HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 777 870
  • 28 303

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että silleen. Ikonen jätettiin korvaamatta, kuten myös rightin kiekollinen pakki hommaamatta. Luotetaan siis vahvasti siihen, että monen monta kuukautta sivussa ollut Lamberg korvaa Jassen ja Söderholm alkaa pelaamaan tasollaan. Kaikella kunnioituksella kapteeniamme kohtaan, mutta en usko miehen löytävän sitä vanhaa virettä tällä kaudella. Otteet on olleet alusta tähän päivään saakka niin surkeita tällä kaudella.

Puolivälierissä lauluun. Ei riitä neljän joukkoon tämä jengi, ei riitä. Anteeksi negatiivisuus.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vähän hölmöä ettei otettu parin kk:n sopparilla right pakkia. Sellainen olisi varmasti ollut idästä saatavana kohtuulliseen hintaan.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
osannolikt-att-vi-blir-mästare:
- Kuten täällä jo todettu, Söde ei ole ollut tasollaan koko kautena - miksi nyt pitkän tauon jälkeen?
- Laidat eivät pauku vieläkään - missä fyysinen peli?
- Kädellistä sentteriä (toista) ei koettu tarvittavan, siis playoffsit kolmella puolustavalla ketjulla - ei välttämättä mahdotonta, mutta edellyttäisi fyysisempiä laitureita.
- Kädellinen laituri? - Miksi ei? Maaleja tehtiin syksyllä ennen scouttausta 1,5 enemmän per peli, joten huutava tarve scorerista!
Vaahteramaljan kandit:
1. Hermeliinit
2. Kahvara, Siniset, Jyväshyvä, Kalakukkoset
3. Säppi, Padat, Tupsukorvat, IFK, Sputnikit
Mutta ainahan urheilussa sattuu ja tapahtuu - myös yllätyksiä. En kuitenkaan näe, että olisimme yrittämässä tosissamme mestaruutta. Ehkä ensi vuonna tai sitten...Itse asiassa soccer HIFK on vakuuttavampi! Monet ystäväni ovat kääntymässä jalkapallon suuntaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän hölmöä ettei otettu parin kk:n sopparilla right pakkia. Sellainen olisi varmasti ollut idästä saatavana kohtuulliseen hintaan.

Jos puolustusta ei vahvisteta, otetaan kyllä kevään pelejä silmällä pitäen iso riski. Käytännössä luotetaan siihen, että kaikki kokeneet puolustajat säilyvät pelikuntoisina kauden loppuun. Pelaajia on saatavilla ja eiköhän joku liigajengi vielä ilmoita merkittävästä vahvistuksesta puolustukseenkaan. Rahasta homma ei ole kiinni - artistisopimuksella kahden kuukauden kustannus on maksimissaan muutamia kymmeniä tuhansia euroja. No, vielä on reilut kolme tuntia aikaa jäljellä ja useampi kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Vaahteramaljan kandit:
1. Hermeliinit
2. Kahvara, Siniset, Jyväshyvä, Kalakukkoset
3. Säppi, Padat, Tupsukorvat, IFK, Sputnikit
Mutta ainahan urheilussa sattuu ja tapahtuu - myös yllätyksiä.

Olisi kyllä aika megayllätys, jos joku noista jengeistä Vaahteramaljan voittaisi.

Vähän petyin, kun ketään ei kai nyt sitten tule. En tiedä kaatuuko mikään siihen vai ei, mutta ainahan se on kiva jos joku tulee sisään.

Nybari taisi Höblässä sanoa, että 25 sopimusta on piirongissa piilossa. Pitää varmaan alkaa mutuilemaan keitä siellä olisi.

Vitun Nybari...
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mutuilua: Tiedossa olevat 15 + Nyqvist, Teppo, Moberg, Hintz, Petrell, Tamminen, Partanen, Zaborsky, Blomqvist, Saarelainen. Toki Melart, Tarkkanen, Salmi voivat kuulua tuohon ryppääseen. Itse en kaikkia kiinnittäisi.
 

Stigu

Jäsen
Jos puolustusta ei vahvisteta, otetaan kyllä kevään pelejä silmällä pitäen iso riski. Käytännössä luotetaan siihen, että kaikki kokeneet puolustajat säilyvät pelikuntoisina kauden loppuun.
No, eihän tuossa pelaavassa kokoonpanossa ole oikeastaan kuin 2 kokenutta puolustuajaa: Söde ja Grilli. Kauden alussa Auvitun ja Taipaluksen sainauksen yhteydessä ajattelin, että tässä on ne prospektit mutta perkele noistahan on muokkautunut luottopuolustajiamme.

Taipalus- Grilli
Auvitu- Söde
Miihkali- Generous

Ei toi nyt niin paha ole, olettaen että Söde pääsee edes 80%:een kuntoon ja kaksi ekaa paria pelaavat sen 75% peliajasta. Kauhuskenaario tosiaan on, että yksikin noista loukkantuu ja joku 7 kääpiöstä joudutaan ottamaan tilalle.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Stigu, kaikella kunnioituksella, mutta Nyqvist on ollut Teppoa parempi 2015!
Minun mielipiteeni, jota tukee myös tilasto (?) - vai tukeeko?
 

Stigu

Jäsen
Stigu, kaikella kunnioituksella, mutta Nyqvist on ollut Teppoa parempi 2015!
Minun mielipiteeni, jota tukee myös tilasto (?) - vai tukeeko?
En ole katsonut tilastoja, mutta mun silmiin Miihkali on kuitenkin perusvarmempi pakki. Nyqvistissä näen prospektin, josta voi joskus jossain kehittyä hieman kiekollisempi, mutta hieman epäfyysisempi pakki kuin Teppo.

No, makuasioitahan nämä.

Ja prkl enää Kuu-Helsinki ja Nuurdis-Helsinki -lennot tsekkaamatta. Onkohan tää kipinässä istuminen hieman turhaa? No, huomenna saadaan osviittaa siitä, miten tämä jengi-jota-ei-vahvisteta-vaikka-se-olisi-helppoa-ja-halpaa pärjää potentiaalista mestaria vastaan.
 

Nouzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stigu, kaikella kunnioituksella, mutta Nyqvist on ollut Teppoa parempi 2015!
Minun mielipiteeni, jota tukee myös tilasto (?) - vai tukeeko?
Tepon 2015 tilastot: 13 ottelua, 0+4 tehot ja plusmiinus +5. Nyqvist: 12 ottelua, 0+1 tehot ja plusmiinus tasan 0. Omasta mielestäni Teppo on ollut parempi kuin Nyqvist, ja toivonkin että Teppo saisi jatkosopparin, selvästi paras näistä meidän nuoremmista pakeista.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Vähän odottelin, että illan Agadirin, Gran Canarian tai Dubain lennoilta olisi tullut vielä vahvistuksia, mutta eipä tullut. Näköjään näillä mennään.
Enää pitäisi tietää onko tyyli play-offseissa "päästetään vähän, tehdään yksi enemmän" vai riskialttiimpi"- päästetään paljon ja tehdään niin maan vitusti"-tyyli.
Toivottavasti ei ole "tehdään vähän ja päästetään vitusti"-tyyli.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Söde ja Masa on luultavimmin täydessä pelikondiksessa, kun ei ketään tullu.
Eipä siinä, kyllähän Söde täydessä liekissä riittää tässä sarjassa mihin vaan. Kun sitä vaan ei ole valitettavasti oikein näkyny.
Eikä Ikosen Jasselle löytyny korvaajaa, Kärpät löysi kaks äijää, jotka Marjamäki tarvitsi menneiden tilalle, sen takia taas snadisti vituttaa tän mun HIFK:n touhu.
Mutta tänään on nykäsenmatin sanoin eka chäänssi sekä mahdollisuus näyttää Pohjoisen pojille mistä Stadin Kingit on tehty!

Mun sijoitusveikkaus on pronssimatsi, jota tosin mun, eikä kovin monen muunkaan mielestä pitäis edes pelata.
Finaaliin asti tarvitaan sitten jo hitusen ylisuorittamista, toki kaikki on aina mahdollista. Jokaisen jengin on IFK tällä kaudella pystyny niistämään.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääkiekko on onneksi niin paljon muutakin kuin puhtaasti Stiga-ukkoilua, eli että että yhdellä tai kahdella hankinnalla IFK olisi ollut varteenotettava mestaruuskandidaatti ja nyt kun ne hankinnat jätettiin vain Generous'iin IFK:lla ei olekaan enää mahdollisuuksia mestaruuteen, ja katseet voidaan kääntää tulevaan kauteen. Joukkueessa kun tuntuu kuitenkin olevan hyvä henki kaikin puolin ja kauden aikana ollaan kuitenkin pelattu monta ns. kovempaa ottelua ihan loistavaa lätkää, olisi mielestäni ollut jopa riski hankki vaan ihan hankkimisen ilosta tuohon joukkueeseen yhtään pelaajaa lisää. Jos pelaajan pelitaidot, sosiaaliset taidot ja hinta eivät vain sattuneet kohtaamaan tarpeeksi hyvin, niin parempi vain mennä näillä mitä tällä hetkellä joukkueessa on. Se on kuitenkin nähty, että oikeanlaisen draivin ja "flow'n" löytyessä IFK voi kuitenkin voittaa ihan kenet tahansa, jopa paras seitsemästä -sarjassa. Se on sitten eri asia tapahtuuko näin, mutta sekin selvinnee tässä parin kuukauden sisään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Samaa mieltä yllä olevan tekstin kanssa. Jos/kun HIFK saavuttaa saman flow-tilan kuin syyskaudella, niin aika perkeleen hankalaa niitä on pysäyttää. Pari hankintaa lisää olisi saattanut tuoda vain kysymysmerkkejä joukkueen sisällä ja samalla sekoittanut pelin aivan totaalisesti. Mikä on sitoutumisen taso parin kuukauden palkkasoturilla? Ei välttämättä kovin korkea, kun tiukka paikka tulee eteen... Itse olen tyytyväinen tähän tilanteeseen, tietysti Ikosen loukkaantumisen johdosta olisi ollut syytä hankkia uusi pelaaja, mutta se olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Toivottavasti Lamberg ja Söderholm ovat siinä kondiksessa, että auttavat joukkuetta. Pakkitilanne on mielestäni hyvä, vaikka sitä rightin viivapelotetta ei olekaan. Myös joukkueen pelitapa on muuttunut aggressiivisemmaksi ja peliin on otettu mukaan lisää intensiteettiä. Niin kuin Teppo eilisessä haastattelussa sanoi, loppukauden väljä otteluohjelma antaa joukkueelle hyvän mahdollisuuden hioa kuviot kuntoon kevättä ajatellen. Olen varsin positiivisella fiiliksellä joukkueen suhteen, voisi sanoa, että sama fiilis oli viimeksi mestaruuskaudella.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Axbor veistelee hyvää tekstiä. Itse jo ennen Tepon kommentteja tuossa kolme-neljä viikkoa sitten mainitsin tuon HIFK:n väljän loppukauden ohjelman. Selkeä hyöty kyllä ja toivottavasti saa hiottua pakettia kasaan. Tietysti se vaatii oikeasti tämän lopputalven asenteen hylkäämistä ja Stögöltä hivenen kulmahampaiden näyttöä.

Snadii mutuu tuli kuunneltua Sportissa perjantaina. Ramstedt ---> out ja Melart <--- in. Aika varmalta kuulostivat meidän pöytäkeskusteluissa asiasta. Väliin mahtui tietty älyttömiäkin heittoja, mutta pääasiassa nämä kaksi pyörivää kolikkoa tuntui kellahtavan ennustetulle puolelleen.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
IFK:llahan on varsin hyvä tilanne pelaajiston ja eritoten puolustuksensa suhteen. Okei, se yksi rightin lämärikuningas oli saattanut vielä sopia tuonne, mutta tuokin pakisto on heittämällä top4-kamaa Liigassa. Ennen kaikkea monella noista pelaajista on edelleen varaa kiristää sitä ruuvia, esimerkiksi Teppolla ja Auvitulla.

Grillfors, Söderholm, Taipalus muodostavat jo erittäin kovan kolmikon IFK:n takalinjoille, siihen päälle sitten varsin mukavasti esiintynyt Teppo, kovuutta edustava äärimmäinen joukkuepelaaja Generous ja ainakin tilastojen valossa uransa kokonaisvaltaisinta kautta pelaava Auvitu.

Lisäksi tuo henkinen momentti on tärkeä, kuten muutamat kirjoittajat jo esille ovatkin tuoneet.

Lisäksi kun kaikki puhuu pelkästään Kärpistä ja jotkut ehkä Lukosta, ja kun Espoossakin keulii aika lujaa, pidän IFK:n asetelmia hyvinä playoffeihin lähdettäessä. Isoveli on tällä kertaa se joka saattaa lentää aavistuksen tutkan alla (jos IFK nyt koskaan voi niin tehdä) kun puolen Suomen miljoonamiehet, RD:n enkelit ilman kakkossentteriä ja Baronan puukätiset duunarihepat ovat otsikoissa. Pidän myös Stögön kokemusta voittavista otteluista keväällä äärimmäisen tärkeänä.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääkiekko on onneksi niin paljon muutakin kuin puhtaasti Stiga-ukkoilua, eli että että yhdellä tai kahdella hankinnalla IFK olisi ollut varteenotettava mestaruuskandidaatti ja nyt kun ne hankinnat jätettiin vain Generous'iin IFK:lla ei olekaan enää mahdollisuuksia mestaruuteen, ja katseet voidaan kääntää tulevaan kauteen.
Tämä on pelkkää asiaa. On kyllä kummallisia näkemyksiä, että parilla hankinnoilla oltaisiin suosikki mestariksi, mutta nyt sitten mielipiteen esittäjästä riippuen maksimitaso on puolivälieräpaikka tai välieräpaikka. Liiga on niin tasainen tällä kaudella, että voin jo nyt sanoa, että jokaisella puolivälieräjengillä on saumat välieriin ja jokaisella välieräjengillä saumat finaaliin.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Sinänsä jotenkin huvittavaa, että sama itku esiintyy monien eri joukkueiden osioissa, että seuran johtoporras puhaltelee muniin eikä oikeasti tavoittele menestystä, kun kerran olisi saanut halvalla idästä pelimiehiä pariksi kuukaudeksi (lopulta ei vissiin tainnut olla niin halpaa, kun kerran ei melkein kukaan näitä hankintoja tehnyt). Budjettikuri on kirosana (ainakin Raumalla), joten ei tarvitse ihmetellä miksi monet seurat on taloudellisesti kusessa kun fanitkin ovat talousasioista näin pihalla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Budjettikuri on kirosana (ainakin Raumalla), joten ei tarvitse ihmetellä miksi monet seurat on taloudellisesti kusessa kun fanitkin ovat talousasioista näin pihalla.

Ihan sama budjettikuri vallitsee myös IFK:ssa, vaikka täällä huudellaankin, että kyllä kassasta rahaa löytyy. Ehkä löytyy, mutta sitä ei olla valmiita laittamaan jakoon niin anteliaasti kuin viime vuosina -> koska vallitseva taloustilanne. Ensi vuosi tulee olemaan todennäköisesti entistä tukalampi taloudellisesti...?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ihan sama budjettikuri vallitsee myös IFK:ssa, vaikka täällä huudellaankin, että kyllä kassasta rahaa löytyy. Ehkä löytyy, mutta sitä ei olla valmiita laittamaan jakoon niin anteliaasti kuin viime vuosina -> koska vallitseva taloustilanne. Ensi vuosi tulee olemaan todennäköisesti entistä tukalampi taloudellisesti...?

Toisaalta KHL:n vaikeuksien takia ensi kesänä on ostajan markkinat. Huhujen mukaan sieltä olisi lähdössä Bratislava, Zagreb ja Jugra, Moskovan Spartakin tullessa tilalle. Vielä jos venäläisseurojen ulkomaalaiskiintiötä lasketaan niin tuosta vapautuu kasapäin pelaajia, joiden tulo tänne olisi viime kesänä ollut utopiaa. Paljon ehtii vielä tapahtua, mutta ensi kauden HIFK tulee olemaan mahdollisesti nimekkäämpi kuin tämän vuoden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös