat.

Kärkeviä näkemyksiä, mutta vähän vastaavia huomioita tein itsekin. En sanoisi että ihan valovuotta ovat kiekollisessa pelissä edellä, mutta kyllä me takamatkalla ollaan. Sekä avauspelin että hyökkäysalueen pelin osalta. Kärpät tosin näytti kiekonhallinnaltaan senkin takia paremmalta, ettei IFK:n pelisuunnitelmaan näyttänyt edes kuuluvan kiekonhallinta. IFK lapioi kiekkoa omista ulos, ja antoi Kärppien avata, peliä, ja Kärpäthän osaa tuon kolmen osa-alueen kiekonhallinnan.

Aika maltillista peliä IFK:lta kiekottomana, tästä syystä ei juurikaan nähty taklauksiakaan edes kotona. Kun vastassa Liigan parhaita pelin avaajia, niin ihan järkevääkin pitää neljä alla, eikä höntyillä kahdella päätylautaan asti.

Jäljessä ollaan Kärppiä pelillisesti, ei kuitenkaan niin paljoa kuin esim. sarjataulukko antaa ymmärtää. Kyllä Kärpät kuskinpaikalla oli näissä molemmissa matseissa, kotona jopa selkeästi, joten just nyt ei varmasti voitettaisi heitä neljää kertaa. Eli IFK:n pitää kehittyä, ja helvetin nopeasti jos ja kun halutaan finaaleihin. Turunen, Leskinen ja Keränen tuo yksilöinä paljon tuohon, mutta ei hekään koko palettia saa yksin käännettyä.

IFK:lla katoilee punainen lanka pelin sisällä pahasti, esim. kotona helvetin hyvän alun jälkeen peli kääntyi Kärpille kuin salamaniskusta, ja sen jälkeen roikuttiin perässä noin erän verran, poislukien ne Kärppien jäähyt. Kun ollaan toinen jalka träpissä karvauksen osalta, ja avauspelissä on ihan ok roiskia kiekkoa ulos alueelta, niin ei ole mikään ihme että välillä katsotaan minuuttitolkulla kun kaveri pyörittää peliä. Kyllä tuo mennyt viikko kuitenkin positiivisiakin signaaleja antoi kevättä ajatellen. Toisaalta antoi myös signaalin siitä, että se helvetin 4.sija olisi kannattavaa ottaa, jos puolivälierien jälkeen kausi jatkuu, niin 6.sijalta lähdettäessä heti välierissä olisi todennäköisesti vastassa sarjakärki.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olisi kiva nähdä tilastoa himasta niin että olisi erät tilastoitu sillä mulla on sellainen fiilis että maalivahtipeli tilastollisesti paranee ekan erän jälkeen.
Klassinen esimerkki oli Tappara-peli joskus kuukausi sitten, alussa soi ja sitten peli parani loppua kohden. Taidettiin muuten vaihtaa veskaakin siinä pelissä, sehän muuttaa myös yllä pengottuja tilastoja vs miten itse peli meni kokonaisuudessaan.

Perstuntumalta Engren ja Tuohimaa on mulle hiukan eri tyyppisiä maalivahteja. Atte liikkuu enemmän siten herkemmin ylipelaa tilanteita, flow tilassa näyttää maagiselta mutta kun on paska peli niin aina väärässä paikassa ja helppoja menee.

Tuohimaa taas mun silmään pelaa paljon eleettömämmin, luottaa enemmän sijoittautumiseen ja peittoon. Huonossa pelissä toivoisi enemmän liikettä, efforttia ja hyvässä pelissä taas tuntuu että kaikki kudit jää kuin muuriin + pari koko kauden highlight torjuntaa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kärkeviä näkemyksiä, mutta vähän vastaavia huomioita tein itsekin. En sanoisi että ihan valovuotta ovat kiekollisessa pelissä edellä, mutta kyllä me takamatkalla ollaan. Sekä avauspelin että hyökkäysalueen pelin osalta. Kärpät tosin näytti kiekonhallinnaltaan senkin takia paremmalta, ettei IFK:n pelisuunnitelmaan näyttänyt edes kuuluvan kiekonhallinta. IFK lapioi kiekkoa omista ulos, ja antoi Kärppien avata, peliä, ja Kärpäthän osaa tuon kolmen osa-alueen kiekonhallinnan...

Mä en jotenkin lähtisi kiekollisen pelin analyyseihin, kun lasaretissa oli taas pari kentällistä jätkiä ja osa pelanneista vasta palautumassa flunssasta.

Ihan hyvin ollaan vastattu kiekollisessa pelissä kaikille kärkijoukkueille silloin, kun on ollut edes suurin piirtein terve rosteri. Vaikuttaahan sekin aika paljon, ettei ketjuilla ole oikein yhteistreenejä. Ei se fläppitaululle piirtely auta jos ei ketjut pääse harjoittelemaan omia rytmityksiään ja liikeratojaan.

Jokainen pelaaja on kuitenkin uniikki eikä liiku tuolla minään marionettina
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Ei tästä jälkipolville mitään sen suurempaa kerrottavaa jäänyt, mutta nostellaan nyt tännekin, että kiva nähdä selkeä vierasvoitto hyvällä peruspelillä.

Rikkonaisilla kokoonpanoilla voittoja, jostain positiivisesta sekin kertoo. Hyvä olisi ennen kevättä saada vielä kunnon hurmos päälle täydellä jengillä. Jotenkin sellainen fiilis, että potentiaalia olisi runsaasti loukeista johtuen piilossa. Olisiko pelisysteemikin viime aikoina iskostunut ja selkiytynyt vähän skarpimman näköiseksi.

Sallinen, Lundell, Saarinen ja Dyk suorittaneet tasaisen vahvasti, Paajanen toki myös. Päässyt melkein jo vähän unohtumaan, että kuinka iso asia Turusen paluu tulee olemaan. Liigan paras laituri, pisteitä tulee taas varmasti. Veikkaisin silti, että Lundellin hyvä ketju pysyy kasassa ja Leskistä herätellään sitten Paajasen ja Turusen kanssa.

Alaketjuissakin ollut vähän pirteämpi meininki, Heljanko ollut aina ihan jees ja Åsten on oikeasti ihan kulmakivi noissa hommissa. Siihen Tyrväinen vielä päälle. Keräsen loukki harmi, mutta Jääskä vielä bäkkiin ja Tallberg sekä Enbergikin olleet ihan ok+ kamaa. Kovasti kiinnostaa kyllä, miltä peli tulee kaiken tämän jälkeen näyttämään koko possella.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei tästä jälkipolville mitään sen suurempaa kerrottavaa jäänyt, mutta nostellaan nyt tännekin, että kiva nähdä selkeä vierasvoitto hyvällä peruspelillä.

Rikkonaisilla kokoonpanoilla voittoja, jostain positiivisesta sekin kertoo. Hyvä olisi ennen kevättä saada vielä kunnon hurmos päälle täydellä jengillä. Jotenkin sellainen fiilis, että potentiaalia olisi runsaasti loukeista johtuen piilossa. Olisiko pelisysteemikin viime aikoina iskostunut ja selkiytynyt vähän skarpimman näköiseksi.

Sallinen, Lundell, Saarinen ja Dyk suorittaneet tasaisen vahvasti, Paajanen toki myös. Päässyt melkein jo vähän unohtumaan, että kuinka iso asia Turusen paluu tulee olemaan. Liigan paras laituri, pisteitä tulee taas varmasti. Veikkaisin silti, että Lundellin hyvä ketju pysyy kasassa ja Leskistä herätellään sitten Paajasen ja Turusen kanssa.

Alaketjuissakin ollut vähän pirteämpi meininki, Heljanko ollut aina ihan jees ja Åsten on oikeasti ihan kulmakivi noissa hommissa. Siihen Tyrväinen vielä päälle. Keräsen loukki harmi, mutta Jääskä vielä bäkkiin ja Tallberg sekä Enbergikin olleet ihan ok+ kamaa. Kovasti kiinnostaa kyllä, miltä peli tulee kaiken tämän jälkeen näyttämään koko possella.

No joo ei kyllä jäänyt kerrottavaa. Jotain täytyy aamulla pojalle kertoa kun kysyy, mutta ei paljoa jäänyt. Hymiö.

Avauserässä IFK aivan paska ja unessa. Olisiko ollut kaikilla karkkia ja liian pitkät päikkärit bussissa vai mitä. Mietin myös että lähdettiinkö pelaamaan jotenkin korostetusti puolustus edellä. 2 erä olikin sitten aika suvereenia hallintaa. Toki useita kertoja oli lähes tyhjä maali jonne olisi voinut paremmalla tsägällä/kompetenssilla laittaa sisään.

Positiivista oli että Saipa ei kovin monta paikkaa saanut ja Engren oli hyvä.

Jospa Turunen ja Paajanen olisivat jo perjantaina mukana ja ensi viikolla jo Jääskä ja Tyrväinenkin. Olisi varmaan hyvä ennen pudotuspelejä päästä pelaamaan pari matsia hyvällä kokoonpanolla, ettei ihan kylmiltään tarvitse ukkojen alkaa kolaamaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Näkemättä kahta vikaa erää:

Itsensä kasaaminen kertoo joukkueen henkisestä tilasta hyvää. On juteltu kopissa ja päätetty ”nyt vain hoitaa tää”.

Kertoo myös siitä, että valmennuksella on vielä auktoriteettia. Tuskinpa on Pikkaraisen tarvinnut itseään edes alasti riisua.

En ole menettänyt vielä toivoani, mutten myöskään ostanut nakkeja pakkaseen.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
On muuten aikamoinen ero HIFKn koti- ja vieraspeleissä.

Ylipäätänsä se, että vieraissa kerätään keskiarvolla päälle kaksi pistettä per peli, mutta kotona puolisentoista, on käsittämätöntä.

Kotona:
251051069683381,52

Vieraissa:
25147478513522,08
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Suhteellisen vakuuttava esitys tänään, kärkiketjut tämän homman meille lopulta ratkoivat. Rotaatiojätkät taisteli kyllä, mutta rehellisyyden nimissä ei tuolta alemmista ketjuista paljon tehoapuja tule. Joka tapauksessa kaikilta sitoutunutta peliä joukkueelle ja täysin ansaittu voitto KooKoosta ja Tuohimaalle nollapeli. Leveyttä joukkueessa riittää ja toivottavasti jätkiä alkaa nyt tulemaan ensi viikolla takaisin askiin.

Tuota meidän ylivoimaa on kyllä niin nannaa katsoa, kiekko liikkuu ja tuo taitomäärä mikä meillä on heittää tuonne hakee kyllä vertaistaan. Ei se ihme ole, että kovin YV% on IFK:lla.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
En tiedä luulenko vain, mutta on kutina että vetojen blokkaaminen olisi lisääntynyt huomattavasti 3-4:n viimeisen matsin aikana.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi viikolla sitten todellinen testi tuolle jengille. Nyt näyttää taas hyvälle ja jos tuolta lasaretista saadaan vielä Petrellin, Heljangon ja Engbergin tilalle vähän parempaa Seppälää, niin ei jää ainakaan materiaalista kiinni. Åsten ehkä ainoa vähän kysymysmerkki verrattuna esim. poissaolleisiin Tyrväiseen ja Jääskään. Puolustus alkaa olemaan paremmassa kuosissa pikkuhiljaa, niin sen varaan ei luulisi olevan hankaluuksia rakentaa neljää kokonaisvaltaista, vastustajalle vittumaista ja tulosta tekevää hyökkäystrioa. Tiistai ja Tappara näyttää suuntaa, onko tässä aineksia mestaruuteen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK lähti tähän peliin sillä asenteella, kun se lähtee monesti noita niin sanottuja suurseuroja vastaan. Tämän(kin) kauden haaste on ollut löytää tiettyjä jengejä vastaan henkisesti oikea tila pelata kotihallissa. Nyt IFK oli kaikin puolin valmis ja ei se avausmaalikaan tietysti tilannetta pahentanut. KooKoolle voi tulla aika kova runkosarjan loppu, kun ovat hiipineet tuonne kärkiseuraksi ja nyt on vastustajien lataus sen mukainen illasta toiseen.

Kahden ketjun joukkuehan HIFK tuloksen teon kannalta tällä hetkellä on. Kaksi alempaa ketjua pelasi kyllä varsin energisesti hekin, mutta ei sieltä tulitukea oikein voi odottaa. Kovasti sitä odottaa saikkulistan tyhjenemistä. En oikein jaksa edes Petrellin esitystä moittia. Ei heikkoa lenkkiä jengissä tänään ollut. Motin pelasi hyvän pelin.

Jumalauta Turunen on kova jätkä. Joitain pelaajia odotellaan aina kuukausitolkulla, että koska pelirytmi tauon jälkeen löytyy ja monesti se on niin, että ei vittu välttämättä löydy enää ikinä. Silti elitestä katsellaan vain, että vielä se 3 kautta sitten teki 28 pistettä. Pelimiehet ovat erimiehiä ja tuovat panoksensa tavalla tai toisella heti. Vituttaa ne kiistatta potentiaaliset kaverit, joita odotellaan pelistä toiseen, että koskaan kiinnostaa alkaa pellaamaan.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Motin pelasi hyvin tänään.
Ottelun Game-saver oli toisen erän lopun AV:llä kun Motin peitti sen jälkimmäisen, muistaakseni Odenin, vedon. Siitä jos KooKoo olisi päässyt koppiin 2-1 lukemista, kolmas erä olisi voinut olla hyvin erilainen. Kolmannen erän ekat 5min KK puski nimittäin kovaa päin, mutta IFKn 3-0 maali ratkaisi ottelun.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jäi kyllä todella hyvä fiilis tästä pelistä. IFK oli hyvä ja pelasi pääosin todella viisasta lätkää.

Turunen ei kauaa vaatinut pelikuntoon päästäkseen. Hieno seurata, kun pisteitä tulee eikä ole mikään pelkkä taiteilija vaan vie taklaukset loppuun asti, antaa pikkusikaa koska ottaa sitä itsekin niin helvetisti vastaan ja pelaa tunteella. Elintärkeä pelaaja IFK:lle.

Nyt vaan saikkulistan ovet kiinni menosuuntaan ja ovet kunnolla auki ulospäin sieltä.
Kyllähän tuo on ihan saatanan kova jengi etenkin hyökkäyksen osalta, kun tuohon vielä lyödään Leskinen, Paajanen, Tyrväinen, Jääskä ja J.Keränen.
Keränenkin saanut paljon rapaa, mutta selvästi parantanut viime aikoina ja pitkä saikku tulee nyt kyllä harmilliseen paikkaan. Ehdottomasti otan Keräsen kuitenkin playoffeihin neloskenttään, kuin jonkun raakileen a'la Heljanko.

Sylkykupeista myös esimerkiksi Lyytinen on nostanut tasoaan ihan helvetisti. Tästä on hyvä jatkaa.
 

444

Jäsen
En tiedä luulenko vain, mutta on kutina että vetojen blokkaaminen olisi lisääntynyt huomattavasti 3-4:n viimeisen matsin aikana.
Motin pelasi hyvin tänään.
Ottelun Game-saver oli toisen erän lopun AV:llä kun Motin peitti sen jälkimmäisen, muistaakseni Odenin, vedon. Siitä jos KooKoo olisi päässyt koppiin 2-1 lukemista, kolmas erä olisi voinut olla hyvin erilainen. Kolmannen erän ekat 5min KK puski nimittäin kovaa päin, mutta IFKn 3-0 maali ratkaisi ottelun.
Juuri meinasin tuohon ensimmäiseen lainattuun kommentoida, että etenkin Motin blokkasi kaksi isoa tilannetta siinä toisen erän loppupuolella. Ensimmäinen näytti ottavan vähän kipeää, mutta ei muuta kuin keuhkot täyteen ja seuraavaa blokkia kehiin.
Sylkykupeista myös esimerkiksi Lyytinen on nostanut tasoaan ihan helvetisti. Tästä on hyvä jatkaa.
Aika lähellä katsomossa oli taas pari kaikkitietävää uuvattia, joilla oli jatkuvasti jotain mussutettavaa Lyytisestä. Jätkä katkoi syöttöjä puolustusalueella ja karvasi kiekkoja pois, ja heti kun tuli yksikin kolme senttiä vinoon mennyt avaus, niin kuului ”voi vittu Lyytinen”. Onneksi alkoivat olla niin päreissä kolmannessa erässä, etteivät enää keskittyneet sitäkään vähää peliin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En halua olla mitenkään ylimielinen, mutta eihän KooKoolla ollut tänään yhtään mitään saumaa, eivätkä olleet yhtään valmiita, kun kiekko tippui jäähän. Tuli melkein wanhat hyvät ajat mieleen, kun vastustaja paskoi jo Tullinpuomissa housuunsa. HIFK oli todella hyvä ja tehokas ja sitoutuminen oli korkealla tasolla.

Lyytinen pelasi erinomaisesti, samoin Motin. Kousakin näytti jo melkein puolustajalta. Tuohimaa oli hyvä, mutta ei hänkään mihinkään tulikokeeseen kyllä joutunut. Turunen on loistava ja tykkään myös M. Keräsestä. Lundell, Dyk ja Saarinen olivat myös hyviä. Koko jengi oli hyvä, enkä aio antaa mitään negaa kenellekään, koska kaikki antoivat kaikkensa. Parannettavaa on yksittäisillä pelaajilla yhä, mutta viis siitä, joukkueena mennään.

Melko hyvin myös valmennukselta, jonka pelikirja on hyvänäkin päivänä korkeintaan keskinkertainen. Vai miten se meni? Jos KooKoo oli joku mittari, se ylitettiin hengitystä pidättämättä. Kentällä oli tänään sellainen HIFK, jonka näin syksyllä ja jonka olen odottanut näkeväni. Tämän vuoksi olen koko pitkän kauden uskonut parempaan huomiseen ja että asioita tehdään oikein. Ja uskon jatkossakin.

