Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

HIFK:n ja Jokereiden vetovoima

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana scholl, 24.04.2018 klo 14.30.

 1. scholl Jäsen

  Eilen kun nousi esille sellainen ajatus, että entäpä jos Wirtanen olisi uusi kolmossentteri, niin aloin pohtia sitä, mikä se meidän ja Jokereiden vetovoima on. Olen miettinyt asiaa muutenkin, sillä kun Jokereiden rosteria pohtii, niin en muista sieltä muita pelaajia kuin Moses, Pihlström ja Niemi. En tosin oikein tiedä, kuka se Niemi on, mutta EHT:lla se on pyörinyt. Jokereista on siis tullut täysin HMV-jengi muutamassa vuodessa, joka on täynnä jotain ulkkaripalkkasotureita.

  Jokerit kun siirtyi KHL:ään me olimme jonkinlaisessa Petun, Sopan ja kumppaneiden aiheuttamassa laaksossa vailla valoisaa tulevaisuutta. Lyhyessä ajassa kaikki oli tuhottu, joten tuntui, ettei tänne oikein kukaan halua ja kaikki menevät ruplien perässä Ilmalaan. Nyt mieli on muuttunut. Niinpä mietin, kuinka suuri se ero nyt loppujen lopuksi pelaajien silmissä on.

  HIFK:
  Plussat:
  + Kilpailukykyinen liigassa
  + Vahva identiteetti ja yhteisöllisyys, jossa fanit hyvin mukana
  + Ammattitaitoinen organisaatio ja talous kunnossa
  + Uusi halli tulossa lähitulevaisuudessa
  + Uuden valmennuksen ja utj:n tuoma positiivinen pöhinä päällä
  Miinukset:
  - Ei pystytä kilpailemaan KHL:n kanssa palkoissa

  Jokerit:
  Plussat:
  + Selvästi liigaa korkeammat palkat
  + Pääsee näkemään uusia paikkoja vieraspelireissuilla
  Miinukset:
  - Urheilullinen menestys epätodennäköistä
  - Matkustaminen raskasta
  - Venäjällä on omat ongelmansa, joten se vapaa-ajan viettäminen ei ole joka paikassa herkkua
  - Poliittinen tilanne (Ukrainan sota, pakotteet jne), joiden seurauksena KHL:llä ja Jokereilla vähän negatiivinen maine suuren yleisön joukossa
  +- Marjamäki (vielä katsomaton kortti KHL-ympyröissä)

  Eli jos HIFK alkaa menestyä säännöllisesti (lue: kuten Tappara nyt), niin eikö sen pitäisi pienentää sitä palkkaeron merkitystä. Toisin sanoen, kun vaakakupissa painaa mahdollisuus pelata Kanada-maljasta ja voittaa se vs. lähes epätoivoinen Gagarin-cup pyristely, niin eikö meidän vetovoimamme kotimaisten pelaajien pelaajamarkkinoilla parane koko ajan? Ainakin he, jotka haluavat asua pk-seudulla, voisivat yhä useammin valita HIFK:n, eikä Jokereita. Toki mottipäisiä soppareita ei voida tarjota, mutta parhaille pelaajille kuitenkin kohtalaisen hyvät diilit. Kilpaurheilussa kuitenkin halutaan menestyä ja voittaakin jotain, joten ei se kaikille ainoa merkkaava asia voi olla se palkkakaan.

  On mielenkiintoista nähdä nyt Salmelaisen aikana, mihin tuo HIFK:n vetovoima pelaajien keskuudessa kehittyy. Osinhan se on tietysti menestyksestäkin kiinni, mutta olen aika luottavainen tällä hetkellä. Siinä missä joku 3-4v sitten ajateltiin, ettei KHL:n kanssa voi kilpailla, niin kenties tilanne on osin muuttunut. Garden puolestaan voisi mahdollistaa niin suuren liikevaihdon, että voisimme oikeasti kilpailla Ruotsin ja Sveitsin seurojen kanssa pelaajista. Silloin ero Jokereihin pienenisi entisestään, jos meillä olisi joku 5m€ pelaajabudjetti.
   
 2. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Jokerit alkaa oleen muukalaiselegioona. Junioritoiminta heikkenee kausi kaudelta kun ei sieltä käytännössä voi nousta edustukseen. Tämä lisää puolestaan vetovoimaa punapaitoihin.
   
 3. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Detroit Red Wings
  Ei noilla venäläisillä mitään vetovoimaa ole. Joka kauden miljoonatappiot ei juuri näytä kiinnostavan ni hyvähän siinä on lyödä paalua tiskiin. Veikkaan vaa, että ennen pitkää se meininki tulee muuttumaan...
   
 4. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Luulisi aika monen vaimon sanovan "et nyt menisi sinne ryssiin, jos kerran IFK tarjosi myös töitä."

  Tiedä sitten, mutta tilanne lienee ihan hyvä kuitenkin.
   
 5. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Saamme tänään uuden IFK:laisen riveihimme - totuttelee ensin pelaamalla ja sitten on valmis Nordiksen katsomoihin, yhdessä kannattajarintamassa. Tervetuloa, Paavo Arhinmäki, tähtirinta ja vaakunasydän!!

  HIFK ja Rockstar Energy Drink tekee hyvää – HIFK Fotboll

  Mites se Bergenheim sanoikaan (toki hänellä sukutaustaa) - olen aina halunnut pelata IFK:ssa.
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Herra isä! Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää. Mutta jos tässä viikonlopun kunniaksi kiristäisi foliohattua tiukemmalle, niin olisiko tässä haisteltavissa pientä uhkatekijää? Siis samanlailla kuin ehkä vähän riskaapelia päästää venäläiset ostamaan isoa kiinteistöä kansallisten mediakeskusten vierestä ja yhdestä rautatieliikenteen solmukohdasta, niin tunnettu narrisymppaaja IFK allstarsin maaliin? Siin on vielä edessä kepulainen Kaikkonen puolustuslinjassa! En ottaisi veikkauksen pelikohteeksi.
   
 7. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eikä siinä vielä kaikki vaan pakiston kaverina demaroi myös Lista-Lindtman ja keskikentällä äestää Maatalous-Tiilikainen. Aika priceless jengi kyllä.
   
 8. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ja Olarin Tarmon kunniapuheenjohtaja, Hongan kannattaja, äärivasemmistolainen Kari Uotila. Scholl ei diggaisi.
   
 9. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Liittyy vain välillisesti vetovoimaan, mutta viime päivinä Jokereiden uhriutuminen on noussut aivan uudelle levelille.

  Taisi olla eilen kun Jesse Joensuu kitisi negatiivisesta uutisoinnista ja tänään Jari Kurri näemmä rutisee samasta aiheesta.

  Tuleehan tuosta vinkumisesta aika vahva "mitä vittua?"-fiilikset. Jengi on pakotehemmojen käsissä, ja sitten ihmetellään negatiivista uutisointia.

  Sinänsä liittyy vetovoimaan, että tuskin kaikki haluavat liittää nimeään kyseiseen porukkaan. Siis pelaajatkaan.
   
 10. Kreisi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turbulenssissa
  Lainaus:
  Toi on kyllä ihan huikee jengi!
  Todellinen en gång ja ding dong!
  Noh, hyvän asian nimissä, en rupea dumaamaan.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ite oon enemmän vasemmalle kallellaan, joten ei mua esim. Arhinmäki vasemmistoliittolaisena haittaa, mutta sitten Jokerit symppaajana ja vielä laitetaan maaliin, niin herättäähän se pientä hymyilyä. Keskustalaisia kohti sitten toki tervettä epäluuloa. Mut ehkä tää on nyt sit sitä, että kuka vaan voi olla bättre folkkia, jos itse vain sille levelille haluaa nousta.
   
 12. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 13. Gunde S. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Jokainen aito stadilainen ja HIFK-fani tietää, että HIFK määritellään aina Jokereiden kautta. Suuri toivomukseni on se, että Jokerit palaa lähitulevaisuudessa Liigaan idän harharetken jälkeen.

  Aluksi tämä Jokereiden siirtyminen nauratti, mutta nykyään se on vain surullista. Tiedän, että yksikään aito Jokerit-fani ei sitä toivo. Eikä yksikään aito HIFK-sydän sitä toivo rakkaalle vastustalle.

  Tervetuloa takaisin Liigaan mikä tahansa päivä! Kaikki paska on anteeksi annettu ja aloitetaan puhtaalta pöydältä.
   
 14. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Lainaus:
  Voi herran jumala mitä paskaa. JOKERIT määritellään HIFK:n kautta, ei toisinpäin. Jokerit saa pysyä ryssäliigassa vastedeskin.
  Lainaus:
  Aluksi se nauratti, ja naurattaa vieläkin.
  Lainaus:
  Siis toivo mitä? Että olisi siirtynyt vai että palaa takaisin.Muotoaika sekava edellisessä. Sydämen minun tiedä toiveista et. Kyllä vastustalle! Ei rakkaalle!  Lainaus:
  Tervemenoa pelaamaan itäryssien, Japskien ja Korealaisten kanssa Aasian Liigaa, tai mieluiten saisi mennä konkurssiin koko paska buulaagi.
   
 15. Gunde S. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olin itsekin vihainen ja katkera vielä pari vuotta sitten, mutta nykyään vain kaipaan. Muistatko keväisen aamun vuonna 2011? Se oli maanantai. Saman aamun iltana Petrell heitti tyhjään maaliin Nordiksella. Oli muuten ehkä hassuin maali koskaan.

  Ikävöin sitä tunnetta aamulla, kun tiesin, että illalla on vastassa Jokerit. Jokainen sen tuntenut muistaa. Eikä sitä korvaa mikään.
   
 16. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tätä ei korvaa mikään ja muistoista voisi kirjoittaa raamatun. Hyvistä niistä.

  Muistan oikein hyvin ensimmäisen narrittoman kauden, kun tuli linkki SM-liigan seuraavan kauden otteluohjelma on julkaistu. Ne muut pelit ovat mitä on ja alkoi heti tutkimaan milloin on ensimmäinen narripeli vain nopeasti tajutakseen eihän niitä tietenkään ole.
   
 17. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  Aivan järkyttävää skeidaa alusta loppuun. IFK:ta ei todellakaan määritellä minkään muun - etenkään narrien - kautta. Suuri toivomukseni on se, että narrit menevät konkurssiin tai siirtyvät kokonaan venäjälle.

  Minua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä "yksikään aito Jokerit-fani" toivoo, miksi sinua kiinnostaa? Hyvin moni aito HIFK-sydän toivoo kyllä nimenomaan konkurssia narreille, eikä se vastusta[ja] ole millään tasolla "rakas".

  Tervemenoa siperiaan mikä tahansa päivä! Mitään ei ole anteeksi annettu ja ikinä ei tule tilaisuutta aloittaa puhtaalta pöydältä.

  Lainaus:
  Voisit itsekin siirtyä ihan aidoksi narrifaniksi kun niin heitä kaipailet.

  Muistatko syksyisen illan vuonna 2012? Se oli lauantai. Saman illan aamuna (kenties?) olivat Valtonen, Lämsä, Ben-Amor, Väänänen, Niemi, Rita ja Hahl päättäneet suorittaa ylivoimalla teloituksen. Oli muuten ehkä sikamaisin temppu koskaan.

  Jokainen sen nähnyt muistaa. Eikä sitä hyvitä mikään.
   
 18. torpeedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
  Lainaus:
  En edes kaipaa hyvitystä. Jokerit näyttivät mikä heidän tasonsa on ja ymmärrys koodista. Peltosen teloitus takaapäin oli yksittäinen tapahtuma vaikka siihen oli kerätty kuormaa pidemmältä aikaväliltä.
  Isompi juttu on se että Jokerien talous on pyörinyt jo monta vuotta täysin venäläisellä
  rahoituksella. Ei tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen että tuollainen ulkopuoliseen rahaan perustuva liiketoiminta odottaa vain sitä päivää kun ulkopuolisen rahan tuleminen loppuu. Se päivä tulee väistämättä. KHL ei ole edes lähellä sitä että se tuottaisi rahaa.
   
 19. Supertähti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Lainaus:
  Pakko ihmetellä, miten on voinut mennä noin pahasti tunteisiin, ettei halua ymmärtää/myöntää mitään hyviä puolia siinä, että Jokerit oli Liigassa. Itse ainakin ymmärrän @Gunde S. :n pointin siltä osin, että kyllähän kaikista makeinta oli voittaa Jokerit, ja vielä mieluiten parin maalin / otteluvoiton takaa ohi. Ja jotta voi voittaa, niin pitää pelata vastakkain ja silloinhan on myös riski hävitä. Urheilussa on nimenomaan parasta tunteikkaat ottelut hyvien jengien välillä, kuten IFK-Jokerit, El Clásico tai Derbi Madrileño. Hyvillä jengeillä tarkoitan sitä, että joukkueet resurssien puolesta taistelevat mestaruudesta, kuten IFK ja Jokerit tekivät. Tällaiset pelit herättävät laajasti mielenkiintoa ja kyllähän nämä tärkeät, tunteikkaat pelit aina jännitti ihan eri tavalla kuin normaalit runkosarjaottelut.

  Itse en jaksa Jokereiden konkurssia toivoa, sillä en ole uhrannut heidän talouteen liittyen ajatustakaan. Se ei minua kiinnosta. En myöskään annan jonkun täysnollan tomek valtosen määrittää minun suhtautumistani mihinkään. Suosittelen teillekin keskittymistä positiivisempiin asioihin, niin tulee paljon mukavampi elämä.
   
 20. matti&teppo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hyvä että puhuit itsekin koko ajan menneessä aikamuodossa. Asia oli juurikin noin, ja ensimmäiset pari kautta sitä omalla tavallaan kaipasi keskinäisiä vääntöjä. Nyt on kuitenkin aikaa kulunut ja Jokerit on muuttunut mielessä venäläiseksi jengiksi. Pelatkoon siis siellä, mitään isompia kaipuita ei heihin enää ole.

  Jos Jokerit nyt Liigaan palaisi niin sitten tilanne voisi tietysti muuttua. Mutta ei se mikään automaatio olisi, Jokerit nimisessä joukkueessa on tällä hetkellä sen verran suuri venäläisleima.
   
 21. torpeedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
  Lainaus:
  Sama juttu on Bluesin kanssa. Hyviä matseja ja hyviä vääntöjä aikanaan mutta jos jengin taloudellinen pohja on laho niin sitten käy niinkuin käy.
   
 22. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Toisaalta aika turha edes kuvitella että Narrit palaisi takaisin liigaan. Miten se edes olisi mahdollista? Niin kauan kun Venäläiset omistaa hallin ja osan seurasta niin se tuskin voi toteutua. Jokerit ei ole sellainen perinteinen seura kuin monet muut seurat. Sen on aina omistanut joku "rahamies". Mäkinen ja sitten Harkimo. Siinä välillä oli vähän muitakin mutta ei siitä mitään tullut. Nyt sitten on Venäläinen raha mukana. Itse näkisin ainoana mahdollisuutena että perustettaisiin "uusi" Jokerit joka alasarjoista alkaisi nousemaan. Kuka sen perustaa ja millä rahoilla on sitten eri asia. Vanhat narrien nhl-pelaajatkin tuntuvat olevan enemmän kiinnostuneita KHL:tä joten tuskin hekään lähtee rahoittamaan uutta hanketta. Itse olen tyytyväinen että Narrit ei enää liigassa pelaa. En vihaa heita mutta parempi että ovat poissa.
   
 23. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Ihan samoilla linjoilla Veli @Lemieaux kanssa. Kyllähän tuo oli se hetki joka muutti hienon paikallisvastuksen seuraksi jota kohtaan tuntee vain syvää halveksuntaa. Ja sitä lisää vain Ben-Amorin saama suojatyöpaikka Jokerien juniorivalmennuksessa. On aidosti hämmentävää ajatella seuraa, joka palkkaa pienten junnujen valmentajaksi kaukalopahoinpitelystä tuomion saaneen henkilön. Ihmetyttää mitä niiden junnujen vanhemmat ajattelevat.

  No, joka tapauksessa en kaipaa koskaan takaisin, ja mielenkiinnolla olen seurannut taloustilanteen/omistajuuden kehitystä, jonka lopputulema tulee olemaan maljan paikka, ei kahta sanaa.
   
 24. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Joku on joskus sanonut että paikallisvastustajaa kaipaamme, emme Jokereita.
   
 25. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  Tuo Joku vaikuttaa erityisen viisaalta. En olisi itse voinut tuota paremmin ilmaista.