Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

HIFK:n ja Jokipoikien välinen yhteistyö

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana MSU, 30.10.2018 klo 21.09.

 1. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tosiaan kesällä HIFK ja Jokipojat aloittivat yhteistyön (ei normaalia farmitoimintaa) jossa saadaan HIFK:n nuoria pelaajia kasvamaan Jokipoikiin ja sieltä mahdollisuus nousta Liigaan.

  Tällä hetkellä Jokipojissa pelaa HIFK:n sopimuksen alaisuudessa Janne Hämäläinen, Niilo Halonen, Eero Teräväinen ja Niko Seppälä.

  HIFK on nyt myös ilmeisesti tutkimassa yhteistyön sisältöä kun Jokipoikien matkassa on ollut HIFK:n mediatiimi: Helsingin IFK on Twitter

  En löytänyt tälle sopivaa ketjua joten avataan semmoinen, vapaata keskustelua tästä yhteistyöstä.
   
 2. WPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
  Itse olen perinteisen farmisysteemin kannalla eli että mennään isomman ehdoilla ja HIFK voisi vaikka kesken kauden saada pelaajia alhaalta riveihinsä - määräaikaisesti tai tarvittaessa vaikka pysyvästi. Paluupostissa tietysti jämäjannuja farmiin, kuten E.Heikkinen ja co. taannoin.Tässä JOKP-yhteistyössä se ei liene mahdollista ja onkin mielestäni typerää haudata koko kaudeksi esim. Seppälä sinne. Kun tuo saikkulistakin taas pullistelee, niin olis kiva saada edes jotain Vaarasuo-stuntteja, mutta jos joensuulaiset ovat yhteistyösopimuksellaan suojanneet jenginsä HIFK:lta (varsinainen yhteistyö...), niin on ironista, että mestis-apuja pitäisi löytää muista joukkueista. En ole kylläkään varma, onko tuo “sulku” noin ehdoton, kuin olen JA:n keskustelujen perusteella ymmärtänyt. Toivottavasti olen käsittänyt homman väärin.

  Saipakin juuri vaihtoi kakkosveskarinsa Westerholmin Ketterässä syksyn pelanneeseen Kaarlehtoon ja varmaankin päättävät hänen visiittinsä perusteella, kumpi pelaa loppukauden Liigassa tai pelaavatko jopa molemmat kakkosena ja kolmosena. Liigaseura vie ja farmi vikisee, näin se on aina ollut ja pitäisi olla jatkossakin.
   
 3. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Seppälä on joensuussa mallia "toistaiseksi", eli on käytettävissä. Muut kokokauden lainoja ja sidottu Jokipoikiin. Mutta on aika naurettavaa huudella Seppälän perään siinä mielessä että olisi käyttöä liigassa..Oletko nähnyt Seppälän edes pelaavan? Kurkkaa muutama peli Mestiksessä ja arvioi uudelleen teidän käyttötarvetta. Liike on surkeaa ja kiekollisesti sekä sijoittumisessa ei tapahdu mitään muuta kuin virheitä. On toki parantanut pykälän jokseenkin katastrofaalisesta alusta. Fyysisesti on pärjännyt hyvin. Itseasiassa kellään joensuussa olevalla teidän pelaajalla ei ole mitään asiaa liigaan nykyisellä tasolla. Halonen on lähitulevaisuudessa valmis. Hämäläisen ei pitäisi mahtua Jokipoikien rosteriin ja ei ole edes Mestis-tasoinen pelaaja. Teräväinen on vielä ihan raakile.

  Jan Lundell, Harri Yrttiaho ja tuottaja Eetu Hyvärinen on ollut Jokipoikien matkassa tiistaista alkaen. Lundell ja Yrttiaho on osallistunut myös harjoituksien vetämiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2018 klo 12.05
 4. Analyytikko_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
  Lainaus:
  Mielenkiintoisia tietoja, kiitoksia näistä.

  Mitenkäs sitten toisinpäin, löytyisikö sinusta Jokipoikien omista kavereista sellaisia pelaajia, joita sinun näkemyksesi voisi kokeilla liigassa. Lähinnä sitä ajatellen, että löytyisikö sieltä mahdollisesti hyökkäyspään kavereita, joilla voisi olla rahkeita kokeilla liigassa ja jeesata HIFK:ta loukkaantumisten taas kerran iskettyä.

  Tämä siis sillä ajatuksella, että pelit eivät mene HIFK:lla ja Jokipojilla päällekkäin.
   
 5. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Tieto Hämäläläisestä ei yllätä. Hyökkäyksen Eemeli Heikkinen. En ymmärrä miksi kaveria vuodesta toiseen pidetään mukana organisaatiossa. Teki nuorissa hyvin pisteitä mutta miehissä täysi lapanen.
   
 6. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Taitojen, pelikäsityksen ja erinomaisen liikkeen omaava Joonas Larinmaa voisi olla jopa kokeilemisen arvoinen. Pienen loukkaantumisen jälkeen ollut tehojen osalta vähän hiljaisempaa mutta on selkeästi Jokipoikien paras hyökkääjä. Larinmaa tunnetaan siitä, että on playoffeissa aina ihan liekeissä. Vähän on Jokipoikien rosteri köyhä ajatellen Liigatasoa. Tulevaisuuden lupauksista isoja askelia ottaa Jokipoikien kasvatti Miro Väänänen, jolla on eväät kehittyä liigaan asti. Tekemässä tällä kaudella läpimurtoaan miestenpeleihin myös tehopisteiden muodossa.

  Jotain puhettahan oli alkuun, että maajoukkuetauoilla on mahdollisuus myös Jokipoikien pelaajien käydä näytillä/harjoittelemassa HIFK:ssa. Larinmaa, Väänänen ja puolustaja Joel Olkkonen voisi olla näitä pelaajia sekä tietysti teidän Halonen.

  Lisättäköön tähän vielä kun stadilaisia ei varmaan juuri kiinnosta mitä maalaiskumppanilla tapahtuu. Tuolla linkitetyssä videossa on havaittavissa "parakkimeininkiä". Jokipoikien kotihalli on ensivaiheen remontissa ja siellä on menossa mm. pukkarit uusiksi, rakennusvaiheessa uusi harjoitushalli (jo toinen) päähallin kylkeen sekä esim. muitakin harjoitteluolosuhteita parannellaan. Voidaan siis todeta, että teidän kumppanilla on pian liigatason harjoitteluolosuhteet missä pelaajia kehitellä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2018 klo 14.14
 7. WPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
  Lainaus:
  Seppälä esiintyi lupaavasti kesän harkkapeleissä, joten kyllä, nähty on. Mutta jos nykytasonsa ei riitä edes Mestikseen, niin en itke juuri hänen peräänsä. Kunhan yleisesti hänet esimerkkinä esiin otin.
   
 8. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Mielenkiintoista että lupaavat olleet otteet kesällä. Tuleekin mieleen, että Jokipoikien kovin keskinkertainen valmentaja ei osaa Seppälää peluuttaa. Kyllä Seppälä Mestiksessä menee mutta tarkoitin että liigataso on kyllä pitemmän matkan päässä. Potentiaalihan on kiistaton.

  Hämäläisen kanssa toivoisi kyllä jonkun muun ratkaisun kuin pakkopeluutuksen Jokipojissa.
   
 9. topdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Kiitos Jonnelle infoista. Mites Leinonen on pelannut? Jotenkin diggasin kun pelasi Hifkissä. Vauhtia oli ja asenne oli aina kohdallaan. Tehoja ei liigassa hirveästi tullut, mutta kivassa oli yksi aika kovakin kausi tehojen puolesta.
   
 10. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Leinonen ei ole ollut joukkueessa kauaa enkä tiedä miten muutenkaan harjoitellut kesällä. Tuohon nojaten alku ollut hyvä ja pisteitäkin tullut. Tuota samaa se Leinosen pelaaminen on, asennetta ja vauhtia. Tekee paljon duunia ja Ihan hyvä rannari myös. Eli tuli siis pystymetsästä, heti selkeä vahvistus ja muodostaa nyt Jokipoikien kuumimman (parhaan) ketjun Miro Väänäsen ja Janne Väyrysen kanssa.

  Varmasti vielä parempaa tulossa kunhan saa pelejä ja treenejä alle.
   
 11. Analyytikko_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
  Lainaus:
  Ok, kiitokset näistä tiedoista.

  Tuo ajatus mj-taukojen näyttöpaikoista/harjoittelusta kuulostaa ihan järkevältä, toivottavasti se toteutuisi myös käytännössä eikä jäisi vain puheiden asteille. Omasta mielestä esim. Elias Ulanderin tilalla HIFK:n nykyisessä pakistossa voisi aivan hyvin kokeilla sieltä Mestiksen puolelta sopivaa kaveria ja Ulanderin voisi puolestaa lähettää Joensuun joksikin aikaa.

  Samoin 1-2 Jokipoikien pelaajan kokeileminen HIFK:n hyökkäyksessä voisi olla paikallaan, kun perinteinen syksyn loukkaantumissuma näyttää taas kerran iskeneen HIFK:hon.

  Halosenkin osalta voisi olla paikallaan muutama liigapeli jossakin sopivassa vaiheessa. Olin itseasiassa hieman yllättynyt, ettei Halonen ollut kakkosmaalivahtina maanantain HPK-pelissä ja samoin olisin luullut, että Mestiksestä olisi voinut tuohon otteluun ottaa kokeelle 1-2 miestä. Nyt nämä täydennykset loukkaantumisten vaivaamaan rosteriin otettiin omista A-junnuista.

  Laita mielellään jatkossakin vähän päivitystä näiden meidän omien HIFK-miesten (Seppälä, Halonen, Hämäläinen, Teräväinen etc.) otteista, jos jaksat.
   
 12. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Kun Jokipojat voitti 2010 Mestiksen, joukkueessa pelasivat Tobias Salmelainen ja Jokipoikien nykyinen pj. Jarkko Immonen. Valmentajana oli Jarno Pikkarainen. Näiden herrojen keskinäinen tuttavuus selittää sen, miksi yhteistyö alkoi.

  Julkisuuteen ainakin on sanottu, että yhteistyön keskiössä on ovat koko kauden lainat. Seppälä on näistä neljästä lainasta ainoa, jonka oli tarkoitus tulla vain käväisemään, mutta näyttää kuitenkin siltä, että hänkin pelaa koko kauden Joensuussa (koska taso ei riitä vielä Liigaan). Ei ole odotettavissa, että esim. Halonen tulisi kesken kauden luukkuvahdiksi HIFK:hon tai pelaajat seilaavat joukkueiden välillä kuten farmitouhuissa yleensä.
   
 13. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Karjalainen (1.11.) haastatteli Lundellia ja Halosta. Tässä poimintoja:

  - Niilo on moderni hyvin liikkuva maalivahti. Teknisesti monipuolinen ja aktiivinen, liikkumisnopeus on huipputasoa. Hänelle on tullut lisää jämäkkyyttä sekä voimaa jalkoihin ja keskivartaloon.

  Lundell sanoo soittelevansa Haloselle jokaisen pelin jälkeen. Kaikki Halosen torjumat ottelut seurataan ainakin jälkilähetyksinä. Halonen on mielissään, että sopimusseura seuraa tarkasti otteita.

  - Lämmin fiilis, että välitetään ja ollaan kiinnostuneita. Jossain muualla se voisi olla niin, että vaan dumpataan Mestikseen. IFK:ssa oikeasti välitetään, mikä on hienoa. Halonen sanoo, että tällä kaudella hän on kehittynyt ennen kaikkea liikkumisessaan.

  IFK:n maalivahtitilanteesta kysyttäessä Lundell sanoo, että "lähtökohtana on ollut koko ajan se, että Niilo on loppukauden Joensuussa ja saa mahdollisimman paljon pelejä. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin."
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämä on todella mukava kuulla. Siis ihan oikeasti on, mutta mistä pankista ne rahat otetaan välikauteen.
   
 15. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Jo ollut paljon puhetta ettei Halonen ihan vielä ole valmis liigajoukkeen vahdiksi ja nyt sinä sanot, että kauden menestys on Halosesta kiinni? Halosen kehitykselle kaikkein paras paikka on Joensuu jossa on pelannut hyvin tähän mennessä. Ja kyllä Ruusu eilen osoitti, että pystyy auttamaan joukkuetta voittoon. Tänään on hyvä seurata pystyykö pitämään sitä tasoa peräkkäisissä otteluissa.
   
 16. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 17. Samart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Lunkan panoksen taustalla osaamisen lisäksi on näköjään kova työmoraali. Hieno lukea, näitä tarvitaan koko organisaatiolta jos/kun IFK:sta halutaan todellinen suurseura.En tietenkään väitä että Lunkka on ainoa kovaa duunia painava mutta kehittämistä varmasti on. Kyllä toi Country Club -meininki on niin vahvasti dna:ssa.
   
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Jahas, siellä olisi 16.11 näköjään Jokipojat - K-Vantaa ottelu. Eli kaiketi HIFK:n ja Jokereiden yhteistyöseurat vastakkain. Ekassa ottelussa vantaalaiset olleet ilmeisesti parempia, lukemin 3-2 jatkoajan jälkeen.
   
 19. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  Perkele. Ajatukseni leijailivat hetken aikaa mitä mielenkiintoisimmissa proxy-sodankäynnin allegorioissa (Koreoista ja Vietnameista Iran-Saudien kautta Ukrainaan), kunnes havahduin: Vitut haluan enää ikinä tätä vastakkainasettelua. Niin kylmä kuin kuuma sota on ohi, Jokerit on kuollut ja Fukuyama voitti sittenkin Huntingtonin.
   
 20. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Tämän videon perusteella valmennus ei taida olla ihan parasta A-ryhmää tai sitten valmentajan taktisista neuvoista ja kuvioista oli videolle valikoitunut vai hokijargonia pahimmillaan.
   
  -Jonne- tykkää tästä.
 21. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Ei ole ja tuon videon nähtyä alkoi kiehumaan taas lisää. Henkilökohtaisesti oli valtava pettymys kun herran jatkosopimus julkistettiin ja samoissa ajatuksissa lienee suurin osa kannattajista. Tähän syynä juuri tuo taktinen osaaminen ja joukkueen peli-ilme. Jokipojat pelaa varsin sekavaa lätkää ja väittäisin, että tällä on myös vaikutusta jatkuvasti laskevaan yleisömääräänkin. Taktinenköyhyys tulee ilmi Jokipoikien hyökkäyspelaamisessa kuten myös ihan jäätävän huonossa ylivoimassa. Puolustuspelaaminen ja alivoima on kuitenkin ihan kiitettävällä tasolla.

  Se mikä teitä voi kiinnostaa, niin Variksella ei ole minkäänlaista näyttöä pelaajien kehittämisestä liigatasolle.
   
  Erkka Lapanen tykkää tästä.
 22. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hyvä video mediatiimiltä. Jos ei olisi naamaa näytetty, olisi voinut ajatella, että Penahan se siellä on tempaistu taas aitioon. Ääni miestä myöten.
   
  -Jonne- tykkää tästä.
 23. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Joo-o, "Halonen on ihana valmennettava" ja "Seppälän kroppa on kuin veistos". Sellasia kommentteja sieltä sitten tipahti Varikselta :D
   
  Meedio, -Jonne- & sirtyg tykkäävät tästä.
 24. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Hypätkääs innokkaimmat lätkäfanit Joensuun junaan. La 23.2. Joensuussa pelataan retropeli Lauri ”Leuka” Monosen muistoksi. Vastakkain JoKP - HIFK. HIFK:n penkin takana Hexi ja Fööni-Pena. Kaukalossa ainakin Simo Saarinen, Mika Kortelainen ja HIFK:n puolella myös Vellu Ketola. Isomusta ei kai ole koskaan aiemmin pelannut HIFK:n paita päällään? Nyt nähdään sekin ihme. Ex-hifkiläiset Kapasen veljekset pelaavat JoKP:n puolella.

  Kaikkia pelaajia ei ole vielä julkaistu.
   
  iSing, ElmerMoody, R.P.M. 12 000 ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 25. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Tobias Winberg teki tänään vaikutuksen, pelasi tosi hyvin omassa päässä. Näyttää isolta ja kankealta, mutta jaksoipa sitten luistella vastustajilta karkuun jatkoajalla ja syöttämään voittomaalin Toni Leinosella. Leinonen sanoi haastattelussa, että joukkueen kesken pidettiin luistelukisa, jonka kaksi nopeinta olivat Leinonen ja Winberg. Että ei pidä luulla Winbergiä ainakaan hitaaksi.
   
  N.Vidic, VT, tant gredulin ja 2 muuta tykkäävät tästä.