Ja nyt rotsi kiinni.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Juuri meinasin tuohon ensimmäiseen lainattuun kommentoida, että etenkin Motin blokkasi kaksi isoa tilannetta siinä toisen erän loppupuolella. Ensimmäinen näytti ottavan vähän kipeää, mutta ei muuta kuin keuhkot täyteen ja seuraavaa blokkia kehiin.

Otti itseasiassa kipeää jo edellisessä vaihdossa maalinedustalla. Tuli maalin takaa tilanteesta todella pahasti irvistäen kohti kulmaa, mutta sitten naama väkisin näkkärille ja vaihtoon. Seuraavassa vaihdossa sitten noi blokkaukset, joista eka taisi osua luistimem kenkä osaan. Oikein hyvää suorittamista.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Yllättäen kliininen peli HIFK:lta. Vierailla ei juuri yhtään laadukasta maalipaikkaa.


Turunen oli erittäin hyvä ja oikeastaan kukaan ei pettänyt. Motin oli hyvä, samoin Kousa. Lyytinen yllätti, ei mokia ollenkaan. Varakkaalta pari heikkoa pelinlukua, silti hyvä suoritus. Tunnelma apaattinen ja siitä miinus. Onko tuossa pudotuspelipari?
 
Suosikkijoukkue
IFK
En halua olla mitenkään ylimielinen, mutta eihän KooKoolla ollut tänään yhtään mitään saumaa, eivätkä olleet yhtään valmiita, kun kiekko tippui jäähän. Tuli melkein wanhat hyvät ajat mieleen, kun vastustaja paskoi jo Tullinpuomissa housuunsa. HIFK oli todella hyvä ja tehokas ja sitoutuminen oli korkealla tasolla.

Lyytinen pelasi erinomaisesti, samoin Motin. Kousakin näytti jo melkein puolustajalta. Tuohimaa oli hyvä, mutta ei hänkään mihinkään tulikokeeseen kyllä joutunut. Turunen on loistava ja tykkään myös M. Keräsestä. Lundell, Dyk ja Saarinen olivat myös hyviä. Koko jengi oli hyvä, enkä aio antaa mitään negaa kenellekään, koska kaikki antoivat kaikkensa. Parannettavaa on yksittäisillä pelaajilla yhä, mutta viis siitä, joukkueena mennään.

Melko hyvin myös valmennukselta, jonka pelikirja on hyvänäkin päivänä korkeintaan keskinkertainen. Vai miten se meni? Jos KooKoo oli joku mittari, se ylitettiin hengitystä pidättämättä. Kentällä oli tänään sellainen HIFK, jonka näin syksyllä ja jonka olen odottanut näkeväni. Tämän vuoksi olen koko pitkän kauden uskonut parempaan huomiseen ja että asioita tehdään oikein. Ja uskon jatkossakin.

Ja nyt rotsi kiinni.

Sama.
Ei tällä nyt vielä leijumaan pääse. Mutta mieli tekisi! Hallissa oli todellakin kolmannessa erässä hieman vanhojen hyvien aikojen tunnelmaa. Saikulta on tulossa porukkaa, eli ketjulotot menee taas jälleen kerran uusiksi. Nyt ei tartte onneksi soitella pitkin mestiksiä, vaan päättää, että popparoidaanko 1. 2. 3. vai nelosketjun tasoisia kavereita.
Ihan helppoa se ei ole, sillä esim. Muulin duuni Kisapuistossa kahden maalin maskimiehenä oli aika briljanttia. Tänään karvasi useammassa vaihdossa 2-4 kertaa KooKoon takaisin omiinsa. Alivoimalla aika pyyteetöntä duunia joukkueen eteen. Sivuuta tollanen nyt sitten. Tänään Tallbergilta hieman vaisumpi päivä, mutta hoiti silti ruutunsa hyvin, eikä ole kevään pelien epäonnistujan maineessa. Eli mukana kuvassa vankasti.
Nypsi ja Engberg parantaa koko ajan. Nyt voi noista heidänkin tekemisistään ruveta odottelemaan maalia. Eli ei ihan ekana sivuun heitäkään. Kertsi tulee taatusti takaisin asenteella, että pelipaikka on hänen, eikä Tyrväinen anna taatusti yhtään periksi, vaan haluaa pelata ja todistaa pärjäävänsä tuossakin nipussa. Että kaikkea hyvää vaan taas rosteria pohtiville, ei tule ihan helppoja päätöksiä taaskaan tehtäväksi. Maalivahdit on onneksi nyt helpot. Aivan sama. Toimii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös