HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 186
  • 2 229

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pelaamisesta paistaa sellainen väkinäisyys ja mailan puristaminen. Etenkin hyökkäyksiin lähdöt ja keskialueen ylitys täyttä pakkopullaa. Nämä ovat niitä asioita, jotka vaativat taidon lisäksi itseluottamusta. HIFK joutuu aivan liikaa pelaamaan päätykiekkoja, kun ilmeisesti virheiden pelossa ei uskalleta olla luovia. Flow HIFK:n pelaamisesta aika helvetin kaukana.

Kyllähän siinä maalipaikkojakin oli, mutta nekin turhrittiin. Toisaalta ei tuo pelaaminen mitään hurraa-huutoja aiheuta, vaikka 1-2 maalia olisikin tehnyt. Toisaaltan ne maalit sitä rentoutta pelaamiseen voisivat tuoda.

Sitä en allekirjoita, etteikö HIFK:lla olisi fyysisiä pelaajia. Kyllä niitä on. Se että laidat eivät pauku, johtuu ihan muista syistä. Sekin on vaan kummalista, ettei edes kotipeleissä lähdetä hakemaan agressiivisella pelaamisella pelaamiseen sitä kovempaa tunnetilaa. Saataisiin kotiyleisö mukaan ja kyllähän se fyysinen pelaaminen on aina niin oleellisesti menestyvään HIFK:hon kuulunut, että jo sitä kautta otteluita voitaisiin kääntää. Tämä on yksi asia, johon olen Summasen aikakaudella ollut pettynyt. Prosenttikiekko + HIFK = tunteetonta koheltamista.

Tätä kirjoittaessa Blues menee 0-2 johtoon. Jo katsojanakin usko mennyt ja ei pysty enää joukkueen mukana eläytymään. Yhdentekevältä tuntuu mitä kentällä tapahtuu. Olen Summasen takana periaatteessa ollut koko aika, mutta kyllä meno jäällä tällä hetkellä sitä tasoa, että pitäisiköhän Ilmalan touhusta ottaa esimerkkiä ja kysellä kinnostaisiko Törmästä aloittaa uuden tulemisen aloittaminen jo tällä kaudella. Vähän sellaista luovuttamismenttaliteettia on pelaamisessa ja Summasen haastattelussa ennen peliä.
 
Viimeksi muokattu:

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Aivan luokatonta peliä jo ties monetta kertaa putkeen. Aivan jäätävän paskaa peliä jopa heikohkoa Bluesia vastaan. Hyi helvetti mikä jengi meil on. Onneks kesäloma tulee tällä kaudella nopeasti ja pääsee pyyhkii tän kauden mielestä pois.
 

Stigu

Jäsen
Sitä en allekirjoita, etteikö HIFK:lla olisi fyysisiä pelaajia. Kyllä niitä on. Se että laidat eivät pauku, johtuu ihan muista syistä.
Siis keitä fyysisiä hyökkäjiä meillä mielestäsi on? Partanen ja Nykopp edustanevat kirkkainta kärkeämme, ja valitettava tosiasia on se että jokaisesta jengistä löytyy liuta astetta kovempia pelaajia kuin nuo.

IFK:n kannalta loppukausi on siinä mielessä kiusallinen, että Raato ei satavarmasti saa kenkää, vaikka häviäisi loputkin matsit.

Apassin kanssa samaa mieltä, että prosenttikiekko + IFK = päänsärky. Raimo Summasen IFK on on köyhän miehen Kalpa.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Tätä kirjoittaessa Blues menee 0-2 johtoon. Jokatsojanakin usko mennyt ja ei pysty enää joukkueen mukana eläytymään. Yhdentekevältä tuntuu mitä kentällä tapahtuu. Olen Summasen takana periaatteessa ollut koko aika, mutta kyllä meno jäällä tällä hetkellä sitä tasoa, että pitäisiköhän Ilmalan touhusta ottaa esimerkkiä ja kysellä kinnostaisiko Törmästä aloittaa uuden tulemisen aloittaminen jo tällä kaudella. Vähän sellaista luovuttamismenttaliteettia on pelaamisessa ja Summasen haastattelussa ennen peliä.

Kyse ei ole luovuttamisesta, vaan pelosta. Ramin jengit pelkäävät aina virheitä, luovuus puuttuu, jne. Koskakohan nämä sokeat Rami fanit herää ja tajuavat, että Hifk ei ole mennyt Ramin aikakaudella eteenpäin misään. Päinvastoin!
 

Erämaavaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK ja suuret sympatiat Saipalle
Miten meidän peli eroaa lautasia yhteen lyövään apinaan? Ei mitenkään. Kiekkoa päätyyn ja perään....turhaan, koska ei me sitä kiekkoa enää saada. Vituttaa kattoo, vaikka ilmaiseksi näkee....
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oiskohan tämä kausi nyt kuitenkin valitettavasti jo taputeltu HIFK:n osalta.
Summanen ei jatka, onko vielä täysi intohimo työhön? Tällä hetkellä erittäin sekavaa peliä, onko pelaajille ja Summasella mahdollisuutta saada tuota peliä kulkemaan, epäilen. Yleisö ei ole pitkään aikaan herännyt Jäähallissa, syynä melkoinen HMV-kiekko.

Ei haluaisi fanina luovuttaa, mutta jotenkin nyt on sellainen fiilis, että aika harvassa ovat ne toivon kipinät jotka tuosta kokonaisuudesta loistaisivat.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis keitä fyysisiä hyökkäjiä meillä mielestäsi on? Partanen ja Nykopp edustanevat kirkkainta kärkeämme, ja valitettava tosiasia on se että jokaisesta jengistä löytyy liuta astetta kovempia pelaajia kuin nuo.

Hyökkääjistä fyysiseen peliin pystyviä pelaajia: Pakarinen, Talaja, Partanen, Nykopp, Elkins, Thang, Puustinen, Luttinen. Lisäksi Leinonen tietysti pyrkii ajelemaan koko ajan, vaikka on kevyt kaveri. Lisäksi Ikosen piti olla suoraviivainen ja fyysinen pelaaja, mutta nyt alkanut mietityttämään, että onko kaverista yhtään mihinkään missään roolissa. Kuitenkin aivan riittävä prosentti fyysiseen peliin pystyviä pelaajia. Se on sitten täysin toinen juttu, että mitä kentällä tapahtuu. Esim. Eetu Pöysti pistää miestä seinälle Bluesin paidassa, vaikka HIFK:ssa pelatessaan ei laskettu fyysiselle osastolle. Hyvä esimerkki tästä fyysisesta pelaajasta on Petrell. Kaveri oli mestaruuskaudella itse luisteleva jyrä, mutta Petu Matikaisen HIFK:ssa kärjistäen kentällä surffaileva turhake. Siim Liivik on varmasti fyysisen pelaajan maineessa ja nyt itketään perään, mutta Liivik tuossa meidän joukkueessa nyt olisi korkeintaan vihellysten jälkeen selkään ajeleva pelle.

Nämä on näitä. Niin monta kertaa nähnyt ihan karmean muodonmuutoksen pelaajissa yhdenkin kauden välillä ihan sen mukaan, että kuka istuu penkin takana ja miten pelisysteemi toimii. Viimeisimmällä mestaruuskaudella tuntui, että joka kaveri pystyi fyysiseen pelaamisen, kuten Järventie joka veteli Lukon pelaajan pudotuspeleissä pystyyn siniviivalla. Nyt ei muka pysty kukaan.

Mutta itketään täällä vain taitavampien ja fyysisempien pelaajien perään. Vastustajakin tänään menee niillä mitä on annettu ja siellä jokainen pelaaja tuntuu olevan nopeampi, fyysisempi ja taitavampi. Bluesille hattua. Hyvin vaikeista lähtökohdista kauteen ja HIFK:ta vienyttällä kaudella, kuin kuoriämpäriä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Summaselle kenkää ja Tanska jatkaa, niin voivat säälistä päästää sääleihin. Summasen alaisuudessa eivät tule pääsemään edes sääleihin, mutta ehkä se olisi vain parempi...
 

Brenahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lennu
Miten meidän peli eroaa lautasia yhteen lyövään apinaan? Ei mitenkään. Kiekkoa päätyyn ja perään....turhaan, koska ei me sitä kiekkoa enää saada. Vituttaa kattoo, vaikka ilmaiseksi näkee....

Sen verran eroaa.. Normaalisti, kun jengillä ei kulje, niin heitetään kiekkoa ristikulmaan ja koitetaan sieltä vain punnertaa maalille. (tätä teki muunmuassa Lämsän jokerit, kun peli oli sekaisin.) Mutta kun IFK heittää kiekon ristikulmaan yksi pelaaja suuntaa perään ja kaksi muuta jää sinisen taakse. Tai vaihtoehtoisesti kiekko kulmaan ja koko hyökkäystrio ilman porrastuksia vaihtoon. Tänään auennut neljä kertaa 2vs1 hyökkäys bluesille tämän johdosta. Tapeltas edes irtokiekoista, mutta ei. Ei tehdä yhtään mitään ja se vituttaa vielä enemmän, kun jatkuva häviäminen.

Mitä vittua!

Lisätään vielä se, että yksikään pakki meiltä ei pysty avaamaan kiekkoa luistelevalle pelaajalle. Tämä seikka myös hidastaa hyökkäyspeliä. Toisessa erässä yksi maalipaikka. Se tuli siitä, kun Pakarinen haki omalta p-pisteeltä kiekon ja puski laitaa lävitse, reboundi Partaselle, mutta ei osumaa.
 

Stigu

Jäsen
Hyökkääjistä fyysiseen peliin pystyviä pelaajia: Pakarinen, Talaja, Partanen, Nykopp, Elkins, Thang, Puustinen, Luttinen. Lisäksi Leinonen tietysti pyrkii ajelemaan koko ajan, vaikka on kevyt kaveri. Lisäksi Ikosen piti olla suoraviivainen ja fyysinen pelaaja, mutta nyt alkanut mietityttämään, että onko kaverista yhtään mihinkään missään roolissa.
Itse hyväksyn noista fyysisiksi pelaajiksi Pakarisen. Partanen ja Nykopp ovat noviiseja, Luttisen ja Talajan osalta parasta ennen-päiväys on mennyt. Muita ei edes tarvitse kommentoida.

Mutta pointti ei itse asiassa ole se, ettei jengistä löydy fyysisyyttä. Pointti on se, että kyllähän tuo joukkue on valmentajansa näköinen. Raato ei selvästikään ole halunnut joukkueeseen fyysistä osastoa, ja tämän kanssa täytyy elää loppukausi. Tragikoomista on se, että Reimo ilmiselvästi haki nopeata joukkuetta, mutta vittu kun tuo jengi ei pääse edes lähtökuopistaan ylös. Tämä kausi kärvistellään, taas kerran. Ja ensi kaudeksi taas uudet haaveet. Tätä on IFK-fanin elämä.
 

waakneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Kingit IFK ja Penguins, ManU
Tuossa pääty kiekon heittämisessä on sekin huono puoli että kun ei karvata kunnolla vaan puoliksi jää meiltä aina 1-2 ukkoa ulos kun vastustaja hyökkää ja loput 3 peruuttelee lähes omaan maaliin, tuloksena vastustajan pääsy omalta siniseltä aina kunnon maalipaikkaan asti. Käänä tästä sitten itse laadukas hyökkäys kun omat pelaajat ovat hapoilla sahaamisesta ja seisovin jaloin muutenkin. Ei saada laadukasta likettä ja peliin flowta millään tuolla esityksellä. Ihmetyttää miksi Raivo ei peluuta vaikka junnu tason peli systeemiä jotta saatais edes joku järki tuohon säntäilyyn. Nyt siellä ravaa lauma munattomia punaniskoja sombrerot silmillä ja texmexit huosuissa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse hyväksyn noista fyysisiksi pelaajiksi Pakarisen. Partanen ja Nykopp ovat noviiseja, Luttisen ja Talajan osalta parasta ennen-päiväys on mennyt. Muita ei edes tarvitse kommentoida.

Missasit kyllä sen allekirjoittaneen pointin aika totaalisesti. Koitetaan vääntää rautalangasta. Esitin esimerkin Lennart Petrell. KJ:n HIFK:ssa kaveri oli SM-liigan mittapuulla terminaattori ja PM:n HIFK:ssa lammas muiden seassa. Oliko parasta ennen päiväys mennyt? Ensi kaudella Luttinen ja Talaja tod. näk. pelaavat meitä vastaan. Todennäköisesti taas meillä silloin itketään, että voi "vittu kun nää pelais meillä ja "miten päästetiin menemään". Ihan samalla tavalla, kuin Liivik & Pöysti nyt Bluesissa. Monikaan ei Pöystinkään perään itkenyt.Aika huvittavaa miten. esim. Corey Elkins ei ole fyysinen pelaaja. Elkinsiä taklaava pelaaja yleensä itse turvallaan.

Oli miten oli, mutta eihän yhdestäkään HIFK:n pelajaajasta tällä hetkellä mitään positiivista voi sanoa ja samalla tietää, ettei pelaaja noin huonojaja munattomia ole.

Mitä joukkueen pelaamista katsoo, niin tähän iltaan asti HIFK on sentään yrittänyt. Nyt näyttää siltä, että pyyhe on kehässä ja tässä tapauksessa se muutos penkin takana alkaa olemaan viimeinen vaihtoehto. Jotenkin tuohon jengiin on ilmaa puhallettava. Puoli joukkuettahanHIFK on jo vaihtanutkin.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Jos ei viidellä kolmea vastaan saa vietyä kiekkoa vastustajan alueelle, on jotain pahasti pielessä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain on siinä vaiheessa pielessä, kun itse El Capitano yrittää suurin piirtein katkaista Hirschovitsilta kädet.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko

Stigu

Jäsen
Joukkue pelaa Summasta ulos.
Toivottavasti.

Apassille: Mulle fyysisyys on sitä, että on vähintään yksi ketju joka vie vastustajalta mehuja. Tsekkaa mikä tahansa TOP6-jengi liigassa, niin sieltä löytyy sellainen. Kärpillä ja Tapparalla nuo on ehkä enemmän sekoitettu muihin ketjuihin. IFK:lla ei tällaista ketjua ole. Se, että meidän ykkössentteri on fyysinen, ei paljon lohduta, kun hänen pitäisi tehdä niitä maaleja. Ja jos Talaja, Luttinen, Partanen tai Nykopp poistuvat jengistä, niin enpä jää heitä kaipaamaan. Sopivan valmentajan käsissä he olisivat varmasti fyysisempiä, mutta silti ihan noviiseja.

Mutta edelleen, se pointti on se ettei tuo vitun Psyko ole edes halunnut saada mitään fyysistä jengiä. Prosenttikiekko ei tunne ylilyöntejä tai fyysistä peliä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Missasit kyllä sen allekirjoittaneen pointin aika totaalisesti. Koitetaan vääntää rautalangasta. Esitin esimerkin Lennart Petrell. KJ:n HIFK:ssa kaveri oli SM-liigan mittapuulla terminaattori ja PM:n HIFK:ssa lammas muiden seassa.

Menee saivarteluksi, mutta menköön. Lennu taisi lähteä Edmontoniin mestaruuden jälkeen, eikä pelannut otteluakaan Petun valmennuksessa. Muuten kirjoitat asiaa.

Itse tosin parantumattomana optimistina haluan säilyttää pikkuruisen lapsenuskon siihen, että olympiatauon - viikon verranko sitä on vai paljonko? - aikana, kun joukkue suuntaa etelään ja irroittaa ajatukset hetkeksi lätkästä, tapahtuisi edes pientä rentoutumista, joka näkyisi tauon jälkeen kaukalossakin. Voi olla, että kuvittelen liikoja ja nyt on saavutettu piste, josta ei ole enää paluuta. Joka tapauksessa ranteita ehtii viillellä myöhemminkin, jos siihen ilmenee tarvetta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eiköhän tämä kausi ole pitkälti taputeltu IFK:n osalta taas kerran. 6-joukkoon ei mitään asiaa tällä räpellyksellä, ja vaikka jollain konstilla sääleistä mentäiskin jatkoon, niin kausi loppuu Kärppiin tai Tapparaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös