HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 777 522
  • 28 303

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo ei tässä vaiheessa kautta tehdyillä hankinnoilla yleensä ole kauhean suurta vaikutusta joukkueen loppusijoitukseen. Parhaat hankinnat tehdään yleensä loppukeväästä kauden päätteeksi. HIFK:n puolustuksen rakenne oli liian pielessä kauteen lähdettäessä, ja se on sitä edelleen, eikä sitä pystytä kesken kauden tehdyillä hankinnoilla yleensä muuttamaan. Tosin jos joukkueeseen oltaisiin palkattu Oystrick ja Nakladal, niin mistäs sitä tietää (utopiaa)... Parhaassa tilanteessa oltaisiin oltu, jos keväällä oltaisiin palkattu saatavilla olevat Kankaanperä ja Kousa:

Söderholm - Taipalus
Oystrick - Nakladal
Grillfors - Auvitu
Teppo - Honkaheimo

Söderholm - Taipalus
Kankaanperä - Kousa
Grillfors - Auvitu
Teppo - Honkaheimo

Fantasisointi on kivaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Budjettikuri on kirosana (ainakin Raumalla), joten ei tarvitse ihmetellä miksi monet seurat on taloudellisesti kusessa kun fanitkin ovat talousasioista näin pihalla.
Budjettikuri on hyvä muistaa, mutta saa rahaa hankkia viime hetken hankintoihin myös budjetin ulkopuolelta. Kyllä moni joukkue on vahvistunut vuodenvaihteen jälkeen, kun omat taustajoukot ovat halunneet menestystä ja laittaneet lisää rahaa hankintoihin. Toistetaan, että ohi budjetin rajoitusten. En minäkään hyväksyisi pelaajabudjetin ylittämistä, jos olisin päättäjä.

Kauden 14-15 yksi pieni pettymys tähän saakka on ollut se, että lukuisista harjoittelijapakeista yksikään ei ole oikeasti kyennyt voittamaan itselleen pelipaikkaa HIFK:n avauksessa, ilman poissaoloja. Paljon on ollut yrittäjiä ja välillä hyviä peliesityksiä, mutta läpimurto vakiokokoonpanoon top7-puolustajaksi uupuu kaikilta yrittäjiltä.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hankinnat olisi pitänyt tehdä jo kauan ennen, en ole siirtorajahankintojen fani(pl. maalivahti jos tarvitaan). Nyt ei auta kun kannustaa joukkuetta mahdollisimman pitkälle, nähdään hallilla!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta kai sitä itsekin ehkä sitä yhtä hankintaa vielä odotti, koska ainahan uudet pelaajat ovat mielenkiintoista katsottavaa ensimmäisissä peleissä. Aina kun joku uusi pelaaja signataan, varsinkin jos odotettavasti on pelimies, niin kyllähän se sellaista kuhinaa ja mielenkiintoa aiheuttaa. No nyt mennään näillä.

Kärpät signasi kaksi varsin nimekästä hankintaa loppusuoralla ja sinetöi itsensä kyllä kertaheitolla entistä suuremmaksi mestarisuosikiksi. Onneksi SM-liigakin on mennyt siihen, että nämä "varma" mestarit eivät kuitenkaan aina ole varmoja mestareita.

HIFK:n runkosarjasijoitus tulee toivottavasti kuitenkin olemaan sellainen, että Kärpät on poissa laskuista ensimmäisellä kierroksella. Tästä huolimatta HIFK:lla tulee olemaan täysi työ puolivälierissä tuli siellä vastaan mikä tahansa joukkueista Kalpa, Lukko, JYP, Tappara, Blues. HIFK tuskin tulee olemaan runkosarjan toinen, joka saa sääleistä joukkueen vastaansa. Silloin voisi selvitä Saipalla, Ässillä tai Ilveksellä ja saada sen edun puolelleen, että vastustaja on pelannut 2-3 peliä enemmän. Helppoja vastuksia ei tule missään tapauksessa. Blueskin on suorastaan jyrännyt HIFK:n yli etenkin Espoossa. HIFK ei ole tainnut voittaa siellä kahteen vuoteen. Näitä voimasuhteita ei olisi horjutettu 1-2 pelaajahankinnalla. HIFK:lla on palikat olemassa nykyisessä rosterissakin etenkin hyökkäysketjujen osalta. Törmänen ei vain meinaa saada niitä järjestykseen.

Kun aletaan vertaamaan HIFK:n joukkuetta Kärppiin, niin pakkohan se on sanoa, että perässä ollaan. Pakiston suhteen kestetään vertailu vielä. Muuten kääntyy materiaalin puolesta vaaka Kärpille. Kärpät johti runkosarjaa varsin ylivoimaisesti jo ennen Maxwellin ja Kasparin hankintaa. Etenkin Maxwellin kohdalla Kärpät todellakin tiesi, että mitä he saavat. Viime kauden mestaruusjoukkueen tärkeän palasen. Oulussa on joukkueen runko pysynyt viime kauden jälkeen hyvin kasassa ja sama valmentaja jatkanut. Siinä on selkeästi ollut jatkumoa. HIFK:lla menossa tavallaan katastrofivuosien jälkeinen jälleenrakennus, joka on onnistunut esim. Kari Jalosen ensimmäistä kautta valovuoden paremmin, mutta silti pelaamisesta on koko kauden välittynyt tietty sekavuus, joka jopa loistavan alkukauden jälkeen on alkanut näkymään myös pistesarakkeessa. Etenkin HIFK:n vieraspelaaminen on koko kauden ollut aika surullista. Onneksi kuitenkin jääkiekko on siitä hauska urheilulaji, että kun joku joukkue pääsee tiettyyn oikeaan hurmostilaan, niin sen pysäyttäminen on vaikeaa ja silloin pelipaikkakohtaisilla vertailulla pyyhkiä vaikka persettä. HIFK:n kohdalla olen monesti huomannut sen, että joukkue jännittää ensimmäistä pudotuspelikierrosta kaikkein eniten ja jos joukkue sen selvittää, niin HIFK on todella hankala joukkue tästä eteenpäin. Siksi aina toivoisin HIFK:lla suotuisaa vastustajaa puolivälierissä. Moni sanoo, että kaikki pitää voittaa, jos haluaa mestariksi. Itse olen HIFK:n perinteet huomioon ottaen täysin eri mieltä. Siksi sijat 1-2 ovat kovaa valuttaa runkosarjassa, koska sieltä tässä tapauksessa saattaa saada kriisikautta pelanneen joukkueen vastaansa. Tällä hetkellä kyllä Liiga on niin tasainen, että säälijoukkueetkin ovat pelanneet materiaaliinsa nähden ihan siedettävää kautta.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Melartin kohdalla taisi tulla tuiki harvinainen tupla-duffi. Muuten uskon, että Hifk tulee olemaan varsin korkealla lopullisessa taulukossa. Jos alkuvuoden konttaaminen tarkoittaa, tieto: kyllä, huippukunnon tähtäämistä kevääseen. Sekä, hetkittäin sekavalta vaikuttava, pelitavan muutos poff -pelitavan treenaamista.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Toisaalta KHL:n vaikeuksien takia ensi kesänä on ostajan markkinat. Huhujen mukaan sieltä olisi lähdössä Bratislava, Zagreb ja Jugra, Moskovan Spartakin tullessa tilalle. Vielä jos venäläisseurojen ulkomaalaiskiintiötä lasketaan niin tuosta vapautuu kasapäin pelaajia, joiden tulo tänne olisi viime kesänä ollut utopiaa. Paljon ehtii vielä tapahtua, mutta ensi kauden HIFK tulee olemaan mahdollisesti nimekkäämpi kuin tämän vuoden.

Tämä on täysin mahdollista. Aika paljon tilannetta määrittelee kuitenkin se, minkä arvoisia sopimuksia sisältää nämä 25 valmista sopparia ensi kaudeksi? Ts., kuinka paljon siellä on vielä löysää tehdä ns. isoja hankintoja? Rysälän tapahtumat ja sitä kautta KHL:n kuihtuminen on hyvä asia muille Euroopan sarjoille, mukaanlukien kotimainen liigamme. Toivottavasti sieltä saadaan naarattua mahdollisimman monta kovaa pelimiestä...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kukaan pelaaja ei varmaan tulisi sopimaan niin täydellisesti Törmäsen Airhockey sabluunaan tulevaisuudessa, kun Melart, joka tykkää nopeasta suunnanmuutoksesta vaikka joka vaihdossa, ja jos ei syöttöpaikkaa alhaalla aina ole, niin kuskaa itse kiekon heittämällä keskialueelle.

Olen kyllä iloinen siitä, kun kuulin että HIFK ihan oikeasti ja aidosti koitti saada Melartin jo täksi kevääksi (eli lompakko ei ollut tyhjä). Mutta toivottavasti paluu on faktaa ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Vielä jos venäläisseurojen ulkomaalaiskiintiötä lasketaan

Pahoittelut pieni OT, mutta uteliaana täytyy kysyä:

Onko KHL:ssä tosiaan joku ulkomaalaiskiintiö? Mitenkäs tuo sitten toimii ei-venäläisten jengien kanssa? Jos meinaavat NHL:n kanssa kilpailla niin eihän tuossa ole mitään järkeä..

Tämä siis pelkkänä kysymyksenä, ei haastona millään lailla. Itse en tiedä asiasta mitään.
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Paremmalta se menestys vaan maistuu jos se tulee tällä porukalla, etenkin jos alisuorittaneet (vai vaan omalla tasollaan suorittaneet?) yksilöt pystyvät parantamaan peliään. Melartille & Petrelille tottakai aina iso peukku jos olisivat himaan tulossa, mutta antaa poikien vielä katsella maailmaa.

edit: kunhan eivät katsele sitä ensi kaudella Ilmalasta käsin. *hymiö*
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Pahoittelut pieni OT, mutta uteliaana täytyy kysyä:

Onko KHL:ssä tosiaan joku ulkomaalaiskiintiö? Mitenkäs tuo sitten toimii ei-venäläisten jengien kanssa? Jos meinaavat NHL:n kanssa kilpailla niin eihän tuossa ole mitään järkeä..

Muistaakseni meni jotenkin sillä lailla, että venäläisjoukkueissa sai olla enintään viisi ulkomaalaista ja Venäjän ulkopuolisissa joukkueissa pitää olla vähintään 5 kyseisen maan kansalaista. Huhujen mukaan tuo venäläisjoukkueiden raja laskee kolmeen ulkomaalaiseen ensi kaudeksi.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Liigan siirtohuhuissa mainittiin että Jesse Saarinen olisi mahdollisesti tulossa? Ei ihmeemmin huhuiltu ko pelaajasta, mutta keikkuiko silläkin kultainen potta päässä tällä kaudella?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Liigan siirtohuhuissa mainittiin että Jesse Saarinen olisi mahdollisesti tulossa? Ei ihmeemmin huhuiltu ko pelaajasta, mutta keikkuiko silläkin kultainen potta päässä tällä kaudella?

Voisi olla hyväkin vaihtoehto Puustisen paikalle. Luistelee paremmin, laukoo hyvin, pelaa kokoonsa nähden kohtuu fyysisestikin. Olen ollut pettynyt Puustisen tähän kauteen joten jos nyt pitäisi päättää niin antaisin mahdollisuuden, tästä Pudille stuntti.

_
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Kuljetusliikenne Partanen -> Kuljetusliikenne Saarinen, kalliimpi mutta käyttökelpoinen myös ylivoimalla.
Tämä siis lähinnä muutaman ottelun otannalla. Yleensä en ole edes kovin negatiivinen, mutta nyt ei ole kovin suuret innostukset tästä huhusta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Flegmaattinen pullaposki. Jos en ihan väärässä ole. Useasti oli koirankopissa HPK:ssa. 100-200 000€ kankkulan kaivoon jos tulee. Puustinen pieksee kyseisen kaverin ihan joka osa-alueella 100-0. Keskiverto liigapelaaja.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Liigan siirtohuhuissa mainittiin että Jesse Saarinen olisi mahdollisesti tulossa? Ei ihmeemmin huhuiltu ko pelaajasta, mutta keikkuiko silläkin kultainen potta päässä tällä kaudella?

Taisi olla kerhon kultakypärä suurimman osan kautta. Syksyn aivan tulessa, sitten taas joulu- ja tammikuun syväjäässä ja viltitettiinkin jossain vaiheessa. Paransi taas kevättä kohti. Syksyllä kuului vähän huhuja, että vapaa-aika kului vähän turhan usein baareissa, joten tuntisi varmasti olonsa kotoisaksi Helsingissä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syksyllä kuului vähän huhuja, että vapaa-aika kului vähän turhan usein baareissa, joten tuntisi varmasti olonsa kotoisaksi Helsingissä.

Mä olen elänyt jo pitkään Saarisen kohdalla siinä käsityksessä, että tykkää ottaa kuppia. Jo Pelicans aikoinakin. Toivottavasti tämä huhu ei pidä missään tapauksessa paikkaansa.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mä olen elänyt jo pitkään Saarisen kohdalla siinä käsityksessä, että tykkää ottaa kuppia. Jo Pelicans aikoinakin. Toivottavasti tämä huhu ei pidä missään tapauksessa paikkaansa.

Mun mielestä Jantunen ja Saarinen on kaksosia eri sukunimellä. ulkonäkö asiat komppaavat tätä.


Edit: voimia Markolle, pahalla en tarkoittanut.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Mä olen elänyt jo pitkään Saarisen kohdalla siinä käsityksessä, että tykkää ottaa kuppia. Jo Pelicans aikoinakin. Toivottavasti tämä huhu ei pidä missään tapauksessa paikkaansa.
Tykkäsi ottaa keittoa, mutta muutti täksi kaudeksi tyyliään kuulemma. Kesäharjoittelun osalta nimenomaan. Kyllähän tämä vähän tämmöseltä perus-Nybarin hankinnalta vaikuttaa. Tekee sen 30-40 pinnaa, mutta ei kuitenkaan mitään ykköskorin äijän tehoja. Pelkään, että rahan voimalla tänne saadaan jos tulee tänne. Tämä onkin juuri se mitä olen kritisoinut jo pitemmän aikaa. Me narrataan nämä uudet ukot enää rahan voimalla. Siis keskitason ukot. Onko meidän vetovoima niin heikko, että ns. maajoukkueukot kiertävät meidät kaukaa. Tai sitten jos tulevat niin eivät pelaa peliäkään ja siirtyvät kesällä muualle.

Edit. Harjoittelun muuttaminen vaikutti kuulemma olennaisesti tämän kauden tehoihin. Toisaalta kenellä ei vaikuttaisi, jos vähentää keittoilua.
 
Viimeksi muokattu:

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Jotenkin pelännyt että Jesse Saarinen saattaisi olla Nybarin hankintalistalla. On kyllä roskikseen heitetyt rahat jos sen tänne roudaavat. Miksi aina pitää mennä sieltä mistä aita on matalin?
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Kyllähän se niin tahtoo olla, että maajoukkueukot kiertää muutkin liigaseurat kaukaa NHL/KHL:n sopimuksia tehdessä, eli itse en näe asiaa ihan noinkaan, että ainoastaan rahalla tänne roudataan keskinkertaisia liigapelaajia, sillä silloin menisi jo todella heikosti:)
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Jos tänne Jesse Saarinen raahataan, niin siinä kyllä tiivistyy täydellisesti se pöhöttyneisyys ja keskinkertaisuus joka meidät vuosi toisensa perään erottaa Liigan huippujoukkueista.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kiertää liigapelaajat joo, mutta kyllä niitä liigan sisältä ja myös ulkopuolelta on äijiä tullut. Nopeasti voin heittää Lassila(ok, ei ollut enää sama vanha Lassila), Hagman, Pyörälä, Kukkonen. On niitä lisääkin viimeiseltä parilta-kolmelta vuodelta. Valitettavasti ei ole kyllä tänne tullut. Olisi tietysti tullut Keränen ja Raanta, mutta eipä tullut.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sehän oli joku yksittäinen viesti huhuketjussa vaan, eli ehkä ei kannata takaperinvoltteja vielä heitellä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Sehän oli joku yksittäinen viesti huhuketjussa vaan, eli ehkä ei kannata takaperinvoltteja vielä heitellä.
Ei heitellä joo voltteja, mutta toin lähinnä itse esille sen että ensi kaudeksi pitäisi ryhmään saada myös joku huippunimi myös. Esillä olevat nimet ovat olleet Hintziä, Vainiota yms. Kyllä liigan vetovoima on varmasti laskenut khl:n takia, mutta kyllä tasokkaampia äijiä pitäisi pystyä saamaan. Perun sanani, jos tänne roudataan esim O.J. Pakistoon nimiä mitä myös liigaan on tippunut viime vuosina Niskala, Kousa ja Mäenpää. Maajoukkuetason pakkeja ja tänne ne ovat tulleet. Milloin me saamme? Jos Vainio on se mitä meidän budjetilla saadaan pakistoon lisänä ensi kauden pakistoon on kokoajissa vikaa, vaikka nhl tai khl veisi huippunimet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös